Väggdekor

Igår när vi var till marieberg, så var vi in i en massa olika butiker, bland annat en indredningsbutik. Och där hade de satt upp lite väggord här och var, och jag fastnar mer och mer för det. Skulle gärna sätta upp det i hallen.
Passande nog så vart jag tipsad om en tävling, så den ska jag vara med i, jag kan ju i alla fall hoppas, eller hur?

Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om en valfri väggdekor hos Unik Dekor. Ta chansen och tävla du med!En mus i vårat hus!

Börjar med det senaste... en mus i vårat hus... det är sant, precis så ordagrant som det står. Den är nu borta. Men jag fick leka katt en stund, medans Erik stod med händerna i fickorna... och såg allmänt rädd ut. Ropade in Kisse, som fick assistera mig, tur katten är snabb. Vid ett sånt här tillfälle så får man i alla fall bevisat att katten kan jaga, och att den kan ta möss. Huruvida den tänkte äta upp den eller ej har jag ingen aning om... Det lär jag väl märka imorgon, om det ligger en död halvuppäten mus någonstans... Hur som helst så såg Erik den först i vardagsrummet, och sa :- Va fan, en mus... och sen började jakten. Och jag lyckades fånga den. Erik fick offra en fiskhåv. Jag la sedan håven som lock på en burk, och sen släppte jag ut råttan, och katten fick springa efter. Elakt, ja kanske... men vad ska jag göra, vill inte ha in den fler gånger. Vi har nämligen hört råttan här inne ett tag, och vi är rädda att den ska ställa till med något. Hur den har tagit sig in vet vi inte, för vi hittar inga hål någonstans, eller springor där den kan ha klämt sig in. Kanske har den bara kommit in genom dörren, som kanske stått öppen ibland.

Jag hittade byxor, men det vart jeans, jag hittade inget annat. Hittade dem på Gina Tricot. Bild på dem har jag ingen.

Klippte oss gjorde vi också, på Klippel, ligger i Örebro, på norr. Erik har länge gått dit och klippt sig, och nu fick han dit mig med. Jag har kapat håret rätt mycket, kan jag tala om. Vid utsträckt tillstånd så når det nu ca 2 cm nedanför axlarna. Mitt hår var i dåligt skick, han undrade om jag borstat håret med vinkelslip... Hrm.. ja, kanske... Köpte schampo, balsam och hårinpackning för 350 kr. Testade schampo och hårinpackningen idag, underbar... Kan inte säga annat. Gjorde nytta för håret.

Vi åt kinamat på marieberg, smakade bra, och mätta vart vi, buffe för 85 kr, helt okej. Lite snålt med bara 1 glas dricka, 5kr för en refill...

Ha en fin kväll!

God morgon

Ännu en ny morgon, bara att slå upp de små blå, och hoppas på en fin dag. Jo, fin dag är det ju förvisso, solen skiner från en klarblå himmel, och inte allt för kallt heller. Men trött är jag, Theo snorar och hostar, och håller mig vaken om nätterna. Livet är härligt som småbarnsmamma ;). Han fick hosmedicin igår kväll till sist, för att han och jag skulle få sova någorlunda ostört. På dagarna hostar han knappt nåt, då rinner det bara i näsan. Och han verkar inte sjuk för övrigt.

Idag ska vi till Örebro, först klippning, sen shopping. Jag ska ju som sagt ha nya byxor. Theo ska vara hos farmor och farfar. Skönt att få komma iväg en sväng själva, för det var inte igår det hände. Nathalie är hos mormor, och har det fint, imorgon ska hon till sin pappa, och så kommer hon hem på söndag.

Just nu skulle jag kunna tänka mig att sova en stund, men jag skulle behöva göra färdigt det sista på anatomin, men orken tryter. Skulle behöva komma in på first class också, men det fungerar inte... Har försökt sen igår kväll, men nej, det vill inte alls. Har skrivit till han som har hand om det, hoppas på att få svar, väldigt snart.

Hoppas att ni får en fin dag, för det ska jag försöka ha!

Skönt!

Känner inte av halsen så mycket idag, men jag ska väl inte ropa hej än... gissar att jag får bita i det sura äpplet då. En annan sak som är skön är att jag fick klart medicinsk dokumentation, ska vara inne på fredag, och nu är det klart. Nu ska jag bara skriva klart anatomin, sen kan man börja plugga till provet. För att få lite omväxling till provet får jag väl sätta igång med IT, som ska vara inne nästa fredag.

Snart kommer Theo hem, får se vad busungen tycker vi ska hitta på. Gissar på att han först och främst vill ha mat i magen, brukar vara det första han säger när han kommer innan för dörren, maaaaat. Panerad fick och potatismos får han idag, det blir han nog nöjd med. Till middag idag funderar jag på köttfärspaj, fick det hemma hos mamma i lördags när vi var där och lämnade Nathalie, och det var rysligt smaskigt.

Snart ska mina kläder komma, slutet på den här veckan stod det... måste nog kika igen.. Imorgon blir det klippning för både mig och Erik, och så lite shopping på marieberg, jag måste ha ett par byxor. Något som inte är jeans och inte leggings... Visserligen har jag andra byxor, men de börjar bli så gamla och slitna, så de törs jag knappt sätta på mig. Tänk om de spricker ;).

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe.. ha en fin dag!!

Aj min hals!

Knaprar halstabletter på löpande band, och dricker te, och äter glass. Hjälper i alla fall för stunden. Har ingen zyx hemma, det brukar hjälpa bra annars... men nu när den är slut så får jag klara mig med typ muchoangin, eller vad det nu kan tänkas heta.

Har suttit och lyssnat på ord som vi ska kunna tills på måndag, då vi ska ha prov på dem, 65 glosor är det... Men vissa av orden känner man ju igen, men ändå, det är många ord att komma ihåg. Hur jag ska lyckas har jag ingen aning om... Men på något vis ska det väl gå, hoppas jag.

Ska snart gå upp och duscha, och sen blir det sängen för mig, ska kolla om jag har feber också... känner mig så seg i skallen, så det skulle inte förvåna mig om det är nåt åt det hållet också. Blääää.

Hoppas ni haft en bra dag!

Trött och förkyld

Känns inte som om jag sovit en blund i natt, men så vitt jag vet så somnade jag, men jag vet inte hur jag gjort när jag sovit, för utvilad känner jag mig inte i alla fall. Utöver att jag är trött så har jag ont i halsen och känner mig inte alls fräsh, bläää. Brukar kännas uppiggande att åka och lämna Theo på dagis, men till och med det var jobbigt. Brukar annars bli pigg då, när man kommer ut i friska luften lite.

För övrigt så fick jag tillbaka studieenhet 2 idag i anatomi och sjukdomslära, och fick VG där, trodde inte jag skulle få det, för jag var inte helt nöjd med uppgiften, men kände att jag samtidigt inte kunde göra mer med den. Så det var ju i alla fall trevligt att jag fick VG på den.

Nu ska jag ta tag i det sista på uppgift 3, med lite tur så hinner jag klart med den idag. Men först så blir det kaffe och frukost, annars lär jag inte kunna koncentrera mig.

Hoppas att ni får en fin dag!

Det går fint!

Studierna alltså... Så mycket jag vet i alla fall. Har inte fått några kommentarer från vissa uppgifter, så man vet ju inte. Skulle ju inte vara så fasligt kul om det kommer i efterhand att den uppgiften inte var godkänd... Hur ska man hinna med att göra den då? Plugga på nätterna kanske?
Imorgon ska vi ha chatt klockan 11, tror jag det var sagt, jag och 4 tjejer till, som är en liten grupp. Vi ska göra studiebesök, och måste prata ihop oss lite... Ska nog gå bra.
Har börjat med anatomin och fysiologin, mitt största orosmoment var att det skulle vara en jätteuppgift, men så var inte fallet, det var en ganska liten uppgift. Men nästa uppgift är betydligt större istället. Hur man ska hinna med att göra allt det, har jag ingen aning om.. men det ska nog gå, på ett eller annat sätt.
På torsdag ska jag shoppa ett par brallor åt mig på marieberg, törs nämligen inte beställa sådant, så lätt att man får fel storlek. Funderade ett tag på att beställa ett par snygga byxor från hm, men det var lite knasig storleksskala, S, M, L och så vidare. Hur vet man hur stora de är runt om? Kollade storlekstabellen, men fick inte fram nåt där häller..
Theo snuvar här hemma, men det rinner bara, så han är inte sjuk på något vis, eller sjuk är han väl, men inte så allvarligt. Sådan där klassisk snorperiod som alltid infinner sig på hösten.
Strax dags för sängen... så man är pigg där uppe imorgon :)

Tävlingstajm

Japp, jag tänkte jag skulle tävla lite igen... skulle vilja ha någon tävling jag med... men har man inte så många läsare så är det väl inte så kul att ha en tävling heller. En som är med och tävlar ha ha... skulle vara en fin syn det, tycker ni inte?
Idag har jag faktiskt frostat av frysen, den var fyllt med is. Kom på att det var dags för det när jag började sortera i lådorna i frysen, där maten låg huller om buller, och det inte var någon ordning på något. Så jag tog tag i rensningen, och det vart bra resultat. Nu kan jag faktiskt säga att vi kan sätta igång och storhandla, och att det inte är överfullt i frysen, vilket jag ett tag var helt säker på att det var. Men det är svårt att sortera så man får någon ordning... Känns ju fånigt att lägga svamp och kakor i samma låda... Eller kött och bröd i samma låda. Eller kanske grönsaker och fisk. Svampen skulle ju förvisso kunna ligga i samma låda som köttet, om det inte vore för att det är fullt i just den lådan. Ja, ja, så länge vi här hemma hittar i våran egen frys så är det väl ingen större fara, eller hur?
Jag skulle ju TÄVLA  sa jag ju...Jag ska tävla hos muppsan, kika in där ni också!
"Jag tävlar om ett presentkort värde 300:-
att shoppa barnkläder för hos Yorrikmuppsans" blogg.

Jag tävlar om ett presentkort på 250 kr
att handla coola kläder för hos gangstar
var med och tävla du också i muppsans blogg.
Det får vara allt för idag... nu ska jag kolla på parlamentet, men jag vart lite sugen på att ta tag lite i anatomi och fysiologistudierna... men vi får se hur jag gör... Ha en fin söndagskväll!

Tyst, så tyst

Har det blivit här på bloggen, ingen som skriver minsta lilla kommentar... Man får faktiskt skriva en kommentar när man varit här och kikat, jag lovar att inte bitas!
Jag vart i alla fall färdig med studieenhet 4 i medecinsk dokumentation igår, och laddade upp det på zonline. Nu tänkte jag att jag skulle få klart anatomi och sjukdomslära ganska kvickt, så jag har mer tid till att plugga till provet som är nästa måndag. För övrigt så tycker jag att det är helt idiotiskt att lägga ett prov på en måndag, snacka om att förstöra en hel helg för de studerande...
Inom en ganska snar framtid så ska vi på studiebesök också, det ska vara färdigt innan vi ska till Östersund nästa gång, vilket är om ca 4 veckor. Men vad vi ska fråga har jag ingen aning om. Får nog försöka fnula på lite frågor...
Vad ska man göra med den här dagen då? Jag funderar på om vi ska åka till marieberg, så vi kan fylla upp frysen, jag skulle vilja kika efter ett par byxor också... Som inte kostar allt för mycket. Får se hur det blir med det...
Ska fixa frukost snart, och för övrigt så är det ännu för tidigt att åka någonstans. Inget har ju öppnat ännu. Hur vi ska få Theo att vilka åka med oss och shoppa har jag dock ingen aning om, och hans farfar och farmor är inte hemma, så de kan inte vara barnvakt.
Nähe... nu ska jag försöka få lite gjort här... ha en fin dag!

Nytt x2

Ja, nytt i dubbel bemärkning har det fått bli... Nyss gjorde jag om lite på bloggen, eller jag har inte gjort det, jag kopierade en kod, som var gratis! Ska lägga in en länk till den som gjort bloggen sen... Om den inte redan är där, vill säga...
Vad är mer nytt då? Jo, jag shoppade lite på hm.com. En klänning med tre kvarts ärm, en lång top med broderier, en kofta och ett par nya mysbyxor. Har nämligen inga kvar, det ena paret är det en massa fläckar på, så de törs man inte visa sig någon annanstans än hemma på, knappt där. När jag får hem dessa nya, så kan jag kanske gå och handla i mjukisbyxor, på en söndag ;).
Idol nu, theo borde sova, men det gör han inte... han vägrar. Eller hans pappa fjantar med honom, så han lär inte komma i säng på bra länge. Men jag orkar inte gasta... Har i alla fall kastat in en äppelpaj i ugnen, nåt gott måste jag ha nu när det är fredagskväll. Ska göra vaniljsås till sen, hade föredragit vaniljvisp, men nu hade vi inte det hemma, så det får nog bli en tråkig marsánsås.
Vart så glad idag förresten, när jag låg däckad där i sängen, så ringde en klasskamrat till mig, hon behövde ha lite hjälp med en blogg, kul att hon ringde till just mig. Och jag vart glad över ett litet samtal, de uppskattas! Även om jag kanske inte lät så pigg just då... Ännu gladare vart jag för brevet som jag fick efteråt :).
Just ja, jag skulle lägga in bilder på det jag shoppat!
Dessa brallor vart det, men i en annan färg, som inte fanns med längre... De jag köpte var typ plommonfärgade.

Ååh NEJ!!

När kom jag upp ur sängen idag? På eftermiddagen, vid typ 13-tiden ungefär. Varför jag låg i sängen så länge? Jo, för när jag vaknade i morse, så kände jag att någonting var konstigt, det var något som inte stämde. Jag kunde bara inte sätta fingret på det. Jag fick veta vad det var, så fort jag satte mig upp ur sängen. Herr Migrän hade kommit på besök. Jag kom förvisso upp ur sängen, men kunde inget göra, jag satt mest på ett ställe. Största ansträngningen bestod av att göra välling till Theo. Sen var jag tvungen att gå och lägga mig igen. Och sen låg jag. Fick be Erik gå och köpa värktabletter åt mig. Tog 2, och det vart bättre. Har fått i mig ett par mackor, och en kopp kaffe, så nu känns det bättre, men huvudvärken ligger där och pyr i bakgrunden, så snart är det dags att ta piller igen, bara för att hålla huvudvärken i schack.

Men så såg jag nåt så häftigt... När jag kollade på bloglovin, så såg jag att man kunde tävla och vinna mjukisbaciller, tyckte det passade så bra på mig... Ofta sjuka barn, och så läser jag dessutom till läkarsekreterare, och då får man ju lära sig ett och annat om dessa. Så jag bestämde mig för att vara med och tävla!

lop-tavling
Tävla om en mjukissjukdom hos Familjen Korb!
Ta chansen att vinn en Giant Microbe som kanske passar att ge bort till en snuvig kompis, hosLoppan & Piraten.
3 st vinner en valfri Giant Microbe!


Härliga morgon...

Nä nu, nu ljög jag... inte ens natten var trevlig. Har inte sovit speciellt mycket, kan jag garantera. Theo har fått för sig att vakna flera gånger om nätterna. Gissa om jag är trött? Idag hände det dessutom en olycka, blöjan råkade läcka, så det vart blött på pyjamasen. Sängen klarade sig lyckligtvis, tack vare Theos trasa. Så den fick jag ställa mig och tvätta vid halv tre i natt. Hur bra gick det att få Theo att sova efter det? Precis, inte speciellt bra. Han vill sällan eller aldrig ha någon reservtrasa heller, för de ser inte likadana ut, luktar inte likadant, och känns inte likadant.
Idag kommer det lite folk hit, de ska köpa en gammal calciumreaktor av oss, som vi inte använt på länge, men den är knappt använd. Vi tyckte inte att den funkade så bra, men nu när vi skulle sälja den så lyckades vi hitta info om den, vi hade använt fel calcium medel i reaktorn, därför hade den inte funkat så bra. Nu kan vi inte använda den i alla fall, för den är för liten för vårat akvarium, skulle vi stoppa ner denna lilla sak, så skulle vi få fylla på med medel varannan till för tredje dag.
Snart ska jag göra kaffe, och sen ska jag ta tag i medicinsk dokumentation, inte så mycket kvar att göra nu, skönt det. Fick en hel del gjort igår, kändes bra det. Så jag kanske inte behöver läsa mig blå... Men det ÄR mycket att lära in... men samtidigt så är det faktiskt väldigt intressant.
Ha en fin dag!
Carpe Diem - Fånga dagen!

Lärorik dag!

Idag har det varit en lång, men lärorik dag. Har lämnat in uppgift 2 på gruppsykologin, känns bra, hoppas att det blir ett bra betyg också. Har även haft en föreläsning via telefonen, och så fick man lära sig en hel massa, som vanligt. Det här med latinska suffix och prefix, är inte alldeles lätt att få hum om. Sen ska det böjas, som i svenskans grammatik, fast inte med samma ändelser... Mer än så behöver jag nog inte gå in på latinet, tror ni hinner tröttna då ;).
Snart ska vi börja med maten här hemma, korv stroganoff är det tänkt att det bli idag, och så ris till det då. Själv är jag inte det minsta sugen på mat, har ingen matlust just idag, och varför det är så, har jag ingen aning om.
Trist väder, jag är oinspirerad till att blogga just idag, så då kan man ju fråga sig varför man gör det... tänkte att jag kanske kunde hitta lite inspiration här...
Fick förresten hem en HM tidning här om dagen, med en massa fint i, som jag såklart vill ha... men som vanligt så är inte pengar det som det finns allra mest av här hemma just nu. Men man kan väl i alla fall önska, eller hur?
Vad har ni gjort idag?

Barnvagnsmuff

Jag visste inte ens att det fanns, men tydligen så finns det. Så hittade jag en tävling, så jag tänkte delta i den. Supersmidigt i vinter, när man måste dra med den där vagnen, när det är svinkallt ute. Vad är då en barnvagnsmuff? jo, det påminner lite om en påse, som man sätter på handtaget, och den kan man stoppa in händerna i, och hålla i vagnen. För trots att man har vantar på sig, så blir det ändå kallt ibland.

"Jag tävlar om en valfri vinst från Monimo
- barnvagnsmuffar, filtar m.m. hos Muppsan,
tävla här du oxå"

Det var bara det jag ville för denna gång... kanske uppdaterar jag mer sen, får se.

Ont i tummen

Vet inte vad jag har gjort, men jag kände det i morse, när jag skulle ta på Theo vantarna innan vi skulle åka iväg till dagis. Så fort jag försökte använda vänster tumme, så gjorde det ont, börjar i tummen, och förtsätter upp i underarmen. Jag har ingen aning om vad jag har gjort, men ont gör det. Lyckligtvis så gör det inte lika ont nu, som det gjorde förut.
Skulle ju haft idrottslekis idag, men det fick jag ställa in, vill inte äventyra hälsan på min tumme, så den får vila lite. Fick svar på två uppgifter till, i IT idag, och dem fick jag faktiskt VG på. Inget IG än så länge, himla skönt det, då kanske de små grå gör någon nytta där uppe i alla fall.
Ska försöka bli klar med gruppsykologin idag, uppgift två. Sen så är det bara medecinsk dokumentation kvar, som ska vara inne på fredag. Hade en IT uppgift som skulle vara inne då med, men den är jag ju redan färdig med. Måste försöka leta på vart man kan hitta latinska prefix, måste även lära mig vad de betyder. Men jag vet inte riktigt vart jag ska hitta dem, tyvärr. Antingen är det i uppslagsboken, eller så står de någon annanstans...
Nu ska jag försöka göra lite nytta för idag!

Utbildningsinlägg

Fick en uppgift inom IT, som jag skrev, att jag skulle förklara vissa saker här på bloggen. Så det ska jag göra. För den som inte hade en blogg, fick skapa en ny, egen blogg. Men eftersom jag redan har denna, så kunde jag skriva mitt inlägg här.
Så om någon tycker att inlägget är lite "knasigt" bland mina vanliga läsare, så vet ni vad det beror på.

Upphovsrättslagen

Du får lägga ut egna bilder och texter på internet, d v s de som du själv har upphovsrätt till. Men man får aldrig kopiera någon annans verk och lägga ut det till allmänheten.  Men du får kopiera för privat bruk och bränna på en skiva till exempel, du får även bränna ett fåtal kopior till släkt och vänner.

IP-telefoni: Till skillnad från en vanlig telefon så sker detta sätt att kommunicera via telefon genom bredbandet man har. IP telefoni kan även kallas för bredbandstelefoni. Så istället för att telefonen är kopplad till telefonjacket så ringer man direkt via bredbandet.
(Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/IP-telefoni 2009-10-18)

ADSL: Bredband som går över det vanliga telefonnätet. Detta gör det möjligt för de allra flesta som har fast telefon inkopplad hos sig, att få bredband, om de vill det.
(Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/ADSL#ADSL 2009-10-18

Tunn klient: Detta innebär att jag som datoranvändare arbetar mot ett centralt nätverk. Som egen person så har jag skärm, tangentbord och mus, som är kopplat till en liten centralenhet, där det inte finns hårddisk eller operativsystem. Operativsystemet körs direkt från servern man är kopplad till, och all överföring sker genom nätverket. Så hastigheten för hur fort det ska gå, bestäms alltså av nätverkets kapacitet.
(Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tunn_klient 2009-10-18)

Brandvägg: Kan vara ett program som skyddar datorn från att obehöriga att ta sig in. Detta kan alltså finnas som mjukvara. Men det kan även finnas inbyggt i bredbandsmodemet. Man kan blockera IP nummer, portnummer eller program som försöker komma åt datorn.
(Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Brandvägg 2009-10-18)

Angående bokstavs- och sifferkombinationen som man fyller i när man skapar en ny mailadress, så är den till för att visa att man är en människa, och ingen dator som tecknar upp sig, för att skicka ut spam och så vidare. Den kombinationen på bokstäver och siffor, som ser lite "snirkliga" ut många gånger, kan datorn inte tolka, utan bara vi människor. Därav denna kod.

Det var allt för detta inlägg, nu ska jag fortsätta med nästa uppgift.

Fullt ös!

Ja ni, det var full rulle här ett tag, men det var trevligt. Många som kom, och många paket, till Theos stora lycka. Mycket fika vart det också, och tårtan smakade bra. Men självklart smakade den bra, för det var ju jag som gjort fyllningen. Det var meningen att jag skulle ha chokladmousse mellan, i ett av lagren. Men när jag läste på paketet till chokladmoussen, så skulle den stå i 20-30 minuter, innan den var klar att använda. Den tiden hade jag inte riktigt. Så det fick bli jordgubbssylt utblandat med vispad grädde. I det andra laget var det vaniljkräm, och krossad annanas. För att det inte skulle bli för tunt, så blandade jag ut även det med vispad grädde. Tyvärr så missbedämde jag åtgången av grädde lite, för det räckte knappt till ett lager runt om. Men det låtsades jag om att jag inte såg. Hade nämligen inte tid att vispa lite till, för det ändamålet. För efter jag hade fixat tårtan, så skulle jag dammsuga. Erik fick ta hand om disken.
Men vi hann klart med allt.
Theos klara favorit bland presenterna var en traktor, med grävskopa, när han hade öppnat den, så ville han inte öppna något annat paket. Den traktorn lekte han sen med hela kvällen.
Fick oväntat besök, i form av min systerdotter, hon skulle åka hem till Eskilstuna, och mina föräldrar skulle skjutsa dit henne. Så hon åkte med hit, hon hade varit hos sin pappa under helgen. Himla kul att träffa henne, hon hade blivit sååå lång, och så stor. Men hon säger inte så mycket, hon har det inte så lätt alla gånger. Tänderna står åt alla håll och kanter i munnen på henne, och så blir hon retad i skolan, stackaren. Önskar jag kunde göra något åt det! Så ska inget barn behöva ha det.
Men det jag först och främst skulle med det här inlägget, var att visa bilder, så det ska jag göra nu!
Paket han öppnade på sin födelsedag. Ett par svarta byxor, och en grön tröja med en lastbil på.
Och så här söt vart han i kläderna!
Här sitter han på krokodilkudden, som han för övrigt sover på numera.
På bilden har han sin traktor t-shirt, som han fick i present av oss.
Theo och hans favoritgrej, syns det???
Han fick en massa kläder också, som är jättefina. Vi får se vad han har på sig imorgon till dagis.
Och så här glad vart man för alla presenterna!!

Förberedelser för fullt hus

Jaha, så var det söndag, den dag vi skulle fira Theo på. Det kommer rätt mycket folk, mycket för mig i alla fall, hur vi ska få plats, om alla kommer samtidigt har jag ingen aning om. Men jag har hört att finns det hjärterum så finns det stjärterum, får försöka lita till det.
Tänkte berätta om min nya uppgift, jag ska skriva en blogg, med lite information i... Jag ska skriva om upphovsrätt, IP-telefoni, ADSL, tunn klient och brandvägg. Grejen är att det står att jag ska registrera en ny blogg, men jag måste allt fråga min lärare, om det verkligen är ett måste. Jag har ju redan en blogg, som jag skriver på rätt ofta. Och det är ju den här. Frågan är om jag verkligen måste starta en ny, för just denna uppgift? Men som sagt, det är väl bara att fråga, annars lär jag väl inget få veta, eller hur?
Ska strax börja med frukost, klockan är ju ändå redan halv nio, och jag gissar att de stora barnen är hungriga nu. Och jag ska faktiskt dricka mitt kaffe, för det har jag inte druckit nåt ännu, och trött är jag. Tänkte att jag kanske vaknar till med lite sådant. Hoppas kan jag ju göra i alla fall.
Ha en bra dag allihopa!

High Life

Är det här hemma just nu. Med en 8 åring som blir jättearg för att hon inte får bestämma över sina bröder precis hela tiden. Gör inte Alexander precis som hon vill, så stampar hon i golvet, och blir jättegrinig. Alexander där emot är lugnet själv. Han struntar helt enkelt bara i att hon försöker bestämma, och bestämmer sig helt enkelt för att han inte vill lyssna. Vilket i och för sig gör att hon blir ännu mera sur, men då kanske hon lär sig att hon inte kan bestämma över någon, inte ens den som är yngre.
Idag ska vi äta kycklinggryta till middag, men jag har inte tinat någon kyckling, så det får jag göra med hjälp av micron om en liten stund. Men jag tänkte att jag skulle skriva lite här först.
Jag fick förresten tillbaka min första uppgift i gruppsykologin, och vet ni, jag fick faktiskt högsta betyg!! Dvs VG, det var så oväntat att jag nästan hoppade högt när jag läste det. Det gjorde resten av den dagen superb. Men nästa uppgift som kommer, är inte den allra lättatste, för jag hittar inget om det i böckerna. Har hittat lite, lite på nätet, men inget alls i de böckerna som vi har.
Imorgon ska jag göra tårta, för då kommer det ju folk hit, vi ska fira Theo då. Alla kan ju inte komma på en vanlig vardag, och ärligt talat så har jag inte tid med att folk kommer på en vardag nu längre, tyvärr. En stund på förmiddagen kan ju gå bra, men oftast så känns det som att jag har fullt upp med studierna hela dagen lång. Har en enorm uppgift i medecinsk dokumentation som ska vara inne på fredag, fattar inte riktigt hur jag ska få den fixad... Eller hur jag ska förstå hur jag ska lösa det... Ja, ja, jag får väl göra så gott jag kan i alla fall...
Nähe, nu är barnen ovanligt tysta... undrar vad som händer nu!!
Annah förresten, tack för din rara kommentar!

God torsdagskväll!

Kvällen har varit bra, men jag har knappt kollat på tv. Nu är det snart dags att sova. Har fått för mig sen igår att det är fredag, men riktigt så är det ju inte. Har lämnat in de flesta uppgifterna. Har psykologin kvar nu... och den lär bli nog så jobbig. Huva.
Har varit ambitiös och gjort VG uppgiften på anatomin, om svaret sen är vad läraren önskar, återstår att se. Skulle ju vara pest och pina om jag inte fick godkänt alls. Men försöker att inte tänka så, över huvud taget.
Erik ligger på soffan och sover, och själv funderar jag på varför inte dygnet har fler timmar. Jag har så mycket mer jag skulle vilja hinna med. Till exempel så skulle jag vilja hinna med att göra psykologiuppgiften innan jag går och lägger mig, men då är jag å andra sidan död i morgon, i alla fall i hjärnan. Och det är väl inte så lämpligt med tanke på att Alexander kommer imorgon. Måste plugga som en halv tok innan han kommer hit på eftermiddagen.
Just ja, var ju i Örebro med Emma idag, och det var trevligt! Först var hon iväg och tog kort till sitt nya körkort, och så åkte vi till ica maxi och kollade lite. Efter det så åkte vi till babyproffsen på marieberg. Där inhandlade jag en fuskpolo till Theo, och så vantar. Tröttnade på de varma vantarna som han fick av min mamma, för de fick jag inte på honom. Hittade ett par svindyra vantar (allt på babyproffen har överpris på typ 100 kr), men det var dragkedja på dem, så att de var lätta att ta på. Och jag har inte hittat dessa vantar någon annanstans. Kanske kunde jag ha kollat efter dem på tradera, men det tänkte jag inte på förrens jag kom hem. Ja, ja, nu har han iaf vantar som är bra, så nu klarar han sig ett tag.
Detta får vara allt för ikväll!
Visst är han söt i mina strumpor?
Bilder från hans födelsedag, och hans firande med släkten får komma på söndag, kanske måndag. Om någon undrade vart de bilderna var :)

Erbjudande!!!

Jag var med och tävlade för ett tag sen, om skosnören... Men jag vann inget. Här om dagen så fick jag mail från skosnoren.se, och jag kan handla där och få 20% rabatt. Vill du också göra det? Ange min mailadress ilea_21@hotmail.com i rabattkodsfältet, så kan du också få rabatt.
Snart ska jag och Emma bege oss in till Örebro, hon ska ta kort till sitt körkort, som hon ska förnya, jag följer med som privat roare till Moa.
Egentligen så har jag nog inte tid att ge mig ut på sådana här äventyr, men jag tyckte det var så trist att bara vara hemma, så jag bestämde mig för att följa med i alla fall. När jag väl kommer hem sen, så får jag väl plugga tills jag blir blå. Tur att det inte är så mycket som ska pluggas in just nu. Ska skriva om KOL, Emfysem, och hjärtsvikt...
Nähe, ni får ha en bra dag allihopa, jag ska nog snart mot Örebro, klockan är ju snart 8:30.

Theos stora dag!!

Japp, för ett par år sen, så var jag nybliven mamma för 3:e gången. Theo föddes för 2 år sen, klockan 10:42. Nu är han stor!! Men fortfarande min bebis!!
Paket har öppnats, kläder har provats, leksaker lekts med. Nu sover han middag, för att orka leva runt några timmar till innan sängdags. Igår var han inte alls inne på att sova, i alla fall inte på kvällen. Men efter lite mys i soffan tillsammans med sin mamma så gick det fint.
Kommer snart lite besök hit, har dammsugit, ska plocka undan lite från bordet. Och göra kaffe. Vi ska fika lite...
Just ja, jag fick agera försökskanin för min IT-lärare. Vi skulle ta skärmdumpar när vi installerade en skrivare, men den första skrivaren jag fick order om att installera funkade inte, eftersom de drivrutinerna redan fanns på datorn. Så jag fick en annan, skickad till mig. Och det gick bra. Tog skärmdumpar på det, och la in det i uppgiften, så nu är jag klar med studieenhet 2.
Nu ska jag plocka undan!!

På sitt eget sätt

Ja, alla har sitt eget sätt att göra saker på. Som att titta på tv tillsammans med något. I det här hemmet betyder inte det att vi sitter bredvid varandra i soffan. Oftast så betyder det att jag sitter i soffan och kollar på tv, Erik sitter vid sin dator. Oftast så är det även han som valt tv-program... När jag var liten så betydde frågan "ska vi titta på tv?" mer mys med familjen vid tv:n. Idag betyder den att jag sitter själv i soffan, kanske med Theo i mitt knä. Erik sitter vid datorn.
Just nu sitter jag i köket, vid min dator. Varför? Jo, för det känns så anti att kolla på tv med Erik. Känns som att jag lika gärna kan gå och lägga mig. Han pratar ju inte med mig i alla fall. I många fall så kan det kännas som att hans dator är viktigare än mig. Men å andra sidan så är jag extra känslig just nu. Har inte haft tid att ta ut mina p-piller, så jag har varit utan i två dagar. Då blir det ju lite ovant... på nåt sätt.
Nä, jag ska nog gå och sura någon annan stans.

Hjärnan off

Ja, nog känns det som att hjärnan står på offläge just idag. Som att hjärnan står still. Å andra sidan har jag ju inte druckit nåt kaffe, kanske där skon klämmer, när jag tänker efter. Eller i alla fall försöker tänka efter. Tog fel på dag igår med genesys föreläsning. Den var idag istället. Så snart ska jag ut i mitt lilla rum. Jag hoppas att datorn inte dummar sig, då blir det lite jobbigt. Igår när jag satt där så tappade datorn sin internetuppkoppling. Och det har jag inte tid med den här gången... Funderade ett tag på att sätta mig någon annanstans men jag har ingen aning om vart. Vill ju gärna sitta ostört, och det blir ju inte så lätt eftersom Theo ska hämtas klockan 11.
Tänk att han för övrigt blir 2 år imorgon!! Vid den här tiden för två år sen så hade jag värkar... men inte så ofta...
Läste förresten om jeanssnusket på aftonbladet, hemskt äckligt att klädföretag ens kan tipsa om att inte tvätta sina jenas på ett halvår... gärna vänta längre.
Malin frågade om vad vi ska göra på idrottslekis. Vi ska varva lite enklare idrottsträningar med att ha som en vanlig gympalektion. Dra fram och ha sheppsbrott några gånger. Andra gånger ska vi träna lite stafett, lite höjdhopp, av mycket enkel modell. Lite längdhopp kan det nog bli också... Finns ju stora möjligheter att fortsätta med friidrott senare, sen så finns det inte så mycket för barn som är i 3-4 årsåldern, så vi tänkte satsa på att starta upp och se vad som händer och sker. Går det riktigt bra, så blir det kanske en fortsättning, om jag jag har tid så fortsätter jag då också, men jag vet ju inte hur mycket tid studierna tar då...
Nu ska jag gå och göra mitt kaffe, så jag hinner få i mig det i tid innan genesys konferensen ska börja.

Skrämmande kuvert

Jag har alltid tyckt att det är läskigt att få kuvert, där innehållet är en inkassobrev... Har faktiskt hänt att jag har fått det, men jag är inte prickad någonstans. Och dessa inkassobrev har skickats ut trots att jag betalat räkningen. På räkningar brukar det stå sista inbetalningsdag, har jag då betalat sista dagen, så har det hänt att jag fått ett inkassobrev. Men än är det faktiskt företagen som haft fel!!!
Sitter just nu och tar en liten paus från mina tråkiga uppgifter i IT. Förra uppgiften jag gjorde i det ämnet var ungefär samma sak, iaf nedre hälften. Nu ska jag ta print screen bilder på en installation av en skrivare, och sedan även en avinstallation. Eller om bilderna på avinstallationen var på nåt annat program... ååååh vad tråkigt. Det är för enkelt... Ingen utmaning alls. Men det måste ju göras ändå. Ja, ja, jag ser iaf fram emot att göra anatomin, den är i alla fall intressant. Men om man ska lära sig alla latinska namn på hjärta, så blir det svårt. Jag kommer även ha svårt att lära mig alla vägar som blodet tar genom hjärtat och till och från lungorna. Men det är i alla fall en utmaning, till skillnad från denna IT uppgift. Tänkte att jag skulle få den klar nu ikväll, så har jag det tråkiga gjort så att säga.
Erik är iväg och spelar innebandy, hör och häpna, han lär väl snart komma hem, ledbruten kommer han att vara...
Måste maska av katten, för just nu så äter den bara mer och mer, går inte upp i vikt, och är alltid hungrig. Blir en utmaning att få i den ett litet piller... Men det ska gå. Hur jag ska lyckas vet jag inte, katten i fråga avskyr när jag klippar klorna på den också... fräser och morrar så det står härliga till.
Imorgon börjar idrottslekis här i Fjugesta, jag är en av ledarna... blir intressant...
Nähe, nu ska jag fortsätta med uppgiften, så att den blir färdig innan jag ska gå och lägga mig.

Suffix och Prefix

Men först förkortningar! Idag ska vi ha genesys konferens, och sen måste jag försöka få ordning på prefix och suffix. Sånt där som jag aldrig fick lära mig i skolan... eller någon liten grund i det kanske vi fick, men inte speciellt mycket. Men det ska nog gå. Kollade igenom uppgiften här om dagen, och det ska nog gå att lösa, på ett eller annat vis.
Efter genesys konferensen så blir det lite Gruppsykologi, och så lite anatomi. Det ska vara inne tills på fredag, så det måste jag ju få gjort. I anatomin var det dessutom rätt mycket. Funderar på att satsa på att göra VG uppgiften där, bara för att den var lite intressant :).
Strax ska jag käka frukost, har nyss varit och lämnat barnen i skolan och på dagis. Kaffet måste också intagas, så att min stackars hjärna förhoppningsvis vaknar till liv. Känns nämligen som om jag sitter i koma.
Just ja, fick ju tillbaka en uppgift till här om dagen, i medicinsk dokumentation. Fick höra att jag kunde formulera mig bra!! Så himla skönt att få höra det, för jag har oroat mig lite för att jag skulle ha tappat det. Fick nämligen höra det under den vanliga skolåldern, att jag hade så lätt för att formulera mig, så det var ju skönt att jag fortfarande kunde det. En annan skön sak, är att jag redan kan skriva flytande så här på datorn. Men ska det sättas test på det så kommer jag med all sannolikhet bara att skriva fel, för då blir jag bara stressad. Men sitter jag och skriver, utan att tänka på det så går det riktigt fort. Mor min undrade hur jag kunde knappa så fort på tangenterna... Ren vana enligt mig. Har man en gång lärt sig, så kan man det sen, det är lite som att cykla faktiskt.
Nä, nu får det blir frukost och kaffe!
Så här ser min sambo ut när han dummar sig... Men han har faktiskt lovat att
klippa sig :D.
Ni får ett efter klipp kort när klippningen är gjord...

Ren Matta!

Japp, tog tag i nästa matta, nu när jag tyckte att jag hade tid och ork för det. Och hjälp så skitig den var! Just nu ligger den i badkaret och myser med såpa och vatten. Den blir nog snygg när den blir ren igen. När den legat i sitt bad så ska jag kasta in den i tvättmaskinen en sväng. Där ska den få en sköljomgång, och sen får den centrifugeras.
Snart ska vi äta mat här hemma, spagetti och köttfärssås ska det bil. jag ska strax börja torka av på bordet här... Sen ska jag kolla in anatomin och sjukdomsläran, för den ska vara inne på fredag, nästa uppgift alltså. Då ska det skrivas om KOL. En hemsk sjukdom, enligt mig... hoppas sannerligen att min mor, som rökt stor del av sitt liv, men slutat sen några år, inte får det.
På tal om studier så står det att IT också ska vara inne den veckan, men den har vi inte fått några uppgifter till. En bra lärare på många sätt och vis, men han är väldigt seg med att lägga ut uppgifter, och vilka får sota för det? Jo, vi som ska fixa uppgifterna. Enormt enerverande.
Den här bilden påminner lite om mig...

Fel kör ut

Kollar på körslaget, och jag måste säga att det var helt fel kör som åkte ut. Discokören var ju bäst, den skulle få stanna kvar ett tag till. Den som jag tyckte lät sämst idag var nog pontares kör, Pontare brukar jag gilla annars, men denna vecka var inte hans kör så bra. Och inte Rigos heller... Synd att snyggingen fick åka hem, nu fick jag inget att vila ögonen på längre, stackars, stackars mig.
Tänkte nu på kvällen att jag skulle förena nytta med nöje, men så vart det ju inte riktigt. Jag tänkte nämligen plugga lite på UT, studieenhet 2, men så vart det inte, för det fanns inga uppgifter ute till det, så det kunde jag inte göra. Ja, ja... imorgon ska jag börja plugga förkortningar tills måndag. Och så blir det nog lite anatomi och sjukdomslära. Det blir nog bra... Hoppas jag.
Klockan börjar bli sent, och jag funderar på att gå och lägga mig, redan nu faktiskt. Jag kastade en matta i badkaret idag, och gjorde rent den. Lyckligtvis var den inte så tung, så jag kunde hiva in den i maskinen när jag sköljt av den med duschen, och även haft den i bad med grönsåpa i. Hängde upp mattan efter det, och den är nästan torr, redan. Imorgon så tvättar jag nog den andra mattan, som ligger där nere i hallen. Nästan pinsamt att erkänna, men vi har bara två mattor i hela vårat hem... Om man inte räknar med bilmattan som ligger i theos rum, för då blir det tre, ska man sen lägga till dörrmattan så blir det fyra. Men fyra mattor totalt på en boendeyta på 155 kvadratmeter, är nog rätt lite...
Nu börjar sanden i ögonen göra sig påmind... men innan jag slutar så tänkte jag tala om att jag lyckades fynda tågblijetter till Östersund, 803 kr, tur och retur, det tyckte jag var rätt billigt. Nä, nu blir det sängen för mig...
Gonatt på er!!

Trött och slut!

Man kan tycka att man inte bör bli så trött av att sitta vid en dator och göra uppgifter, eller läsa en bok om medicinens språk. Men ack så trött jag är nu. Har inte ens läst färdigt allt. Men alla uppgifter har jag äntligen fixat, och nu ligger jag liksom i fas igen. Himla skönt. Nästa utmaning blir, att klara nästkommande uppgifter. Det börjar lätt och slutar svårt, känns det som.
Lyssnade på en ljudfil, med latinska ord... som vi ska kunna till ett prov... å hjälp!!! Någon som har nåt tips på hur man lätt kan lära sig latinska ord?
Nä, nu ska jag nog sätta mig vid tv:n, och halvsova... för att vila min stackars hjärna lite. Kan för övrigt tala om att nu är all doft att kattpiss borta på övervåningen. En vända med ättika och vatten och en omgång med grönsåpa och vatten tog bort doften. Börjar fundera på idén att kasta ut alla andra golvrengöringsmedel, och endast använda såpa... Fast till toalett och fönster så funkar det inte bre med såpa, tror jag...

Tävlar igen

Vilken tråkig blogg det blir, om man bara fyller den med tävlingar... Men ett ganska enkelt sett att kamma hem saker på. Inte för att jag varit den som haft mest tur i detta avlånga land, men ändå... Man måste ju tävla för att ens ha chansen att vinna.

I natt hände det en olycka här hemma. Katten var inlåst, ville ut, men kom ju såklart inte ut. Den gjorde sina behov där uppe i hallen... not nice. Det första jag fick göra imorse var att moppa golv. Först med ättika och vatten, och sen med såpa. Men inget ont som inte har nåt gott med sig. Golvet vart rent, jätterent. Jag ska nog fortsätta på den inslagna banan... först torka med ättika och vatten, och sen med såpa. Men undrar vad parkettgolv tycker om det, någon som vet?

Idag så har jag fått ihop en övning i medicinsk dokumentation, dvs skriva 3 stycken journaler, eller i alla fall sökorden till dem. Det var inte så svårt, men jag är säker på att det blir svårare sen... Lyssnade på lite ord som vi ska kunna om några veckor, och det blir inte alldeles lätt... huga ligen.
Har en hög med fortkortningar att plugga in också. Men det känns lite dubbelt, i journaler ska man inte skriva förkortningar, får jag höra hela tiden, men dessa ska pluggas in. Visst det är väl bra att man kan dem, för man kanske måste höra dem... Ja, ja, jag får skylla mig själv som inte pluggat på detta tidigare. Klantiga, klantiga mig!!!!

Just ja, tävlingsinlägget var det ju oxå ja...

Sobeatavling
Jag är med och tävlar hos Carolina om Kryp & Lekbyxa och Mössa från Sobea! Var med och tävla du också!


Jag tävlar!

Jag med med och tävlar hos "ett hus till oss". Ett valfritt smycke kan jag vinna. Tänkte att det kunde ju vara fyndigt att fortsätta på den inslagna linjen, eftersom jag började vinna ett smycke, för ett tag sen... Då kanske jag kan fortsätta den trenden nu. Hoppas kan jag ju i alla fall!
Creative lounge smycke
Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett VALFRITT smycke hos Creative Lounge Webshop! Ta chansen och tävla du med!
Fick för övrigt svar på min uppgift idag, som jag lämnade in här om dagen, i anatomi och sjukdomslära, fick godkänt!! Nästa enhet i det ämnet ska vara inne redan på fredag!! Här går det undan i svängarna vill jag lova!

Äntligen klar!

Jag gjorde ett stort misstag. Jag missade en uppgift som skulle vara inlämnad 5 Oktober. Jag blandade ihop den med träffen i Östersund, fick för mig att vi gjorde den då istället. Men så var det ju inte... Ack så jag bedrog mig... Såg det igår kväll. Pluggade som en tok, och fick dem färdiga idag, och skickade in dem. Skrev till läraren redan igår kväll, men hon har inte svarat. Men har nu laddat upp mina uppgifter, eller det gjorde jag redan i eftermiddags. Hoppas att det inte blir nåt större problem.
Största problemet nu, är att nästa uppgift i samma ämne ska vara inne på måndag... Kul, kul. Gissa vad jag kommer att göra i helgen? Precis, plugga mig blå... Men det är väl så det är att vara student...
För tillfället kollar jag lite på idol, har även gjort en snabb äppelpaj. Nästan bara jag som äter... Men Erik säger att jag får väl göra så många pajer jag vill, bara han slipper äta dem. Nathalie vill inte heller ha paj. Men jag brukar erbjuda henne att skiva ett äpple och hälla lite vaniljsås på... Då blir hon glad.
Hon har för övrigt varit på disco idag, och när jag tagit fram kläder åt henne, och fixat henne i håret så sa hon att hon såg ut som "tonåringarna" som går ner för gatan här ibland... fast jag är lite kortare....
Nu ska jag fortsätta kika på idol, vid nästa paus ska jag ta ett smakprov av pajen!! Ha en bra kväll allihopa!

Genesys

Har haft telefonkonferans idag, lite rörigt, men det gick bra. Trodde att Lernia skulle köra med videokonferans, men så var det tydligen inte. Men detta funkade ganska bra det också. Iaf när man hade hands free. Ringde upp via mobilen, eftersom IP-telefonin krånglar med det där systemet. Men det kostade väl inte så rysligt mycket tror jag... Ska kolla sen på telia vad samtalet kan ha kostat. Men gällde vanliga taxan så ringde jag för 59 öre/minut. Kanske inte jättebilligt... men det var det alternativ jag tyckte att jag hade just idag.
Snart ska vi fixa mat här hemma, klockan är redan 16:30. Jag funderar på om jag ska hinna med att baka lite idag. Har ju äpplen i trädgården, funderar på att göra någon form av äppelkaka. Inte paj, för det äter bara jag och Theo. Ett tag vart jag väldigt sugen på att göra rulltårta, men det var så längesen jag gjorde det sist, så jag minns knappt hur.
Senare ikväll ska jag börja skriva lite på psykologin, ska ju vara inne på fredag, så det börjar bli hög tid att börja med den. Ska fortsätta med lite medicinsk dokumentation... men ett ord måste jag ringa och fråga min mamma om. För det hittar jag inte i boken, mycket, mycket märkligt, för det är ett vanligt ord. Oedema, eller Ödem som man säger på ren svenska. Har för mig att det betyder vätskeansamling, men jag är lite osäker.
Nähe, det får vara allt för denna dagen. Hoppas att ni haft en fin dag!

Världens duktigaste lilla plutt!

Det har jag, jag är sååå stolt. Och när blir en mamma så här stolt mitt på blanka dagen? Ja, nästan jämt om ni frågar mig... Men just idag så var det speciellt. Det var precis när vi hade ätit frukost. Erik hade gått upp, han skulle raka sig. Jag hade precis hällt upp kaffet åt mig. Och så säger Theo: issa... issa... Kissa? Frågade jag, Aaah, svarade han. Ska du kissa frågade jag igen? aaah. Jaha, tänkte jag, han får väl prova sätta sig på pottan. Tog av honom blöjan, och han fick sätta sig på pottan, och självklart så kissade han!!! Världens duktigaste lilla plutt! Han är inte ens två år!!! Efter det så gick han och kissade flera gånger, bara för att det var så kul.
Just nu står han och diskar, disk som redan är ren, våran duktiga hjälpreda! Jag har precis duschat, pratat med min låtsaspappa, de ska komma hit om 3 timmar. Då ska vi äta mat. Jag som tycker att det är så svårt att laga mat så att den är färdig på utsatt tid. Fläskfilé är ju inte alltid lika stor, så det kan ju skilja rätt mycket på minutrarna. Vi ska fuska lite, och köpa färdig potatisgratäng. Visserligen kan jag göra potatisgratäng själv, men jag är för lat för det just idag. Vill inte stressa skallen av mig. Sen ska väl ha en god sallad till det också... Vad vi ska dricka till, ingen aning. Men de ska ju köra bil sen, så något icke alkoholhaltigt lär det bli.
Sitter nu med dagens andra kopp kaffe, skriver här, och begrundar diskmästaren.
Idag ska vi äntligen kunna tvätta med våran nya tvättmaskin!

Kontakt

Jodå, fick kontakt med tradera säljaren till sist... de var visst sjuka. Personen i fråga skulle skicka varan när hon vart tillräckligt frisk för att kunna skicka iväg paketet. Än är det väl ingen jätte brådis i alla fall. Och skulle hon komma på att låta bli att skicka den så har jag ändå inte förlorat några pengar.
Har inte ätit frukost än, men jag ska snart duscha, eller äta frukost fört, jag är lite virrig. Igår gjorde jag rent kaffebryggaren. Enligt manualen så ska den ha en inbyggd sensor som känner av när det är dags att kalka av. Men sådana saker brukar jag sällan lita på. Körde kaffebryggaren med vatten och ättika igår, och det kom så mycket kalk ut i kaffefiltret att det knappt kunde rinna igenom vatten. Men enligt kaffebryggaren så var det inte dags att göra rent ännu... När jag bryggde sista gången med bara vatten så gick den jätte tyst.
Idag ska vi hem till Emma och säga grattis, vid 17-tiden. Nathalie kommer hem strax innan det. Någon gång på eftermiddagen kommer mamma och gunnar hit, och vi ska äta middag... Gunnar ska ordna ett uttag åt oss till tvättmaskinen som numera står i badrummet. De två gamla maskinerna står i garaget.
Nu ska jag nog stöka lite i köket, och sen ska jag nog ta fram frukost, efter det blir det en dusch...

Irriterande

Jag har vunnit en auktion på tradera, en overall till Theo. Men jag har inte hört nåt från säljaren i fråga. Har fått det traditionella vinnarmailet, men där stod det inget om betalning. Valde att betala med payson... har satt över pengar och så. Men får jag inte min vara så kan jag dra tillbaka min betalning.
Men irriterande är det att ingen hör av sig. Hade gärna velat ha den där röda overallen...
Idag har Nathalie åkt till sin pappa, vi skjutsade henne till Lindesberg, och hennes pappas jobb. Så skulle hon få följa med och hämta sin brorsa på fritids, och hälsa på i sin gamla skola och sin gamla fröken. På vägen hem så tog vi vägen förbi Mega, hade gärna kikat mera, men hittade iaf en varsin mössa till barnen. Nathalie har ingen höstmössa, så nu fick hon en. Theo har bara en tunn mössa, som börjar bli kall nu.
Väl hemma så frös jag som en tok, visste inte vart jag skulle ta vägen. La mig och vilade i sängen, somnade, och när jag vaknade så kände jag mig normaltempererad igen.
Imorgon ska det släpas på tvättmaskiner och torktumlare här hemma. De gamla maskinerna ska ut. Den nya ska få stå där uppe, vi kom fram till att den vibrerar inte lika mycket, och har nåt särskilt program för att det ska vibrera mindre... Kommer inte riktigt ihåg vad det stod. Och ställer vi maskinen där uppe så behöver vi inte tänka på att dra hit någon rörmokare. Min låtsaspappa Gunnar kommer hit och drar elen, vilket egentligen Erik skulle kunna göra. Men efter tavlan han gjorde med elementet här nere på toan så får han inte göra några elinstallationer för mig.
Snart är det lilla melodifestivalen, kanske blir spännande...
Ha en trevlig helg!

Senaste inköpet

Igår skulle Nathalie till nying, ett barn-projekt... Hon får träffa andra barn där, och så pratar de om olika saker. Igår skulle de spåra, tror Nathalie tyckte det var kul. På vägen dit så gick vi till Colorama, jag hade nämligen en rabatt kupong där, och en lampa som var så snygg var tydligen nersatt i pris för de som är stammisar. Men det upptäckte jag först när jag stod i kassan. Så lampan som med skärm från början kostat 229 kr kostade nu 198 kr. Sen hade jag en rabattkupong på några kronor, så jag slog till och köpte lampan.
Passar perfekt där i fönstret med gardinen. Sen, när vi renoverat där i vardagsrummet så kommer den passa in ännu bättre!!
Tog en promenad i morse, i regnet, det verkligen öste ner, men N skulle ju till skolan, Erik gick med han också. Theo ville självklart ut han med, så han fick åka med i vagnen. Men han envisades med att ta av sig vantarna hela tiden, så han vart iskall om händerna. Och jag hade inga regnbyxor på mig, så jag vart jätteblöt om benen. Men annars var jag riktigt varm. Så vi gick hem, åt frukost. Under stora protester från Theo.
Han är hemma för att han har varit dålig i magen. Magsjuka är det nog inte, boven i dramat är nog snarare det saltvatten som han lyckats norpa åt sig... Inga mängder, men det räcker med bara lite för att magen ska gå i gungning...
Nähe, nu ska jag dricka mitt kaffe, och så ska jag försöka ta hand om lite skolarbete också...

RSS 2.0