Goodiebag

Det tävlas mycket för min del just nu :). Men jag tänkte att någon gång ska väl även jag lyckas vinna, så svårt kan det väl inte vara att få ha lite tur på min sida? Där står det att man även ska svara på varför man bloggar. Då började jag fundera... varför bloggar jag? Kanske för att jag gillar att skriva (hellre än bra). Tycker att det är ett bra sätt att skriva av sig på. När mycket händer och man behöver rensa tankarna.
Jag vill i alla fall vinna den där bagen, har ingen aning om vad det är i... men jag slår vad om att det är riktigt fina grejor.



Nu får jag sluta med det här, för lillplutten tycker inte att jag ska sitta här. Vet inte vad han vill alls.. ja ja.. det löser sig...

Dagis

Ska Theo börja på nu. Eller han håller på att skolas in i alla fall. Än så länge har han bara varit där i sammanlagt 2 timmar, idag skulle vi ha varit där, men så vart det inte. Jag vaknade med värsta huvudvärken på länge. Hade så ont så jag knappt kunde lyfta på ögonlocken. Då är det illa. Trodde ett tag att det var migrän, för det kan kännas så där ibland. Men å andra sidan så gjorde det ont i hela huvudet, ner i nacken och bakom öronen. Men 2 Treo och en kopp kaffe senare så mådde jag prima.
Idag skulle han egentligen ha blivit lämnad en liten stund, men eftersom vi inte var där, så får vi ta det imorgon istället. Går dit till 9 och hoppas att det blir rätt tid. Enligt schemat ska vi dit då, men eftersom det vart förskjutet en dag nu så får vi se om jag skulle varit där 9:30 istället.
Inte har det blivit någon heldag med Theo och kameran i högsta hugg ännu heller. Men nu är det ju mycket med dagis, snuva och allt sånt där. Huga jag är trött... ska gå och lägga mig när jag skrivit färdigt här, och läst färdigt alla inlägg på bloggkoll... som jag prenumererar på vill säga.
Just ja.. jag är med och tävlar!! Om ett presentkort på 250 kr hos Fridolina

Klicka på bilden nedan för att komma till tävlingsanordnaren, Bambi



Det får vara allt för idag! Ha de gott alla!


Nya tag

Det ska jag försöka ta. Ibland så vräker jag bara ur mig, precis hur allt känns. Och precis när jag skrivit ner det, så känns det 10 gånger bättre efteråt. Tänk vad skrivandet kan göra för en. Jag förstår att ingen vill kommentera, för man vill inte kommentera ledsna bloggar, det är som en tabu typ.

Dagen har varit rätt okej idag, kan väl inte klaga så där jättemycket. Theo har haft en riktigt bra dag. Vi har lekt massor med klossar och lego. Lagat mat och på kvällen, när Erik åkt iväg på fest så badade vi. Men Theo var rädd för vattnet. Så därför badade VI. Han vart nog rädd för vattnet när han hade skorv, och jag köpt salva för att få bort det. Efteråt måste man ju tvätta ur kladdsalvan. Och det görs ju lättast med schampo, som man sköljer ur med dusch. Just duschen är hemsk. Jag vet inte riktigt varför den är så hemsk. Men han tycker inte alls om den. Så vi badade tillsammans i alla fall. Han lutade sitt huvud mot mitt bröst och där låg han en lång stund och vi hade det jättemysigt. Jag tvättade hans hår, och sköljde ur det genom att lägga honom på rygg i vattnet och försiktigt skölja ur håret.
Men lagom när jag klivit ur badet, klätt på mig, så har han gjort nåt mindre trevligt i badet. Just det... jag gissar att alla fattar vad jag menar. Han var kladdig av det hela, hela han mer eller mindre. Så det vart att börja om igen. Först skölja med duschen, tvätta med tvål, skölja med duschen igen. Sen var han jätteledsen, såklart. Det förstår jag med. Men efter att han blivit torkat, fått torr blöja och pyjamas, och vi myst i soffan en stund så var han lugn. Han fick välling och han somnade sätt när jag la honom i sin säng.

Jag sitter och skriver mitt i natten för att jag väntar på Erik. Han festar med sitt jobb, och jag vet inte riktigt varför jag sitter och väntar på honom... skulle lika gärna kunna lägga mig och sova i min säng.

Nu ska jag sluta babbla om ingenting.
God natt alla!

Trött och lite deppig

Hur kan man bo 4 personer i ett hushåll och ändå känna sig ensam?
Det är i alla fall vad jag gör. Jag känner mej riktigt ensam. Vet inte vad jag ska göra.
Min dotter åkte till sin mormor idag, och blir borta till på söndag, tror jag det var. Så nu är det bara jag, erik och theo här hemma.
Har setat och kollat på sex and the city, serien. Är inne på säsong 4 nu. Men nu är jag bara OFF. Som en slaskig vinterdag känner jag mig, grå, trist och ful. Vill inte se mig i spegeln, vet ändå vad jag kommer få se, vet att jag borde lära mig att gilla vad jag ser, men just idag så är det svårt. Kan inte vara optimist alltid.
Nu ska jag gå och lägga mig och fortsätta vara ledsen och hoppas att imorgon blir en bättre dag.
Vet inte vad det är med Erik, han säger inget till mig. Knäcker mig. Han ska iväg och festa imorgon, han tycker det är jobbigt när jag går ut, men jag tycker det är jobbigt när han går ut. Han skyller på att det bara är med jobbet, att inget kommer hända.. Nej kanske inte, men jag blir jävligt ensam, men det är inte inte en jävel som bryr sig om.

Nu ska jag gå och lägga mig i min säng och vara lessen! Tur att min son tycker om mig oavsett!

Tävlingsdags igen!!!

Nu tävlar jag igen, om klädesplagg till Theo. Ett valfrigg från maxomorra.com. Häftiga kläder har de där, unisex, så både tjejer och killar kan ha kläderna. Får se om jag vinner den här gången, det är för övrigt Bambi som håller i tävlingen, tävlade hos henne för bara några dagar sen, om choklad. Man skulle gissa på vad som var hennes favoritdryck. Té gissade jag på. Men så fort svaret kom, så kom jag ju på det, det var ju Dr Pepper som var hennes favoritdryck. Hjärnsläpp börjar bli ett ganska kroniskt tillstånd för mig. Vill ni besöka bambi's blogg? Klicka på bilden nedan så surfar ni dit.


Jag skulle ju göra en fotodag idag, men så vart det inte. För så fort Theo fick syn på kameran så skulle han ha den. Dessutom så är det väldigt svårt att ta kort på honom om han hela tiden vill sitta i mitt knä.


Nu har jag lite att pyssla med en stund, sen ska jag lägga mig och sova. God Natt på er alla!


Den sticks

Det märks att kappan är ny, för den sticks... inte så mycket, men lagom för att det ska störa... Men jag tror att det går att lösa med en sjal runt halsen. Synd att jag inte har någon färggrann sådan, utan bara en brun. Som visserligen är fin, men helt oanvänd.
Vad har jag gjort idag då? Inte mycket faktiskt. Försöker hålla efter här hemma, hinna med att tvätta och så. Men hinner jag tvätta så hinner jag inte vika. Tänkte att Erik kunde börja vika tvätt någon gång, men säger jag åt honom att göra det, så tar han bara sin egen tvätt. Undrar om han fortfarande lever ensam i sin enrummare på norr i Örebro?
Åt hamburgare med bröd till middag idag. Med sallad, tomat och ost på. Smakade bra, men särskilt nyttigt är det väl inte, men jag var för lat för att orka göra något annat.

De senaste 2 dagarna har jag haft klåda, nåt så enormt, i min högra hand, i handflatan och mellan fingrarna. Det var nåt olidligt igår kväll, kunde inte sova på flera timmar för att jag låg och rev hela tiden. Inga utslag syns heller. När det fortfarande kliade imorse så snodde jag en allergitablett av Erik, och det gav sig. Känner fortfarande inget. Får se hur det är imorgon. Kliar det då med så vet jag ju att jag måste försöka få fatt på egna tabletter. Trodde först att det var min ring som var boven i dramat. Men så var det inte. Tro nu inte att jag gått och blivit förlovad, för så är inte fallet. Jag har en bismark-ring som pryder mitt högra ringfinger. En ring som pryder det vänstra fingret lär jag aldrig få.
Har kommit på att jag ska förlova mig med mig själv och byta efternamn... Och i samband som jag byter efternamn så ska jag gifta mig med mig själv också... Undrar om någon Prälle går med på det?

Theo då, vad har han gjort idag? Han leker titt ut bakom soffan mest hela tiden, letar på skräp som man kan äta, undersöker pappas verktygslåda och bara äääälskar när man bygger torn av klossar som man kan ha sönder. Någonstans där emellan så hinns det med att äta, sova och byta blöja också, ska erkänna att jag inte varit ute på någon ordentligt promenad idag, som jag lovade mig själv igår att jag skulle göra. Det vart en promenad till affären, mer än så vart det inte.

Störig huvudvärk har jag med, det har jag haft en vecka snart, inte mycket, bara lite som ligger och gnager, hjälper inte med tabletter, och inte heller med kaffe. Vitaminbrist? Mineralbrist? Ska prova att käka vitaminpiller som jag har ett tag och se om det blir bättre.

Nu ska jag gå och stänga av TV:n, sen ska jag inta ryggläge och hoppas på att jag kan sova en liten blund under natten.

Ska försöka mig på det här med ett kort i timmen under en dag... och sen lägga in det här, för att visa vad som händer hos oss under en dag.

Shoppingbilder

Jag beställde kläder för lite mer än en vecka sen, från H&M, från nätet då. Det vart kläder till mig och till Theo. Nathalie ska få kläder hon med, men det kan jag inte beställa på nätet, utan får åka in med henne till Örebro, för att kika på vad hon ska ha för något. Hon måste ha vinterkläder, den saken är i alla fall klar.
Hur som haver så tänkte jag berätta och visa vad jag shoppade till mig och lilleman.








                       


Det var det jag shoppade, kappan var dyrast, men nu slipper jag gå runt med min illrosa fleesejacka :-) Den är iofs skön att ha på sig, men man känner sig ju inte som världens snyggaste...

Nu ska jag göra mig i ordning för att inta ryggläge. God Natt.

Press på sig själv

Just nu känner jag mig pressad... av en hel massa anledningar, egentligen. Jag vill vara hemma med Theo, men samtidigt så vill jag jobba. Men då kommer kruxet, vart ska jag hitta ett jobb? Det är ju inte det lättaste att hitta med den lågkonjunktur som råder nu. Hade gärna pluggat, hittade kurser som skulle passa mig. Men inte på högskolenivå. Tror inte jag har självdiciplinen som krävs för det. Men plugga kan jag inte göra, Erik påstår att man får för lite pengar för det... Jaha, vad synd. Då ska jag hitta ett jobb då. Jo, jobb som timvikarie kan jag nog få, inom barnomsorgen här i Fjugesta, men då vet man ju aldrig från månad till månad hur mycket pengar man kommer få. Beror ju på hur sjuka folk är helt enkelt.
Mer då? Jo, jag vill gå till öppna förskolan, känns som att jag borde, bara för att det ska vara så. Man ska orka, och man ska vilja. Helst skulle jag vilja stanna hemma. Sova middag med Theo om ett tag. Det hade passat mig allra bäst. Men samtidigt så är det ju trevligt att träffa andra, fast jag känner mig inte så där übersocial just nu.
Har funderat några gånger på det där med vårdbidrag, fast det vet jag inte om de har här i Fjugesta, men det hade passat mig bra, om det gett lite mer pengar, för det ger ju inte mer än 3000... och det är ju inte många kronor. Erik är ju inte direkt överbetald.
Igår beställde jag kläder från djf. Det är en liten klubb som säljer egendesignade kläder. Man får en tröja och ett par byxor hemskickat varje månad. Nu beställde jag även till Nathalie, för det var dags för julpaketen denna gång. En röd klänning i plych, passar henne bra. Hon som är så docksöt, ska ha docksöta kläder på sig ;-). Theo kommer bli stilig med en blå skjorta och blåa långbyxor. Vad jag ska ha när det börjar nalkas åt jul har jag ingen aning om, men det löser sig, får jag väl hoppas.
Ska bli rätt skönt till jul, slipper hålla på att kuska runt så mycket. Mina föräldrar kommer hit på dagen, gissar att vi äter någon form av jullunch och öppnar lite paket. På eftermiddagen och kvällen så ska vi vara hos Eriks föräldrar. Hade jag fått som jag velat så hade jag helst varit hemma. Alla helst hade jag haft mammas alla tomtar här hemma med, för de är jul för mig. Å vad jag saknar alla barndomsjular. När mamma skällde på Gunnar för att han köpt en så ful gran, och hur hon fortsatte med att han hade satt ljusen för snett och med för långt mellanrum... Kan ju faktiskt hålla med mamma, Gunnar var inte bra på att köpa granar. Nu mera är jag tacksam för plastgranar... även om man inte får den dära grandoften... Men man slipper ju iaf en halv miljon barr.

Måste byta schampo och balsar, till nåt som är snällare mot hårbotten och håret. Så fort jag har duschat så kliar det så jag håller på att klia sönder mig. Tror jag har testat allt som finns i butikshyllorna, men nej då, inget funkar så där jättebra. Mamma hade bra schampo och balsam förut, det hette visst rusk, ska be henne köpa det, för så här kan jag inte ha det. Folk kan ju tro att jag bär runt på ohyra...


Just ja, glömde ju kommentera en sak... Någon sa att jag har fina barn, skulle självklart svara på det, men det har jag självklart glömt! Tack du som sa det, jag bli lika glad varje gång jag läser det :-).

Nähe, nu ska jag göra ett övervägande, gå eller icke gå till öppna förskolan?

Gick av stapeln

Kalaset alltså. Theos kalas. Men jag vet inte om han tyckte att det var så himla kul. Det var nog mest kul med all uppmärksamhet han fick. Men framåt eftermiddagen så var han jättetrött. Sov middag vid 5 tiden, vilket inte är så lyckat om han ska gå och lägga sig klockan 8. Han somnade vid 9 i alla fall, så det vart ju inte allt för mycket försenat. Men han fortsätter sin vana trogen, att somna själv i sin säng när man lägger honom där. Vilket är riktigt skönt. Nåt som han faktiskt har lärt sig själv.
Men igår så slank det ner både en och annan kaka, och självklart så fick han tårta också. Som vi hade ett ljus på. Gjorde en tårta helt utan grädde den här gången. Tänkte att min dotter skulle få en tårta som hon tyckte om också. Hon gillar nämligen inte grädde. Men har jag grädde på de tårtor som jag gör, så är det inga överdrivna mängder, bara så att det täcker tårtbottnarna. Men istället för grädde så hade jag denna gången chokladmousse, och det vart riktigt gott. På tårtan så hade jag blått strössel och ett gult kors, av bananer. Så att det såg ut lite som en svensk flagga, fast rund.
Theo fick presenter också. Han tyckte alla var roliga. Klossar i trä, de gillar han skarpt. En pekbok, där man kan känna på djurens olika pälsar. Häftigt tyckte Theo. Han fick även en traktor med två vagnar till. Traktorn kan blinka med lampor där fram, och i vagnarna så kan man ställa en ko i ena och en häst i den andra. Ställer man djuren rätt, så låter de som djuren. Han fick även kläder. I storlek 86. Men eftersom jag vet vart de är köpta, och jag vet att de krymper mycket, så blir de storlek 80 när jag har tvättat dem.
Mamma är så himla gullig, det var skönt att hon var här, och hon ska sätta igång och sy gardiner. Jag fattar inte hur hon lyckas sy med sin stenåldersmaskin. För jag lovar, den är snart 30 år gammal. Men på den tiden så var det ju kvalité med grejorna. Jag skulle säkert kunna sy gardiner jag med, om jag visste hur man gjorde, och om jag hade en symaskin. Men just för tillfället så går det inget bra. I alla fall inte med en liten 1 åring. Som snällt nog inte vill gå ännu. Han är fullt nöjd med att kunna krypa jättefort. Och gå efter möbler. Men han börjar bli lite sugen på att gå själv, för ibland så är han på väg att ta ett steg, men han kommer på det i samma minut, och sätter sig ner istället.
Nu ska jag dricka kaffe, och njuta av lugnet, medans Erik och Theo sover, och Nathalie gick till en kompis!
SShhhhhhh

Jag är stolt!

Över min 1-åring. Han är så duktig. För lite mer än en vecka sen, så bestämde jag mig för att ändra på nattningsrutinen. Förut har det alltid varit blöjbyte, pyjamas och välling i sängen bredvid mig. Sen har jag legat där tills han har somnat. Men ju äldre han har blivit ju svårare har det varit att få honom att somna där. Han har snott runt och grejat hela tiden. Så jag bestämde mig för att ändra på det radikalt. Jag valde då att byta blöja och ta på pyjamas, sen får han välling i min famn, när jag sitter och kollar på TV. Han blir lugn och så där då. Sen går jag upp och lägger honom i sin spjälsäng. Den står i vårat rum. Första gångerna jag gjorde så, så trodde jag ju att jag skulle få stå där uppe med honom i säkert en halvtimme. Men se vad fel jag hade. Jag la honom i sängen, la på honom täcket, och så knuffade han bort mig. Han visade klart och tydligt att jag inte behövde vara där. Nähe tänkte jag. Gick och ställde mig utanför dörren, och lyssnade en stund, men det var tyst. Tittade in 2 minuter senare, då sov han. Likadant har han gjort resten av nätterna också. Behöver jag säga att jag är jättestolt?

Han vart ju 1 år igår, så nu tänkte jag visa ett par bilder...

Grattis på 1-årdagen!
I paketen så fanns det lego och kläder.


Här ser ni en del av överdelen på kläderna han fick. En munkjacka, tillhörande byxor var det också :-).

Bjuder på en närbild på min dotter också.




Just ja, fick ett mjukt paket i brevlådan idag. Berättade ju om min beställning från barnlycka.se förut. Och att jag beställde fel storlek på mössan. Skickade tillbaka den, men glömde självklart att lägga i en lapp om vem det var som skickat tillbaka mössan. Kom på det sen och skickade mail. Allt löste sig till det bästa, för nu har jag en mössa en storlek större här hemma. Den skickades igår, kom fram idag... någon har piskat på posten lite tror jag.


Nu ska jag gå och lägga mig, sov gott alla!

Födelsedag och Tävling

Idag vart Theo ett barn, han är inget spädbarn längre. Det brukar ju sägas att under det första levnadsåret så är barnet ett spädbarn. Vet inte riktigt om jag håller med om det, men om de som är sådana där förståsigpåare säger att det är så, så är det väl så...
Hur som helst så föddes lille Theo idag, fast för 1 år sen, klockan 10:42. Ett förmiddagsbarn :-). Dagen till ära har inte varit någon höjdare alls. Theo har inte haft en av sina bättre dagar idag, han är en väldigt gnällig bebis, i alla fall om jag jämför med mina andra två barn. Theo har inte varit nöjd med något idag. Jo, när jag sov middag med honom och när han fick välling. Så det är väl bara att vänta på nästa vällingstund, som bör inträffa vid 19:30 tiden. Mammas älskling är han i alla fall. Han är gullig även om han är gnällig. Om man har honom i famnen, och jag och hans pappa pussas, ja, då får minsann mamma flera pussar, fast av Theo. Han till och med smackar, ungefär huuuuur sött som helst.

Jag läste en blogg hos Bambi, hon var med och tävlade i en tävling hos Elis och familjen, så nu tänkte jag också vara med och tävla. Himla mysiga kläder hade de där i alla fall... och då är det ju alltid trevligt med ett presentkort.

"Jag är med och tävlar om 300 kronor i presentkort hos Gigi Kids, tävlingen finns hos Elis och familjen. Tävlingen är öppen för alla även ni utan blogg och den avslutas 31 oktober."


För 1 år sen

Klockan 4 på morgonen, den 13/10-2007 kände jag första värken. Låg i Nathalies säng. I våran säng låg Erik, och snarkade som en gris. Jag låg kvar ett tag till, minns att jag fick några värkar, vädigt korta och mycket oregelbundna. De kom och gick lite under dagen. Men de kändes tillräckligt för att jag skulle behöva koncentrera mig på dem. Just denna dagen så var det beräknad förlossning. På kvällen kom svärmor hit, berättade som det var att jag hade värkar lite titt som tätt. Men kände att det inte på långa vägar var dags att åka in. Mitt i natten, vid midnatt åkte vi in. Då var jag bara öppen någon centimeter, men livmoderhalsen var till 75% utplånad, om jag inte missminner mig helt. Barnmorskan gjorde en så kallad hinnsvepning. Efter det så bestämde vi oss för att åka hem. När jag satte mig i bilen, så kände jag att det var på gång ordentligt. Väl hemma försökte jag sova, tog alvedon, badade... men nej, det var på riktigt. Ligga ner var hopplöst, försöka slappna av i ett badkar var bara att glömma.. kunde ju inte röra mig. Kände mig som en strandad val.
Gick ner, satte mig på en stol och halvsov några timmar, mellan värkarna. Varje gång jag vaknade så skrev jag upp vad klockan var. Efter en stund kom jag fram till att jag hade värkar som varade mer än 1 minut, och kom med 2 minuters mellanrum. Vid 6 kom Erik ner, han visste att jag badat, och trodde jag låg kvar där, men det gjorde jag ju inte. Han tyckte vi skulle åka in, och det gjorde vi. Väl inne så var jag öppen 6 cm, och 10:40 så är han född. Utan någon bedövning!

Nu 1 år senare, så fick jag brev hem i brevlådan, Theo har fått en plats på dagis. På Storken. Det ligger i lekebergskyrkan. Theo ska ha samma fröken som Erik hade som dagmamma. Kul tycker jag :-). Theo ska börja inskolningen vecka 44. Då jobbar Erik eftermiddag, så han kan följa med om han vill.

Nu ska jag sätta mig och kolla på tv och ta det lite lugnt, Theo sover nämligen middag. Bäst att passa på när det är lugnt.


Pics och snuskvarning...

Idag har jag egentligen inget speciellt att skriva.. Förutom om snuskvarningen då.
Jag rensade avloppet igår, till badkaret. För vattnet hade nämligen en förmåga att bilda en mindre pool mitt på golvet. Inte kul att tassa rakt in i när man har duschat. Så varje gång man har duschat så får man krypa ner på alla fyra med en golvskrapa... eller en fönsterskrapa, som vi använder. Ja, hur som helst så kom jag på att jag skulle rensa avloppet innan jag tog en dusch. Och under silen så sitter det ju en kåpa, kom på att man kunde ta bort den med. Vilket jag gjorde. Där gömde sig en hårboll modell superäcklig och stor. 1x1 dm. Tog kort på den när jag lagt den i en påse.
Den som inte vill se får scrolla förbi nu:-)

hårboll, modell äcklig

Annars så har jag tagit lite fina bilder, bland annat på min stora kille här hemma. Dvs Alexander, som är 5 år. Vad tiden går... och vad han växer... han växer som ogräs. Man kan tro att de är jämngamla, han och Nathalie, för de är nästan lika långa.




Och lite höstbilder kan jag bjuda på också... fast de togs för ett tag sen, nu har nästan alla löven trillat ner.






För att övergå till nåt helt annat så kan vi ta renovering. Vi vill ju renovera, helst hela övervåningen, men tyvärr kostar det ju en jädra massa pengar. Iaf när det är ett badrum inräknat i det. Vad vi har räknat på så skulle det väl gå lös på minst 60000 kr. Kul, nej... Men det är smällar man får ta när man bor i hus, tyvärr... det är lite baksidan med det hela.
Men inget är bestämt ännu, så vi får se hur det blir i slutändan.. men jag skulle vilja ha en sån här pryl... risken är att jag aldrig skulle gå ut därifrån...



Snart ska vi göra oss i ordning för att bege oss till Lindesberg, hem till mina föräldrar, Alex ska hem till sin pappa, och så ska vi äta våfflor hemma hos mamma. Ska bli gott.
Nu ska jag göra det som jag allra oftast gör här vid datorn, spelar travian :-)

Värre än en tjej som ska på fest

Min äldsta son, är bäst på att byta kläder. Slår vad om att han kommer bli en riktigt perfektionist när det gäller kläder och utseende. Nu idag så deklarerade han för mig att han minsann inte ska vara korthårig. Jag ska spara på mitt lockiga hår precis som morfar. Jaha... där hade jag inte mycket att säga till om. Ikväll så vart det divideringar om pyjamas. Hade tagit fram en som det var en hundvalp på. Det fick jag hör att det passade sig inte. Det skulle vara batman, eller stålmannen... Fast efter en stund så gick det bra med en som det var dödskallar på. 
Min yngsta son, snart 1 åringen har haft en jobbig period nu. Han har gnällt mest hela tiden. Inget har varit bra. Jo, om jag sitter på golvet och leker med honom. Men det har jag sällan ro att göra. Men i genomsnitt så gnäller han mer när jag är i närheten. Dumma unge. Så får man inte säga, men det sa jag ändå. Ibland är det helt enkelt bara skitjobbigt... Det där enformiga lätet, som kan reta gallfebern på en hur lätt som helst. Precis som att han vet precis hur han ska låta för att det ska ge effekt. Ja, ja, det är bara att träna på tålamodet... *borde köpa mig en burk*.
Var på utvecklingssamtal med Nathalie i fredags. Det var bra, Nathalie har lärt sig jättemycket sen sist. Hon kan nästan skriva alla små bokstäver nu. Alla stora kan hon ju, och alfabetet i rätt ordning är inga problem. Läxorna som hon fått hem har varit tråkiga, hon har slarvat med dem. Hon tycker inte att det är kul att fylla i en och samma bokstav på ett helt papper. Så det slutar med att hon slarvar. Hennes fröken kom med förslag om att hon ska få med sig små dikter hem, som hon får skriva av. Det tycker jag låter mycket bättre, kommer passa henne jättebra.
På fredag vecka 43 så kommer hennes morfar, och kusin och hämtar henne i skolan. Skrev i den blå boken som hon har till skolan, som är till för att lämna meddelanden i, vem det är som kommer. Vad han heter och vad han kör för bil, även reg. nummer. Man har ju hört hur mycket tokar som kör runt just nu, och som gör alla möjliga hemskheter mot barn. Fick beröm från skolan för att jag beskrivit så utförligt. Hon önskade att alla kunde göra så. Under vecka 44 så ska hon i alla fall vara hos sin mormor, om nu inte herr tunnhår sätter stopp för det. För helgen vecka 43 var visst hans helg. Skulle inte förvåna mig om han skulle börja jäklas om det också.

Erik sitter och kollar på fotboll, Sverige mot Portugal. VM kval har jag förstått att det är. Fotboll tycker jag förövrigt är skittrist. Damfotboll kan jag titta på, ibland, om jag måste. Om jag är på rätt humör. Men annars så tycker jag det liknar skit helt enkelt.

Erik har skaffat sig en leksak förresten, guitarr hero, på nintendo wii. Med gitarr och grejer... så nu tycker han själv att han rockar. Det tycker för övrigt hans son också, som står och dansar och tjoar i soffan när pappa spelar... Urgulligt!!

onödiga crocs

Hittade en rätt värdelös grej på sannamarknaden. Iaf enligt mig. Det finns ju så kallade fejk-crocs, som säljs, typ 2 par för 100 kr. Och de är ju lika de där orginalen. Men så när jag var på Sannamarken igår, så hade det kommit något nytt. Nämligen fodrade crocs. Hur nödvändigt är det? Det är ju fullt med hål i skona, de var öppna i hälen... Så man lär ju frysa som en tok i alla fall. Och dessutom så lär de ju ju inte hålla undan något vatten. De kan ju inte gärna bli genomdränkta med vatten om de är fodrade, då möglar de väl förr eller senare? Eller har jag helt fel? Ni får rätta mig i så fall.

Nathalie var i alla fall ärlig mot både mig och ett par knallar på marknaden.
Situation #1
Vi gick förbi lådor där det låg dekorationer till crocs. Nathalie säger att de är jättefina, men funderar en stund och säger sedan: Men mamma, vi kan inte köpa såna här, för jag skulle bara ta bort dem och leka med dem... och då kommer jag tappa bort dem...

Situation #2
Viasat står och säljer sina satelitpaket. De stoppar mig och frågar vad vi har, jag säger att vi har telia och är nöjd med det. Och så säger Nathalie, och disneychannel behöver jag inte ha, för det har jag hemma hos min pappa!

Situation #3
Nathalie kollar på leksaker, innan vi kom fram till det stället så hade jag sagt att vi inte skulle köpa några leksaker, för leksaker som säljs på marknader är dåliga, och går sönder väldigt lätt. Bättre att köpa på leksaksaffär då tyckte jag. Kommer fram dit och så säger hon: Jag ska inte köpa någon leksak av dig, för dom är dåliga... vid det tillfället så tog jag henne i handen och gick snabbt därifrån, så att knallen inte skulle höra: för det har min mamma sagt.

Barn är ärliga... helt enkelt.

Annars så köpte vi strumpor på marknaden. 5 par till mig och 5 par till nathalie. Så då vart Nathalie nöjd.
Hittade en tröja till Erik också, som det stog en finurlig text på.. riktigt hur det stog minns jag inte.. så jag får ta det när jag ser den nästa gång.. dvs här hemma i tvättkorgen :-).
Vi köpte även munkar, det köper vi jämt på marknaden, de brukar vara så goda då. Lagom onyttiga också. Dessutom hittade vi smörknivar, i plast, som vi har letat efter. Erik hittade dem när han gick själv, jag tänkte att jag skulle ha köpt fler, men hittade dem inte när jag var där med Nathalie.



Idag har vi varit på öppna förskolan. Den som kyrkan ordnar med. Det var trevligt, Theo var på sitt allra pratgladaste humör. Men han är nog den enda i föräldragruppen som inte gillar att gå när man håller honom i handen. Ställer man honom upp och håller i honom, för att han ska gå, så skriker han rakt ut. Man blir lite nervig, ska jag erkänna... men, men, förr eller senare så lär han väl sig att gå. Han ser rätt normalutvecklad ut.

Nu ska jag försöka göra lite nytta...

Tråk, tråk, tråk.

Theo har kommit in i gamla vanor igen, vilket betyder att han inte gillar att åka vagn några längre sträckor. Han har även tappat humöret ovanligt ofta på sista tiden. Är allmänt gnällig varje dag. För att inte tala om hur klängig han är. Jag är hans personliga klätterställning. Det blir jobbigt i längden, att lyfta upp, sätta ner, vänta två sekunder och göra om samma procedur igen.
Tog en promenad idag, det var kul i ungefär 30 minuter, sen skrek han rakt ut... kul. Nu känns det som om man kan glömma långa sköna höstpromenader. Vi ska prova att vända på sittdelen på vagnen... det kan ju vara det som är besvärligt också.
Mitt liv har varit totalt skittråkigt sen sist jag skrev. Har inte gjort nåt spännande alls. Eller vi firade Emma i lördags, hon fyllde 28. Så vi var där och fikade. Och det var ju trevligt iofs. Annars har vi bara storhandlat.
Får se om man får roligare imorgon, då är det öppna förskolan. Så jag ska väl ta och traska dit då. Alltid finns det väl något att göra. Om inte annat så får man ju träffa andra vuxna människor, känns som om jag mest pratar med barn under min vakna tid. Och jag kan lova, Theo säger inte så där förfärligt mycket. Mest Mamma och gnäll, gnäll, gnäll... Hmmm nu gnäller även jag.. .skyller på att jag numera är närking och då får man gnälla. Bor ju trots allt mitt i gnällbältet.

Tror bestämt att det är storm ute, blåser rätt duktigt. Hoppas att elen stannar kvar här, och telefonnätet också. Men det har blåst bra här i kring ganska många gånger, men vi har sällan haft strömlöst några längre stunder.

Nu ska jag gå och ta en dusch.
Gonatt på er!

Filmer och unik service

Anmälde mig ju för ett tag sen till nåt paket hos CDON, om att hyra obegränsat med film i 1 månad, för 49 kr. Skrev i adress och allt sånt där, men vad händer? Jag fick ingen film, det tog två veckor, sen började jag fundera. Hörde av mig till CDON om det och de skulle reklamera det hos posten. Det är de som har gjort fel. Än en gång, jag som drabbas. Nu får jag väl bara se film i en halv månad.... måste höra med dem om det. Känns ju lite pissigt iaf. Fick iaf hem film idag, och de ska jag kolla på ikväll tänkte jag.

Unik Service, det får man hos barnlycka.se. Jag beställde ett set där med åkpåse, mössa och shoppingbag, men jag beställde mössan i fel storlek. Alltid annars när jag beställt mössor, och tagit i den storlek som det står att man ska ha för just den åldern, så har de varit hur stora som helst... Men inte dessa. Skrev om det i bloggen, och Malin på barnlycka skrev tillbaka, så jag får byta mössa, trots att jag klippte bort lappen. Snacka om att jag hade tur! Var nog för att det inte gick nå bra med CDON.

Ska strax få i mig en kopp kaffe, som är varmt, nu medans Theo sover. Härligt att få dricka kaffe ifred ibland ;). Fast min dotter sitter och kollar på barnkanalen... Jag kan väl iofs sitta här, men då vet jag inte riktigt vad jag ska göra.
När jag funderar så borde jag torka bordet och börja vika tvätt, så kanske jag kan få lite nytta gjord... Det skulle ju inte vara helt fel.

Nä, nu ska fiskarna få mat, ha en bra dag!


RSS 2.0