instängd

Har jag varit idag... skulle egentligen åka in till stan idag, med bussen, handla en klapp åt Erik, tänkte jag. Men tji fick jag för det. Skulle innan dess gå ut och hämta posten, försökte öppna ytterdörren, men det gick inte. Tog i som en halv tok men nej, det gick då rakt inte. Fick ta vägen ut genom ballkongdörren och hämta posten genom att gå den vägen. Kommer inte ut där med vagnen tyvärr... det är för smalt.
Så mina planer på att handla de sista klapparna idag gick åt skogen. Trist, men det får jag väl leva med.

Erik tycker att jag ska komma på vad vi ska äta för middag idag, jag tänkte att han kunde komma på det för en gångs skull, jag får alltid hitta på vad vi ska äta å jag börjar tröttna på det. Han kan inte komma på vad han är sugen på för han har ätit jultallrik på sitt jobb idag. Men min fantasi och inspiration är inte gränslös.

Har fått en massa julkort, å jag känner mej tarvlig som inte skrivit ett enda julkort, min plan var att göra det, men så vart det inte... vet att jag har en hel drös med julkort någonstans, men de har jag inte hittat... så då vart det inte att jag köpte några heller.

Ser fram emot julen nu, börjar längta riktigt mycket, trist bara att det ser ut som om det blir en grön jul... svinkallt blir det säket med, för det har det varit idag *brrrrr*
Å för allra första gången så ska det firas jul här, min egen jul. Ingen jul där vi springer hem till folk. Visst kommer vi åka hem till mina föräldrar, men det är först den 29:e. Den 25:e ska vi äta kallkon hemma hos Eriks föräldrar, men julafton så är vi här. Jag och Marita (svärmor) har delat upp julmatssysslorna så vi ska göra lite var. Kommer bli trevligt tror jag. Återstår att se vad Theo tycker om det...

Nähe.. Erik kan tydligen inte fundera ut vad vi ska äta för mat och bära på Theo samtidigt... måste vara svårt... jag blir galsinnig snart, som en liten pojke sa när han inte kunde få upp köttbullen på sin gaffel...

Ett mirakel

Hittade en sån fin sann historia, som jag ska skriva mer om senare, när jag har lite bättre med tid http://www.alltombarn.se/halsa/mammas-karlek-raddade-dotterns-liv-1.4360?image=0

Nu är jag hemma igen!
Hade taskigt med tid innan, skulle iväg in till stan å handla lite klappar, trodde att jag skulle få bli färdig med det idag, men icke sa nicke. Erik vill ha ett förkläde med camoflage mönster på, har funnits på Verner och Verner. Trodde att den butiken fanns kvar inne i stan (örebro), men nej då, de har sin butik endast ute på Marieberg nu. Attans skit säger jag. Frågade lite försiktigt om han skulle bli jättebesviken om han inte fick ett just sådant förkläde, å det var ju inte bra alls... Så nu måste jag in till marieberg i alla fall. Hade trott att jag skulle slippa det. Vill ju inte gärna släpa dit Theo mitt under julrusningen, vill ju inte utsätta honom för alla hemska bakterier och virus. Han kan ju få RS, å det vill jag inte, för då blir de hemskt sjuka :-(. Min lilla plutt.
Men hittade i alla fall klapp åt min systerdotter, och så hittade jag en annan klapp åt Erik, men han kan ju inte bara få en... Tänkte köpa nåt hudvårdsset till honom först, men det vill han nog inte ha... även om han skulle behöva.

Men angående historien ovan, som jag tyckte var så fin... det var en tanke som slog mig, tänk att man rent instinktivt bara kan göra en sån grej, och tänk att det sedan räddar livet på den lille... Född på tok för tidigt, och jätteliten... vid sådana tillfällen är jag glad för att jag gått tiden ut med mina. Även om jag önskat att mina barn kunde få komma ut i vecka 38, men jag har aldrig fått min vilja igenom där.

Fick ett par kommentarer oxå ja... när Nathalie flyttar hit, blir väl någon gång efter jul, men innan skolan börjar, för hon börjar ju förskolan här...

Imorgon så ska vi iväg till kommunen och ordna så vi får delad vårdnad jag och Erik om Theo. Och så ska vi fastställa faderskapet. Jag och Erik är ju inte gifta, så då måste man gå och skriva på papper om det.

Imorgon kommer det besök vid 17-tiden, tror jag det var.. hmmm, måste nog kolla upp det där.. om det var på fredagen eller lördagen... Minnet är åt skogen tror jag.

Mer då, borde fortsätta fixa lite här hemma, typ städa och sånt där tråkigt. Men vet inte riktigt vad jag ska ta tag i... Vet inte om jag orkar hålla på och slå in paket, även om jag borde. Skulle helst vilja klä granen, men jag kan inte sätta i lamporna, och Erik vill väl vara med och bestämma... Eller rättare sagt Erik kommer bestämma hur granen ska vara klädd... Kartonger som är tomma skulle behöva flyttas ut i garaget, och en massa annat jox skulle oxå behöva flytta ut i förrådet.

Nä, nu ska jag plocka lite... trååååååkigt, men det är härligt när man är klar sen.

STOOOOPP!!!

I lagens namn, snälla stanna, om så bara för en liten sekund, fast helst lite längre än så... Min lilla Theo växer alldeles för fort,  hinner ju inte med. Som om jag inte sagt det nog med gånger... Men, men bebisar växer fort, och skulle han må dåligt så skulle han ju inte växa så mycket som han ju faktiskt gör. Nu väger han 6160 gram och är 58 cm lång. Jämfört med för 7½ veckor sen, då han vägde 3740 gram och var 51 cm lång... Då kanske ni förstår varför jag inte hinner med?
Annars så går det bra här hemma. Han har börjat få ersättning, för i den takt som han växer så blir han inte nöjd på det som finns hos mig, dessutom så produceras mindre mjölk nu när man fått tillbaka den där tant kladd igen... Tyckte hon kunde hålla sig borta ett tag till, hade inte saknat henne alls.
Nu är äntligen vårat stora vardagsrum färdigt, dvs golv och tapeter och lister är äntligen på plats, och vi börjar så sakterliga möblera där inne. Än så länge finns bara en skänk, ett barbord med 4 stolar, en stor bokhylla och en mindre tv. Ser himla tomt ut där inne kan jag tala om... Men det ska ju in ett stort akvarium med alla tillbehör... akvariet i sig kommer vara lite över 2 meter långt, till det så hör en garderob där man kan ha alla saker till, och framför akvariet ska vi ha soffor och ett soffbord, vid den lilla tv:n där inne ska det in 2 saccosäckar, som vi beställt, de ska komma på lördag. Sen ska det upp med grejor i bokhyllan,blommor i fönstren och så gardiner. För närvarande så står det i alla fall 2 ljusstakar där inne i fönstret, ett tomte med lampa i på skänken... Just ja, har en liten gran där inne, som för närvarande är naken...
Imorgon så ska jag åka in till Örebro och fika, det ska bli himla trevligt faktiskt. Det var så längesen jag träffade mina kompisar så det ska bli kul att komma dit... Får se vad Theo tycker om saken... Senare på eftermiddagen så kommer barnen hit, ska bli kul det med, men jag vet inte hur jag ska få ihop hela kvällen. Har ju lille Theo att ta hand om, och de där två lär väl leva en massa bus... Ja, ja. det löser sig väl på nåt vis. Varför jag är själv? Jo, erik ska på julbord med sitt jobb... och så skulle det visst spelas poker oxå... Tänk om en annan kunde ha ett eget liv... men det får man väl först när man slutat amma helt och hållet...
Är glad och lättad över en annan sak också, min dotter ska flytta hit och bo hos mig på heltid. Hon ska börja förskoleklass här, hon kommer börja när terminen startar. Skulle fylla i papper för henne här hemma tänkte jag, men jag vet inte riktigt hur jag ska fylla i... lite knepigt är det... men får försöka hinna med att få fatt i kommunen imorgon.
Theo sover snällt i sin vagn, det är bara jag som inte kan sova... lär väl sitta vaken en stund till... hur länge vet jag inte... men, men... borde plocka undan lite på bordet i köket, för där ligger julklappar som ska slås in, och det vore väl inte så smidigt om barnen fick se dem imorgon när de kommer. Bäst jag gör det nu på en gång...

Just ja.. en liten bild kanske vore nåt? ;-)

image10
Är han inte söt så säg???

RSS 2.0