Nu fungerar det bra!

Hej och hå, äntligen säger jag. Nu har jag äntligen fått snurr på den här datorn, eller jag... det är väl Erik. Vi köpte nytt ram minne, så nu har vi sammanlagt 3 GB ramminne, sen installerade vi Windows Vista. Så nu surfar man utan att det ploppar upp en halv miljon fönster hela tiden. Vilken lättnad det är att kunna sitta och skriva en blogg utan att sitta och vakta och kolla så att fönstret som man skriver bloggen i är aktiv. Annars blir det ju lätt att man sitter och skriver en massa utan att det hamnar någonstans. Duktig Erik som fixat det, nu slipper jag gnälla på en stund ;-).

Ett problem har vi, en hårddisk har försvunnit... datorn hittar den inte... knepigt...  får hoppas att vi lyckas lösa det på nåt sätt.

Annars händer det inte så mycket här. Vi ska snart åka till mina föräldrar, ska hämta en bilbarnstol och diskutera lite om semestern...J kommer dit oxå. Känner inte alls för att träffa smilfinken, men jag är väl så himla tvungen. Han är så överdrivet fjäskig, så hälften vore nog. Måste diskutera när mina föräldrar kan vara barnvakt i sommar, till Theo. Inte länge, bara nån dag så där, och en natt... vi ska åka till Göteborg och sova där en natt. Så det är en del som ska planeras.

Och jag måste nog gå upp och packa lite grejer till Nathalie, för hon ska vara hos sin Mormor i en vecka. Attans skit, hon har ingen sommarjacka... S-K-I-T. Ja, ja, för hoppas att mamma kan fixa det, får ge henne pengar för besväret sen.

Nu ska jag gå iväg och packa, måste ge Theo mellis innan vi ska åka oxå. Så han inte skriker sig halft fördärvad under bil

Fy vad jag är knäpp...

Vet inte vad jag annars ska kalla det... Men helt korkad i bollen lär jag väl vara i alla fall.  Vad som är fel? Ja det lär ni få läsa följande rader, men snälla, anmäl inte till närmsta dårhus.

En kompis till mig, har en flicka i samma ålder som min son. Hon har blivit gravid igen. Planerat tror jag. Hur som, så spelar det ingen roll, vare sig det var planerat eller ej. Men hur reagerar jag? Jo, glad såklart, för hennes skull, men snart vänder det i svartsjuka. Inte så att jag blir sur och arg på henne, men jag blir avundsjuk. Det knasiga med mig är att jag är alldeles för förtjust i små bebisar. När de är så där nya, så gosiga och luktar så gott. Man får amma dem, använda pyttesmå kläder, byta pyttesmå blöjor. Och för all del, bli väckt sjuttioelva gånger varje natt. Men det har sin charm. Dessutom så kan jag bli avis på att hon snart får gå igenom en förlossning till... Jag gillar förlossningar. Det är nu ni börjar ruska på huvudet och undrar hur tusan jag är funtad.  I morse vaknade jag av att jag låg och smidde planer på hur jag skulle bli gravid på bästa sätt utan att Erik skulle upptäcka att han blivit lurad... Hur idiotisk tanke är inte det? Jag vet inte ens om jag skulle orka med en till, som det är nu. En 7 åring, en 8 månaders och så bli gravid?! 
Jag har alltså blivit bebissjuk, trots att jag redan har en bebis... Men han känns inte som en bebis längre. Han kryper väl snart, snackar en massa obegrplig goja. Är med och kollar och så vidare. Han är inte så där liten och hjälplös nu. Eller hjälplös är han väl, han kan ju inte ge mat till sig själv, och ta hand om sig själv, men jag hoppas att ni fattar vad jag menar. 

När jag väl kommit ur sängen, vaknat till ordentligt så funderar jag vidare. Hur skulle det funka rent ekonomiskt? Hur skulle vi få plats? Hur ska vi göra med rummen vi har för att alla ska få plats? Vi har 3 rum där uppe, 2 vardagsrum här nere och ett kök här nere. Ett badrum där uppe, med tvättmaskin och tumlare. En liten toa här nere. Skulle jag få ett till barn så skulle det bli mitt fjärde. Min äldsta son som bara är här ibland, vart ska han vara när han är här, om det skulle vara 2 småbarn här? Han är ju trots allt 5 år.  Men ändå, jag längtar ändå efter en till bebis... en vinterbebis skulle jag vilja ha... En som är född i Januari... eller kanske februari.  Men då är jag lite sent ute nu... men ändå...
När jag fuderat på det en stund, utan att komma fram till någon finurlig lösning, så börjar jag fundera på vad "alla andra" ska säga. Vad ska morsan säga? Som är så in i bombens tvärsäker på att detta 3:e barn jag fått för 8 månader sen är mitt sista. Och vad ska svärmor tycka om mig? Och hur många gliringar kommer jag inte få höra från alla andra? Orkar jag höra allt? Även om ekvationen inte går ihop i min skalle skulle jag kunna sluta med mina piller bums och bli gravid.

Men jag vill inte lura den jag älskar. Jag vill att han ska vara med, att han ska få vara med och längta, se fram emot ett plus på stickan... och vara lika delaktig i planerandet som jag.

Inte blir det bättre av att syrran ska ha bebis i juli, en annan kompis fick barn för bara några dagar sen. Nä... fy vad gärna jag vill ha en bebis... jag är nog trots allt knäpp.

Nu ska jag fortsätta med det jag gjorde innan jag satte mig här, nämligen göra bebismat till Theo... Känner  mig så duktig.

Ha de gott vänner!!

Tack Isaksson

Utan insats i landslaget så hade Sverige blivit ännu mer utskämda än vad vi vart. Ja, ett litet tack till lilla Zlatan oxå, som gjorde mål... Å alla andra målgörare med, för den delen. Hoppas att de som valde att lämna landslaget får det bra i sina vidare karriärer.

Har inte skrivit på himla länge, det har liksom inte blivit av. Har velat skriva oftare, men det har alltid varit nåt som har kommit imellan. Tråkigt nog. Men nu känner jag mig seg. Har städat halva eftermiddagen. Har hunnit med att städa hela huset faktiskt. Damsugit och torkat golv har jag gjort precis överallt. Borde kanske städa toaletterna oxå, men det hinns med. Om en stund. Måste få pusta lite nu.

Förra helgen så var vi i Stockholm. Det var trevligt. Bussresa med Eriks jobb. De bjöd på all möjlig lyx. Kände mig riktigt bortskämd med att kunna gå in gratis på skansen och skansenakvariet. Vidare så gick man in på Gröna Lund gratis och kunde åka hur många karuseller man ville.  På det så fick man i sig en middag på dryga 140 kr. Najs, najs.  Nathalie tyckte att det var riktigt kul att vara på gröna lund. Men åka någon liten lugn berg och dalbana som nyckelpigan var det inte tal om. Iaf inte efter att hon åkt en stor. Som jag inte trodde var så stor... Bedrog mig där, den var läskig. Tycker inte om att åka i en liten vagn, där man bara sitter fast med ett "räcke" över höfterna. Känns ju som om man ska ramla ur vilken sekund som helst.  Lustiga huset var en riktig hit.  Tror vi gick där 6 gånger, på Nathalies begäran då. Vi åkte "kvasten" oxå, en berg och dalbana där man sitter och dinglar med benen, en den var inte speciellt läskig. Den var mest kul faktiskt. Men den dagen damen blir ca 140 cm lång så får hon vackert åka det hon vill själv. För då behöver inte jag följa med längre.

Dagen slutade i en buss, satt och halvsov på vägen hem, och lyssnade lite på fotboll. Hade inget intresse i just den matchen, men det var skönt att ha nåt att lyssna på i alla fall.

Den här helgen blir vi inte hemma heller, då åker vi till Dalarna. Det ska bli trevligt. Lite kalas och så. Ska ha Nathalie och Theo med oss. Hade gärna tagit med mig Alexander, om det inte vore för att det skulle bli så himla trångt i bilen.  Vi åker i alla fall på lördag, tid vet jag inte, kommer hem på söndag, vet inte när då heller.

Nu ska vi strax gå och handla. Middag till ikväll ska det bli bland annat. Tänk om vi kunde börja veckohandla, så man slapp springa till affären stup i minuten. Men Erik tycker inte att det lönar sig, oavsett vad någon annan säger. Men jag ska övertyga honom om att vi ska åka till Kumla och handla någon gång, och fika på Högan, där hans mamma jobbar. Ett kafé är det visst.

Nähe, allihop, ha en riktigt trevlig midsommar, för det ska jag ha. Kram på er!!

RSS 2.0