Jag har en riktigt dålig dag!

Blääää, vaknade på dåligt humör, och inte ger det med sig heller. Är sur och irriterad för precis allt. Okej, jag vet vad det beror på, det har med Erik att göra, men jag kanske ska spara de som är besläktade med honom att läsa det... kan nog vara lite otrevligt gissar jag.
Annars är det väl mest hormoner som spöker.. känner mej tjock, fet, ful, oattraktiv och allmänt avtändande.
Neeej fy bubblan en sån jäkla pissdag vill bara gå och dra nåt över mej och inte vakna på ett par veckor.
Bebis putade ut med rumpan igår kväll när jag låg i sängen, kändes tydligt. Erik fick känna, men han vart inte överdrivet glad av det... han tror väl inte på det... Finns det någon som kan hitta på ursäkter för allt så är det väl han...

Pratade med en god vän på förmiddagen, och det var trevligt, men ändå känns det som om ingen förstår mej, och bara mej... känner mej åsidosatt, oförstådd, missförstådd... hmm det kanske är så alla känner sig... så jag kanske bara borde vänja mig...

Imorgon blir det fika igen, med familjelivslistan, ska bli trevligt, vi blir nog fler denna gång, ska bli kul.

Funderar på om jag ska ta mig in till stan, och inhandla lite saker. Har ju ständig huvudvärk och är alltid trött.. Har svårt att tro att det är järnbrist. Men jag ska testa med sån där blutsaft iaf, får se vad det smakar... Järntabletter funkar inte med min mage... men det brukar de väl vara kända för, har jag för mig att jag hört i alla fall.

Mitt i denna pissdag så får jag väl trösta mig med att bebis sprattlar på där inne i magen... så jag gissar att den har det bra där inne. Önskar bara att Erik ville känna... men det tycks vara rätt ointressant tyvärr.

Han ville ju inte tro att jag kände som en sprattlande fisk inne i magen redan i vecka 13, att jag nog hade fel, att det var för tidigt osv...
Okej, jag kan förstå att han är orolig och så... men han kan väl försöka vara lite glad oxå??

Nä.. ska bli skönt att slippa honom i morgon förmiddag, ännu skönare att han snart åker till jobbet...

Nä.. nu struntar jag i det här... nu ska jag sura för mig själv...

Ungefär lika kul som förut

Har rätt tråkigt egentligen, vet inte riktigt vad jag ska göra. Eller idag kan jag iaf sysselsätta mej lite, iaf när Erik åkt till jobbet. Han jobbar eftermiddag, så han åker väl vid halv tre tror jag. Jag ska iaf plocka rätt på disk, och har jag lust och ork utöver det, så ska jag ta och rensa ur frysen, för den är ingen rolig syn just för tillfället. Alldeles för mycket is överallt i den.
Ska åka och handla idag oxå, så man har mat att ställa på bordet, det är rätt tomt i kylen nu, så vill vi inte svälta så får vi snällt åka och handla.

Vart så besviken på Erik här om dagen... i fredags.
Vi satt i soffan, eller halvsatt, och så hade jag min ena hand på magen, och så rätt vad det är så känner jag nåt som buffar till på handen. Första sparken jag kände utanpå så att säga. Talade självklart om det för Erik, och trodde han skulle bli glad. Men han ville knappt försöka känna. Han var hur pessimistisk som helst, och gnällde på att han inte visste hur det skulle kännas och så vidare. Jag förklarade för honom hur det skulle kännas och så. Men han var inte speciellt intresserad för det. Men, men, nu har jag iaf testat,  och eftersom intresset inte fanns där, så tänker jag inte säga till när det buffar där inne fler gånger. Blir nog en likadan reaktion som för josef, dvs inte känna på magen alls... Han får väl komma själv å känna när han vill då i så fall. Är trött på att tjata... (ja, jo, jag är egentligen trött på att gnälla med, men jag bara måste få ut det...)
Igår så retades jag lite med Erik och sa: Om jag klappar dej på magen, klappar du mej på magen då???  Men, jag brukar faktiskt klappa dej på magen säger han då... hmmm det har jag då rakt inte märkt, trots att jag försöker komma ihåg när han gjorde det, så kan jag inte minnas det. Hmmmm, antingen inbillar han sig att han gör det, eller så är jag rysligt glömsk...
Som sagt, jag struntar från och med nu i, ifall han tänker känna på några sparkar eller inte, jag ger upp, vill han inte så vill han inte, han vet inte vad han missar. Men jag får ju känna destå mer...

I lördags var jag iväg och fikade med några nätvänner från familjeliv, vi ska ha bebis allihopa, så vi hade en massa att prata om. Tyvärr var det en massa folk där, så kön var inte så kul. Fikat vart inte så långvarit som vi hade önskat heller, just för att man fick köa hur länge som helst... men, men.. kaffet smakade rätt bra, om än väldigt sött.
På kvällen sen så skulle vi till Johan och Karin för en liten spelkväll, och det var himla trevligt. Pratades en massa, och jag drack alldeles för mycket pepsi... och har nu kommit fram till att det inte är nån jättebra dricka för min mage... Men det var himla trevligt att de serverade gurkstavar och morotsstavar istället för chips och dipp. Gott var det iaf.

Nähe... nu ska jag rusta till mej så jag är färdig för att åka när Erik kommer ut ur duschen.

Just ja.. skulle ha åkt å kollat på orkidéer idag, men känner att jag inte orkar... så jag hoppas att Emma, Marita och Marie-Louise fick kul iaf.. och Leo med då =).

Ha de gott
//Linda
lägger in en liten bild på magen =)

Magen i vecka 14+5

Möglar

Det tror jag att jag gör snart.. växer nog snart nåt äckligt hårigt svampliknande snusk på mej... bläää.. känner mej gammal, seg och allmänt övermogen. Orkar ingenting. Iaf inte idag. Totalt slut, orkar nada, och att åka bort på måndag känns knappt lockande.. har ingen ork eller lust till nåt... blääää säger jag bara..
Nåt som förgyllde min dag några aningar var ett långt mail från Miss B, och en blogg som jag läste på lunar... det var kul.. he he... hur man kommer i form som småbarnsförälder till sommaren... Själv lär jag väl låta bli en sån sak... men det var ju iaf kul att läsa.
Tänkte jag skulle dela med mej av den roliga texten till Erik, tänkte då logga in på msn, på denna dator, Eriks dator... den som jag har lust att spy galla över... För den funkar inte.. inte till nåt bra iaf, för nu får man inte igång msn på den. Har testat att installera om det, men tror ni det funkar?? Nä.. precis... har testat att starta om datorn, men det funkar iaf inte.
Erik säger lugnt att det är dags att formatera om datorn... Men det har han sagt sen vi hit flyttade. Har det hänt nåt än??? Nej precis. Det som känns mindre viktigt för honom, det drar han på in i det längsta. Jag får väl vara glad att cykeln iaf är lagad... alltid nåt.
Bara strunt på tv:n idag, bara skärp precis över allt. Erik sitter å kollar husritningar, jag har ont i huvudet, och har så haft precis hela dagen trots tabletter. Har även lite hugg i nedre delen av magen.. just det.. bebismagen. Undrar bestämt vad det är, för det hugger ibland som en kniv sticks in.. Ont som fan gör det. Men säger inget till Erik, så han inte blir nervös. Blöder ju inte...  Fortsätter det så får jag väl ringa till nån som kan tänkas veta nåt. Undrar vart man ringer när det är helg??
Jo, jag vet att jag borde tala om det för Erik, men det tar emot, jag vet ju hur nervös och orolig han blir, å jag vill inte att han ska få ont av sin sjukdom, å få plågas... Vet inte vad det kan vara, men det är säkert inget farligt... Man känner ju mer å mer, alltså, har ju fått 2 barn innan. Så det är klart att man får fler krämpor och man känner efter mycket mer nu, än förut.
Erik ska jobba imorgon, från 6 till 14, så jag får vara själv... undrar vad jag ska hitta på för nåt... lata mej låter ju oerhört lockande...
Nu ska jag nog gå och göra mig i ordning för natten, trots att jag sov middag idag, i mer än två timmar, så är jag fortfarande trött, kan nog sova ungefär hur mycket som helst...
Sängen är min bästa vän...
Just ja.. det roliga... som jag skrev om tidigare, det kommer här:
(Kopierat från Lunarstorm, från KungensMamma)

Glöm GI-metoden, nu gäller Småbarnsdieten
Har du provat alla metoder utan resultat läs nedan 100% säkra metod för att komma i form till sommaren.

Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka.
I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram:


Dag 1:
Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.
Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.

Dag 2:
Frukost:
Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker.
Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en från lekparken medtagen cigarrettfimp (som de övriga familjemedlemmarna tvingar dig att spotta
ut) med en isbit.
Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.
Middag: En sten eller en torkad ärta. Blanda ner läsk i potatismos. Ät med sked.

Dag 3:
Frukost:
Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna.
Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt.
Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.
Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).

Dag 4
Frukost:
En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blivit mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingorna.
Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban från soffan och ät upp resten av den.
Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.

Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion. Här är några exempel:
* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig ur butiken.
* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer.
* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.

Ses på stranden!


slött

Det är ungefär vad mitt liv har varit de senaste dagarna, har absolut inte gjort mer än nödvändigt, inte tagit reda på tvätten heller, men jag tvättade den faktiskt, då tänkte jag att jag kunde slippa vika den iaf, men det ser ut som om jag inte kommer undan det heller... men jag ska ge honom lite mer tid...
Har iaf tagit reda på disken de senaste dagarna... men mer än så har jag inte gjort.. jo, jag har bäddat oxå... *ååååh vad jobbigt va??*
Idag kommer Emma och Leo hit, vi ska fika lite, och så ska barnen leka, de leker så bra tillsammans, så det ska bli trevligt. Har nyss varit å handlat för ändamålet... så det blir lite vettigt fika, och inte bara kaffe och saft...
När Erik kommer hem idag, så ska vi åka till Fjugesta, ska lämna Kisse där, ska komma ihåg att packa ihop alla saker till henne, och sen ska vi handla lite när vi åker därifrån... får se om vi hinner in till Marieberg med.. det skulle vara bra. Inte för att shoppa nåt, vill bara kolla och se... på babyproffsen ha ha... eller babycenter eller vad det nu kan tänkas heta. Jag vill kolla upp skötborden, inte för att det är viktigt, och inte för att jag behöver göra det just nu, men jag vill iaf kolla... av nån märklig anledning.. Jag vill ha allt sånt där klart, så jag kan släppa de tankarna från huvudet. Vagnen är ju klar, skötväskan är klar.. säng är eventuellt klart, och babyskydd är klart det med... Men så vill jag ju kolla på allt kul som finns oxå...
Erik kollar ju en massa på hus, pratar med banken, och ska besöka nåt sånt här hus, för att se hur det ser ut, å besöka en sån där firma som gör såna här kataloghus, han vill veta precis vad det kostar osv... Inte för att han tycker att vi ska flytta nu, som han säger.. Det kan ju vara bra att veta... Blir lite full i skratt åt honom samtidigt.. han är för lustig...men han boar absoluuuuuut inte...
Å nu blir han ju av med sin träningsbebis dessutom... Kisse har ju varit hans offer innan... jag får väl skaffa honom en docka i verklig bebisstorlek.. så kan han fortsätta sen...
Nä.. de blir inte mer fantasifull blogg än så här.. så ni får vara nöjda med vad ni får :)
//Linda

Det ska böjas i tid...

det som krokigt ska bli. Det brukar väl vara så man säger. Och i många avséenden så stämmer det. Upptäckte idag när vi kom hem att mina fötter hade svällt lite, så det ska börjas redan nu med att få vatten. Å andra sidan fick jag det förra sommaren med, men då var det inte riktigt lika märkbart. Men nåt elände ska jag väl ha den här sommaren. Blir kul att se ut som en uppsvälld flodhäst, och gå runt vattenparken på norr. Som jag redan lovat Erik att vi ska göra i sommar.

Har precis tvättat färdigt, så nu finns det inte mycket tvätt kvar här hemma, närmare bestämt ingen alls, men det blir snart påfyllt med ett par strumpor å lite annat. En tvättkort har ju förbudet att vara tom för länge.

Hörde ett flygplan nu ikväll, när vi kommit hem från Fjugesta. Rätt stort, och det flög rätt lågt. Vi ringde till Eriks pappa som jobbar på örebro airport och frågade om han visste nåt. Det visade sig vara nåt ryskt lastflygplan. Vi tyckte det lät konstigt och väldigt högt, och så kom det lite mörk rök... men det kanske förklarar att det var ryskt... inget konstigt med det i alla fall, de skulle visst bara mellanlanda. Hörde samma dånande efter att ungarna somnat, men då såg jag det aldrig.

Vi var ju som sagt i fjugesta idag, det var trevligt med kalas, åt en god mat, visserligen väldigt mycket vuxenmat, och lite ovana smaker för mig, men det fanns en hel del där som smakade riktigt gott. Den där kallrökta laxen var ju himmelsk, med wasabidressing/sås på... mums, men stark. Sen var det någon annan vit sås, tror de var vitlök i den, men inte så mycket, bara så att det tog fram de andra smakerna. Gott att doppa både fläskfilé och bröd i.
Just ja.. den där kallrökta laxen ja.. det var den jag inte fick äta... men jag kunde bara inte låta bli... Det är ju bara såååå gott. Kan snart inte gå förbi hyllan med gravad lax på affären längre.

Barnen hade rätt skoj, de lekte, vart lortiga åt lite, fikade lite, drack en massa, och så kom de och kramades lite ibland. De var trötta när vi kom hem, de somnade redan i bilen. Väl hemma så lekte de själva ute, och vet ni, Erik har insett att de kan leka själva ute nu... Jag var tvungen att överbevisa honom.

När vi kom hem så tvättade jag, och under tiden jag skulle ut i tvättstugan så övertalade jag Erik att läsa för barnen, de ville ju höra saga innan de skulle sova. De gick nämligen till en lekpark de inte fick när de var ute, och då sa jag att det blir tv-förbud på kvällen då. Det funkade de andra gångerna... men nu var det tydligen nåt som var frestande... De skyllde på en humla eller fluga som kom dit där de var, så de var tvugna att flytta på sig. Men, men det ordnade sig ju till sist, och de gick inte långt heller, men har jag sagt nåt så är det så. Erik gnällde över att han skulle läsa, han var inte bra på det, han kunde inte koncentrera sig, han stakade sig, och det var alla möjliga fel... Men för tusan kar, du måste träna för att bli bättre!!! Nåt får han faktiskt göra som har med barnen att göra. De sa jag till honom, men vaddå sa han, jag gör ju massa saker... Jaha sa jag, tänk efter på allt jag gör, så kan vi räkna upp det du gör rätt lätt sen... och då skadar det alltså inte att du får en till sak att göra. Han hade inget svar på det, så jag fick alltså som jag ville.

Erik längtar efter ett eget hus, väldigt mycket. Han kollar tomter, han kollar husritningar och så... men det lär ju dröja ett tag innan vi flyttar, vi vet inte vart, å jag ska ha ett körkort först. Det är ju inte jättebråttom att flytta härifrån. Vi trivs båda jättebra här i pensionärsghettot.

Imorgon ska vi till Fjugesta igen, då är det svärmors tur, då ska hon grattas, måste komma ihåg att ta med oss boken vi köpte för lite mer än en månad sen.

Tror det har varit lite streetrace här i stan idag, har hört motorcyklar gasa som tusan...

Nähe.. har börjat förbereda mig lite för sängen, ska bara borta tänderna sen så är jag färdig för den. Synd att det inte är svalare i sovrummet bara...  det är ju en bastu där inne... blir fint att sova där i sommar. Men jag är väl lite härdad efter att ha sovit i 29 gradig värme i somras, i Storå...

Nä, nu lockar sängen på den, och för en gångs skull så ska jag göra precis som den vill, nämligen hålla den sällskap.

//Linda, som haft en himla bra dag!

David Caruso

Han är gammal... hur gammal vet jag inte.. men gissningsvis medelålders... Vem det är? En av huvudrollsinnehavarna i CSI Miami. Han är rysligt bra, om inte annat är den som skrivit hans manus rysligt bra, på de rätta kommentarerna vid rätt ögonblick.
Den här skådisen har nåt speciellt, jag vet inte vad det är, men trots hans ålder så är han tilldragande. Han är ju inte speciellt snygg heller, gissar att han har nåt som heter karisma... Strunt samma, han är ögongodis för mig iaf, och det har jag tyckt sen jag först såg honom i det programmet...
Såg nyss på CSI Miami, och det var ett riktigt bra avsnitt, fängslande.. Det var nog en gammal repris, men den var himla bra. Satt som fastklistrad här vid tv:n. Det är så ett tv program ska vara.

Idag har jag inte gjort mycket. Dagen började bra (ha ha), gick vidare in i duschen sen, vart ren å fräsch och nu är håret som det ska igen. Det blir bara bättre och bättre med det nya schampot. Eller rättare sagt hela serien. Den gör en massa bra med mitt hår, så nu är det lite mer lätthanterligt.

Blir galen på den här halsbrännan.. bläää tycker inte om den alls. *morr* Å andra sidan tycker man väl inte om nån halsbränna.. Men den här får jag varje dag. Det svider visserligen inte uppe i halsen, och jag får inte sura uppstötningar heller, men det känns ungefär som om det svider i magen. Kan inte beskriva det på nåt bättre sätt. Funkar bra å dricka mjölk, det lindrar ett tag, precis som samarin tuggtabletter. Men det hjälper ju inte så länge. Gissar att jag snart får gå till apoteket och inhandla nåt bra.

Var ju på ljusparty förra helgen, mycket fint. Vart lite saker därifrån, ljus och sen en massageolja som luktade gott. Det var en liten massagegrej till det oxå... Men det var trevligt att komma dit, en del klappar på magen vart det *trevligt*. Det serverades jättegod fika, hade gärna tagit en macka till, men jag lät bli *fniss*. Bokade ett ljusparty här, tills i slutet på maj, och så nu idag satt jag och kollade lite i kalendern, och då kommer jag vara halvvägs i graviditeten :). Vad tiden går, fast å andra sidan är det ett tag kvar till vecka 20. Men då kommer man ju iaf ha varit på ultraljud, hoppas jag iaf.

Nu ska jag släppa in kisse från balkongen, dörren har gått igen, å jag hör att hon krafsar på dörren.. så nu ska jag göra det, sen ska vi se vad jag kan fördriva tiden med... Känner mej inte så speciellt trött nu, sov middag tidigare idag, eller jag slumrade iaf.

Ha en bra dag allihopa, eller rättare sagt, kväll.
Får se när jag återkommer, det ska ju göras om här på bloggsidan, så vi får se när jag kan uppdatera igen :)
//Linda

Latmask hela dan?

Erik har inte sovit i natt, vi skulle iväg å handla, och vi skulle göra mat, innan han åker till jobbet vid halv tre. Hur bra går det?? Hans klocka hoppade igång klockan 11, jag vaknade en timme innan, gick på toa, försökte få liv i honom, vilket var ett meningslöst försök.
Han gick iaf upp när klockan hoppade igång, klädde på sig och så, men vad gör han nu?? Jo, nu sover han på soffan istället... bra att byta det ena stället till det andra.
Undrar ja hur vi ska hinna både handla och fixa käk. Han har beställt sallad...
Får säkert gå å handla själv, men då kan han glömma några monstertunga påsar, för det tänker jag då rakt inte släpa med mej hem, jag tar det jag tycker att jag orkar.. sen får det vara nog! Har ändå trettiosjutton olika andra saker att göra...
Har pratat med arbetsförmedlingen precis nyss, hade de nåt vettigt att säga?? vet inte det ja.. men jag ska dit på måndag klockan 14.
Pratade även med kompis Emil som nu har kommit hem från sälen, har även hunnit med att störa mej lite på hans ex... hon tycks verkligen ligga i för att försöka såra och plåga honom... Hon vet inte vad hon försöker med.. det senaste är att hon har hittat någon nu... från Karlskoga... jo jo.. för en vecka sen så ville hon inte ha med karar att göra, för hon var så trött på dem...Vaddå vända kappan efter vinden?

Igår var vi i Fjugesta... det var rätt trevligt, tidvis.. förutom att man inte såg röken av Erik, förutom när vi åt... Det skulle grejas med bilar, och pratas med pappa, och hans bror. Jag fick hålla mej inne, eller jag kunde väl vara ute jag med, men det var för jäkla kallt, och det snöade... Fryser inte frivilligt jag inte.
Pratade med Marita, och lite med Emma ibland. Leo var det full fart på, och fredrik var allmänt cool...
Efter ett antal timmar, och god mat så kom vi iaf hem. Jag kände mej deppig av nån märklig anledning.
Gick och la mej och vila, sen ringde Emma, vi ska på ljusparty idag, det ska bli trevligt. Då har jag iaf nåt att göra när Erik jobbar.

Börjar bli dags att damsuga av här hemma, och att tvätta lakan borde jag med göra. Så jag har nog att göra idag ska ni se, behöver inte oroa mej för att få tråkigt en dag som denna. Trots att vädret är jättetrist.
Men det ska bli sol senare i veckan.. *me like*

Nähe.. vad säger ni? Ska jag försöka skaka liv i Erik och åka till affären? Eller ska jag gå själv???

//Linda

Det hände igen...

Ingen rolig påsk detta... men det blir ju iaf en påsk att minnas... Minst sagt. Skulle ha skrivit om det redan igår, när det hände, men det hann jag inte, hade bråttom redan när vi kom hem, då vi ville vila och sen förbereda oss för att gå till linda och marcus. Men nu var det inte det, de här skulle handla om.
Igår förmiddag, så skulle jag hur som helst åka till mina föräldrar och vara där en stund, tills Erik slutat jobbet, och så skulle jag åka med honom hem.
Men bussfärden dit, vart inte rolig. Den började rätt bra, bussen var skön att sitta i, och jag hittade ett bekvämt ställe att sitta på. Vi kom till yxekorset, från örebro sett, och där skulle bussen svänga in. Men chauffören ser inte att det kommer en mötande bil, han svänger över iaf, och bilen far rätt in i bakänden på bussen... precis framför bakdäcket.
Hände inte mycket med bussen, den fick ju inga större skador, och ingen i bussen skadade sig heller, förutom att vi vart skärrade allihopa. Jag kände att jag inte ville fortsätta bussfärden tillsammans med den chauffören nåt mer, så jag ringde hem, och talade om att vad som hade hänt, och att det kändes himla jobbigt. Mamma kom å hämtade mig där, tur jag har min lilla mamma säger jag bara. Märks att hon jobbar inom vården.
De som åkte i bilen klarade sig, utan att bli fastklämda, eller få några allvarligare skador. Men de fick nog en rejäl wiplash-skada i nacken, för bilen kom ju fort, även om den hann med att bromsa en liten bit, så gick det ju bra fort ändå. Men de klev ur bilen efteråt, och satte sig bak i bagageluckan och väntade på vårdpersonal. De fick åka iväg båda två, men de såg rätt pigga ut, men antagligen chockade, och skakade av det som hände. Och självklart fick de nog en och annan skråma.
En stycken snygg brandman gick och klappade om alla och frågade hur alla mådde. Jag ville snällt berätta att jag skulle åka hem med min mamma, ifall det var bra att veta. Jo, sa han, det är bra att veta, för ibland när personer hamnar i chock, så kan de börja gå iväg själva... utan att kanske riktigt veta vart de ska gå. Efter det kom mamma, och vi åkte in mot stan, stannade till på bolaget där jag skulle handla lite åt Erik. Sen vidare hem.
Där fanns det 3 underbara barn, som var hur glada och goa som helst, och lekte tillsammans. Det var himla kul att se.
Efter en stund kom Linnéa fram och frågade: Men moster, varför har du fått så stor mage för?? Jo, för att det ligger en bebis där inne sa jag. GÖR DET? (frågade hon som bara en 6 åring kan), och satte örat mot magen och skulle lyssna hi hi. Hon hörde självklart ingenting... men moster var hennes favorit sen. Go ungen.
Nathalie ville följa med hem sen, men det gick ju inte, kände mej så dum då, men förklarade för henne att hennes pappa skulle komma snart, och så skulle hon få följa med honom hem... Sen lovade jag att hon skulle få vara hos mej extra många dagar, själv, och då fick jag åka.

Det vart ingen sen natt igår, vi gick hem tidigt, då många där gick hem tidigt, eller skulle vidare ut på krogen och svänga sina lurviga. Jag och Erik kom hem, var hemma innan tolv faktiskt. Sen hade vi mysigt bara vi två.

Idag så blir det nog bara lugnt här hemma, imorgon ska vi till fjugesta, det ska bli trevligt och mysigt tycker jag.
Nu ska jag nog försöka göra lite här hemma, plocka med lite disk och så där, sen börjar det bli dags att väcka Erik, för han sover ännu.

//Linda

Det fick inte hända...

Men det hände ändå... å nu mår jag piss och skit, och undrar vad jag gör för nytta på världens yta. Nej, bebis mår fint, bebis mår bra, och skvalpar runt inne i magen, och vet inte det minsta om mina bekymmer... möjligen att jag är lessen... nåt så in i norden. För att inte säga livrädd, och så känner jag mej rysligt värdelös.
Vad som har hänt? Ja ni, det som jag varit rädd för att det ska hända, sen jag vart tillsammans med Erik, har nu hänt. Han somnade bakom ratten, högra sidan på bilen är uppskrapad, och högre främre blinkersglas finns inte.
Han ligger å tänker på alla materiella kostnader, att det vart en dyr övertid han jobbade. Medans jag tänker på vad som kunde ha hänt, tänk om han kört in i en annan bil, istället för nåt räcke? Tänk om han hade kört fortare än vad han gjorde? Vad hade hänt då? Tänk om han hade skadat sig, vad hade jag gjort då? Vad hade vi gjort då?
Å det ända han ligger på pratar om, är skadorna på bilen, som kommer kosta att laga (omlackering), pengar som vi inte har osv... Nej precis, pengar vi inte har... Så nu sitter jag här, känner mej som en paracit på jordens yta, för att jag inte bidrar speciellt mycket till det här hushållets ekonomi... FAN säger jag bara, fast man inte får.
Hur ska jag nu kunna känna mej glad igen? När jag vet vad han tycker, och tänker... eller snarare vad jag tror att han tycker och tänker...
Han hade ju kunnat få så mycket bättre, en snygg blond tjej, med blå ögon, lagom långt hår, och som dessutom är smal... Kanske någon som förstår honom till fullo, någon som han kan... han kan.. ja, jag vet inte... tycka om?? Älska??
Tänk om han inte alls tycker om mej egentligen? Tänk om han bara leker? Han kanske bara är tillsammans med mej, för det som hände den där kalla höstnatten i oktober... Han kanske känner sig skyldig, han kanske tycker att han spelat med mina känslor... så han känner sig bara skyldig, och är tillsammans med mej bara därför???
Nä.. fy... vad har jag här att göra, jag borde försvinna... flytta... eeh, vad som helst.. vad är det för mamma som bebis kommer få??
Ja, ja.. jag fick ju iaf må bra en stund, och känna att förhållandet funkade en stund... fast jag kanske bara inbillade mig, jag kanske bara ville att det skulle funka...
Nu ska jag dra nåt gammalt över mej...
Långfredag... jo.. den gör då sannerligen själ för sitt namn :(

An Old Story

Satt här vid datorn, chattade lite, kollade på CSI Miami, det var riktigt bra.. men så pratade jag med en kompis till mej över msn, å hon hade blivit bjuden på dejt... Tyckte ju jag lät lite trevligt förstås, nog för att jag har min Erik, å vi har det jättebra, så kan jag ibland sakna det där singellivet när man kunde göra precis vad man ville. Fast jag gjorde ju inte så mycket, kände inte så många... men så träffade jag Erik, å även om vi tog det rätt lugnt, så gick det rätt fort...
Men skit samma, det var ju inte det jag skulle berätta, skulle ju berätta om en blind date jag var på för ett par år sen nu.. minns inte riktigt när på året det var, men det var iaf när zorro 2 var rätt nyutkommen.
Hur som helst, denna killen vägrade visa sig på bild, han tyckte att han själv var så ful (jag borde ha trott på honom), men jag tyckte att det låg i betraktarens öga. Vi träffades på lunar, och snackade sedan vidare på msn. Han var i Örebro rätt ofta, bodde annars i stockholm, där han jobbade, han var typ jobboman... han jobbade jämt, och hur mycket som helst. Men han hade sina morföräldrar här i Örebro...så därav var han är när han kunde. Hur som helst så skulle jag komma till Örebro, vi möttes där, å jag kan lova att jag vart besviken.. hej och hå en sån människa.. han såg ut som 7 svåra år.. liknade mest ett monster faktiskt..
Han påminde väldigt mycket om en nehandertalare, förutom att han stog rak i ryggen, å var lite längre... han var väl typ 173 typ. Han klädde sig i ett par fula pilotbyxor, och så hade han en bomberjacka på sig.. å tyckte ju självklart att han var sktisnygg... Kvällen började med cider och kinamat, på en kinarestaurang mitt i stan, maten var god, han sa inte så mycket, satt mest å gnällde om att han var så himla nervös. Jag försökte hålla låda så gott jag kunde. Mne det var svårt.. tyckte inte vi hade så mycket gemensamt.
Efter den goda middagen, så var det dags för bio.. zorro 2.. antonio banderas var ju iaf snygg... å jag gjorde det mesta i min väg för att undvika att hålla handen med honom, och jag lyckades... Fick skjuts hem sen, till Storå, men vägrade låta honom skjutsa mig ända hem, visste ju inte vad han skulle ta sig för om han skjutsade mig fram till bostaden.. eller han.. hans kompis...

Den här "grisen i säcken"-dejten gick jag på under 2005, gick under samma tid utbildning till CNC operatör. Jag och Erik hade blivit rätt bra vänner vid den här tiden, och pratade typ jämt när vi jobbade, och försökte att få jobba på samma ställe he he he... Vi kom helt enkelt riktigt bra överens, och skrattade mycket. Hade berättat för honom att jag skulle på den här dejten, han kunde inte förstå hur jag kunde gå på en dejt med nån jag aldrig träffat, han skulle aldrig våga göra det osv...
Nu i efterhand har jag fått höra att han var rysligt sotis... hi hi hi, men det ville han ju självklart inte erkänna då. Han gillade ju inte mej, å jag var ju absolut inte kär i honom... *hrm, eller hur* Han var nog mer förtjust i mig då, än vad han ville erkänna för någon.

Det var denna historia jag ville dela med mej av.. får se om jag kan komma på några fler nostalgiska historier att dela med mej av...
Nu måste jag snart ila till toaletten, är så kissnödig.. gaaah.. så irriterande bara, för jag vet att det inte kommer komma särskilt mycket...

Glad Påsk på er!!
//Linda

Vi boar...

Kan man kalla det... å så nyser jag.. men det är rätt ovidkommande...
Jag å Erik pratar om framtiden, Erik tar åt sig mer och mer om det här att han ska bli pappa. Diskuterar vilket skötbord vi vill ha, hur det skulle passa i badrummet, om det skulle passa bra och så vidare. Erik mäter och så. Dessutom så kollas det även på en del bostäder. Inte för att vi ska flytta nu, utan långt fram. För förr eller senare så blir den här lägenheten för liten, det går inte att komma ifrån, tyvärr.
Vi fortsätter i hälsans tecken här, käkar fortfarande sallad, å nu kommer det gå lättare, fick en del tips av Linda.. *tack för det*. Idag tog vi ännu en promenad, och efter det gick vi och handlade. Erik var snäll och bar de tunga kassarna. Gulligt av honom tycker jag. Gick hem och frös en stund, och så åt vi mat, sallad (såklart), men den var ju kall, så det vart man ju inte varmare av. Törs lova att det var kallt ute, jättekallt i luften, och så blåste det isvindar... Men vi gick i alla fall, hittade en annan gångstig att gå runt.. hi hi... Expedition Karlslund??
I sommar har vi lovat varandra att vi ska gå runt på norr igen... längtar så. Tyckte så mycket om att gå runt där, å det tyckte Erik med... det var så "mysigt", eller hur man ska formulera sig... Kände sig nyförälskad, och man kramades och var allmänt gosig bland folk... nu blir det inte riktigt så längre... Förutom att vi håller handen då, men det är mysigt bara det.
Var till mariberg här om dagen, shoppade lite åt mig själv, kändes nödvändigt. Är så grymt trött på mina jeans, de skar in i magen, eller så halkade de ner, så det såg ut som om man hade en badring innanför tröjan. Som gravid så är man då rakt inte gjort för att packas in i trånga fodral. Så nu mera kör jag med mammabyxor, å det är så himla skönt, inget som trycker.
Bebis i magen känner jag ungefär varannan dag, små svaga sprattel, men det är såå mysigt. Varje gång man känner det så hajjar man till.
I påsk är det fest, fast inte här. Ska dit, iaf en liten sväng. Hade velat åka till mamma oxå.. saknar de... men Erik ska ju jobba på dagen, funderar på att åka dit under tiden han jobbar, och sen åka med honom hem... saknar min familj, mina rötter...
Köpte nån fruktgegga idag på ica, med röda bär.. den var inte så god som jag trott, men har nästan fått i mig hela nu. Smakade väl inget konstigt egentligen, men den är väldigt syrlig, vilket iofs kan vara himla gott, men den är väldigt mastig samtidigt. Har en annan i kylen, med tropiska frukter, den är bättre, har nämligen testat den förut.

Kväll igen, undrar om jag får sova i natt. Vaknade vid 4 i morse, och kunde inte somna om. Var vaken fram tills Erik kom hem vid kvart över sju. Somnade nästan när han kom och la sig i sängen, men så ringde telefonen och väckte mej, somnade nästan om efter det samtalet, vad tror ni händer då? Jo, det ringer igen... Då gick jag upp, har varit seg som en deg hela dagen, blir tidigt i säng idag.

Nähe... nu ska jag försöka få i mig resten av fruktkletet... sen får vi se...

Linda

Is he a lier?

Erik alltså? Inget allvarligt förvisso.. men det vore kul å få svar på det. De ska jag nog lyckas luska ut... Om vad det handlar om, får ingen här veta. Å nej, jag är faktiskt inte sur, bara in i nordens nyfiken, så jag bara måste ta reda på det. Många hade nog blivit sura för den minsta lögn som finns, men denna är en sån bagatell, så jag orkar inte bry mig. Men okej, det gav ett litet sting i hjärtat.  Nog om detta.
Barnen har varit här i helgen, det har gått fort de här dagarna, å i dag var det dags att åka till Linde, och hem till Mormor. Väl där så fick vi plättar med sylt och glass. Jag ringde nämligen förra veckan och frågade om hon kunde göra pannkakor, men hon gjorde plättar för barnens skull... Hon vart så full i skratt när jag bad om det. Det var ju flera år sen jag åt mammas pannkakor, med hemmagjort sylt... Det är nåt alldeles speciellt, men det är det väl alltid med sin egen mammas mat? Gott var det iaf.
Igår kväll så gick vi ut med barnen, eller kväll, sen eftermiddag rättare sagt. De ville gå till skogen, så det gjorde vi. Med oss hade vi bullar, som vi fikade på i skogen. Det var uppskattat. När vi kom hem, å de hade sprungit sej trötta, så fick de bada. Efter det så var de himla trötta, och Alex somnade och sov hela natten utan napp. Tyvärr hittade han en på morgonen... så nu kan man inte säga att napparna är borta... :-/.
Just ja.. i fredags eftermiddag så låg jag i sängen och vilkade, och när jag som allra skönast låg där å vilade, så kände jag hur det sprattlade till... Trodde det var magen som knorrade först, men så efter en stund så kände jag det igen... och sen igen. Så nu är jag helt säker på att jag kände bebis där inne. Vart så glad, och efter det så gick det inte så bra att vila. Hi hi hi.
Gjorde kycklingsallad här om dagen, å Erik tyckte visst om den, så nu tycker han att jag ska göra en stor sådan, som han kan ta med sig till jobbet... kul å leva på kycklingsallad 5 dagar i veckan... Å andra sidan så kommer nog jag äta av den med... Han har gått in för det här med att motionera nu. Idag så var han ute o joggade 3km... Tycker han är jätteduktig..
Å mina foglossningar är borta, känner inte av dem än.. får hoppas att de håller sig borta ett bra tag till. Nu kan jag ta normala promenader... Skönt det, kanske skulle testa med stavar med...
Erik sa nå gulligt i bilen idag, när han skulle köra oss till station. Ja, nu när du är i vecka 13, så törs man ju börja förbereda sig lite, för vad som komma skall... hi hi.. lät så gulligt. Nu vet man att han verkligen vill det här.
Om ett tag ska jag kolla på tv, livet före livet heter det, handlar om bebisar i magen, deras utveckling och så... intressant tycker jag. Hade gärna spelat in det om jag kunnat, men Erik har ju inte kopplat in sin dvd som det går att bränna med så jag får klara mej utan. Dessutom är det väl rena rama grekiskan... vet inte nå hur man gör.. men det hade varit kul för honom att kunna kolla på det sen med tror jag. Men jag får väl försöka berätta för honom.

Sitter och funderar på det här med sallader... borde ju kunna variera det lite... så jag kommer på skinksallad, och räksallad, men det måste man ju helst äta upp samma dag, så att inte räkorna blir dåliga. Mer då... någon med förslag??? Inget med musslor å sniglar tack...

Nu ska Erik snart åka till jobbet, å jag ska snart hoppa in i duschen, och göra en hårinpackning... ska bli skönt.
Hoppas alla haft en bra helg, för det har jag haft...
Just ja, tyckte synd om Nathalie idag, hon kunde inte bestämma sig för om hon ville följa med mej hem igen, och bo hos mej en vecka, eller om hon skulle följa med pappa... hi hi hi.. hon är för go ibland.

//Linda

RSS 2.0