knepigt...

Satt och skulle kolla på bloglovin.. om jag hade några nya bloggar att läsa, och det hade jag... Bland annat nåt erbjudande om att tjäna pengar på sin blogg... då skulle man lägga in någon kod i kodmallen. Testade och gjorde det, men jag tyckte inte att det hände nåt... ska radera det på en gång, så det inte blir nåt knas... Men tänkte att jag skulle uppdatera och se om det blir någ om man skriver ett nytt inlägg.

Snart kommer Alex hit, jag borde städa undan lite... så det ska jag sätta fart med nu, innan det blir ännu mera stress...

Helt slut

känner jag mig... vet inte vart jag ska ta vägen snart. Har varit trött och hängig hela dagen. Kanske är det flunsan som ger i från sig de sista krafterna och gör mig trött. Jag drabbades ju rätt lindrigt, hittills i alla fall. Vet ju inte hur det blir nästa vecka... Theo har varit hängig 2 dagar på raken nu, hela gårdagen tillbringade han i mitt knä. Jag satt i soffan hela dagen, gjorde inget alls. Idag har jag varit trött som sagt. Skulle ta hand om lite disk, men fick ge upp, efter att ha hållit på i fem minuter så vart jag alldeles yr och så svettades jag i massor, och mådde nästan illa, det var läskigt.
Hade tänkt att jag skulle åka till kören idag, men jag vet inte, är fortfarande trött, kanske känner jag mig bättre när jag ätit middag, och vem vet, att sjunga kanske livar upp sinnet lite så jag känner mig piggare.

Annars hade jag inget kul att skriva alls idag, är så trött och seg så det känns mest som om hjärnan står still...
hoppas ni andra känner er bättre än vad jag gör...

Trevligt samtal

Igår, innan jag skulle gå och lägga mig så satt jag och Erik och pratade, medans han satt vid datorn. Rätt vad det var så ringde telefonen. Jag tänkte vilken toker är det som ringer när klockan är 21:30? Det var min goda vän Emil, som jag inte hört något från på hur länge som helst. Ni vet hur det kan bli, man glömmer bort att ringa och höra av sig, man får liksom inte tid. Har man dessutom barn, och hus att sköta så försvinner tiden än mer. Jag borde försöka bli bättre på att ta hand om mina vänner. Hur som helst så vart jag så glad när han ringde, vi pratade en stund, och han ska komma hit och hälsa på någon dag när det passar. Det ska bli trevligt tycker jag. Berättade för min dotter Nathalie att han skulle kanske komma hit någon gång, och då frågar hon om han inte kan komma med lastbilen, för hon vill se hur den ser ut. Han kör nämligen timmerbil. Och hon vill hemskt gärna veta hur man får upp timmret på lastbilen. I hennes huvud så är det Emil själv som lyfter upp timret, så han måste ju vara riktigt stark, som en superman i hennes ögon ha ha.
På tal om Nathalie så vaknade hon i natt vid 2-tiden och kräktes. Men det vart bara 2 gånger sen var det bra. Imorse var hon pigg igen, men jag sa till henne att det är bra om hon ligger och vilar en stund till i sängen. Magsjuka var ju min första misstanke, men så var det inte. Vet inte vad det var som var på tok, men hon mår bra nu i alla fall. Hon fick lite feber strax där efter, så jag trodde att hon skulle få influensa hon med, som vi andra har haft. Men den febern vart borta igen på morgonen. Så imorgon får jag gå till KFG igen.

Nu ska jag strax börja med maten, måste väcka lillplutten med, han somnade när vi var iväg och handlade. Inte bra om han sover länge nu på kvällen, då blir det så svårt att få honom att somna i bra tid ikväll.
Nähe, ser att diskberget ropar på mig, ska gå och ta hand om det.

Emma, Mias Dotter - Resension

Nu har jag läst den, och jag tycker faktiskt att den var bra. Även om den inte alls var lika spännande som de andra böckerna var. Okej, jag vet, det har varit riktiga rabalder om hur sanningsenliga de var, men jag orkar inte läsa om det. Jag har gillat alla de böckerna, punkt!
Den här boken handlar i alla fall om Emma, hennes uppväxt, hur hon blir som tonåring, hur hon hamnar i fel kretsar, börjar knarka, tar sig ur det, får barn och gifter sig. Men den känns lite tjatig, när man är mitt uppe i boken, och hon knarkar som allra mest. Då tjatas det mycket om hur dålig mamma hon har, som svikit henne och hennes bror Robin. Hur mycket svek hon drabbats av osv. Det står mycket om det, och väldigt ofta. Men samtidigt så är boken bra, och jag läste ut den på 4 dagar. Men det kanske mest beror på att jag är sjuk? Och inte haft nåt bättre för mig? Hur som helst så tycker jag helt klart att man ska läsa den.

Reagerade över en sak i boken, där det står att de flesta barn omskärs i USA. Det bryr jag mig väl inte så mycket om, men jag brydde mig om att de gör det på små bebisar UTAN BEDÖVNING, måste ju göra förbannat ont. Fy vad hemskt, stackars lilla barn säger jag.
Försökte diskutera det med min sambo, men utan större framgång. Han kunde inte förstå hur jag kunde sätta mig in i det så mycket. Han kändes totalt känslokall.

Läste en annan blogg idag, om en kvinna som fått 2 barn, båda är döda. Det var tvillingar. Antonia och Gabrielle hette de. Hon födde dem när hon var i ca v 20. De hade ingen chans att överleva. Hennes kropp stötte ut dem då. Läste förlossningsberättelsen, och det var så hemskt. Jag grät floder. Berättade om det för min sambo, men han brydde sig inte. Det var ju ingen han kände, menade han på. Men kan man inte ha medkänsla ändå? Eller är det fler män som har svårt för att visa känslor för folk som de inte känner?

Tänkte kolla på all stars grejs på NHL hockeyn ikväll, men det är så mycket strunt runt i kring så klockan lär bli alldeles för mycket. Visserligen är det min tur att ha sovmorgon imorgon, men jag gissar att jag får kliva upp ändå, för Erik kommer säkert att sitta uppe och kolla, och det här slutar väl vid 4-5 på morgonen kan jag gissa. Theo lär vakna vid 8-8:30, lovar att Erik inte kommer upp då. Visst skulle jag kunna tvinga upp honom. Bara det att Erik blir såååå trött så han lägger sig på soffan och somnar. Theo kryper runt och gnäller och ropar efter Mamma, Erik vaknar inte. Kul va?

Nä, nu ska jag sova så jag får några timmars sömn i alla fall, lär väl behövas nu när man är sjuk och allt.

Jag har fått den här:



 Tack snälla Ellie för den!

Reglerna för utmärkelsen är följande:

1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.
2. Länka till personen som utmärkelsen kom ifrån.
3. Nominera minst 7 andra bloggar.
4. Länka till dessa bloggar i din blogg.
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.

Dessa bloggar är jag inne o kikar samt läser varje dag.

Bambi --- http://bambi.blogg.se
Ellie --- http://fundersammastunder.blogg.se
Mumin --- http://pavargataistan.blogg.se
Honung --- http://honungsbullen.blogg.se
Fru Bayard --- http://malinbayard.blogg.se
DDB --- http://designadinblogg.se
Kessy (lösenordsskyddad blogg

Jag försökte mig på att göra länkar ovan, men blogg.se är nåt fel på deras länkverktyg så det funkar inte. Så vida man inte vill att bambi, ellie och mumin ska ha samma länk... Försökte mig även på att skriva html koden för hand, men då vart det inte sparat av någon märklig anledning... jäkla skitgrej!


Från början när jag loggade in på min blogg så hade jag massor att skriva, men det försvann...  Så det var säkert inget viktigt. Men lite händer det väl här hemm i alla fall. Började på kör i torsdags, när jag kom hem så började jag bli sjuk. Har fortfarande ont i halsen och hostar som en tok. Men det skulle väl vara ett under om inte jag vart smittad när Erik är hemma och är sjuk, och har så varit den senaste veckan. Känns ju lite fånigt när man börjat på en arbetsmarknadsåtgärd, var där i måndags, resten av veckan har jag varit hemma för vård av sjukt barn. Nu blir dessutom jag sjuk...
På tal om kören så fick jag ett varmt välkomnande, fick applåder, och jag sjunger som sopran, om det är någon som undrar. Positivt för mig, för jag är usel på att hålla koll på stämmor och sånt ha ha. Nackdelen är väl att det är i kyrkan, och det är inbitna kyrkråttor allihopa. Så det sjungs bara kristna sånger. Är bara kristen till den grad att jag firar de kristna högtiderna, men inte annars. Så det känns lite fånigt att sjunga halleluja osv... Men det är ju iaf kul att sjunga!
Till middag idag så åt vi icas tex mex kyckling. Det var riktigt gott faktiskt. Jag var dessutom duktig och gjorde egen currysås till. Kände mig sååå duktig när jag lyckades med den.
Nu ska jag snart gå och sätta mig och kolla på tv, i väntan på let's dance. Men innan jag hamnar vid tv:n så måste jag skicka iväg kommentarer till alla som jag nominerat till blogg awardet.

Ha en bra kväll alla!

Nu är vi hemma igen

Hemma från Tallinn. Det var en himla trevlig kryssning. Fick absolut mersmak. Men ska det kryssas mer så ska det göras på sommaren. Tänk vad härligt att gå upp på soldäck och sola och dricka en kall cola?
Godis vart inköpt, köpte en stor påse M&M:s till Nathalie. Hon har en plastgubbe, och drar man i ena armen på den så spottar den ut en sådan godis. Men de där godisarna tog slut fort, när hon fick den där gubben, så nu köpte jag nya. Erik köpte lakridskonfekt, sådana där hårda sugkarameller som smakar frukt eller cola. Jag köpte en stor påse med Marianne.
Bussresan dit gick bra, men det var himla segt att sitta på en buss i flera timmar. Iaf när det är en massa ~20 åringar som beter sig som småbarn. Det vill säga de lägger sig i knät på varandra, spelar högt på sina telefoner. Tänker inte alls på att vi andra kanske inte vill höra. Dessutom sitter de och super sig dyngfulla... har nog blivit för gammal för att orka höra på sådant.
Väl inne på båten så packade vi upp, tog det lite lugnt och tog oss en titt på båten. Gick till taxfreebutiken och köpte en låda med cider. Vi kylde den med kallvatten i handfatet, jag vet, inte snällt. Men de får nästan skylla sig själva när det inte finns någon kyl i hytterna. Dessutom så fick man på denna båt dricka i hytten. Men istället så fick man inte lyssna på sin egen musik. Fast det gjorde vi ändå. Man behöver ju inte spela så att grannar eller folk utanför hör. Tror i och för sig inte att någon bryr sig om sådant.
Efter att vi ätit på båten så började vi dricka våra cider, och gjorde oss i ordning. Vi fick pippi på en låt. Någon som kallar sig för Laser och har gjort låten: Det var en gång en liten fågel. Vet att det är en rätt dålig låt, men himla trallvänlig. Har en viss fallenhet för att fastna för de här låtarna. Vi hade iaf kul där i våran hytt. Vi gick iväg till ett disco och kollade lite, lyssnade lite på några som försökte sig på att sjunga kareoke. Vid 3 gick vi och la oss, förmiddagen efter skulle vi gå av båten och gå runt lite i tallinn... fyyyy vad trötta vi var. Men vi kom i alla fall iväg. Frös gjorde vi. Gick in på Rimi (Motsvarighet till Ica) och handlade en varsin mössa. Hittade även häftiga strumpor till barnen som vi köpte. Tallinn är en fin stad, men en stor blandning av gammalt och nytt. Man kan exempelvis se en komplex byggnad i glas, bedvid står det en gammal byggnad i sten...  De har även massor med alkololbutiker i Tallinn, och även casinon, det hittade vi lite var stans. Väl tillbaka på båten så gick vi och la oss och sov. Senare på kvällen åt vi en god middag, lammfilé med örtpotatis, cognacsås, stekt zuccini och kantareller. Erik åt inte de två sistnämnda sakerna, så de fick jag äta upp. Kan säga att stekt zuccini är gott, men väldigt mättande. Är det nyttigt tro? Någon som vet? Resten av kvällen tog vi det lugnt, gick och la oss vid 01, packade våra väskor innan vi gick och la oss. Klockan 10 morgonen efter så la båten till i hamnen, så då var det bara att traska av.
Är dock missnöjd med bussresan hem. På våra papper stog att vi skulle åka från stockholm 10:00 (Vi kom iväg från hamnen 10:40) Vi skulle vara hemma 15:05. Vi var hemma 1½ timme tidigare. Visst är det bra att man kommer hem tidigare, men har man planerat att man ska bli hämtad en viss tid så är det inte så lätt att ändra på det hur som helst. Vi vart hämtade i alla fall, men struligt ändå. Väl hemma så vart vi bjudna på middag hemma hos Eriks föräldrar. Emma med familj var där, fick paket. SPA produkter. Så det ska jag njuta med här någon dag.

Idag Måndag har jag börjat en åtgärd från arbetsförmedlingen. KFG heter det. Rätt okej att ha nåt att göra, men det känns som om jag redan gjort allt det där förut. Men går jag inte dit blir jag avstängd från AF och får inga pengar.

På eftermiddagen när jag hämtat Theo och sedan Nathalie så gick vi hem, gjorde middag och så skulle jag fixa välling till Theo. Men han sätter sig på golvet och kräks. Han hade även varit gnällig sen vi kom hem. Och där var ju förklaringen. Han fick även feber. Just nu ligger den på 38,5, så den är ju hanterlig. Går den inte över 39 så får han ingen alvedon, bra om hans kropp kan läka ut viruset.

Nu ska jag plocka undan i köket, ta nåt att dricka, borsta tänderna och sen gå och lägga mig.

God Natt på er!

Snart åker vi

Ska bara sova några timmar först. Men imorgon bär det iväg. Känns som om man gått och förberett sig för en resa som ska vara i flera veckor. I själva värket är vi bara borta i 2 dygn. När Theo blir större så kanske man kan dra iväg utomlands, dit där det är varmt hela familjen, men det ligger långt frammåt.
Idag vart det panik kan man säga. Jag var på arbetsförmedlingen (gud vad jag önskar att jag redan hade ett jobb att gå tillbaka till), nu vart jag insatt på en åtgärd. Den börjar på måndag klockan 9. Gissar att den går ut på det samma som alla andra sådana utbildningar. Men jag lovar, jag försöker intala mig till att det blir trevligt och positivt. I samma veva som det så fick jag ändra tider på dagis, vet inte ens när jag kommer hem på måndag. Fick dessutom skaffa fritids till Nathalie i alla panik. När man blir insatt på en åtgärd så brukar man ha en veckas frist på sig, men inte denna gång. Ni kan tro att "förmedlaren" lät lagom check när hon sa: Nu gick det undan va, det trodde du inte va? Och tittade på mig precis som om jag absolut inte ville ha nåt jobb. Hade jag inte velat ha nåt jobb hade jag väl för tusan inte gått dit, vad tror hon? Att jag går och förnedrar mig frivilligt? Samtidigt sitter hon där och gnäller över att hon har så mycket att göra... Höll på häva ur mig att hon ska banne mig vara glad över att ha ett jobb!!

Nähe.. jag borde sy ihop en tröja som jag ska ha med mig i morgon, synd att det tar sån tid att sy den bara... Det har spruckit i en söm, och den tröjan tänkte jag ta med som skydd. Man vet ju aldrig hur bra man är på att drälla...

God Natt på er alla!

Odd Molly

Jag har väl aldrig varit märkesfanatiker... men bambi som bloggar mycket om just odd molly har lyckats inspirera mig. Synd att det är så dyrt... Fast egentligen så kanske det inte blir så dyrt om man börjar jämföra. Köper man en topp för 200 i en vanlig klädaffär så kanske den ser snygg ut i ca 3 tvättar. Sen börjar man se spår av att den förlorar formen, sömmarna blir snea och så vidare. Snart så hamnar den där toppen längst in i garderoben, och man använder den bara om man måste. Ett plagg av märket Odd Molly håller längre. Blir inte noppigt och håller form och färg. Men de är ju betydligt dyrare. Är dålig på att leta upp affärer där de säljer odd molly, men bambi vet. Måste leta på det inlägget och kika lite jag med. Man kan ju i alla fall drömma, eller hur? Såg nåt som såg snyggt ut på bild först... stickade byxor, men när man kollade detaljerna så var det inte riktigt lika snyggt längre. Känns ju inte som att det blir speciellt varmt med stickade byxor, blir nog till att ha leggings under dem, för de som ska ha dem på sig alltså.

Tisdag idag, skulle gå till arbetsförmedlingen idag tänkte jag. Men när jag kom dit och stog det att de ändrat öppettider. Nu är det bara öppet på torsdagar, 10-16, med lunch mellan 12-13. Kommer väl vara kö utanför om det fortsätter på detta vis. På dagis så har Theos mössa försvunnit. Ingen vet vart den är någonstans. Han är ensam om just den mössan, och dessutom så är den namnmärkt också. Så den borde ju komma fram. Men det kändes lite knepigt att gå hem utan hans vanliga mössa. Tur att han hade luvtröja och luva på jackan.

Har druckit dagens första kopp kaffe och väntar på att Erik ska komma hem. Pratade med honom för en halvtimme sen. Då hade han precis gått ut från duschen på sitt jobb. Han skulle förbi och klippa sig idag. Men där han klipper sig kan man inte boka tid, de har bara drop in. Vilket gör att det kan vara en jättekö. Jag gick förbi hårverkstan idag, och beställde tid, ska vara där imorgon 8:30. Ska bli skönt att toppa sig lite. Synd att man blir så ful när man har blekt håret, är ju mörk i grunden, så ni kan ju gissa hur jag ser ut ha ha.

Köttfärssås och spagetti blir det till middag idag, blir poppis hos många. Iaf om Erik gör köttfärssåsen.

Det får vara allt för nu.. ha de gott.

Det var på fisens mosse!!

Men fortfarande så hoppas vi på att det blir av. Kryssningen alltså. Det kom hastiga förhinder idag, tråkigt. Det var på håret att det inte vart någon kryssning till Tallinn för oss denna helgen. Men som det ser ut så fixar det sig ändå. Problemet vart min mamma. Hon fick halsfluss, det var inte längesen hon hade det, men tydligen tog det om igen. Hon försökte ringa både akuten och vårdcentralen idag, men idag fanns det inga tider, och på akuten var det fullt, som vanligt på det där jädra stället. Lindesberg, där ska man inte bo om man behöver ha vård, den saken är då klar. Men nu hoppas vi på att hon får medicin imorgon. Gunnar ska ringa åt henne imorgon bitti klockan 7.

Mer då, jo om jag inte talat om det så går Theo mer och mer nu. Vet inte när man kan säga att de går själva, men nu går han iaf några steg själv, helt medvetet. Man behöver alltså inte lura honom att ta ett steg eller två. Men som sagt han tar tid på sig, och kryper fortfarande till det allra mesta. Jag och Erik la märke till att han påminner lite om en bulldog när han kryper. Han kryper med händerna lite innåt, armarna lite, lite böjda ser det ut som och så är de kanske brett isär. Kollar man på en Bulldog så går den ju innåt med tassarna.

Blåser halv storm här, skulle gått till Dagis idag, men ringde och rådfrågade dem om hur jag skulle göra i det här vädret. De sa då att det är bra om jag kan vara hemma med honom, i den här vinden (som skulle ha varit motvind hela vägen till dagis) så skulle han ju närapå hisna. Så jag och Theo stannade hemma och hade det mysigt. Eller mysigt och mysigt, vet inte om man kan kalla det så när han börjar hitta alla miljoners lådor i köket, som vi har barnsäkrat med skohorn, tyvärr har han lärt sig att öppna dem. Jättesmidigt med lådor, men INTE NÄR MAN HAR SMÅBARN!!!

Nu ska jag gå upp och borsta gaddarna och tvätta rent mig i ansiktet, sen ska jag lägga mig och läsa en liten stund hade jag tänkt. Dags att sova snart ju.

Gonatt!

Kalas och en till tävling.

Idag ska vi till Örebro, vi ska hem till Emma med familj. Hennes son Leo fyller år, nu får han visa 2 händer för att visa sin ålder. Han fyller alltså 6 år. Själv borde jag gå och byta om istället för att sitta här, och jag borde dessutom äta frukost. Bota min skallebank med en kopp kaffe skulle nog inte heller vara helt fel.

Kollade på körslaget igår, men missade vilka som åkte ut, får kolla på tv4.se.
Igår fick jag dessutom en rejäl sovmorgon i present av min son, jag fick sova till 10:30. Visserligen ska jag väl inte klaga när jag får gå upp när klockan är 8, jag vet ju att vissa har barn som tycker att det är dags att gå upp när klockan är 5.

Inte många dagar kvar tills det är dags för kryssning nu. På Fredag åker vi. På Torsdag blir barnen hämtade, som jag kunde förstå det i alla fall. Jag håller på att tvätta som en besatt, bara för att få så mycket som möjligt rent. Dessutom så borde jag börja rensa ur i sonens byrå, för alla hans kläder får inte plats där i. Dessutom så börjar storlek 74 bli rätt litet... iaf på vissa kläder.

Min dotter har inte vaknat på den bästa sidan idag, hon har surat mest hela morgonen. Mest för att TV:n inte vill funka. Eller jag kan ta fram tv:spelsbilden och så, men så fort jag sätter igång boxen och ska kolla på de vanliga kanalerna så visar den ingen bild, bara en svart skärm, jag har ingen aning om varför. Hur som helst så har hon gått och muttrat över att jag är dum. Hon tycker att hon ska få gå och åka skridskor, men jag försöker förklara för henne att isen har smält bort. Det har varit närmare 5 grader varmt och även ett par plusgrader på nätterna nu i flera dagar, så jag antar att det inte finns någon is kvar. Här finns det ingen inomhushall heller, så det finns ingenstans att åka skridskor på.

Nu ska jag gå upp och göra mig i ordning, så jag ser vettig ut när vi ska iväg. Kan inte gärna se ut som en häxa. Iofs gör jag det oftast ändå, men jag kan ju försöka göra det bättre än vad det är nu. Men då menar jag inte att jag ska bättra på häxutséendet.

Men INNAN jag gör det så ska jag ju vara med och tävla oxå. Fick en hint om att man kan vinna en personlig sagobok, så det ska jag försöka mig på att göra. Då Theo verkligen älskar att läsa böcker.


Jag tävlar hos Smilla, länkar med hennes namn här, då det av någon märklig anledning inte går att länka med bilden.

Nu måste jag fixa iordning mig!! Kram på er alla!

Tävlar!

Nu vart det dags för en tävling igen. Den här gången tävlar jag om ett bäddsett från Barnlycka.se, där har de hur mycket fint som helst. Alldeles för mycket, sååå himla svårt att välja. Fast det är *FruSofie* som håller i tävlingen, kika in vet jag :) Klicka på länken.


För övrigt så ser det ut mer och mer som att Theo faktiskt tänker börja gå. I ett par dagar nu så har han tagit steg själv, på eget initiativ. Det vill säga, vi har inte lockat honom att göra det.

Snacka om att man blir förvirrad av alla ledigheter som har varit nu, Nathalie skulle börja skolan igår, det hade jag totalt glömt bort... gisses vilken bra mamma jag måste vara va? Nej fy... skäms för det ju. För övrigt så väntar jag på att hon ska komma hem... hon slutar 12:20, men än är hon inte hemma.

Snart ska jag kika på  tidernas längsta kärringserie, Våra bästa år...

Och så ska jag dricka upp mitt kaffe.

Har jag något intressantare att skriva senare så gör jag det. Ha en bra dag!

Han bor i skrubben

Min son bor i skrubben hihi. Det låter säkert brutalt och elakt. Men det är sant. En liten skrubb med kallt golv. Ni tror säkert att jag stänger in honom där inne. Men nej, så elak är jag inte. Så här ligger det till; Jag städade ur skrubben i hallen idag, och möblerade om lite där inne. Då vart det en liten plats kvar där inne. Och där ville självklart Theo krypa in. Jag la dit ett fårskinn, så det inte skulle bli kallt om rumpan på honom. Så där inne har han lekt länge idag. Tydligen så är det jätteskoj att knuffa in en stor boll där inne, krypa in och sen kasta ut den. Eller varför inte leka med ett damsugarmunstycke, som är oanvänt? Låter väldigt kul tycker jag.


Här är bildbeviset :). Tydligen så hittade han ett tomt juicepaket där också, trots att jag tyckte att jag plockade undan så noga. Och röret bakom honom som det är isolering på, är numera inplastat, så han inte ska kunna gå och äta av det.

Idag har jag hunnit med att göra en hel del. Jag har dammsugit i stora vardagsrummet, jag har tvättat och torkat kläder. Jag har bytt lakan i vårat sovrum, och även i Nathalies. Jag har duschat själv, och badat Theo. Och dessutom har jag ätit upp alla maränger som var kvar, vilket bara var 10 stycken. Men de stog extra länge i ugnen, så sockret hade blivit lite bränt. Vilket ledde till att de först smakar som kola i munnen, eftersmaken blir som smaken av sockervadd. Svårt att sluta att äta då.

Jag försökete även ringa till försäkringskassan. Jag ringde 3 gånger, skulle prata med någon angående en utbetalning som jag väntar på. Men varje gång jag ringde så möttes jag att det var för många som ringde, så jag fick vara god att försöka igen senare. Sånt har jag inte riktigt tid till, då jag har barn att ta hand om. Visserligen är Erik hemma, men samtidigt så måste jag ju få lite annat gjort med. Jag kan inte gärna sitta och ringa precis hela tiden.

Tidigare ikväll så kollade jag på riskfyllda förlossningar, och de är bra fjantiga i USA kan man tycka. Där kallas det för "stora bebisar" så fort bebisen närmar sig 4 kg i vikt. Tycker det hör mer till vanligheterna. Mina barn har vägt mellan 3,7-3,8. Stör mig lite på deras förlossningar också.  De klipper navelsträngen så fort barnet kommer ut ur magen, och mamman som har värkar hon ligger bara på ett ställe. Nog ser det så ut i alla fall.
Men jag gissar att jag tycker så här bara för att jag är van med en helt annan förlossningsvård. De som är från USA tycker säkert att de får den bästa vården.
Skulle vara kul att veta vad Bambi (en bloggare vars blogg jag läser) skulle tycka om det hela... hur hon anser att den svenska förlossningsvården är...

Nu ska jag äta nåt, är hungrig :-).

Vad tiden går fort!

Idag ska min stora tjej komma hem igen. Älskar självklart alla mina barn, men nu när man bara haft 1 barn hemma så känns det som rena rama semestern. Dessutom så har Erik varit hemma med, så det har ju inte varit några problem alls. Men som sagt, idag kommer hon hem, som jag har saknat henne. Hon har visst varit hos sin mormor idag, och jag som skulle haft tag i farbror tunnhår (hennes pappa) idag, för de har ju gjort skridskobana här nu. Tänkte att hon kunde få åka iväg och åka skridskor. Känns fånigt att hon ska ha ett par skridskor här och ett par hos sin pappa. Det blir ju inte att man åker skridskor speciellt mycket under en säsong. Själv ställer jag mig inte på ett par skridskor, de är ett hatobjekt i mina ögon. De vart det när jag gick i gymnasiet, när vi under vintern skulle åka skridskor 2 gånger i veckan. Det var obligatoriskt. Ni ska inte tro att vi bodde granne med skridskobanan heller. Nej då, en enkel promenad med all packning i 2 km, åka skridskor en halvtimme, packa ner allt, gå tillbaka och duscha och sen till nästa lektion.

Nu har kylan kommit hit, i natt hade vi visst -16 grader. Nu är det -11. Jag var ute och hämtade ved i vedboden, och jag tyckte det var kanonskönt. Skulle lätt ha tagit en promenad om det inte vore för att jag skulle väcka Erik om 20 minuter.

Nu ska jag försöka mig på konststycket att duscha när Theo är i närheten... Eller så väcker jag Erik lite tidigare... får se hur jag gör.

Har ont på min hand, brände mig på öppna spisen när jag skulle lägga in ved... säger som min låtsaspappa Gunnar säger när nåt inte går som det ska: Pissgudars jävlar.

Det får vara allt för nu
Föresten, nu är det bara 11 dagar kvar tills vi åker till Tallin!

Gissa vad jag har ätit

1 STYCKEN SEMLA!!!! Årets allra första, har aldrig ätit semlor så tidigt någon gång. Fick dem från snälla svärfar. Han kom hit med 3 stycken. 1 står i kylen, som Theo ska få äta imorgon. De andra två har vi ätit. Svärfar var fyndig och sa grattis på namnsdagen. Jag fattade inte vad han menade först, men så sa han att vi bor ju på sveagatan, och svea har namnsdag. Smart... Min farmor, som förvisso inte lever längre, har också namnsdag idag.

Läste en god väns blogg som tröttnat på alla som ger nyårslöften som de inte kan hålla. Och jag håller med, det är många som ger löften, bara för att ge löften. Varför lova nåt och inte hålla det? Det undrar jag. Själv håller jag mig från att lova nåt högt, möjligen försöker jag lova nåt till mig själv, men inget som jag knystar om högt i alla fall.
Men ett år när jag var typ 10 år eller nåt i den stilen så gav jag ett nyårslöfte om att inte äta godis på ett helt år. Klarade jag det så skulle jag få 1000 kr. Jag klarade det faktiskt. Men mina föräldrar bestämde reglerna. Vilka blev snälla ärligt talat. Jag fick äta snacks och choklad, glass när det var kalas. Kakor om det bjöds på det och så vidare. Så det jag fick hålla mig ifrån var lösgodis. Och det var ju inte speciellt svårt, för det har jag aldrig varit speciellt förtjust i.

Idag har det varit svinkallt ute, men vi var ute och gick en rätt lång promenad. Theo sov i sin vagn. Jag hade erotikdödare (långkallingar) och jenas på mig, men trodde att jag skulle förfrysa mina ben.

Nähe, nu måste jag ila upp till sovrummet för säkert 15:e gången på 2 timmar. Theo vill inte sova.. eller somnar och vaknar på en gång igen...

Gonatt på er alla! och gott nytt 2009!

RSS 2.0