Så seg dag!

Och inte blir det bättre av att man har en superenvis 2,5-åring. Som ska vara på allt, göra allt, härma allt. Helst sin pappa. Men pappa springer ju fram och tillbaka, hit och dit, och då kan ju inte Theo följa med.

Jag tror jag håller på att bli sjuk, ont i huvudet, känner mig varm, och är allmänt trött. Eller så är det bara en lång och seg dag. Tisdag... vad gör man på tisdagar här hemma, inget faktiskt. Eller Nathalie får ny läxa från skolan idag, så den ska väl göras gissar jag, annars inget. 
Just denna dagen så har hon en kompis hemma, Disa, som hon även lekte med igår. De kollar på film just nu, vi på saltkråkan vart det visst. De har ätit mellanmål, och lekt lite. Disa ska hem om en timme ungefär, och inom några minuter ska vi börja med maten. Kycklinglåda står det på menyn, men jag är mer inne på potatismos, var så längesen vi åt det. Fiskpinnar till det, inte världens nyttigaste, men det är ju i alla fall lite fisk i ;).

Ska starta upp ett "fragg-akvarium". Alltså ett saltakvarium, där vi bara kommer att ha små skott av koraller, som ska få växa upp, de kommer sedan att sättas in i vårat nya akvarium.

Nähe, dags att börja med middagen ser jag nu, på klockan. Men jag är inte sugen på att rensa grillad kyckling, det är så slibbigt och kladdigt, och hittar Theo på nåt som han inte borde så tar det ju en halv evighet innan jag kan göra något åt hans eventuella påhitt.

Ha en bra dag!


Kul kommentar ;)

Tänk att man kan få så roliga kommentarer ibland, nu senast från Niina... tack för det du... vänta du bara :P.

Livet som förälder är inte alltid lätt. Vill vara med i en tävling från apoteket, genom att hålla en tävling i bloggen, skulle ju vara himla kul, men om jag är en riktig föräldrablogg vet jag inte, oftast blir det väl mest "jag". Kanske för att man har så mycket med barnen i alla fall.

Min största fundering just nu är: Hur får man barn att sluta med blöja, om det inte får hända olyckor på golvet? Har jag länge funderat på, och jag får inte ihop ekvationen... Det jag vet är att man faktiskt kan torka upp från golvet, och att man kan torka rent en inte så ren rumpa, våtservetter är bra grejer.

Fast här används de inte bara vid blöjbyten. De används efter middagen, att torka runt munnen och om händerna. Ibland tar vi med i bilen om man åker någonstans, himla bra att ha nåt som man kan torka sig med. Har nog testat de allra flesta våtservetterna vid det här laget, har testat Liberos, funkar okej, men är himla tunna, och få i varje paket. Pampers, okej, tunna, mycket parfym. Coop, luktar gott, funkar bra. Men man kan ibland få många ur paketet på en gång. Huggies är jättebra, de jag är mest nöjd med just nu faktiskt. Tjocka, en stor fördel. Har testat änglamarks också, men de var inte ens lite roliga att försöka få ur förpackningen.

Nu ska jag strax börja med maten.

 

Ha en bra dag!

 


Borta, eller???

Ja, alltså, idag måste det ha blivit nåt fel när jag gick upp. Hjärnan måste ha runnit ut någonstans, för så mycket tok det blivit denna morgon, har jag sällan varit med om. Säger till dottern: Du kan ta rena kläder ur tvättkorgen... Hon tittar konstigt på mig, och går till sin garderob. Vid frukostbordet fnissar hon åt mig, jag förstår henne :).

När jag gör kaffe, så häller jag i vattnet där det ska, men håller på att lägga in kaffe och filter i ugnen... Hmmm, ja.. blir svårt att få nåt vettigt kaffe ur ugnen ja. Kaffet blir till sist klart. Häller upp det i koppen, i med socker och mjölk, och en sked, trodde jag... Det vart visst en smörkniv. Utöver det så vill min sambo ha med mig att handla, undrar ja hur det kommer att gå.

Igår var jag i alla fall till Storå, hämtade min dotter, men innan dess så gosade jag bebis, läääänge, åååh så gott det var.

Nähe, nu ska jag dricka upp kaffet, rusta till mig i håret, och sen ska vi ge oss iväg...

Ha en fin dag alla!


Inredningsdetaljer :).

Vi vill ju göra om lite här hemma, ändra lite med möblering i vardagsrum och så. Men för att vi ska få det som vi vill så måste vi införskaffa en ny soffa först, och det får vänta tills det finns pengar för det. En soffa kostar ju några 1000-lappar trots allt. Utöver det så vill vi göra om grunden, så det blir en varmgrund. Vilket skulle göra att det inte skulle bli riktigt lika kallt på golvet. Men för att man ska lyckas med något sådant så måste vi först städa ur grunden. Och i grunden kryper man inte runt frivilligt, i alla fall tillhör inte jag den kategorin, för där finns det allehanda otrevliga djur misstänker jag. Typ stora spindlar...

Men i hallen har vi äntligen fått upp nåt på väggen, så att den inte är riktigt lika tom som den var förut.

Ett träd, där man kan sätta ljus.Det är tänkt att det endast ska sitta ljus där som har samma färg, men
det hade jag inte :).

Här har vi satt upp 2 tavel-lister, förut så satt en så kallad frukost tv här, men den tittade vi aldrig på, så vi tog ner den, och satte upp så det vart så här istället. Vart ett stort lyft för köket kan jag säga. Till det så sitter det även nya gardiner i köket. Men dem har jag tyvärr ingen bild på.


Kalashelg!

Den här helgen har det kalasats för Eriks om fyllde 32 i måndags. Av mig fick han 2 t-shirts och en skjorta. Den sistnämnda hade han igår, när en liten del av släkten kom och firade honom. Dagen till ära så hade jag gjort smörgåstårta, faktum är att Erik faktiskt hjälpte till med garneringen, och den vart riktigt god, fast jag hade svårt att tro det från början. Gjorde egen skagenröra. Creme Fraische, 1 kg räkor, ½ dl gräslök, ½ dl dill. De två sista ska vara finhackat. Räckorna börde man ha kramat ur lite, för röran vart väldigt lös, eftersom räkorna hade en massa vatten.

Vi fick tillbaka ett babyskydd från Emma och Fredrik som de lånat till sin dotter, men som hon nu vuxit ur. Och nu på morgonen har Theo provsuttit, och blivit buren i den, så gullig så :). Se själva:

Aningens liten stol, och lite trångt med bältet, men det gick :D.

 

Ett vårtecken såg vi här om dagen, närmare bestämt igår:

 

 

Snart bär det av mot Storå, var längesen jag var där. Ska hälsa på en kompis, och sen hämta Nathalie hos hennes pappa.

Ha en fin dag!


Tävlar hos en Tant!

Tycks gå ganska tungt med tävlandet nu för min del, var ett tag sen jag vann något. Men nu hittade jag ju en annan blogg att tävla i, så jag testar lyckan hos Tant :).

Med detta inlägg så blir det inte bara en tävling, utan flera stycken, så jag klistrar in flera stycken tävlingar i ett och samma inlägg, hoppas att det är okej :).

 

"Jag är med om utlottningen om ett hemligt paket, värde 500kr

från MinPluddeVutt hos Tant Ulrika!"

 

 

"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Busfröt hos Tant Ulrika!"

 

Jag deltar i utlottningen om en valfri mössa från Busmonster.se hos Tant Ulrika!"


Tävlar hos Bambi!

Bambi brukar ha tävlingar ibland, och de tävlingarna är ofta åtråvärda enligt mig... Oftast mycket fina priser. Vann en gång ett vafritt plagg från en butik som säljer ekologiska kläder. Och så nöjd jag har varit med den tröjan. Den är inte det minsta sliten... men tyvärr för liten... den lilla plutten har vuxit ur den nu...

Nu har hon en annan tävling, med andra snygga kläder, och då måste jag ju passa på...

 

Jag tävlar hos Bambi om ett presentkort på 500 kr hos mykidoo.

Var med och tävla du också, klicka här!!


3 veckor sen sist

Bloggen har varit död här ett tag nu. Har liksom inte hunnit uppdatera när jag velat och så. Allt har varit för mycket, räknar jag upp allt så börjar ni nog nästan gråta. Men för att nämna några saker, det läcker vatten i garaget, i vardagsrummet och där uppe i hallen, jag har vissa problem med min dotter, en helt oförstående lärare (till mig), och en mycket, mycket krävande son... Lyckligtvis har jag en underbar sambo, och snälla föräldrar.

Har varit på praktik de senaste två veckorna, i Lindesberg, vilket i sin tur har betytt att jag bott där, för det var inte så lockande att sätta sig på bussen strax innan 06, och sen sitta där och skumpa 1½ timme, med avbrott för byte efter en halvtimme ungefär. Har varit lyxigt att bo hos sina föräldrar, få maten lagad varje dag, erbjudande om att få kläderna tvättade, som att bo på ett bättre hotell. Det som saknades mest var mina barn... åååh vad jag saknade dem varje kväll. Andra veckan så bodde i och för sig Theo också där, men när jag var där så visade han sig från sin alla besvärligaste sida. Sömnen jag fick ska vi inte tala om, för den var usel. Även om jag sov hela natten så vaknade jag ändå alltid trött. Märks alltså när man inte sover hemma. Den urusla läraren jag pratar om, skulle ha ett terminologiprov. Jag förklarade för henne att jag får svårt att läsa på till det, eftersom jag har praktik, brydde hon sig? Nä, inte det minsta faktiskt. Som med alla andra brev man skriver till henne, hon svarar inte. Har i och för sig hört på ryktesvägar att det inte kommer bli någon mer sådan här utbildning, eftersom de inte fått några pengar till det....

Nu måste jag plugga ifatt alla andra, för jag ligger långt efter. Får se hur det går, hälften fattar jag inte, i alla fall inte engelskan och så är det någon annan liten kurs med mats... Ja, får se.. måste skriva ett brev och höra, så jag förstår precis allt.

Ska vara med och tävla om ett par häftiga brallor till min lilla plutt, ett par jeans, men det gör jag i ett annat inlägg i stället.

 

//Linda, hoppas att ni har haft det bra!


RSS 2.0