En vecka på sjukhus

Äntligen hemma, äntligen så är jag av med den där förbannade jäkla slangen. Vet ni hur jäkla skönt det är att slippa ha en kisspåse på benet? Ett sår att byta plåster på varje gång man duschat eller var 4:e dag? En påse som ska bytas var 5:e dag? Det är så grymt skönt så det kan nog ingen som inte varit med om det fatta.
Sjukhuset var ingen höjdare. Hade separationsångest som få. Grät som ett barn många gånger. Kändes hemskt många gånger, ensamt och övergivet. Visst, jag var inte ensam där, men jag var ensam där om att ha en liten bebis hemma på bara några månader. Bebistiden ska ju vara den jobbigaste tiden, många säger att man ska vara glad för den semester man kan få, men när semestern är påtvingad och inte valfri så blir det ingen trevlig ledighet. Nä ni, det var en riktig pers, så nu hoppas jag att jag slipper ligga på sjukhus på ett tag.

Hur veckan har varit? Ja ni, en liten kort sammanfattning kan ni väl få, av det jag minns.

Måndag: Åker in, ska vara på avd 38 klockan 15. Passar tiden. Kommer dit, nån doktor snackar lite och nån sköterska kollar tempen. Äter middag, vad minns jag inte. Duschar och tvättar mig med descutan. Får en infart i handen vid 22 tiden på kvällen.

Tisdag: Väckt klockan 06 för tempkoll. Och dags att duscha igen, tvättar med descutan igen. Ingen frukost, operationsdag. Nere på röntgen klockan 07. 07:30 får jag lugnande, en stund senare åker jag till operation. Ligger i min säng, benen läggs i gynstöd, som är vadderade. Får en filt över mig. Minns inget mer.
Vaknar vid 13-13:30 tiden. Mycket snurrig, yr, känns som om man druckit lite för mycket på  krogen ungefär. Fryser som en gnu. Får filtar och en värmefläkt. Piggnar till och blir skjutsad till min avdelning. Får mat. Äcklig fisk, ser ut som nåt med kräks på... Urk tyckte jag. Åt halva fisken och en halv potatis. Sov en stund efter det tror jag...

Onsdag: En massa besök. Försöker att stänga av slangen i ryggen, hade nämligen fått en ny på operation. Men fick veta att stenen och den extra tråden var borta nu. Mamma och gunnar kommer, Marita var där och så var Emma där. Lite senare kom Erik och barnen. Försöket med att stänga slangen provades 2 gånger på dagen, utan större framgång.

Torsdag: Testar att stänga slangen på nytt, funkar bra. Är uppe och rör på mig, vilket hjälper mycket. Tar en promenad i parken och på stora holmen. Går en sväng till apoteket oxå. Upp igen och kollar, äter lite mat. Vankar lite i korridoren. Dricker massor. Får inte åka hem, men får åka hem på permis. Lämnar sjukhuset vid 17 på kvällen. Ska vara tillbaka till 8 dagen efter. Skönt att komma hem och sova i sin egen säng.

Fredag: Går upp tidigt, äter ingen frukost. Hinner med frukosten på avdelningen. Dricker fortfarande mycket, vilket bara är bra. Stängningen av slangen funkar fortfarande bra, inte ont. Doktorn kommer, allt är bra med mig, jag ser pigg ut, har inte ont, och det bestäms att jag ska bli av med slangen i ryggen. Blir av med den vid halv tolv. Aj ont, inte skönt. Men när det väl är över blir jag nästan tårögd. Det gick ju. Får stanna på avdelningen i 3 timmar för att se att allt fortfarande funkar. Går till apoteket med några jag pratat med på avdelningen, köper fika på lilla annas. Fikar med de bekanta på avdelningen. Bara jag får åka hem idag av oss 3. Tjugo över tre lämnar jag sjukhuset. Hemma vid 16-tiden.

Å här är jag fortfarande. Försöker dricka rikligt, men svårt att hinna med att dricka så mycket som man borde. Ingen som blandar saft åt mig i tid och otid he he. Erik är iväg och spelar poker. Fick hjälp av svärmor att lägga och duscha nathalie.Skönt det. Känner mig ju fortfarande lite trött efter operation. Kroppen är heller inte van med att njuren som det varit en slang i ska fungera på egen hand nu.

Har inte ont, känns konstigt att inte ha en kisspåse att släpa på, känns ännu konstigare att inte ha en liten slang hängande ur ryggen. Men skönt, riktigt jäkla tokskönt är det. Myser. Har gosat massor med min bebis, han är nog glad över att mamma äääääntligen är hemma.


Min dotter blockade min bankdosa idag, dumma unge. Så nu måste jag gå till banken på måndag. Suck. Mer då, jo, har inhandlat en present till Erik, vad tänker jag inte tala om, vet ju inte om han snokar här.

Har balandat mat inför natten till Theo, ska blanda juice och dricka lite innan jag går och lägger mig. Erik är ännu inte hemma, å vet ni? Jag orkar inte bry mig. Skönt att vara ensam, borde väl egentligen ha fått nog av det på sjukhuset... Men nu när jag äntligen är hemma så är det skönt att slippa prata med någon, bara rå om mig själv nu när barnen sover... Bäst å njuta så länge det varar. Men tänker sova när Erik kommer hem.

Hoppas alla andra haft en bra vecka!
Kram

Let's Dance

Har nog blivit en sån här familjetant, roar mig med att titta på Let's Dance på fredagar och Singing Bee på Söndagar... Kanske har jag blivit gammal? Bra grej att kolla på om man vill glömma vad som komma skall... Är egentligen skitnervös och orolig för hur allt ska gå, om det ska gå illa igen. Jag menar jag har ju redan en metalltråd i ena njuren, tänk om det krånglar så de inte kan spränga bort stenarna... utan jag får hålla på och gå på stötvågsbehandling? Skulle vara glad om jag slapp stötvågsbehandling, det ska ju kunna göra ont efteråt när man ska kissa ut stenfragmenten... Fast det borde det väl kunna göra nu med kan man tycka, men vad vet jag. Gör allt för att försöka hålla mig i skinnet. Tyvärr så är det ingen som fattar hur man känner sig. Alla säger att det kommer ju bli bra efteråt. Jo det har väl jag med fattat, men det är just det när det ska göras som jag är nervös för. Visst jag kommer sova, men ändå. Jag är så rädd för att det ska krångla igen. Vågar inte lita på doktorerna igen, det har ju redan strulat en gång och med min tur så kommer det säkert göra det igen. Låter det pessimistiskt? Jo, det är det nog oxå, men det är inte helt lätt att vara optimist just nu...

Borde skriva oftare och mera, skulle mer än gärna ta med mig en laptop och kunna sitta skriva när man sitter på sjukan, men det kan man ju inte. Lite svårt med tanke på att man inte äger nån laptop heller. Å hur mycket nöje skulle man ha av den om man ändå inte kan koppla in den på nätet? När jag får jobb så ska jag spara ihop pengar till en laptop. *Lovar mig själv*

Just nu är det reklam på tv:n, så jag passar på att skriva så länge den varar.
Snart är penicillinkuren över oxå, skönt det. Men jag kan ju inte låta bli att tänka att jag kanske kan få vara frisk efter operationen, att jag får må bra, slippa krångla med slang, byta plåster och sova på en och samma sida jämt.

Theo ligger och sover i min säng, å vet ni vad konstigt det känns när jag inte har honom i min famn? Känns väldigt, väldigt konstigt. Lite skönt, men samtidigt väldigt tomt.

Måste tjata lite om Tamagotchin oxå... ha ha... den träffade en kille idag, och så vart de kära och så fick den en liten bebis... så nu har jag två stycken små djur i en och samma lilla dosa. Erik håller på bli galen på att den piper, själv skulle jag inte ha så mycket emot att ha en själv... Som jag skrev förut, jag är nog barnslig.

Det går frammåt med akvariet i alla fall, vi har visserligen inte haft i nåt vatten ännu, men lamporna håller på att kopplas in, och vi håller på och tar fram vatten, men det tar en jäkla tid. Att få fram renat kranvatten är inte helt lätt...

Kram på er!

Ojsan

Har ju liksom glömt bort att jag har en bättre blogg här... har bloggat på lunar, men vad är väl det jämför med det här. Vet inte vad jag skrivit här och inte... Får nog kopiera över så det blir en kalaslång blogg på det jag inte skrivit här...

Men som sagt, jag har fortfarande mina njurstenar kvar. Ännu är de inte borta. Någon stötvågsbehandling fick jag ju inte. Och mina stenar ramlade ner i njurbäckenet. Vilket ledde till att min njure inte mådde så bra. Fick min slang, och där sitter den.

Jag kan tala om att ha en kisslang från ryggen, som slutar i en påse på benet inte är speciellt erotiskt. Man känner sig inte speciellt sexig. Törs jag yttra mig om hur mycket jag längtar efter att ha normal sex??? Antagligen inte, men det gör jag ändå. Den som är känslig kan sluta läsa....
Drömmer om att få må bra den dag Erik fyller 30, vore väl en fin 30-årspresent?? Mig i underkläder... eller vänta nu, kanske inte. Borde nog träna bort lite av den där fula degmagen. Den är ju faktiskt fylld med fläsk oxå... Var ju tal om att det skulle öppna nåt gym här i Fjugesta, läste det i lekebergsbladet förut, men sen dess har jag inte hört nåt mer om det. Bristningar får man väl tåla, de kan man ju inte göra speciellt mycket åt, tur de bleks med tiden, men de kommer ju alltid finnas där.

Som om min slang i ryggen inte räcker till, efter att jag fick den så fick jag en stark kur med penicillin, ciprofloxacin hette det tror jag... konstigt namn. Låter lite som att de försökt blanda ihop så mycket konstiga bokstäver de kan och sen sätta ihop det till ett ord som ska låta proffesionellt nog för att namnge en medicin.

Här för ett par dagar sen så känner jag att det svider när jag kissar, hör av mig till vårdcentralen, jag ska dricka tranbärsjuice får jag höra. Men det ger inte med sig för det.  Återkommer efter helgen. Får komma och lämna ett urinprov. Det visar på blod i urinet och bakterier. Kul, får prata med en doktor, han skriver ut penicillin till mig... Så nu ska jag käka det i 5 dagar. Kul detta. Nä, inte alls.

Har nog snöat in på tamagotchi, tar hand om min dotters. Tycker det är helfestligt. Erik tycker mest den är störig som håller på och piper. Gud vad barnslig jag måste vara... Måste nog köpa mig en egen... Eller nä, jag vill ha en snygg känning som jag hittat på hm... så himla jäkla skitsnygg är den. Vill ha! Fick ju pengar av mamma, som jag skulle köpa mig nåt fint för, funderar på att köpa den för de pengarna... kostar ju trots allt 500...snyft vad dyrt.

Trött är jag oxå, men jag skyller på medicinen jag äter. Det gör ju inte att man blir speciellt pigg i alla fall.

Just ja, Erik fyller snart 30, då blir det lite kalas här, med lite mat och sånt, ska bli skoj. Hoppas att vi får allt gjort som vi vill ha gjort tills dess. Men helt lätt är det inte att hinna med allt man vill när man har en gnällig bebis. Det är inte mycket som duger åt honom. Han vill aktiveras hela tiden. Vill inte ligga själv några längre stunder på golvet, inte sitta i babysittern, där blir man ju bakåtlutad, det är ju skittråkigt. Då gör han allt för att komma upp och sitta.

Nähe, nu är friden slut, nu vaknade lillplutt!!


RSS 2.0