Kväller

Jaha, så var det mer eller mindre natt då. Barnen sover, och Nathalie deckade nog efter den långa cykelturen som vi tog. Det var så skönt ute så jag tänkte att vi tar en cykeltur. Den turen vart rätt lång. Theo pratade för fullt. Överlycklig över alla traktorer han såg. Nathalie glad över att äntligen få med mig ut och cykla. Har varit lat och inte orkat när det varit så himla varmt. Idag har det inte känts lika varmt ute som det gjort de andra dagarna, men det kanske beror på att man börjar bli van nu? VI fick förresten paketet från kalasbolaget idag, och alla saker är jättefina. Nathalie hade inte tid att kika på dem, för hon skulle ut och leka med vattenslangen, sandlådan den lilla minipoolen och en hel massa andra grejor. 

När vi cyklade idag så trodde jag ett tag att det skulle dra igång med lite åska, men den turen hade jag inte. Jag som tycker det är så mysigt när det åskar... Det ska visst vara risk för regn imorgon förmiddag, får se om vädernissarna har rätt eller fel i sina spådomar. 

Hängde lite på tradera idag, det var längesen sist, och idag hittade jag en solskyddsdräkt för 160 kr, och det är inte dyrt alls. De brukar ju kosta flera hundra i vanliga fall. Så den ska jag betala så fort jag bloggat färdigt, för vinnarbrevet fick jag precis. 

Just ja, under cykelturen idag så kom det någon insekt farande, rakt mot munnen på mig, hade ju lyckligtvis munnen stängt, men det jäklans djuret bet mig. Gjorde svinont, och jag har ingen aning om vad det var. Det bet mig i läppen iaf, och jag fick en liten svullnad som försvann inom en halvtimme. 

Nähe, betala och gå upp och duscha.

Så här ser förresten solskyddsdräkten ut:

Helt nya solskyddskläder  strl 9-15mån Solskyddsdräkt unisex

Nostalgi

Jag har shoppat lite på cdon... de hade extrapris på lois & clark säsong 1. Larvigt kanske... men jag kände mig tvungen... Stålmannen har legat mig varmt och hjärtat sen jag var barn. Jag har filmerna med orginalstålmannen också, och stålkvinnan... Det ska bli trevligt att få hem det, tycker jag. Vem vet, min dotter kanske tycker att ståmannen är bra hon med... Fast nya ståmannen är mycket ögongodis... Dean Cain... han är tjusig han :). Köpte även skivan absolut holiday. Och då menar jag inte att det är julmusik på den. De har gjort reklam för den på tv, och jag tyckte det lät som en bra samling på låtar. Så den införskaffades. 

Jag moppade nyss golvet, torrmoppade vill säga. Och moppen höll vad den lovade. Den fick med mycket mer än vad jag trott. Massor med damm. Det trodde man ju inte när man dammsugit igår. Så nu är det ännu lite renare här hemma. Jag tänkte att jag faktiskt skulle torka golvet med vatten och rengöringsmedel också. 

Har sökt lite jobb, men inget som jag egentligen vill ha... jag ska ju trots allt börja skolan igen, så det känns inte så himla givande att söka jobb.

Vad ska ni göra idag? Någon som har semester?

Tävling hos Carolina

Jag tävlar igen, detta börjar bli en vana... Men man får ju lite mersmak när man faktiskt har lyckast vinna en gång :). Denna gång tävlar jag om att vinna 1 meter tyg med fem myror är fler än fyra elefanter motiv på.


"Jag är med och tävlar hos Carolina om 1 meter tyg och 1 haklapp från barntyger.se. Var med och tävla du också!"




Jag har bestämt mig

Det får bli fäskpotatis idag. Hade jag haft pengar och så, så hade jag banne mig fixat ett potatisland. Men det skulle krävas så mycket för att lyckas med det, här på våran gård. För den är full med skräp, under gräsmattan. Med skräp menar jag att de använt tegel, stora stenar och lera som fyllnadsmaterial. Så om man får för sig att gräva sig en rabatt så kommer man ungefär 15 cm ner, sen så möter man massor med stora stenar och tegel. 
Men för att återgå till det jag bestämt mig för, så blir det färskpotatis till fläskifilén, som ska helstekas i ugnen. Till det så blir det en pepparsås som jag hittade ett bra recept på. Lite grönsaker kommer även serveras till det. 

Jag ska ta en vals med min nya mopp som jag inte har invigt ännu. Köpte en ny sådan på ica för ett tag sen. Först ska jag torrmoppa, se om den är så bra som de säger att den är... Jag litar inte riktigt på det här med microfiber... Men går det bra nu så får jag väl se mig besegrad. Jag använder ju trots allt microfibertrasor när jag dammar. 

Imorgon ska det visst bli regn, ser inte skymten av nåt som ska likna regnmoln, men det är ju imorgon det ska regna. 

Morgonen förflöt på rätt bra, förutom att Theo ville ligga och sova lite längre än vad som var passande. Han har blivit en liten kvällsmänniska, och så vill han sova på morgonen. Och det gör inget nu, när det är sommarlov och allt. Då är jag bara glad att jag slipper gå upp supertidigt. 

Igår så fick jag agera mördare igen, en nattfjäril, en stor fet fluga, och en skalbagge fick sätta livet till när jag ville borsta tänderna i fred på toaletten. Imorse höll en geting på att få sätta livet till, men den var klok nog att förstå att den skulle flyga ut om den ville överleva ett tag till.

Jag har en liten fundering, angående katter, eller hundar... Vi har en katt, som ibland får för sig att jaga humlor och getingar. Och dessutom bita på dem. Hur farligt är det för dessa djur om de blir stugna i mun eller svalg? Någon som vet?

Varmt, varmt, varmt

Hett idag. Tog fram en mycket pytteliten pool idag, en som Theo fick förra året. Till den följde det med en massa bollar. Jag hällde i vatten i den idag, och det vart såklart succé. Men Erik klippte ju gräset igår, vilket ledde till att det ligger en massa gräsklipp på hela gräsmattan. Har krattat lite, men man hinner ju inte så långt när barnen får för sig att de vill hjälpa till. Men det är väl inte värre än att jag får börja om imorgon igen, det är ju ingen stor pool om man säger så. 110 cm i diameter... 

Annars har vi roat oss med att ha vattenkrig. Jag vart blöt... Theo fick tag på vattenslangen.. och oj så kul han hade. Han jagade både mig och Nathalie, mest mig. Jag vart dyngsur... Men ack så kul vi hade. Törstiga vart vi ju i värmen, så sagt och kallt vatten fanns på bordet. Saftkalas smakade gudomligt gott i hettan. Inget fikabröd till hade jag. Men jag har en citronkaka (mix - jag är lat - jag vet) som jag ska göra i ordning någon gång. Lär väl inte bli nu ikväll dock. Får nog bli imorgon. 

Frammåt kvällen så orkade vi med att städa. Har plockat massor med leksaker, och så har jag dammsugit, så nu ser det väl vettigt ut här hemma fram tills imorgon ungefär. Iofs så rev Theo fram alla sina bilar, så fort jag hade dammsugit klart. Så det är inte helt städat... det såg Theo som sagt till. 

Pannkaka till middag idag, Theo hävde i sig 2 stycken, jag 4, och nathalie vet jag inte hur många hon vräkte i sig. Imorgon blir det kött och potatis. Det var extrapris på fläskfilé på ica, så jag passade på att införskaffa det. Törs inte grilla det, så lätt att det inte blir helt genomstekt. Känns bättre att köra det i ugnen, och det blir för övrigt rysligt gott det med. Vad vi ska ha till vet jag inte riktigt. Jag skulle kunna tänka mig att ha vanlig färskpotatis, och så någon god sås till... men jag vet inte vad Erik tycker om det. Han gillar inte potatis så mycket. Fast han äter om han får sås till... Men vad ska jag ha för sås till, pepparsås passar ju bra förstås... Ska googla lite på recept, så får vi se imorgon vad det blir för tillbehör. 

Imorgon så kommer nog kalassakerna med, ska bli kul att se dem... Ska bli kul att ställa till med kalas för Nathalie oxå... Blir nog lite utomhus-stuk, om vädret tillåter. Men det är ju ett tag kvar. Innan det blir kalas så ska vi till Dalarna, ska bli härligt att sova i husvagn, men jag hoppas att det inte blir så in i nordens brännhett ute då, för då blir det inte riktigt lika kul att sova där inne. 

Nähe, nu ska jag nog försöka närma mig sängen, men jag är inte det minsta trött, så jag kanske gör som jag brukar -  stannar uppe ett tag till. 

God kväll på er vänner!

En vecka kvar

Sen är det semester. Eller ska jag säga 4 dagar, och låta bli att räkna den här dagen? För den här dagen har ju redan börjat. Jag sitter och dricker kaffe, och bloggar. Jag har ätit frukost, och barnen är iväg på sina saker. Theo till dagis och Natta till fritids. Jag verkligen längtar efter att få ha mina små apekatter hemma... Natta är i alla fall min lilla apekatt, även om hon säger att hon inte är det :D. Men hon kallar mig för knasmamma, så då kallar jag henne för apekatt. Jag har även förklarat för henne att apekatt inte är något dumt som jag kallar henne, utan det är av godo. Och så tycker jag att hon är som en apekatt, älskar att klättra i träd, och är snabb som en katt... Fast googlar man på apekatt så får man mest fram en massa apor... 

Theo var rolig i morse, han hade på sig sina nya shorts, som hans pappa poängterade. Och då pekar han på sina shorts, och sen på pappas, och så drar han upp tröjan för att man ska se hela shortsen... precis som att han menar att han är jättehäftig i sina nya shorts. 

Vädret ser ut att hålla i sig, enligt yr.no så ska denna sol hålla i sig till på onsdag, då ska det bli regn. Får se om det är sanning eller ej. Ska kolla smhi med, och se om de har spått fram samma resultat. 
Om somrarna är så här, så behöver man ju inte åka utomlands för att få lite värme på sig. Det jag möjligen kan sakna här är en sjö att cykla iväg till. Sannabadet i all ära, men det är faktiskt ingen sjö. Skulle kunna tänka mig ett hav att bada i också, men det lär ju inte hända än på ett rätt långt tag. 

Ha det gott i värmen!!

Outhärdligt

Det var nästan värre än vad jag hade tänkt mig att åka i våran bil idag. AC:n ville inte alls vara med idag. Tyckte så synd om Theo, vart rädd att nåt skulle hända honom. Man har ju läst allt hemskt om de som glömt sina barn i bilen och så har de dött. Nu handlade bilturen om en timme ungefär, enkel resa, så det gick ju bra. Japp, vi hade packat med oss dryck till honom, så han kunde dricka när han ville. 
Han sitter förvisso i baksätet, jag sitter där fram, precis som Erik. Jag hatar att sitta i baksätet, gillar det inte alls faktiskt. Men det går bra att ha honom där bak, även om han får åka där själv. Ännu roligare är det när stora syskonen är med, då är det livat vill jag lova. 
Hur som helst så gav fläkten ingen svalka alls... skulle vilja ha tag på en bra bilmekaniker... har ju en i släkten, kanske kan höra med dem... tåls att tänka på.

Resan mot Linde stannade först på Marieberg, där vi införskaffade lite shorts åt Theo, de få han har räcker inte. Så nu har vi köpt 4 stycken till, så nu borde det räcka. Sen åkte vi som sagt mot Linde, och där väntade iskall saft och bullar. Tror jag drack närmare en liter vätska på en halvtimme.

resan hem gick bra, då hade det fyllts på med energi, och väl hemma så handlade vi, kvällsmat vart grillat. I säng kom alla barna till sist, men det vart väldigt sent. Men det gör inget när det är sommar. Nästa vecka är det semester, så då kan vi vara vakna länge varje dag, om vi vill. 

Nu ska jag äta glass!!

Soligt idag med!

Men jag ska inte klaga, det är härligt med sol, så länge man inte ska åka bil i alla fall. Men det ska vi ju idag, så man får försöka stå ut i alla fall. 

Dagen har förflutit ganska behagligt. Theo har hittat en studsboll som är himla rolig, den är så kul när den bara studsar hela tiden, och nästan aldrig stannar. Han kastar och så står han och skrattar åt den... 

Theo har sovit middag i ca 2 timmar, jag sov lite jag med, för jag fick inte flytta mig ifrån honom idag. Under tiden så grejade Erik här nere, och så klippte han gräset. Lyckligtvis så vaknade Theo under denna lyckliga period. För gräsklippare är himla skojiga, särskilt när man får hjälpa pappa att klippa. Genom att gå och hålla i handtaget. Ser såååå gulligt ut. Men var gång det händer så har jag ju självklart inte kameran redo, så det blir inget förevigande av den händelsen. 

Vi satt och funderade på hur Theo hade det med kortbrallor... Vi kom fram till att det var väldigt få, så nu ska vi häva oss in till Marieberg för att investera i några.

Sitter och skrattar lite åt Theo, han leker som sagt med studsbollen. Och boll är bamm i hans huvud. Så han rullar iväg den, sen står han och ropar: baaaaammm, baaaamm, baaaammen. Och så frågar jag om han ropar efter bollen? Mmm svarar han, och jag i min tur säger: tror du den ska komma om du ropar. Han svarar mmm ännu en gång, och börjar leka med klossar istället. För bollen kom ju inte tillbaka. 

Söndag

Så var det söndag, och helgen är redan slut... vad fort tiden går. 

Nästa vecka är sista veckan innan jag har semester från mitt jobbsökande, och Erik jobbar även sista veckan. Men vi hoppas allt vad vi kan att han får komma tillbaka till hösten, när alla sommarjobbare har stuckit. Han trivs ju så bra där, så det vore ju perfekt om han kunde få fortsätta där. 

Idag fick jag en lååång sovmorgon. Jag fick till och med duscha i fred. Jag vaknade till och med före Theo, och inte kunde jag somna om heller. Men det var så mysigt att ligga kvar i sängen och lyssna på Theo som snusade så gott. Efter ett tag smög jag upp, och jag in och duschade, när jag var klar och skulle hämta mina kläder i sovrummet så vaknade Theo. Vi gick ner och åt frukost, och just nu så sitter jag och dricker förmiddagens första kopp kaffe. Sovmorgonen varade för övrigt till 9:30, men så somnade han inte förrens vid halv elva igår kväll heller. 

Vet inte riktigt när vi ska väcka Erik, men snart är klockan 11, så det börjar bli dags för honom att gå upp nu. 

Idag ska vi hämta Nathalie, jag hoppas att ac-n i bilen vill funka, men som det varit de senaste gångerna så har den inte funkat alls. Gissar att det kan vara slut på kylmedium. Eller rättare sagt, jag hoppas att det är det som är felet, laga ac är ingen idé att göra, för det är så svinaktigt dyrt. 

Nähe, nu tycker inte Theo att jag ska sitta här längre, han vill oxå knappa, och det får han INTE!!

God morgon Lördag

Eller förmiddag kanske var ett bättre ordval. Jag tänkte att jag skulle ta en förmiddagspromenad med Theo. Men han tycker inte att han ska ha några kläder på sig. Vilket jag kan förstå, när det är så himla varmt. Men ska man ut och gå så måste han ju ha lite solskyddande kläder på sig. Ben och armar smörjer jag, finns inga andra alternativ... Klär inte på ett barn täckande kläder när det är 25 grader varmt ute... 

Theo tycker inte att jag ska sitta här, men så har det alltid varit, så fort han ser att jag sätter uppmärksamhet på nåt annat än honom så blir det stor kallabalik.

Vi har i alla fall fått i oss frukost, nu ska jag ge mig iväg på promenad. Farmor och farfars katt vill ha lite omvårdnat har jag hört... Och så finns det visst glass där, som jag tror Theo vill ha. 

Nu måste jag ge mig iväg!

Ha en bra dag! 

Vi har blivit med en dator till

Erik fick bonus förut från sin förra arbetsplats, och för de pengarna så bestämde han att han skulle köpa sig en laptop om han inte kom in på utbildningen som han sökt till. Han vart reserv nummer 3. Han har bestämt sig nu för att tacka nej till utbildningen, funkar inte ekonomiskt att ha hus och två studerande, och samtidigt ha barn. Så idag så slog han till, när vi var på siba på marieberg. Efter datashopping så vart det glass på mc donalds. Flurry till oss alla, med marängswiss-smak. Riktigt god. Theo fick en egen, vi försökte en gång att ge honom en egen glass, men det gick han inte med på. Han åt nästan upp hela glassen. Efteråt så fyllde jag på vätskebehovet med ungefär en halvliter cola. Nyttigt va???

Vi har bestämt oss för att investera i regnställ båda två. Vi hittade vettiga på sport x faktiskt. Försökte kolla på stadiums hemsida, men där var allt svindyrt. 

Jag missuppfattade Nathalies besök hos sin pappa, så hon ska bara vara där över helgen, så nu vart det inget krångel med dalarna-resan. Skönt det. 

Jag har shoppat på lillmarken idag, inga strumpor som jag tänkt från början, det vart en vaxduk istället. Som nu ligger på bordet där ute, så nu ser det faktiskt riktigt gulligt ut. Nu kan jag tänka mig att ha kvar den hiskerliga blåa laseringen på utemöblerna. Jag ska spänna fast duken också, med klämmor som jag köpte till, för annars blåser väl eländet bort när det kommer busväder. 

Nu börjar klockan ticka iväg, jag borde tänka på sängen, för jag vet att en viss liten Theo kommer att väcka mig imorgon bitti. Återstår att se på vilket vis... Ska han bua som ett spöke? Dra av mig täcket? Sätta sig på mig och hoppa? Leka titt-ut? Killa mig under fötterna? Ja, den som lever får se vad det blir för bus... 

Det värmer!

Att få kommentarer om sin egen lycka. Det kanske finns hopp ändå, att man kan vara glad för varandra... För många gånger så är det så att många är glada åt andras olycka, vilket är så fel. Men jag har fått 3 rara kommentarer efter att jag avslöjat att jag kommit in på utbildningen... Fortfarande svårt att greppa. Jag ska börja greja med alla papper, dvs söka lån hos CSN, och så var det en liten talong jag skulle skicka tillbaka till utbildningen, där skulle jag kryssa för om jag vill gå utbildningen eller om jag inte vill. Och självklart så ska jag ju gå... Känns dumt att sumpa nåt som man faktiskt längtat efter!

Idag åker Nattis till sin pappa, och blir borta i nästan 2 veckor. Det kommer att bli väldigt tomt här hemma. Men, men, det är väl bara att bita ihop antar jag. När hennes pappa kommer så ska hon visst ha någon form av uppvisning på studsmattan, hon har gjort biljetter för det också. 

Marknad idag, vi ska gå ner när Erik har kommit upp ur sängen. Han skulle visst försöka komma upp redan vid 12 idag, vi får se hur det går med det. Han kommer väl behöva sova sen, för att orka med att vara med oss under kvällen.

Igår badade barnen tillsammans, de hade jättekul. Det märktes på allt vatten som var på golvet. 

Nu får jag inte sitta här mer, så jag får skriva mer när tid finnes!

Hur kan man?

Läste aftonbladet, och samma sak har hänt nu, som hänt flera gånger förut. Ett barn dör i bilen. Den här gången var det en klantig pappa som lämnade sin 1-åring i bilen. Glömde lämna barnet till dagis. Det knepiga med historien är att de hade ett barn till, på 3 år, som han lämnade till dagis, som vanligt, men han glömde 1-åringen. När mamman skulle hämta barnen på eftermiddagen öpptäckte de det fasansfulla... 
Men jag undrar, HUR LYCKAS MAN GLÖMMA ETT BARN I BILEN??????? I mitt huvud så kan man inte glömma bort ett barn, inte ens i bilen. Jag fattar inte hur människor är funtade som glömmer sitt barn i bilen... Visst, man brukar säga att ett misstag händer så lätt, men att glömma ett barn i bilen är väl i grövsta laget. Jag vet inte vad jag ska säga om saken. Det är så tragiskt. 
Nu ska jag gå och lägga mig, och krama på min plutt extra mycket. Nu när han är frisk så knuffar han bort mig, när han är sjuk så ska han ligga nära, nära... Lite dubbelt det där, ibland vill man att han ska vara sjuk, för då är han extra gosig. Men det är jobbigt att ligga bredvid en febrig pojke, som man nästan bränner sig på, och då önskar man att han vore frisk... Nu när han är frisk så önskar jag att jag kunde få en liten kram... 

Sov gott alla bloggvänner!!

Jag är såååå glad

Jag har så himla svårt att fatta att jag faktiskt vart antagen till utbildningen... Tänk om man kunde få veta varför de valde just mig? Vart gjorde jag det bästa intrycket? Var det mitt brev? Var det intervjun? Egentligen borde jag strunta i det, bara vara glad!!! 

Förresten så borde jag rita ett kors i taket, för min mamma har faktiskt lärt sig att skicka SMS, gissa om jag blir förvånad. Jag fick ett ruskigt roligt SMS från henne idag:

Psalm 199 (den blomstertid nu kommer):
Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor.
Då valkar bara sväller, och celluliter gror.
Generande behåring, lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring, vi stannar inomhus.

De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet.
Vi sitter där å gnäller, fy fan vad jag är fet.
Fast vem vill motionera, när man kan sitta still.
Nej låt oss revoltera, vi tar en kaka till.

Jag tycker att den är riktigt kul i alla fall. Nu ska jag fortsätta kika på en repris av Simon & Thomas. 
Satt precis och kollade hur lång tid det tar att åka tåg till Östersund. Enkel resa på 7 timmar. Behöver jag säga att laptopen kommer att användas flitigt under tiden på tåget? Ska kolla upp lite med internet, för utan internet så lär jag nog nästan avlida. Måste ju kunna snacka med kompisar och så... 

Nähe, som sagt, jag ska dega lite i soffan, ha en härlig kväll, för det ska jag ha!

Gissa Vem

Som ska börja plugga i höst? Just det, det ska jag! Jag kom in på utbildningen jag sökt!!! Jag ska alltså bli medicinsk sekreterare. Tänk att jag är en av de 30 som kom in, en av de 300 som hade sökt. Jag fick hem ett brev i brevlådan idag, att jag blivit antagen. Jag hoppade nästan av lycka. Dagen ska firas, jag ska strax göra brownies, och så har jag köpt kakor på Ica. Till det ska jag dricka kaffe. Självklart ska barnen också få fika. 
Erik ska i väg och spela klubbmästerskap i poker ikväll, så vi blir rätt ensamma här hemma. Kan vara skönt det med ibland. Jag har talat om den glada nyheten för min sambo såklart, men även för mina föräldrar. Och så vet Nathalie, men hon vet inte riktigt vad den handlar om. 

Middag idag bestod av kycklingsallad, smakade jättebra. Till det så hade jag gjort en egen dressing, bestående av creme fraische och en massa curry. För att få lite bättre gul färg på det hela så hävde jag i gurkmeja också. Den vart strak, men det smakade riktigt gott. 

Vad har jag annars gjort idag? Inte mycket faktiskt. Har plockat ur diskmaskinen, tagit hand om plutt, som förvisso inte är sjuk, men han vill att vi ska leka. En mycket målmedveten och envis liten en är det jag har. Han vet precis vad han vill. 

Nu ska jag baka, så att jag får det gjort. 

// Kram från en glad Linda!

Äntligen feberfri

Äntligen säger jag, idag så har inte Theo haft någon feber. Såååå skönt. Det märks främst på att middagsluren krymper från 4 timmar till 1 timme. Hade jag legat bredvid honom hade han nog sovit 2 timmar, men jag kan ju inte ligga och sova jämt :). Vad jag gjorde uppe? Jag roade Nathalie, och njöt mitt kaffe varmt. 
Vad gjorde jag för att roa Nathalie då? Jo, jag vann ju en tävling, ett presentkort på 350 kr, presentkortet gällde på kalasbolaget.se. Nathalie fyller 8 år i Juli, och kalas har hon blivit lovad. Så jag tyckte att det passade perfekt med presentkortet eftersom Erik dessutom blivit arbetslös igen. Så nu har vi köpt en massa saker. Små kalaspåsar, som jag ska ha till fiskdamm, en stor duk (med fé-motiv), muggar, sugrör, servetter, serpentiner. Vi köpte även ett paket med gör din egen prinsessa, som barnen ska få i sin kalaspåse då. Sen så köpte vi inbjudningskort, så hon kan bjuda de hon vill, men max 5 stycken har jag sagt, då blir det 6 stycken med henne, och det räcker tycker jag. 

På eftermiddagen så åkte vi till Marieberg, eftersom Theo var frisk, och alla var i behov av Nya Skor. Nathalie fick skavsår av sina flip-flops, så hon fick ett par svarta ballerinaskor, som hon ville ha. Det var väldigt urplockat, så det var svårt att hitta något. Jag shoppade ett par ballerinaskor, och ett par finare sandaler. Men jag måste fått större fötter på sistone. I vanliga fall har jag storlek 39, men det fick jag inte på mig längre. Så nu har jag tydligen storlek 40... jag måtte ha stora fötter till mina 163 cm i strumplästen... 

Dagen avslutades med att äta på Donken, och alla var glada och nöjda med det. Väl hemma så skulle Erik ringa lite samtal, och så skulle han gå och lägga sig och vila en timme. Jag och Theo tog en promenad, för att utfodra farmor och farfars kisse, på vägen dit mötte vi Emma, så jag fick gosa bebis. Theo var jättegosig mot Moa, och kramade henne flera gånger, han ville även pussa henne, men där sa vi stopp hihi. Men hon skulle absolut låna hans napp, och hans solhatt. 

Väl hemma därifrån så var det vällingtajm och sömn för barnen som gällde, iaf den ena, den andra drack ingen välling haha. Erik åkte till jobbet och jag vart sittaden här. Har ätit en fjärdedels vattenmelon, och nu är jag kissnödig vill jag lova.... och så ska jag gå och lägga mig i det glödheta sovrummet.

God Natt på er!!

En Jätte!!!

Fick in nåt riktigt hemskt här inne i förmiddags. En geting, och inte vilken som helst, utan en drottning. Den var enorm. Säkert 3-4 centimeter. För stor för att slå ihjäl, så jag fångade den i en burk, och sen fick Nathalie hämta ett papper, som jag kunde lägga på burken. Efter det så släppte jag ut den, och getingen såg rätt lättad ut över det faktiskt. 

Theo sov middag i flera timmar idag, det märks att han inte är helt frisk. Han vaknade med över 39 graders feber, efter alvedon så går det ner till normal temp. Men han vill inte äta. Lyckligtvis så dricker han i alla fall. För att han ska få i sig lite näring så får han juice och saft. Bättre det än inget alls. Jag lyckas få i honom lite äpple emellanåt också, men något annat i matväg går inte ner. 

Erik ska iväg och jobba i natt, så han gick precis upp, jag funderar på att dra på mig badkläder och sen ta med mig N och gå och bada lite. Vet inte vad Erik säger om det. Jag kan inte ta med mig båda barnen, för då vill Theo gå till ena stället och Nattis till det andra. 

Nu ska vi fortsätta njuta av det vackra vädret!

Jag tävlar!!

Igen, får man väl säga. Nu tävlar jag hos Carolina. Man kan vinna nappar med barnets namn på. Och vad vore inte bättre än det? Nappar som alltid försvinner, och på dagis är det svårt att veta vems napp som är vems. Jag har själv varit på väg att beställa dessa nappar, men det har liksom inte blivit av. Nu såg jag tävlingen och tänkte att jag måste vara med.

"Jag är med och tävlar hos Carolina om 2 paket nappar från Namnnappen.se
 Var med och tävla HÄR du med!"



Denna vecka så väntar jag på att få veta om jag kom in på utbildningen eller inte. Denna vecka ska svaret komma. Så nu får vi se om jag har en hel massa tur eller inte. Skulle ju helt klart vara riktigt kul om jag kom in. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, och sen ska jag gunga Theo. Han har tjatat de senaste 15 minutrarna - snacka om ihärdig :D. 

Ha en bra dag!

Vardag igen

Fast en solig sådan, läste jag mig till, men nu när jag tittar ut så är det inte alls lika soligt som det förutspåtts. Ser en massa moln, får se om de blåser bort, hoppas på det.

När vi vaknade idag så hade Theo nästan 40 graders feber. Med lite alvedon så gick det ner till 37,8, men det går strax upp igen. Som att alvedonen inte orkar hålla emot. Hoppas att det ger med sig snart. 

Snällaste mamma ska sy nya gardiner till köket, inte en dag för sent enligt mig, och dem ska jag byta när Erik inte är hemma, för annars lär han ha 15 invändningar mot dem. Men kanske har han lärt sig nu att min mamma lyckas få till gardiner. Hon fixade ju dem som sitter i vardagsrummen. Konstigt det känns att säga att man har två vardagsrum... Fast det ena är mer kombinerat data, lek, mysrum. Eller genomfartsrum... Som en stor hall in till det större vardagsrummet. 

På fredag är det lillmarken, och på min lista så står det nya strumpor, och en vaxduk. Måste komma ihåg att mäta bordet där ute. Hade jag haft en häftmaskin så hade jag häftat fast duken där under bordet, men nu äger jag ingen häftmaskin, så jag gissar att jag får sy in ett resårband. Om jag inte hittar såna där fula stålklämmor att sätta fast på bordet. Men jag gissar att ett litet klåfingrigt barn kommer att pillra bort dem. 

Nähe, nu grejas det ute hos grannen, så då vaknar väl Theo snart, och drömmer nåt hemskt. När han vaknar skriker han MAMMA och låter mer eller mindre skräckslagen. 

Måste ge mig ut ett sväng oxå, men det får väl vänta tills Erik kommer hem. 

Ha en bra dag!

IGEN!

Detta är inte kul längre. Igår var vi och handlade. Theo verkade frisk. Vi inhandlade mat att lägga i frysen, och lite annat smått och gott. Bland annat köpte vi en jättesöt klänning med trosor och hatt till Moa. Hon skulle få det i doppresent. Hon döptes idag. Men det fick jag snällt hoppa över. För igår kväll när vi kom hem så var Theo sjuk. Tog tempen på honom, 39 graders feber. Känns som att det drar mot öronen igen, då brukar febern på honom komma så här hastigt. Nu snorar han dessutom. Är det nu öronen igen, så är det 3:e gången på kort tid. Stackars liten. Nu sover han i alla fall, han har fått alvedon, så han inte feberyrar. 
Nathalie ska gå och lägga sig nu, för imorgon är det dags för vardag igen. Erik ska upp tidigt imorgon bitti, han ska på kurs. En lödkurs kostade Ericsson på honom, trots att han snart ska sluta. Men det känns som om han får komma tillbaka framåt hösten igen, när sommarjobbarna slutat. 
Igår åt vi räksmörgås här hemma, fast med väldigt lite räkor. 500 gram räkor med skal är inte mycket, egentligen. 

Moa ska få sin present en annan dag, Erik glömde den hemma idag, hade gärna varit med på dopet, men Theo tajmade sin sjukdom. Trött och seg idag, det fina vädret sätter spår vill jag lova. Är man inte van med sol, och den helt plötsligt kommer tillbaka så blir man ju nästan chockad. Och enligt vädersidor så ska det bli fint både i morgon och på tisdag. I alla fall här i Fjugesta, enligt yr.no En bra sida som jag faktiskt rekomenderar. 

Installerade sim city 3000 här om dagen, spelade det ofta förut, kul att se att det faktiskt funkar på den här datorn också. 

Nu ska jag vara lite social med Erik. Ha en skön kväll!

Glad Midsommar

Tänk att det redan är midsommar, på söndag är det sommarsolståndet.. sen börjar det bli mörkare om kvällarna igen. Sorgligt egentligen. Varför kan inte sommarsolståndet vara någon gång i Juli för egentligen? Hade varit mycket bättre, då hade inte sommaren känts lika kort. 

Idag så har vi firat midsommar på ett ganska traditionellt sätt. Vi åkte till ett ställe som ligger 1 mil från fjugesta, vi dansade kring stången, ja, jag och Nathalie gjorde det i alla fall. Vi kan numera titulera oss som mästare på fågeldansen. För de som inte är från sverige måste det ju se bra fånigt ut när de ser en hoper folk som dansar fågeldansen. Han som sjöng sa att det var ett fullkomligt normalt betéende... hahahahha. 

Vi lekte lite i en lekpark, och så fikade vi lite. Innan vi åkte så grillade vi hos farmor och farfars, och det smakade bra. Nåt som är rysligt gott är grillad Halloumi (är osäker på stavningen), passar jättebra till kött bland annat. 

Ha det bra, för det ska jag ha!



online igen

Efter att åskan fick för sig att ta en tripp förbi här någonstans så dissconnektade vi... Fint språk va? Vi drog ur modem och hela allt ihopa, man vet ju aldrig med åskan. Vet många som fått sina prylar förstörda av åskan. Inte kul alls. 

Idag fyller Eriks morfar 80 år. Vi har inte varit där och fikat, för det orkar han inte med, men Erik var förbi och sa grattis, och fick med sig fika hem till oss andra. Och det var ju väldigt snällt. 

Jag sitter här i godan ro och dricker mitt kaffe, som börjar bli kallt, och inte alls smakar lika bra längre, men är man en långsam kaffedrickare som jag, så får man stå ut med det. Och varje gång jag häller upp kaffe, så lyckas barnen ställa till med något, och så ställer jag undan kaffemuggen, och glömmer bort den sen. Är det fler mammor än jag som lider av sådana problem?

Ska strax gå och handla, idag ska vi äta onyttig mat, ris, färdig grillad kyckling, riven ost, bearnaisesås. Det tillsammans blir våran kycklinglåda... lovar att den är god, om än onyttig. Man kan säkert göra den nyttigare på något vis, men det orkar jag inte exprimentera fram. Ska köpa sallad till, då kanske det blir lite nyttigare? Om inte annat så äter man väl mer sallad då än vad man äter av den vanliga maten, och det gör ju faktiskt igentligen. 

Nu sitter barnen och leker jättesött i soffan, önskar jag kunde filma dem härifrån, hade varit riktigt gulligt :). 

Hur har eran dag varit så här dagen före midsommarafton?

Larven

Heter avdelningen på dagiset som Theo ska börja på. Det står om utbyggnaden idag. Klicka på länken för att läsa mera. http://na.se/nyheter/lekeberg/1.482756

Seg dag idag, inte blir man mycket piggare av vädret ute heller. Skrev att jag skulle städa, men självdissiplinen svek, men jag har i alla fall plockat undan i köket. Ska försöka ta hand om hallen och vardagsrummen med, för övrigt så finns det inte många fler rum att ta hand om. Tänk att en unge på 1½ är så duktig på att riva fram grejer? Smått otroligt. Jag städar, han stökar... tyvärr i snabbare takt än vad jag städar... 

Om två timmar ska jag hämta barnen, känner inte alls för det när jag ser vädret där utanför. 

Någon som vet ett bra knep för hur man får en vaxduk att stanna kvar på bordet? Jag funderar på att sy in gummiband på duken, men vet inte hur bra det blir. Vet inte vart jag ska få tag på så långt gummiband heller för den delen. 

Just ja, jag har lite tvätt att ta hand om, och vet ni, Erik har fortfarande inte tagit hand om tvätthögen.. jag är envis som en tax, så jag väntar fortfarande på att han ska ta hand om den.

De visade nyss en tv kamera, som de har i tv-studion, hjälp vad stora de är... riktiga chabrak ju. Nu ska jag försöka få nåt gjort.

Kanske skulle det vara roligare att städa med dessa produkter?

rosa-collage.jpg


Grattis till mig!

Jag var ju med och tävlade för ett kort tag sen, om ett kalaspaket. Å vet ni, jag vann!! Himlans vad kul. Nathalie önskar sig ju ett kalas, och jag fick presentkort på 350 kr. Det lär väl dyka ner i brevlådan, eller så får jag ett mail om det om ett kort tag. Men jäklar vad kul. Jag vart så orolig över att N inte skulle få nåt kalas, eftersom ekonomin vart skral, nu när Erik vart av med jobbet. Varför han vart det? Jo, för Ericsson tog in för mycket sommarjobbare. Men både han och jag hoppas att han får komma tillbaka dit, för han trivs väldigt bra där. 

Busväder idag, men jag hann iväg och lämna barnen på fritids och dagis innan regnet började falla. Och sen när jag har hämtat barnen så är det helg. Lång helg dessutom, såååå skönt. Jag ska passa på att städa av lite här hemma, dags för det nu (igen). Ibland undrar man varför man skaffar såna där barn, stökmakare... 

Theo var så gullig igår kväll när jag skulle gå och lägga mig, för han vaknade när jag kom in genom dörren. Han satte sig yrvaket upp i sängen och så log han mot mig. Jag gick och la mig, och så flyttade han sig närmare mig, och låg där och klappade mig på kinden. Sen knuffade han mig så jag låg på rygg, och så la han huvudet på min bröstkorg, och somnade där. Det var sååååå mysigt!

Igår så grillade vi, det var längesen vi kunde göra det, smakade riktigt bra faktiskt, men så är ju jag Fjugestas främsta Grillmästare... Eller jag kan ju i alla fall låtsas att jag är det :-). 

Nästa helg är det lill marken är i Fjugesta, den ska jag gå på, ska införskaffa mig en vaxduk till bordet ute på altan. Måste nog införskaffa ett väldigt långt gummiband oxå, så att jag kan sätta fast den. För såna där klämmor funkar inte, de får aldrig sitta där de ska i alla fall. 

Nu ska jag plocka lite här hemma!!

Tur

Att jag har lite tid på mig att komma på idé till kalas, nu fick jag några tips av snälla Ellie. Tänkte på henne när jag skrev det förra inlägget, tänkte att hon har nog lite koll. Men visst gillar hon att dansa... det gör hon ju, iofs... Ett disco i vardagsrummet kan ju funka bra, undrar om de har krav på att det ska vara mörkt... då kan det blir svårt förstås. Skattkarta lät ju spännande, men jag är usel på att rita, och jag vet inte vart jag ska gömma godispåsar här... I snåret där det är massor med brännässlor kanske? Nej, det är nog för elakt. 
På tal om brännässlor så brände jag mig på en sådan idag, vet inte riktigt vart, den var bara... Men jag brände mig på handleden. Erik sa att han bränt sig på dem här om dagen, när han klippte gräset. Men han är så känslig så han kände det minsann i flera dagar efteråt, på mig försvinner det efter en kvart typ. Men jag kanske har tur, vad vet jag...
Klockan är sen, jag borde gå och lägga mig och sova, jag vet hur trött jag kommer att vara imorgon annars, och imorgon får jag inte vara trött, för då är det midsommarfest på Theos dagis, och den måste vi ju gå på. Ska lyckas skrapa ihop en bukett med blommor, och jag har ingen aning om vart jag ska få tag på dem. Jag har iofs gott om överblommade maskrosor, brännässlor, ett par ormbunkar och lite annat skit, det kanske duger? Nä, en och annan blomma ska jag väl kunna hitta, hoppas jag i alla fall.
I Juli ska vi åka till Dala Järna, ska bli trevligt. Över en helg. Inte så länge förvisso men det duger bra. Vad vi ska hitta på har jag ingen aning om, men så länge Theo får vara ute, så är väl han nöjd gissar jag, det brukar han vara. Vi får väl packa med oss lite grejer som han kan leka med. Blir det fint väder så blir det väl inte så svårt att roa honom. En hink vatten och lite bollar så är han rätt nöjd med tillvaron. Blir det regn så blir det värre, då måste jag införskaffa mig regnkläder, som jag inte hittat några i vettigt pris för ännu. Har hört att de rear ut sådant på hösten, kanske får stå ut nu under sommaren med att bli blöt, och vänta tills dess?
Nähe, nu hägrar sängen, måste kila i säng nu, så jag orkar med morgondagen. 

God Morgon Solia Tisdag!

Jag vart rakt förvånad i morse när det var dags att kliva upp. Vad var det jag såg på den annars så gråmulna himlen? Jo SOL... en stor sol. Jag tänkte att den försvinner väl snart, kollade väderleken, och enligt den så ska den stanna här i två dagar. Härligt, härligt. 

Erik har blivit av med jobbet igen :(. Han slutar vecka 28, och det är ju inte långt kvar tills dess. Men de trodde att det berodde på att de tagit in för mycket sommarjobbare. Förhoppningsvis får han komma tillbaka till hösten igen. Han ska iaf tacka ja till utbildningen, men får han jobb så får han väl sluta gissningsvis. Jag söker ju jobb för fullt, inte mycket annat jag kan göra. Ska söka som elevassistent i Örebro, får se om jag får det... Jag kan ju i alla fall hoppas. 

Vad händer annars just idag då? Ingenting faktiskt. Men imorgon ska jag in till KFG, och på sena eftermiddagen så är det midsommarfest på Theos dagis. Just det det innebär är jag inte helt på det klara med, vi ska i alla fall ha med oss blommor. Får väl se vad vi kan hitta. Det växte ju lite blomster på åkern bakom dagiset. Kanske kan plocka ihop en kvast där. Här i trädgården växer ju inget som passar sig direkt för en midsommarstång. Skulle vara blommorna i rabarberna då :D. 

Nästa vecka får jag veta om jag kommer in på utbildningen, jag hoppas innerligt. 
Sitter och funderar på hur man fixar ihop ett billigt men roligt kalas, vad gör en 8-åring på sitt kalas? Har man fiskdamm? Annordnar man lekar? Eller bjuder man in en hoper ungar, och så får de leka bäst de vill, och så fixar man fika efter en stund? Med tårta och Ljus och sånt där?
Om någon vet så vore jag väldigt tacksam för svar!

På Söndagen kom Emma förbi med sina barn. Jag fick gosa bebis, och Leo fick leka med sina låtsaskusiner :). 

Pysselklubben

Har läst om den ett tag nu, men idag gjorde jag slag i saken, och bestämde mig för att testa. Jag gillar att pyssla, min dotter gillar att pyssla. Vore väl skoj om vi kan dela på nöjet då, vi kanske kan gör kort tillsammans.. vem vet, vi får se vad det leder till. Men det var ju inte bara pappersprodukter, utan man kunde göra en hel massa andra saker också. vi får se vad vi får för nåt spännande i vårt allra första paket, som dyker ner i brevlådan om ca 3 veckor. 

Idag så har det varit lite fest på Theos dagis. Det var tipspromenad, och efteråt så var det fika, som vi fick ta med oss själva. Ett mysigt ställe där de gick runt ibland, trist på sätt och vis att Theo ska sluta, kommer sakna dem allihop. Men båda favvofröknarna ska iväg på annat håll, så det spelar inte så stor roll ändå. Och jag vet att Theo kommer att tycka att det är kalasbra på ett utedagis. Han älskar att vara ute, och cyklar mer än gärna... Jag var lite optimistisk och trodde att jag skulle hinna med att baka. Det gjorde jag iofs, men det svalnade inte så mycket, så hela kakan smakade bara socker när den var ljummen. Smakade lite på kakan nu när den har svalnat, och nu smakar den jättebra. Blir gott till kaffet imorgon :). 

Jag börjar bli mer och mer sugen att börja träna, på riktigt... Men det som hindrar mig är klädseln.. vad tusan är det för klädkod på ett gym? Jag kommer skämmas ögonen ur mig, och känna mig alldeles bortkommen, eftersom jag inte ser ut som någon gymnörd så att säga. Men jag tänker att gym borde väl vara till för de som har lite extra kilon här och var. Men som sagt, jag vet inte hur man klär sig på ett gym längre. Jag menar på 80 talet hade man kortbyxor och t-tröja. På 90 talet har jag ingen aning... men när det gällde aerobics så var det som en tight baddräckt med ett par stringtrosor utanpå. Men nu på 20-hundratalet? Långbyxor har jag förstått, men vilken typ passar sig bäst? Snälla, hjälp mig... 

När vi kom hem vid 19-tiden så åt vi mat, makaroner och korv, smakade riktigt bra för att vara klassad som ungkarlsmat/barnmat. 

Erik ska strax iväg och prata med Lernia, det var visst några nyheter de ville dela med sig av, och Erik har gott och varit nervös nu en längre stund. Vi hoppas att det inte är allt för tråkiga nyheter. Den här veckan får Erik svar på om han kommer in på en utbildning han sökt eller ej. Men får han fortsätta jobba så lutar det åt att han tackar nej... Annars blir det väldigt fattigt tyvärr. Jag får vänta tills nästa vecka innan jag får veta om jag kommer in eller ej. 

Nu ska Erik strax åka till jobbet, och jag ska ge mig upp i duschen. Sen får det nog bli en tidig kväll i säng... 

Bilder på barnen

Hade ju alla barnen hemma nu i helgen, och för en gång skull så kom jag ihåg att vara framme med kameran. Alex ser ju lite mystisk ut på bild, han gör alltid en massa lustiga grimaser så fort han ser kameran... Går knappt att få honom att se ordentlig ut... 
Behöver jag säga att det var fullt ös här hemma, men ack så underbart. Skulle vilja ha min stora pojke hemma här mer, Theo är superförtjust i sin brorsa, och leker mer än gärna med honom. Alex tar ju gärna hand om sin brorsa oxå, leker med honom, ger honom vatten, osv... Detta under större protester från Nathalie, som blir anvundsjuk. Hon vill ha sin egen brorsa för sig själv, dvs Alexander. Så när Alex inte kommer när hon ropar, eller går ifrån hennes mamma, pappa barn lekar så blir hon jättesur, och kan sitta och sura en bra stund över det. Jag får så gott jag kan förklara att Alex faktiskt inte behöver leka med henne. Vill han vara med Theo så får han det osv. 
Nähe, jag lovade ju bilder!! Klicka på bilderna för att se dem i större format.

   
Bild 1: Ett försök till att få alla barn att titta på kameran
Bild 2: Theo attakerar Alex, Nathalie skrattar... precis som Alex
Bild 3: Alex gör fart på Theo, som inte syns :)
Bild 4: Nathalie ville vara själv på en bild :)

Alla 3 guldklimparna!

Å denna bild är till alla härliga läsare! Ta med den, och gör vad ni vill med den :)



Söndagsblogg

Jag satt och läste lite på aftonbladet nu på förmiddagen. Klickade mig vidare genom en bild på katter, och hamnade på sidan alltomstockholm.se. Där är det en konstnär som under 1 års tid bara har målat katter. Intäkterna som han får från tavlorna kommer att skänkas oavkortat till katthem. Det tycker jag är ett väldigt bra initiativ, för det är alldeles för många i detta avlånga land som struntar i sina katter. Många skaffar en liten sommarkatt, till sin sommarstuga, och sen åker de därifrån på hösten, mycket, mycket elakt. 


Skulle jättegärna ha den här bilden hemma någonstans. Gärna i sovrummet!


Idag på eftermiddagen ska vi hem till mina föräldrar. Alex ska åka hem till sin pappa igen, och så ska vi äta middag hos mina föräldrar. Jag tänkte köpa en blomsterkvast åt Gunnar, som faktiskt fyllde år den 12:e. Han har sagt att han inget vill ha, en jag lyssnar nog inte på det örat. 
Innan dess så ska jag se reprisen på finalen av talang 2009, jag vet redan vem som vann, men jag vill se det på riktigt så att säga. 

Nu måste jag byta blöja på plutten!

Regnig Lördag!

Mysig morgon har vi haft här. Stora barnen hjälpte till att plocka fram frukost. Alexander leker med Theo... Å vad jag saknar min stora pojke. Hade vi bott större så hade han fått bo här. Vem vet, när vi har jobb och sånt där båda två så kan vi nog flytta till vårat drömmål... Som visserligen kräver en del renovering, men det är det värt... 
Dagen till ära ska vi nog inte göra så mycket alls, faktiskt. Så tråkigt väder ute, så det är svårt att hitta på nåt att roa sig med. Tänkte att de skulle få kika lite på film där uppe sen, när Theo har sovit middag och så där. 
Har inte mycket att skriva om idag, händer ju ingenting. Just ja, har på mig en ny tunika som jag köpte här om dagen, med döskallar på haha. Jag såg faktiskt inte att det var döskallar på den när jag köpte den, såg ut som prickar, eller möjligen små blommor. 
Pannkaka till middag idag... Just ja, kuren är nu förbi, jag gick ner 2 kg.. alltid nåt :-D. 
Tror inte att dieter är nåt för mig, tror att jag skulle lyckas betydligt bättre med att äta mycket sallad, och träna på gymmet. Har ännu inte bestämt mig för om jag ska investera i gym eller ej... 

Det får vara allt för nu :)

Huset fullt

Smått otroligt att det kan ta sån jäkla tid för min kar att kolla efter en dator... Och hämta två flaskor med preparat som han ska köpa av en akvarievän som ska lägga ner sitt akvarie. 

Har Alex här den här helgen, jättehärligt. Gissa vem som är överförtjust? Just det, Theo.  Theo som för övrigt är hopplös, gnäller hela tiden, är inte nöjd med nåt, och jag har ingen aning om vad jag ska ta mig till för att göra honom nöjd. Han gör allt han vet att han inte får göra, och han lyssnar inte ett skvatt på vad jag gör. 
Nu får jag exempelvis inte sitta här... 

Tyckte Erik sa att han inte skulle vara borta så länge, så jag skulle slippa vara själv med barnen så länge.. just det... han har varit borta sen 15-tiden... 

Ja, ja mat kom det på bordet i alla fall, och jag serverade spagetti och köttfärssås. 
Hämtade paket under dagen från bubbleroom, jättefina kläder! Mysdressen var superskön, har den på mig nu!

Bilder på mitt hem!!

Som efterlängtat så kommer här bilder på vårat hem! Ni får ursäkta röran... ni får väl blunda för det ;). 
Vart nåra bilder, så jag hoppas att ni har överséende, ska försöka lägga in dem som klickbara miniatyrer.. håll till godo!!

 
Stora vardagsummet, ut mot terassen.

Stora vardagsrummet, vid tv:n

Stora vardagsrummet, mot bokhyllan, till vänster är ingången till "lilla vardagsrummet".

Tröskeln mot lilla vardagsrummet

Vid sambons dator, utsikt mot stora vardagsrummet

Köket vid vitvarorna

Spis och diskho

Köksbordet, visst är det fint med en kökslampa som alltid hänger snett?

Hallen, till höger in mot köket, till vänster in mot lilla vardagsrummet. Rakt fram - ja då går man ut ;)

Hallen, byrå och spegel, dörren går in till toan (som håller på att renoveras)
Lite till vänster går trappen upp mot övervåningen.




Ja, det var alla bilder jag hade att bjuda på i bildväg på vårat hem. 
Nu ska jag gå och lägga mig, klockan har passerat sovdags för längesen.



Bilder och frågor!

Jaha, så har vi firat dotterns skolavslutning. Saft och fika, och så sjöng barnen jättefint. Klantiga jag glömde kameran hemma, så jag har inte en endaste bild tråkigt nog... Bara för att jag flyttade kameran in till stora vardagsrummet så glömde jag den hemma. Jävla skit rent ut sagt!!! 
Städat vart det ju här hemma, och valsen med dammsugaren tog jag också... Just ja, det var nu jag skulle ta bilder på mitt hem ja.. innan jag glömmer bort det. Kom på att jag måste städa undan alla plastbunkar som Theo var roliga att dra fram. Samtidigt så fick han en bit äpple. Vad gjorde han tror ni? Bet sönder äpplet och la en äppelbit i varje bunke, så nu måste jag diska dem grundligt! Kul!

Ni kan i alla fall få en bild från vårat hem, och det är från Toaletten här nere, som ska renoveras då. Eller som håller på att renoveras. 

Hyllan närmast taket skulle jag vilja ha i någon annan färg än vit. Och den färg ni
ser på den nu är samma färg som var i taket, som vi så länge tyckte var vit... 
Nu vet vi vad vit här, och man ser klart skillnaden!
På väggen bakom toaletten skulle jag vilja göra nåt, blir så tråkigt att bara ha en-
färgade väggar. Men vad ska man göra? Det blir ju svårt att göra nåt så att det
blir riktigt bra, eftersom toalettstolen inte står i mitten. Funderade på att göra
ränder, vad tror ni om det?




GULLIGAST!!!!

Attans, nu börjar det bli mörkt... hur ska jag lyckas med bilder nu? Ja, ja, vi gör ett försök... 

städa och måla

Har jag hunnit med att göra nu under dagen. Dvs måla inne på lilla toan. Taket ska målas vitt. Vi tyckte att det såg så vitt ut förut, tills man började måla med vit färg, då såg man att den faktiskt var jättegul... Det kommer bli fint där inne, när det väl blir klart. Ska ta kort, och så ska jag be om lite smakråd. Sitter en hylla på väggen, som är praktisk till mycket. Erik tycker att den ska vara vit, det tycker inte jag. Då kommer den få samma färg som taket, och det kommer se ut som att den hör till taket. Eftersom väggen nedanför den ska vara grå, vilken nyans kan jag inte förklara, men en mörkare modell i alla fall. Resten av väggarna ska vara ljusgråa. Golvet går även det i grått. 

Har plockat undan en massa disk, och har plockat undan från golvet, ska ta en rajd med dammsugaren, men jag vet inte om det stör Erik... fast det kanske han får tåla... ja, det får han nog göra, för då har jag det gjort sen. 
När jag dammsugit så ska jag gå och handla middagsmat. Vet inte riktigt vad vi ska äta idag, men nåt enkelt. Funderar lite på fiskbullar och potatis. Jag får som sagt äta ett mål middagsmat, går inte ihop med Theos knasiga vanor annars. 

Plockade en avslutningsbukett med blommor till Nathalie, med blommor vi har i trädgården. Hoppas hon blir glad, jag tyckte att det vart fint i alla fall :-). 

Vad har ni gjort idag, förutom att jobba?

Shopping

Jag lovade ju här om dagen att jag skulle visa bilderna på de kläder som jag shoppat. Men så sprang dagen iväg, och jag fick det inte gjort... Men nu lovar jag, har inte mycket annat för mig när jag ändå bara sitter här och dricker mitt alldeles för gamla kaffe... Det lämnades i kaffekannan lite för länge, och nu smakar det äckelpeckel. Men jag är för lat för att orka göra nytt... Frukosten bestod av en nutrilett bar... 
Här kommer bilderna!

Bubbleroom / H Tunika
En tunika... 

Bubbleroom / H Leggings
Leggings, ville egentligen ha dem som det var spets på längst ner, men de fanns inte i min storlek...

Jag beställde även en tunika och en svart mysdress, men nu hittar jag den inte. Hittar liknande, men som var ruskigt dyra istället... 300 för en mysdress är lagom tycker jag... hur bra den kommer att hålla är väl en annan femma.. Men jag hade ingen lust att lägga 1000 kr plus per del för att få en mysdress från juicy couture. 

Nnu ska jag greja lite här hemma.. 
ha en bra dag!

Sjukling...

Har en sjukling, eller han är inte genomsjuk, men han snorar och såg allmänt hängig ut idag, så jag ville inte ta med honom till dagis idag. Just nu ligger han och sover middag, han har sovit 1½ timme nu, så helt frisk är han väl inte då.  Imorgon är det avslutning för Nathalie, imorgon kväll rättare sagt. 
Jag har shoppat lite kläder åt mig själv, fyndade lite på bubbleroom.se. Har aldrig handlat därifrån innan, så nu får vi se hur grejorna ser ut på riktigt. 
Käkar fortfarande min nutrilett, har druckit en kopp ekologiskt te. Hittade på ica när jag var där och handlade, citron och mint. Riktigt gott faktiskt. Fast allt är väl godare med lite sötningsmedel i... Dvs jag har varken socker eller honung i, så det smakar ju inte som det brukar.

Nu skulle jag behöva städa lite här hemma... mina föräldrar kommer ju trots allt imorgon, så då är det väl bäst att det ser fint ut här... Svårt att hålla det fint med ett yrväder som Theo hemma. Han lyckas ställa till med oreda på mindre än en halvtimme. 

Bilder på det jag shoppade idag får bli lite senare, nu ska jag hinna med att plocka undan innan Theo vaknar. 
Have A Nice Day

Nytt dagis!

Det ringde från kommunen i morse. Precis när jag kommit innanför dörren här hemma. Det var som sagt från kommunen, det görs vissa förändringar inom kommunen just nu, som innebär att man ska spara pengar (såklart). På Storken, där Theo går nu, så öppnade de först en till avdelning, tills de kom på att de skulle bygga ut det nyaste dagiset i Fjugsta, på Bergavallen. De ringde iaf till oss och frågade hur vi ville göra med Theo. Vill vi ha honom kvar där han är nu, eller kunde vi tänka oss att flytta honom till Berga. Berga är ett utedagis, jobbade ju där förra veckan, så jag är rätt säker på att Theo kommer att trivas där. Så den 10:e augusti så kommer han att skolas in där. Anledningen till att jag så glatt svarade ja på att flytta honom är att Alice, hans nuvarande fröken ska sluta nu. Hon ska pensioneras. Finns nog ingen i Fjugesta som klår hennes hand med barn. Hoppas att Emma som jobbar där får följa med till Berga, och jobba där. Theo skulle bli glad över det, han tycker mycket om henne med nämligen. Och Emma är väldigt, väldigt bra som fröken. Huruvida hon är utbildad eller ej har jag ingen aning om.

Ska strax gå och hämta barnen från dagis och fritids. Skulle gladerligen slippa det ibland. Lär väl slippa det imorgon iofs, för då ska jag in till Örebro. KFG träff. 

Undrar vad vi ska hitta på till middag här hemma, som är relativt nyttigt. 
Testade nåt ruskigt äckligt idag, blandade pulvernutrilett med varm mjölk och kaffe, och det vart superäckligt. Det vart alldeles tjockt. Varför jag testade? Läste att man kunde prova det, jag lovar, jag ska inte prova det igen!

Vad ska ni äta för mat idag?

aj, mina fingrar

För att inte tala om min stackars rygg... det är inte bra att jobba hårt, har duktig träningsvärk i ryggen nu, inte kul alls.  Fingrarna då, jo, de tyckte ju inte riktigt om det där mögelmedlet, det var tydligen lite frätande, eller så har jag känslig hud. För jag har fått massor med små sår på fingertopparna. Som jag rysligt ont. Så fort jag tvättar händerna med tvål så svider det som eld, så att stoppa händerna i ohälsosamma medel är väl ingen idé.. eller? Köpte faktiskt gummihandskar igår. Men nu skyller jag på träningsvärken istället. Har ont i hela ryggen, eller i alla fall på hela ena sidan. 
Dag två då med nutrilett... det går bra. Men planerna går åt att jag får äta ett mål mat, kommer inte funka med barnen annars.Theo gör ju som jag gör, och äter inte jag mat, så äter inte han heller. Men jag kan ju faktiskt äta en liten portion. Så helt ren kur blir det inte, men jag gissar på att jag kommer att gå ner i vikt ändå, jag hoppas det i alla fall... Kommer känns väldigt dumt annars. 

Funderar på om jag ska gå ut och fotografera lite... kanske resultat på före och efter på altanväggen... Vet hur det blir när jag väl börjar, då fortsätter jag...  Synd att trädgårdssoffan är så förbannat tung, precis som bordet. I så fall hade jag släpat ut allt på gården ännu en gång, och gjort rent altangolvet, med rengöringsmedel... 
Ska gå ut och kolla vad vi har i garaget, vad jag gör av dagen återstår att se... kanske blir det städning för hela slanten..

Stor skillnad!

Nu har jag torkat väggar där ute med mögelmedel... Men jag tänkte inte på att medlet kunde vara starkt för huden, så jag gnodde på. När jag slutade så kände jag att det sved så in i norden på högra handens fingertoppar. Vad ser jag? En massa sår... Nu kan jag inte doppa ner handen i den där lösningen, för då skriker jag nästan högt. Men skillnad gör det, det kan jag lova. För där jag har varit framme och gnott ser det nymålat ut! Inte illa alltså. Lasse var här och hämtade en garderob som vi rivit ut ur ett rum. Den har legat och skräpat på framsidan, men nu är den kastad. 
Jag käkar min nutrilett, och det är mystiskt att man kan äta nåt som liknar en chokladkaka, utan att få minsta mättnadskänsla av det. Finns visst kapslar man kan köpa, som sväller i magen, som gör att man känner sig mätt. Det skulle ju hjälpa väldigt mycket för mig, som känner mig hungrig hela tiden, men det ska visst försvinna med tiden säger de som vet. Drinkarna är överkomliga att få i sig. Smakar lite som barnskumgodis. Som såna dära skumbananer med chokladöverdrag. Första glaset var riktigt vidrigt, men då hade jag heller inte iskallt vatten. Andra glaset gick mycket bättre. 
Nu återstår bara det riktigt svåra, att dricka mycket vatten... Jag mår illa om jag dricker mycket vatten... illa, illa.
Nu ska jag gå ut och se vad mina busbarn pysslar med!

Fint det blir!

Nu börjar det kännas som om det blir lite ordning här hemma. Toan här nere renovers för fullt just nu, och jag städade altan idag. Golvet skurades med hjälp av en högtryckstvätt. Spolade även av möblerna på samma vis. Fönsterbläcken fick sig en omgång de med, svårt att få bort smutsen ordentligt annars. Spolade även av väggarna, men de behöver tvättas med mögeltvätt. Måste nog införskaffa ordentliga tvättsvampar. Dum som jag var så ställde jag undan både trädgårdsslang och högtryckstvätt, så nu får jag släpa fram det på nytt... Inte fint på baksidan nu, alla grejer ligger utslängda på gräset, för att jag skulle kunna skura ordentligt. 
Erik ska slipa inne på toaletten idag. Han spacklade igår, å nu lär det väl vara torrt gissar jag. 

Än har jag överlevt på min diet, har fått i mig två måltider och 3 dl vatten. Inget kaffe... Jag vill ju ha mjölk och socker i mitt kaffe, men det är väl inte så där överdrivet smart om jag ska försöka gå ner i vikt?!

Nu ska jag gå och ta hand om lite tvätt.

Nutrilett, dag 1

Dagen har precis börjat, jag har fått i mig frukost. En påse pulver, 2 dl kallt vatten. Jag ska erkänna, det var inte jättegott, men det funkar. Läste mig till att man kan byta ut en dl av vattnet mot 1 dl kaffe, då kanske jag slupper kaffehuvudvärken. Så blir det med nästa påse. 
Mitt mål är att klara en vecka på bara Nutrilett. Har även läst mig till att man inte ska väga sig varje dag, för då blir det bara fel. Så jag tänkte att jag väger mig kanske var 3:e dag. 

Mitt startvikt är 71 kg
Mitt BMI är 26. (BMI mellan 26-30 ses som övervikt, medans ett bmi mellan 20-25 ses som normalt)
Midjemått: 85 cm


Nu ska jag försöka göra lite nytta här hemma... vad vet jag inte riktigt, men något ska jag väl lyckas hitta på.
På torsdag slutar Nathalie första klass, till hösten börjar hon 2:an. Stora tjejen ju. 


Just ja, altanen behöver en rengöring.. så det kanske jag kan ordna med... Fast egentligen skulle jag vilja sova... 
För den som undrar har jag redan kollat upp jobb osv, och jag hittade inget som var för mig. 






Snart börjar det hårda livet...

Ska erkänna att jag länge tyckt att det här med pulverdieter bara är skräp, inget som funkar... Men jag tänkte att jag måste ju prova... Efteråt så vet jag om det är att kasta pengarna i sjön, eller om det kanske fungerar... 
Imorgon börjar jag alltså, hade tänkt att gå på min nutrilette i en hel vecka. Trodde till en början att det var 3 påsar om dagen som gällde, men så var det ju inte riktigt. Man ska få i sig 5 påsar om dagen. Får väl se hur det går, om jag får i mig allt som jag planerat. 
Återkommer i morgon med hur just min start ser ut. Där kommer jag skriva BMI bland annat. Man kan även räkna ut fettprocent man har i sin kropp genom att mäta sitt midjemått. Kika in på denna länk om du vill veta mer: http://www.markazits.com/diet/bmi.php

Idag har vi ätit tacos, och som vanligt så blir det massor kvar, särskilt tacochips. Fast det kanske är bäst att gotta sig, innan man börjar med diet... Tänkte kolla på en beckfilm som avslutning på helgen, får se om jag får sällskap eller inte. 

Hur har din helg varit?

Inspirerad av Bambi

Idag så har det varit äventyr från morgon till kväll. Till min dotters stora lycka. Jag har varit en alldeles extra snäll mamma idag enligt min dotter. På eftermiddagen så åkte vi in till Lek och buslandet, det var meningen att vi skulle åka redan på förmiddagen, men jag tänkte inte på att bussarna åkte söndagstrafik idag, eftersom det är röd dag, så vi fick vänta till tjugo i två innan vi kunde åka iväg. 
Väl i örebro så vart det en rätt lång promenad till järntorget, trodde nämligen bussen skulle gå dit, men så var det inte, då de gjort om linjen för buss nummer 16. Sen var det lek och buslandet som gällde för oss. Nathalie var både högt och lågt, och hade riktigt kul. Jag tog en kaffe och en stor blåbärsmuffin, som var ruskigt god. Å så lekte jag självklart med Nattis, vi hoppade även studsmatta. Men nåt jag inte ska göra fler gånger är att köra trampbil... huga, de tramporna var inte gjorda för mina fötter, den saken är klar... aj aj aj... Nathalie vann dessutom. På vägen hem så fick N en tidning med Littlest petshop. 

Jag vart inspirerad att gå ner i vikt av Bambi, som körde cambridgekuren. Nu orkade jag inte leta på någon som säljer sådant här i kring, så jag tog Nutrilette istället. För det finns på ica och konsum. Så på måndag tänkte jag starta. Mitt mål är att klara en vecka utan nåt annat att äta, får se hur det går... 
Ska väga mig på Måndag morgon, och törs jag så skriver jag in det här... Ska även ta måttet runt magen, men det är jag rätt säker på att jag inte skriver in här ;). 

Nu tycker sambon att vi ska kolla fotboll... mot danmark... så jag gör som han säger, det är ju trots allt Sverige som spelar, och det vore ju högst opassande om Sverige skulle gå och förlora på självaste nationaldagen...

Grattis Sverige

Men mycket mer firande än så blir det antagligen inte... Vet knappt vad det är att fira... Ännu mindre vet jag vad som anordnas här eller någon annan stans. Så vitt jag vet så är folk bara allmänt lediga idag, nu är det visserligen Lördag, men när den 6 juni infaller på en vanlig vardag så är den en röd dag, och vanligt folk är då lediga. 
Jag tänkte först hitta på en massa skoj idag, men det ser inte ut som att det blir riktigt som jag tänkt. Min första tanke med dagen var att åka till lek och buslandet. Men Nathalie lär inte få någon att leka med där, så hur kul kommer hon att ha då? Jag måste ju springa efter Theo hela tiden, så jag kan ju inte fara runt med henne och klättra, även om jag skulle vilja ;). 
En annan tanke var att åka till gustavsvik. Men då kom jag på att jag inte har några badblöjor till Theo, och dessutom så tror jag inte att Nathalie får det speciellt kul i barnbassängerna. I Stora bassängen törs jag inte ha henne själv, alldeles för farligt. 
Får se om jag kan få tag på någon som kan ta hand om Theo, så jag kan och Nathalie åka och ha kul någonstans. Självklart hade det varit kul att erbjuda Theo en massa lek också, men då hade man behövt vara två vuxna. Erik kan inte följa med, han ska vara hemma och renovera lilla toaletten, är det tänkt. 
Erik sa igår att han skulle gå upp klockan 8 idag, men så vitt jag ser så har inte det hänt. Theo vaknade redan halv sju i morse, trots att han gick och la sig strax efter 21 igår kväll. 

Hoppas att ni får en trevlig dag!

God Eftermiddag!

Var helt säker på att det var torsdag i morse... men så var det ju inte. Telefonen ringde vid halv åtta i morse. Jag skulle få jobba idag. Trevligt med lite extra pengar. Idag skulle jag vara på ett ur och skur dagis. Dvs att de är ute mest hela tiden. Inte min favorit när det är halvkallt, blåsigt och allmänt tråkigt väder. Inte en solstråle så långt ögat når. Kändes fånigt att gå runt och vara ute och frysa som en tok. Hade tagit fram varma kläder som jag skulle ta med när jag åkte. Kom jag ihåg att ta med dem när jag åkte? Nej, självklart inte. Det slutade med att jag fick låna en jacka där. En dubbeljacka med fleese invändigt och så var det någon typ av vindjacka utanpå. Skön var den i alla fall, och jag slapp frysa. 
Så nu har jag lovat mig själv att jag ska försöka köpa nåt ordentligt i jackväg, gärna regnbrallor med, typ ett bra vindställ skulle jag behöva, så jag slipper gå runt och frysa när jag ska jobba med barnen. Härliga barn var det i alla fall. 

När jag kom hem så var det ingen hemma, Nathalie har inte kommit hem och Erik är iväg och hämtar Theo. Fanns två små pluttar där på dagis, som är i samma ålder som Theo, och det gör ju inte att det blir lättare, saknar ju Theo så mycket när jag ser dem. Men det är nog ett dagis som Theo skulle trivas jättebra på, han vill ju vara ute precis jämt. 

Nu ska jag försöka komma på nåt bra att äta till middag. Ska ringa Erik och höra vad han tycker att vi ska äta idag. Jag är sugen på tacos, men Erik är allergisk mot barn som kladdar... har försökt förklara att alla barn kladdar... Det är nåt man måste tåla, annars så ska man nog inte ha barn. Hur ska barnen annars kunna lära sig att äta "fint" om de inte får kladda först?

Vad har ni gjort idag? Och vad ska ni äta för middag?

Så hemskt

Kollade på sjukhuset idag... vart nästan ledsen, satt nästan och grät som ett barn. Tårarna rann i alla fall. De visade ett avsnitt där lilla Victor var med. Ni vet den lille pojken som vart svårt cancersjuk, och dog till sist. Det skrevs om honom på aftonbladet, han fick inte dö i sitt hem, eftersom hans kommun inte erbjöd hemsjukvård för personer under 17 år tror jag det var. Till sist så dog han på akademiska sjukhuset i uppsala. 
Jag såg som sagt ett avsnitt där lilla Victor var med, de fick lite permis och gick ut matade ankorna. En annan ser det som en självklar sak, nåt man kan göra när som helst. Men alla kan inte det, tänk de stackars barn som mer eller mindre bor på sjukhus. Det vart hur som helst så hemskt när verkligheten kom emot mig, Victor finns inte mer... och så säger en av sköterskorna på barncanceravdelningen at de tror att det ska gå bra för Victor... Så orättvist. 
Visst kan man tycka att aftonbladet drog en snyfthistoria. Men jag tror att det kan behövas sådana historier ibland, för att få in mer pengar till forskningen. 
Hela historien blir lite mer påtaglig när man själv har barn. Varav den minsta är i samma ålder som Victor var. Är så enormt tacksam över att han är frisk. Jag hoppas sannerligen att det inte blir ändring på det. Men visst går och oroar mig så fort han är sjuk och får hög feber. Hjärnans tankar springer gärna lite för långt och man tror att han har fått en massa sjukdomar. Men det är väl så det är att vara mamma antar jag. Bara att vänja sig.


Nu ska jag strax gå och lägga mig, klockan börjar bli sent, och tyvärr måste man ju gå upp tidigt varje dag. 

ha de gott!

God morgon!

Blöjorna är slut, de var slut på dagis igår, så jag fick ta med de sista jag hade dit. Tänkte passa på att testa ett nytt märke, när det ändå var slut här hemma. Men såklart så har de inte det märket som jag tänkte testa. Jag vill testa Huggies, satt och läste lite om dem igår, försökte få fram lite jämförelseinformation mellan de och Libero och Pampers. Men jag lyckades inget vidare. De var iaf mycket billigare än vad libero och pampers, och jag har hört att vissa tycker att de är jättebra. 
Jaja, jag får väl försöka komma över dem när jag är till Örebro nästa gång. För den här gången så fick det bli ett litet paket med Easy Up, från pampers. Men jag tog från 12 kg, så de kanske är stora, har ingen aning. Sist jag vägde Theo så vägde han ca 12 kg.
Är hemskt trött idag, Theo väckte mig några gånger, han tycker det är varmt i sovrummet, så han kryper runt i sängen och försöker leta på svalare ställen. Å jag vaknar när han rör mycket på sig, vilket är tur, för annars hittar jag väl honom under sängen snart.
Har sagt att jag ska visa bilder på vårat hem, men än har det inte blivit av... taskigt värre... ska försöka.. inom en rätt snar framtid. Ska försöka vila lite så snart jag kollat upp hur det ligger till på jobbfronten. Efter det ska jag försöka ta en rajd med att plocka undan och damsuga av här... Fattar inte vart allt skräp kommer ifrån.

Då var det kväller...

Så var det kväll igen. 16 timmar kvar innan Erik har helg. Jag har fått en hel del info... Jag vet nu vad som kommer att hända när jag slutar på KFG, och det låter ju bra. Och det här med ledigheten var ju inte så lyxigt som jag trodde att det var. Så länge man är inskriven på en åtgärd (KFG är en åtgärd) så får man ingen så kallad ledighet. Man kan få ledigt, om jag kommer överens om det med min coach på KFG. Jag hade ju gärna varit lite ledig i Juli, så jag skulle kunna gå iväg till Sannabadet med barnen. Funderar på att köpa ett säsongskort till mig och Nathalie... Men då måste jag ju gå dit så fort det är badväder, annars tjänar man ju inte på det... Iofs så kostar det "bara" 350 för vuxen och 200 för barn, barn under 2 år går in gratis. Läs mer om sannabadet här.
Klockan är bara 22, jag funderar på om jag ska ge mig upp i duschen och blöta ner mig lite... Skulle behöva köpa rakhyvlar, man måste ju ta hand om hårväxten så här på sommaren. På vintern får den sitta, för då ger den faktiskt välbehövlig värme.
Nähe.. nu ska jag duscha och sova... klockan tickar iväg ser jag..

Nu ska här tävlas :)

Finns ju snälla människor som talar om när de har tävlingar i sin blogg, genom att skriva en kommentar i min blogg. Och då blir man genast lite mer sugen på att tävla. Men chanserna är ju inte direkt stora, har vunnit i en tävling i alla fall, då vann jag en ekologisk tröja till Theo från ekobaby.
Tävlingarna nedan är lite blandade... men det är ju sällan folk gnäller över blandad kompott.


"Jag är med och tävlar om valfria varor till ett värde av 350 kr från
 
Kalasbolaget hos Carolina. Var med och tävla du också!"



På den bloggen fanns även en tävling där man kunde tävla om en ekologis body, men det
är min lilla plutt lite för stor för.. lilla och lilla, hon är ju faktiskt 1½ år.


Men det fanns en annna tävling, om barnsäkerhet som jag vill vara med och tävla i.
Vi har ju Sannabadet här i Fjugesta, och jag har en liten son som har lätt för att bli uppbränd av solen.
Så vad vore inte bättre än att vinna en solskyddsdräkt? Tycker förvisso inte att de är speciellt snygga, men vad spelar det för roll när de skyddar från solens farliga strålar. De har även cykelhjälmar, och min yngsta son älskar att åka cykel. Nu börjar hans cykelhjälm bli lite för liten, även om den passar just nu... Så vad vore inte bättre än att få vinna en ny hjälm?



"Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 250 kr från Barntrygghet.se
hos Carolina.
Var med och tävla du också!"

Hos barntrygghet fanns det mycket bra saker som skulle passa oss bra.
Theo älskar att cykla, och hans hjälm börjar bli liten, så en ny skulle inte vara alldeles fel.
Eller varöfr inte en solskyddsdräkt? Så han inte bränner upp sig? En annan bra sak som jag
länge sa att jag aldrig skulle använda på mitt barn är en sele... Men efter att ha insett hur svårt det är att
få Theo att gå där jag vill så är jag villig att ändra mitt beslut...





Dagen har börjat rätt bra idag, och barnen är på dagis/skola/fritids. Erik får hämta dem idag, för jag ska in på information om vad som händer när jag slutat på KFG i juli.

Har letat ett tag efter en ryggsäck till min laptop, Erik köpte en till sin som hande för ett tag sen, som han hyrde genom ett jobb han hade. Vi trodde inte att min dator skulle passa till den ryggsäcken eftersom min dator är större. Men se, det gick utmärkt att få ner min dator i fodralet :). Och i resten av ryggsäcken med för den delen... Så nu behöver jag inte leta rygga längre till min laptop.

Nu ska jag göra mig i ordning för att ge mig av mot staden Örebro. Ha det gott!



Till Sist

Så fick jag fatt på specsavers, de hade ingen e-postadress, så vida man inte hade lust att beställa ny tid för synundersökning... Men det var ju inte mitt behov. De hade tryckt fel nuffror till mitt mobilnummer, så jag fick inget sms om när mina glasögon var färdiga. För när jag väl fick tag på dem så visade det sig att mina glasögon var klara för längesen. Så nu har jag dem, och vad konstigt det känns att ha glasögon som sitter som de ska.
Idag har vi ätit riktigt god mat här hemma. Hittade en bra blogg, på barnfamilj.se där det står en massa barnvänliga recept. Och jag testade att göra egna kycklingnuggets. Eller panerade kycklingbitar rättare sagt. För ska man göra nuggets så ska man väl egentligen göra en smet av kycklingen, som man formar till små bitar och sen panerar. Till det serverade jag currydipsås, klyftpotatis och paprika. Gjorde helt vanlig bearnaisesås (ni vet, pulvermixen), för jag tänkte att alla i familjen lär väl inte gilla min dipsås, som jag tillredde enligt recept. Den består endast av creme fraische och curry. Nattis och Erik gillade det inte, så de hade den andra såsen istället. Men resten gick tydligen ner. Men vilket kladd det är att panera... hjälp. Men det gick ju till sist.

Beställde en katalog för inte så längesen, från stof &stil tror jag de hette. Läste om dem hos Katja, och så beställde jag hem en katalog. Massa fina tyger och mönster, för de som kan sticka så finns det grejer för dem också. Så nu har jag blivit sugen på att köpa tyg till att göra kökshanddukar av. För vi har så tråkiga nu... Hittade de som går i grönt, och det skulle ju vara alldeles perfekt till vårat kök, eftersom vi har lite gröna blad i tapeten.

Var in till KFG idag, ska dit imorgon med för att höra om vad som händer när man slutar där, vilket jag gör i juli.

Nyss ringde det nåt bolag, men när jag svarar så är det ingen i andra änden, enormt enerverande. Och varför ringer de nu? Vid 21, finns folk som sover då, även om inte jag gör det. Dessutom låg ju ena luren där uppe bredvid min säng, så det var ju en himla tur att Theo inte vart väckt.

Nu ska jag fundera på om jag ska slå på stort och leta efter frottétyg att göra stora badlakan av... Får se hur det blir :)

Specsavers

Lämnade in mina glasögon för typ 3 veckor sen, och än har jag inte sett röken av dem. Har inte hört nåt från dem heller. Just nu sitter jag och försöker ringa till dem, men det tutar bara upptaget hela tiden. Är det nån idiot som glömt lägga på luren? Har ringt varannan minut den senaste halvtimmen nu. Undrar jag hur lång tid det ska ta för dem att höra av sig. De skulle visst skicka SMS när glasögonen var färdiga att hämta. Men när det har gått 3 veckor utan att jag hört ett ljud från dem så börjar man ju undra.
Undrar om det är fler än jag som är missnöjda, eftersom det är konstant upptaget i telefonen? Tur att jag har återuppringning på telefonen, så jag behöver bara trycka på 2 knappar för att ringa upp, ännu en gång.
Hade jag haft en fax hade jag skickat ett där det står med stora bokstäver: Kan ni svara i telefonen snart? Under tiden som suttit här och skrivit så har jag ringt upp dem ungefär 5 gånger, minst. Upptaget varje gång...  Enormt irriterande. jag köpte nya glasögon för att kunna använda dem, visst, min son hade sönder dem, men snälla, 3 veckor?
Pust stånk och stön, vad ska jag roa mig med nu, medans jag försöker få tag på dem? Plocka ur diskmaskinen kanske?


Vad gör ni en dag som denna?


God Morgon Måndag

Jaha, så var det vardag igen, jag förstår inte vart helgerna tar vägen någonstans... För fort går de i alla fall. Snart ska vi släpa ut cyklarna och trampa oss iväg till skola och dagis, sen ska jag hem och gissa vad jag ska göra då? Just precis, söka jobb! Det låter väl kul?
Nackspärren hänger i... mindre kul
Theo vaknade 6:30 i morse.... mindre kul
Solen skiner och det är redan varmt.... härligt!!

Jag fick ännu en present, av Nathalie. Som hon hade gjort på fritids. Det var ett mobilsmycke, har aldrig haft det till mina mobiler förut, så det är väl på tiden att jag har lite bling bling på den nu.

Kollade på en riktigt bra beckfilm igår kväll, innan jag skulle gå och lägga mig, i boxen vi har så var det nummer 14, nu har vi bara 2 filmer kvar att se. Tyvärr, kan man väl nästan säga, för de har varit bra allihopa. Men så gillar jag rollen Gunvald Larsson. Gillar hans stil haha.

Tänk att jag hade tid att blogga den här tiden på dygnet, det händer ju inte allt för ofta. Varmt i vardagsrummet redan, undrar vart detta vardagsrum kommer sluta i sommar... kommer flyta bort här inne. Öppna gör man ju inte allt för gärna heller med tanke på alla otrevliga kryp som gärna kommer in. Ni vet harkrankar, nattfjärilar, mygg... de kommer om kvällen och natten, har man öppet på dagen så har man snart en skock flugor och ungefär lika många getingar och humlor.

Nu är det dags att bege sig iväg!

God morgon på DIG.

RSS 2.0