Ont

Tror jag att Theo har, i sitt öra, han är inte så glad, och har inte varit det de senaste dagarna. Har varit hos doktorn och kollat upp det där, och det var för mycket klet i örat för att han skulle kunna se ordentligt. Så han skrev ut örondroppar åt honom, och så ska vi tillbaka på Torsdag, för att kolla då.
Köpte alvedon åt honom idag, han fick en förut idag, och då kändes det som om han lugnade ner sig. Han sov i alla fall gott efter det. Men han har sovit mycket idag, hela dagen mer eller mindre. Och som det känns så är det bara jag som duger. Han kräks mer än vanligt, huga, tycker så synd om honom.

Annars så har vi varit ute ganska mycket idag jag och Theo, vi tog en lång promenad i vagnen, han vaknade när vi var på apoteket, och där tyckte han inte att han skulle ligga tyst i vagnen, så jág fick snällt ta upp honom och gå och bära på honom där. Köpte alvedon som sagt, och så löste jag ut mitt recept från barnmorskan, ska käka minipiller nu i några månader, sen blir det spiral igen. Hade väl helst satt in spiral redan imorgon, men det var visst för tidigt för det. Så jag får vänta till den dära efterkontrollen, i Januari...närmare bestämt den 9:e. Aja, om några dagar så är jag väl skyddad av de där pillren iaf, får hoppas att de hjälper... vill inte att det händer som det gjorde när dottern kom till. Käkade då kombinerade p-piller, men vart gravid ändå. Men ännu har jag inte sett röken av någon mens, å jag hoppas att den håller sig borta en god stund till.

Vårat vardagsrum är nu färdigrenoverat, nästan. Bara lister, eller rättare sagt socklar som ska dit nu efter golvet. Sen så är det bara att bära in möbler dit in. Ser fram emot att få in akvariet där inne, undrar hur jag ska kunna bärga mig tills det är bra vattenvärden i det karet, och allt som ska tas om hand med det, innan man kan flytta över fiskarna...

På fredag ska vi handla alla julklapparna, vi har typ ingen annan dag att göra det på, undrar jag hur jag ska lyckas handla eriks julklapp utan att han ser det, inte det lättaste för mig att ta mig in till marieberg på egen hand... Har en liten stilla önskan om att det ska börja gå bussar mellan fjugesta och marieberg, men jag kommer nog inte få den önskan igenom... men man kan väl hoppas?!

Nähe, nu ska jag gå upp och borsta mina tänder, så jag får det gjort idag, sen så ska jag bära lite på gosebebisen, får hoppas att han somnar om snart igen, gör han det så är det jag som slänger mig i sängen och passar på att sova några timmar. Sov visserligen middag, och det var ju välbehövligt.  Önskar jag hade kunnat blogga oftare, men tiden liksom springer iväg... Nä, dags att borsta tänderna, sen så ska Theo få en ny alvedon... min stackars lille plutt!

Kram på er!


Han växer så det knakar

Ja mer eller mindre i alla fall. Men det är väl bra att han växer, visar ju bara att han får i sig den mat han behöver. Men det är ju svårt att tro många gånger att han kan växa så mycket, då han kräks så ofta, och rätt mycket. Men tydligen så får han i sig det han behöver. Kanske äter han för mycket för att han tycker att det är mysigt att ligga där, och så får han i sig en massa extra...  Var på läkarundersökningen idag, och han fick en okejstämpel därifrån. Läkaren tyckte att han var jättesöt och fin på alla sätt och vis. Fina klara ögon, och alldeles lagom rund och go, precis som en fem veckors bebis ska vara. Numera är han 55,5 cm lång och väger 5600 gram. Han fäster blicken och följer med blicken, och såler han lite smått, men inte så ofta ännu. Lamporna är garanterat roligare än vad jag är, enligt honom i alla fall. Idag har Theo varit duktig, han har sovit själv mycket idag, först sov han 1,5 timme i vagnen, sen så när jag ammt honom i sängen och jag skulle gå upp och göra mig i ordning inför bvc besöket så sov han själv i min säng. Vaknade inte alls. Så detta med att han måste sova bredvid eller på mig hela tiden kanske är på väg att vända. Nog snackat om bebisar ;-)

Pratade med två av mina gamla arbetskamrater idag, och de ska komma hit å hälsa på om ett par dagar, det ska bli jätte trevligt.
Annars så börjar vardagsrummet likna ett rum. Golvet är lagt, så när på ett par plankor, och de är på god väg att hamna där de ska de oxå... Vi har fått hit skänken som vi ska ha där, och jag hoppas vi får dit sofforna oxå... men ska försöka byta med mitt x... men den ekvationen tar vi en annan dag...

Har inte druckit nå kaffe idag, å huvudvärken börjar krypa sig inpå... borde diska, tyckte erik... blääää vill inte. Känner inte alls för att diska. Fast vill man någonsin diska?? Nä, trodde inte det heller.

Postade ett brev idag förresten, så jag får tillbaka pengar som jag betalat in till facket, som jag inte borde ha betalat... trevligt, extra i julkassan blir det nog då... Beställde kläder till Theo här om dagen från Lindex, och så har jag ropat in lite kläder från tradera... Hittade en jättefin fleeseoverall... från POP som jag så gärna velat ha, men det var någon som bjöd över... *morr*. Man kanske hittar nåt annat om man letar lite... återstår att se...

Nähe, nu ska jag väl göra lite vettigt, istället för att sitta här å drälla.

Äntligen

Så får jag tid till att skriva en blogg igen. Det har varit dålig med bloggtid på sista tiden. En envis liten herre har jag, som bara vill vara i famnen, precis alltid och jämt. Mysigt förvisso, och man får väl passa på att mysa medans de faktiskt vill ligga så där nära, för tyvärr går ju tiden alldeles för fort. Snart så kommer han rata allt vad pussar å kramar heter, å snart så försvinner väl den där speciella bebislukten, som luktar så gott. Hrm.. det där med att lukta på bebisar, de brukar ju i vanliga fall inte bry sig, men Theo, han tycks inte alls gilla att mamma luktar på honom... Men ett tag till får han stå ut med det, får försöka lukta på honom när han sover ;-).
På tal om att tiden går för fort, jo tack, den går mycket, mycket för fort. Han är redan 4 veckor, växer så det knakar och lägger på sig vikt. Och det är ju bra... det är ju precis som det ska... men det går för fort... Fick kläder till honom i söndags, dels från gammelmormor och dels från hans farmor... Jättefina var de ju... men de var i storlek 62 å de är ju jättestora... Ska min lilla bebis växa i de där käderna?? Måste han det? Kan han inte få vara en liten pluttbebis en stund till... Vill inte alls lägga undan de där kläderna i storlek 50-56, får ju nästan ångest av bara tanken... Aja, får trösta mig med att det faktiskt finns himla gulliga och söta kläder i storlek 62 oxå, om de inte vore så himla stora bara...
För en gångs skull så sover han i vagnen nu, av den anledningen kan jag sitta här och uppdatera. Blir inte av när Erik är hemma heller, för Theo tycker för det mesta att det bara är mamma som duger... Finns ju ingen annan i närheten som luktar mjölk... trygghetslukt för en liten bebis. Hmm, man kanske skulle göra en parfym som luktar bröstmjölk, till alla fäder som vill mysa med sina bebisar, men som inte kan, för att självaste bebisen protesterar, för att det helt enkelt luktar fel.
Var och vägde och mätte den lille herrn igår, 5240 gram och 54 cm lång... så han växer iaf inte allt för fort på längden... men oj vad gullig och mullig han börjar bli, äppelkinder och så väck på låren. Hm, skulle en annan få väck på låren, skulle man börja bli orolig... Men på bebisar är det bara gulligt.
Idag har svärmor och svärfar varit här å lagt lite golv åt oss, så nu är mer än halva golvet lagt i alla fall, de skulle visst komma hit i morgon med tyckte jag de sa... å det låter ju bra, ju fortare det blir lagt, ju bättre... Undrar om jag inte ska plocka lite där inne, så att det går lättare för dem i morgon...
Börjar bli lite irriterad på en sak här i Fjugesta, de kan inte ha blöjstorlekarna hemma, jag vill inte ha icas eller konsums egna blöjor, de har taskig passform tyvärr, så fort det blir lite kiss i de blöjorna så hänger de bara... inte för att det gör Theo nåt, han bryr sig väl inte, men jag gör... Var och handlade senast idag, och har kollat efter blöjor i storleken 3-6 kg, slut på ica och så hade de bara ett paket kvar på konsum, där de dessutom var mycket dyrare... *mutter och morr*.  Så jag var och handlade rätt mycket på ica och så fick jag ta en sväng förbi konsum med mina tunga kassar... inte roligt alls.
En annan sak som inte alls är rolig är vädret, DET SNÖAR!!! Jag vill inte ha snö, den ska inte komma nu, den ska komma till jul, men med min vanliga tur så blir det väl en grön jul precis som sist... Å enligt alla spådomar så ska de bli lite snö i år (me like), för det är dåligt med rönnbär... Den där riktiga julkänslan får man liksom dra fram om det inte är snö på jul, men det kanske bara är att vänja sig?!
Nähe.. en liten bild kanske vore på sin plats...

image9

Kram på er!!

20 dagar efter

Theos födelse så kan jag skryta å vara stolt över mig själv! Eller egentligen är det väl inget märkvärdigt, men jag tänker vara lite stolt över mig själv i alla fall! Varför?? Jo, provade nämligen mina jeans idag, som satt bra innan jag vart gravid, å gissa vad, nu sitter de precis som förut! De sitter kanonbra. Skönt att ha jeans på sig igen, slippa gå ut med mysbyxor varje gång man ska gå ut... Skönt med ett par brallor som sitter snyggt eller hur man nu ska formulera sig...
Igår kväll hade jag ruskigt tråkigt. Erik somnade på soffan med tv-dosan i handen. Han somnade klockan 23, eller precis innan. Tänkte att jag skulle vara snäll å väcka honom till klockan 23 då, för han skulle kolla på nåt program om tatueringar på discovery, men det var lönlöst att försöka väcka honom. Så jag hade Theo hela kvällen, men han sov rätt mycket då. Så jag satt vid datorn rätt mycket... men det vart ju trist i längden det med. Tänkte att jag skulle hunnit med att duscha med, men det tyckte inte Theo, han ville inte sova i sin vagn alls.
Fixade iaf riktigt god mat igår, å det blir lika god mat idag, för det blir samma sak. Gjorde hemmagjord potatisgratäng igår, vart riktigt god, men den tog tid på sig att bli färdig. Stog i ugnen i över en timme innen potatisen var mjuk. Till det så stekte vi kött och så hade vi lite sallad till. Idag blir det rester lite senare, undrar om man får äta maten varm idag. Igår fick faktiskt Erik vänta med att äta, så att jag fick äta först. Brukar vara tvärt om i vanliga fall, att han får äta först... å jag får äta maten kall... Ja, jo, man kan värma den i micron, men det blir ju inte samma sak, tyvärr.
Nähe, nu kan jag inte skriva mycket mer, för nu har jag en liten Theo som visar tecken på att vara hungrig... äter på fingrarna å smackar där han sitter i sin babysitter.
Ska byta blöja först, innan det blir allt för mycket liv i luckan!
Ha de gott!

RSS 2.0