Äntligen

Fick mitt efterlängtade paket här om dagen. Ååååå vad jag vart glad. Och nöjd. Iaf med hur grejorna ser ut och känns... Kvalité kan man säga. Nackdelen var ett misstag från mig, en mössa i en storlek för liten... Får hoppas att någon jag känner får en pojkbebis snart ha ha..
Mer då... ja, det har inte hänt så mycket här faktiskt. Eller, jag kom fram till idag att nu ska theo få sova i sin säng igen... han börjar leva runt så i våran säng, så man kan inte ligga bredvid honom längre. Fast jag slår vad om att jag kommer tycka att det känns tomt... Min bebis ju... Det är ju så mysigt när han kryper tätt intill i sömnen och borrarin huvudet vid halsen...

Kollade på de där dockmammorna igår... lite knepigt att köpa en vanlig vagn i en affär, och sen lägga en docka i och låtsas att man är mamma... Fast på nåt sätt kan jag förstå dem. Fråga mig inte varför. Gillar själv små minibebisar, och skulle faktiskt kunna tänka mig att beställa en. Från Sverige då, det finns svenska tillverkare. Att ha som prydnat... Fast jag gissar att folk kommer kalla mig sjuk då... men det får jag väl ta. Märker väl om det kommer en hög med personer som har med sig en krama sig själv tröja ;-).

Det har blivit nåt vajsing med akvariet, så det kommer ut en massa luftbubblor, vilket gör att det mer eller mindre ser dimmigt ut. Vi hade precis fått igång kalciumreaktorn, och så tar kolsyran slut som man måste ha till det... och när den tog slut så kom det in massa luftbubblor, vet inte hur... för det fortsätter att pumpa in luftbubblor. Hmmm. ¨

Snart måste jag gå till affären och handla... Har inte så mycket att äta här hemma, så vida man inte bara ska äta stekt kött rätt upp och ner... får se om jag orkar gå ut i kylan eller ej... Kanske ställer jag mig och gör egen sås... det vore kanske det allra enklaste... och kokade potatis till. Köpte ju faktiskt potatis, för att den skulle ätas...

Lagom som en annan haft kräftskiva här hemma så läste jag nyss i aftonbladet: "Så här förför du en kräfta" Vet inte om jag har någon större lust med det, kräftor nyps, och när de är kokta så kan de stickas... nä nu.. nån måtta får de va!

Ha en bra eftermiddag, för det ska jag ha. 

Kräftskiva

Hade vi här igår. Trevligt var det, men det var svårt att få Theo att somna. När vi sen skulle äta kräftor, och de höll på dukade i köket, så skramlade det ju en hel massa... ja då fick man börja om igen. När de väl hade blivit färdiga med dukningen i köket, så somnade han. Klev ner och sa att vi fick flytta ut till vardagsrummet, annars hade det aldrig gått. Men det gick ju att sitta där med, tur att vi inte var fler än så här, för då hade det blivit svårt att få plats. Ska man ha fest här fler gånger, så får det bli när man har barnvakt. Theo slapp umgås med onyktert folk, så tro inte att han var med om värsta fylleslaget. För så var det då rakt inte.

Kollade nyss på reprisen av Idol. Sen det vart ny jury så tycker jag det är så mycket bättre. Skönt att slippa den dära satmaran vad hon nu hette... Tyckte inte det var kul när de satt och förnedrade folk och var jätte elaka. Bättre nu, nu är det ju ett sevänligt program. Och på tal om Idol, Anna Bergendal, hon är bara för underbar. Vilken fantastisk röst den människan har, och jag vet inte hur hon gör, men jag blir helt trollbunden när hon sjunger.

Jag fick i alla fall sovmorgon, jag gick upp igår, så då tyckte jag inte att det var mer än rätt att Erik fick gå upp idag. Att han gick och la sig alldeles för sent är faktiskt inte mitt fel. Sov till halv elva, sen kom Theo och sov en stund han också.

När han vaknade så gick vi ner, Erik fick sova en stund till, rättare sagt, han sover ännu, men jag ska strax väcka honom. Men då plockade jag undan här hemma. Stog ju tallrikar lite var stans, glas och flaskor och sånt där.Och ska Nathalie komma hit idag, och Alexander så är det bäst att jag har det städat, annars säger det nog klirr rätt snart.
Barnens pappa och nya tjej kommer väl också... och nu ser det ju vettigt ut här hemma, så nu kan de få komma när de vill. Minns inte riktigt när de sa att de skulle komma.

Nu ska jag väcka Erik, sen ska jag dricka upp mitt kaffe.

Kolla in Anna Bergendahl:

Helgens händelser

En Bea frågade vad som händer i helgen, och eftersom jag inte har nåt bättre att skriva, så skriver jag om det :-).
Igår så var det rätt fullt upp när Erik kom hem från jobbet. Då var det till att byta om (går inte ut i mysbrallor och slashaskläder så gärna). När det var ordnat så skulle vi till Marita. Hon skulle vara barnvakt åt Theo. Därefter in till Örebro, där han släppte av mig och Nathalie vid stationen. Vi gick till pressbyrån och köpte festis och Twix. Tänkte hon kunde få smaska på det på bussen mot Linde, men hon somnade på fem röda.
Väl framme i Lindesberg så skulle hon till sin pappa. Och jag skulle umgås lite med min lilla mamma. Tänk att hon redan är 60... inte en dag över 50 i mina ögon. Ett par timmar senare skulle jag ta bussen till Örebro, men hade turen med mig att ett tåg gick samtidigt, vilket förkortar restiden med 30 minuter. Visserligen vart det dyrare eftersom jag inte hann trycka fram någon biljett med hjälp av rabattkortet... men det var det värt. Tåg är sååååå mycket skönare än buss.
I Örebro hämtade Erik mig, vi hämtade Theo hos Marita. Väl hemma så var Theo trött, han fick välling och somnade rätt fort.
Kvällens händelse vart pizza... smällde i mig hela själv.. händer inte allt för ofta kan jag lova.
Efter det så vart det typiskt tråkliv... dvs turas om att sitta vid datorn. Hör ni vilket underbart socialt liv jag och min sambo har? *asg*. Inte så illa som det låter, ska jag tala om.
Vart frusen på kvällen, så det vart ett varmt bad, och läsande i en relativt ny bok som jag införskaffat. Kom inte speciellt långt innan jag tyckte att det vart kallt i badet, plus att boken var tung... Eller den var tung när man läst en stund.. snacka om klen.. det är ju trots allt bara en pocket bok.

Idag kommer Emma, Fredrik, och Leo hit. Även Emil kommer hit. Vi ska ha kräftskiva.. jag tycker mest det låter som en släktträff för Erik. Men det blir nog trevligt i alla fall. Jag har iaf tänkt att ha trevligt. Innan dess så ska jag hinna med att plocka lite här hemma, ställa in disk i maskinen och så. Eventuellt så tar vi en sväng till Marieberg. Iaf om jag får som jag vill.

Men precis just nu så ska jag gå upp och lägga Theo tillsammans med en flaska välling.. min lilla trötter.

Att jag aldrig lär mig

Att bli vuxen. Finns det någon bok man kan läsa? En med stegvis anvisningar. Det jag främst behöver ha hjälp med är att gå och lägga mig i tid. En annan sak är att jag borde lära mig att inte vara så förbenat morgontrött. Det är ju ungefär hur svårt som helst att slå upp de små blå var morgon när det är mörkt i rummet.
Tyvärr tycker inte min son att vi ska sova längre, så han vaknar kvart över 7. Som å ena sidan är bättre än att han vaknar halv sex. Upp måste jag ju ändå den tiden. Göra frukost till Nathalie och så där.
Frukost äter jag vid den tiden jag med, precis som Theo. Men efter några timmar så blir jag mer hungrig. För att inte tala om hur trött jag är.
Theo tyckte nog att jag såg lite väl trött ut, så han gav mig precis en blöja i present, som inte var av det allra trevligaste slaget.
Kaffe kan man ju tyckas höra till vuxenlivet, och förvisso dricker jag kaffe, men oftast får jag inte den där fejkade känslan av att bli pigg. Snarare är jag slav under kaffet. Annars får jag skallebang. Och den går inte av för hackor. Hade den gett med sig av ett par alvedon hade jag vart nöjd. Men den går över av ett par treo och sängläge i någon timme. För att sen komma tillbaka när man varit uppe i en halvtimme. Kanske borde man testa bamyl koffein. Jag menar ifall man har huvudvärk... tåls att tänka på.
Annars har jag lärt mig att bli lite duktig, jag skriver i almenackan när saker och ting är, precis som man ska. Men så fort jag skrivit i den, så glömmer jag bort att titta i den.. eller så glömmer jag bort att det var nåt jag hade skrivet i almenackan. Som idag. Vaknade i morse och kom på: just ja, jag skulle ju gått på föräldramöte... eller var det idag? Kommer ner, och inser att det var igår. Attans jädra skitbananer. Hade velat gå på det där föräldramötet. S-K-I-T.

Nu tycker Theo att vi ska leka, så jag får väl snällt göra det.

Fullt upp och meningsskiljaktigheter

Huga en sån dag. Både bra och dålig i och för sig. Nathalie gick till skolan som vanligt, men idag hade hon minsann inte tid att vinka till mamma. Lilla tösen börjar bli stor. Hon är nästan lite lillgammal kan man säga. Ena dagen vill hon vara en liten tjej på 4 år och gosa i mammas knä, andra dagar så ska hon leka med de stora tjejerna som är 10 år. För hon är ju nästan lika stor, enligt henne själv.

Vi var in till marieberg idag. Först in på coop där vi skulle veckohandla. På tal om veckohandla, det är så himla skönt att slippa ränna till affären i tid och otid. Men av någon märklig anledning så blir det segt att ta sig ut på promenad då istället. Alltid är det något som inte stämmer. Ja, ja. Vi handlade, och det första som händer är att vi får en scanner som inte funkar som den ska. Vi byter, efter lite krångel. För enligt hon som hjälpte oss med det så skulle den ju funka ändå, för det lös ju rött om den när man höll inne knappen. Jo förvisso, men den ville inte läsa av koderna. Till sist fick vi en annan. Vi lyckades veckohandla på 40 minuter, nytt rekord. Men väl vid kassan så vart det mer krångel, så vi fick lägga upp varorna på bandet, och göra som man gör i vanliga fall. Så vårat scannande var helt onödigt idag. Ja, ja.. rabatt på biobiljetter fick vi i alla fall, alltid nåt. När vi ska komma iväg på bio har jag där emot igen aning om.

Efter mathandling så skulle vi kolla på blandare. Men det var ju lättare sagt än gjort. Vi har köpt en toamöbel till lilla badrummet. Jag ville minnas att det var ett litet handfat, och ett spegelskåp. På handfatet satt blandaren i mitten där den brukar sitta. Men inte enligt Erik. Då var det en spegel med en lysramp ovanför spegeln och så satt blandaren till höger på handfatet. Då tänkte jag att då får han väl titta själv då. Men då vart han sur. Så nu har jag sagt att han får köpa vilken jädra blandare han vill, så blir i alla fall han nöjd. Orkar inte krångla.

Gick ju med i cdon:s hyrfilmsklubb. Filmerna skickades den 17:e, de ska skickas med a-post, men ännu har ingen film hittat hem till mig. Beställde grejor från barnlycka.se förra måndagen, men ingen avi har jag fått därifrån heller. Mailade dem tidigare idag, får se om jag får nåt svar. Kan ju hända att grejorna är på väg. Men jag ser ju fram emot att få mina grejor, då jag tyckte de var så helhäftiga. Vill alltså ha dem nu!

Nu ska jag ge lillplutten mat! Han står här och skriker åt mig... tror mig ana att det är magen det suger i.

Ha de gott!

Öppen förskola

Har vi varit på idag. Det var trevligt. Idag var jag där först av alla, och när jag kom dit så trodde jag att det inte var någon öppen förskola idag. Brukar finnas en skylt utanför dörren där det står, men det stog ingen idag. Läste sen på dörren att det inte var någon öppen förskola vecka 38, och då vart jag osäker, trodde att det var vecka 38 nu, och var beredd att vända hem. Men tittade i mobilen och insåg att det var vecka 39. Så jag gick ner ännu en gång och kände på dörren och då var det öppet. Så vi gick in. En guldpeng för kaffe och smörgåsrån. Man kan även få äta rostat bröd med ost och gurka på, men det ville vi inte ha idag. Förövrigt så hade jag redan ätit frukost.
Men tyvärr passar inte den här öppna förskolan lillpluttens vakentider. Han brukar i vanliga fall sova förmiddag när klockan är 10 ungefär. Men vi var där, och hem kom vi 1½ timme efter hans vanliga sovstund. Han somnade som en klubbad säl i min säng, tillsammans med en flaska välling.

Har vi gjort något mer idag? Jo, jag cyklade runt här i fjugesta strax innan middagen för att leta efter Nathalie. Hon ville cykla, och det fick hon. Hon skulle cykla i lekparken. Helt okej för oss. Men när jag kom dit för att tala om att det var dags att komma in så var hon inte där. Cyklade hem till Lasse och Marita och därifrån var hon i färd att cykla hem. Vart arg och irriterad på henne, då vi förklarat femtioelva gånger att hon inte får cykla någonstans utan att tala om det. Förklarade att jag blir ju jätteorolig över att hon hade försvunnit, och vart rädd för att någon ful gubbe/gumma hade tagit henne. Annars så får hon cykla hem till Lasse och Marita. Om ni nu undrar vilka det är så är det Eriks föräldrar.


Imorgon ska vi in till Örebro när Nathalie är i skolan. Stress blir det i massor, men vi hittar ingen bättre dag att ta det på. Så vi ska in och köpa lister, en toalett, en blandare och så var det visst nåt på ikea också, som jag glömt vad det är. Har för mig att det var en hylla vi skulle ha. Ni vet den där "Lack" serien. Vi ska ha en sådan i vardagsrummet vid tv:n.

Nu ska jag umgås lite med Erik, innan det är dags för bingen.

Pendeln i stockholm

Åkte vi inte med, men hade vi gjort det så slår jag vad om att vi kommit fram snabbare. Fast då skulle man behövt ta med sig bilen på pendeln och det kanske inte är alldeles enkelt att få igenom...

Angående höstblåsorna så kallas de även något annat. Minns inte vad, men den som vill veta kan söka på höstblåsor på valfri sökmotor, själv använder jag google.se

Ja, angående varför pendeln hade varit lättare att komma fram med, tar jag mer om, snart. Resan dit jag bra, till Täby och Triton. Inhandlade 3 stycken fiskar där. Bild på dem får det bli när de kommer ner i karet och vågar visa sig framme. Inte vart det så dyrt heller... eller det beror kanske på hur man ser det...
När vi skulle åka ifrån Triton och åka mot Södertälje, så åker vi av på fel väg. Vi får åka upp på motorvägen, åka en bit och sen vända. På vägen som gick åt motsatt håll så var det kö. Enorm kö. På en väg som i normala fall ska gå i 90 så gick det nu mellan 0 och 10 km. Ibland så kunde man bli chockad, för då kunde man köra i 37 km/h i ca 20 meter. Jiiihaaa. Fram till Södertälje kom vi i alla fall, om än senare än vad det var tänkt. Där skulle vi besöka Corallrevet. Fint, men lite tomt just nu, då säsongen inte riktigt kommit igång ännu. För er som inte vet så är saltvattenssäsongen störst under höst och vinter. Under sommarern och lite under våren så är det rätt så lugnt. Han skulle få in en ny leverans om några dagar. Men vi köpte i alla fall 2 fiskar där.

Under tiden som vi var i Stockholm, så var Emma, svägerskan här och var barnvakt. Och så bakar hon bullar. Det hade gått jättebra fick jag höra. Theo hade varit jättesnäll. Nathalie och Leo hade varit lugna och tysta när Theo sovit. Skönt för henne. Skönt för oss att komma ifrån dessutom. Att äta en hamburgare på max, utan barn känns som rena rama lyxen. Tänk er själva, att få äta sin hamburgare själv, knapra i sig strips. Inte behöva plocka upp eventuella leksaker från golvet, eller försöka mata ett litet barn mat samtidigt. Där ser ni, det är lyx!

Nu är vi i alla fall hemma, och Emma har lämnat bullar här, så imorgon så fikar vi lite. Gissar att Nathalie (som dessutom hjälpt till och bakat) kommer att ha långa fingrar ;).

Nu ska jag sätta mig och ta det lugnt framför tv:n.

Mot stockholm

Det var inte vattenkoppor Theo hade. Glömde uppdatera om det. Ringde BVC på morgonen här om dagen. Och det visade sig att han hade höstblåsor. Det är många som får det nu när skolorna börjar. Klassas som en barnsjukdom, och barn som drabbas av det behöver sällan vara hemma från skolan. Drabbar oftast barn mellan 0-10 år. Så kalas blir det imorgon och idag åker vi till stockholm.
Emma är här och hon ska vara barnvakt åt Theo och Nathalie. Leo är också här, han leker just nu på Alexanders rum. De ska visst baka idag. Så när vi kommer hem så kommer det lukta nybakade bullar. Trevligt. Emma som ska ha bebis dessutom, förstår inte hur hon orkar. Iofs så for jag in till stan i tid och otid på cykel när jag var gravid, så det kanske blir sak samma. Bakade ju med jämna mellanrum också. Fin mage börjar hon få i alla fall :). Får se vad som gömmer sig där inne, gissningsvis en bebis, men vilken sort återstår att se.
Nu ska vi fara iväg, kanske hinner jag uppdatera mer senare. Återstår att se.
Ha en bra dag!!


Grattis mamma 60 år

Idag fyller lilla mamma 60 år. Tänk vad tiden går. Svårt att tro att hon är "så gammal". Vet inte om 60 är gammalt, men hon ser i alla fall inte ut att vara i den åldern. På Lördag är det fest hos dem. Eller inte fest som att supa skallen i bitar, utan äta lite mat och på sin höjd dricka en lättcider.
Men det är lite käppar i hjulet. Theo har något som är ruskigt likt vattenkoppor. Vill inte, hade ju velat firat mamma. Typiskt. Jag har kanske inte varit den som dragit mest jämnt med min mamma alla gånger. Men mamma är alltid mamma, oavsett vad.
Ska ringa till bvc imorgon tänkte jag, och höra vad de säger. Men det vore ju för jäkligt om han fått det. Visst, det är väl jättebra att han får det när han är så liten, då lider han inte så mycket av det. I alla fall inte vad som märks på honom. Han leker precis som vanligt, bryr sig inte det minsta om de prickar som han har.
När jag hade vattenkoppor när jag var liten, var väl ca 5 år eller något åt det hållet. Då var min låtsaspappa Gunnar hos oss. Mamma trodde att han hade haft vattenkoppor, men det hade han inte haft. Gunnar vart sjuk, väldigt sjuk. Han var sängliggande i 5 veckor. Hög feber fick han också. Theo hade ju feber här om dagen, men det var bara i några timmar. Han fick alvedon då, men när den hade försvunnit ur kroppen så kom inte febern tillbaka heller.
Nu börjar snart bolibompa, Nathalie vaktar tv:n redan. Så att hon ska vara säker på att inte missa en sekund.
Har pratat med kompis M idag. Det var trevligt. Bra att prata med någon som förstår och är villig att lyssna. Känns lättare i hjärtegropen nu. Vad det gäller tänker jag inte ta upp här.
Nähe.. nu ska jag hitta på nåt, vet inte vad. Funderar på att ge Theo ett bad. Dags för det.

Shopping +uppdatering

Tänker inte förklara mig mer om det som varit. Och om nu en viss person stör sig så mycket på vad jag gör och inte gör så behöver inte personen läsa heller. Jag lovar, ska varken nämna ditt liv eller vad du heter.


Nu till det verkliga blogginlägget.
Idag har det inte hänt så mycket. Har varit hemma. Jag skulle varit iväg på intervju idag, men jag vart hemma. Fick inte tag i någon barnvakt. Theo vart dessutom sjuk, så det var nog bäst att jag var hemma. Han fick feber. 39 grader hade han. Tog en promenad ner till apoteket. Väl nerbäddad i vagnen och köpte alvedon och doseringsspruta. Då vi hade dåligt med alvedon, och doseringssprutan var borta. På vägen hem handlade jag mat, till middagen. Sen så gick vi hem igen. Theo låg och mös i vagnen. Han tyckte det var skönt att komma ut i friska luften. Med tutte och snutte så är världen komplett när man ligger i vagnen.
Hittills har jag kört med fleesefilt, men den lär ju inte räcka så långt så länge till. Så idag på förmiddagen så klickade jag hem ett paket från barnlycka. En åkpåse, en mössa som matchar, plus en väska. Kommer bli snyggt! Jasså, ville ni se? Ja, ja, okej då:)




Vi tycker att det är snyggt, men gissar att vissa kommer associera det med krig. Gjorde det själv förut... men smaken har förändrats. Dyrt var det också, men i dagens läge så är det dyrt att ha barn. Smidigast för oss vart det att betala mot faktura. Så nu er jag med spänning fram emot att få hem grejorna.

Just ja, köpte schampo, balsam och duschcreme på apoteket för 59 kr. Om det är bra eller dåligt har jag ingen aning om, men priset var ju angenämt i alla fall. Kvalitén på produkterna kan jag tala om när jag har duschat, vilket jag ska göra om en timme ungefär. Vill kolla på ett program på tv först.

Just ja, Theos feber försvann när han fick alvedon. Får se om han har feber i morgon när han vaknar. Är han frisk på fredag så åker jag och erik till Stockholm. Till Täby. Ska bli trevligt att kika i en trevlig butik. Emma ska vara barnvakt. Nä, nu kallar tv:n.

Uppdaterade inlägget då jag insåg att sista länken var en miss... alltså jag hade skrivit fel adress :). Klantigt jag vet...




Världen har inte gått under

Den skulle ju göra det idag, enligt vissa forskare. Det läste jag igår på aftonbladet. Men inte har jag märkt att jag färdats in i nåt svart hål eller nåt i den stilen. Och så vitt jag vet så lever jag... *nyper mig i armen... aj f*n. Okej det är lite mer än en timme kvar innan vi ska gå under... så det är väl bäst att inte säga för mycket. Börjar tro att vi har en tjuv här hemma. Ingen som snor nåt allvarligt men ändå. För det är så himla knepigt. Det försvinner lock och skedar. Bestick kan försvinna spårlöst också. Tänk om räkningarna kunde försvinna också, utan att herr fulgubbe kom efter en... Var ju rart av miss B också att tillägna en hel blogg åt mig, om ögonfluss, för den måste ju ha varit till mig? Går över på en vecka.. ja, det stämmer bra, för det gjorde det... en vecka är väl 7 dagar? Eller har jag räknat fel, eller råkat skriva en vecka för att det var lättast istället för att räkna upp exakt antal dagar... Skit samma.. håll på om du vill. Idag köpte vi väv på färghandeln. Jag gissar att alla nog sätter i halsen och undrar varför ska vi inte ha kakel och klinker och allt sånt? 1: Dyrt i inköp 2: För lite pengar 3: För lite kunskap om hur man sätter dit det Det var de tre enkla argumenten. Men jag tror att det kommer bli rätt fint ändå. Ingen vanlig rutväv faktiskt. Utan en med lite struktur på. Korta väggen bakom toaletten ska bli mörkare än de andra väggarna som ska vara vita. Den bakom toalettstolen ska bli grå. Har planer på att sätta upp wallies eller måla dit schabloner... Fast med min kunskap så går nog det sistnämnda åt skogen. Hittade snygga wallies att sätta upp där... Så nu behöver vi bara en ny toalettstol, vattenlås och blandare, sen så kan man göra om där nere. Tänk Emma, du kanske får gå på en finare toalett en vacker dag :P. Nu ska fryslorten jag gå upp och lägga mig i ett bad. Det ska bli såååå skönt!

intervju och ikea

Blir mycket ikea nu, men man kan ju bli tokig för mindre. Skulle dit och köpa en förlängning till grinden. Här om dagen hade de flera stycken, men nu är de slut. Och grindarna är slut de också, så jag fattar inte riktigt vart förlängningspaketen tagit vägen. Har folk köpt förlängningar bara för att eller? De skulle visst få in fler på fredag eller lördag. Vill ha upp grinden nu, så lillplutten inte kan rymma upp för trappen. Intervjun gick i alla fall bra. Om det ska bli kul eller ej vet jag inte. Men hon som intervjuade var himla trevlig, lätt att prata med. Var nervös som tusan innan, men när jag väl kom dit så la det sig. Pluggat företag var ju meningslöst, de frågade ändå inte vad jag visste om företaget. Får väl se om jag får jobb eller ej.. vore ju bra med ett jobb, men samtidigt så vet jag inte om vare sig jag eller theo är helt redo för det. Men å andra sidan kan jag tänka att det är bra om han får vara med sin pappa med. Men jag kommer sakna honom som tusan. Han är ju min lilla bebis. På ikea så fick jag med mig en sänghimmel till Nathalie, hon fattade nog inte riktigt vad den var till för, men det gör hon så fort jag fått upp den där den ska sitta. Då kommer det bli jättebra. Ska se om man på något sätt kan byta tyg på den, för i så fall så ska det bli rosa tyg på den... Som den prinsessa hon är. Vi var in på K-rauta idag och köpte ett paket golv. Som räcker för att lägga golv på våran lilla toalett. Den toan är skamfläcken i detta hus. Men så fort vi fått ordning på den, så kommer det bli kalasfint. Sen är det väl övervåningen som inte är jordens finaste, men där behöver man inte byta golv i något utav rummen. Bara hallen. Ska man sen göra nåt åt badrummet så måste vi göra om golvet där med. Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna så var allt färdigt? Eller vinna en miljon på lotto och ringa någon och bara säga FIXA! Men turen är inte med oss.. vi spelar på lotto, har vunnit, men inga mängder alls.

Jag är het, eller?

På arbetsmarknaden. Har sällan varit så intressant där som jag är nu. Om det beror på att kompis Linda hjälpte mig att göra om mitt CV och personliga brev vet jag inte. Men jag ska på intervju imorgon, och på måndag är det dags igen. Kul. Imorgon ska jag till ett bemanningsföretag som heter Plint AB. Ska jobba som montör, om jag får jobbet. Hoppas på att det finns bra arbetskamrater. Men jag brukar sällan ha svårt att anpassa mig. Jädra vaxproppen i örat vill inte ge med sig. Körde en omgång med revaxör, fick ut lite, men inte allt, är fortfarande lomhörd. Skit. Satt å grät idag. Kom att tänka på att, tänk om jag får jobb... då är jag borta från min "bebis" hela dagarna. Jag kommer sakna honom nåt oändligt. Han är inte alls snart ett år, han är 8 månader, det är jag säker på. Han är ju så liten än... Han är ju bebis. Min gosbebis. Tänk om han längtar efter sin mamma jättemycket? Han är ju extrem-mammig nu, tänk om han är det när jag ska börja jobba med. Han är så fäst vid mig. Åååååååh, det skär i hjärtat när jag tänker att han kanske kommer skrika rakt ut jättelänge... Är jag verkligen redo? Jag som känt länge att jag vill jobba, men vill jag det? Vill jag ut i industrin igen? Jo, pengarna finns ju där... men det är ju skitjobbiga tider. Ska börja jobba 06:30. Är det vettigt? Nej, det tycker inte jag heller... Har ingen aning om när arbetsdagarna kommer att vara slut... ja, ja får väl veta det jag behöver veta imorgon. Nähe.. skulle fixa till en dos med revaxör igen, och ligga och sova med det.. det kan hjälpa. När det får ligga och gotta sig extra länge. Är trött på att vara lomhörd nu.

Ikea

Har vi varit till idag. Trevligt. Köpte lite allt möjligt, men det vi skulle ha, var det slut på. Känns som att det nästan alltid är så när man ska till ikea. Hmm.. Men jag och erik köpte oss varina nya kuddar. Erik tyckte att hans var för hög, jag köpte ju en precis likadan, jag tyckte den var perfekt. När jag var uppe och la Theo för att sova för natten, så höll jag på att somna själv. Iofs, lukten på kudden är väl inte jättetrevlig, men den är ju ny... jag får sova in den lite först, så blir det nog bra. Grind skulle vi ha köpt på ikea, men den var som sagt slut. Hittade en precis likadan på Coop, som dessutom var billigare. Tror dessutom att man kan köpa förlängningsdel på ikea, som passar ihop med den. Vi har kommit fram till att nu måste vi ha grind här nere, för annars så hittar vi snart Theo där uppe. Där det för övrigt är livsfarligt. Trappen ner går ju där, det sitter även ett räcke så att man ser ner från trappen. Det är tyvärr rätt glest, så skulle Theo vilja så skulle man kunna krypa imellan. Därför tänkte vi att vi skulle ha köpt ett sånt där fult kompostgaller på silvan, en de var slut. Så nu får vi se när det blir av att åka dit nästa gång. Lyckligtvis är vi ju mest här nere, så risken för skada är ju inte överhängande. Har suttit och spelat lite Mario Kart, kul men lite svårt. Jag får inte riktigt snurr på det där, tror jag styr för mycket, och hittar för svåra banor. Men nyss så råkade jag spela på Eriks gubbe, så den dåliga statistiken hamnar inte under min gubbe ha ha ha. Imorgon är det söndag, då ska jag och Nathalie sätta oss med hennes läxor, så har hon det ur världen. Mycket var det med, kan jag tala om... Men hon tycker ju att det är kul, så vad gör det. Hon är en vetgirig liten dam. Idag sa hon att hon ville ha en bok där det står om djur. Hittaden en bra bok på Coop, men hon såg mest intresserad av boken som låg bredvid, den handlade om prinsessor... Prinsessor ja, hon vill ju ha ett prinsessrum.. ska försöka få till nåt så hon blir nöjd. En sån där volanggrej på sängen borde väl kunna gå att fixa... och så rosa lakan. Skulle vilja fixa till en sänghimmel med. Hittade ju nåt praktiskt på ikea. Men kom på att taket lutar ju där, så det var inte så praktiskt helt plötsligt. Får se om jag kan hitta nåt på the world wide webb. Tyg har jag redan tittat ut, som jag tror kan bli kalasbra. Nä, nu blir jag snart långrandig... Gonatt

Det ska börjas i tid

Jag vart rakt chockad här om dagen. Glömde skriva det då, så jag gör det nu. På förmiddagen så hämtas posten in, och där är det 2 erbjudanden om att sälja jultidningar. Redan, snälla, det är bara början på september ännu... Senare samma dag, kommer en tjej i på ca 10 år och vill sälja jultidningar... Jag som inte börjat tänka på julen än. Iaf inte i den bemärkelsen. Tänker mer på den som att: ja då blir det äntligen lite ljusare, men alla lampor överallt. Innan dess så är det ju massor som ska hinnas med. Mamma ska fylla 60, föräldramöte på Nathalies skola, Theo ska fylla ett, och börja på dagis, och det är säkert mycket mer som händer, bara jag som inte har koll på det just nu. Trött är jag.. massa trött. Theo väckte mig vid 6 i morse, då var jag däckad. Kom inte i säng förrens vid 1-1:30 tiden. Fråga mig inte varför jag är så dum så jag är öppe så länge, för det vet jag inte själv. Men jag lyckades övertala om honom att mysa lite med sin mamma i ett par timmar. Dvs han sitter och snorar, jag torkar, han klappar hårt och drar sin mamma i håret. På det så skrattar han, för det är ju skitkul när jag skriker aj... Nyss frukost. Snart sova middag. Tur jag har en liten snäll bebis som vill sova middag vid halv tio. Eller jag hoppas att han vill det, som han brukar vilja. Testade nya ispåsar igår, de var bra. Det skulle se ut som om det vart krossad is i dem. Det bästa var att det vart isbitar fort, det sämsta var att de vart vatten för fort. Men ska man ha dem så behöver man ha sugrör, för annars har man snart hela truten full med isbitar. Nu ska jag dega lite... eller plocka disk.. har inte bestämt mig. Theo ser inte så trött, så jag funderar på om jag ska göra mig en kopp kaffe.. God morgon på er!

Äckligt

Jag har gjort nåt äckligt nyss.. rensade avloppet där uppe i badrummet. Det avloppet där bad -dusch vattnet rinner ner. Huga vad äckligt.. Det luktar i alla fall inget vidare. Men nu är det gjort, hoppas jag slipper göra det än på länge igen, så kul var det ju faktiskt inte. Maten vart god förresten, om det nu var någon som undrade. Det vart kycklinggryta. En hel massa grönsaker var det där i, och så kryddade jag med curry, mycket gott! Serverade potatis till. När jag stog och skalade potatisen så insåg jag att jag har nog blivit mer och mer potatismänniska. För några år sen, så åt jag aldrig potatis, så vida man inte fick det hemma hos någon. Då serverades det ris eller pasta till det mesta jag gjorde. Någon gång ibland gjorde jag potatissallad av nåt slag, eller potatisgratäng. Men det var det i potatisväg jag gjorde. Det sistnämna gjorde jag inte speciellt ofta, det tog för lång tid ;). Men i och med att Theo kom till världen så vart det att jag började att göra mer och mer potatis. Lättast för honom att äta, och det är faktiskt himla gott att ha sås till potatis hihi. Theo är duktig.. han har fattat galoppen med att när någon går så vinkar man, och ska man vinka så är det ju också hej då. Så nu vinkar han när han kryper ut från köket, om jag är där. Och ska vi gå ner från den övre våningen så säger han: Äh då. Det fattar väl vem som helst att det betyder Hej då, eller hur? Surfade in på tradera idag, det var längesen jag kollade in stället, och med lite tur så lyckas jag fynda (hrm) en reima overall. Ny, med prislapp... Gärna för mig.. Hoppas jag får den bara. Normalt nypris på en sådan är ju 1000 kr annars. Men som sagt, jag ska inte ta ut nåt i förskott... Nu ska jag kolla gamla avsnitt av sex and the city, som jag med säkerhet redan har sett en gång :).

Dåligt samvete

Inte längesen jag uppdaterade, men för att få fler läsare så ska man ju uppdatera ofta, har jag lärt mig. Hur som helst så blir jag snart galen. På en kompis till Nathalie. Vet inte om jag kanske bara överreagerar... Men hon kommer hit, och det första hon säger kan vara: När får jag mellanmål? Idag när hon kom innanför dörren så sa hon nåt i stil med: När ska vi äta mat? Det är väl okej att hon äter här ibland, men hon är så krävande och så "på". Och självklart ska inte barn gå hungriga. De fick i alla fall ett varsitt äpple. Ska snart börja med maten, det är ju hög tid för det. Kyckling med nåt till. Vad nåt är vet jag inte riktigt än. Ska man vara någorlunda nyttig och koka potatis? Eller ska jag koka ris? Eller ska man vara totalt onyttig och göra klyftpotatis? Det vill säga sån som man bara värmer i ugnen typ. Av våran potatis som vi köpt på Coop så vill jag inte göra det. Den är skitdålig. Alldeles brun under skalet, så man får skala flera lager. Tacka vet jag Icas potatis här i Fjugesta, den är fin. Hmm, börjar låta som min egen mamma, som säger vart potatisen är bra eller inte. Nähe.. har inget riktigt kul att skriva om idag... egentligen.. iaf inget mer än det jag skrev ovan, men det var ju iofs inget kul. Nähe, maten väntar på mig i köket, tyvärr så lagade den inte sig själv...

Bilder

Vill börja bloggen med att tacka smilla för det bra rådet. Nu vet jag iaf att det finns ögondroppar. På de som skrev tidigare om hans ögonfluss så vart jag inte mycket klokare. Men nu vet jag att det finns droppar, och då ska jag använda det om han får det fler gånger. Snällt att du talade om det.

Hittade en kul sida, via designadinblogg.se där man kan göra en slideshow. Tyckte det verkade fränt så jag testade. Ska försöka att få in det här oxå. Men tack vare designadinblogg.se så kan jag nog få till det :).

Jag och Nathalie har varit ute en sväng idag, ja Theo var också med. Vi var till apoteket och så stannade vi på fiket i fjugesta och fikade lite. Nathalie vart proppmätt, så hon vill inte ha nån mat.. Ja, ja.. får se när hon vill äta. Jag är inte hungrig själv heller, så matlusten är väl inte direkt jättelockande. Hon får nog makaroner och köttbullar till middag. Lagom enkelt :). Fast kanske inte så nyttigt... Men bättre än inget alls :). Iofs kan jag koka ris, så får hon rester från korvstroganoff som vi åt här om dagen.

Pratar med en msn vän igen.. M, trevligt, som vanligt. Bäst å inte skriva ut hans namn, han vill nog vara anonym.

Vad har jag annars gjort idag? Inte mycket. Druckit kaffe och tagit en ibumetin. Vilket hjälper mot min onda hals, lite avsvällande också, så jag blir inte lika svullen i halsen. Skönt kan jag lova.

Hoppas alla haft en bra dag, för det har jag haft.


Gå vidare

Fint att alla skäller ut mig. Hur ska jag kunna veta att ögonfluss gör ont när jag själv aldrig haft ont av det? Får han det nu fler gånger så kan ni väl i så fall tala om hur jag ska få in ögonsalva istället för att skälla ut mig?
Nog om detta.

Pratade med ett par goda vänner på msn idag. Det var i alla fall trevligt. Linda, som oxå bloggar har gått och blivit sjuk hon också. Tråkigt, aldrig kul att vara sjuk. Hoppas du blir frisk snart. Hon är hitbjuden på nintendo wii och kaffe :).

Pratade med en annan vän, M, trevligt det med. Vi har liknande humor, så det blir mycket skratt när vi pratar.

Hur jag kunde hinna med att prata med dem? Jag passade på när Theo tog sig en rejäl middagslur i min säng. Han sov i 2 timmar. Nathalie gick lång dag i skolan, så hon hade inte kommit hem ännu. Jag var för lat för att plocka undan här hemma innan hon kom hem. Men nu är det i alla fall gjort. Ja, om man inte räknar alla femtioelva leksaker som ligger utspridda över golvet.

När barnen gått och lagt sig så ska jag diska undan det som ska diskas för hand. Allt kan man ju tyvärr inte ställa i diskmaskinen, men tänk vad smidigt det hade varit. Eller det som är kvar att diska är grytor och sånt, och visst kan man ställa det i diskmaskinen, men då blir den ju fylld på en gång, och så blir det inte vidare ekonomiskt heller.

Korvstroganoff till middag idag. Smakade bra. Theo ville nästan bara ha korven. Och några lökbitar. Riset var inte någon höjdare, trots att det var en massa sås på. Han har börjat med ovanan att när man har stoppat in en tugga med mat i munnen på honom, så tar han ut det med handen. Självklart för att han vill undersöka vad tusan det är han får i sig... Det förstår jag ju, men det är inte riktigt lika kul för mitt tvättberg. Visserligen är det rena tvättberget större än det smutsiga. Men det rena tvättberget hinner jag ju aldrig vika. Eller jag borde ju kunna göra det på kvällen, men det är ju så förbenat tråkigt.

I natt ska en ny fisk flytta in i karet. Själv lär jag väl inte se den förens om ett par dagar, när den törs sig fram. För jag är med all säkerhet inte vaken när Erik kommer hem i natt.
Vad det är för fisk? Det är en zebrasoma veliferum, eller segelfenskirurg om man vill läsa det på mer lättbegripligt språk.
Skickar med en bild, och det får bli det sista för idag, för nu ska jag greja lite här hemma.



Bilden kommer i från istockphoto.com

RSS 2.0