Kall dag!

Idag var det frost på taken och gräsmattan när jag gick upp, och den stannade kvar ett par timmar. När jag gick upp var det ungefär 2 plusgrader ute. Och så blåste det också. Men ska man lyssna på vad Theo tyckte, så var det minsann socker som låg på marken. Theo ville för övrigt inte att jag skulle lämna honom på dagis. Idag var han rätt ledsen på dagis, tråkigt. Varför jag tar upp det? Jo, för att det aldrig hänt förut. Men jag tror att det beror på att han inte är riktigt frisk. Lite snuvig och hostig är han.
Mer då? Jo, nu har vi fått hem våran nya tvätt/tork maskin. Men vi har inte fått tag på rörmokaren än, så vi kan inte koppla in den. Vi försöker få tag på honom varenda dag, men inget svar. Så nu fick jag starta en maskin med tvätt i gamla maskinen, får väl hoppas att den inte studsar genom golvet.
Handlat på marieberg idag, eller jag hämtade ut ett paket från polarn och pyret, hade en kupong som gjorde att jag kunde ta ut ett paket med cliniderm produkter gratis, till ett värde av 200. Tyckte det var bäst att passa på, eftersom den gick ut imorgon. Hittade fina overaller där till Theo, och de kändes verkligen jättebra. Ska nog handla overall där sen.
Har jobbat rätt bra med IT kursen idag, känns bra. Fick ett samtal från en klasskamrat igår, och det var också kul. Idag så ringde Sonja, och sa att ME&I partyt var inställt, trist, hade gärna gått dit...
Nu börjar det bli dags för barnprogram och sådant här, vilket oftast betyder att det blir en lugn stund. Kanske hinner jag göra lite mer i IT-kursen så att jag kan lämna in den... skulle vara skönt att ha en sak klar i alla fall.
Nu ska jag fortsätta pluggandet, hoppas ni haft en fin dag!

Jag vaknade...faktiskt!

Jag som trodde jag skulle vara en sömngångare hela dagen, vaknade faktiskt till. Men det tog en stund. Vilade även middag med lillplutten, som jag från början tänkt att jag skulle hoppa över. Men plutten hade bestämt sig för att mamma skulle sova precis bredvid honom, så då fick mamma göra det.
Men efter frukost så vart den mycket bra, och kaffet gjorde den ännu bättre. Efter frukosten så tog jag tag i projekt fönsterputsning. Lite fusk var det väl, eftersom jag bara putsade insidan. Men så här på hösten så är det svårt att öppna fönstren, eftersom de sväller. Ett fönster har vi aldrig lyckats öppna. I värsta fall får jag väl klättra runt med stege för att kunna torka dem... Men jag har har i alla fall torkat insidan i köket och lilla vardagsrummet. Efter det kunde jag inte fortsätta längre, för då hade jag inga torra trasor längre. Hushållspapper orkar jag inte hålla på med... Så nu hänger trasorna på tork, så kanske, kanske kan jag fortsätta torka senare ikväll.
Håller på med maten nu, men innan jag började med den, så var Erik iväg och handlade, och vad kom han hem med? Röda rosor till mig... jag vart så rörd så jag grät... Jag uppskattar sådana där saker så mycket, och när jag blir så glad över nåt så gråter jag... har nära till tårar, tror jag bestämt.
Theo är lite krasslig, vet inte om han är fit for fight för dagis i morgon, det får vi väl se helt enkelt.
Snart ska jag kolla till maten, baconinlindad kyckling, och så pommes till det. Onyttig beasås får det bli till också. Kanske kan jag slippa det dåliga samvetet, om jag kokar lite grönsaker till? Är snuvig jag med, så jag kanske får bilda klubb med Theo.
Har pluggat lite idag också, eller pluggat... jag har läst ett kapitel i databoken, det mesta i det kapitlet kunde jag redan, så det behövde jag inte lägga ner så mycket energi på. Har inte fått några uppgifter till det heller, så än kan jag inte göra så mycket med det. Om tid och ork finns ikväll så ska jag nog läsa lite mer... vad har jag inte bestämt riktigt, men det lutar åt psykologi... Känns som om jag vill få det gjort, medans man har föreläsningen i färskt minne.
Hoppas att ni haft en bra dag!

God Morgon!

Trist väder idag, mulet, och så blåser det en hel massa. Känns inte som nåt väder då jag tänker ge mig ut.
Vi har precis kommit upp ur sängen, Theo har fått sin välling, och nu kikar de på barntv. Snart ska vi väl ta fram frukost antar jag, jag börjar bli hungrig, och klockan är ju trots allt över 8.
Idag fick jag sovmorgon... vart inte väckt klockan 6, utan fick sova till klockan 7, kändes nästan som lyx. Men trots att jag fick sova en timme mer än vanligt så känner jag mig jätte trött.
Känns inte som att det här inlägget kommer bli vidare inspirerande, när jag satte mig här tyckte jag att jag hade massor att skriva om, men det känns rätt tomt nu. Jag skyller på att jag inte druckit nåt kaffe...
Nä, nu ska jag dra fram frukost, och så ska jag göra mig lite kaffe, så kanske jag blir resonabel igen... och kanske, så kan jag uppdatera bloggen mer, senare, med något mer intressant att läsa :).
Ha en fin dag!

En låååång dag

Den här dagen känns lång, ungefär som långfredagen kändes när jag var barn. Minns när den dagen var, i min barndom. Satt inne och ritade påskteckningar, för dagen efter långfredagen så skulle jag gå påskkärring, oftast på mammas jobb. På lasarettet, för där var det bäst. En massa generösa tanter och farbröder, och jag var ensam "kärring".
Men det var inte det jag skulle skriva, egentligen. Jag skulle skriva om den här dagen, som varit himla lång dag. Vet inte varför den känns så lång. Kanske för att jag nu blivit van vid att ha en massa att göra om dagarna, och så kommer det en dag då jag inte har nåt att göra. Dagarna i Östersund fylldes med studier, trevliga människor, god lunch och gott kaffe. Väl hemma tog man det bara lugnt. Det var så skönt, utmattad, men man hade ju gjort något, och lärt sig massor. Idag har vi förvisso gjort en hel del saker också, vi har rensat ur lite här och var, städat.
Snart ska vi gå hem till Lasse och Marita, äta mat där. Theo är redan där, farfar kom och hämtade honom i förmiddags efter frukost, och där har han varit sen dess. Därför hann vi få lite gjort här hemma. Jag har nyss duschat, skönt.
Tänkte ta en bild med cammen i datorn, men får inte igång den, hittar inte programvaran för den på datorn. Men den funkar, det vet jag... Och jag har tagit bilder med den förut... Attans skit...
Nähe, snart dags att gå, bäst jag sliter mig härifrån.

Äntligen hemma

Ja, nu är jag hemma från min tripp till Östersund. Den fina staden, med många backar och där det alltid blåser. Men som sagt, det är en fin stad. Vi bodde på ett fint pensionat, och jag trivdes väldigt bra där, så nästa gång jag ska till Östersund så ska jag bo där. Hur jag kan vara så säker? Jo, för jag har redan bokat mitt boende där till nästa gång. Nu ska jag börja kolla upp hur jag billigast och smidigast tar mig dit nästa gång.
Vägen hem igår gick bra, fram tills vi kom fram till Arlanda, då var det inte kul längre, helt hopplöst att hitta. Och när man frågade någon så pekade de inte speciellt bra, och visade... Men, men, till sist så kom vi ju i alla fall hem, med bussen. Arlanda är stort!!! Det kan jag säga nu. Det var så längesen jag var där sist, så jag kom ju inte ihåg hur stort det var där, men det är ju enormt.
Vet inte riktigt hur jag ska göra när jag åker dit igen. Det tar lång tid med tåg, ditvägen var ju å andra sidan väldigt lätt och smidig, hemvägen väldigt, väldigt krånglig. Hade ju varit lättast att flyga... Får väl se sen när studentkortet kommer, om jag kan få studentrabatt hos sas, annars så kostar biljetten 1000 kr.
Nu ska jag leka med barnen en stund, sen så kommer väl Erik snart hem. Han tyckte vi kunde äta pizza idag, vi får se hur det blir med det... vet inte om jag är så speciellt sugen på det, nämligen.
Har inte mycket att skriva om mer just nu, mer än att jag måste ta tag i studierna rejält nu. Men det var svårt innan, visste inte riktigt hur man skulle läsa, vad man skulle läsa osv. Men nu kommer det nog bli bra, hoppas jag.
Ha en bra kväll!

En lång dag!

Idag började vi 8:30, slutade 19:00. Men då fick vi mat av Lernia, som bestod av pastasallad. Efter det serverades kaffe, och en bit till det. Det smakade bra alltihopa, biten var lite väl mastig och söt för min smak, men helt okej ändå.
Denna dagen har annars varit väldigt lärorik, har gått igenom mycket idag. Mycket är väldigt intressant, men det kommer nog att bli himla svårt att lära sig en massa latinska termer. Men det ska väl gå det också, hoppas jag.
Vet inte om jag berättat att mor min är med mig här i Östersund, hon erbjöd sig att betala för upphälle och tågresa, så jag tyckte ju hon kunde få följa med då ;). Men just nu så sitter hon mest och är sur, för att jag inte kunde hitta rätt bild på nån svamp på datorn åt henne. Försökte förklara för henne att jag inte kan styra över vilka bilder andra lägger ut, men det gick inte in. Innan det ville hon ha svar på det här med bredband, försökte snällt förklara att det beror på vilket abbonemang man har, och vilken typ av bredband man har. Hon trodde att allt var lika, allt kostade lika mycket osv. Jag får väl trösta mig med att jag inte ska jobba i någon elektronikbutik när jag är färdig med min utbildning.... Då kanske jag slipper frågor om sådana produkter. Lyckas förklara för många, om datorer, lösa vissa problem osv, men mor min tycks inte förstå hur pedagogisk man än är. Nog om det.
Staden Östersund är annars en fin stad, mycket affärer, som jag tyvärr inte hunnit gå in i, för vi har varit i skolan hela långa dagarna. Det jag söker efter just nu, är en tidning, så jag har nåt att titta i när vi åker hem imorgon.
Hade videosamtal med Erik och Theo idag, och det var nästan så att jag började gråta... Nathalie hade redan somnat så henne kunde jag tyvärr inte prata med. Snart ska jag gå och borsta gaddarna, och sen krypa ner i sängen. Inte för att jag är överdrivet trött, men jag tänkte att tiden fram tills jag får åka hem kanske går lite snabbare då. Å andra sidan så vaknar jag ju när klockan är 6, och då har jag ju inte så mycket att göra. Eller jag har inget att göra, kan man säga. Mor min ligger och sover vid den tiden. Och börjar jag försöka smyga runt bland mina grejer här så vaknar hon ju... Så jag försöker ligga kvar i sängen till klockan 7, men det är segt.
Kanske skulle man gå och duscha, så har jag det gjort imorgon bitti, och då kan jag ju vara vaken lite längre, och där med så kanske man kan vara vaken lite längre nu. Ja, så gör jag nog.
Hoppas att ni andra har haft en bra dag!!

Första dagens kväll

Det känns som att det kommer ta lång tid, de här dagarna. Jag saknade barnen mest i morse, då när jag brukar ge dem frukost, förbereda för dagis och skola, och sen köra iväg dem till samma ställe. I morse hade jag bara mig själv att tänka på, och det kändes så tomt.
Vid den här tiden på kvällen i vanliga fall, så brukar jag och Erik sitta och prata, sitta vid datorn, eller kolla på tv. Ibland händer det att vi festar till det, och sitter och äter lite glass. Nu sitter jag här, ensam, och kollar på tv, och har datorn i mitt knä. Det känns så ensamt... Så nu sitter jag här och saknar Erik, han som jag trodde att jag inte skulle sakna så mycket. Självklart så visste ju att jag skulle sakna honom med, men inte så här mycket.
Så om jag saknar min familj så här mycket nu, så kommer jag väl knappt kunna berga mig tills jag kommer hem.
Idag då, så har det faktiskt varit bra, trevliga klasskamrater, och trevliga lärare. Men det vart en lång dag. Imorgon blir den ännu längre. Då börjar vi 8:30 och håller på till 20:00, det blir en mycket lång dag. Visserligen ska de sista timmarna mest vara att umgås med sina klasskamrater, så det blir ju inte riktigt lika mycket korvstoppning. Idag var det annars en ganska tråkig dag, ur utbildningssynpunkt. De gick igenom hur vårat plattform fungerade. Tyvärr får jag väl säga så kan jag redan programet, så att gå igenom det idag, var inte alldeles kul, kan jag säga. Jag hade tråkigt fram till klockan 15 typ, då kom det igång med lite diskussion, då vart det lite intressant i alla fall.
Saknar Erik, inte svarar han på msn heller, så jag hinner inte säga nåt till honom ikväll, gissar jag. För ska jag ju upp mycket, mycket tidigare imorgon. Fast man vet ju inte, jag kanske vaknar samma tid imorgon bitti, som jag gjorde idag...
Nähe... nu har jag väl inget mer att skriva om, hoppas att ni haft en bra dag!!

Jag Vann!!

Minns ni att jag tävlade? Om ett halsband med ett hänge i glas? Kommer ni ihåg? Bra, för då kan jag säga att jag vann!! Kul, kul, kul. Ett bra sätt att förgylla denna morgon, som jag haft i min ensamhet i ca 1 timme. Ganska skönt faktiskt. Tänkte snart gå och duscha, innan det blir fullt... Men jag tänkte vara snäll och vänta ett litet tag till. Måste hitta mitt schampoo, balsamet vet jag vart jag har, men inte schampoot... illa, illa, illa.
Nu är jag ju som sagt i Östersund, ganska trevlig stad, av det lilla jag såg igår, och mer än så lär jag ju inte se... Kommer inte att hinnas med, när man har studier hela dagen idag, och även imorgon... Men det är rätt skoj att få träffa alla klasskamraterna. Få ett ansikte till alla mail som skickats fram och tillbaka.
Snart, eller om typ 30 minuter ringer klockan... själv vaknade jag av mig själv klockan 06:28 och försökte somna om, gick inge bra... så jag gick på toa, och tog fram datorn... Lyssnar på bilarna som åker utanför...
Nähe, skulle leta på schampoo, så var det...
Hoppas att ni alla får en himla bra dag, för det ska jag försöka ha!
Vill äta frukost snart, lyckligtvis så serverar de  frukostbuffe här på pensionatet, så jag kommer att kunna äta mig riktigt mätt!

Looking forward

Jag fick en så bra kommentar från MalinB, en människa jag tror har förmåga att se det positiva i allt. En person jag för övrigt gärna skulle vilja träffa på riktigt... Men hon skrev här i en kommentar att det kommer att bli trevligt när jag kommer hem, och får träffa barnen igen. Men just nu, för tillfället så sitter jag nästan och gråter konstant. Tanken på att åka ifrån Theo skär i hjärtat. För i mitt huvud så är han ju fortfarande en bebis, trots att han är 2 år. Samtidigt så har jag länge gått och önskat att få vara lite barnfri... Men en vecka är lite väl saftigt, till och med för mig. Självklart kommer jag att sakna min stora tjej också, hon har lovat sin mamma att hjälpa Erik här hemma, nu när jag inte är hemma. Ska se om jag kan hitta någon fin present till mina älskade barn. Inte vet jag om jag kommer att hinna handla nåt, men jag kan väl alltid försöka.
Igår var vi och lämnade en hel korg med kantareller till svärmor, från min mamma. Mor min har plockat hur mycket kantareller som helst, hon har frysen full. Men eftersom hon tycker att det är så kul att plocka så ger hon sig ju ändå ut i skogen och hittar ännu mer. Till hennes bekantas stora lycka, så ger hon bort stora krogar med svamp. Igår vart det min svärmors tur. Hon vart jätteglad, kanske inte över att rensa, men hon hade aldrig sett så mycket svamp på en och samma gång förut.
Just nu är Erik uppe och duschar, själv är jag klar med det, har även packat allt som jag ska packa ner. Sitter och dricker kaffe just nu, och chattar med en vän. Skönt med någon som kan få en att glömma bort det jobbiga som komma skall.
Men som Malin sa, det blir extra trevligt när jag kommer hem till min familj igen.
Nu ska jag ta hand om ett litet busfrö..

Ander

Det är Alexanders nya namn enligt Theo. Alexander är även utsedd till Theos allra största idol, av en mycket bestämd och säker jury, bestående av Theo själv. Helsyskonen själva bråkade en hel massa, inte alls i fas denna gång, så de hade inte speciellt kul. Gick ju bra när de var ute, förvisso, men när de var inne så brakade det ihop flera gånger. Till Theos stora glädje, för då fick han ju ha Ander för sig själv, medans Nathalie var på sitt rum och surade likt en citron.
Men nu har Alex åkt hem, och det första Theo sa när han vaknade efter sin middagslur i baksätet var "Ander", i ett frågande tonfall, förklarade att han var hemma hos sin pappa nu... En inte alldeles glad Theo accepterade det, men det var inte mycket vi kunde göra åt. Lyckligtvis så skrek han inte åt eländet i alla fall.
Snart ska vi äta lite mackor, tidigare idag åt vi stekt korv och pommes med bearnaisesås. Enkel och rätt god mat, även om jag själv skulle ha föredragit en kryddig korv till, istället för en vanlig tjock grillkorv.
Imorgon bär det av, jag är nervös, jag är orolig... mest över mig själv. Hur ska jag kunna säga hej då utan att gråta mig sönder och samman? Jag och farväl är inte bästa vänner, det har vi aldrig varit. Erik ska köra in mig till Örebro, barnen åker med, eftersom de är lediga imorgon. Så imorgon blir det gråtkalas...
Men samtidigt så blir det ju kul, förstås... hoppas jag...
Nu ska vi äta smörgås!
Ha en bra kväll!

Nu ska jag tävla

Söndag morgon, vart väckt klockan 6. Då tyckte inte Theo att vi skulle sova längre, men mysa i sängen ville han göra ungefär en timme, så vid 6:50 tog vi oss ner till vardagsrummet. Kollade lite på barnprogram, fixade välling, bytte blöja. Ingen var vaken, stora barnen sov fortfarande. De har nyss klivit upp. De ska få kika färdigt på små einsteins, som tydligen är jättebra.
På tal om tävlingen så var det en som hade jätte många tävlingar, och som dessutom var snäll och skrev det som en kommentar i min blogg, väldigt snällt, annars hade jag ju missat allihopa. Nu var det ju dessutom ett tag sen jag tävlade, så jag tyckte det var på tiden :).


Jag tävlar om att vinna en valfri sjal hos Millah
Vill du inte vara med och tävla, men ändå vill köpa en sjal, så hittar du dessa tjusiga
sjalar på streetstore.


Nu när jag ändå är igång så kan jag ju ha flera tävlingsbidrag i samma inlägg. Annars får väl
bloglovin spatt... inte för att jag har speciellt många prenumeranter, men jag vet av egen erfarenhet
att det inte är kul att hitta 10 inlägg som alla är olika tävlingar.

Nästa tävling som jag tänkte vara med i är även den hos Millah, och då kan jag vinna presentkort från baresso.
Kika på bilden ser ni lite av vad man kan vinna därifrån.



Jag gillar smycken och assesoarer, det kan ju piffa till den mest tråkiga utstryrsel man kan tänka sig. Så jag skulle såklart vilja vinna detta fina smycke:

Detta och fler tjusiga smycken kan du hitta hos Lindas smycken.
Jag har själv kikat in där, och det finns fler saker som jag mer än gärna skulle vilja ha.
Om du också vill vara med och tävla så kan du klicka här.





Man kunde tävla om många, många fler grejer, men nu orkar jag inte klippa och klistra med bilder längre... dessutom måste jag ju hinna få mig mitt kaffe innan det blir allt för kallt. Och nu när jag kollar på klockan så ser jag att det börjar bli dags för att dra fram frukosten på bordet.
Gjorde rent disktrasa och disksvamp igår, genom att koka dem i vatten och ättika. Luktar inte så gott... Men bra blir det, och det slutar med att disktrasan inte längre stinker apa.
Efter att du kokat dina läskiga disktrasor, och hällt av vattnet, så fyller du på med nytt vatten, och i med lite diskmedel, och där låter du det stå en stund. Efter det, så luktar det trevligt om disktrasan.

Nu ska jag dra fram fukost.


Min shopping

Lika glad som jag var för alla kommentarer jag fick, lika trist är det att inte få några... Å andra sidan kan jag inte klaga på mina 16 läsare/dag att kommentera jämt!
Alexander är här, och vi har det jättemysigt. Nathalie åkte till en kompis, som hon längtat efter att få göra. De bor på en bondgård, och hade en häst, en hund och några katter. Så hon var jätteglad över att åka dit. De skulle ringa när hon skulle bli hämtad. De hämtade henne, efter att de varit på Marieberg, så hon har inte varit där så länge. Gissar att hon inte alls kommer att vilja åka hem sen. En häst, det är ju typ världens grej för henne, en livs levande häst... Theo och Alexander leker lite tillsammans, jättegulliga. Snart ska Erik skickas iväg till närmsta butik, för jag vill ha fika... Men det tar tydligen tid innan han kommer iväg.
Låg och vilade tillsammans med Theo, som låg och snarkade bredvid mig... den lille plutten vet dessutom vad han vill, pratar mer och mer. Uuuutaaaaa säger han åt sin bror när han inte får som han vill, sluta betyder det naturligt vis.
Just ja, jag skulle ju visa upp min shopping... här kommer bilder :)
Alla kläder bredvid varandra
broderade detaljer
Finstickad lång Cardigan
En suddig bild på ett svart linne
Närbild på sjalen
Nu ska vi faktiskt snart fika, och jag ska gå iväg och sätta igång mitt kaffe nu, så jag får nåt... syns gör vi kanske senare :)

Shoppat lite...

Igår bestämde jag att det var dags för en shoppingrunda. En med lite kläder till mig själv, men barnen behövde få nya långkallingar, och Theo fick nya vantar också. Vilket var väldigt nödvändigt. Fingervantar på en 2-åring är inte alldeles kul att försöka sätta på. Så nu vart det tunnare tumvantar istället. Drar ju så kallt när han sitter i vagnen, eller är med ut och cyklar.
Men vad fick jag då? Det tänkte jag faktiskt att jag skulle visa er, men då måste jag först dra fram kläderna så jag kan ta kort på dem. Hittade dem nämligen inte på Lindex.com, fast jag letade inte så där väldigt mycket å andra sidan. Äntligen fick jag tag på en sjal, att ha runt halsen, jätte mjuk och skön.
Men bilder får ni vänta lite med, för nu ska jag dricka mitt kaffe!

Morrn, morrn

Upp i tid idag med, samtidigt som tuppen, nämligen klockan 7. Men vid denna tidpunkt har jag redan lämnat barnen på dagis, och hunnit hem igen. Nu väntar jag på att magen ska göra sig påmind, och tala om för mig att den vill ha frukost. Hopplöst att äta om man inte känner sig minsta hungrig. Men med all sannolikhet så borde ju magen vara väldigt tom vid det här laget. Mat har den inte fått sen igår eftermiddag, och än har det inte dimpt ner någon frukost i den. Hmmm nåt fel på mig...
Idag ska jag fortsätta där ute, med den stora tjocka boken.... den stora tjocka TRÅKIGA boken... fast det var ju det jag inte skulle intala mig. Jag har försökt tala om för mig själv att det är en väääldigt rolig och intressant bok. Låter det som om jag lyckas? Nä, det trodde jag inte heller.
Snart ska jag i alla fall förflytta mig härifrån, för kaffe måste jag ju ha i alla fall.
Dagen till ära så skulle vi behöva ge oss in till närmsta köpcentrum för att inhandla vantar till lillplutt (små, små vantar försvinner myyyycket lätt), långkallingar skulle behövas det med, till båda barnen... Och jag, jag skulle behöva ett par nya toppar... typ tunikor, gärna med längre ärmar på... Får nog bli en tripp in till Marieberg när vi hämtat Nathalie.
Nähe... nu har jag inte mycket mer läsnyttigt att skriva... den där utmaningen jag tänkte gå med på, var nog ingen utmaning för mig... skriva 10 bra och 10 dåliga saker med sig själv...det har jag fått göra så många gånger, så det är jag så trött på... Fick göra det rätt ofta när jag gick på arbetsmarknadsprogram. Så jag hoppas att jag är förlåten...

Glad med tråkigt just nu

Jag blir så glad när jag läser kommentarerna, som jag oftast blir. En Anna har erbjudit mig hjälp, vilket jag säkerligen lär behöva, för det här med grupppsykologi är inte det allra lättaste. Och det kan jag uttala mig om efter att ha läst 5 sidor i en gruppsykologibok. Minns knappt vad boken handlar om... Detta kommer inte bli alldeles lätt. Psykologin kommer nog ställa till det här en hel del, har jag en känsla av.
Någon annan frågade hur lång denna utbildning var/är, den är 1½ år, om man läser den som KY-utbildning och på distans, vilket jag gör. Hur lång tid det tar att läsa den på universitet har jag ingen aning om.
Fick en utmaning också, men den får jag nog ta hand om i något annat inlägg. Just nu så borde jag ju inte ens sitta här, utan försöka förstå uppgiften, och läsa igenom en tråkig text på 50 sidor... Då är det faktiskt roligare med celler och sådant... Men, men, om jag försöker en stund till så kanske ett och annat går in.
På tal om celler så har jag ingen aning om hur djupt vi ska gå, vita blodkroppar tycks vara ett ganska brett ämne, men hur djupt man ska gå inom det, har inte läraren berättat... bra, bra... Eller kanske inte.
Idag fyller lilla mamma år, grattis grattis på 61-årsdagen. På söndag ska vi dit, men då är inte mamma hemma, men jag ska hämta lite böcker där, som nog kan hjälpa mig lite i mina studier. Jag hoppas så i alla fall.
Nu har jag egenligen inte tid att sitta här längre, ska försöka läsa lite mera i tråkboken, sen måste jag läsa lite bloggar, som jag gör varje dag... Igår vart det dåligt med datatid på kvällen, för jag orkade inte ta in datorn till huset, så den fick övernatta i garagerummet... Ikväll får det väl bli ändring på det, så gubben blir nöjd...

Leukocyter och andra celler

Rubriken talar om vad jag har pysslat med i dag. Jag har försökt lära mig om kroppens olika celler. Men det är lite förvirrande. Man har ju hört att man har vita blodkroppar i blodet, som är immunförsvar. Men när man sen börjar kolla upp de vita blodkropparna, så finns det ett antal olika... Det blir lätt rörigt, kan jag säga.
Egentligen borde jag fortsätta med mina studier, men det vart så himla tokigt, eftersom jag skulle skriva om celler, och så var det lita andra uppgifter, men det hittade jag inte fakta om, i den boken som det stod att vi skulle använda. Lyckligtvis så har min mamma en bok om celler, som hon hade en gång för rätt längesen. Men jag tror att den är rätt aktuell fortfarande. Tror till och med att det står att man kan använda den, om man läser om referenslitteratur. Ja, ja, jag har till den 9:e Oktober på mig, det är ju en stund. Men det är en massa annat som ska göras tills dess också, inte bara ett ämne jag läser åt gången, utan fyra.
Snart ska jag gå in och börja med maten. Idag blir det fiskpanetter och potatismos. Enkelt och bra, och den här gången ska jag göra potatismoset själv, har ju fuskat de senaste gångerna och använt pulvermos. Som jag inte alls tycker om egentligen. Smakar inte ens potatis, i alla fall inte i min mun.
Ikväll så ska Nathalie på nying. Så jag ska gå med henne dit, och lämna henne där. Ska prata med en av ledarna där, fick erbjudande om att vara med att leda en barngrupp som ska ha gymnastik. Jag tyckte att det lät kul. Inget jag får betalt för, men det kan vara kul att göra nåt som är värdefullt för barnen. Tycker jag i alla fall.
Imorgon ska Nathalie på kör, på eftermiddagen, på kvällen ska jag iväg på körövning, jag med. Vi får hoppas att det går bra. Men det kommer det säkert att göra.
Tänkte att jag skulle hämta en väska som jag ska låna, till min östersundsresa. Ska nog gå och hämta den innan jag börjar med käk.
Så då bör jag avlägsna mig här ifrån precis just nu!
Just det... visste du att just DU är uppbyggd av 50 biljoner celler?

Solig och kall morgon

Idag var det riktigt kallt ute, när jag skulle cykla iväg med barnen till skola och dagis. 4 grader stod det på termometern, burr. Men kläder efter väder gäller, så det var bara att dra på sig 3 lager med kläder, och se, jag frös inte! Det vart snarare tvärt om. Men även om jag förbannar att cykla iväg med barnen på morgonen, så är det ändå ganska skönt... När man kommer hem. När man kan fixa sin frukostmacka i lugn och ro, brygga sig en kopp kaffe och gå igenom dagens mailskörd. Den som i vanliga fall varit riktigt skral, och mest fylld med reklam, har nu väckts upp till liv. Av alla klasskamrater. Men jag använder inte mina två vanliga adresser som jag har, utan använder mailen med dem på plattformen ZOnline. Fungerar väldigt bra.
Gårdagens premiär med chatt med 30 personer gick över förväntan. Lite rörigt, men helt okej. Sen vart det väl inte helt bra av att bredbandet la av mitt i allt. Gällde inte bara min dator, utan alla datorer här hemma. Hoppade ju igång igen efter en liten stund. Hoppas verkligen att det inte händer igen. Fast det törs jag ju nästan lova att det kommer att göra.
Köpte en kalender igår, rosa med lite trollsländor, näckrosblad och prickar på. Jättesöt, kommer att få stor användning av den. Just nu känns den väldigt tom, så jag försöker fylla den lite, med födelsedagar, och små anteckningar om när det är körträningar och när vi ska sjunga upp. Tycker det är så trist med tomma almenackor, men det behöver ju inte betyda att den måste vara fyllt med en massa viktiga möten.
Nu springer klockan iväg ser jag, jag ska äta min frukost, sen ska jag ta min plats ute i "mitt rum", och försöka få lite gjort. Har inte så mycket att göra än så länge, så det är rätt lugnt. Hoppas att några av mina böcker dyker upp idag. Har ju faktiskt betalat för dem.

Diskriminering

Visst är det väl lite diskriminerande ibland? Till exempel så säger de ju att man kan få 50 000 i rabatt, vid köp av ny bil... men tänk om inte jag vill köpa en ny bil, utan bara vill ha kvar min gamla (eller våran gamla i detta fall), kan inte vi bara få 50 000 i handen då, som vi får köpa vad vi vill för?
Eller varför vinner bara vissa 150 miljoner, och vissa bara 1? och vi inga pengar alls? Trots att vi provat på lotto... Diskriminering och jag och sambon kommit överens om att det är.
Idag har jag varit på ljusparty hos Ellie, det var jätte trevligt, mycket fint har det kommit sen jag var på ljusparty senast. Mycket nytt, som jag gärna skulle ha i mitt hem, men jag tror att min andra halva inte tycker samma sak. Han tycker redan att jag har för mycket ljuslhållare. På ljuspartyt så fick vi pastasallad, som smakade jättebra. Nathalie var med, hon lekte med en jämnårig där, de hade riktigt kul, och Nathalie tyckte inte riktigt att vi skulle åka hem. För ett par dagar sen så sa Nathalie att hon inte  alls tyckte om pastasallad, idag smällde hon i sig 3 portioner, måste alltså ha varit nåt magiskt med den där salladen. Tack för en trevlig stund Ellie.
Jag ska ha visning längre fram, är det tänkt. Har betämt datum och tid, så nu hoppas jag att inget krockar med mina planer.
Imorgon börjar skolan, mitt första steg mot att bli Läkarsekreterare.
vem vet, så här kanske jag sitter om ett år på en vårdcentral eller sjukhus...
I förmiddags så sjöng jag med kören, fick beröm från han som spelar piano, och från en hel del andra i kören. Som verkligen, verkligen vill att jag ska fortsätta. Och jag ska sannerligen försöka. Det är trevligt att sjunga, man får extra energi, och så blir man glad. Under gudstjänsten idag så serverades det nattvard, jag tog inget... Jag är inte troende... Ett tag tänkte jag ta det för syns skull, men jag lät bli, det skulle kännas så fejkat. Har redan provat på det där... när man läste till konfirmationen, så fick man ju prova det där. Nu var det visserligen inte riktigt samma bröd, för detta var en rund brödskiva som de bröt i bitar, istället för de där platta oblaterna som smakar papper, som i alla fall jag fick i kyrkan.
På tal om nattvard, så skulle man här få ett varsitt "glas". Såg ut som små kromfärgade snapsglas. Det första jag kom att tänka på var att den där grejen måste vara perfekt om man ska ha shotrace... Den var rund, hade plats för rätt många "glas", prefekt alltså. Orena tankar jag har... haha.
Klockan börjar ticka iväg, jag ska sätta mig och läsa klart lite saker tills imorgon, då skolan ju faktiskt börjar... Men det är bara en chatt imorgon, under en timme, vad jag ska hinna få svar på då, har jag ingen större aning om, men andra kanske har samma frågor som jag, så jag får nog svar i alla fall :).
Jag har fastnat för ett rätt larvigt spel, egentligen, men lite kul är det ändå. Testa genom att klicka på länken nedan:
http://mrswoody.mybrute.com
Ha en bra kväll alla!

På tal om

Det nya som är på gång här hemma är ju lite renovering, kanske inte för att vi vill, utan för att vi måste. Tvätt och tork ska ut, de står där uppe i badrummet. Där golvet börjar svikta, syns nere i köket, i taket. Så det ska inköpas en kombinerad tvätt och torkmaskin. Den ska stå där nere i köket. Men för att den ska få plats där så måste det först rivas ut en sektion med lådor, vilket i och för sig var rätt snabbt gjort. Sen så är det en hylla som ska bort också, och de tar man också bort rätt fort. Men för att få plats med allt, så måste det in lite lådor på ett annat ställe, där vi har 2 stycken rätt höga lådor, där ska vi sätta in 2 låga lådor istället, så vi får plats med det vi behöver få plats med.
Där uppe i badrummet så kommer badkaret att flyttas på, när ekonomin tillåter så ska det in en duschkabin där. Eftersom golvet lutar åt fel håll, det har ju blivit så eftersom det sjunkit. Så en duschkabin blir bra då, då kan man dra ner vattnet som kommer från duschkabinen rakt ner i avloppet. Med den operationen så har man nog räddat badrummet i några år till. Välbehövliga år.
Nu ska jag strax gå och handla frukost. Vi är hungriga, men hade inget mjukt bröd här hemma. Hårt bröd blir jag aldrig mätt på, så nu väntar jag på att det ska bli dags att gå mot affären, som ligger 5 minuter härifrån, så jag kan inhandla det som behövs. Theo har i alla fall fått sin välling, så han är glad och nöjd, kollar just nu på barnprogram med Nathalie.
På schemat idag står nog gräsklippning skulle jag tro, nåt mer vet jag inte. En annan fråga är väl vad vi ska äta för mat. Jag funderar på att fixa kycklingfile, inlindade i bacon. Med klyftpotatis. Det smakade himla bra förra gången, så det ska det nog göra även denna gång.
Nähe, nu ska jag gå och handla :)
Ha en god frukost!

Demolering eller Renovering?

Jaha, vårat badrum där uppe är ju inte speciellt bra, den bärande väggen i köket (som satt där en gång för väldigt längesen) är ju borta, sedan länge. Vilket gör att taket nu sviktar. Vilket i sin tur betyder att vi måste ta bort något tungt från badrummet där uppe. Badrummet i sig är i rätt dåligt skick, men går att rädda ännu ett tag. Om vi gör om lite. För det första så ska vi köpa en kombinerad tvätt och tork maskin. Den ska stå i köket... Kommer att kännas väldigt konstigt att stoppa in tvätten i köket. Kommer säkert bli fel ett antal gånger, eftersom tvättmaskinen kommer att stå precis bredvid diskmaskinen... Behöver jag säga vad som kommer gå fel? En tröja i diskmaskinen, och bestick i tvättmaskinen...
Har fått fina kommentarer, och jag blir så glad för varenda en av dem. Malin skrev en sak, att leksaker på golvet inte gör så mycket, då syns det ju att det finns barn som lever runt i huset. Och det är ju en sak... Men när barnet i fråga vänder upp och ner på 3 lådor, mitt på golvet, så ser det ut som en bomb gått gått igenom rummet.
Just nu kollar jag på våra bästa år, där de spelade en väldigt bra låt, skulle gärna veta vad den heter... men jag har ingen aning, men vet att jag hört den förut. Kände inte igen de som sjöng heller... störigt..
Nu ska jag sätta mig och dricka upp mitt kaffe, snart ska plutt hämtas... funderar på om jag ska följa med... Min lilla plutt, mammas hjärta!!! Ängeln är i skolan, och lär sig en massa nya saker... Och det behövs nog, när man tar fel på fisk och fågel hihi. Vi skulle äta pasta med lax igår, och nathalie frågade om laxen var en fågel ;). Inte så lätt att hålla ordning på allt hihi.
Ha en bra dag vänner!

Snabb vecka

Känns som att den här veckan kommer att gå fort, det är ju redan onsdag. Men av någon anledning så går måndag och tisdag fort, för då har Nathalie rätt långa dagar i skolan, sen när hon kommer hem så dröjer det inte länge innan det är dags att göra mat, efter det så är det ju snart bolibompa. Onsdag betyder bad här hemma, så ikväll ska barnen tvagas. Kan behövas.
Det är rätt varmt här idag, när jag åkte hemifrån med barnen så var det nästan 18 grader varmt, lillplutten tyckte ändå att det var bra att ha fodrade gummistövlar på sig... Han var såååå stolt när han lyckades ta på sig dem själv. För att inte tala om hur mycket han lyser när han lyckas ta av sig alla kläder när det är dags att hoppa ner i badet.
På tal om Theo så har han kommit på en väldigt tråkig lek, i mina ögon, han släpar in sina lådor med leksaker, hit in i vardagsrummet, och sen vänder han upp och ner på dem. Inte kul alls. Man kanske kan låta bli att lägga ner det i lådorna igen, då har han ju inget att hälla ut menar jag... Å andra sidan så ser det väl inte så välvårdat ut här hemma om man låter alla grejer ligga utspritt på golvet.
Har hunnit med att duscha idag, känns bra att ha det gjort, hoppade över att göra det igår kväll, för jag höll på att somna i soffan.
Nu ska jag ta hand om den disk jag har dragit fram, sen ska jag plocka i leksaker.

3 böcker till mamma

Ja, nu äntligen har jag lite tid att sitta här, det var längesen jag fick till en blogg nu. Känns som att dagarna bara springer ifrån mig. Skolan börjar snart, det känns bra, men jag undrar om jag kommer att klara av det. Fick hem 3 böcker som jag köpte här om dagen, av en tjej som gått samma utbildning. Ska köpa resten av böckerna från henne också, men just nu så tillåter inte ekonomin några sådana inköp. Men pengarna kommer väl snart, så då kan jag köpa de böcker som behövs. Bra att köpa dem begagnat, för de är satans dyra som nya.
Snart är det dags att åka till Östersund. Kommer förvisso att bli himla kul, men... det är ett stort MEN. Jag kommer att sakna mina barn så att jag nästan går sönder. Jag kan ibland komma att tänka på det om kvällarna när jag ska sova. När Theo har krupit intill mig, och drar låna djupa andetag, och jag hör att han sover djupt. Då ligger jag där och tänker, tänker på hur det kommer att kännas at ligga i en säng alldeles själv, utan en Theo som ligger och snusar tätt intill. Gråter vid tanken på det, jag vet ju så väl att han har det bra med sin pappa, och att jag länge tjatat om egentid... Men i 4 dagar, och 4 nätter... det är mycket... nästan för mycket. Och skrämmande är det när jag tänker att det inte bara är en gång som jag ska åka iväg. Såklart jag kommer att klara av det, det vet jag, för det måste jag... men det är ändå tankar som väcks...
Idag tänkte jag att jag skulle försöka skicka in min studieförsäkran, men jag hittade för det första inte adressen dit, eller jag hittade en adress, men jag vet inte om det är rätt adress. Skrev ett brev till hon som har hand om utbildningen, men jag har inte fått något svar, trots att jag skrev redan i förmiddags. Inte alldeles lätt att få tag i folket där.
Nu är det snart bolibompa, jag ska nog gå upp och duscha... mest skulle jag vilja sova, har varit så himla trött den sista veckan.
Jag hoppas att ni har haft en bättre vecka än vad jag har haft! Nu ska jag roa en liten plutt!

Middagsutmaning

Middag håller jag på att fixa nu, blir ugnsstekt falukorv, testade en ny variant utan ost, hade bacon på istället, vad tror ni om det? Mellan korvskivorna vart det lök och tomat. Och för att såsa till allt lite, så hällde jag på matgrädde och chilisås. Till det ska vi servera mos, men idag orkade jag inte göra eget mos. Kanske för att de bara hade färskpotatis på ica, sist jag var där, blir inte bra att göra mos av det. Får vänta någon månad till innan jag kan göra eget mos. Så pulvermos får det bli. Förresten smakade jag ett jättegott mos här om dagen. Köpte från ikea, låg i frysdisken där man kan köpa korv. Det var som färdigmosad potatis som var frusen. Bara att koka upp vatten och hälla i, smakade helt okej faktiskt.
Har fått en utmaning också, från Cecilia, (och jag fortsätter att förbanna google chrome för att jag inte kan göra länkar med länkverktyget, istället kommer jag få gå in i explorer, öppna bloggen därifrån, och sen göra en länk där) denna utmaning lät lite kul.
Vad ska man göra då?
Jo, man ska lista 3 plagg som man aldrig skulle sätta på sig... finns ju så hiskerligt mycket fult, så något ska jag nog hitta...
Ganni Småblommig byxdress
Vem i hela världen sätter på sig något sådant här? Okej, smaken är som baken
men ändå, någon måtta måste det väl ändå finnas... Säkert rymlig och bekväm på många
sätt, men ful så det förslår...
Glitzy Mickey hjärta Mimmi
Walt Disney må ha varit poppis hos mig, för typ 15 år sen, att sätta
på sig en top med musse och mimmi på, det är som att göra sig av
allt vad värdighet heter. Däremot skulle jag gärna sätta på mig en tröja med en smurf på :D.
Glitzy Blue satin dress
Iddes inte lägga in någon större bild av detta fula. Om någon köper en sån här åt mig...
ja för det är bara så jag skulle få tag på en, så skulle jag för det första aldrig sätta på mig den, för
det andra så skulle jag fråga om personen i fråga inte kunde ha köpt en svart plastsäck åt mig istället, ungefär samma passform på en sådan, om inte bättre...
Ja, ni, det var en kul utmaning, men vem utmanar jag... jag utmanar Ellie.
Hoppas att ni haft en bra Lördag, snart ska jag och plutt gå upp, så han får bada. Han måste ju vara ren och snygg imorgon, när vi ska iväg och hämta Nathalie.

Seg...

En seg dag, men det kan väl förklaras med att jag inte är helt frisk, men jag vart övertalad till att följa med ner till kören, så det ska jag väl göra. Men sjunga låter jag nog bli med... Tror inte att det kommer att låta så bra...
Så idag får Erik lägga barnen själv, hur det ska gå vet jag inte, eftersom Erik sitter i soffan och sover... och låter barnen kolla på barnprogram... Han skyller på att han inte mår bra, men det är en dålig ursäkt, för jag får ta hand om barn trots att jag mår dåligt...hmmmm
Theo snorar fortfarande, men han är i alla fall piggare nu, så pigg så att han inte ville sova någon middag alls idag, ja 30 minuter, men det var ju inte mycket till sova middag. Kanske känner han att han inte behöver sova på dagen när han bara är hemma om dagarna, han har ju inte så mycket att göra.
Imorgon åker Nathalie till sin pappa, och henne ser vi åter på söndag.
Ute har det börjat komma staket på plats, blir jättefint, tycker jag.
Måste byta ringsignal på min telefon, för flera gånger så har de spelat samma fågelsång på tv:n som jag har på min telefon, och det där blir hemskt förvirrande, även om telefonen ligger i hallen. Vad jag ska ha istället vet jag inte, de som finns på telefonen är så tråkiga. Den här fågelsången fick jag ju gratis från telia nu i somras, tänk om man kunde få en annan gratis också... Riktigt vad jag söker för ringsignal vet jag inte, vad har ni för något?
Nähe, nu ska jag förbereda för det sista innan jag ska åka... när jag kommer hem ska jag gotta i mig lite paj och vaniljsås... ska bli smaskigt.
Hmmm det var nåt jag skulle skriva i bloggen, men det har jag glömt, så det är anledningen till att det bara är babbel i det här inlägget.

Snörvel!

Jaha, så var det min tur... jag har gått och blivit sjuk. Theo har smittat mig, skulle jag tro. Nathalie är den som inte är sjuk, hon blir aldrig sjuk, den ungen. Vet inte vad det är med henne. Men jag har mått riktigt pissdåligt idag, har känt mig febrig, haft ont i huvudet, är trött mest hela tiden. Ja, allt sådant där som gör att man inte känner sig helt frisk. Vem vet, jag kanske har fått svininfluensan? hamnar nog snart i danmark och andas med konstgjord lunga.  Nädå, så dödssjuk är jag inte... men lagom för att kalla mig sjuk i alla fall.
Fick hem i alla fall ett kul brev idag, från Lernia. Inloggningsuppgifter till First Class, det program vi ska använda för att prata med varandra. Sen lite mer information om dagarna i Östersund. Trodde att man skulle få något litet tillfälle till att se staden, men det erbjuder inte tiden där...
Nu hinner jag inte sitta här längre, hade gärna bara setat här och tagit det lugnt, men det tycker inte barnen att jag ska göra. Borde gå och handla men vet inte om energin räcker till det...
Hoppas att ni är friskare än vad jag är.

Skillnad!

Igår så skulle Nathalie klippa sig, jag hade egentligen tänkt sova middag, men självklart så ville jag vara med när hon klippte sig, så jag lät bli att sova middag. Å andra sidan kunde jag inte somna i alla fall, så det var ju ingen större sömnförlust. Nathalie har ju haft rätt så långt hår, men igår bestämde hon sig för att klippa av sig håret. Så nu når det bara till hakan. Hon vart faktiskt jättefin! Hon tyckte att det var jättebra att ha så kort hår, för då kunde hon inte längre äta med håret :). Jag har en bild åp hur hon ser ut som nyklippt, men den bilden ligger ännu inte på datorn, får ordna det sen.
Just för tillfället gör jag vad jag förmår för att hålla mig vaken. Har en kopp kaffe bredvid mig, och känner mig riktigt trött. Är inte riktigt frisk känner jag, och det gör ju inte att man känner sig piggare heller... Ska försöka sova lite middag idag, när Theo sover, idag ska ingen klippa sig i alla fall.
På torsdag var det ju tänkt att vi skulle gå på bio. Vi har ju outnyttjat presentkort sen i julas, men ska det nu bli familjen sjuk här hemma så lär det ju såklart inte bli någon bio. Känns som att så fort man hittar en bra film som man vill se, så händer nåt, som gör att man inte kan se filmen i fråga.
Igår var vi in till Örebro en sväng, jag fixade ett tillfälligt csn kort, så att jag kan åka på studentrabatten på tåget mot östersund. Men det är ju en stund kvar tills jag ska åka. 21/9 sätter jag mig på tåget mot Östersund. Men studierna börjar den 14/9, och tills dess så är det ju inte så lång tid kvar. En vecka innan studierna börjar så ska vi få de sista grejerna som behövs. Jag hoppas att man snabbt kan komma åt den studentlitteratur som behövs.
Nu ska jag kolla på Knigt Rider!
Japp, sådär vart hon när hon klippte sig!
Closeup!!

RSS 2.0