Utkast: Ja ja ...

"Ja ja ja ta det lugnt. Klart man är ute och går, och i egna trädgården. Däremot skulle jag springa på ett barn på mataffären till ex med ögonfluss skulle jag inte ha svårt alls att fråga föräldrarna vad fan de höll på med. Salvan visst, övergrepp?? GE dig Linda, har du verkligen haft ögonfluss? Vet du överhuvudtaget hur det river i ögonen? Salvan lindrar, visst surt på vägen in men fixar flussen på någon dag. Det är inte receptbelagt. Däremot finns en annan, mindre kletig salva som är receptbelagt. Ingen tid? Jouren finns i stan. Vilket löjligt inlägg. Ursäkta men jag blev bara så irriterad. Du är faktist 3 barns mamma. Ta gärna bort kommentaren om du har svårt för att jag baxnar ibland i hur du resonerar."


River i ögonen? Nej, ingen aning faktiskt. Det har aldrig rivit i ögonen på mig när jag har haft ögonfluss. Jag har haft det som liten en gång. Kan inte minnas något riv i ögonen där. Har det nu, nej, inget riv i ögonen. Snarare att det gjort ont. Men det kan lika gärna bero på att jag inte haft på mina glasögon, för då känns det precis likadant.
Jag körde med vanlig saltlösning, flera gånger per dag, och det hjälpte honom. Det lindrade det med. Och vet du, jag testade det på mig själv också, med förbättring. Och självklart fick jag bråka för att få i de dropparna, men de kan man iaf lägga i ögonvrån, så rinner de in, automatiskt. Men om du nu vet precis hur man får dit en hel sträng med salva vid nedre ögonlocket så är du välkommen hit att visa mig precis hur man gör. För det låter ju som om du är värsta proffset. Tur att jag känner någon som vet så mycket och som kan nästan allt.
Ta mig in till stan... Låt se, jag har en sambo som jobbar. Han åker hemifrån vid 05.00. Och ja, Theo går i första rummet. Men eftersom han blev bättre med saltlösningen så tyckte inte jag att jag behövde åka in till vårdcentralen. Hur jag nu skulle ta mig dit. Du har körtkort + bil. Jag har inget körkort och heller ingen bil. Ni har säket råd att vara lediga och hemma på grund av sjukdom. Ni äger ju trots allt en flera miljoners villa och en massa annat "fint". Erik kan inte hålla på att stanna hemma från jobbet, det klarar inte våran ekonomi. Iaf inte så länge jag är föräldraledig. Jag lyssnade dessutom på bvc-sköterskan, vi skulle höra av oss om det vart värre, men det vart inte värre. Men jag försökte få tid på vårdcentralen ändå, men utan framgång.
Snällt att du upplyser mig om att jag är trebarnsmamma. För det visste jag absolut inte.


Orkar inte bry mig längre. Iaf inte om kommentaren. Vi var och handlade idag, trots att jag hade ögonfluss. Men det var ett måste. Skicka Erik själv? Funkar inget vidare. Varför? För han vet inte vilka saker som behöver köpas till Theo, trots att jag förklarar så tar han fel. Vi åkte på kvällen, såg knappt nån inne på coop i marieberg. Så jag tror inte att jag smittade ner någon.

Ögonfluss

Lagom när Theo vart frisk, så fick jag det istället. Jag tänkte att jag nog skulle klara mig, eftersom han hade det under förra veckan, och det klättrade aldrig över till mig, eller någon annan här hemma. Men så idag, så började jag känna att det var nåt skumt med ögat. Gick och kollade i spegeln efter ett par timmar, och jag är illröd i mitt vänstra öga. Jag ser inte klok ut.
Anledningen till att jag inte var iväg och köpte salva till Theo, var för att BVC sköterskan inte trodde att det skulle behövas, och så sa hon att jag skulle komma tillbaka om det inte gav med sig. Tro mig, jag försökte boka tid, men det var fullt.. *morr*. Men nu är iaf han frisk. Om han fick vara inne hela tiden? NEJ, NEJ OCH ÅTER NEJ!! Vi har tagit promenader med vagnen, varit ute och gungat och så har han fått krypa runt på studsmattan, samtidigt som jag vaktar honom då.. Så nej, han har inte varit inne. Men han har inte träffat andra barn, förutom sin syster då, men det är ju lite svårt att förhindra det. Och på tal om ögonsalvan, när BVC sköterskan sa att jag skulle komma tillbaka om det inte vart bättre, så trodde jag att man behövde få recept på det. Iofs, jag är glad att det gick över ändå, för jag har ingen aning om hur jag ska lyckas få in ögonsalva i hans ögon. Ögondroppar kan funka, men salva, som ska läggas på insidan av nedre "ögonlocket" har jag ingen aning om hur jag ska få dit. Så vida jag inte kilar fast hans huvud, binder armar och ben, och tvångsöppnar hans ögon. Men det klarar inte jag, det känns mer som ett övergrepp, och så gör jag bara inte. Då får snälla farbror doktorn komma på nåt som är bättre.

Har kollat på finnkampen idag, och det ser ju ljust ut för sverige. Iofs så räknar man med att herrarna ska förlora (som vanligt). Får hoppas att det forsätter på lika bra vis imorgon för damerna, så sverige inte förlorar helt och hållet.

Nathalie har åkt hem till sin pappa denna helg, vi ska hämta henne på söndag.
Läste i hennes anteckningsbok idag, där fröknarna skriver om veckans läxa.. Som man för övrigt blir helt stum av. När jag gick i ettan så var det inte ens tal om läxa. Det var för stora barn... Men nu var väl inte den här läxan inte så där jätteavancerad, men ändå. De skulle rita och skriva (med hjälp) om hur de tyckte att den första skolveckan har varit.
Under det så läste jag i hennes bok:
"Du är jättebra på att lyssna och räcka upp handen, bra!
Mvh Katharina (som är hennes fröken).

Nu ska jag slänga mig i bingen.. är trött som en gris, och mitt öga gör skitont :(

Sjuk

Tror jag att jag håller på bli. Jäkla skit. Vill inte... har inte tid, orkar inte...
Ska gå till apoteket och köpa sånt där echinagard eller vad det heter. Har ingen aning om hur det stavas heller, men har en stark känsla av att jag stavat på tok fel. Men det orkar jag inte bry mig om för tillfället. Åt det förut en gång när jag började känna mig sjuk, och det hjälpte faktiskt. Eller så inbillade mig, jag kanske trodde så mycket på det så att jag tyckte att det hjälpte.
Har inte gjort ett jota idag. Trött som en gnu, ingen ork alls, någonstans. Att vara vaken har varit rena rama plågan. Inte har det blivit lättare att att Theo har varit konstant gnällig. Det har inte spelat någon roll vad jag har gjort, han gnäller ändå. Vet inte vad jag ska göra åt det heller. Ögonflussen ser ju ut att vara borta, och han ser inte sjuk ut förövrigt heller. Ja, ja, får hoppas att det ger med sig.
Hoppas att jag själv blir bättre tills på Lördag, men jag tvivlar. Har ju början till ont i halsen just nu, det vill säga det gör bara lite ont. Så jag gissar att det bara kommer bli värre. Och fortsätter det så här, så kommer den tänkta kräftskivan att bli inställd. Den som vi skulle ha haft i helgen.

Imorgon åker Nathalie hem till sin pappa. Vi funderar på om vi ska passa på att göra en veckohandling då. Har äntligen fått Erik att fatta att det är bättre att veckohandla än att handla lite titt som tätt här på ica. Man får liksom inte med sig lika mycket av det där som inte var tänkt att man skulle handla. Ja, ni vet hur det kan bli? Man går och handlar, men alltid hamnar nåt där i, som inte skulle vara där i.

Som sagt, trött är jag, men det beror väl främst på att jag börjar bli sjuk. Har sovit lika mycket som min lille plutt idag, men jag hade lika gärna kunnat somna bredvid honom i sängen, utan större problem.

Dags för dusch och sedan sängen! God Natt på er!
Var ju hemma hos syrran förut, och då fastnade ju även denna bilden i kameran, tyckte den vart bra faktiskt.

Hjärnsläpp

Har jag haft idag. Skulle få hjälp med att skriva bättre CV och personliga brev av Linda, en kompis. Hon är bra på det, har läst hennes ansökningshandlingar, och jag tycker att de är riktigt bra. (Bra har jag visst bevis för också, eftersom hon fått erbjudanden om flera stycken jobb). Så jag tänkte att hon kunde hjälpa mig då. Vilket hon gjorde, snäll som hon är. Fick kaffe och fika också, med service dessutom. Kände mig bortskämd när jag kunde sitta kvar i soffan och vänta på kaffet, istället för att gå och hämta det själv. Det är lite lyx! Men för att återgå till ansökningshandlingar, så fick vi det gjort. Har lite kvar på mitt CV, som ska fyllas i. Men eftersom jag har total hjärnsläpp idag så gick det inte så bra att fylla i som jag skulle hemma hos Linda. Varför jag har hjärnsläpp? Här följer det: Jag pratade om att jag köpt ny cykel, på cykelringen. Men att jag från början tänkt att köpa cykel från biltema. Vad säger jag? Jo: Från början tänkte jag köpa en sån där IKEA cykel... Jo jo.. en sån ja... Läste även ett exempel på personligt brev... Minns inte vad den korrekta meningen var, men jag läste: Jag ser ut som en kyckling... hrm.. ja, det låter ju ju relevant och bra att man ser ut så när man ska söka jobb. Möjligen kan det vara till nytta om man ska jobba på en hönsgård...
Men jag kom både dit och hem... På vägen dit (när jag skulle byta buss) så höll jag på att frysa ihjäl, dessutom var bussen sen. På vägen hem läste jag fel på nätet, så det tog 20 minuter innan bussen kom, även den var försenad med 5 minuter. Iaf enligt min klocka, på mobilen.
Hem kom jag, men Theo sov inte. Det hade jag iofs inte trott heller. Men han somnade sen i min säng, bredvid mig. Lilla mammgrisen.
På lördag ska vi ha kräftskiva. Linda ska komma, det ska bli trevligt. Får se om Emma och Fredrik kommer, Emma är ledig fram tills fredag, sen jobbar hon i helgen, men jag vet inte hur. Hoppas allt kommer att gå bra i alla fall.

Jag är bra på att uppdatera min blogg på kvällarna, så nu mera slutar mina bloggar alltid med God natt, eller nåt i den stilen.

Förresten, Tack Malin B för den snälla kommentaren om utséendet på min blogg!!!

Nöjer mig så länge...

Hade gärna haft bloggen centrerad i mitten... men jag följer guider och så vidare, och gör som det står, men det gör inte bloggen kan jag tala om.. Den är dum!! Den lyder inte... Ja, ja, nu ser den ju iaf bättre ut än vad den gjorde innan, iaf om jag får säga det själv.

Imorgon, så hoppas jag att Erik INTE får sina linser/glasögon från specsavers, för jag vill åka till Linda och hälsa på... Få lite goda råd, umgås lite och dricka kaffe.

Jag och Erik går annars här i huset och knåpar på hur man bäst gör om i badrummet.. För det måste göras, förr eller senare. Och visst, huset är för litet för oss.. Men lik förbaskat så vill vi bo kvar här.. eller iaf jag.. Jag vill inte bara tänka att jag ska bo här i 2 år till.. nej, jag vill bo här länge... Jag tycker om det här huset.. det är liksom... jag, eller vad jag ska säga. Hur som helst så är det ju en hel del som behöver göras där i badrummet.. golvet måste ju spacklas om.. dvs flytspacklas. Måste ju göra om lutningen så att golvet lutar rätt, åt brunnen så att säga. Så att vattnet inte ligger mitt på golvet.
Nackdelen är väl att Erik tycker att det är finast med kakel.. och ja, visst är det så.. men om huset nu rör sig, så blir inte kakel så fint, om det spricker. En plastmatta spricker ju inte lika lätt.

Nähe, dags att dra sig mot sängen..
gonatt på er!!

Blir tokig!

Hittade en grundlayout här, som jag tänkte att jag skulle modda lite. Men det blir nåt knas... På sidan, på högra sidan, där menyn då skulle vara, typ länkar och allt sånt där jox, det lägger sig längst ner.EFTER alla inlägg som visas... Hur störigt är inte det? Försökte att få ordning på det, på nåt vis, men nej då.. det var hopplöst. Vad jag än provade att ändra, så hjälpte det inte. Någon som vet vad man ska göra åt det??
Jag har ju inte den turen så att jag kan vinna en layout till min blogg... till skillnad från vissa andra... *orättvist*.Dagens :)

När jag ändå sitter här kan jag ju passa på att uppdatera lite. Har väl iofs inte hänt speciellt mycket. Men den här läxan som min dotter hade sagt att hon inte var färdig med, men som hon lämnat in, den var visst färdig. Men det var ju inte mer med det, det var ju bra att den redan var färdig. Då slipper hon ju göra den i helgen. Fast jag ska erkänna att jag nog gärna hade velat hjälpa henne med läxan. Fast det där får jag äta upp om några år. Typ när hon går i högstadiet, får matteläxa... Frågar mig hur man ska lösa någon uppgift, jag i min tur står och kliar mig i huvudet och undrar hur det funkar... Man kanske ska skriva in sig på livslång repetion av grundmatten??? *huga vad tråkigt*

Idag har vi postat brev, jag har postat lite ansökningar, och så har jag skickat tillbaka ett paket åt Erik. På eftermiddagen så gick jag och Theo och mötte Nathalie när hon skulle gå hem från skolan. Hon gick lång dag idag. Till 14:20. När Erik kom hem så gick vi till färghandeln. De hade rea på tapeter där. Och när vi ändå var där så passade vi på att kolla upp en hel massa andra saker på samma gång. Fy vad sugen man blir på att göra om badrummet nu. Å andra sidan så kan man ju iofs börja räkna ner, för det är nåt som skulle behöva göras. Men innan vi kan sätta igång med det, så ska det in en öppen spis här. Eller det finns en redan, men den ska rustas, och så ska det sättas in en kasett.

Vad har mer hänt på sista tiden då? Jo, kom på min egen lilla huskur mot Theos envisa ögonfluss. Jag gör rent med en bomullstuss som jag blött med lite ljummet vatten. Sen så lägger jag en droppe saltlösning (ringers lösning) på varje öga. När Theo sedan blinkar, så sköljer det ju rent, utan att det är nåt som gör ont. Även om han inte gillar när jag ska lägga dit dropparna. Men det går fort över. Och det började jag göra igår, idag är det redan mycket, mycket bättre!

Jag har iaf börjat rusta om bloggen, men det tar tid... en massa tid, för det vill ju som sagt inte göra riktigt som jag vill...
Nu ska jag gå och lägga mig och sova.
Gonatt på er!

Stilmall till blogg

Har sett på flera ställen att folk har så snygga stilmallar till sina bloggar. Jag har ju bara nån av dem som finns att välja mellan har. Någon som vet hur man ändrar? Jag vill oxå ha en snygg mall ju...
Står det någonstans hur man fixar det? Och finns det färdiga mallar som man kan låna någonstans?
Skriv en kommentar och länka isf... eller beskriv i en kommentar om det inte blir en väldigt lång beskrivning isf.

Lite virrigt!

Sist jag bloggade så råkade jag nog skriva att jag och dottern gick i samma skola när vi gick i lågstadiet... Men det är ju fel. Det som skulle stå, var att jag och min mamma gick i samma skola när vi gick i lågstadiet.

Cellprovet gick iaf bra, okej, det är inte trevligt att göra det, men det är väl nödvändigt. Enligt bm så har jag inte gjort det sen 2003, så det var väl på tiden att jag fick det gjort igen då. Men nu är ju saken lugn i 3 år...

Var iväg och handlade lite smått idag, hade en bonuscheck på ica, på 100 kr, och snacka om att jag hade tajming, för jag jag handlade för precis 100 kr. Tyvärr så tänkte jag inte på att vi behövde en del saker hemma till köttfärssåsen, som krossade tomater och lök... så nu fick Erik gå och handla. Theo fick följa med i sin vagn.

Måste säga att jag fick ett mycket besynnerligt förslag från bvc sköterskan. Theo har någon ögonfluss, så det varar från hans ögon. Får gå och torka mest hela tiden. Hennes tips var att jag skulle försöka droppa citronsaft (från en citron) i hans ögon. Enligt en ögonläkare hon pratat med så skulle det vara bra mot bakterier. Det skulle göra miljön i ögonen sur, och det skulle bakterierna dö av. Jo visst, det låter ju rimligt. Men jag har fått citronsaft i mina ögon, och det svider ju som eld!!! Det tänker jag då rakt inte utsätta Theo för i onödan.

Vad har mer hänt? Ja, första dagarna i skolan gick väl bra, förutom att Nathalie lämnade in sin läxa ogjord. Fröken hade ju sagt att man skulle lägga läxan i den gröna lådan, vilket hon gjorde. Hon missförstod att det var den färdiga läxan som skulle läggas där. Så nu får jag väl följa med henne till skolan och lägga ner läxan i hennes väska. Ska även lägga dit hennes regnkläder som hon har. Har talat om flera gånger att hon ska lägga dem i skolan, men hon är bra på att glömma...

Ont i huvudet idag, och i ryggen. Vet inte vad det är för fel riktigt. Kanske håller jag också på att bli sjuk, och det vore ju mindre kul förstås. Tycker inte riktigt att jag har tid med det. Men det har man iofs aldrig tid med, om ärligheten ska fram.Nu ska jag gå och plocka lite i köket. Så det kan fixas mat där utan att man behöver trängas med viss disk.

Ha de gott!

Häckkapning och getingstick

Borde egentligen börja skriva om min lilla plutt, men det jag faktiskt tänker mest på just nu, är det som hände med Sanna Kallur. Jag är kanske ingen sportfanatiker, men friidrotten följer jag gärna med i. Kan titta på rätt många sporter, men friidrott har jag nog alltid tycket varit roligast att se.
Syntes när hon var ur startblocken, att hon hade en kanonstart, taggad till hårspetsarna. Vilket tyvärr ledde till att hon tog lite för långa steg och var för snabbt framme vid häcken... och snubblar. Nej fy fan säger jag, stackar henne. Hon som sett fram emot OS... Att hon äntligen slipper smärta och kan tävla på max. Hoppas verkligen att hon kommer tillbaka till nästa OS, så att alla andra får se vad hon verkligen går för!

Getingstick ja, det råkade min lilla plutt ut för här om dagen. Getingen surrade och flög kring honom, vilket vi inte såg. I vardagsrummet. Han satt nämligen bakom soffan. Och rätt vad det var så skrek Theo, så hjärtskärande... Och då såg vi att han sitter och håller i en geting, som han var på väg att stoppa in i munnen. Fick till sist bort getingen. Theo var ledsen, han svullnade på fingret, vart röd upp på armen... Vart lite nervös. Kontrollerade många gånger så att han inte andades tungt. Kollade så att gadden inte fortfarande satt i sticket. Till en början var det svårt att se vart sticket tog. Var hur rädd som helst för att han skulle blivit stungen i munnen. Ringde till sjukvårdsupplysningen, kom fram efter en halv evighet. Men det var ingen fara. Skulle hålla koll på stället där han fick sticket, hålla det rent och se så att inte allmäntillståndet förändrades. Men han klarade iaf sticket bra, var lite ledsen, och kunde inte böja på sitt finger på några timmar, tills svullnaden gått ner. Men nu är han sitt vanliga glada jag igen.

Har blivit halft beroende av Nintendo Wii, vi har chippat det... vilket leder till mycket trevligt, men rätt olagligt. Men det känns rätt meningslöst att lägga ut typ 600 för ett spel man vill ha. När man på ett relativt enkelt och lätt sätt kan få det gratis. En engångskostnad på 7-800 kr, sen är det klart.

Har faktiskt varit rätt duktig idag, har bakat blåbärsmuffins. De vart rätt goda, men jag gjorde "american size" och då fattar väl alla att de är stora. Köpte stora muffinsformar och det gick ju bra. Tänkte först göra teflonformen som jag har till muffins, men jag tordes inte. Tänk om de fastnar ändå? Gjorde ju sockerkaka en gång, i teflonform, och den fastnade trots teflonet... Så den får jag smöra och bröa iaf. Och det känns ju lite meningslöst att försöka sig på att smöra och bröa muffinsplåtar... tycker iaf jag.

Var och shoppade i förra veckan. Lassa och Emma (svärfar och svägerska) var barnvakt. Det vart en hel del. En sväng på Ikea, en ny cykel till Erik på cykelringen, ett cykelställ på Micro, en ny kaffebryggare på elgiganten. Och nya leksaker till Theo, eller begagnade, men nya för oss. Han gillade dem alla mycket. Leker massor med dem! Kändes som att det var dags att han fick lite saker som passar för hans ålder, än att han får sitta och leka med ett gosedjur, vilket inte ger honom speciellt mycket.

Köpte grind för ett tag sen, den har ännu inte kommit upp, men jag får tjata på Erik så att den kommer upp snart.

Shoppade från pippilotta förut. Fick grejorna idag. Bland annat en sovpåse. Mycket smidig grej. Istället för att lillkillen ska sparka av sig täcken och så, och vakna av att han fryser, så ligger han som i en påse, och kan inte sparka av sig täcket. Trodde inte att han skulle gå med på det först, när jag la honom idag, men det gjorde han. Han låg still när han drack sin välling, vart lite sur när han druckit den och hade lite svårt att komma till ro... Han hade nog gärna velat krypa runt i sängen och busa.. Men lugnade strax ner sig och somnade. Och så gör han fortfarande.

I övermorgon börjar Nathalie första klass... spännande. Får väl följa med henne dit, även om hon känner igen alla där. När jag började ettan så fick mamma följa med mig. Gick i samma skola som hon en gång gjorde då. Det tyckte jag var häftigt.

Imorgon ska jag iväg till barnmorskan och lämna cellprov.. huga ligen.. vill inte alls... blääää. Men jag är väl så illa tvungen.. Eller tvungen är jag inte, men det är ju bra att göra det, så man vet att man är frisk där.

Nu tror jag inte att jag har nåt mer att tillägga för idag..

Tiden går

Har varit å gosat med en söt bebis, tiden bara flyger iväg. Fick brev hem i brevlådan, Nathalie börjar första klass den 20/8... Vart tar tiden vägen? Kom å tänka på dikten: Vad är det för rum, vad är det för tid... minns inte hela, men har hört den någon gång, ganska fin vill jag minnas. Annars är det samma gamla vanliga poettrams...
Beställde kläder idag, från Linus och Lotta. Mycket fint har de där. Vart kläder till både Nathalie och Theo. Tänkte ringa mr X oxå och höra om jag skulle beställa kläder till Alex oxå, men glömde ringa i sista stund.. Klantigt av mig.
Theo har nyss hjälpt mig med diskmaskinen. Han vill gärna ha bestickslådan. Så jag plockade ur den så fick han ha den tillsammans med sina skedar. Kan inte göra på nåt annat sätt, sätter jag undan honom i hans stol eller säger åt honom att inte röra så blir han ju superarg.. tycker det är onödigt att han får nej när det kanske inte behövs... Han vill väl bara göra som jag gör, gissar jag :).
Lillplutten skulle behöva nya byxor, å jag skulle behöva en helt ny garderob, men det får bli en annan dag. Läste en blogg här om dagen, en som jag iofs brukar läsa flera gånger om dagen, då det är en sån där bloggare som uppdaterar flera gånger om dagen. Å hon hade köpt grejor och broderat en filt till bebin som hon ska ha...
Nähe, lillplutten börjar bli trött här, så jag måste försöka roa  honom iaf en timme, gärna mer... får se hur bra det lyckas... En liten bild bara.. på den söta bebisen :)


Syrrans lilla söta son, Martin

Gosa Bebis

Ska jag göra i morgon. Halft livrädd vart jag idag. Fast det var inget allvarligt, egentligen.
Dagen till ära så fick vi sovmorgon. Theo sov nämligen till kvart i nio, snacka om att det kändes som lyx. För en gångs skull så kände jag mig pigg när jag vaknade, och inte som en zombie, som skulle ha behöft ett antal koppar kaffe för att vakna till liv ur dvalan. Käkade lite frukost, och sen städade jag. Damsög och plockade undan lite var stans här hemma. Av den enkla anledningen att en kompis till mig skulle komma hit. För övrigt så var det dags att damsuga, för det var en vecka sen det gjordes senast, plus att vi äntligen kommit ihåg att köpa dammsugarpåsar som passar våran sugmaskin :-).
Vid 11 kom besöket. En tjej från föräldragruppen. Britt Marie heter hon, har en dotter som är född 10 dagar före Theo. De har rätt skoj tillsammans. Det sägs att små barn inte har nåt utbyte av att träffa andra barn, men det är svårt att tro när man ser de två. Sååå söta tillsammans. Theo är redan en charmör. Han skulle pussas, och så har han redan börjat tafsa... Hmmmpf.. tafsa henne på rumpan, kan han inte vänta typ 15 år till med sånt? Han måste ha fått de dumheterna från sin pappa...
På eftermiddagen så vart vi bjudna på grillat hemma hos Eriks föräldrar, det var trevligt, och maten var god. Fika efteråt, kaffe såklart, var sugen på det, kaffet där är mycket godare än kaffet här hemma, som bara blir fesljummet. Vill köpa mig en ny kaffebryggare nu, helst på en gång, allra bäst hade det nog varit om jag köpt den igår...
Vart efterfrågad hemma hos svärföräldrarna, det var Eriks morfar som frågade efter mig. Han tycker nämligen att jag är så bra med datorer, och att jag kan förklara så bra, så att han förstår och så vidare. Han hade nåt problem med några bilder som han skulle flytta från ett ställe till ett annat. Och så hade han fått för sig att han inte kunde ladda ur bilderna ur kameran. Men det visade sig att han redan hade flyttat över de bilderna.
Tog oss även en titt på det huset. Har en liten önskan om att bo där en vacker dag, men det lär ju dröja ett tag. Därav känns det dumt att göra massa trevliga saker med det här huset, göra det till ens eget drömhus, för att sen få börja om med allt igen. Men samtidigt så måste man ju göra nåt åt det här för att man ska få nåt för det, den dag man flyttar.
Nu har vi ju nästan fått färdigt med alla vindskivor. Alltså, de som sitter på gavlarna är ju färdiga nu, nu är det bara på långsidan som är kvar. Dvs den på baksidan. Sen så ska det målas vid ballkongen här på framsidan. Som jag oxå skulle vilja göra nåt med. Vad vet jag inte. Det ska även skrapas mossa från taket, så kanske tegelpannorna håller ett tag till. Vore ju inte så dumt.
Hur som helst, det jag vart lite rädd för idag, var när vi var hemma hos Eriks morfar. Då hasplar han ur sig att nån dag så vill man väl ha en till sån här, och pekar menande på Theo, och då får vi inte plats. Vi har 3 sovrum, så ekvationen går inte ihop tycker vi. Jag hade inte räknat med att han skulle säga nåt sånt. Har heller aldrig räknat med att Erik verkligen ska vilja ha ett barn till. Och efter att ha funderat lite så vet jag inte om jag själv vill det heller, samtidigt som jag vill... Hmmm, det är nog nåt som får mogna med tiden. Behöver varken bestämma mig imorgon eller om en vecka.

Imorgon ska vi åka till syrran, som fick barn för typ 4 dagar sen, och hälsa på. Vi vart ditbjudna. Ska bli mysigt att få gosa med bebis igen. Det var ju ett tag sen sist. Men frågan är väl om inte jag kommer få mitt bebisbehov mättat på ett tag nu. Nu har syrran fått, å svägerskan Emma ska oxå ha, i Februari. Och de kommer dessutom att flytta hit till Fjugesta. Så då kan jag låna bebis en stund hihi. Stackars Theo, han blir såååå avis bara jag tittar åt något annat barn än honom.

Nähe, tänkte först att jag skulle gå och lägga mig nu, men kikar på klockan och kommer fram till att den bara är nio. Så jag får vara uppe en stund till ha ha. Så jag kan nog gå upp och duscha, (känns som rena rama lyxen att duscha två gånger på två dagar). Vad man hittar på sen vet man aldrig... men en och annan knepig tanke får man när man tjuvkikar på Erik som sitter utan tröja... *nu ska jag vara tyst*

Kram å Hej!

Röd kaffebryggare och trasigt tak

En sån skulle jag vilja ha. Men jag hittar ingen som är riktigt snygg. Jo den röda färgen är snygg, men OBH:s kaffebryggare som är röd är ju skitful. Rent formmässigt alltså. Hmm, jag kanske inte borde snacka om sånt över huvud taget, för smak är jag född utan. Iaf vad gäller inredning. Hittade en till röd kaffebryggare, men den vet jag inte om den har rätt röda färg. Svårt att se på nätet. Hade gärna haft en som går i samma färg som våran röda wassermax kolsyremaskin.
Annars så renoveras det för fullt här hemma. Alexander och Nathalie är hemma hos sin pappa en vecka till. Så det är rätt lugnt här, men Theo tycker det är trist att inte ha brorsan som kan busa med honom. Ser så ut iaf. Lillplutten älskar att vara ute. Allt som har med ute att göra är kul. Dvs, gunga, cykla, leka med en hink med vatten i. Plocka med gräs och andra prylar. Bara man gör det ute så är det kalaskul. Undrar hur det blir i vinter. Vet inte om jag har lust att stå ute och frysa halft ihjäl. Brrrr. Hoppas på en mild vinter utan snö.
Men angående renoveringen, så gjorde svärfar ett litet misstag och gick i taket, höll jag på säga. Han gick på taket, plasttaket som är till altan alltså. Det gick sönder, så nu har vi ett hål där, så nu kommer det regna in på våran altan. Ja, ja, huvudsaken är väl att han klarade sig helskinnad.
Trött, trött, trött idag. Eller det har jag varit de senaste dagarna, jag vet inte varför. Har sovit massor om nätterna, tycker jag iaf. Kanske det som är problemet, jag sover kanske för mycket?!
Blir sur på mig själv. Skulle gått å vägt och mätt Theo när han var 9 månader, men kom jag ihåg det? Nej självklart inte. Så nu är han vägd och mätt när han är 8 månader, sen blir det ett jättehopp till 10 månaderskontrollen. Men den tror jag att han klarar galant. Minns inte riktigt vad den innebär, men de ska väl kunna resa sig upp och krypa. Och det kan han ju redan, så det bör väl inte vara några större problem.
Säkerhetsgrejor är inköpta. Eluttagspluppar har vi satt in, och köpt en grind som vi ska sätta upp. Har sån lust att renovera, göra fint och så. Men samtidigt så blir man så avtaggad när man vet att man måste flytta iaf. Inom ett par år. Varför kan man ju undra? Ja, för få rum och så kostar det för mycket att bygga ut. Skulle säkert kunna ha råd med det om jag får jobb osv, men frågan är ju om man får tillbaka de pengarna den dagen man verkligen ska flytta? Tvivlar på det, då det är ett så gammalt hus. Kanske skulle det inte ens funka att bygga på en våning på vardagsrummet, vet ju inte hur taket funkar för det. Men visst, har hittat ett hus som jag är jäkligt förtjust i, men det får man ju inte köpa förrens jag har jobb. Suck. Ibland längtar jag ut till arbetslivet och ibland så känner jag att jag bara vill vara hemma. Vara med min plutt. Men tyvärr så funkar det inte så. Får vara glad att man slipper lämna barnen till "daycare" när de är 3 månader. Fy, hade jag aldrig klarat. Eller kanske hade man det, om man var inställd på det från början?!
Erik ska börja jobba idag, efter semestern. Äntligen är karln ur huset, har känts som att vi klättrat på varandra. Jag blir sur och han är bara för mycket ibland. Ibland vill man bara vara ifred. Här om dagen tog priset. Höll på bli vansinnig.
Skulle bada hade jag tänkt. Gå på toa först bara, när jag sitter på toa och läser så knackar det på dörren: Vad gör du? Jag är på toa svarar jag. Men om du ska bada så måste jag sätta ihop lampan där inne. (Vi hade bytt glimmtändare, för den var trasig) och erik hade inte satt ihop grejorna efter sig. Så det kom han på att det skulle göras när jag skulle bada. Hade tänkt att jag skulle få komma ifrån lite. Men då gick min gräns, hade han inte kunnat satt tillbaka allt när han väl bytte glimtändare? Man kan ju tycka det iaf. Så gnäller han på mig och säger: Är det bättre att hela armaturen går sönder så vi får köpa en ny? Nej, men du hade kunnat göra färdigt från början... Där gick min gräns, stängde av vattnet drog ur ploppen och gick och la mig, utan att säga god natt. Men inget har nån effekt här hemma. Han fattade inte varför jag vart sur när jag inte fick duscha ifred här om dagen. Oftast tar det mig 20 minuter att duscha. Dvs tvätta sig själv och håret, raka benen och så. Tänkte att jag skulle få göra det ifred. När jag står där (mitt i natten, vid 23-tiden) och dushar, så vaknar Theo, väntar på att Erik ska ta upp honom, men det händer inte. Får skyla mig med en handduk, modell minimal och stå och försöka trösta honom. Men Theo ville ju inte somna om, jag såg ju konstig ut, som bara hade handduk, dessutom var håret dyblött, och med balsam i. Han gnällde och var ledsen, men ingen Erik kom upp. Erik kommer upp en bit i trappen, går ner igen, kommer upp en bit och till sist frågar han: var du tvungen att ta upp honom för att han gnällde lite? Gnällde lite? Han hade varit kanonledsen i 5 minuter när jag duschade. Jag hade inte hjärta att låta honom fortsätta skrika. Sen säger han: Men du kan väl lägga honom, för du är väl färdigduschad... jag har lite att göra vid datorn... måste läsa färdigt på saltvattensguiden... Visst, ja aboslut gör det, så jag fick skölja ur balsamet med Theo i famnen, fick inte tvätta mig med tvål, osv. Erik förstod inte alls varför jag var sur... Blir galen. Går på toa 2 gånger om dagen, mer hinner jag inte...
Nähe, ta hand om Theo, igen...  *vrålar ut min frustration*

RSS 2.0