Göteborgstrippen

Hemma från göteborg sen några dagar tillbaka. Allt gick jättebra. En del foton fick vi med oss hem i bagaget. Gick på avenyn och shoppade lite oxå. Åt på en italiens resturang nära hamnen. Tur med vädret hade vi oxå. Hotellet var bra, och frukosten kanongod. Men värdinnorna hade kunnat lyssna lite bättre om önskan om att få fram brickor. Fick lasta min frukost på en tallrik, gick ju bra det med, men det var jäkligt trångt.

Önskar jag hade lite tid att uppdatera bloggen ordentligt, men för tillfället hinner jag inte. Lillplutten är jättetrött. Måste hjälpa honom att sova.

Jaha, det var ingen längre middagslur. Åska i luften, svinvarmt i sovrummet och en bebis som är genomsvettig. Spelar ingen roll hur lite kläder han har på sig, den lille kraken svettas ändå. Tycker synd om honom. Men som sagt, åska i luften. Man hör hur det mullrar lite, men det är inget superåskväder. Lyckligtvis så vart det iaf lite svalare och så blåser det lite nu. Och då drar det ju igenom lite mer här hemma.

Åter till Göteborg då... dag 2, när vi skulle åka hem så åkte vi först förbi hos Bioted Marin. Trevlig liten butik faktiskt. Han hade häftiga muggar som jag gärna hade velat ha. De såg ju ut som en clownfisk (varför skulle jag annars vilja ha dem???) Där shoppade vi allt vi behöver för uppstart av zeovit metoden och så vart det några fraggar (det samma som att du tar skott från en blomma). 4 stycken koraller vart det, när vi kom hem visade det sig att vi redan hade en av dem. Men nu har vi två... de var ju snygga så det gör ju inget :-). I hans affär så vart vi kvar i 5 timmar. Efter det åkte vi till Marinakvariet, i Mölndal. Ruskigt snygga kar hade den gubben och massa trevliga fiskar. Hade gärna köpt fler fiskar än de vi köpte. Men, men, man kan ju inte få allt här i världen, tyvärr. Men det blir fler resor dit bort, men det får väl vänta tills nästa år. Fast egentligen borde man åka dit på vintern, då det är mer säsong för saltvattensakvarier. Men hur kul är det att gå runt i ett svinkallt göteborg? Iofs kan man ju alltid spara ihop pengar och ligga på spa avdelningen. Men då är väl risken att man inte har en enda krona över till fiskar sen. Resan hem gick i alla fall bra, stannade på Frasses, 9 mil hemifrån, åt lite. Men den som sa att burgarna där var jättegoda vet jag inte riktigt vad de pratade om, för så överrivet goda var de nog inte.

Igår var vi i Kumla, åkte till högen. Det var fint där, men det luktar illa. En hög som de tagit olja ur en gång i tiden. Eller de fick fram olja genom skiffer som fanns där. "Högen" är 100 meter hög. Och man såg en låååång bit. Såg bort till Örebro. Man kunde även se vattentornet i Fjugesta. Man hade ju utsikt åt alla håll, och säkerligen kunde man se ännu mer, om man kollade i kikare. Men det pallar inte mitt huvud med, blir alldeles snurrig i huvudet av det.

Nu måste jag roa den där lilla plutten igen, bilder får jag lägga in en annan gång, för plutten tycker inte att jag ska hålla på med datorn just nu. Vad han tycker vi ska göra har jag tyvärr ingen aning om.

Ha de gott vänner!


Snart drar vi

Men det är med blandade känslor vill jag lova. Kan bli oerhört trött på den jag lever tillsammans med. Ena dagen säger han att han ska försöka vända på dygnet, så att han blir mer van att gå upp i normal tid. Dvs så att vi kommer iväg i tid i morgon. Vi har planerat att åka klockan 9. Vilket skulle betyda att vi får gå upp klockan 7. Eller ja, iaf han... han behöver ha 2 jädra timmar på sig att göra sig i ordning. Själv klarar jag mig på 45 minuter, trots att jag har en bebis med oxå. Fast då kan jag inte duscha. Ja så vida jag inte vill låta honom sitta på golvet och gallskrika. Men det känner jag väl inte så där mycket för faktiskt. Men han är en rejäl sölkorv den där...
Trodde jag skulle få sovmorgon idag då... Theo vaknade typ 6:30. 7:30 gick jag upp. För då låg Erik där och lekte sovleken. Jag visste mycket väl att han inte låg och sov, men han låtsas, så att han ska slippa gå upp.
Det vore ju trevligt att någon gång få ett tack. Att jag går upp, tar hand om Theo nästan vareviga morgon. Att jag sällan kräver en sovmorgon, att jag ens frågar efter en. Visst vill jag ha sovmorgon, men då känns det liksom bara som jag stör. Undrar om jag borde finna mig i det här, egentligen borde jag nog inte det. Men det kan faktiskt vara riktigt mysigt att gå upp med Theo oxå. Vi gör frukost åt honom, så han får sin gröt. Efter det så gör jag frukost till mig, och kaffe. Innan dess så har vi varit på toa en stund. Han har fått torr blöja, och jag har skött min morgontoalett så att säga. Dvs gå på toa, tvätta sig under armarna, borsta tänderna och håret. Sätta upp håret i ny tofs och så på med deo och lite "gottalukt" som mamma brukar säga om parfym.
Just nu ligger Theo och sover där uppe bredvid far sin. Själv sitter jag här och njuter. Det är såååå skönt att inte bli störd av någon ibland, att bara få vara ifred. Skulle jag vilja vara oftare. Vara själv hemma. Annars om jag vill komma ifrån Theo en stund så får jag vackert gå ut. Nä ni, det här hemmet är inte jämnställt för fem öre. Men trots att jag gnäller ibland så har jag det faktiskt riktigt bra. Det låter nog himla konstigt, att jag gnäller och klagar ena raden för att sedan skriva att jag har det rätt bra. Men det har jag... Ska bara få Erik att förstå att han inte ska ta mig för givet...och att han ska vara glad för det han får. PUNKT!
Läser en rätt bra blogg nu för tiden. Om en stockholmstjej. Hon ska ha sitt första barn, och bor i Stockholm. Hon har en sån bra sak som står högst upp på hennes blogg: Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls... 
Läste senare att det kommer från en textrad från Kent. De skriver många finurliga texter de där, synd att de inte riktigt gör min typ av musik. Visserligen lyssnar jag på det mesta... men de har jag svårt för att lyssna på. Iaf om man skulle bli tvungen att lyssna på en hel skiva. Det går ju bra att höra en enstaka låt på radion med dem, men mer än så vet jag inte om jag vill vara med om. Vill ni läsa mer om henne så hittar ni henne på: http://bambi.bloggagratis.se
Nu ska jag dricka en kopp kaffe till, medans jag ännu har lugnet för mig själv här nere.

Kram på er alla goa!

Lite tråkigt...

Även om jag blir skittrött att ha alla mina barn här, att de tar på krafterna och man vet inte åt vilket håll man ska vända sig ibland. När de börjar bråka som mest. När det känns som man ska få ett vansinnesutbrott vilken sekund som helst. Men nu ska de snart åka till sin pappa. De åker dit imorgon. Vi skjutar dem till Linde, sen kommer han dit och hämtar dem. Och det känns så himla trist att de redan ska åka. 2 veckor har gått så himla fort. Samtidigt så känns det ju skönt att få lite som semester, för 1 barn är ju ingenting. Iaf inte när man har haft 3 ett tag. Men Theo kommer få det trist. Han är helt stormförtjust i sin bror. Han blir alldeles till sig när han leker med honom. Det är så kul att se.

Vart så glad idag när jag loggade in på min blogg och såg mina kommentarer. 3 stycken. Det händer inte så ofta att man får det. Och jag blir så glad varje gång jag får en kommentar. Men nu hade jag fått 3 som sagt, och det kändes nästan som en lyx.

Hittade Natacha Peyres (stavas det så???) blogg... ingen hyperintressant blogg kanske,men lite kul att hitta kändisar som bloggar. Okej, jag är säkert sist i världen med att leta efter det, men vaddå.. jag är inte helt med i nya världen :-D.

Igår var vi och kollade i en saltvattensaffär som inte har öppnat ännu...den öppnar med lite tur till hösten. Men vi var där å kollade på koraller och diskuterade om att köpa att filter som de köpt. Ett så kallat zeovitfilter. Det säger inte er ett dugg... men det handlar om att få ner näringsvärdena i ett saltvattensakvarium. Jag tror det räcker med att jag säger så faktiskt. De hade iaf köpt sånt filter, men det visade sig att det inte var tillräckligt stort för deras jättebalja som de har. Så vi skulle få köpa det för ett billigt pris. Och det var ett riktigt bra filter... Vi hade från början tänt att köpa ett nytt, av modell snikvariant. Inget fel med det, förrens man kommer hem med det och börjar sakna vissa finesser. Men nu fick vi ett bra filter för 300 kr mer än vad det nya snikfilter skulle kosta.
På onsdag drar vi till Göteborg, det ska bli såååå härligt. Men det känns konstigt att lämna ifrån sig Theo, han som har värsta separationsångesten just nu. Känner att jag kanske inte borde göra så mot honom nu, men jag trodde inte det skulle bli så här illa just nu... Men jag tror inte han får någon knasig skada av att vara ifrån mig en dag. För det är just mig han är mest fäst vid. Det är bara jag som gäller. Och jag har tänkt många, många gånger att det är skitjobbigt att han bara är med mig hela tiden. Att det är jag som ska bära, söva, byta, mata osv osv. Men snart vänder det, det gör det med alla barn, det kommer en ålder då det bara är pappa som gäller. De vill inte göra nåt med mamma. Så jag försöker tänka att jag får mitt lilla fria sen. När Erik kommer känna sig som en klätterställning.

Nähe, ska ta och fixa till mig och Theo, sen så blir det nog en cykeltur. För jag har fått tag på cykelstol till Theo och så köpte vi hjälm åt honom. Med eldflammor på.. han ser såååå coool ut. Och cykla tycker han för övrigt är riktigt trevligt!!
Nu får det räcka för idag.
Ha en bra dag!!

Jag har en 7 åring!!!

Eller det gick jag en igår... ganska sent på kvällen, om jag inte minns fel.. Illa när man inte minns det... Men minns jag rätt så tittade hon ut klockan 22:43 på kvällen. Så ett jättegrattis till min dotter som fyllde 7 år. Nu är hon stora tjejjen och börjar första klass i augusti. Men hon tycker det där med att räkna och skriva är busenkelt. Läsa kan hon ju med, så hon undrar ju varför hon ska gå i skolan, när hon redan kan allt... En bild på min stora tjej ska jag i alla fall bjuda på :-)



Dagen till ära så vart det självklart både fika och tårta. Lat som jag var så vart det bara köpt fika.. Så jag kunde inte känna mig som den där duktiga mamman ni vet. Visst, jag garnerade tårta själv, men själva bottnarna hade jag köpt. Gud vilken latmask jag är va? Ja, ja, trots att jag inte bakade en endaste kaka själv så gick det att äta ändå. Och inte dog vi av högt sockerintag heller. Vi åt så mycket vi orkade, så illa så vi åt oss mätta på fika. Tur att man bara får göra det några få gånger om året :-).



Och en bild på tårtan då...


Nathalie blåser ut ljusen... ser ni?

Mycket presenter fick tösen dagen till ära. Alexander fick oxå. Han fick en vattenpistol, en frispee och några leksaksgubbar som man kan göra om till flygplan.. nån typ av transformers... eller vad de kan heta.
Så på förmiddagen hade de vattenkrig, vilket var jättekul tyckte de. Nathalie fick ju oxå en vattenpistol.

Nähe, klockan är 10, theo vill sova middag, och han sov för en gångs skull hela natten i sin säng. Gissa om det var skönt att inte trängas med honom för en gångs skull... Visst är det mysigt att ligga bredvid honom, det går bra om inte Erik ligger i sängen oxå, men det gör han ju nu när han har semester. Och jag ska inte klaga på att han ligger i våran säng, ja Erik alltså, det är trevligt det med. Så länge han inte snarkar iaf :-D.

Nu har både jag och Erik nerräkning tills vi ska till Göteborg. Har aldrig sett honom längta till nåt så mycket förut, eller jo det har jag. Det var när Theo låg i magen faktiskt... Då kunde man se det på honom ibland.

Nä hörni, nu är jag aptrött jag med egentligen. La mig alldeles för sent, sökte jobb igår. Som amninistratör. Jag hoppas att det kan gå bra :-). Har ju ingen utbildning i det, men jag är en jävle på att skriva fort på datorn!! Kom hit så får ni se bara.

Nu ska jag stjälpa i mig mer kaffe, så kanske ja kan vakna till igen.

Har lite knepiga drömmar och så vidare... undrar om man får se ut så här någon mer gång i livet:

None

Kram på er, och ha det riktigt bra, för det ska jag ha!

Matvanor

Men då menade jag inte matvanor för mig själv. Utan för min son. Han äter som en liten häst, men det är väl bra så länge han växer och mår gått. Han följer sin kurva... ja förutom i längden då, för där har han halkat ner till någon annan kurva. Han är ganska kort plutten min. Men jag ska boka tid på bvc nästa vecka, så jag kan gå dit och väga och mäta honom. De tyckte inte jag skulle komma förrens nästa månad, men när han stått still på deras mätbord i 2 månader så blir man lite nervig.
Men matvanor iaf. Han börjar morgonen med en portion mild fullkornsgröt. Som det är lite frukt i, ja redan i pulvret alltså. Den står han sig på bra länge, den äter han vid 8 snåret ungefär. Sen lunch vid 12, då blir det en hel burk mat, som jag får blanda lite grädde och lite smör i för att han ska bli mätt. Till efterrätt en liten plastburk med fruktpuré. Vid 16 äter han igen, en till burk och så frukt efter det. Och sen är han mätt tills han går och lägger sig. Blir han mer hungrig innan så får han gröt då. Och sen innan han somnar då får han 250 ml välling.
Så brukar dagarna se ut när bara jag är hemma med honom. Då var vi våra rutiner och allt funkar jättebra. Men nu är allt upp och ner. Det snickras ute, och hans pappa är hemma hela dagarna. Hans två äldre syskon är är och det är full rulle hela tiden. Okej, Theo visar det inte mer än att han sover middag en extra gång på dagen. Sen så blir han jättearg om hans brorsa försvinner från honom... Det är favorit nummer 1 tror jag. Kan han vara skitsur i 10 minuter och så visar sig brorsan och så är det ett supersmil...
Idag skulle Erik gå upp med Theo, så jag skulle få lite sovmorgon. Det gick bra, fick tala om att han skulle ha gröt på morgonen, hade jag inte talat om det så hade han fått välling. Vid lunch så var jag iväg och handlade och när jag kom hem så åt han. Jag trodde att han åt ordentligt, men Erik gav honom bara en halv burk med mat. Så nu vid 2 tiden så var han ju skitarg. Jag kunde ju inte för mitt liv förstå varför han var såförbannad. Han ville inte sova, inte bli buren och allt var bara fel. När jag kollade i kylen så stog där lite mer än en halv burk med mat kvar. Inte konstigt att han vrålade och skrek och var arg som ett bi, han var ju hungrig!!
Min lilla plutt, vad jag tyckte synd om honom, för att jag inte förstått vad han menade, att jag inte kunde tyda hans gråt... Fick dåligt samvete. Vi kramades länge efter maten, och nu sitter min lilla solstråle här bredvid mig, och  leker. Han fick en burk med ris och en glasburk med makaroner... och oj vad de var häftiga att leka med.

På Måndag fyller äldsta barnet år. Nathalie, hon blir 7 år, tänk vad tiden går. Erik är iväg nu och köper presenter. En hoppboll har vi bestämt, hoppas att det finns kvar. Ett tält hade hon önskat sig, för hon vill så gärna sova ute på gården nu i sommar. får väl se om hon törs :-). Sen så har hon tjatat ett helt år om att hon vill ta hål i öronen, men nu börjar hon tveka. Så nu kan hon tjata ett år till, för hon fick för sig att hon skulle ta det nästa år istället. Vi får väl se vad hon bestämmer sig för här näst. Men hål i öronen med titanhängen kan man fixa här i fjugesta. Hittade faktiskt inte ett ställe i Örebro som gjorde det, mysko.

Nähe, det var väl allt för den här gången, ja en bild blir det oxå :-)


Alla barnen här hemma

Märks att man inte är så van vid att ha alla barnen hemma, för det blir fullt upp. Men det är ganska trevligt det med. Men det har sina avigsidor med. Nathalie beter sig inte alls som hon brukar, lyssnar inte ordentligt, gör inte som vi säger och så vidare. Och det gör ju inte alexander heller för den delen.. Men, men, det går jättebra ändå. Just nu så är det lugnt, det är ju barnprogram.
Har fastnat i ett spel som heter Travian, det är ett webbspel. Där har man en liten by, som man bygger upp. Sen kan man kriga mot andra byar eller skicka köpmän. Inte så trevligt att kriga kan man ju tycka, men det är inget man ser nåt av faktiskt. Så det är rätt lugnt ändå. Inga råa bilder någonstans, ser mest lugnt och fridfullt ut. Har precis anfallit en liten by, som var mycket mindre än min, bara för att jag ville se om det skulle gå :-).  Annars är jag inte så positivt inställd till krig. Kan  exempelvis inte med krigsspel som man installerar på datorn, eller där man kutar runt och slår folk blodiga eller bara skjuter ihjäl dem.
Blir irriterad på mig själv, vi var iväg till en lekpark idag, och jag glömde kameran. Tänkte att jag skulle tagit med den, och så kunde jag ha tagit bilder på barnen. Theo åt sand så det stog härliga till, ju fler gånger jag sa nej, ju snabbare vart han att stoppa in det i munnen. Och när han hade gjort det så säger nam nam nam... Knasbarn.
Nu sitter han och leker med sin pappa en stund, det lilla utebarnet. Han älskar att vara ute. När han var en pyttebebis så var åka vagn ingen höjdare alls, nu är det jättetrevligt. Men så åker han ju framåt nu. Han vill inte åka åt andra hållet, och gör han det så klättrar han ur vagnen. Tur vi har skaffat sele.
Pannkaka till middag idag, funderar på att gå ut och greja på ballkongen där uppe.. så att det blir lätt att måla om där sen... dvs skrapa och sen tvätta.. eller om det var tvätta först och skrapa sen... Minns inte så noga ha ha. Men först vill jag ju se hur det går för min lilla by... om den lyckas plundra nåt från dem ha ha. Kan ju hända att de dödar alla mina krigare som jag skickade iväg. Hade iofs bara fem, men ändå :-).

Har förresten beställt nya glasögon. Var till optikern i måndags. Ett par vanliga ska jag ha och ett par slipade solglasögon. 2700 kr gick det på. Hade inte fått sämre syn på höger öga, men på vänster hade det blivit sämre. Blir bra sen när jag får dem, hoppas jag hinner få dem innan jag åker till Göteborg. Men de sa inom två veckor, och vi åker den 23:e, så jag ska ju hinna få dem inom 14 dagar isf. Hoppas jag får dem så fort som möjligt.

Nähe, nu ska jag surfa runt lite och läsa bloggar... och hoppas att de 7 minutrarna som är kvar innan mina soldater kommer till sitt mål går lite fortare.

Ha det härligt!

RSS 2.0