Praktikvecka

Alltså, jag fattar inte hur alla hinner med att blogga, fast de jobbar. Jag har jobbat normala tider under senaste veckan, och det har knappt funnits ett enda litet tillfälle till att blogga. Kanske har det funnits tid, men deffinitivt inte ork. Men det kanske ändrar sig, när man blir van vid att jobba hela dagarna, och göra allt som hör till. När det blir en vana, en rutin så blir det kanske inte alls lika jobbigt längre.
Nu har jag ju i alla fall gjort min vecka på lungkliniken på USÖ, en rätt liten avdelning, men det var intressant ändå. Har lärt mig många nya ord, lärt mig hur arkivet fungerar och självklart har jag även skrivit diktat. Men det är många olika saker att göra som läkarsekreterare, inte bara diktat som skrivs, utan man gör många andra saker utöver det. Jag har provat att göra en spirometri, dvs man mäter lungkapaciteten. Och jag fungerade som förväntat, så det var ju bra. Men det var rätt jobbigt, känns som att få andnöd när man ska blåsa ut all luft man har i lungorna. Men nu vet jag i alla fall vad det är, och hur undersökningen går till. Så här i efterhand så skulle jag velat vara med på en bronokoskopi, men det sa jag ju inte till om från början, och på en fredagseftermiddag så händer det inte så mycket när halva avdelningen går hem strax efter 12.
Den här helgen är alla barnen här, men Alex har inte en av sina bättre helger, han halkar väldigt lätt till i fel humör, och kan sitta och sura i evigheter, men när han väl är glad, så brukar det krävas väldigt mycket för att han ska ilskna till.
Har precis stängt av TV:n för dem, för de satt som klistrade vid den, och Theo som är helt tokigt förtjust i sin brorsa gjorde allt för att få hans uppmärksamhet, vilket han ändå inte fick. Så nu bestämde jag att han får försöka ägna lite tid åt sin bror, istället för att bara vara med Nathalie.
Alex sa för övrigt till mig här om dagen att han tyckte att jag skulle skaffa en bebis till, en som kunde vara hans menade han, en som han kunde ta hand om. För Nathalie får ju ta hand om Theo menade han. Så nu vill han ha en egen brorsa som ha kan ta hand om. Sa att han får tjata på Sara, hans pappas sambo. Men det lyssnade han visst inte så noga på.
Idag ska Alex hem, och nästa helg så åker vi iväg till Helsingfors, på kryssning. Ska bli skönt att komma iväg en sväng faktiskt. Hoppas att det inte ska vara så in i nordens kallt bara.
Ha en härlig söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0