Huslig

Ja ni, inte är det jag som är den husliga av oss två här hemma... Iaf inte när man mår illa som allra mest. Igår var det rent av hemskt.. mådde hur illa som helst, men jag kräktes aldrig. Å det var väl både bra och dåligt... annars kan man ju önska att man kan kräkas, för då brukar illamåendet ge med sig.. så har det iaf varit förut. Är hemma idag med från jobbet, riktigt skönt, det känns att kroppen behöver det.
Huslig ja.. det är det Erik som är, han är så duktig och gullig här hemma... Han diskar, och plockar ur diskmaskinen, sätter upp lampor i fönstret å grejar... Å dessutom har han tid för lilla mej.. å tycker synd om mej som mår illa...
Visade honom bilder på hur bebis i magen ser ut nu... har ju den här boken ett barn blir till... köpte den för några år sen på bokrean... Myckte häftiga bilder där. Så då visade jag en bild, å han var glad att magen inte var genomskinlig.. ha ha ha ha. Å så var han tvungen å skämta till det.. vaddå ett barn blir till.. den behöver väl inte jag läsa.. eller nån av oss.. vi vet ju redan hur man gör tyckte han... ha ha ha.. Fast det är ju förvisso väldigt sant.

Surfade runt på Lunar, å såg att en halft otrevlig person har flyttat hit.. ja ja.. han bor iaf på rätt område.. så jag får väl hoppas på att det allra bästa händer med honom... eller vad säger du Hera??

Idag ska jag försöka ta det så lugnt som möjligt.. fast jag är rätt sugen på att åka till Marieberg.. men jag vet inte om jag törs.. minns hur det vart när vi var på Ikea sist.. då vart jag yr i skallen, å kunde inte stå kvar i kön, var tvungen att gå och sätta mig... Erik vart väl inte jätteglad över det.. men han såg sen när han hade betalat att jag inte mådde så bra... då förstog han =).

För några veckor sen var det någon som frågade när vi skulle förlova oss?? Förlova oss?? Varför ska man ha så in i nordens bråttom med det för?? Man blir väl inte mer sambos/tillsammans för att man förlovar sig.. Sen har jag ju dessutom ingen aning om ifall det är någon idé att göra det... Oroliga?? Nej, var inte det.. Jag är ju gravid, som gravid så sväller man ju väldigt lätt, å att prova ut ringar då är väl inte så där fasligt kul, det är så lätt att få fel storlek då... Har ju min bissmark ring, den hänger nu i mitt halsband runt halsen... för jag vill inte att den ska fastna så de får klippa upp den... Men det är riktigt tomt på mitt ena finger. Å visst, jag har tänkt, drömt och fantiserat många gånger att jag o Erik skulle förlova oss, för trots allt är det nåt speciellt med det, men samtidigt så vill jag inte ha bråttom med det. Undrar när det är skottår nästa gång ;).

Åt en riktigt god frukost idag förresten. En yoghurt, och så åt jag en tekaka med korv på.. Mycket gott.. visserligen väldigt enkelt, men det enkla kan ibland vara det allra godaste.

Snart fyller Erik år, jag har ingen aning om vad jag ska köpa till honom.. han har ju redan allt... *morr*. Presentkort på reef zone? Näe... En bok?? Han läser ju aldrig... En kokbok?? Nja.. men han har ju redan så många... Kläder.. ja kanske.. om jag hittar nåt snyggt... Nä.. får nog ta mej en riktig funderar på vad han ska få för nåt...

Annars börjar jag lite smått längta till vi ska till BM... undrar om man får lyssna på hjärtljuden då, första gången?? Fast det kanske inte går så bra, när man bara är 11-12 veckor gången...

Attans skit.. nästan slut på cola här hemma, inte bra, inte bra. Det är ett mirakelmedel mot illamående.. brukar sitta å smutta lite på cola, för det känns bättre i magen då.. Även om det inte hjälpte nämnvärt igår.

Nä.. nu börjar den här bloggen bli rysligt lång.. kanske dags att avrunda...
Hoppas alla får en riktigt bra dag =).

//Linda

Måste jag?

Åka till jobbet i morgon? Har ingen som helst lust till det. Å nu mår jag illa dessutom, fast jag käkat piller. Å inte känns det lockande att åka till jobbet, och känna sig mer eller mindre säker på att man ska få göra exakt samma sak som man fått göra de senaste månaderna. Näe, fy säger jag bara. Undrar om man kanske mår så här om man har ångest??

Idag har vi varit i Fjugesta, å det var trevligt. tyckte lite synd om Emma, som inte alls såg ut att må så bra. Hon fick Lergigan Comp av mig, en stycken, å den hjälpte nog. Bra det... Fick dricka te till fikat, kaffe kan jag ju inte dricka längre, så om någon vill bjuda mej på fika så får ni se till att ha te hemma, eller så får ni be mig ta med mig =).

Kollade min lönespec för en stund sen... kollade hur mycket pengar jag fick extra för att jobba över... typ 90 kr/timmen får vi för det. Det är ju rätt najs.. men jag vet inte om man blir så taggad på att jobba extra bara för det.

Vi var till Ikea här om dagen, skulle köpa en grej till alexanders säng, för sängbottnen har ju gått sönder, det är ju sån där ribbotten. Men vi glömde mäta hur bred sängen är, så det vart ingen sådan.  Sen var vi lite sugna på en ny persienn till sovrummet, en mörk, men vi glömde mäta fönsterbredden, så det vart ingen sådan heller. Men det vart iaf ny spot till vårat ikeavitrinskåp. Sen vart det ett stålskåp där vi ska ha alla akvariegrejor. Bra grej, med lås och sådant på.

Vi gick förbi barnavdelningen, å Erik kollade skötbord som kan passa. Jag letade efter ett i vettigt pris... som inte skulle kosta skjortan, men han tyckte vi skulle ta det dyraste ha ha. Som visserligen var mest praktiskt, med hylla över och så... å det skulle ju dessutom passa bäst där inne... Å vi har ju inte direkt nåt annat dyrt att lägga pengarna på. Vi har ju redan allt annat.

Nej usch vad jag mår illa... ska gå å borsta tänderna sen ska jag krypa i säng. Hoppas Erik vill komma å ligga bredvid mig en stund.

God kväll på er!

jobba??

Jo, det ska man ju göra, för att vara nyttig i detta samhälle. Och självklart jobbar jag, iaf i den mån jag kan. Det känns som om den där lite högre uppsatte äntligen har förstått att jag inte hinner med att göra allt som de en gång sa att jag skulle göra, så nu får jag lite hjälp. Men det blir ju duktigt stressigt. Huga säger jag bara. Längtar absolut inte till måndag. Men jag ska tjata på den riktige arbetsledaren att jag vill lära mig att göra nåt annat.

Just ja, fick förlängt till sista mars på jobbet med. Undrar om/när Robustus kommer att höra av sig. Men de sa ju till mig: "don't call us, we call you", för att låta lite häftiga antar jag. Samtidigt så känns det ju jäkligt fel att börja på ett jobb när man faktisiskt är gravid i vecka 8.

Just det ja.. jag är ju gravid i vecka 8, trevligt, "sprattel" inne i magen känner jag visserligen inte än, men den lille parveln är väl ungefär 3 cm lång.

Har ont i magen mest hela tiden, känns som mensvärk, går ut i svanken, så det är inte helt skönt att stå och jobba, och lyfta tunga saker... Och på vissa av sakerna som gör, dvs golven, så ska det på isolering, och limmet till det luktar så in i nordens illa, så jag mår illa av att känna lukten av det. Känns som om jag ska kräkas av det. *blääää*.

Käkade frukostbuffé i morse på jobbet, gudars så gott det var, det borde jag äta fler gånger, och jag borde äta bättre frukost här hemma. Där vart det iaf yoghurt, tekakor med skinka och paprika på, och så ett löskokt ägg. Jag var iaf mätt i nån timme efteråt... otroligt...

Slutar ju tidigt på fredagar, skönt som tusan kan jag tala om. Var hemma vid 14-tiden, tog lite att äta, sen kröp jag ner bredvid erik i sängen, och somnade ett par timmar, gissa om det var välbehövligt. Kände mig som en ny människa när vi väl klev upp ur sängen sen.

Vi gick till haga och tog ut pengar, har beställt mat, väntar på att den ska komma, hungrig som en varg, så hungrig så jag mår illa, vilket inte är helt bra så klart... men, men... nu måste jag dessutom gå på toa...
Intressant att veta?? Nä.. tänkte väl det...

//Linda <3 Erik

Just ja.. har kommit på att det faktiskt kan vara skönt att ha hela sängen för sig själv, kan ta så mycket täcke jag vill, och jag kan ligga hur jag vill i sängen, utan att någon klagar...

hjälper det?

Ringde ju till MVC förut för mitt illamående, kunde ju inte jobba för eländet... Fick ju nåt som heter Lergigan, och det står klart och tydligt i beskrivningen att det även är till för graviditetsillamående. Men det innehåller även lite koffein, så att det inte ska vara så tröttsamt att gå och knapra dem. Det är väl lite av en kombinationstablett, för det hjälper även mot allergi... Så det kanske är rena mirakelkuren...
Men billiga var de ju inte, 66 kronor för en burk som räcker max 8 dagar, om man tar fyra piller om dagen.

Annars är det typ förjäkligt på jobbet.. vill inte alls jobba där jag jobbar nu.. blääää säger jag bara... känner bara misstrivsel när jag sätter fötterna där nu.. Varför?? Jo, för att jag får göra samma j*vla tråkiga sak hela dagarna. Har gjort precis samma sak nu sen jag började där i november, fattar de inte att det är riktigt jävla tråkigt?? Ingen som erbjuder sig att lära upp mig på någon annan station heller, fast de säger att de vill stå där. Men samtidigt ´gnäller de på personalbrist, och att de måste lära upp dem som har fast där först. Har dessutom så himla mycket att göra, så jag hinner inte med att gör det jag ska... så suckar folk som ska ha grejor till hytterna, för att jag inte hinner få fram dem... nä fy säger jag bara... ville nästan sätta mej och gråta på ett ställe idag... Men så känslig är man väl bara för att man är gravid... fy...

Var iaf på intervju här om dagne, som CNC operatör, på ett företag som heter Robustus som ligger här i Örebro, och det såg rätt kul ut, även om det var uråldriga maskiner... Men så länge de fungerar kan man ha dem kvar resonerade ägarna... eller ägaren... Ja, jo.. kräver man inte så mycket precition så kanske det funkar med stenåldersmaskiner... Och med strysystem som uppfanns på 70 talet, som ingen människa vet vad det är för nåt nu... Får se om jag får det.. har ingen aning. Jag var iaf den ända tjejen som varit där, så jag kanske har lite försprång pga det... kan ju iaf hoppas.

Jobbit, känner mej tom i magen, men har ingen matlust... känner mej även lite illamående.. inget vidare alltså. Tänker nog krypa isäng ovanligt tidigt ikväll.. struntar i Erik.. han jobbar ju ändå natt.. å han tycker ändå bara att det är bra att jag har ett jobb att gå till.. han tycks inte alls förstå att jag mår piss över att befinna mej på det där stället. Talade ju om för någon lite högre uppsatt på avdelningen om vad jag tyckte om att göra det jag gör.. å att jag inte hinner göra det jag ska... Han säger åt mej att jag ska ta mindra kafferaster... Jo, jag tackar jag... jag tar ingen kafferast alls jag.. till skillnad från honom som käkar frukost macka när han kommer dit, tar rast vid 10, och vid 14... Det hinner inte jag.. för jag har miljoner att göra.. jag ORKAR inte... Nä.. nu vill jag bara lägga mej å grina på ett ställe, å tycka så synd om mej själv som jag bara kan... Inte för att det egentligen hjälper.. men det känns iaf lite bättre att någon tycker synd om mig...

Nu ska jag ta ett glas mjölk, sen ska jag nog ta och borsta tänderna.. sen får vi se hur många minutrar efter det som jag orkar hålla mej vaken.

Hoppas alla andra har det bättre än vad jag har det nu, i detta svinkalla, pingvin och isbjörnsvänliga land.

//Linda

orka detta...

i Flera veckor till, helt säkert... Å fy tusan säger jag bara... Har mått illa som f*n under den här veckan, jobbade i måndags.. sjuk tisdag, onsdag och torsdag. I fredags tyckte jag inte att jag kunde hemma mer, så jag gick till jobbet, det tog en halvtimme, sen fick jag springa på toa och kräkas. Urk..
Erik fick komma å hämta mig.. arbetsledaren fick ju höra att jag varit på toa och kräkts, och han vet inte att jag är med barn, så de skickade hem mig, för han trodde ju jag hade magsjuka ;).
Snälla söta rara Erik var så snäll och komma och hämta mig. Trodde aldrig han skulle göra det. Ringde och väckte honom dessutom, och han åkte typ på en gång... Så gulligt av honom.
Väl hemma så halvsov jag först i soffan en stund, sen så när Erik åkt till jobbet så gick jag och la mig i sängen, och sov några timmar.
Nu är barnen här, jag gör inte så mycket, sitter mest och mår illa.
Just ja, jag ringde MVC förresten, talade om för henne att jag mådde så illa, så att jag inte kunde jobba och så. Hon lät så snäll och rar på nåt vis, som om hon förstog precis hur jag mådde. Hon skulle iaf prata med läkaren som skulle skriva ut några piller till mig, som för hoppningsvis skulle funka bättre än postafen, hon tipsade om den först, men den funkar ju inte. Har testat ett tag nu, och den funkar mot lindrigt illamående, men inte mot det här. Hon skulle prata med doktorn och höra sig för om denna kunde skriva ut Largigan.

På måndag ska jag på intervju som CNC operatör. Och jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag vet inte ens vad jag ska säga... Men, men, vi får väl se hur det går. Får se om jag får fortsatt på volvo.. de vill ju så gärna ha mig kvar där.
ja, ja.. får se vad som händer och sker helt enkelt.

Imorgon ska vi till Emma och Fredrik, ber till högre makter om att jag inte ska må så illa då. Så jag iaf kan äta lite smörgåstårta.

Varför ska jag må illa redan nu för, det har jag inte gjort de andra gångerna, iaf inte så här tidigt. Är ju bara i vecka 7 än så länge.. eller 6 fulla veckor är jag precis idag. Ska läsa på om det hela om en liten stund...

Nej, urk säger jag bara, mår inte alls bra :/

Riktigt illa

Har jag mått idag, började redan igår... huga säger jag bara... trodde inte det var helt möjligt att må så illa, utan att kräkas. Fy bubblan säger jag bara. Postafen är bra, det dämpar en del, så det känns bättre att äta det... Samtidigt så vill jag ju inte knapra hur mycket piller som helst, kan ju inte vara nyttigt för bebis?!

Har varit hemma från jobbet idag. Har haft ont i örat en längre tid. Det har kommit periodvis, så ibland har jag haft rätt ont, och ibland har det varit bättre. Ringde vårdcentralen om det, och de bokade in mig någon gång i februari. Lite dum tid, för det var mitt på dagen... vad ska jag säga till jobbet??

Vidare så har jag äntligen fått tummen ur och bokat tid för inskrivning. Inte förens i slutet på mars, så det är lång tid kvar tills dess.

Fick även reda på att jag kommer få tillbringa nätterna själv på vardagarna.. skitkul... nä... Erik ska börja jobba natt, måttligt lycklig över det. Men det är inte jag som bestämmer. Får bli en sån dära gräsänka.

Annars har jag tagit det ungefär hur lungt som helst, hade nog mått allra bäst av att få vara hemma med mitt förbaskade illamående, men det går ju inte... har ju ett jobb att sköta. Ska tillbaka imorgon, och vet ni: Jag längtar INTE.
Har så förbaskat mycket att göra, hinner knappt ta några pauser som man ser att alla andra tar, de dricker kaffe vid 10 och sen vid 14, men det hinner inte jag, så jag får vara utan. Stackars mej. Undrar hur jag ska klara morgondagen utan att kräkas. Kommer ju må illa som f*n rent ut sagt.

Erik jobbar, han jobbar eftermiddag, jag fryser, funderar på att ta mig ett bad, men med tanke på hur trött jag är, så kommer jag säkert nästan somna i badet, vilket inte är helt nyttigt. Har legat på soffan och halvsovit för en liten stund sen. Riktigt skönt var det, innan telefonen väckte mig.

Ska till Emma på lördag, Fredrik fyllde visst år idag... Grattis... eller vad säger man.. taskigt att inte komma ihåg det :/. Men vi ska dit å äta tårta på lördag kväll. Undrar jag hur pigga ungarna kommer vara... de kommer säkerligen vara jätte trötta... Men det ska nog gå... hoppas jag.

Saknar min Erik... han hade jättegärna fått vara hemma här hos mej, och värmt mej i sängen... jag som fryser, typ hela tiden. Har blivit en riktigt fryslort =(.

Nähe.. undrar om jag ska ta min plats i soffan igen...

//Linda

Guld!

Är väl ingen jättesportfåne, men jag försöker hålla koll på vad de svenska hurtbullarna gör iaf. Och Anja vart ju historisk idag, med guld i alla alpina grenar. Bra gjort, med tanke på hennes ålder... Tyvärr kan man ju fundera på vad en annan har åstadkommit så här långt... Inte mycket, men jag har iaf två barn, och det har baske mej inte hon!

Den här helgen har jag bara vilat och latat mej så mycket jag bara kunnat, och gisses vad det har varit välbehövligt. Har mått som en liten prinsessa, inte ont i magen alls, förutom lite nu på kvällen. Men det beror nog kanske på att vi var iväg och handlade, och innan det så tvättade vi, och så tog vi faktiskt en promenad ute i vintersolen. Riktigt skönt var det att gå vid ån här i karlslund.
Har ont i magen nu med, men nu beror det nog på att jag har ätit alldeles för mycket, och så känner jag att jag måste snart gå på toa igen. Hmm trodde man fick trög mage av att vara gravid, men inte jag...

Jag å Erik brottades lite idag.. eller hur man ska formulera det, jag skulle knuffa ner honom i sängen, för att bråka lite med honom, men så tog han tag i mej, så jag hamnade på sängen, och han på mej. Dessvärre la han hela sin tyngt på mej, och mina stackars bröst.. Trodde de skulle gå sönder... AAAAAJJJJ vad ont det gjorde. De är inte känsliga i vanliga fall men nu.. IIIIIIII, men det var ju svårt för honom att veta.

Annars känns det bara bra i bebismagen. Vet inte riktigt när jag ska ringa till MVC.. men skjuter på det in i det längsta... Vet ju inte vad jag ska säga till chefen om att jag behöver ta ledigt... Vill ju hålla det hemligt. Undrar om man kan få till det på en fredag eftermiddag... *funderar*
Och tills dess så måste jag leta på papper om mina tidigare journaler, och så måste jag inhandla emla creme (bedövningscreme), så de kan ta prover på mig. Det är nog det värsta jag vet... huga ligen.
Fast min andra graviditet klarade jag utan att de stack mig alls, och barnet mådde fin fint, å jag med.. så varför ska de hållas med å stickas om de verkligen inte behöver??
Känner jag mig pigg och mår bra så är det väl det som ska räknas, varför skrämma upp någon som är stickrädd så de får högt blodtryck när det inte behövs... Inget man önskar sig under en graviditet... Får väl se hur näsvisa de är där borta :/.

Hmmm, vill så gärna ta reda på vad det är för en som bor där inne, om det är en flicka eller pojke... Men Erik vill inte, han vill ha överraskningen. Och visst, jag skulle kunna ta reda på det själv, men hur lätt är det att hålla hemligt.. Låt säga att det är en liten flicka.. och så vill man handla lite kläder tills hon kommer ut till oss, och tänk om man bara köper det som är i tjejfärger... Liiiite misstänksamt kanske...

Nu ska jag gå på toa (intresseflaggan vajjar i topp), och sen ska jag borsta gaddarna och så är det dags att sova sen. *snark*

//Linda

Överkänslig

Kan man säga att jag är... fy så jag reagerade igår... det var jobbigt. Bannar mig själv fortfarande, varför var jag tvungen att sätta mig vid sambons dator för? När jag har en egen?? Antagligen för att jag var så lat, och hade stängt av min...
Vad jag vart överkänslig mot?? Jo, jag skulle surfa, och när jag skulle skriva in adressen till någon sida, så fick man upp historia på sidor man varit inne på tidigare... och då var det en s.k avklädd sida... dvs massa nakna flickor med tillhörande nakna pojkar...
Jag brukar i normla fall inte bry mig om han porrsurfar eller inte, han får kolla på sånt så mycket han vill, utan att det gör mig det minsta... I VANLIGA FALL ... Men nu är det inte i vanliga fall. Jag föll pladask, jag vart lessen (men gömde det väl), satt och surade lite och kände mig allmänt deppig en stund...
Men det gick över, och helt plötsligt så var jag glad igen... Fick mitt trevliga senare på kvällen :P.

Har fått mer och tyngre uppgifter att göra på jobbet, nu ska jag göra en del av golven med, vilket nog inte är helt nyttigt med en liten i magen... får väl hoppas att den vill stanna trots allt. Men det ska den nog göra, det är vad jag tänker tro på iaf. Även om det inte känns bra när jag åker hem på kvällen, då känner jag av extra mycket s.k mensvärk... hoppas det ger med sig snart.

Men jag har iaf gått 5 fulla veckor nu, men om jag ska tro på allt jag läser, så tror jag att jag är i vecka 6, för jag är konstant kissnödig, trött, magen uppsvälld och ibland illamående... Men det kanske kommer tidigare när man har varit med om det 2 gånger förut?? Å andra sidan så är ingen graviditet den andra lik...
Ska iväg och handla om en stund, tvättmedel bland annat. Erik får bära allt sen :P, nåt ska han väl få anstränga sig med??

Annars mådde jag oförskämt bra idag, på förmiddagen, då det helt plötsligt slog mig att jag faktiskt har ett barn i magen... kanske har jag vägrat fatta det innan... jag har ingen aning... Men jag vart glad, och att jobba gick busenkelt. Inget gick fel helt enkelt.

Nu ska jag gå och kissa... det var ju faktiskt 3 timmar sen senast...
Sen ska jag kolla efter recept på kyckling som jag gjorde förut, som vart så himlans god... Eller fick jag det receptet av svärmor?? Hmmm borde spara alla mina recept, skriva rent dem i ett block, så man kan spara dem... man kan ju ha användning för dem längre fram...

Nähe, kissa skulle jag göra...



Nu har vi varit iväg och handlat, och Erik bar faktiskt kassarna hem. Tack för det =).
Tycker han är så gullig när han kommer med sina små frågor, och är så intresserad och så där. Det känns som att han är mer delaktig i det hela, och att han bryr sig... Vilket är en rätt okänd känsla för mig, för jag har aldrig varit med om nåt liknande förut, tro't eller ej...

Sen känner jag mig så larvig var kväll när jag går och lägger mig... Tog kort på vagnen som bebis ska ha sen, och tittar på bilderna en gång varje kväll, innan jag ska lägga mig, och drömmer mig bort till nästa höst...

Har iaf gått precis 5 fulla veckor idag, så jag är väl i vecka 6 nu då... Läste precis på Liberos hemsida, om hur det står till i magen och så där... bebis är 1,5 cm liten från huvud till stjärt, och min livmoder är ungefär i storlek som en klementin...

Nu ska vi snart äta, ha en riktigt bra kväll alla


//Linda

Den var fin

Vagnen alltså, den som Emma och Fredrik hade till sin Leo. Den var kanonfin tyckte jag. Så jag har bestämt mig för att vi ska ha den... jag struntar i vad Erik säger på den fronten faktiskt... *ha*. Den var ju lite bättre praktiskt byggd, än vad min gamla är, så det får bli den där. Fast den är väldigt blå, så blir det en tjej så kommer folk tro att det ligger en liten pojke i vagnen... Och ni vet ju har gamla pensionärer är... ligger det nåt med blått i vagnen, så är det ju automatiskt en pojke där i... funderar på att göra dem lite fundersamma och hänga ett lila hjärta eller annan lila/rosa leksak i sufletten...  fast då kanske de tror att bebisen är transa?? Vore ju jobbigt förstås...

Har gått bra på jobbet idag annars, mådde illa på eftermiddagen, tackade gudarna (högre makterna) för att postafen finns...
Åt kalasgod middag på jobbet, eller lunch om ni så vill. Leverbiff... Jo, jag vet, man ska inte äta för mycket av det när man är gravid, men det var så längesen jag åt lever, så jag kunde bara inte låta bli. Gott var det iaf, men jag saknar mammas levergryta... fast det är väl på tiden att jag lär mig att göra den själv, men jag har ju en här hemma som inte äter det... gissar jag?!
Imorgon ska jag få lära upp någon ny på jobbet *yihaaa* sen slipper jag nog mycket utav det jobbet, och det vore ju grymt najs... Bara jag slipper göra golv... de är ju tunga, å då kan det ju hända tråkigheter.. å det vore ju riktigt trist... *orolig*
Pratade även med arbetsledaren om mig då, och om jag kommer få förlängt eller inte.. och som det lät på honom, så var det rätt säkert att jag skulle få det, så jag får hoppas på det...vore ju najs...

Nu ska vi äta middag, lax, pasta och lite sås till det... blir mumma för magen =)
Kanske skriver mer sen

Jag är en trötter

Jani.. en trötter är jag, seg som en deg. Ja välj vilket ni vill, båda stämmer precis lika bra. Trött och hungrig, det är det som stämmer bäst in på mig. Tycker jag är hungrig nästan hela tiden. Men det hör väl till antar jag. Iaf fram tills illamåendet kommer... om jag nu mår illa denna gången, det vet man ju aldrig.
Men jag kommer upp ordentligt på morgonen, sen framåt morgonen vid 8-9 snåret  så börjar jag bli trött, alltså sjukligt trött, så trött så jag skulle kunna somna stående... Och det känns skitbra när jobbarkompisarna kommer och säger att jag ser sur ut... Mmmm det är verkligen jääääättelätt att se glad ut, när man är trött som en jag vet inte vad. Men det är väl värst de första 10 veckorna. Tur jag är i vecka 5 nudå...

Bloggade idag på lunarstorm, det var längesen. Jag tyckte att det var på tiden att jag skrev där med... Det var ju så längesen. Men vad jag ska skriva här vet jag inte riktigt, har ingen sådan där jätteaning faktiskt. Men jag klinkar väl ner lite, som faller mej på fingrarna helt enkelt.

Kan ju tala om att det känns så underbart att ha någon som delar graviditeten med en. Alltså, när jag var gravid med mina barns pappa så kändes det inte alls på samma vis, han var liksom inte delaktig. Han ville aldrig känna på magen, han läste inget om bebisens liv i magen, han brydde sig helt enkelt inte. Han frågade inte hur jag mådde osv. Med Erik är det nåt helt annat, han bryr sig, han vill liksom vara med. Visst, han känner inte på magen, men den är ju för tusan inte nåt att känna på än ha ha. Men som sagt, han är delaktig i det hela. Och det tycks vara som att han ser fram emot det hela. Känns väldigt bra faktiskt.
Å på msn så har han skrivit "pappa till hösten", låter så mysigt, gulligt på nåt sätt... vet inte hur jag ska förklara det, men jag vart rörd när jag läste det när jag kom hem. Innan stog det nåt så fånigt som: jag har ingen träsko... varför vet jag inte.. men nåt så meningslöst stog det iaf... Who cares??

Känns konstigt att kolla om man har alla bebissaker redan... men det är väl likabra att få det gjort... Ska kolla på Emma å Fredriks vagn, som de hade till Leo, å se hur den ser ut. Det ska vi göra imorgon, har JAG bestämt ha ha.

Nu börjar klockan ticka iväg, och jag är trött som tusan, nu ska jag sova... redan?? jo.. jag vet... som sagt.. jag är TRÖTT.

//Linda

Han var farlig

Tony, å jag är kär, jag är förälskad. Hur kan så små knyten vara så enormt söta. Åååååh, gulligast i världen. Kunde gått och burit på den lilla spillevinken i flera timmar. Jag kan ju nästan hoppas på att min bebis blir precis lika liten, och lika snäll. Det där var minsann det snällaste och raraste barnet jag har sett. Inte ett pip, och lyckligt lottad, som slipper kolik, får hoppas att det håller sig borta med.
Nyss hemkomna därifrån, och jag är som sagt kär. Gud en sån gullig bebis. Måste bara dit fler gånger, och gosa...

Morsan fick nog dåligt samvete här om dagen, hon ringde och sa grattis till kommande bebis... Men det hade sina förklarliga själ. Gunnar, min låtsaspappa, hade prostatacancer förut, och de tog bort den, men de fick inte bort all cancer så att säga, så nu har det så kallade PSA värdet gått upp, så nu kanske han får stråla bort det. Återstår att se. Hoppas han blir frisk i alla fall.

Slapp lämna barnen till deras farmor dessutom, deras pappa han komma hem, så det var rätt lugnt. Väl där så kollade vi på vagnen som jag hade till Alexander, och på babyskyddet, spjälsäng och sådant. Och Erik tyckte att det såg bra ut, så det kan vi ju använda igen. Då slipper vi lägga ut en hel massa pengar på det, smidigt tycker jag. Även om vagnstrender är ungefär det samma som trenden på kläder nu för tiden...

Just ja, Erik höll i bebis, utan att se totalt livrädd ut, och han pratade bebis nästan hela vägen hem, så jag tror han förstår mer och mer vad som komma skall. Härligt tycker jag, att han vill engagera sig lite i det hela. Det har jag ju saknat förut.

Just ja, vi var ju i Fjugesta med. Åt kålpuddig, den godaste kålpudding jag någonsin har ätit, skulle ha tagit med mig en matlåda ;-). Åt hur mycket som helst. Så den maten kan hon få göra många, många fler gånger.
Men jag vart nästan lite nervös av att vara där, diskutera bebis redan. Att hon skulle spara grejor som hon sytt till bebisen, och leksaker hon sytt för ett tag sen... Hå hå ja ja... det är ju fortfarande låååååång tid kvar, men samtidigt så var det himla trevligt att prata om det. Nu gäller det väl bara att fylla dagarna med sysselsättning, så tiden går fortare, tur man har ett jobb. Håll tummarna för att jag får förlängt efter 23 feberuari =).

Nu ska jag äta nåt, börjar bli hungrig, sen ska jag allt leta reda på sängen, å sova en stund, så man orkar med jobbet imorgon.
Gonatt, å dröm söta drömmar

Han pratade om...

Namn... Erik alltså. Vi låg halva natten i natt, och pratade, mycket och länge. Och nu låter han iaf lite mer lättad, men det är så svårt att få ur saker ur honom. Han tycks tro ibland att jag kan läsa hans tankar. Men tyvärr, jag kan inte se in i hans huvud, även om jag önskat att jag kunnat många, många gånger.
Men hur som helst så låg vi och pratade inatt, klockan vart sen, innan jag somnade, kommer vara trött som en gnu ikväll, men sova kan jag göra en annan dag ;). Vi diskuterade namn iaf, och namnet jag hade på förslag, tyckte han iaf om, fast det var förvisso bara ett tjejnamn, återstår att se om det är en pojke eller flicka som gömmer sig där inne.
Å jag som är så nyfiken, jag hade gärna tagit reda på vad det är för sort den här gången, har ju låtit det vara en överaskning de andra två gångerna, men Erik vill att det ska vara hemligt nu, och jag får väl respektera det, det är ju faktiskt första gången för honom, så det får jag försöka ta helt enkelt.

Idag blir det mycket åka av, hit och dit, fram och tillbaka... Men det blir säkert jättebra, hoppas jag i alla fall. Nu på dagen ska vi iväg till Fjugesta, och äta middag - kålpudding, mums säger jag. Sen när vi har varit där, och haft det mysigt, och ätit så vi nästan spricker, ja då är det dags att bege sig hela vägen till Storå, ska först lämna barnen till deras Farmor, och sen ska jag och Erik åka till Nina. Ska bli trevligt att träffa henne igen. Hon har dessutom fått en liten pluttbebis, som heter Tony, så gissa vem som ska gosa bebis?? Jo, JAG! Fast risken är väl att jag kommer längta efter min egen väldigt mycket. Jag får väl hoppas under de här kommande veckorna att h*n vill stanna kvar där inne, så det inte händer nåt tråkigt. 
Köpte kläder till Ninas bebis, och de är så himla söta, vart sugen på att köpa lika till min egen, men det är ju lite väl tidigt än, eller hur??

Nähe, nu ska jag försöka hitta på nåt, vet inte riktigt vad, men sitter jag kvar så här länge till, så kommer jag bli ännu tröttare.

Ha en riktigt bra dag allihopa!
Och tack för alla snälla och gulliga kommentarer!! Det är verkligen jättekul att läsa dem! 

Jag trodde hon skulle bli glad..

Morsan alltså, berättade för henne igår att jag är gravid.. jo ni.. jag är gravid. En liten plutt beräknas titta ut i Oktober, så jag har bara gått 4 fulla veckor ännu... så det är lååååång tid kvar.
Från morsan fick jag bara höra om alla problem som kunde uppstå, med nathalie och alexander, om hur de skulle reagera osv, osv... vart inget vidare glad då, hon sa inte ens grattis. Näe.. tacka vet jag svärmor, hon blir minsann varm i hjärtat, för att inte tala om faster, som vart jätteglad.
Erik vet väl inte riktigt, han är fortfarande förvirrad, tänker mycket och så. Och det får jag försöka förstå, det är ju stort för honom, det är ju trots allt första gången för honom. Jag har ju varit med om det här 2 gånger förut, så jag vet ju vad som händer och sker.
Kan gissa att det här är stort för Erik, han fick veta det först av alla för några dagar sen, men eftersom testet visade mycket, mycket svagt, så tordes han väl inte riktigt tro på det. Så han hade inte riktigt tagit det till sig kan man väl säga. Så igår så testade jag mig en gång till, och då var det ett klart plus på testet, och när han fick se det så, vart han skakis, sa han...  Han visste inte om han skulle tordas berätta det för sin mamma, han trodde att man behövde någon läkarutlåtelse, för att se om det var på riktigt, att testet kunde ljuga och så vidare.
Men det blir nog mer påtågligt för honom när det är dags för ultraljud sen, när han får se den lill* sprattla runt där inne. Lika dant så blir det väl lite mer påtagligt när man börjar känna sparkar utanpå magen och så... återstår att se om han törs känna på magen, utan att tro att den ska gå sönder.

Nu ska jag gå och rusta till mig i håret, för snart kommer svärmor, då ska hon, jag och barnen åka till marieberg =). Skoj!!
//Kram från lilla mej

Uppdatering klockan 12:57

Nu är vi hemma igen, nu har vi varit på Marieberg, och det gick faktiskt jättebra. Jag fick tyvärr inte tag i det jag skulle ha, men jag kom på när jag var där att jag kan köpa det så här över nätet istället, nåt som är bättre, så det ska jag göra istället. Ska göra det på en gång faktiskt...
Vart bjuden på fika, som smakade jättebra, och sen när Marita kom hit så fick jag en kram, hon tyckte det var spännande att vi skulle få bebis. Känns bra att få massa stöd iaf från 2 håll, det lär behövas. Återstår att se om mamma blir glad sen...
Men det blir en låååång väntan till hösten.
Men jag har lite ångest för det här med mödravårdscentralen, hade gärna gått till min gamla barnmorska, för hon var den absolut bästa, men hon jobbar ju i Frövi, kan inte gärna åka dit vareviga gång jag ska dit... Hoppas det finns någon vettig på haga... eller vart jag nu får gå... har ingen aning. Det jag är mest orolig för är ju alla prover jag ska ta... hatar att ta prover i armen... jag undrar varför de absolut måste kolla om jag har antikroppar (mot röda hund), när jag redan har tagit samma prov förut, försvinner de efter ett tag eller vad då?? Och måste de nödvändigtvis kolla vad jag har för blodgrupp?? Den lär väl även den vara den samma som den var från början??

Nähe, nog om det för nu..
//Linda

RSS 2.0