Beautiful Blogger



Jag har fått ett award, av Bambi!! Jag vart så himla glad.
Nomineringen löd: För att du alltid lämnar så söta kommentarer, det gör mig glad!


Med detta award så följer vissa förpliktelser:


♦ kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
♦ tacka och länka till den som nominerade dig
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om dig själv


Vet inte om jag har något vidare intressant att berätta, som någon inte redan vet...


1. Jag blir färdig läkarsekreterare/medicinsk sekreterare till julen.
2. Jag har 3 barn, men bara 2 bor hos mig, tyvärr. Nathalie 9 år, Alexander 7 år (bor hos sin pappa) och Theo snart 3 år.
3. Jag älskar att läsa andras förlossningsberättelser.
4. Om jag läser en bok, så blir det oftast sådana som är verklighetsbaserade.
5. Jag äter nästan aldrig godis, mitt sug ligger i kakor och andra bakverk.
6. Min största hobby är saltvattensakvarium, men jag skriver sällan om det på bloggen.
7. Jag har självlockigt hår, de flesta tror att jag är nypermanentad om jag varit ute i regnet, då mitt hår blir extra lockigt av regn och fuktigt väder.


Jag nominerar följande, utan inbördes ordning och rang.

Bambi: Trots att du redan nominerats, så kan jag inte låta bli... en underbar blogg helt enkelt
Pwestermark: En fin blogg om hennes rara familj.
Made by cecilia: Handarbeten... men ack så fina... vill också kunna!
Kissegirl: En mysig blogg, helt enkelt.
Nybylivet: Renovering och inredning... de får det såååå fint hemma.
Giftassugen: De hade nog det finaste bröllopet jag någonsin sett på bild!
Livet i en röd stuga: Så klockrena och rara inlägg.

Tävlar!!

Jag tävlar om ett par valfria Nova Star byxor från LitenPåLandet i Nikitas blogg.
Tävla här du med!
Jag tävlar om ett presentkort, värde 500 kr från Kalaslagret i Nikitas blogg.
Tävla här du med!

Äntligen fredag!

Så var det fredag, skönt, fast med skräckblandad förtjusning... Ännu en dag närmare den där nedrans tentan, och jag har fortfarande inte fattat allt. Varför kan inte någon bara plantera in allt i skallen på mig, så att jag kan det sen? Tycker gott det hade räckt att bara köra latinsk gramatik och sådant denna gång, men utöver det så ska vi även ha deramtologiord... Lyckligtvis inga 4 sidor med ord, men ändå...
Snart dags att gå till dagis. Även jag får gå till dagis med Theo i vagn, eftersom cykelstödet på cykeln är trasigt, så jag kan inte ställa upp cykeln och sen sätta Theo i cykelsadeln. Sen är det tomt på luft i bakdäcket, och pumpen från biltema och jag är fortfarande inte bästisar.
Imorgon är det kräftskiva här på våran gata, det ska bli trevligt. Det är så fånigt på våran gata, för vi känner nästan ingen, men det kanske det kan bli lite ändring på nu, vi kan ju i alla fall hoppas.
Frågade min dotter för en stund sen om hon borstat sina tänder. Ja, svarade hon. Jag frågade varför det inte luktade tandkräm då? Svaret var att hon inte orkade ha på tandkräm på tandborsten... stor nytta att borsta tänderna utan tandkräm ;).
Nähe, nu ska jag kamma till håret, sen är det snart dags att traska iväg.

singularis, genitiv, morfem...

Vill inte, blandar ihop allt, min hjärna är full känns det som... Det går inte att pressa in mer känns det som. Lite brutalt att börja terminen med en sluttenta... För dem som haft sommarjobb och kunnat upprätthålla ett och annat latinskt ord så kanske det går lite lättare (kanske inte)... men för mig som haft sommarlov hela sommaren så känns det inte helt lätt kan jag lova. Tentan närmar sig med stormsteg, men det gör inte min kunskap :/.
Snart ska vi äta mat, blir kasslergratäng med chilisås och annanas, det brukar gillas här hemma... Vad som händer efter det har jag ingen aning om... blir nog bara att ta det lugnt gissar jag. Har varit ruskigt trött hela dagen, och frusit... hoppas jag inte håller på att bli sjuk bara.
Min cykel är förresten dum, måste försöka mig på att laga den, om jag kan hitta nå bra verktyg för det. Mitt cykelstöd sitter numera så löst att jag inte kan ställa cykeln på det. Luften i bakdäcket har pyst ut tror jag, eventuellt så kanske det är punka? Detta i sin tur betyder att jag får GÅ till dagis, och det känner jag inte alls för... Men det får jag väl snällt göra ändå.
Just ja... på lördag så kanske vårat nya akvarium kommer, ska bli sååå spännande. Jag hoppas verkligen att det kommer då, så jag hinner se det innan jag åker till Östersund. För med lite otur så skulle det kunna dröja tills på måndag. Det blir ca 450 liter i vårat lilla vardagsrum, med saltvatten såklart.
På tisdag så kommer sotaren och ska provtrycka våran skorsten, jag hoppas att både den och allt annat runt den håller måttet, så som stegarna upp på taket, hur reglarna ligger runt murstocken... får väl hoppas att de inte hittar nåt att gnälla på.
Nu ska jag börja med maten, är vrålhungrig!

Tredje klass!!!

Så har dottern börjat tredje klass... TREDJE KLASS... Hör ni själva hur stor hon har blivit?? Det är ju helt otroligt vad tiden går fort.
Igår var vi till hennes nya fritids, hon var så nervös över att det skulle vara tråkigt där, att hon inte skulle hitta några vänner där och så vidare. Jag hann bara komma innanför dörren så gick hon in i ett rum tillsammans med de andra och kollade på sommarlovsmorgon. Hämtade henne på eftermiddagen, och då fick jag en pärlad robot i present.
Idag så började skolan då, 8:30 med önskemål om att föräldrarna skulle närvara. Jag förstod aldrig riktigt vitsen med det, eftersom all information som vi fick där i klassrummet sedan stod på papper som hon fick med sig hem. Knepigt. Nathalie tyckte att det mer eller mindre var pinsamt att jag kom. Jag hade sagt till en början att jag nog inte skulle hinna komma, för jag skulle lämna hennes lillebror på dagis också. Men jag hann. Dagen var annars bra enligt Nathalie, och imorgon ska de fotograferas, blir kul att se resultatet sen!
Just nu håller jag på att baka en gammeldags äppelkaka, den är snart klar tror jag, en del får väl bli kvar framme som det kan fikas lite på, en del tar jag med mig på tåget till Östersund, så jag har lite att fika på till kaffet.
Hur det ska gå med tentan har jag ingen aning om, vi ska ha en slut-tenta i medicinsk dokumentation, och jag är sjukt nervös för den...Hopplöst att komma ihåg allt som man bör komma ihåg. Lär bli knasig på kuppen ju...
Imorgon så blir det mer plugg, och så ska jag försöka göra en kardemummakaka, men jag hittar inte min sockerkaksform med löstagbara kanter... Har för mig att jag lagt undan den på nåt väldigt bra ställe... lite för bra ställe inser jag nu. Ja, ja får fråga någon snäll om de vill låna ut sin åt mig så slipper jag krångla.
Nu ska jag göra kväll här, god natt.

Bad och ett gott skratt!!

Oj, oj... idag är jag mör kan jag säga. Vill inte gå många steg från stolen då jag har ont i hela låren, i ryggen och i överdelen av armarna... Igår kväll funderade jag på hur jag skulle ta mig upp för trappen utan att se ut som en åldring... Men det gick. Vi hade i alla fall jätte kul på badet igår, vi åkte rutchkana, simmade, hoppade från kanten, badade bubbelpool, bastade, simmade mera, åkte mera kana, hoppade ännu mera i vattnet... Ja, allt detta inkluderade även Theo, för den stollen slänger sig rakt ut i vattnet och skrattar när han får vatten i ansiktet. Åka kana är nog det roligaste, och när han åkte själv var det allra kuligast ha ha. Ungarna fick ett gott skratt när självaste mamman bjöd på ett ensamt åk... Tur att det var ganska tomt i badhuset :D. Ett par större barn var där, jag satte rekord i kanan, där man även kan kolla på hur många sekunder man kan ta sig ner, oj vad de låg i med att försöka slå det, utan att lyckas *fniss*.
Hem kom vi såklart också, tåg och buss, Theo somnade på bussen hem, och honom kunde jag bära upp till sovrummet när vi kom hem, utan att han vaknade. Snacka om trött. Välling drack han senare i sömnen. Nathalie hävdade hela tiden att hon inte var det minsta trött... har svårt att tro henne då hon somnade på 3 röda när hon gick och la sig.
Läste en kompis blogg idag, och hon hade lagt in följande klipp om deras nya husdjur... kolla och skratta, det gjorde jag.



Terminsstart

Jaha, så har skolan börjat, och jag tänkte att jag i alla fall skulle försöka börja blogga igen. Men det är så lätt att bara glömma bort, och göra något annat. Man blir lätt lat, när man inte har bloggat på ett tag.
Jag har i alla fall haft en jättebra sommar, med många härliga stunder tillsammans med barnen. Även om ekonomin har varit urusel, så har jag ändå njutit av att få ha barnen hemma och kunnat umgås med dem. En av höjdpunkterna var nog när Nathalie vågade sova över hos sin kompis för allra första gången. En annan höjdpunkt var när jag, Erik och Theo lånade Eriks föräldras husvagn och sov i den under en helg på en camping. Det var så underbart och jag verkligen trivdes. Theo fick bada i en sjö för första gången, och jag badade såklart med honom. Han hoppade i vattnet från kanten, skrattade när han fick vatten i ansiktet. Vi gjorde ett litet sandslått och matade änder som åt bröd direkt ur händerna.
Men nu har skolan börjat. Ett stort prov väntar på mig i Östersund. Inget jag ser fram emot, kan jag lova. Det är jättesvårt med latinska böjningar av ord, olika endelser och så vidare... Och jag har så svårt att fatta allt det där. Kanske har jag varit jätteduktig som klarat allt annat, men detta känns svårare än något annat. Skulle behöva skriva ut lite papper, till skolarbetet, kanske man kan göra på biblioteket mot ersättning... Ska ta tag i det imorgon, så jag får det gjort.
Idag så handlade jag kläder till Theo. Allt skulle från början kosta ungefär 1000 kr, men hittade en massa bra rabatter, så slutsumman hamnade till sist på 675 kr, för massor av kläder! Jag är så nöjd. Nästa månad får jag handla åt Nathalie också, så det blir lite rättvist.
Vi håller på och renoverar en vägg här hemma, och det kommer bli så snyggt när det är klart, jag längtar efter resultatet..
Imorgon ska jag åka och bada med barnen i Lindesberg på badhuset hade jag tänkt. Erik ska vara hemma och fortsätta greja med väggen, så att den blir klar snart.
Ser fram emot en mysig helg med min familj.

RSS 2.0