Imorgon åker vi

Imorgon eftermiddag åker vi till Dala-Järna. Det ska bli skönt. Vi ska packa idag, så att vi har det gjort tills i morgon. För hur det än är så är det alltid något som sätter sig ivägen, så att man blir sen. Jag har bakat en citronkaka, och ska senare baka en chokladkaka som vi ska ha med oss. 

Just nu håller jag på med middagen, idag serveras fiskbullar med dillsås och färskpotatis kokt i dill. Grönsaker som serveras till blir majs och ärtor. 

Just nu sitter Erik och Theo och kikar i Theos favoritbok. En bok från goboken som jag fick hem när Nathalie var liten. En bok full med bilder på olika djur. Theo är jätteduktig, han pekar ut elefant, flodhäst, spindel, katt, haj, val, apa med mera. 

Igår så fick vi en oönskad gäst in till vårat sovrum. En jättegeting IGEN. Lyckligtvis så flög den ut självmant, så jag slapp ta till någon form av artilleri.

Idag inköptes för säkerhets skull en insektsdödare, som går på el... eller batteri rättare sagt. Inte vet jag om den är bra eller ej, men jag tänkte att det är bäst att ha något. 

Idag har vädret varit riktigt pissigt, det har regnat precis hela dagen. Men det hindrade ju inte Theo. Han tog med sin pappa ut (som fått regnkläder som hans pappa haft på flygplatsen där han jobbar). Det slutade med att de hamnade hos självaste farmor och farfar. Under tiden som de inte var hemma så roade jag mig med att diska den lilla disk som fanns att diska, jag tog hand om lite tvätt, och sen så fick jag för mig att göra rent disktrasan. Visserligen är det inte speciellt dyrt att köpa egna, men vill man snåla in på sopberget, så kan man göra som följande:
Koka vatten och ättikssprit i en kastrull, tillsammans med disktrasan. Låt koka i ca 5 minuter.
Häll av vattnet, men låt trasan ligga kvar och häll i varmt vatten och en skvätt handdiskmedel. Låt det stå en stund. Skölj sendan med vatten. Efter det så luktar disktrasan prima!!! Nog funkade det här i alla fall.

Nu ska jag börja värma på fiskbullarna, för potatisen är nog strax klar. 

Kommentarer
Postat av: Malin B

Ättiksprit är toppen som billigt fläckborttagningsmedel också men det kanske du redan har provat?

"Dränk" fläcken med ättika och så in i maskinen med plagget och tvätta som vanligt.

2009-07-09 @ 20:10:56
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Fast ibland önskar jag att Hera sa till Zack så att han lärde sig nån gång att respektera henne... han verkar se henne som en leksak... stackarn!

2009-07-09 @ 20:52:34
URL: http://bambi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0