Det ska böjas i tid...

det som krokigt ska bli. Det brukar väl vara så man säger. Och i många avséenden så stämmer det. Upptäckte idag när vi kom hem att mina fötter hade svällt lite, så det ska börjas redan nu med att få vatten. Å andra sidan fick jag det förra sommaren med, men då var det inte riktigt lika märkbart. Men nåt elände ska jag väl ha den här sommaren. Blir kul att se ut som en uppsvälld flodhäst, och gå runt vattenparken på norr. Som jag redan lovat Erik att vi ska göra i sommar.

Har precis tvättat färdigt, så nu finns det inte mycket tvätt kvar här hemma, närmare bestämt ingen alls, men det blir snart påfyllt med ett par strumpor å lite annat. En tvättkort har ju förbudet att vara tom för länge.

Hörde ett flygplan nu ikväll, när vi kommit hem från Fjugesta. Rätt stort, och det flög rätt lågt. Vi ringde till Eriks pappa som jobbar på örebro airport och frågade om han visste nåt. Det visade sig vara nåt ryskt lastflygplan. Vi tyckte det lät konstigt och väldigt högt, och så kom det lite mörk rök... men det kanske förklarar att det var ryskt... inget konstigt med det i alla fall, de skulle visst bara mellanlanda. Hörde samma dånande efter att ungarna somnat, men då såg jag det aldrig.

Vi var ju som sagt i fjugesta idag, det var trevligt med kalas, åt en god mat, visserligen väldigt mycket vuxenmat, och lite ovana smaker för mig, men det fanns en hel del där som smakade riktigt gott. Den där kallrökta laxen var ju himmelsk, med wasabidressing/sås på... mums, men stark. Sen var det någon annan vit sås, tror de var vitlök i den, men inte så mycket, bara så att det tog fram de andra smakerna. Gott att doppa både fläskfilé och bröd i.
Just ja.. den där kallrökta laxen ja.. det var den jag inte fick äta... men jag kunde bara inte låta bli... Det är ju bara såååå gott. Kan snart inte gå förbi hyllan med gravad lax på affären längre.

Barnen hade rätt skoj, de lekte, vart lortiga åt lite, fikade lite, drack en massa, och så kom de och kramades lite ibland. De var trötta när vi kom hem, de somnade redan i bilen. Väl hemma så lekte de själva ute, och vet ni, Erik har insett att de kan leka själva ute nu... Jag var tvungen att överbevisa honom.

När vi kom hem så tvättade jag, och under tiden jag skulle ut i tvättstugan så övertalade jag Erik att läsa för barnen, de ville ju höra saga innan de skulle sova. De gick nämligen till en lekpark de inte fick när de var ute, och då sa jag att det blir tv-förbud på kvällen då. Det funkade de andra gångerna... men nu var det tydligen nåt som var frestande... De skyllde på en humla eller fluga som kom dit där de var, så de var tvugna att flytta på sig. Men, men det ordnade sig ju till sist, och de gick inte långt heller, men har jag sagt nåt så är det så. Erik gnällde över att han skulle läsa, han var inte bra på det, han kunde inte koncentrera sig, han stakade sig, och det var alla möjliga fel... Men för tusan kar, du måste träna för att bli bättre!!! Nåt får han faktiskt göra som har med barnen att göra. De sa jag till honom, men vaddå sa han, jag gör ju massa saker... Jaha sa jag, tänk efter på allt jag gör, så kan vi räkna upp det du gör rätt lätt sen... och då skadar det alltså inte att du får en till sak att göra. Han hade inget svar på det, så jag fick alltså som jag ville.

Erik längtar efter ett eget hus, väldigt mycket. Han kollar tomter, han kollar husritningar och så... men det lär ju dröja ett tag innan vi flyttar, vi vet inte vart, å jag ska ha ett körkort först. Det är ju inte jättebråttom att flytta härifrån. Vi trivs båda jättebra här i pensionärsghettot.

Imorgon ska vi till Fjugesta igen, då är det svärmors tur, då ska hon grattas, måste komma ihåg att ta med oss boken vi köpte för lite mer än en månad sen.

Tror det har varit lite streetrace här i stan idag, har hört motorcyklar gasa som tusan...

Nähe.. har börjat förbereda mig lite för sängen, ska bara borta tänderna sen så är jag färdig för den. Synd att det inte är svalare i sovrummet bara...  det är ju en bastu där inne... blir fint att sova där i sommar. Men jag är väl lite härdad efter att ha sovit i 29 gradig värme i somras, i Storå...

Nä, nu lockar sängen på den, och för en gångs skull så ska jag göra precis som den vill, nämligen hålla den sällskap.

//Linda, som haft en himla bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0