Nu är vi hemma igen

Hemma från Tallinn. Det var en himla trevlig kryssning. Fick absolut mersmak. Men ska det kryssas mer så ska det göras på sommaren. Tänk vad härligt att gå upp på soldäck och sola och dricka en kall cola?
Godis vart inköpt, köpte en stor påse M&M:s till Nathalie. Hon har en plastgubbe, och drar man i ena armen på den så spottar den ut en sådan godis. Men de där godisarna tog slut fort, när hon fick den där gubben, så nu köpte jag nya. Erik köpte lakridskonfekt, sådana där hårda sugkarameller som smakar frukt eller cola. Jag köpte en stor påse med Marianne.
Bussresan dit gick bra, men det var himla segt att sitta på en buss i flera timmar. Iaf när det är en massa ~20 åringar som beter sig som småbarn. Det vill säga de lägger sig i knät på varandra, spelar högt på sina telefoner. Tänker inte alls på att vi andra kanske inte vill höra. Dessutom sitter de och super sig dyngfulla... har nog blivit för gammal för att orka höra på sådant.
Väl inne på båten så packade vi upp, tog det lite lugnt och tog oss en titt på båten. Gick till taxfreebutiken och köpte en låda med cider. Vi kylde den med kallvatten i handfatet, jag vet, inte snällt. Men de får nästan skylla sig själva när det inte finns någon kyl i hytterna. Dessutom så fick man på denna båt dricka i hytten. Men istället så fick man inte lyssna på sin egen musik. Fast det gjorde vi ändå. Man behöver ju inte spela så att grannar eller folk utanför hör. Tror i och för sig inte att någon bryr sig om sådant.
Efter att vi ätit på båten så började vi dricka våra cider, och gjorde oss i ordning. Vi fick pippi på en låt. Någon som kallar sig för Laser och har gjort låten: Det var en gång en liten fågel. Vet att det är en rätt dålig låt, men himla trallvänlig. Har en viss fallenhet för att fastna för de här låtarna. Vi hade iaf kul där i våran hytt. Vi gick iväg till ett disco och kollade lite, lyssnade lite på några som försökte sig på att sjunga kareoke. Vid 3 gick vi och la oss, förmiddagen efter skulle vi gå av båten och gå runt lite i tallinn... fyyyy vad trötta vi var. Men vi kom i alla fall iväg. Frös gjorde vi. Gick in på Rimi (Motsvarighet till Ica) och handlade en varsin mössa. Hittade även häftiga strumpor till barnen som vi köpte. Tallinn är en fin stad, men en stor blandning av gammalt och nytt. Man kan exempelvis se en komplex byggnad i glas, bedvid står det en gammal byggnad i sten...  De har även massor med alkololbutiker i Tallinn, och även casinon, det hittade vi lite var stans. Väl tillbaka på båten så gick vi och la oss och sov. Senare på kvällen åt vi en god middag, lammfilé med örtpotatis, cognacsås, stekt zuccini och kantareller. Erik åt inte de två sistnämnda sakerna, så de fick jag äta upp. Kan säga att stekt zuccini är gott, men väldigt mättande. Är det nyttigt tro? Någon som vet? Resten av kvällen tog vi det lugnt, gick och la oss vid 01, packade våra väskor innan vi gick och la oss. Klockan 10 morgonen efter så la båten till i hamnen, så då var det bara att traska av.
Är dock missnöjd med bussresan hem. På våra papper stog att vi skulle åka från stockholm 10:00 (Vi kom iväg från hamnen 10:40) Vi skulle vara hemma 15:05. Vi var hemma 1½ timme tidigare. Visst är det bra att man kommer hem tidigare, men har man planerat att man ska bli hämtad en viss tid så är det inte så lätt att ändra på det hur som helst. Vi vart hämtade i alla fall, men struligt ändå. Väl hemma så vart vi bjudna på middag hemma hos Eriks föräldrar. Emma med familj var där, fick paket. SPA produkter. Så det ska jag njuta med här någon dag.

Idag Måndag har jag börjat en åtgärd från arbetsförmedlingen. KFG heter det. Rätt okej att ha nåt att göra, men det känns som om jag redan gjort allt det där förut. Men går jag inte dit blir jag avstängd från AF och får inga pengar.

På eftermiddagen när jag hämtat Theo och sedan Nathalie så gick vi hem, gjorde middag och så skulle jag fixa välling till Theo. Men han sätter sig på golvet och kräks. Han hade även varit gnällig sen vi kom hem. Och där var ju förklaringen. Han fick även feber. Just nu ligger den på 38,5, så den är ju hanterlig. Går den inte över 39 så får han ingen alvedon, bra om hans kropp kan läka ut viruset.

Nu ska jag plocka undan i köket, ta nåt att dricka, borsta tänderna och sen gå och lägga mig.

God Natt på er!

Kommentarer
Postat av: Smilla & mamma Annelie

Ni verkar ha haft en härlig kryssning! Vi är också lite sugen att åka en sväng.



Jag har lagt upp en ny rolig tävling på min blogg, kika gärna in om du vill!

2009-01-21 @ 22:19:35
URL: http://www.metrobloggen.se/smilla
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Ja, det är himla mysigt med kryssningar men av någon anledning brukar det bara bli av på hösten/vintern. Men som du säger så är det ju egentligen bäst på sommaren då man kan vara på soldäck.



Det verkar som om det är vanligt att man måste smörja sina bebisar ofta! Jag som hade en föreställning att bebisar hade så len och mjuk hud av sig själva!

2009-01-22 @ 18:35:52
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: Ellie

Mysigt med kryssning, men då ska de vara sommar..



Du har fått en utmärkelse hos mig

2009-01-23 @ 07:51:04
URL: http://http:/fundersammastunder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0