Måndag igen nu!

Jaha, så var det måndag, och jag borde sätta mig och plugga lite. Men det var ju så himla skönt med jullov, så jag har stor lust att bara lägga locket på. Men av det så blir ju inga inlämningsuppgifter gjorda. Så jag vet inte riktigt hur eller vad jag ska göra.
Den ena uppgiften som ska göras handlar om ergonomi i livet, dvs inom jobbet, hemmet... ja det som finns vill säga. Och om det så ska jag göra en power point presentation. Väldigt svårt att få ner allt då, tycker jag. Hade varit mycket lättare om man skulle skriva en uppsats, precis som vanligt. Den andra uppgiften som ska in, är en typ av rapport, där jag ska skriva allt som jag har lärt mig i datakursen. Vet inte vad jag ska skriva riktigt, för så rysligt mycket har jag ju inte lärt mig... Möjligen att försöka hantera känslan frustration.
På nyårsafton ska vi hem till Emma och Fredrik för nyårsfirande. Hur det ska gå vet jag inte. Har ju en liten son, som inte alls tycker om att sova någon annanstans än just hemma. Men det får väl gå som det går helt enkelt. Idag så tvärvägrade han att sova middag när han skulle, så han somnade inte förrens vid 15-tiden, vilket är ganska sent, men han sov inte så länge, så jag hoppas att han har lust att sova snart.
Ska snart göra välling till den lilla plutten, och så ska jag skicka upp han och hans pappa upp till sängen :).
Hoppas att ni haft en trevlig julhelg!

Tid för familjen?

Det sägs ju att julen är tid för familjen, för att umgås, ta det lugnt och så vidare. Vet inte om jag känner mig mer lugn än vad jag brukar göra. Mer att jag nog njuter i alla fall lite, just idag, dagen efter julafton. Även om den dagen oftast brukar betyda att jag tar det lugnt. Men inte just idag, idag har jag gjort en hel del med grejer. Har gjort om lite i köket, så nu ser våran köksbänk lite mer "clean" ut. Har gjort om lite i skåp och lådor, och med det så fick jag undan en hel massa skräp, och det vart liksom mer var sak har sin plats. Efter ett tag så blir det lätt så att man bara kastar in en sak där, och en annan sak där, för där fanns det plats. Men nu har jag sorterat lite i alla fall. Den vita plastgrunkan som vi haft bröd i, är numera tom, ska ställas ut i nåt förråd (fick jag bestämma så skulle vi kasta den bums), brödet fick istället flytta in i en låda, som vi har så gott om.
Har även hunnit göra någon form av glace au four, hade nog gått lättast med en gasolbrännare, men eftersom jag inte har någon sådan, så fick jag ta ugnen istället. Vilket gör att marängen blir gräddad på ytan men inte inuti... Ja, ja, huvudsaken är väl att det smakade gott :).
Imorgon eftermiddag ska vi äta kalkon hos svärisarna, det blir nog himla gott, kalkon brukar vara det. I övermorgon så ska vi hem till min mamma, och det blir nog trevligt även det. Nu ska jag nog lägga mig och jäsa i soffan en stund. Ska ta en huvudvärkstablett först, för huvudvärken har suttit i sen i eftermiddags.
Ser redan fram emot att lägga mig, känner mig trött som en jag vet inte vad, men det känns lite väl tidigt att lägga sig redan nu.

Julafton

Jaha, så har julafton gått då, eller det är typ 38 minuter kvar, sen är det juldagen. Imorgon blir en lugn dag här hemma, och det ska faktiskt bli väldigt skönt. En dag då Theo kan leka av sig med alla sina nya fina leksaker. Som han vart så väldigt glad över. Så glad att han trodde att han inte skulle ha dem kvar när han vaknade imorgon. Jätte ledsen var han när han skulle gå och lägga sig. Men han var så trött så ögonen stod nästan i kors, och han nästan vinglade omkring. Vid 19-tiden är annars en tidig tid för honom att sova, men han sov ingen middag idag. Det vart inte så, och han ville inte sova hemma hos farmor och farfar, så då fick han väl vara vaken då istället.
Ja, vi var där idag, bara vi, och så kom Eriks morbror och morbrors son dit. Vi åt lite julmat och så åkte de två sistnämnda till annat ställe. 
Vi stannade kvar, och vet ni, TOMTEN kom... Gissa vem som var alldeles jätteglad? Det lös i ögonen på liten plutt, eller så där ni vet...ögonen tindrar?? Ja, det gjorde de minsann på Theo. Han skulle hälsa på tomten, och sitta i tomtens knä. Hämtade julklappar och så. Vinkade och gav tomten en kram när han skulle gå. De två stora barnen har varit livrädda för tomten, mer eller mindre.
Theo fick i alla fall lite kläder, en tågbana, en traktor, en radiostyrd nyckelpiga (som jag kommer bli tokig på), en lastbil som man kan lasta med bilar och bygga ihop lite olika... vet inte tusan vad den kunde göra. En bok med traktorer, lastbilar och bilar fick han också. Han fick nog det som han tycker allra mest om.
Jag och Erik fick lite saker som vi behöver, en vattenkokare, en radio till köket, jag fick en klänning av Erik och en bok som jag ville ha. Så det är jag nöjd med. På Söndag åker vi och firar jul hos min mamma. På lördag så ska vi fira en liten jul hemma hos svärföräldrarna, då vi ska byta paket mellan eriks syskon. Och barnen där emellan.
Nu ska jag strax sova, det har varit en lång dag för mig med, är super trött nu, just ja, vi fick en brandvarnare till, nu är frågan vart man ska sätta den, för den är antagligen den bästa vi har. Vi har två gamla i hallen där uppe, och en i stora vardagsrummet här nere. Vart ska vi sätta denna optiska? Någon som vet? Eller har ett litet tips? Vi funderade på att byta plats på den som sitter där uppe i hallen, och sätta den här nere, så sätter vi den nya där uppe istället... Får se hur det blir. Just ja, Erik fick en kofta av mig, och så fick vi lite pengar, som ska gå till akvariet.
Nu måste jag gå och sova, så jag orkar leka med Theo hela dagen imorgon...

God Jul

Eller ska man säga feliz navidad? Så sjunger de i någon julsång vill jag minnas.
Idag gjorde jag klart en uppgift i anatomin, nu har jag inga fler uppgifter som ska in detta år, och gissa hur skönt det är? Känns som att jag kan få ett litet, litet jullov i alla fall. Ska skriva ut och skicka in studieförsäkran för nästa termin, så jag har det gjort. Och så ska jag se om min utbetalning förändras då. För just nu så fattas det pengar som jag ska ha, och det står heller inte att de ska betalas ut... Mycket, mycket märkligt. Får ju bara halva i december, för andra halvan av perioden går in i januari... Jädra krångel CSN. Vill inte bråka med dem. Men det tycks alla få göra, så varför inte även jag?
Idag har Erik portat mig från köket i omgångar. Han har nämligen bakat en glassbomb. Som han skulle ha någon marängsmet på. Men så kom han på att detta skulle göras med en brännare, och det har vi ingen. Vi ska ringa runt till bekantskapskretsen imorgon och höra. Hur som helst så ville han göra detta utan att jag la mig i... Förstår inte vad han menar... vaddå jag lägga mig i?
Snart dags att sova, Theo somnade inte förrens vid 22 tiden ikväll, så med lite tur slipper jag gå upp före klockan 8 imorgon bitti. Men jag vill ju iofs inte gå upp för sent heller, vill ju se adventskalendern, som jag missade idag, och igår och till och med i förrgår. Tur man kan se reprisen på datorn, om man vill det.
Snart är det ju i alla fall julafton, men min julstämning lyser med sin frånvaro, vet inte vad det är. Antagligen för att det inte blir något riktigt julfirande för oss på självaste julaftonen, känns så otroligt värdelöst. Jag har så svårt för det där med att inte fira jul på julafton. Min mamma ska jobba då, stora barnen är hemma hos sin pappa. Emma, Eriks syster ska fira hemma hos Fredrik, det vill säga Emmas sambos föräldrar. Och då tycker ju såklart de flesta att vi ska vänta tills de är där, så att vi kan fira då. Och samtidigt som jag förstår allt det, så tycker jag ändå att det blir trist och jobbigt bara. Det blir ingen riktig julafton. Och så ska nån krake vara tomte, vaddå tomte? Han ska ju komma på julafton... Men det är så här det måste bli, för det finns inte många andra sätt att lösa det på. Bästa julen jag haft på länge, var nog den som var när Theo var alldeles nyfödd, eller i alla fall 2 månader, men då räknas man väl som nyfödd? För då var vi här hemma, med paket under granen och så åt vi julmat här, i form av knytkalas, det var helt underbart!
Nu är det dags att hälsa på min kompis, kudden.

Fullt upp!

Det är galet vad mycket jag haft att göra de senaste dagarna. Så mycket att jag knappt haft tid för att sitta här. Knappt haft tid för skolan heller, fast den borde vara prio 1. Men inte så att det är någon fara på taket. Har fått hoppa in och jobbat lite. Torsdag och fredag förra veckan, och imorgon ska jag jobba igen, börjar klockan 6... ska öppna nämligen. Kul? Nja, inte så kanske, kommer känna mig som en död sill när jag kommer hem imorgon. Då blir det nog lite middagsvila för min del, annars så avlider jag nog.
Idag har julskinkan åkt in i ugnen, och fått sin klädnad, så nu är den klar, nu ska vi bara hitta plats åt den någonstans i kylskåpet, och det är lättare sagt än gjort. Jag förstår inte det där riktigt, att man alltid har för litet kylskåp. Det finns aldrig några mellanting i kylskåp, antingen är det knökfullt, eller så ekar det tomt.
Ska försöka göra klar en uppgift idag, i anatomin, den ska vara inne den 22/12, men jag vet inte om jag hinner klart allt nu ikväll, beror väl på vad jag lockas mest till. Göra skolarbete eller kolla på tv? Jag borde ju dras mer till att göra klart skolarbetet. Gissar nämligen att den jag vikarierar för inte tänker åka och jobba de två sista dagarna på jobbet sitt, utan det får jag göra, och då lär jag ju vara ganska död efter de dagarna.
Köpte hårfärg idag, som jag ska försöka få till också, hoppas jag lyckas, går det åt skogen får jag väl färga håret svart?!
Nähe, det är väl dags att jag börjar med det jag skulle förta mig med, bäst att passa på medans den lilla saken ligger i badet... Han ska snart sova iofs.
Ha en fin dag!!

Så fisigt av er!

Hade lagt ut fin fin sång från min dotters kör, och ni säger inget, inget alls? Bara alldeles tysta... Har ni inte lärt er gott uppförande va??? Nej då, skojar bara med er, har i alla fall haft några visningar på youtube. Hela 17 stycken, alltid något.
Har jobbat de senaste dagarna. Torsdag och Fredag fick jag jobba, kul men jobbigt på samma gång. Det är ju inte dagisfröken jag vill vara egentligen, men vad gör man inte för lite pengar? De kan ju komma till pass nu när det snart är januari.
Theo ramlade och skadade sig igår, när jag var på jobbet. Ett hack i läppen. Erik tog honom till vårdcentralen, men de kunde inte göra annat än konstatera att det hade gått bra, och inget var allvarligt skadat. Men ibland så råkar han ju komma åt såret, och då blöder det lite... Hoppas det läker ihop ordentligt snart. Vi fick plåster med oss, men det drar han ju av på en gång.
Kallt, kallt, kallt idag. 14,4 grader varmt i köket när jag vaknade i morse, det var inte roligt. Men nu har vi eldat en stund, så nu är det bättre. Theo har iskalla fötter, men vägrar att ha strumpor på sig. Skulle vara trevligt att klicka hem ett par tofflor till honom från vincent shoe store. Var ju med och tävlade om ett par förut, men jag tillhörde inte en av de lyckliga vinnarna, tyvärr. Tydligen så har de någon form av rea där nu, men inte på det som jag tyckte att Theo skulle få. Kanske kommer det efter jul?

Luciafirande

Var ju på söta dotterns luciafirande igår. Lyckades hålla tillbaka tårarna då, men nu... när jag hör det igen så sitter jag och storgråter. Det är ju så fint, de är ju så duktiga. Tänk att "små barn" kan klara av att sjunga flerstämmigt. Det var så otroligt vackert... är alldeles rörd.
Min dotter vill ju såklart höra vad jag har spelat in... men hur ska jag kunna spela upp det utan att storgråta??
Laddade upp det på youtube. Och i samma veva som jag gjorde det så kom jag fram till att om jag någon gång får gifta mig i kyrkan, så ska banne mig min dotter sjunga solo.
Annars jagar jag praktikplatser, jagade redan förra veckan, men alla ställen jag ringde till hade fullt och inte plats. Nu idag så ringde jag till Lungkliniken, och hon lät i alla fall positiv, så nu håller jag tummarna på att hon hör av sig och säger att jag kan vara där...
Här kommer i alla fall "ljudbeviset" på dotterns luciatåg. Så mycket till bild är det ju inte :).

Tävlar

Hittade en liten tävling, som jag tänkte vara med i. Så det blir bara ett kort inlägg om bara just det :).
"Jag jultävlar hos Eira - Min ögonsten om en underbar speldosa från 5årstider!"

Redan söndag!

Och så var det redan söndag. Idag måste jag göra klart det sista på mitt arbete i anatomin som ska in. Tror inte att det är allt för mycket kvar. Men jag vet inte när jag ska hinna med att göra det. Känns som att det är fullt upp hela dagen idag. Inte går det att få så mycket gjort när man har alla barnen hemma heller. Då vill man ju hellre umgås med dem... så varför sitter jag här? Jo, för jag väntar på att mitt kaffe ska bli klart.
Vid 14-tiden åker vi hemifrån, då ska Alex hem. Jag ska förbi en sväng hos mamma och lämna lussebullar. Lovade att hon skulle få några av mig, hon har varit så generös mot mig, och gett mig bullar när hon har bakat. Får väl hoppas att de fortfarande smakar bra, fast de varit nerfrusna.
Idag är det ju självaste Luciadagen, och idag så borde det väl vara väldigt rätt att ta fram fika med lussebullar och pepparkakor. Men det känns lite trist, eftersom Alexander inte tycker om saffransbröd. Han får väl äta extra många pepparkakor :).
När vi väl kommer hem sen, efter att ha lämnat Alexander, så ska jag och Nathalie försöka få i oss något att äta. Jag ska hinna stryka hennes lucialinne någon gång idag också. Och så ska vi hinna iväg till Knista. Hon ska vara där klockan 17, uppträdandet börjar 18, så jag gissar att jag får sitta i glöggstugan och glo. Med lite tur är det kanske folk där man känner, skulle ju kunna vara trevligt i så fall.
När vi sen är hemma så är ju kvällen här redan. Så dagen kommer att virvla iväg i en otrolig fart.
Nu är kaffet klart!!

Pepparkaksbak

Tänk va, jag klarade av det. Att baka pepparkakor med barnen, men det är tålamodskrävande vill jag lova. Ingen hit att försöka få en två åring att göra som man önskar, den saken är säker. Men han fick göra några pepparkakor i alla fall. Och det fick de stora barnen också göra såklart.
Nu står maten på spisen och i ugnen. Köttfärsbiffar med klyftpotatis. Till det så blir det sås och sylt också. Biffarna börjar bli klara, så jag ska snart börja med såsen, som alltid brukar bli himla god till just köttfärsbiffar.
Här i mitt kök luktar det för övrigt juviligt av min rosa hyacint. Borde ta kort på den och visa er. Det är bara den rosa som blommar, men snart kommer även den vita att blomma. Så här i köket så behövs inga doftljus. Det doftar så gott ändå. När man suttit i vardagsrummet en stund, och så går man ut i köket, då känner man doften när man kommer in här, luktar såååå gott. Skulle vilja ha doftljus som luktade likadant, undrar om det finns?!
Vi har tjuvat med att tända det tredje ljuset idag, i adventsljusstaken.
Nu på kvällen så har jag fyndat lite... en bodysuit av märket villervalla till sonen, storlek 92. Jättefin! Den ska han få i julklapp.
Igår fick jag även fatt på ett super mario spel, till nintendo wii. Ett nytt som kommit ut, hima trevligt att buda hem genom tradera. Men jag satt som på nålar, med förhoppningar om att jag skulle vinna auktionen och att datorn inte skulle lägga av. Hade den nämligen i mitt knä, och ingen strömkabel inkopplad. Men det gick vägen, som tur var!
Nu är det snart dags för sängen, om jag kan sova vill säga. Måste göra i ordning kameran inför morgondagen, då dottern ska ha luciafirande i kyrkan, med kyrkokören. Måste ju ta en massa bilder på henne. Ska köpa ett tärnljus åt henne, för Lucia har de redan.
Klicka för att visa Megabild! NY Villervalla bodysuit! KÖP NU jag står för frakt!
God-Jul Theo önskar mamma och pappa ;).

Vilken final

Årets final i Idol är nåt alldeles extra. Har kollat på idol sen den nya juryn tillträdde. Den innan kunde jag inte med. Visserligen tyckte jag att det var lite kul, när folk som inte alls kunde sjunga, ställde sig och sjöng för juryn och fick någon snygg kommentar. Och hur de som sjöng sen kunde se så enormt förvånade ut. Är det verkligen ingen som har talat om hur verkligheten med deras röst verkligen är? Eller är alla de känner totalt tondöva? Eller är det helt enkelt så att de inte törs tala om sanningen.
Men nu var det årets idol jag skulle prata om. Jag håller på Erik, han är bäst, i alla fall så tycker jag så. Säkert är det många med mig som tycker precis likadant, men lika många tycker nog raka motsatsen. Min svärmor tyckte att båda skulle vinna.
För övrigt idag så har vi faktiskt handlat julklappar. Istället för att Erik åkte in själv idag, så åkte vi in allihop. Utom Nathalie som var på fritids (hon har fått rätt till det från stödteamet här i Fjugesta). Så vi släpade med oss lillplutt och åkte in. Det gick faktiskt över förväntan. Jag och Theo satte oss på Espresso House, jag tog en latte (och fick en skitsnygg latte-art). Köpte även en chokladboll. Theo fick det mesta av den, och han ville även ha den skummade mjölken till. Han tyckte det var gott att blanda de båda, han kallade det för glass. Sen fick han plocka med mina småpengar. Det var ungefär lika kul det :).
Efter nån timme när vi suttit där, så gick en före detta klasskamrat förbi mig, ja han var min klasskamrat på typ stenåldern... när man gick i grundskolan. För några år sen följde jag med honom hem, efter en kväll på krogen med mycket alkohol inblandat. Höll på hända både det ena och det andra, men inget hände... Hur som helst så såg han mig, och såg väldigt röd ut i ansiktet när jag sa hej :D.
Tror att jag har lyckats luska ut vad jag får i julklapp. Tror att jag kommer få en bok, Andreas Carlssons bok, ni vet han i idol juryn. Det kommer jag nog få av Erik. Men säker kan jag ju inte vara, förstås.
Söta svärmor bjöd oss på sallad ikväll. Som kvällen så fick barnen nåt så simpelt som piroger. Efterrätt vart en clementin var. Sen så fick de öppna chokladkalendern. Som vi alla glömt i flera dagar. Nathalie som har två, var snäll och delade med sig till sin yngre bror, Alexander, som är här i helgen.
Innan sängdags så spelade vi lite Wii, Alex har ett sådant hemma hos sin pappa, men vi har lite fler spel, så han tycker att det är ganska kul att få spela här. Favoritspelet är Mario Cart :). Så det ska vi spela i morgon, för husfridens skull. Idag vart det sportspel.
Detta får vara allt för idag.
Latte art, som jag fick :).

Jakten är igång!!!

Oj, oj... jagar runt på en massa folk på USÖ. Har fått fatt på flera, men får bara höra att de inte har plats. Nähe, trist... Hörde även av mig till vårdcentralen här i fjugesta, men de kunde inte heller. Jag har i alla fall en till som jag ska ringa idag, hon var på möte igår, när jag skulle försöka få tag på henne.
Annars idag så ska jag börja med att äta frukost, sen borde jag rikta in mig på att göra klart anatomi och sjukdomslära. Måste även kolla upp när studieenhet 10 i med dok ska vara inlämnad. Fick ju precis en sådan uppgift, så det är bäst att hålla koll på den, så man inte missar något.
Utöver det så ska en psykologi uppgift in senast den 18, anatomin ska vara inne väldigt snart. Så det är nog bäst att jag lägger på en rem om jag ska få det gjort.
Följde med Emma till marieberg igår, när jag egentligen tänkt att jag skulle hålla på med anatomin, men jag kände att jag var tvungen att hitta en julklapp åt Erik, och det gjorde jag också. För 400 riksdaler. Vad det är tänker jag inte tala om.
Funderar på vad vi ska ha för middag idag, tänkte på fläskfilé först, vi brukar nämligen passa på att köpa det, när det är extrapris, och så lägger man det i frysen sen. Till oss 4 räcker det bra med en, men imorgon kommer alexander, och då funderar jag på att steka en kyckling i ugnen, men med tanke på hur mycket alla äter när jag gör just det, så tror jag inte det räcker med en kyckling... Vad jag ska hitta på istället vet jag inte. Känner mig inte sååå sugen på att äta pannkaka eller spagetti med köttfärssås... Som annars är Alex favorit. Får prata med Erik och höra vad han tycker. Eventuellt ge oss iväg och handla mat till helgen tillsammans. Skulle ju kunna vara passande förstås.
På söndag så har Nathalie luciafirande i Knista kyrka. Hon är med i deras barnkör. Så igår köpte jag lucialinne till henne. Huruvida hon ska vara lucia eller tärna har jag ingen aning om. En annan sak som är värdelös är att jag fått höra från N att de ska ha luciafirande på måndag, men ingen information har kommit till oss. Känns ju lite tråkigt.
Nu ska jag i alla fall försöka peta i mig lite frukost!
Ha en fin dag allihopa!!

Prov idag!

Har nyss haft prov. Ett prov som från början var tänkt att ha mellan 9-12. Sen kom läraren på att det nog inte var så stort, så hon ändrade sig i sista stund, och tyckte att det nog skulle räcka mellan 9-11. Själv gjorde jag klart det på 1 timme och 3 minuter, inklusive utskrift av papper. Under tiden som jag skrev hann jag dessutom att dricka en kopp kaffe.
Jag hoppas att det gick bra, men jag tror det... inte ska det väl vara så illa att det blir IG iaf.
Tänk att det snart är jul, och inte en snöflinga så långt ögat når. Har lite juleklappar på G. Till Theo har vi inte köpt nåt ännu. Men vi vet vad vi ska köpa. Vad jag ska köpa till sambon har jag ingen aning om... Eller jo, en liten aning har jag nog... finns ganska mycket som han vill ha, men jag vet precis vad som skulle behövas, men som nog är skittråkigt att få i julklapp, nya torkarblad till bilen.
Så underbart skönt att vara godkänd eller bättre i alla ämnen, nu efter första terminen, åtminstone vad jag vet i alla fall. Och hade jag legat illa till någonstans så hade jag väl fått veta det, hoppas jag.
Planterade hyacinter här om dagen, och de ser ut att må riktigt bra. Knopparna blir i alla fall större. Fick höra att de ska ha sparsamt med vatten, så några mängder med vatten har de inte fått. Fick lite när jag planterade dem för några dagar sen, annars har de inte fått nåt mer.
Nu ska jag strax sätta igång och städa, ska tvinga Erik att ta en lång promenad med Theo, så hinner jag få en massa städning fixad innan de kommer hem. Nu när jag inte har mycket till skolarbete kvar att göra, så känns det riktigt uppfriskande och kul att städa.
De flesta jag känner tycker det är hemskt att städa toaletter och badrum, tycker inte jag. Där ser man ju iaf ett resultat. Man ser att handfatet glänser, att kranen blänker osv. Hur ofta ser man sådant i ett vardagsrum? Precis inte speciellt ofta, skulle vara om man polerar golvet då, men någon måtta får det nog vara.
Ska ut i förrådet också och hämta lite böcker till N, hon vill höra saga på kvällen, och jag tänkte att jag skulle hitta några roliga böcker som jag kan läsa för henne. Hon är så duktig, nu börjar hon läsa med betoning på vissa ord!! Theo säger för övrigt mycket kul... en episod från när vi var på ica för några dagar sen:
Theo sitter i vagnen, och jag står och tittar efter en ingrediens som jag skulle ha när jag ska baka. Hade väl ställt mig lite dumt, och så kom det en tant, som nog var lite sur. För hon sa med sur ton: Kan du flytta på dig?
Ja visst sa jag, och lät trevlig, och flyttade såklart på mig. Hon gick förbi, och så säger Theo: Tanten.... dum....
En annan dag när han skulle hem från dagis, och han sitter i vagnen. Så går det en tant ganska långt fram, med en hund. Och de kommer emot Theo och hans pappa (som körde vagnen). Rätt vad det är så skriker Theo: NEEEEEEEEEEJ TAAAANTEEEEEN!!!
Själv undrar jag vart han får allt ifrån.
Nähe, dags att städa, ha en fin dag!!

Trevlig dag

Trodde det skulle bli en superjobbig dag idag, men så vart det faktiskt inte. Vi har haft en trevligt dag faktiskt. Sov lite middag med Theo. Och efter det så var det dags att fixa käk. Det vart något så kulinariskt som makaroner och falukorv. Strax efter middagen så gick vi på avslutning på nying och scout. På det sistnämnda tror jag N får börja när hon fyller 9, vilket är till sommaren. Trevlig avslutning var det i alla fall. Kaffe och kaka, och så lite lekar. Theo hade jättekul, eftersom där finns leksaker som passar för barn i alla åldrar. Vi lekte bland annat så ska det låta, tyvärr förlorade vårat lag, men de andra vann mest på tur.  Förra året var jag faktiskt med och vann, och då hade vi dessutom ett lag på 3! Det var då jag fick förfrågan om att gå med i kören. Efter fika och lek så fick barnen ansiktsmålning, till och med Theo hade målning, Nathalie var en fladdermus. Theo var en katt med rosa nos och svarta morrhår.
När vi kom hem igen vart det mest lugnt, skrubba färg från ansiktet, gos och mys i soffan. Till sist välling, tandborstning. Sagoläsning för N.
Nu är det kväll, och imorgon så ska jag sjunga. Blir nog bra. Får ju fika efteråt, aldrig fel ;). Vart inget bakande idag, ska försöka ta tag i det imorgon, har köpt alla ingredienser, så att jag kan komma igång. Saffransbullar och pepparkakor ska jag i alla fall göra.
Dessutom ska här julstädas. Köpte dessutom hyacinter idag, två stycken, en vit och en rosa. Var bra sugen på att köpa en lila/blå också, men jag har ingen kruka till den, så det får nog vara. Nu måste jag bara ta reda på hur man tar hand om dem.
Ha en fin kväll!

Gick bra!

Det var ingen skelettskada, och det var ju skönt det. Men ont tycks hon ha i alla fall. Får hoppas att det ger med sig snart. Men hon är väldigt kär i sitt bandage, så hon vill gärna ha det på. Men nu har hon haft det på några dagar, och jag tror att det är hög tid att hon får börja ta av sig bandaget, och börja använda handen lite. Annars kommer det där sätta sig i huvudet. Vet hur det vart för mig, när jag brutit armen, när jag var 5. Iofs så hade jag gips väldigt länge då, men det tog himla lång tid innan jag vågade försöka röra på fingrarna.
Förutom det så tyckte Nathalie att det var hemskt spännande att vara på det där stora sjukhuset. När hon var klar så bestämde hon sig för att hon vill bli röntgensjuksköterksa när hon blir stor. Hon tycker om att få titta på skelettet och så. Och på hur kroppen ser ut inuti. Så nu när jag tänker efter så kan det nog passa henne väldigt bra. Vi läste utöver det ett antal sagor, om vad man gör, när man ska röntga något i kroppen, hur det går till och så vidare. Fanns flera stycken olika sådana böcker, som de tryckt ut från nätet. Mycket pedagogiska!
När vi kom hem igår så gick vi vägen förbi bibblan och lånade böcker åt Nathalie, så hon har nåt att läsa. Hon envisades med att låna en bok, med nästan bara text, bara för att den handlade om hästar. Får väl se hur långt hon kommer i den boken :). Men jag blir inte förvånad om hon läser den. Hon är duktig på att läsa min tös.
Väl hemma så skulle hon följa med Lasse och Marita till Marieberg, och efter det så skulle hon sova över där. Tror hon tyckte det var spännande. Senare idag så är det avslutning för Nying och Scout i kyrkan, så då får hon gå dit också.
Tror mina planer på att baka pepparkakor går åt skogen. Nästan hopplöst när man har en liten plutt runt fötterna, som aldrig någonsin lyssnar, men visst är det härligt med envisa, egoistiska 2-åringar??? Ja, iaf när de kallar en för enking = älskling ;).

Sitter och dricker mitt morgonkaffe nu, lite sent kanske, men jag har inte hunnit innan.
Nu är det snart dags för Theo att sova. Under den tiden så borde jag iofs passa på att göra pepparkakor, skulle ju vara lite kul att ha egna. Men vi får se hur det blir... den bekväma delen av mig har en förmåga att ta överhanden.
Ha en fin dag!!

Tidig julklapp

Fick brev på first class idag, provet den 18/12 är inställt, så nu slipper man vara stressad över det strax innan jul. Nu är det bara ett prov på tisdag som ska klaras av. Men det är ju journalskrivning, så det bör väl inte vara så svårt, för det börjar jag känna mig lite säker på nu. I alla fall när man får ett papper, där det står vad saker och ting handlar om.
Här om dagen så skrev jag en kommentar, i en blogg, hade jag haft sån tur med mina barn, att de aldrig slagit sig allvarligt. Igår kom Nathalie hem, hon hade ramlat när hon hoppat från en gunga. Stukning trodde vi först, gick upp till vårdcentralen, de trodde på stukning de med. Men idag hade hon ännu ondare, så då fick vi en remiss till akutröntgen. Så jag ska hälla i mig min frukost och sen bär det av in till Örebro. Hoppas att det inte är nåt allvarligt, skulle vara hemskt tråkigt om hon ska behöva gå med gips i flera veckor nu under vintern.
Mer än så har det inte hänt under natten. Men jag känner mig så himla trött, varje dag, hela tiden. Så trist och tråkigt. Men jag tror att det beror på att jag inte kan somna på kvällarna. Så jag sover för lite på nätterna. Dessutom så har jag börjat somna när jag ska lägga Theo, så jag får en middagslur, och det gör det ju inte lättare att somna.
Kollade förresten på en rätt dålig film igår. Nån american pie, den sista av den tror jag. Det är nog bara de som kan dra saker till sin äckligaste gräns... Men, men, den kunde vara lite smårolig ibland, men det var inte speciellt ofta, för billig humor, kanske man ska kalla det?
Nähe, kaffet är klart, och jag ska hälla i mig det och samtidigt ska jag byta om, passar sig inte att åka till sjukhus och ha mysbyxor på sig ;).
Ha en fin dag! Wish us luck!

Inför landning!!

Smått otroligt... Snart är det jul, och första terminen är slut... Tänk att jag klarat av en hel termin, utan IG i något? Godkänt och väl godkänt har jag fått på precis allt, och det känns ruskigt bra. Tänkte att jag skulle ta tag i gruppsykologin, eller den enhet som ska vara inlämnad på fredag är redan klar, men jag tänkte jag skulle göra nästa också, så att jag slipper tänka på den mitt i julstöket. Den ska vara inne 18/12, och det är ju precis innan jul, så jag tänkte att jag skulle få den gjord. Den dagen har jag dessutom prov i anatomi och sjukdomslära, andning och cirkulation. Ganska brett ämne, så jag vet inte riktigt vad jag ska läsa. Men jag ska nog läsa på lite instuderingsfrågor, och så läsa lite av vad jag kan komma över. Då kanske jag kan få lite koll på vad provet kan tänkas handla om.
Men nåt har i alla fall sinkat studierna. Vi fick diktafoner, och flera av oss drabbades av problem med programmet, det kraschade precis hela tiden, hur man än bär sig åt. Hjälper inte ens att uppdatera det. På en fil, där det fanns två diktat, så stod det att den var 218 timmar lång. Precis, det var nåt fel på den. Hur det har kunnat bli så är det ingen som vet, inte ens jag.
På lördag tänkte jag försöka sätta igång ett pepparkaksbak här hemma. Tror Alexander kommer hit i helgen, så då får han också vara med och baka. Vi köpte ju en massa roliga pepparkaksformer förra året, som det aldrig vart av att vi använde. Så i år måste jag bara testa dem.
Strax ska Theo få gå och sova.
Jag är förresten med och tävlar igen, hos Bambi, om ett par tofflor, som jag tänkte att Theo skulle ha. Kika in ni också vet ja!!
Det får vara allt för den här gången!!

RSS 2.0