Vad hade hon på sig???

Kollade på sing a long idag. Vet inte från när tyvärr, men renee nyberg hade en klänning, som i mina ögon var snygg. Skulle gärna haft en sådan själv. Ska nog försöka leta på vad det var för märke på den... Men det är ungefär som att leta efter en nål i en höstack. Men om någon mer såg programmet och råkar känna igen den så får ni hojta till.

Har kollat på en låg humor film idag. American Pie någonting, gick på kanal 6. Mycket under bältet humor... men jag har iofs inte speciellt mogen humor, så den typen av film passar mig, även om jag inte sitter och asgarvar mig igenom den.

Vi var och handlade idag också, måste säga att emmaljunga scooter är riktigt, riktigt bra. Kan inte vara annat än nöjd! Och så känner man sig bortskämd nu de här 3 veckorna som Erik är hemma. Theo lyser som solen själv, för att pappa är hemma precis hela tiden. Hur som helst så bestämde vi vad vi ska äta imorgon, på självaste nyårsafton. Det blir 3-rättersmeny.

Förrätt:
Bröd med gravad lax och grönsaker på.

Huvudrätt:
Helstekt fläskfilé, timjankryddad, med egentillverkad klyftpotatis och sås. Såsen blir enklast möjliga, köpt pepparsås och så gör vi lite bearnaisesås till, självklart blir det sallad till det med.

Efterrätt:
Marängsviss - heter det så? Ni vet nog vad jag menar hur som helst, men gott ska det bli. Gissar att magen kommer stå i åtta hörn, men vad gör det?


Vi har för övrigt råkat sotelda i våran kamin, någon som har tips på vilket rengöringsmedel man kan använda för att lättast få bort det? Funkar Galltvål tro? (flytande)

Snart nytt år

Det är kort tid mellan festligheterna så här års. Det gör inget tycker jag i och för sig. För på vintern så är det inte så många som fyller år, så det blir inte mycket till grattande i november och december. Just de månader som man skulle behöva ett kalas eller två för att få upp den mörka vinterstämningen utan snö. Visserligen så var det väl en hel del snö ute ett tag denna vinter, men som vanligt så försvinner den.
Igår så var vi iväg och lämnade stora barnen, vilket gick jättebra. Efter det så var vi förbi och köpte en vagn till theo. Genom blocket. En Emmaljunga Scooter för 1200. De kostar det dubbla i butik. När det var klart så åkte vi till marieberg där Erik fyndande en mycket snygg rock. 1295 kostade den från början, men det var 50% rabatt på den. Dessutom hade han fått pengar från sin farmor i julklapp, och så bestämde han sig för att de pengarna skulle gå till just det. Till det så fick det bli en sjal/halsduk också. För i bara rocken så såg han väldigt grå och tråkig ut. Fast det ska väl inte jag säga så mycket om. Jag har en mörkgrå kappa och har antingen en brun sjal eller svart sjal på mig till den. Skulle gärna ha nåt med mera färg i, så jag köpte en halsduk förut, men den var ju på tok för lång, så det ser inte helt ok ut att gå runt med den.
Idag så har vi inte gjort så mycket faktiskt. Promenerat runt en sväng med Theo vilket var trevligt. Theo somnade i vagnen. Han låg på sin fårskinnsfäll och hade en dubbelvikt fleesefilt över sig. På sig så hade han vanliga kläder, overall och raggsockor + mössa. Vantar? Nej det behövdes inte under filten. Hopplöst att få honom att ha kvar vantarna på sig, om man sätter på några, han tar av dem rätt fort och kastar bort dem.
Vi gick förbi konsum och handlade. Vart kronfågels färdigkryddade paket med kyckling. Till det serverads ris och mycket onyttig bearnaisesås. Men gott var det i alla fall. Men det fattades en god sallad till. Jag köpte sådan här cous cous, för det ska jag testa någon dag  har jag tänkt. Vad jag ska ha det till vet jag inte riktigt... men nåt med sås har jag bestämt i alla fall, för i grund och botten så kommer det ju från kärnan på vetet.

Nu ska jag kolla på tv med Erik och mysa lite!

God Natt på er!

Lördag

Jaha, så har nästan en hel vecka gått med stora barnen här, imorgon åker det hem. Det känns vemodigt. Alexander har blivit så förändrad, nu är han inte längre helvild och otämjd. Han var jobbig under en period, gjorde allt man inte får och lite till. Men nu är han en lugn och harmonisk pojke. Idag har vi varit ute en stund, jag hade planer på att Theo skulle sova ett tag i vagnen, en halvtimme gick han med på, sen tyckte han att han sovit färdigt. Han tog igen det nu ikväll, och sov säkert 2,5 timme. Hade jag inte somnat själv så skulle jag ha väckt honom.
Imorgon Söndag ska det hämtas hem en ny vagn. En blå och svart Emmaljunga scooter. Har hört mycket positivt om dem. Har ringt de som ska sälja dem både igår och idag, och snälla som de var så skulle de hålla den åt oss. Ringde även och förvarnade om att Theo har vattenkoppor så att de vet. Sa även att vi kan provköra den ute, så vi inte kommer in och smittar ner dem. Iofs så är de flesta kopporna torkade nu, så han smittar nog inte så mycket nu längre.
Jag har egentligen inte tid att sitta här längre, jag borde gå ut och fortsätta med maten, för jag vill gärna ha maten klar tills körslaget börjar. Jag vet, det blir en sen middag idag, vaknade ju inte förens vid halv sju, och så fick jag sätta igång att tina kycklingen. Nähe, fortsätta med den var det som gällde nu ja, sen körslaget. Efter det ska barnen sova, och jag ska plocka in i diskmaskinen. När det är gjort så ska jag duscha.

En tråkblogg idag, sorry... fast är den någonsin kul?

Måste ju berätta om självaste julen

Tror bara jag skrev god jul på förra god jul bloggen... inte om vad jag fick eller vad barnen fick i sina paket. Fast det är nog ingen så där överdrivet intresserad av. Men jag tänker i alla fall berätta lite av det jag fick i mina paket. Jag fick en snygg rosa handduk, med ett playboy märke på. Jag är tokig i playboy och har redan en rosa filt med playboykaniner på. Jag fick en eltandborste, choklad, en gymboll, wii fit... Ja, riktigt bortskämd vart jag. Till familjen så vart det en kastrull, en fem liters pastakastrull, med sil i locket. Har invigt den redan och jag är riktigt nöjd med den.
Barnen fick mycket saker. Alex fick dinosaurier och olika gubbar, Nathalie fick örhängen, ett spel som heter operation och en randig tröja bland annat. Theo fick böcker och bilar och lite kläder. Erik fick en snygg skjorta av mig, en halsduk, en magic 8-ball och lite annat smått och gott som jag hittade.

Vart inspirerad att skriva denna blogg när jag läste honungsbullens blogg, hon skrev att hon fick en kamera i julklapp, vart så glad för hennes skull. Hon fick den av sin älskade Skalman som hon kallar honom för. Jag har ingen aning om vad han heter egentligen, men skalman låter bra i alla fall. Hoppas det inte är en sköldpadda bara ha ha.

Theo har för övrigt vattenkoppor, precis som alex, men alex koppor är torkade nu, så nu ska de bara läka. Theo fick sina på julafton, stackars liten. Han är prickig hela han. Men mest på magen.

Snart är det söndag, och det är dags för barnen att åka till pappa då, i alla fall de två stora barnen. Det blir nog lite tomt här hemma då, men skönt på samma gång.

Närmast så funderar vi på vad man hittar på, på nyårsafton. Det är jag och Erik och Theo här hemma. Nog är det väl fler än vi som har småbarn och ska fira nyår utan att ha något speciellt för sig. Jag funderar på om man ska försöka laga god mat, med förrätt och efterrätt. När Theo gått och lagt sig. Men jag har ingen aning. Tiden får utvisa vad det blir för något.

Fick för övrigt en chokladbok med en massa goda recept, chokladrecept, det finns nog halva världens chokladbakverk i den. Måste prova göra nåt av det någon dag. Nu ska jag ta det lite lugnt en stund, för snart är det dags att gå och lägga sig.

God Jul

Som alla andra bloggar denna dag så börjar även min med God Jul, och rubriken har samma rubrik som alla andras. En mysig julafton har jag i alla fall. Iaf så länge som jag har varit uppe. Jag gick upp vid halv nio, Theo väckte mig klockan 8, med en massa blöta pussar överallt i ansiktet. Han ville ju bara vara snäll :).
De stora barnen vaknade strax efter det, och grejade lite på sina rum. När jag väl kom upp så åt vi pannkaka till frukost. Uppvärmda i micron, vi åt nämligen pannkaka till middag här om dagen, och barnen ville ha pannkaka till frukost, med socker på. Och när det är jul så kan man få det. Efter det så var det dags att klä på sig, så nu har alla fina kläder på sig. Jag vart klart i sista minuten, eftersom jag hjälpte alla barnen på med kläderna, medans Erik duschade. Jag duschade igår, för annars skulle jag fått kliva upp alldeles för tidigt i morse, och det hade jag inte lust med på självaste julafton.
Klockan 10 kom Mamma och Gunnar. En fin bild av Theo fick vi av dem, som fotografen tagit. Det vart jättesnyggt! De kom med en hel del klappar, och stannade på en skinkmacka med kaffe. Det var så härligt att ha dem här. Men jag var tvungen att meddela mamma om vad jag drömde här om natten. Drömde om hennes bror Dennis. Han dog i drömmen och min pappa tog emot honom. De såg båda glada ut, så drömmen kändes inte obehaglig på något vis, men det är sorgligt när någon dör. Får se om min dröm är sann eller ej. Men jag brukar få "varsel" om dödsfall.

Nu när de åkt vidare till Eskilstuna och min syster så sitter jag här och dricker min andra kopp kaffe för dagen. Erik och Theo ligger och sover. Och de stora barnen kollar på TV.
En lyx för denna jul är att det är vitt på backen ute. Det var längesen jag upplevde en vit jul. Mycket bättre julstämning när det är snö ute. Men skulle jag få som jag ville så skulle det vara massor med snö. Iofs skulle jag inte tycka att det var riktigt lika kul om jag hade en vagn att släpa på, men iofs, Theo har sin pulka som han kan åka i. Men pulka blir det inte idag, för det ligger max 2 mm snö på marken. Alltid något.

Nu har jag lite annat att göra, så jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!!!

Dan före dopparedan!

Vad tiden gott fort. Men här hemma är allt klart. Det är städat, gardiner sitter där de ska, paket inslagning pågår, och jag borde göra mer julgodis. Men jag är lite "gammal" vill ju kolla på uppesittarkväll på bingolotto. Det har jag gjort i flera år. Eller inte på "loket" tiden, men jag har säkert gjort det de senaste 4 åren. Skillnaden detta år är att jag inte har någon lott att spela med. Men det får jag väl tåla. Bara 366 dagar kvar till nästa uppesittarkväll.
Erik packar in paket, jag gjorde min del igår tyckte jag, och Erik är helt klart bättre på paketinslagning än vad jag är. Jag har för dåligt tålamod, när pappret viker sig fel, och tejpen viker sig dubbel.
Det var glada barn som kom i säng idag, de längtade efter tomten, och det skulle bli såååå spännande. Alexander trodde att han skulle få en bowlinghall i julklapp. På tal om det så borde jag ta med stora barnen och bowla med dem någon gång. Kostar ju inte så mycket om man bara har en bana på strike. De kan ju dessutom få staket, så att klotet inte hamnar i rännan. Staket borde jag med få, så dålig som jag är.
Just jäklar, måste griljera skinkan *paniiiiik*!


Jag har VUNNIT

Hör och häpna va. Men det var ingen bloggtävling jag vann. Jag anmälde mig om en tävling till en voodoll, på sidan alltombarn. Jag som så sällan vinner nåt annars, vann nåt nu. Jag vann som sagt en voodoll, en perfekt present nu tycker jag. Jättegullig är den, rosa, passar mig fint. Jag vann en baby charm. Och läser man på voodolls så står det följande om dockan:

"Baby Charm

Glöm nerkräkta axlar och blöjeksem. Glöm gallskrik och sömnlösa nätter. Baby Charm är den gosigaste och charmigaste bebisen i hela världen.

Amningen kommer gå som en dans. Och medan din lilla prins/prinsessa sover sött kan du lugnt sitta och beundra underverket. Ibland kan småbarn tära en aning på förhållandet. Med Baby Charm är detta inget problem. Passionen kommer flöda som aldrig förr!

Baby Charm kan även ge dig kraft att hantera näsvisa svärföräldrar och se till att gravidmagen försvinner på nolltid.

Baby Charm gör spädistiden till den bästa i ditt liv. Hon sprider harmoni och ser naturligtvis till att det aldrig fastnar hundbajs på barnvagnsdäcken."

Och dockan som jag fick ser ut så här:

söt va?


Idag så fick jag åka iväg i morse på ett informationsmöte på Pool Media. Låter som ett jobb som kan passa mig. Återstår att se om jag får komma och provjobba, och om jag får en utbildning av dem. Under tiden som man utbildar sig så får man inga pengar, men man får ju en utbildning, alltid något. Men det var 25 platser och 400 sökande. Så jag vet inte om jag ska hoppas för mycket.

Köpte en klänning igår på Lindex. Jättesnygg, men jag kom fram till att det var en rejäl urringning i den, ja så man såg bh:n, och det tyckte jag var lite för mycket på självaste julafton. Hittade ett enkelt svart Linne på HM idag, så det köpte jag. Och för att det inte ska se allt för fult ut så köpte jag även en brosch på Glitter, en svart, som ser ut som en blomma med lite glitter i. Man kan ha den som hårspänne också, om man skulle vilja det.

Snart ska någon av oss gå till Ica och handla. Det ska köpas blockchoklad i massor, mandelmassa och pomeranspulver. Tror att vi måste köpa ny kakao också.

Det divideras här hemma om vad vi ska äta, om vi ska äta pannkaka eller om vi ska äta kycklinggryta. Hur som helst så måste vi gå och handla.

Nu ska jag hitta ett bra ställe till min voodoll, där den ska få bo.

Snart är det jul i vårat hus

Tänk att allt kan gå så himla fort när man har barn. Man får inget gjort känns det som. I alla fall inte med en stycken gnällig Theo. Men nu är han visserligen sjuk. Men annars om jag försöker göra lite nytta så ska det gnällas på hög nivå. Känns som att många hinner med att diska och städa när de har barn. De lyckas damsuga när barnet sover. Men inte jag. Drar jag igång damsugaren när han sover, så vaknar han. Försöker jag ställa in i diskmaskinen när han är vaken så är han snäll och plockar ur allt åt mig.
Men som han låter nu så får han gå på ventoline några dagar till, han är väldigt slemmig och hostar mycket. Hade gärna haft något bättre mot hostan, men jag gissar att det inte finns för så små. Har visserligen läst att man kan ge Lepheton från att de väger 12 kg, men det törs jag inte utan läkares ordination.

Idag åker Nathalie till sin pappa, och stannar där till på Söndag. Då kommer både hon och Alexander hit och stannar här en vecka. Men nu under helgen när vi inte har så mycket barn här hemma så ska vi försöka julpynta och städa odentligt. Theo ska få vara hos sin farmor och farfar imorgon några timmar så vi kan få något gjort i alla fall.

På söndag så ska jag åka in till Örebro och köpa nåt jag kan ha på mig på julafton. För som det är nu så har jag inget som jag tycker passar. Långklänning vore ju tjusigt, har en som är riktigt snygg, men den är jag lite för rund för hrm...


Annars så ska jag på kryssning nästa år, och det ska bli härligt, utan barn. Nathalie och Alexander får vara hos sin pappa och Theo ska vara hos mormor och morfar. Det bär av till Tallinn med båten Victoria, byggd 2004. Hade hellre åkt med Serenade, men när vi skulle åka så fanns det inga bra platser kvar, så vi fick åka lite längre i en nyare båt fast med färre butiker.

Erik ska iväg och spela poker idag, så jag blir ensam med Theo ett tag, kan vara skönt det med. Ska passa på att gå ner till apoteket när alla har kommit härifrån.

Julkonsert

Sorry.. men jag trodde inte att det var hemligt... stog ju trots allt på bloggen, som inte är hemlig. Eller var inte i allafall. Och jag har ändå inte avslöjat nåt enligt mig. Finns ett antal anledningar till ultraljud som jag skrev, och som du sa att du visste. Så jag tyckte inte att det spelade så himla stor roll.
Men förlåt igen, ska inte ysta ett knyst om det. För övrigt så är det raderat nu.

Nu ska jag gå och äta frukost med barnen.. hmm bättre sent än aldrig ;).


Nu har jag ätit frukost, nu är det bara kaffet som fattas.
Och Linda, jag menade inte att trampa dig på tårna. Jag hade ingen aning om att det var känsligt. Så förlåt. Jag menade inte alls att vara okänslig. Men jag kan trösta dig med att jag inte har många läsare, och de flesta som läser känner jag inte. Tror jag vet 2 som jag känner på riktigt, och träffat på riktigt som läser min blogg. Genomsnittet på antal unika besökare brukar ligga på mellan 10-12 stycken per dag.
Så förlåt igen, det var inte meningen att såra!

Nu ska jag fixa kaffe :)


21:42
Så var det kväll nu då. Har haft en trevlig kväll idag. Var iväg på julkonsert i kyrkan. Det var Anders Lundins fru som var där och sjöng tillsammans med en kille härifrån Karlskoga. Eller härifrån, men Karlskoga ligger nära i alla fall. Såg faktiskt självaste Anders Lundin också. Tänk att han har varit i lilla Fjugesta. Hon hette i alla fall Kersin och sjöng väldigt fint. Har alltid sagt att Oh helga natt kan bara Tommy Körberg sjunga, men nu har jag ändrat mig, de satte den de också.
Alldeles nyss satt jag och kollade på Svenska Hjältar, och hörde en sång av Bo Kaspers orkester, Brev hette den, en låt som jag fastnade för, tyckte den var jättefin.
Nu ska jag försöka söka jobb, wish me luck.

Alltid blir det fel någonstans...

Sorry.. men jag trodde inte att det var hemligt... stog ju trots allt på bloggen, som inte är hemlig. Eller var inte i allafall. Och jag har ändå inte avslöjat nåt enligt mig. Finns ett antal anledningar till ultraljud som jag skrev, och som du sa att du visste. Så jag tyckte inte att det spelade så himla stor roll.
Men förlåt igen, ska inte ysta ett knyst om det. För övrigt så är det raderat nu.

Nu ska jag gå och äta frukost med barnen.. hmm bättre sent än aldrig ;).


Nu har jag ätit frukost, nu är det bara kaffet som fattas.
Och Linda, jag menade inte att trampa dig på tårna. Jag hade ingen aning om att det var känsligt. Så förlåt. Jag menade inte alls att vara okänslig. Men jag kan trösta dig med att jag inte har många läsare, och de flesta som läser känner jag inte. Tror jag vet 2 som jag känner på riktigt, och träffat på riktigt som läser min blogg. Genomsnittet på antal unika besökare brukar ligga på mellan 10-12 stycken per dag.
Så förlåt igen, det var inte meningen att såra!

Nu ska jag fixa kaffe :)

Orkar inte

Tänk att det alltid ska vara sån jäkla berg och dalbana jämt. Jag pallar inte mer snart. Min högsta önskan är att få äta frukost i lugn och ro, att Erik kan ta hand om Theo under den tiden. Men nej då. Jag gör smörgås åt mig och varm choklad och genast kommer Theo och drar mig i byxorna och gnäller. Bägaren rann över. Jag är utan frukost hellre. Smörgåsarna jag hade gjort med skinka och röd paprika fick stå i kylskåpet, Nathalie äter den ena nu. Koppen med varm choklad som jag skulle njuta av hällde jag ut. Jag får aldrig njuta av en frukost ifred. Jämt när jag ska äta nåt, så får jag dela med mig. Inget är mitt längre. Eller som herr Betnér skulle säga: Ingenting är heligt. Så känns det. De gånger jag kan få äta frukost själv är när Theo är på dagis, OM jag inte ätit frukost på morgonen innan jag gick med honom till dagis. För att jämföra så kan jag säga att Erik allt som oftast får äta sin frukost själv. Ingen som står och drar honom i byxbenen. Och nu nyss när jag skulle äta frukost så gav Erik mig onda ögat typ för att jag inte ville dela med mig av min frukost. Men jag vill inte göra det jämt, jämt, jämt.
Jag hoppas iaf att ni som läst detta får äta eran frukost och middag ifred.

Tävling i dubbel bemärkelse

Idol, som ju faktiskt är en tävling egentligen. Om vem som ska vinna, vem som gör bäst ifrån sig. Men det är så himla svårt att välja mellan Alice och Kevin. Nu vann visserligen Kevin, men jag tycker att de är bra på olika sätt.
Men man kan ju i alla fall trösta sig med att båda kommer få skivkontrakt. Ingen idé att tro något annat. För så har det ju blivit i alla säsonger av Idol. Tycker att det blivit så att det går bäst för den som kommer på 2:a plats. Tänk tillbaka på förra säsongen. Då Picasso vann, hur mycket har man sett eller hört av henne? Vad jag kan minnas har jag bara hört Idolsången som spelades frenetiskt. Se hur det gick för hon som kom tvåa (som jag tyvärr glömt namnet på), henne gick det ju bättre för, vad jag kan minnas i alla fall.

Men tävling i dubbel bemärkelse sa jag, jag ska ju självklart tävla igen. Kan inte låta bli att tävla om denna söta peasnuggle från Lekvira. Jag tävlar inne hos Bambi, hon har rätt ofta tävlingar, tänk om jag också kunde ha en tävling någon gång? Men jag vet inte vad jag ska lotta ut, en trasig bläckpenna? Nej då, jag skojar bara. Kommer jag på nåt en vacker dag så får jag väl lägga ut en tävling. Fast jag tror inte deltagandet blir så stort. Så här ser i alla fall en peasnuggle ut.

Håll med om att den är söt?
Kan lova att Theo skulle gilla den, då han älskar att plocka ut och i saker. För den lilla dockan kan man faktiskt ta ut ur sitt skal. Annars så har jag en annan kandidat som kanske skulle gilla den.

I torsdags så träffade jag en väninna till mig, Ellie. Jag skulle shoppa julklappar, och så var det hemskt längesen jag träffade henne, så det var kul att äntligen få till det. Hon följde med som sällskap och inspiration. Vi fastnade ett tag inne på Bara Vara. Vi åt en varsin god smörgås och drack en kopp kaffe var som var kryddat med kardemumma. Det låter kanske inte så gott, men jag tyckte att det var gott, godast vart det när kaffet vart ljummet och inte brännhett.

Samma dag firades det lucia. Klockan 7 på morgonen på sonens dagis. Barnen var jätteduktiga allihopa. På kvällen klockan 18 så var det dags för dottern. De hade framträdandet tillsammans med klass 2A. De var också jätteduktiga, och min dotter var ensam om att ha en sådan pepparkaksklänning som hon hade. Kul tyckte jag. Jag köpte den på pippilotta, där ska jag nog köpa ett par bättre vantar till Theo, som faktiskt tycker att det är kul att vara ute och leka i snön.
Och du Ellie, vi som sa att det dröjer innan han går, samma dag så tog han faktiskt 2 steg själv.


Nu ska jag gå och lägga mig och sova, det börjar bli sent.
God natt!

Luciafirande i morgon klockan 7

Japp, då ska det firas lucia på sonens dagis. Samma dag ska jag in och julhandla. Alltså måste jag gå upp när klockan är 6, senast. Hur ska jag orka. För att sen häva sig iväg till stan och handla julklappar. Ja, ja, jag får i alla fall trevligt sällskap i form av Ellie. Bara hon och jag, utan barn. Kan ju vara trevligt. Fast hennes lilla dotter är hur söt som helst, fast tydligen inte så snäll alla gånger ha ha ha. Men det är en helt annan historia :-).
Nyss så lyckades sonen häva ut kaffe på hela skrivbordet, lyckligtvis hamnade inte något i tangentbordet, för då hade det väl varit färdigskrivet gissar jag. Strax efter det kom jag på min dotter med att ha smällt i sig mer än ett halft paket russin. Som jag skulle haft när jag skulle baka imorgon. 7 år och har fortfarande svårt för att skilja på vad som är mitt och hennes.
Sitter och tittar på Theo just nu, han har stor koncentration på att flytta russin mellan två skålar. Och så rör han om. Tror bestämt att han lagar mat. Får nog köpa spis och kastruller till honom. Men som jag läste i en tramstråd på familjeliv, då kanske han blir bög. Höll på skratta sönder mig.

Nathalies vattenkoppor har torkat nu, så imorgon får hon gå till skolan. Men jag kan fortfarande kalla henne för pricken svensson ett tag till. För det tar ju ett tag innan prickarna inte syns längre. För att retas tillbaka så kallar hon mig för mamma fehrm.

Undrar ja, vad jag ska äta för middag idag, eller vi rättare sagt. Igår vart det pastasås med pastapennor. Vad det ska bli idag har jag ingen aning om. Varje gång jag ska göra mat så börjar Theo gnälla, så det är svårt att få nåt gjort då. Gissar att det får bli pulvermos och köttbullar idag. Jag lär få plåga i mig det förstnämnda, för pulvermos är nåt jag inte gillar..

Kom på en sak...

Kom på att jag pratade om vårat akvarium i förra blogginlägget, men så kom jag på att det var ju hemskt längesen jag visade bild på hur det ser ut nu. Så jag tänkte passa på att visa en nytagen bild. Eller den är i alla fall bara ett par dagar gammal.





För tillfället så sitter jag och njuter av brasan i den öppna spisen, men det är så knasigt det där. För när man tänder skaman ha spjällen på insatsen öppna, för att det ska tillföras maximalt med syre. Men vrider jag ner ena till halva (det finns två spjäll) så slocknar det nästan, och när jag har båda fullt öppna så brinner det ut av bara f*n.

Erik är hopplös att köpa julklappar åt, han vet inte vad han önskar sig. Från början sa han rakapparat, men sen kom han på att han skulle börja raka sig med rakhyvel istället. Jaha, vad ska jag ta då? Rakvatten? Men det känns ju som om det är nåt som man köper åt en 50-åring. Vad använder dagens 30-åringar efter att de rakat sig? Jag vet inget om sånt dära ju.

Hittade iaf lite onödiga prylar på coolstuff.se. Ett munstycke till kranen som ändrar färg, blått om vattnet är kallt, rött om vattnet är över ca 40 grader. Kul grej tyckte jag... Går på batteri, så inga installationer krävs. Hittade lite annat oxå, bland annat julprydnader, som växer när man häller på en specialvätska. Har inte köpt några såna där seriösa saker, utan mest skojgrejor. På torsdag ska jag handla det sista av klapparna till alla, så att jag är klar sen.. ska bli så skönt.

Kan upplysa er om att jag iaf fick disken undanstökad.. bara kylen kvar, men den såg så himla tråkig ut, så jag tar nog den imorgon när jag inte har nåt för mig. Då är Theo dessutom på dagis.

Tävlar hos Bambi

Att jag aldrig tröttnar va ;) Men jag ger mig när jag lyckats vinna en gång :), eller så kanske jag får mersmak då, vem vet. Har tävlat mycket, men inte vunnit en enda gång, jag tycker att det är på tiden nu, att jag kan få ha lite tur. Tänk om jag kunde ha sån där tur som en bloggbekant jag har... hon tävlade i sin lokala butik, och vann en tvättmaskin. Här hålls det aldrig några sådana tävlingar.

Men tävlingen då.. jo, jag tävlar hos Bambi, om en barnservis. Med mugg, djup talrik och en vanlig talrik. Det fanns i två olika motiv. Den ena kallas sputnik och den andra för Ocean. Det vore ju passande med Ocean med tanke på vårat akvarium :). Dessa saker kan man hitta hos skapa & inreda.



Om du också vill vara med och tävla så tycker jag att du ska surfa in hos bambi och följa instruktionerna. Jag försökte mig nyss på att länka bilden till hennes blogg, men det tyckte inte bloggen. Det vart bara knas, så det fick bli en länk till bambi med text istället. Hoppas att tävlingen blir lika giltig för det.

Nu ska jag kolla på SOS Familj. Efter det tänkte jag försöka plocka undan i köket och städa ur kylskåpet.

Äntligen klart!

Äntligen, som vi har väntat. På den öppna spisen. Nu är den renoverad, och insatsen sitter där den ska. Vi proveldade igår i några timmar. Vart varmt och skönt faktiskt. Och i förmiddags när jag gick upp så kändes det faktiskt mycket varmare här nere än vad det har gjort förut. Även om själva insatsen var kall då. Men det känns som att värmen stannar kvar länge med den. Mycket bra köp enligt mig.
Tog lite bilder på när den sattes in. Den är tung, den väger närmare 100 kg, men gjutjärn är ju tungt, jag tycker det räcker med att lyfta på en stekpanna av det materialet. Borde nog träna mer.



Röret på plats. Det sandliknande som ligger i botten ska inte ligga där. Det är nåt som heter Vermikulit. Det ska fyllas mellan röret i skorstenen och murstocken. Men det räckte inte med det vi hade, så det ska köpas mer sådant.




Och så ser det ut när den står på plats inkopplad och klar.  Datalådan som står bredvid kan ni låtsas att ni inte ser. Den tjusiga hemmasnickrade grinen, bestående av kompostgaller, var en billig investering för att Theo inte skulle komma åt öppna spisen.




Och på denna bild så ser man nästan hela öppna spisen. Fast jag vet inte om jag tycker att det är så snyggt att ha en tegelhög mitt i huset. Funderade ett tag på att göra om den. Måla den, finns ju speciell putsfärg. Tror att det skulle bli snyggt att bara måla allt vitt, så att man fortfarande har själva tegelmönstret kvar, fast det är vitt. Vad tror ni om det? Eller ska man putsa den först? Och sen måla den? Kom gärna medförslag. Och ja, jag lovar, det fula kaklet som ligger framför spisen ska bort, bytas mot något annat. Kanske mosaik i någon grå/svart/vit variant.



Annars vill jag tacka för de gulliga kommentarerna som jag fick, om att söka jobb! Tack snälla. Men nu lyckades jag ju söka i alla fall, när jag satt här ensam. Det går mycket, mycket lättare att skriva då tycker jag. Men jobba på Clas Ohlson skulle jag nog gilla. De har så mycket grejor där, och jag tycker om att gå in i butiken. Oftast hittar jag saker som jag inte tänkt att jag skulle hitta :-). Oftast följer de med hem också.

Nähe, jag skulle visst visa alex hur Wii Fit boarden funkar. Han åker ju hem idag. Men kommer snart igen, och är då kvar en vecka. Ska bli  kul.

Mysig kväll

Kvällen vart trevlig, trots att jag inte hade något sällskap alls. Barnen sov redan vid halv nio snåret. Efter det så kunde jag i lugn och ro kolla på Idol, och se Kevin och Alice gå vidare. Så som det skulle vara. Kul att rätt personer vann. Och bra att svenska folket ibland kan rösta rätt. Jag menar; det händer sällan på melodifestivalen.

Här hemma är det bra lortigt. Alltså inte i den bemärkelse att det är äckligt. Men det är sotigt. Vi har satt i rör i skorstenen nu, och i den så var det inte så trevligt. Det bolmade ut sot i hela vardagsrummet. Massa leksaker vart alldeles svarta, och trots att vi både har damsugit och torkat golven här flera gånger så blir man ändå svart. Undrar hur många gånger man ska få torka innan det blir rent. På de större barnen eller oss vuxna syns det inte så mycket, men på Theo. Han blir svart överallt. Han ser ut som en liten sotare där han kryper omkring. Svarta fötter, svarta händer och runt ögon och mun. Eller så ser han ut som en svartmålad indian. Gulligt i alla fall. Vi badade idag igen, och det var lika mysigt idag som det var igår.

Kollade på hål i väggen, värdelös programledare, men kul grej att göra program av.

Sökte i alla fall jobbet på Clas Ohlson nu, så nu är det färdigt. Går så mycket bättre när man är helt ensam. Eller helt ensam var jag inte, hade två kompisar på msn som pratade med mig. Men när de inte längre hade tid så kunde jag i alla fall knåpa ihop ett personligt brev. Tur att jag fick hjälp av Linda att fixa personligt brev och CV. Ser så mycket bättre ut nu.

Nu ska jag kolla aftonbladet och lite annat smått och gott, i väntat på att Erik kommer hem. Han skrev för en halvtimme sen att han var på väg hem med bussen, så han lär väl snart dyka upp gissar jag.

10 unika besökare

Hade jag på förra blogginlägget, enligt statistiksidan. Man kan ju bli chockad för mindre ha ha. Men 10 stycken.. ptja, det är väl inte så illa. Några vet jag i alla fall är återkommande läsare, och det är trevligt tycker jag.
Igår när jag skrivit bloggen så tog jag ett bad med Theo, och efter det så kände jag mig lite gladare i alla fall. Theo tyckte då rakt inte att vi skulle plaska i vattnet, nä, han skulle ligga på min mage och mysa. Han låg säkert så där en halvtimme. Så mysigt så var det. Bäst att passa på, snart är han så stor så han tycker att mamma är en idiot på två ben.
Har min stora son här idag, Alexander. Så han växer den gossen. Kul när han är här, vi har haft det rätt mysigt på kvällen. Kollade på tv och kramades allihopa. Erik är på julfest, och där kan han ju vara... hoppas han äter så han mår illa. Men så säger jag bara för att jag inte har någon julfest att gå på. Det har jag nog aldrig haft. När jag jobbade på volvo så fick jag ingen inbjudan, vet inte om det bara gällde mig, eller om det var samma lika för alla poolare.

Mysigt har det i alla fall blivit här hemma nu, vi, eller rättare sagt Erik har satt upp julbelysning ute. Så fint så. Köpte istappar på rusta, i plast med en blå diod i, lyser jättesnyggt på våran trapp nu, där de hänger. Fast vi har mer belysning kvar, som ska upp. Runt garageporten ska det lysa också. Tror det finns någon till lampslinga, som ska upp någonstans. Fast jag vet inte riktigt vart.

Jag har suttit och kollat på idol, och så här på rak arm så tycker jag att Alice och Kevin ska gå vidare. Robin var inte alls bra idag. Nähe, nu ska jag söka det där jobbet på Claes Olsson tänkte jag, läste och tyckte att det passade mig perfekt. Ska kolla så allt ser bra ut med CV och sånt där tjosan.

Ibland kan man bli irriterad...

Ibland blir allt bara för mycket. Vill du inte läsa om gnäll, så sluta nu... För i detta inlägg så kommer jag gnälla.

I går kväll, när jag skulle gå och lägga mig, så kunde jag inte somna. Varför, jo, för Erik låg i ett rum mitt emot sovrummet, och snarkade. Vi har 2 stängda dörrar emellan. Så där låg jag och hörde när han snarkade. Kul, nej. Har bett honom ett flertal gånger att han kan ligga på sidan och sova, så snarkar han inte. Men han menar bara på att han inte sover nå skönt då, och att han inte kan somna. Vilket är dagens lögn. För legat på sidan har han då gjort ett flertal gånger, och somnat som en klubbad säl efter 5 minuter.

Och nu, så hittade jag ett jobb på arbetsförmedlingens sida, tänkte att jag skulle söka det. Och började göra det. Erik hade Theo inne i köket, men vad gör han? Somnar såklart på golvet. Så Theo tycker så klart att pappa är jättetråkig och kryper därifrån. Jag kan då inte söka jobbet, för jag får ta hand om honom igen. Som jag har haft hand om hela dagen. Okej, han har varit på dagis. Men i dagsläget, när jag blir störd varenda natt av Theo, får inte sova ordentligt någongång, så behöver jag sova när han är på dagis för att över huvud taget orka med mig själv och resten av familjen. Hade tänkt att jag skulle få så mycket gjort när Theo började på dagis, men då säger min kropp istället att den ska sova igen det senaste årets förlorade sömn.

Har varit hos svärmor idag, och det var i alla fall trevligt. Drack väldigt gott kaffe, och åt lussebullar, som också var väldigt goda. Var lite sugen på att baka här hemma, men det känns inte som att det är någon som är så intresserad av det så jag tror jag skiter i det. Erik tycks ju strunta i det. Blir så less ibland.

Har ett annat litet nöje här på datorn, Travian. Men det känns bara som att det är fel när jag sitter här och Erik gnäller på att vi sitter vid datorn alldeles för mycket. Och egenyttig som jag är så funderar jag på att avsluta mitt konto där, så kan han i alla fall inte gnälla på mig. Man tröttnar och tappar intresset när folk bara gnäller på en hela tiden.

Nähe, nu måste jag sluta, för Erik fattar uppenbarligen inte att Theo är hungrig och vill ha mat, han sitter där i soffan med honom nu, och låter honom skrika hejdlöst.

En till sak bara... Erik festar ibland, tänk om jag med kunde få göra det, men vareviga gång jag skulle vilja gå ut så får man en suck, och så kommer hans gnällande om att någon kille ska titta på mig, och så blir han svartsjuk. Hur kul är det att ens tänka på att festa när man vet att någon sitter där hemma och inte alls tycker att man ska ha en trevlig kväll.

Nu får det vara färdiggnällt från mig. Nu ska jag fortsätta att sura.

RSS 2.0