Press på sig själv

Just nu känner jag mig pressad... av en hel massa anledningar, egentligen. Jag vill vara hemma med Theo, men samtidigt så vill jag jobba. Men då kommer kruxet, vart ska jag hitta ett jobb? Det är ju inte det lättaste att hitta med den lågkonjunktur som råder nu. Hade gärna pluggat, hittade kurser som skulle passa mig. Men inte på högskolenivå. Tror inte jag har självdiciplinen som krävs för det. Men plugga kan jag inte göra, Erik påstår att man får för lite pengar för det... Jaha, vad synd. Då ska jag hitta ett jobb då. Jo, jobb som timvikarie kan jag nog få, inom barnomsorgen här i Fjugesta, men då vet man ju aldrig från månad till månad hur mycket pengar man kommer få. Beror ju på hur sjuka folk är helt enkelt.
Mer då? Jo, jag vill gå till öppna förskolan, känns som att jag borde, bara för att det ska vara så. Man ska orka, och man ska vilja. Helst skulle jag vilja stanna hemma. Sova middag med Theo om ett tag. Det hade passat mig allra bäst. Men samtidigt så är det ju trevligt att träffa andra, fast jag känner mig inte så där übersocial just nu.
Har funderat några gånger på det där med vårdbidrag, fast det vet jag inte om de har här i Fjugesta, men det hade passat mig bra, om det gett lite mer pengar, för det ger ju inte mer än 3000... och det är ju inte många kronor. Erik är ju inte direkt överbetald.
Igår beställde jag kläder från djf. Det är en liten klubb som säljer egendesignade kläder. Man får en tröja och ett par byxor hemskickat varje månad. Nu beställde jag även till Nathalie, för det var dags för julpaketen denna gång. En röd klänning i plych, passar henne bra. Hon som är så docksöt, ska ha docksöta kläder på sig ;-). Theo kommer bli stilig med en blå skjorta och blåa långbyxor. Vad jag ska ha när det börjar nalkas åt jul har jag ingen aning om, men det löser sig, får jag väl hoppas.
Ska bli rätt skönt till jul, slipper hålla på att kuska runt så mycket. Mina föräldrar kommer hit på dagen, gissar att vi äter någon form av jullunch och öppnar lite paket. På eftermiddagen och kvällen så ska vi vara hos Eriks föräldrar. Hade jag fått som jag velat så hade jag helst varit hemma. Alla helst hade jag haft mammas alla tomtar här hemma med, för de är jul för mig. Å vad jag saknar alla barndomsjular. När mamma skällde på Gunnar för att han köpt en så ful gran, och hur hon fortsatte med att han hade satt ljusen för snett och med för långt mellanrum... Kan ju faktiskt hålla med mamma, Gunnar var inte bra på att köpa granar. Nu mera är jag tacksam för plastgranar... även om man inte får den dära grandoften... Men man slipper ju iaf en halv miljon barr.

Måste byta schampo och balsar, till nåt som är snällare mot hårbotten och håret. Så fort jag har duschat så kliar det så jag håller på att klia sönder mig. Tror jag har testat allt som finns i butikshyllorna, men nej då, inget funkar så där jättebra. Mamma hade bra schampo och balsam förut, det hette visst rusk, ska be henne köpa det, för så här kan jag inte ha det. Folk kan ju tro att jag bär runt på ohyra...


Just ja, glömde ju kommentera en sak... Någon sa att jag har fina barn, skulle självklart svara på det, men det har jag självklart glömt! Tack du som sa det, jag bli lika glad varje gång jag läser det :-).

Nähe, nu ska jag göra ett övervägande, gå eller icke gå till öppna förskolan?

Kommentarer
Postat av: Honung

Det låter som du dras med allergi eller psoriasis. Tror att du borde prova oparfärfymerat schampoo ett tag. Inte så kul, men bättre för hårbotten. Har själv dragits med sånt och vet hur jobbigt det är.



Hur är det annars?

2008-10-20 @ 10:29:38
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: Honung

Oparfymerat ska det givetvis stå.

2008-10-20 @ 10:30:29
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: Malin B

Fråga om schampo på apoteket vettja!

Fnissar åt juleljusen i julegranen. Det är just sådant som ÄR jul ju. =)

2008-10-20 @ 11:37:43
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Katja

Svårt att veta vad man ska göra.. fast om ni inte har råd o plugga så lär ni ju inte klara er med vårdbidrag..? Det är ju 3700 kr mindre än när du pluggar.. ja om du tar lån utan att ta tilläggslån. (du kan ju ta högre lån o få mer pengar i månaden)

O om du verkligen vill utbilda dig så har du igen det sen,.. men det är klart, man är ju inte rik under studietiden så man får ju fundera en och två gånger på att allt går runt. Hoppas iallafall att du kommer på vad du vill göra :-)

2008-10-20 @ 21:14:22
URL: http://pavargataistan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0