Höst!

Jag har många gånger sagt att jag inte gillar hösten. Men det där är lite delat... det finns ju en hel del som jag faktiskt gillar med hösten också. Största nackdelen är ju att det faktiskt blir mörkt, kallt och regnigt. Men nästa sak som slår mig är ju att det är så färggrant. Och när solen är framme om hösten, och luften är frisk, då är det ju faktiskt riktigt skönt att ta en promenad. Promenad lär det bli för mig resten av hösten och vintern. Erik har bara den här veckan kvar att jobba på Eriksson i Kumla, sen är det slut. Det finns förvisso goda möjligheter för honom att få ett nytt jobb rätt snart, men ändå. Kommer han då att börja gå dagtid, så kommer ju det betyda att jag vackert får gå till dagis mitt i smällkalla vintern, med massor av snö på oplogade vägar. Det kommer inte bli så himla kul. Det hade väl varit en sak om vi hade bott nära dagis, men det gör vi inte. Eller nära och nära... det är 1½ km enkel väg. Närmsta vägen är på gångvägar, och dom lär ju inte plogas tidigt på morgonen. Vi får helt enkelt se hur det går. Hoppas på en vinter med lite snö.
Var in till Örebro idag tillsammans med Emma. Hon skulle ha lite allt möjligt och hon frågade om jag ville följa med som sällskap. Gärna, skönt att komma hemifrån. Theo är på dagis och Nathalie är i skolan. Jag borde sätta lite fart med det jag ska göra... Men det går tungt. Har i alla fall fått tillbaka lite uppgifter, alla godkända med plus i kanten... skönt det... Orkar verkligen inte satsa på högre än G just nu i alla fall.
Just ja... kollade in på CSN för en liten stund sen, och vet ni, min studieförsäkran har äntligen kommit in, och jag får mina pengar imorgon. Underbart... riktigt underbart!! Skulle gärna sätta undan en del så man kan inhandla julklappar sen... Men först och främst så blir det nya däck till bilen, lite reparationer på den, sen så blir det ved så vi kan elda i vinter... sen blir det säkert nåt mer... Eriks restskatt till exempel... kul.. näää..
Men nåt jag ska skaffa inom en snar framtid är en hylla till Theo. Ser ut som en trapp, som man får plats med en massa förvaringslådor i, dessa förvaringslådor finns i 3 storlekar, och detta skulle passa Theo himla bra, som har så himla mycket saker överallt. Sen lär väl pengarna även få räcka till vinterkläder åt barnen...
Nähe.. har druckit mitt kaffe nu, och nu ska jag försöka göra det jag ska... och det är INTE att sitta och blogga.

Stoooor lekpark

Igår så var barnen lediga från skola och dagis, det var någon form av utbildningsdag för personalen. Jag och barnen hade ingen större lust med att stanna hemma, det var så trist och tråkigt att bara gå här. Kände att jag inte hade så mycket till inspiration till att hitta på något på hemmaplan. Theo fick sova middag tidigt, och när han vaknade så petade vi i oss lite lunch och så åkte vi iväg in till Örebro. Theo älskar att åka buss, och är väldigt noga med bältet kan jag säga. Väl i Örebro så undrade ju barnen vad vi skulle göra, jag hade bara sagt att vi skulle gå till en stor lekpark :). När vi väl kom fram så vart det jubel, lek och bus landet!! Vi lekte och fikade en kortis. Jag har ont lite här och var, men mest i mitt knä som inte alls tycker att jag behöver klättra i klätterställningar. Vi åkte rutchkana, kastade med bollar, hoppade på studsmattor, klättrade runt i en hoppborg som var fylld med luft... Ja, ni hör, vi roade oss kungligt :-).
Efter 3 timmars lek så skulle vi ge oss iväg hem, var så smidigt, för Erik hade varit på intervju, som var färdig lagom som vi skulle börja röra oss hemåt... Så vi åkte med honom hem. Theo somnade som en stock i baksätet.
Just precis idag har vi inte gjort så mycket. Men jag sökte i alla fall jobb här om dagen på onkologen på USÖ, och fick idag ett bekräftelsebrev om att de fått min ansökan... alltid något tycker jag, något sådant har jag aldrig fått förut. Men jag blir ju inte förvånad om de redan anställt någon internt...
Nu börjar det bli dags för sängen, men fundilurar på att kolla på dagens idol först. Kollade inte på det eftersom sonen absolut ville att vi skulle kramas i sängen då, när han skulle sova... myyyyys.


Vilken dag!

Tråkig dag, surig dag... inte kul i alla fall. Fy bubblan. Erik är som ett ilsket bi idag, och jag har ingen aning om varför... Kan knappt säga ett ljud till honom. Nu diskar han, och surar, säkert bara för att han får diska...
Blir lite irriterad på hans sätt att prioritera... i hans värld så kommer alltid barnens behov längst ner... Och det tycker jag inte om... Vill köpa en hylla till Theo, som han kan ha sina leksaker i. Finns på ikea, och totalt med lådor skulle den väl gå på runt 1000 kr. Men den skulle behövas! För att inte tala om att Nathalie behöver nya kläder, då får jag höra: Ja, vi får väl se om det blir några pengar över till det...
Pratas det om akvariet så är det tydligen inga hinder för om det kostar eller inte... Han skulle heller aldrig få för sig att köpa kläder till Theo för sina sparpengar, vilket jag får göra nästan hela tiden, vilket i sin tur resulterar i att jag inte har några sparpengar... Intressant vetande? Nä, jag trodde inte det heller.
Nu ska jag leka lite med min son, funderar på att kasta ut min kar, för hans negativa energi sprider sig som pesten här hemma...
Ha en fin lördag!

Mysig start på dagen!

Idag har jag och min dotter namnsdag, det är Ida idag. Min mamma ringde nyss och grattade mig *tack*.
För någon timme sen så skulle jag och Theo ge oss ut för att köpa mjölk på konsum. Lagom vi kommer utanför dörren så möter vi farfar på cykeln. Så vi tog sällskap med honom ner på samhället och Theo lyckades få en liten påse godis, en tidning och så fika sen på bondkakan. Jag vart bjuden på en kaffe och parisare, tack så mycket säger jag. Känns som en helt perfekt start på dagen.
Just nu sitter Theo och kollar på bolibompa och spelar på ett spel som följde med tidningen. Tidningen var för övrigt Musse Pigg som Theo är väldigt förtjust i. Fast när Theo säger det så heter det Musse Pill :D.
Vad gäller akvariet så går det framåt. Christer var här igår och drog en massa PVC, vuxenlego. Det stank Tangit på en större yta av huset än vad jag hade önskat, men nu är det i alla fall borta. Han kommer idag igen, och ska limma det sista åt oss, och sen är det klart. Han skulle även vara snäll och ta med sig lite osmosvatten (filtrerat vatten) till oss, då det tar så lång tid för oss att få fram vatten. Dåligt tryck i våra ledningar. Beror nog på att de är gamla.
Nu ska jag fixa med lite här hemma, sen så blir det nog en liten promenad, som jag lovat Theo. Jag ska skriva ut ett papper där, så att jag kan få mina pengar från CSN snart.
Just ja...
Katja
Tack för tipset. Hittade kängor med snöring, men det var bara dekorationssnörning, så de gjorde inte så mycket nytta. Försökte titta efter ett par med "riktig" snörning, men då var stövlarna sådana där som går över knät, och det vill jag inte ha :-).

Jag har för tjocka vader...

Alltså, nog för att jag har extra vikt som jag bär på, men vaderna är det ingen extra vikt på, endast muskler. Normalt, eller hur? Japp... Fick hem en Ellos-katalog med massa snyggt i, som jag mer än gärna klätt mig i till vintern. Bland annat snygga stövlar. Men hur smal ska man vara för att man ska få på sig de stövlarna? Jo 36 cm... Låter kanske mycket, men mina vader är 42 cm runt om på bredaste stället... Hopplöst att hitta stövlar jag kan ha ju... Irriterande helt klart.
Idag kommer Christer och ska montera PVC på akvariet, och det kommer stinka utav bara skogen. Inte så nyttigt för barn att andas in ångorna, och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. Att Erik skulle ta med Theo någonstans finns inte på kartan, han har gjort klart att det är hans akvarium... Det visar han med hela kroppsspråket, men jag fick faktiskt vara med och bygga upp revpelare... alltid nåt.
Nathalie är i alla fall iväg och leker hos en kompis, vad jag och Theo ska hitta på har jag ingen aning om. Får se om vi kan komma på något.

CSN har fattat ett beslut

CSN i ett nötskal. Loggade in på mina sidor för att se hur det går för min ansökan. Då får jag fram att de har fattat ett beslut. Förra gången jag ansökte om studiemedel så fick jag ett brev om det hela, men inte den här gången. En annan fundering jag fick är varför jag får 1000 kr mindre nu, jämfört med förra terminen? Då fick jag 9100 nu får jag 1000 kr mindre som sagt, varför? Har säkert glömt att fylla i någonstans... skulle inte förvåna mig.
Idag har Theo fått vara hemma från dagis, för det vart så sent i säng igår. Han var supertrött i morse när vi skulle iväg till tandläkaren med Nathalie. När klockan var 11 i förmiddags så snarkade han i 2 timmar!!!
Imorgon är det tenta i word-programet. Har inte kollat igenom det minsta om vad jag borde kunna. Men jag tror att jag har ett hum i alla fall. Kopplade dokument gissar jag, och så blir det väl någon övning om att använda så lite tomma tangenter som möjligt, dvs enter knappen...
Nu är det barnprogram på tv, och barnen sitter snällt och tittar.
I brevlådan idag så fick jag en rar överraskning. Det var från Collage foto som tog skolfoto på Nathalie. Den ungen kan man tro är fotomodell fast hon bara är 9 år. Hon blir bra på bild hur hon än bär sig åt. Jag kan ju nästan inte välja...
Nu ska jag sätta fart med maten... fiskpinnar och potatismos.

Facebook

Har lagt ner verksamheten... vet inte om det bara är för mig som det inte funkar, eller om det är samma sak för alla. Men jag tycker internet här hemma blivit segt över lag. Men samtidigt har jag lite svårt att tro att facebook har lagt ner, eftersom jag kan surfa in där på mobilen, det är på datorn det inte vill sig...
Nathalie har varit hos tandläkaren idag. Allt såg jättebra ut, inga hål, traumakontrollen gick bra, och fyllningen sitter precis som den ska. Så nu behöver hon inte gå till tandläkaren igen på 2 år, om inget händer såklart.
Theo var väldigt intresserad av allt som tandsköterskan gjorde, var med och framkallade röntgenbilder, tittade på datorn, var med och hämtade tandläkaren... charmtroll...
En annan trevlig upptäckt jag gjorde precis nyss var att: JAG KLARADE TENTAN I MEDICINSK TERMINOLOGI!!!!
Så himla underbart skönt, så nu känns det som om man kan slappna av lite när det gäller den kursen, den är ju för övrigt snart slut. Har bara en studieenhet kvar, sen är det färdigt.
Det tråkiga är att jag tycks inte få tag på någon LIA-plats... har 2 veckor i Laxå, där jag för övrigt gärna hade varit ännu längre, men det går tyvärr inte för dem, vilket är himla synd. För de två veckor som jag varit där förut, så lärde jag jättemycket.
Igår var Mr Christer här, min nya idol ;). Nu har vi sidor på vårat kar, med dörrar och det är faktiskt skitsnyggt!! Dörrarna ska vaxas en gång till hade vi tänkt. Men för tillfället så är vi mest sugna på att fylla vatten i karet och få fart på allt... Men det är ännu en bit kvar, det måste kopplas en hög med rör och kranar och sånt. Vi väntar på att få ett par olika streamers också..
Just ja.. jag ska på fest i Oktober då Emma fyller 30. Trodde ett tag att jag inte skulle få fatt på någon barnvakt, men min snälla mamma kommer hit och ställer upp över natten. Tack snälla, snälla mamma.
Annars undrar jag när CSN tänker ge mig mina pengar. De har förvisso 2 veckors handläggning på studieresultat och ansökan om studiemedel, men måste det verkligen ta 2 veckor bara för att? Känns lite som att de inte tänker ge något beviljat förrens det gått 3 veckor. CSN kan inte det där med att skynda sig.... Tröttsamt är det i alla fall.
Strax ska jag äta frukost och dricka kaffe. Theo har jag hemma här hos mig idag, det vart så sent i säng för honom igår kväll, så han var jätte trött när han skulle gå upp i morse. Tyckte inte han skulle behöva gå till dagis och vara jättetrött då. Visserligen har jag väl egentligen både det ena och det andra att göra i skolan, men det hinns nog med det också.

Mat och bak

Hur ska det här bli? Jag kan verkligen inte komma på vad jag ska skriva om i en uppgift om gruppsykologi. Det ska fläta ihop 3 andra uppgifter, så det är en riktig utmaning. Grejen är att det nog hade varit lättast om man haft mycket arbetslivserfarenhet, men jag har inte så där jätte mycket erfarenhet, och har aldrig varit på något ställe så pass länge att jag upplevt en stor de av dynamiken i en grupp. Jag får väl helt enkelt försöka ta lite från verkligheten och sen spä på med lite fantasi... Men jag försökte med det idag, men jag kom ingen vart. 4-5 rader men jag var ändå inte nöjd, och då är det lika bra att radera.
Både igår och idag så har det bakats här hemma. Igår så bakade jag vallmobröd, som vart riktigt goda med fullkornsmjöl. Det dumma med hembakat är att det är så gott så man kan äta så mycket mer, bara för att det smakar så bra.
Idag skulle Erik baka till sitt fikabord på jobbet, för att han förlorat 3 gånger i kortspel på 1 vecka. Det vart bullar med vaniljkräm på, jättegoda vart de också, jag har provsmakat dem :). Men det vart nog att jag gjorde det mesta. Erik rörde ihop degen, jag hällde i mjöl, och han gjorde två stycken bollar av degen, jag gjorde de 16 andra. Jag gjorde vaniljkrämen och jag klickade i den i bullarna, och jag skickade in bullarna i ugnen och garnerade dem med florsocker när de kom ut. Men det är ganska kul att baka, så det gjorde inte så mycket.
Barnen fick också smaka på bullarna, Theo föredrog vaniljkrämen framför bullen :).
Nu ska jag ta det lite lugnt i soffan och försöka ladda upp inför i morgon, då jag tänkte att jag skulle försöka få färdigt 2 uppgifter, nämligen medicinsk dokumentation och gruppsykologi. På fredag har vi tenta i word... men det blir nog busenkelt :). Ligger ju på VG i den kursen, så jag känner mig ganska säker. Värre blir det nog med excel-tentan som kommer senare, jag och excel är inte så bra kompisar.
Ha en fin kväll vänner!

Gobbit-smycke

Jag är med och tävlar om ett smycke från goobit, de har en massa fint!! Himla svårt att bestämma sig. Jag vet vart jag kommer att ta en titt den dagen jag har mer pengar på kontot... Och pengar på kontot är nåt som absolut inte finns just nu, eftersom CSN och skolan krånglar. Skulle lämna in studieresultat, den första som fyllde i det, fyllde i fel, så jag fick fylla i på nytt. När det väl kommer in så har de 2 veckors handläggninstid säger de... de kan ju aldrig tänka sig att skynda sig... När de väl gjort det så måste jag väl skicka in en studieförsäkran också... byråkrati.. vad är det?
Bland annat dessa fina ringar finns... gå in här och kika du med!

Förälskad?

Alltså jag har fått någon form av tonårscrush för Andreas Carlsson, kanske inte i just han, men hans sång all I need is you. Har lyssnat på den flera gånger om dagen i ett antal dagar nu... Men jag har varit rätt imponerad av den människan sen jag läste hans bok live to win - sångerna som skrev mitt liv. Handlar inte bara om han, utan man får en hel del funderingar på hur man faktiskt kan tänka om saker och ting.
Han har ju gjort en hel massa låtar, som han inte sjunger själv, men han har ju även släppt ett eget album, skulle gärna vilja ha tag på det... men vet i 17 hur... finns ju inte i någon vanlig webbshop längre, eftersom albumen släpptes 1996. Får fortsätta forska i det helt enkelt...
Idag är det tänkt att jag ska försöka göra lite gruppsykologi, kursen har nåt mer avancerat namn, men då låter det så enormt tråkigt, så då vill man inte ens ta tag i uppgiften med tång. De tidigare uppgifterna har ju varit busenkla jämfört med det här. Men en utmaning är väl till för att ta tag i, eller?
Tänkte jag skulle sluta plugga lite tidigare idag, och sa det till dottern, att hon kunde komma hem när hon slutat skolan, och inte gå till fritids, men se, det var inte poppis. Hon har tydligen hittat nån kompis som hon har lekt med de senaste dagarna. Hon är 1 år äldre, och går i fyran. Det är rätt bra att vi bor på samma gata dessutom.
Lägger in ett klipp här på vilken låt det var jag menade med Andreas Carlsson.

RSS 2.0