Härlig egen dag!

Jag fick faktiskt en underbar dag, trots min pessimism... Fast kanske tog Erik åt mig av mina små pikar... Svårt att veta, men min dag vart i alla fall jättebra.
Dagen började med lite frukost, sen vart det en cykeltur med Theo, under tiden så åt Erik frukost och duschade. Det vart en lång cykeltur för mig och Theo, men jag kom på efter en stund att jag måste ha dåligt med luft i däcken, det var nämligen väldigt tungtrampat. Men det var bara att stå ut, jag får göra nåt åt det sen...
Väl hemma så drack jag lite kaffe, och sen gick även jag upp och duschade. Efter det så åkte vi till Marieberg, och jag handlade kläder till mig faktiskt. Barnen fick inte någonting. Det var en present till mig tyckte Erik. Och det vart jag väldigt glad över. Vad jag köpte? Ja, det får jag nog visa, ska se om jag kan hitta det på hm.com.
Efter shopping så vart det glass under protest med Theo, som ville äta upp min Mc Flurry Swiss, den var jättegod, men jag fick snällt dela lite med Theo. Men det gjorde inget. Sen skulle svärmor grattas på hennes dag, vi fikade där, med kaffe och nybakade bullar som Emma och Fredrik bakat. Det vart även glass och marängtårta som var jättegod faktiskt.
Sen bar det av in till Linde, för att hämta Nathalie. Som var på uselt humör, och arg för allt... När vi kom hem hällde hon ut parfym som hon fått av sin mormor för längesen, på sitt skrivbord. Så nu stinker det parfym där inne. Hon får sova med fönstret öppet, precis som jag ska göra. Hoppas att min nackspärr inte blir värre.
Väl hemma så åt vi middag, och sen fick Theo bada. Jag funderar nu på att åka iväg och hämta mina blommor som jag fick av Erik och Theo. Dvs Rosa Nejlikor, som är jättefina. Men de vart kvar hos svärmor när vi skulle åka till Linde. De skulle nog inte överleva i våran bil... Den var nämligen 40 grader varm och AC:n strejkade. Vet inte vad det är för fel... Skit oxå.

Dessa köpte jag bland annat. Köpte två toppar till, men de fanns inte med på hm.com, iaf inte vad jag kunde hitta, så jag lägger in det jag hittade, resten får jag väl ta kort på, om jag orkar ;).


Ljusblå top i ekologisk bomull.



En blå/turkosrandig klänning, har på mig den nu, sitter jättebra, och är jätteskön.



Glömde säga att jag köpt ett par shorts också, men de fanns inte heller med på HM.com.

Hoppas alla mammor haft en jättebra dag! Och ni andra med!

Fin present

Fick jag av min son i morse, jag fick sovmorgon till tio över nio, vilket är rena rama lyxen. Men helt lätt är det inte att sova i vårat sovrum, för där är varmt som jag vet inte vad. Har ingen termometer där uppe, men det börjar komma upp i tempraturerna jag hade i min lägenhet i Storå. Där man inte kunde öppna korsdrag någonstans. Hur man än försökte så gick det inte. Så om nätterna fick man sova i ett rum som var 30 grader varmt - pust.

Idag ska ju jag firas, egentligen, jag är ju trots allt mamma, men Erik är av den tron att det är barnen som ska gratta sin mamma, så jag får inget. Har förklarat för honom att det dröjer många år till innan jag kommer få nåt av mina barn, de tjänar ju liksom inga pengar direkt. Har försökt att föregå med gott exempel och ge honom en liten present, jag kräver inget stort. Men sånt kommer han inte ihåg.

Idag kommer iaf Nathalie hem, och av henne kommer jag få nåt som hon har gjort själv på fritids, undrar jag vad det är för nåt, för det har hållits jättehemligt från hennes sida.

Nacken börjar äntligen ge med sig, vilket är skönt. Snart ska jag börja med frukosten, tror Theo börjar bli hungrig. Han vill leka med sin pappa som ligger i soffan, för han är trött. Han envisades med att kolla på hockey inatt, och somnade inte förrens 5. Jag lovar, jag tycker INTE synd om honom...


sossegodis

Som de allra flesta vet så är det ju val till Europaparlamentet snart. Och idag så var vi på bakluckeloppis på torget här hemma. Mycket folk, mycket grejer och en överförtjust Theo. Han fick en bil, en stor bil, som man kan sitta på. Sen fick han en massa andra saker av sin farfar. En hel hög med bilar, som han inte kan skilja sig ifrån, de ska vara med vid matbordet när vi äter...

Men för att återgå till rubriken, så var ju sossarna på torget, med kampanjtröjor och fjugestas egen storpamp, Soting, vad han heter i förnamn vet jag inte. Men han hade kampanjgodis, fick en liten röd påse med sossegodis. Det var gelebjörnar, Theo tyckte mycket om dem.

Efter det så var vi förbi vid Sannabadet där det är öppet hus idag, premiärbad och så där vidare. Jag badade inte, men jag kände på vattnet och det var faktiskt inte iskallt. Men jag tror att det delvis är uppvärmt. När vi var klara där så var det fika hemma hos Theos farmor och farfar. Rabarberpaj med uppvispad vanlijsås och så kaffe till det. I det besöket ingick det en del datakrångel för min del. Dvs de hade krångel med sin dator, och nu fick jag hjälpa dem med det. Nu är det ordnat och jag fick gå därifrån med gott samvete.

Snart ska jag iväg igen, till Eriks morfar som behöver ha hjälp med sin dator. Den är mycket äldre, och där igenom mycket svårare att förstå sig på. Men jag har ju lyckats hjälpa honom förut, så jag ska väl lyckas denna gången med.

Vi sov lite middag idag, som vi brukar göra, eller Theo brukar ju sova middag, men jag vilade lite jag med, tror aldrig jag somnade. Theo sov faktiskt i sin egen säng, han var väldigt trött när vi kom hem.

Nu ska jag försöka få liv i Erik som skulle vakna för en timme sen... han är hopplös. Och jag är trött på att tjata, så jag funderar på att gå upp dit med Theo, och säga att jag ska gå iväg till hans morfar och hjälpa honom med datorn, sen får han klara sig bäst han kan.

Varmt idag, särksilt i vårat vardagsrum, men jag njuter av att vara ute i alla fall.

Ha en solig dag!

Dagens hjärtattack

Huga ligen, hjärtattacker hoppar på en när man minst tänkt det. Skulle duscha, och jag ställer mig i badkaret och sätter igång vattnet. Vad tror ni hoppar fram, just det, en spindel! Jag höll på att dö, få hjärtsnörp och mer där till... Tydligen så vart jag till sist den överlevande efter ett hårt krig oss emellan. Mitt enda vapen var ett mariebergsblad, och med det så mördade jag spindeln kallblodigt!

För övrigt så är datorn numera allmänt korkad. Den gör inte helt som jag vill, och jag funderar på att installera om allt elände på en gång, så att jag kan välja vad jag vill ha på min dator. För när datorn kommer så är den fullproppad med en massa skräp som jag inte vill ha. Tyvärr så får jag väl göra alla uppdateringar igen, men det får jag väl tåla. Tänker att det är bäst jag gör det nu, när jag inte har sparat på mig en massa bilder och sånt där annat som man vill ha kvar. När jag gör det, är en annan femma. Borde göra det på en gång, men jag har ingen större lust. 

Nackspärren hänger fortfarande i, så ännu är jag stel. Men det är bättre idag än vad det var igång, så denna dagen kanske jag klarar mig med alvedon som smärtstillande. Magen blir inte helt glad av att man pillrar i sig diklofenak. Och då brukar min mage klara mycket utan att balla ur. Visserligen vart det inget allvarligt, vart bara lite extra gasig. 

Jag stör mig för övrigt på bubbelvattenreklamen. Att man ska köpa smaksättare osv till det där. Ja visst, det är väl jättebra att det finns, men man behöver inte köpa deras speciella koncentrat som är fullt av sötningsmedel (som jag inte kan dricka, mår illa av eländet). Man kan faktiskt köpa valfri saft i valfri butik och hälla i önskad mängd i sitt bubbelvatten, funkar jättebra. För den som inte är nöjd med utbudet som finns av koncentrat och föredrar dryck med sötningsmedel istället för vanligt socker, kan blanda i fun light, finns ju en del av dem att välja mellan där.

Nu ska jag dricka kaffe!
Hoppas att Du slipper hjärtklappning idag!

Kvällen börjar som dagen slutade

Dvs jag har lika ont nu som jag hade i förmiddags. Eller inte riktigt kanske. Lite fel att jämföra, för jag går på smärtstillande. Ett tag funderade jag på om jag skulle stoppa i mig det starkaste jag har, så att jag får sova ordentligt i natt. Var nyss uppe och skulle natta Theo, och det fanns en ställning jag kunde ligga i, en liten stund, sen började det göra ont igen.
Jag gnäller efter att ha haft ont hela dagen, har svårt att tänka mig hur de har det som har ont dygnet runt, 7 dagar i veckan. Ska aldrig någonsin säga att jag förstår hur det är att ha ont jämt, för det vet jag inte. 

Så med allt ont som jag haft idag så har det självklart inte blivit några bilder på mitt hem idag heller. Har för övrigt inte varit hemma under dagen heller, så det är ju en annan orsak.
Tänk att man är så desperat efter lite extra pengar att man jobbar trots att man egentligen har skitont och inte kan slappna av med axlarna som man ska. 
Nu ska jag kolla på fråga olle, sen får det bli sängen för min del!

Desperata pengar

Jaha, fick jobba idag. Efter att ha stoppat i mig en diklofenak så vart smärtan rätt hanterbar, även om det fortfarande gör ont när jag rör mig åt vissa riktningar. De ringde efter mig, så idag har jag jobbat på dagis. Mellan 10-17, så det vart ju några timmar, gjorde inte mig nåt alls faktiskt. Gulliga barn, och jag behövde inte bära någon. Nåt bra måste jag ha gjort eftersom de bad mig skriva upp mitt namn på deras så kallade interna lista över vikarier. Så det gjorde jag innan jag gick hem. 
Efter att jag jobbat några timmar så kändes det lite bättre i nacken, antagligen för att jag rörde på mig mycket, gick runt bland barnen och så. 
Idag serverades kebab, och de flesta barn åt väldigt mycket mat, de fick frukt till efterrätt också. En fördel med att jobba inom barnomsorgen är att man aldrig går hungrig, inte gör jag det i alla fall. 
Det blir sen middag idag här hemma, Erik är iväg och handlar nu. Så får han fixa mat sen när han kommer hem, för det orkar inte jag efter att ha varit ute mer eller mindre hela dagen. Det har blåst halvstorm ute, så jag är inte förvånad om jag har lika eller mer ont imorgon. 
Är så himla trött nu, så jag skulle kunna lägga mig och sova på studs, men det kan jag ju inte göra, för Theo vill ha min uppmärksamhet. Han tycker att vi ska kika på bollibompa, så det ska jag göra nu. 

Ha en bra eftermiddag/kväll.

Förresten, hur har Din dag varit idag?

Mamma aj

Sa min son till mig idag när jag förklarade för honom att jag hade ont i nacken. Sen klappade han mig på kinden. Goa ungen. 
Det var varmt i sovrummet i natt, så jag öppnade fönstret, och hade en fäckt igång, och det kanske var dumt gjort. Gick upp och stängde vid 5 i morse, när jag vaknade vid 7 så hade jag jätteont i nacken. Jag hade nackspärr. Jag kan inte sitta rakt med huvudet, och jag har ont trots att jag tagit ett par klena alvedon. 
Nathalie fick gå själv till skolan idag, efter att ha lovat att hon skulle gå raka vägen dit. Erik fick ta Theo till dagis. Jag sitter här och har fortfarande ont. Ska strax ta en varm dusch och hoppas att det blir lite bättre av det. 

Hoppas att ni får en bättre dag än mig!

Misslyckat försök

Jag gjorde ett försök till att ta kort på vårat hem idag, men regnet ute gjorde att det vart väldigt svårt. Det vart mörkt och mycket konstiga skuggor. Tände jag lamporna så vart skenet fel... Försökte faktiskt ställa in kameran så att den skulle göra som jag ville, men det gick inget vidare... Inte min bästa fotodag helt enkelt. Jag ska göra ett nytt försök imorgon. Det lovar jag!
Kaos ikväll, Theo är enormt viljestark, och skriker i högan sky så fort han inte får som han vill. Han inte bara skriker, han sparkar i golvet, slåss och försöker dra i håret. Och när han är så där arg så är det ingen ide att säga nåt åt honom heller. Inte vet han vad han vill heller. Han badade idag, och jag frågade om han hade badat färdigt, ah, sa han, och så började han klättra ur badkaret. Jag hjälpte honom, men så fort han var ur badkaret så var det fel. Handduken var dum enligt honom och han skulle inte ha någon blöja och så skulle han skrika och sparka i golvet. Hej och hå, cirkus. Men, men han lugnade ner sig till slut, och började tjata om välling när klockan var 7. Inget vidare det heller, för då vägrar jag att lägga honom, dels för att han inte är helt trött då, och för att han vaknar alldeles för tidigt. Klockan 8 är lagom tid för honom. 
Nu sover i alla fall barnen, jag sitter här och har precis tillsatt en massa grejer i akvariet, där det för övrigt också är kaos. 
Vi har en massa fula alger, de ser ut som gröna bubblor, många tycker de är fina, men de är inte fina när de växer under koraller och knäcker loss dem, så att de ramlar. Tycker att vi har försökt med en massa olika grejer nu för att få stopp på de dryga algerna, men nej, inget hjälper. 

Nu ska jag nog fortsätta att surfa runt, och kolla på tv samtidigt. Går väldigt smidigt när man har kudden från ikea i knät!

Ha en bra kväll, och sov gott!

Kompromiss

Det får bli en liten komprmiss angående bilder på vårat hem, tar nedervåningen idag, övervåningen får jag ta en annan dag. Hoppas att det är ok :). Men bilderna lär ni få vänta på ytterligare en stund, för nu ska här lagas mat. Har mutat barnen att vara tysta och snälla genom att ge dem majskrokar. Jag sitter här och bloggar i väntat på att vattnet till pastan ska koka upp. 
Idag kommer det att serveras stekt lax med tagliatelle och citron-dill sås. Hade tänkt göra sallad till det också, men de hade inga roliga färska grönsaker på affären. 

Vi åt mellanmål för en stund sen, för barnen var hungriga som få, så det fick bli söt äppelkräm. Alla perfektionister lär ju tycka att jag är dum i huvudet som ger mitt barn mer socker än vad jag borde... oj oj oj... de dör nog snart...

Återkommer senare med bilder på vårat stackars hem...

disken klar!

Nu har jag diskat, ska bara ställa in den också, för annars ser det ut som det är lika stökigt som innan. Fast nu var det inte speciellt stökigt, egentligen. 
Har för mig att det var någon som frågade om vart de här muggarna som man kan måla på kom ifrån, och de kommer från Hands On, du hittar dem på:
http://www.hands-on-hobby.com
En rätt tråkig sida, men man kan i alla fall kolla vart de säljer deras produkter, genom att maila dem.

Nu ska jag plocka undan lite leksaker från golvet, skulle behöva damsuga också, men jag känner att lusten för att damsuga inte alls vill infinna sig, inte lusten till städa över huvud taget. Känner mig bara trött och seg idag, suck. 

Hoppas att ni har en roligare dag än vad jag har!

Peppning

Jag kom på att ska jag hålla på och städa där uppe så vill jag allt ha lite musik, så trist att plocka när det är helt tyst... Nu är det väl inte världens bästa ljud i en laptop, men orka vara kräsen ;). Säkert bättre ljud i denna än vad det är i mobilen. Orkar inte gå runt och ha öronsnäckor, för då hör jag ju inte om det knackar på dörren. Fast vem vill komma hit på objudet besök? hmmm. Har lagt in lite musik jag hade på mobilen nu, så jag ska väl provlyssna sen. Först ska det väl städas undan här nere, men det är ju som sagt inte så mycket. 
Men fyyyyyy vad tråkigt att vika tvätt, hur jag än försöker intala mig till att det ska bli kul att vika tvätt så går det inte... bläääää. 

Just ja, måste ju lägga in bilder på kläder som Theo fick av sin farmor och farfar. Hur gulliga som helst!


Tröjan han fick :-)

Och dessa byxor till... snygga va?


Theo är lite egenkär, för när han ser denna bild:

Så pussar han sig själv :). Har den som bakgrund på min mobil, som han brukar få låna ibland. och så ser han den här bilden och så pussar han sig själv ha ha. 

Nu skulle jag ju städa, och tack för de fina peppande kommentarerna som jag fick med förra inlägget!

Snabba ryck!

Tar inte lång tid att kolla igenom annonserna för de jobb jag kan tänka mig att jobba med. För det finns inte speciellt många annonser.  Så nu när jag har gjort det så känns det lite friare. Inget jobb idag, eller mitt jobb lär väl bli att städa, har ju lovat att ta kort på mitt hem, så det lär väl bli lite städning gissar jag... Men ju mer jag ser mig omkring ju mer ser jag som jag borde städa undan. Dvs gamla tidningssamlare och sånt skräp... det ska ju intel igga här. Bokhyllan i stora vardagsrummet är överbelammrad med grejer... Så jag tror jag hoppar över att ta kort på just den :-).
Ska strax ta hand om köket, där det faktiskt är rätt undanplockat, det är övervåningen som är allra värst, vårat sovrum går det inte att städa i just nu, för där ligger Erik och sover. Badrummet vill man inte se, för det är hög tid för renovering, men de pengarna äger vi inte... Så det får vackert vänta. Nathalies rum är rätt städat, Theos rum går rätt fort, men hallen där uppe är belägrad av en enorm tvätthög som jag borde ta hand om... Ja ni hör, jag har sysselsättning idag med. Tvätthögen har jag dock sagt att Erik får ta hand om, eftersom jag tvättar och hänger tvätt... men han lyssnar visst inte på det... BLIR SÅ TRÖTT!!!! Och när jag påminner honom så säger han att han inte alls minns att vi kom överens om det. Sa att vi skulle skriva upp det på ett papper, men han sa att det inte behövdes... nä just det... 
Ska försöka in lite bilder på hemmet här under dagen.. wish me luck!

Jobb idag!

Igår tvättade jag, och tänkte att jag kommer säket inte få jobba imorgon, så jag tvättar ingen varmare tröja. Vem tror ni väckte mig i morse då? Jo självlaste kvinnan som har hand om alla vikarier... Typiskt. Lekisfröken/Fritidsfröken vart min titel idag. Jobbigt med lekisbarn, de är aldrig stilla, lyssnar sällan och gör oftast allt tvärt emot. Men jag står ut med dem för pengarnas skull haha. Vi skulle gå till lekparken idag, men jisses vad kallt det var. Första timmen gick väl ann, men nästkommande höll jag på frysa ihjäl. 
Vart förnedrad idag, spelade fotboll med en 6-åring, fick spö med 5-1... Fast då kan jag tillägga att jag aldrig spelat fotboll på riktigt... Men kul var det ju i alla fall..
Fick lite lön idag, och det var trevligt, Erik fick massiv lön, slutlön och grejer så denna månad lär man väl kunna shoppa på sig lite av det man skulle behöva... Får se hur det blir. 


Det efterfrågades bilder på vårat hem.. det kommer... när jag hinner orkar och så... och när det inte ser ut som tornadon Theo har gått genom huset. För det gör han, snabbare än vad en riktigt tornado skulle gjort ibland. Ska strax sova, morgondagen lär erbjuda jobbsök, kul va? Nä, tycker inte jag heller, men har inte mycket till val...
Jobbet jag sökte på 3 fick jag inte...

En enkel dag!

Dagen har varit väldigt enkel, har inte gjort något speciellt alls, vilket har varit skönt. Har bara gjort det där vanliga som man ska göra. Fast det vart lite kalas på förmiddagen.
Svärmor ringde vid 10 och tyckte vi skulle komma på förmiddagsfika, vilket vi gärna gjorde. De var iväg med husvagnen under helgen som var, och passade på att shoppa lite åt Theo. Ett par sandaler hade de hittat, som passade perfekt. Och så hade han fått en jättesnygg grön fleese jacka. Utöver det så fick han ett par jeans och en tröja från märket name it. Imorgon får han testa hela utstyrseln.. Men jag tror att byxorna är rätt stora, för de var i storlek 92, men ska se vad som händer om jag tvättar och tumlar dem en gång, kan ju hända att de blir lite kortare då. Nathalie fick ett paket hon med, med muggar som man kan måla och sätta klistermärken på, tror jag, det kanske inte var till just det... hmmmm. Till muggarna så följde det med pennor som man skulle ha till att måla på muggarna med... kul grejer. 
Efter fikat där så tog vi en liten promenad, Theo somnade på vägen. Väl hemma så vart vi nyfikna på huset som ligger nästan mitt emot vårat, för det är till salu, och det var visning idag, så vi gick dit och kikade lite. Lustigt hur med många skrymslen och vrår... väldigt gammalt och mycket renoveringsbehov. Fler rum i det huset än vad det är i vårat, fast vårat är större. Men vårat blir ju stort eftersom vi har en utbyggnad på baksidan av huset, som bara är ett rum. 
Nähe, nu när det inte visas nåt vettigt på tv (läs: erik kollar på NHL) så kanske jag ska passa på att duscha. Vad resten av kvällen har att erbjuda återstår att se.

Ha en bra kväll!

Ikea och Marieberg!

Nu börjar det bli ruskigt stort på marieberg. För er som inte vet vad det är så kan jag säga att det är ett av mellansveriges största köpcenter, om inte det största till och med. Det håller på att renoveras för fullt ännu, det ska vara klart till hösten i år är det tänkt. Och vad jag kan se nu så kommer det bli jättefint. Finns en massa trevliga affärer där som jag gärna skulle kika lite nogrannare på, om jag hade mer pengar. Just nu så fönstershoppar jag mest, men det gör faktiskt ingenting. 

Tidigare idag så hittade jag en bok som min mamma köpte till mig när jag var liten. Ombergstrollen hette den. Min mamma hade en släkting som bodde i närheten av Ödesög, och där ligger Omberg. Min dotter fick tag på den en gång, eller hon fick en hel låda med böcker av mig. Med sin precis inskaffade sax, som hon hade fått i present så började hon klippa i den. Tråkigt tyckte jag, och jag tänkte att det vore ju bra om jag kunde hitta boken på nytt, för jag skulle gärna vilja läsa den boken för henne, för den var riktigt rolig. 

För att återgå till vad vi gjorde i Örebro, eller ikea, så vart det mer inköpt där än vad det från början var tänkt. Men jag hittade en sån bra kudde till min laptop. En sån här, den ska jag ha datorn på när jag sitter i soffan.


Och så är det meningen att man ska sitta så här med den.


Nu måste jag sluta, för snart kommer bustjejen hem igen. 
Ha en bra kväll!

P.S. Tack snälla Malin för rådet om begravningsklädsel.

Sorgekostym

Vart inbjuden till att gå på begravning på torsdag, men jag vet inte om jag kan... Måste höra med dagis, om Theo kan få vara där under själva cermonin, fikat och det där som är efter får jag väl hoppa över. Fast egentligen borde jag gå på det också... Men jag har inte mycket till barnvakt, tror att mamma jobbar...
Inte vet jag om jag har mycket till mörka kläder att ta på mig heller... har mörk kjol och mörka leggings... men vad jag ska ha på övre delen av kroppen har jag ingen aning om, tyvärr. Vi ska strax åka in till marieberg, Erik ska köpa en vit skjorta, som han ska ha på begravningen. Han ska ju ha kostymen på sig, och hans mamma sa att en vit skjorta passade bra under, så det får bli så. 
Kanske lyckas jag hitta lite fler strumpor till Theo, han har inte så många, och de går åt hur mycket som helst. Nu måste vi ila iväg mot marieberg, för Nathalie kommer hem framåt kvällen, vilken tid vet jag inte riktigt... 
Ha en bra eftermiddag!

Lördag

Idag plockas det lite här hemma, men det är en rätt vanlig förekommande syssla i detta hus. För städar jag så gör garanterat inte Theo det, han gör raka motsatsen. Jag tänkte att jag skulle damsuga i förmiddags, men så vart det inte riktigt, eftersom theo plockade fram vartefter jag städat undan. Men, men det hinns med.... 

Just nu ligger de och sover middag, Theo och hans pappa alltså. Jag funderade ett tag på om jag skulle sova jag med, men jag kände mig inte så vansinnigt trött, så jag lät bli helt enkelt. Sitter här och kollar på en dokumentär om rymden, dricker en kopp kaffe och bloggar. Känns som en lördag på riktigt det. Egentligen får man ju äta godis dessa dagar, men godis är inte så mycket för mig, tycker inte det smakar gott, jo en typ av godis gillar jag, malaco truly, de smakar lite mer än bara konstgjorda smaker. Samma sak med saft, dricker sällan "industrisaft" just för att jag inte tycker om det. Det smakar inte om det ska. Har ju haft turen att ha haft mammas saft här hemma, men den tog slut väldigt fort. Och den kan jag dricka. Kanske för att det inte är tillsatt några konstiga smakmedel. 
På tal om dem, så kommer de hit idag, Nathalie kommer hem nu. Härligt att få hem sötaste dottern. Hon kommer bli överlycklig när hon får prova "mammas nya dator". Finns lite inbyggda spel för henne, och dett speciellt program som passar bra för henne, så det ska hon få prova. Hon måste ju lära sig datorer kan man tycka. De bedömmer i alla fall sådant i skolan... 

Så här långt så är jag supernöjd med min dator, har lärt mig att skriva på den, så nu kan jag skriva i normal hastighet med rätt fingersättning, tackar mig själv för att jag valde just ekonomi när jag gick i högstadiet, för att gå det innbar förutom att lära sig en massa om ekonomi, även att lära sig skriva maskin/dator med korrekt fingersättning. Men det var bra svårt innan man kunde. Iofs så fuskar jag lite, använder inte riktigt rätt, har lite egna lösningar, som jag tycker är lättare, men nu har jag ju ingen lärare som står å glor ovanför mig så jag tror inte det gör nåt hur jag skriver, bara det blir rätt så att säga. Det är hemskt irriterande att sitta och läsa folks bloggar, där de inte kan skriva ordentligt. 

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, kan inte blogga hela dagen :)

Direkt från vardagsrummet

Premiärbloggar direkt från vardagsrummet. Bara för att jag kan, men egentligen så är det ju totalt onödigt. Alltså i vardagsrummet ska man väl umgås och kolla på tv. Men nu går det inget vettigt på tv. Även om det är berg flyttar in. Men hon besöker Runar Söögard, å han är jag inte vidare förtjust i faktiskt.
Idag så ska vi festa och äta pizza, men ett tag trodde jag inte att det skulle bli nåt med det.
Råkade ut för ett rejält migränanfall, det var längesen jag vart så dålig så jag kräktes och vart sängliggande. Borde ha känt från början att det bara inte var kaffebrist. Men efter en diklofenak och vila så vart det bra, ännu bättre efter en halv kebabrulle. Nu känner jag mig frisk igen, vilket är rysligt skönt.


Nu har vi fått låna en trådlös router, så nu kan jag alltså surfa vartifrån jag vill i huset. Men nu knölar det med den vanliga stationära datorn istället... alltid är det nåt, eller vad är det man brukar säga.

Annars kan jag säga att jag är lite ovan att skriva på det här tangentbordet, så alla stavfel skyller jag på ovana just nu. Men det funkar bra och tangenterna är sköna. Känns nästan som lite lyx att ha ljumma tangenter och värme mot handlederna. Men det ska väl införskaffas en kudde som man ska ha i knät, för fläktarna sitter ju under datorn, och det blir ju inte så bra när man som jag, har datorn i knät, då funkar ju inte fläktarna som de ska. Men det blir en senare fråga.

Nu ska jag lata mig vid tv:n... bäst å passa på medans det är lugnt!

Till sist!

Så har jag äntligen min dator här framför mig, min egen laptop. Den är väldigt välkommen, även om jag inte kan sitta framför tv:n och surfa, så är den bra ändå. Sitter just nu i köket, så går det förbi en nyfiken pensionär så lär jag se eländet... hahaha. Jag eller rättare sagt vi får vänta ytterligare några veckor på att vi ska få vårat trådlösa nätverk, från telia. Men iofs, jag skulle inte behöva ha den blåa kabeln i datorn, dvs nätverkskabeln, eftersom jag hittade ett oskyddat trådlöst nätverk som jag lyckades logga in på. Eller logga in, det var bara att klicka in sig på det... Inget hackande, om det nu var någon som trodde det.
Huruvuda detta är olagligt eller ej har jag ingen aning om, men borde kanske ta reda på det. Men jag tycker ju att innehavaren av nätverket ska vakta sitt nätverk så att ingen annan kan ta sig in där... Jag lovar att bara låna det tills jag får mitt eget trådlösa nätverk....

Theo sitter bredvid mig och mumsar på en smörgås med mackrill med tomatsås på, den andra på raken, hungrig liten plutt.

Aj, aj, jag har ont i mitt stackars huvud... har inte druckit nåt kaffa fast klockan är halv fem, inte helt konstigt att skallen börjar strejka då kanske.

Känns rätt skönt att äntligen ha min laptop, nu kan erik sitta vid den stationära, som för det mesta bara är dum och seg. Iofs ska jag väl inte säga så mycket, för jag vet ju inte hur seg den här datorn blir efter ett tag.

Nu ska jag prova spela nåt enklare spel på datorn, och se vad som händer, om han strejkar fullkomligt då eller ej.

Ha de gott

Trodde jag ja!

Var helt säker på att jag läst att mitt paket hade kommit till fjugesta... Men så när jag var ner till posten idag och skulle hämta det så fanns det inte där... Då var det helt plötsligt i Örebro, och vart sorterat klockan 4:44. Då borde det ju fått åka med lastbilen idag mot fjugesta kan man tycka... Men när jag var ner dit i förmiddags så hade det inte kommit. Men jag vet ju å andra sidan inte när lastbilen kommer dit. Han sa att jag skulle prova att höra av mig någon gång efter lunch. Nu är klockan snart 14, jag har inte hört av mig ännu, vi ska väl ändå gå och handla och då kan vi ta vägen förbi där. De ligger ju ändå precis bredvid varandra.

Undrar ja vad vi ska äta för mat idag, var lite sugen på fläskfilé, för det hade de extrapris på, på ica. Så vi får se vad det blir. Ska kolla reklambladen för en gångs skull. 

Vad som händer med resten av denna dagen har jag ingen aning om... vi får väl se helt enkelt. 

Ha det bra i regnet :/

Knepigt


Det är bra knepigt, det står på postens sida, när man söker på kollinumret att paketet finns där. Att det ankom dit klockan halv åtta imorse. Men när man kommer dit klockan 10:15 är det stängt. Jag vet, jag vet det är kristi flygare idag, men hur kan posten ta emot paket då på en söndag, när de har stängt? 
Ja, ja, jag får väl ge mig till tåls, kan inte gärna göra inbrott bara för att jag vill ha mitt paket... skulle nog se illa ut ha ha... Men jag känner mig som bilden ovan, just nu.

Nu ska jag och Theo leka med klossar eller rulla boll, får se vad han bestämmer att vi ska leka för något.




MEN JAG HADE VELAT HA MIN DATOR NUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tjohoo

Från att jag gått och svurit över att min dator aldrig dök upp så har den nu gjort det. Fast än så är det inte i mitt hem. Den ligger på posten i fjugesta. Funderar på att skriva av collinumret och gå till posten och hämta ut paketet. Det skulle ha kommit dit klockan halv åtta i morse. Men man kanske måste vänta tills i eftermiddag så att de hinner sortera paketen? Ska nog göra ett försök i alla fall.

Theo vaknade klockan 7 i morse, då var han mycket pigg och glad, så han började dagen med att killa mig under fötterna... jädra unge... Inte många som kan killa mig under fötterna, men han kunde. Dagen fortsatte med att vi skulle ha koja under täcket, och så skulle han killa mig på magen... Efter det lekte vi tittut innan den unga herren tyckte att pappa också skulle vara med och leka. Theo ropar i högan sky PAAAPPAAAAAA. Så pappa fick snällt komma in och leka han också. 

Så nu, några minuter innan 10 så har vi hunnit mysa vid tv:n, ätit frukost och kladda med saftmuggen. Nu ska jag leta rätt på ett par brallor åt den lilla hulliganen, sen så bär det av till affären! Eller rättare sagt posten!

Telia VS Telia

Vi kör telias bredband, 24 Mbit... vad kommer vi upp i för nerladdningshastighet? Knappt 1Mbit. Visst, vi kör tv:n via samma ställe, och det drar ju ner rejält, men det ska ändå finnas 10 Mbit kvar till dataöverföring...  Nä, en Mbit kommer vi upp i, jämförde med mina svärföräldrar, som skaffat sig trådlös surf, de surfar snabbare än vad vi gör, trots att vi kör med kabel... 

Dumt nog så kan inte vi skaffa så  där trådlöst som de har, för vi bor på fel sida Vallgatan, hade vi bott ovanför den gatan så hade det funkat bra, men nu bor vi nedanför den, så då lär det inte funka så bra. Och med tanke på att vi inte har någon täckning i vårat hus med varken tre eller telenor så tvivlar jag på att vi får någon täckning med sådant bredband heller. Ni vet sånt där abonemang där man får med en dator och betalar en viss summa varje månad... Skulle jag gärna vilja ha... men man kan ju inte få allt, tyvärr. 

Så summa av kardemumman är att man egentligen blir lurad av Telia, när de säger att man har en viss nedladdningshastighet, som man egentligen inte har... dessutom betalar man pengar för det med... 

Nu ska jag fortsätta kolla på Home Makeover!

Det händer...

Nu har det blivit lite ändring på min beställning på HP, förut stog det att ett manuellt godkännande behövdes, nu står det att ordern är mottagen av lagret... Det går inte fort, men det går i alla fall framåt... 
Nu hoppas jag att jag hinner få datorn denna vecka, typ på fredag skulle sitta bra. Vet att Gunnar var lite nyfiken på att se vad det var för en dator. Så det vore ju passande om jag kunde få den då. Gissar att jag inte hinner få den imorgon, om jag inte har en massa tur, en det tror jag inte att jag har, så det är nog ingen större idé att hoppas på det. 

Idag vet jag inte så noga vad som händer, är lite sugen på att baka nåt, men jag vet inte... Skulle ta en promenad tänkte jag, men Theo i det fina vädret. Men det blir så tokigt så fort vi kommer ut. Theo tycker att vi ska gå hem till farmor och farfar, det tycker inte jag. Alltså det är ju trevligt att gå dit, men man behöver ju inte gå dit så fort man sticker näsan utanför dörren. Och går vi inte åt det hållet så gallskriker den unga herren, för att han inte får som han vill. Snacka om att han har stark vilja. 

Ska fundera en stund till på det där med promenad, sitta och mögla en stund framför våra bästa år... Ska fylla på kaffe i muggen så jag håller mig vaken. Är trött som ett as. Hade svårt att sova i går kväll och Theo bökar hela nätterna. Funderar på att lära honom att sova i egen säng, vad tror ni om det? Han är 1½. Men som jag skrivit förut, så kommer jag säkerligen tycka att det är jättetomt i sängen när han inte ligger där. Och numera är jag ju gräsänka på nätterna eftersom Erik jobbar. 

Har märkt att Theo gillar att dra saker efter sig, så jag skulle vilja leta rätt på någon leksak som han kan gå runt med här hemma. Jus nu har han ett måttband som han drar runt med... En hållbar träleksak vore perfekt, synd att brio's grejer är så svinaktigt dyra. 

Ha en bra dag!

Intervju

Inför eventuell utbildning kändes bra. Nu hoppas jag på att just jag får komma in på utbildningen. Men jag tävlar först med 300 andra, där jag iofs vunnit. För det är 150 därifrån som går vidare och får intervju. Eftersom de är spridda lite överallt i Sverige så sker intervjuerna via telefon. Det finns 30 platser, och jag är en av de 150 som har en chans nu att komma in på utbildningen. Jag får veta efter midsommar om jag kommit in eller ej. Jag hoppas sååå att jag får komma in, att just jag får bli läkarsekreterare!

Pratate med HP:s kundtjänst idag, och hon jag pratade med sa att hon skulle prata med ekonomiavdelningen och få dem att skynda på med att godkänna min betalning. Det ska inte vara minsta fel på den, så vitt jag vet i alla fall. Jag skulle få ett bekräftelsemail senast imorgon förmiddag. Nu hoppas jag att hon håller vad hon lovat, annars ringer jag och tjatar imorgon med. 

Kollade på Äntligen Hemma förut, det där huset blir himla tjusigt, men undrar hur bra man trivs där, det blir ju ingen riktig själ i det när man själv inte har renoverat någonting. Allting är sprojlans nytt och inredare har inrett precis överallt. Det känns ju inte som att man själv har nåt att komma med, allt man har själv skulle ju inte passa in där känns det som. Men jag behöver inte oroa mig, jag vill för det första inte bo i Stockholm, för det andra så har jag inte 12 miljoner att lägga på ett hus. Hade jag 12 miljoner skulle jag bygga mig en egen villa på en egen tomt här i Fjugesta, var så säker. Just ja, jag skulle köpa mig en kurs för att få körkort också! Väl investerade slantar skulle det bli hur som helst. 

God kväll på er!

Olika överallt

Jag reagerade på en sak idag. Angående min dator som jag beställt och betalat. När jag kollade hemsidan så stod det att det kunde ta 12 dagar innan de kunde se min betalning. När jag pratade med kundtjänst så sa de 5. När jag kollar på betalningsanvisningen så står det att det kan ta upp till TVÅ dagar innan de ser min betalning. I så fall har de 2 dagarna gått nu, med råge. Tänk om de kunde skriva lika överallt, så det slapp bli sådan förvirring. 


Efter att jag sovit middag idag, tillsammans med Theo så gick vi upp och åt lite. Telefonen ringde, det var utbildningen jag sökt. De vill göra en intervju med mig. ÅÅÅÅH VAD KUUUUL. Bad dem ringa vid 15-tiden, eftersom skrikjöns vägrade vara tyst. För övrigt så mår den sistnämnda bra nu, inte ont i örat och ingen feber. Nu snoras det bara, i massor.

Ska väcka Erik snart, så att han hinner vakna till och så där innan han får roa Theo bäst han kan. Jag har ingen aning om hur lång tid en telefonintervju inför en utbildning kan tänkas ta, men det är väl bäst att förbereda sig på att det kan ta lång tid. Jag ska vara förutséende nog att skriva ut ansökningsbrevet och mitt CV, så att jag kan ha det framför mig. Då slipper jag ju tappa bort mig i vad jag sagt och inte sagt. 

Ska ringa HP också om en stund och höra mig för om den såkallade betalningen. 
Nu blir det Erik-väckning!

Öroninflammation... igen

Nästan så man börjar bli van nu... Stackars Theo. Öroninflammation igen, det var ju inte längesen han hade det sist. Men denna gången verkar det som att det vart betydligt mycket värre än vad det var förra gången. Högre feber denna gång, men bara öroninflammation på ena sidan. Förra gången var det nära att han skulle få dubbelsidig. Han har haft väldigt ont denna gången också. 

Hinner inte skriva mer än så just nu, måste ta hand om lillplutten, han vill byta blöja och sen vill han äta äpple, jag är glad för allt han äter just nu...


Vill ha min dator... NUUUUUU

Mycket på en gång!

Tänk att barn kan få feber så snabbt. Från att vara normaltempad till att gå upp till 39 grader. 
Var till Marieberg här om dagen, kollade lite på en liknande dator som jag har köpt, funderade på att
köpa till ett extra pekdon (mus), men gjorde aldrig det. Vi ändrade även lite på vårat abonemang hos telia. Så nu ska det bli 70 kr billigare/månad. Vi ska även börja ringa med IP-telefoni. Undrar hur kul det blir när strömmen går :/. Men, men, det blir nog bra ändå. 
Köpte även 5 par nya strumpor till Nathalie på cubus. Kollade in i skyltfönstret på Lindex och såg en underbar klänning. 
Vi storhandlade även på Coop, och Nathalie fick köpa nåt för sina 100 kronor som hon hade i sin plånbok. Det vart Tuschpennor och ett paket där man kan göra egna stämplar. Det följde även med 4 olika färger, så att man kan få färg på det man stämplar. Hon fick 1 kr kvar, hon ville köpa tuggummi för den. Talade om för henne att jag kan köpa tuggummi åt henne, som är snällt mot tänderna, så att hon kunde lägga sin enkrona i spargrisen istället. 
Väl hemma så hade Theo hög feber. 39 grader. I med alvedon, sen sov han för natten. Stackars liten. Han har feber fortfarande. Har det inte gått ner tills imorgon så går jag till vårdcentralen med honom. Under gårdagen låg han på 39,9 som mest, och 38 som lägst. Idag när han vaknade hade han 39,3. Jag kunde knappt ligga bredvid honom, brände mig nästan på honom. Tog av honom alla kläder och lät honom sova så. Då sov han lugnare, och så drog jag igång fläkten i sovrummet ett extra hack.  Men han drömmer konstigt, vaknar och pekar på garderoben, säger att det är en kisse. Och att det ligger en gris på golvet. 
Nåt som han gillade igår var när vi tog en tur med honom i vagnen. Vi handlade inte nåt, jo vi köpte sallad på chaplin, men han följde aldrig med in till matstället. Vi tog med maten hem. Självklart hade han ordentligt med kläder på sig, och man såg på honom att han tyckte det var skönt att få sitta i vagnen och få frisk luft. 
Vet att många anser att man ska stanna inomhus när barnet har feber, men jag följer nåt som jag läst på www.1177.se, en vårdsida på nätet. När vi skulle gå ut hade han 38 grader, och det tog jag som lite feber. Har hört att små barn kan ha 38 grader utan att det klassas som feber, enligt vårdcentralen. Och han var nöjd med det. Det blir nog en tur ut idag med, om han inte har allt för hög feber vill säga. Tar inte ut ett barn med 40 graders feber! Ifall någon trodde det.

Hittade ett gott recept på kladdkaka här om dagen, gjorde det igår, när mina föräldrar skulle komma och hämta Nathalie. Som ska vara hos dem i en vecka. Kul för henne. Självklart gjorde jag polkagriscreme till det, och det vart en hit hos mina föräldrar i alla fall. 
Vart ombedd att gå på begravningen av Eriks mormor. Så jag ska försöka hitta barnvakt tills dess. Hittar jag ingen barnvakt så får jag helt enkelt stanna hemma. Vad jag ska ha på mig har jag ingen aning om, iaf inte på den övre delen av kroppen. 

Nu ska jag surfa runt lite på nätet och se om jag kan hitta någon riktigt häftig fiskarmössa åt Theo. Nåt som skyddar hans öron från solen. 

Hoppas ni får vara friska, njut av solen!

Kom på en sak...

Sa ju att jag ska köpa ny dator, tänkte att det kanske inte är så kul att läsa om, så jag slänger in en bild oxå, så får ni se hur den ser ut oxå.



Kvällen har annars varit rätt smidig, middag vart makaroner och stekt falukorv. Smakade gott för en gångs skull, den klassiska småbarnsmaten, som den annars brukar kallas. 

Imorgon ska jag upp tidigt, istället för att gå upp 7:15 så får jag gå upp 6:45. Ska hinna gå med barn till sina skolor, och lämna Theo på dagis, funderar på om Nathalie ska få gå själv imorgon, men det får vi se. Det beror lite på hur stressigt det blir imorgonbitti. Ibland så är ju barnen jättegulliga och samarbetsvilliga, så då går det ju lätt på morgonen. Men ibland sätter de sig på sniskan, och då är det inte riktigt lika lätt. 

Imorgon ska jag då till KFG, vad jag ska göra där har jag inte så stor aning om, men det blir säkert jättebra, hoppas på ett kort möte, så jag snart får åka hem igen. Känner mig lite krasslig. Mådde inte så bra förut under dagen, så jag får se hur jag mår imorgon. Mår jag alldeles pissdåligt så får jag väl sjukanmäla mig, inte värre med det. 

Men eftersom jag ska upp tidigt så lär jag väl gå och lägga mig tidigt, känner mig faktiskt trött redan nu, men jag har varit trött hela dagen. Theo väckte mig för övrigt i natt, först med en skrikserenad. Men jag övertalade honom att det var dags att sova, då sjöng han en sång för sin mamma. Blinka lilla stjärna i mamma format, det får vilket mammahjärta som helst att smälta. 
Till frukost fick jag en blöt puss på näsan (tack), och samarbetsvilliga barn, ännu mera tack.

Tänkte att jag skulle försöka spela in Theo när han sjunger, men det är lättare sagt än gjort. Så fort jag försöker filma så slutar han... 


Premiärhopp på studsmattan 15/4-09.
Premiärhopp för denna säsong alltså, under vintern har den stått nerpackad.




Duktiga Nathalie gör volter på studsmattan! Häftig bild tycker fotografen (jag).


Gonatt

Ny dator!

Äntligen säger jag, är trött på den här stora klumpiga saken, som låser sig jämt och bara bråkar. Nu ska jag skaffa mig en egen dator, som bara är min, och som jag kan göra vad jag vill på. Vore ju häftigt om man kunde kolla på klipp på youtube, utan att datorn låser sig, eller använda sig av mediaspelaren som följer med windows när man ska lyssna på musik. Iofs, så är jag inget större beundrare av den sistnämnda, krånglig rakt igenom, enligt mig. 

Det blir iaf en laptop, känns meningslöst att köpa ett stort chabrak. Ska jag dessutom plugga sen, så är det nog bra att ha en laptop. Lär ju bli hemskt enerverande tråkigt att sitta på tåget mot östersund, och inte ha nåt att göra. Har man en laptop kan man väl i alla fall roa sig lite grann. Det blir en HP pavilion dv6-1050. Ringde till HP och beställde, för jag tänkte beställa en annan dator först, men så sålde inte just de den modellen, utan det var det någon butik som gjorde, vad jag kunde förstå. Och då fick jag tips om denna istället, mycket bättre dessutom, störra ram-minne, bättre processor, större hårddisk och bättre grafikkort. Bra deal tyckte jag. Nu hoppas jag att datorn inte hinner ta slut innan jag ska betala, ska göra det om 2 dagar.
Pengar får jag just då, av min låtsaspappa, eller får, det är ett lån, ska betala tillbaka det när skattepengarna kommer tillbaka. Behovet av nya kläder och skor sätter jag åt sidan så länge. Kanske kan man kosta på sig det sen istället. 

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, innan jag ska ta en promenad för att först hämta Theo, och sen hämta Nathalie. Sen går vi självklart hem, och väl hemma så lovar jag att en ung herre kommer tjata om att gunga... *stööööön*

Det ser mörkt ut...

på kameruns avbytarbänk... Arne Hegerfors kan han... fast det var fotbolls VM-94 han sa det :). 
Det jag syftade på nu var hockeyn, 3-0 till Kanada, ser ju absolut inte bra ut... 

Gjorde got mat idag, helstekt fläskkarré med klyftpotatis, bearnaisesås och äppelgele. Jättegott. Ville ha rårivna morötter oxå, men det glömde Erik köpa när han handlade, så det vart inget med det. 

Hämtade barnen idag, jag var dyngsur när jag kom hem. Fick snällt byta kläder. Barnen klarade sig jättebra, de hade ju regnkläder. Theo tyckte det var kul med regnet, han ville vara ute och gunga när vi kom hem, vilket jag absolut inte tyckte. Han protesterade hej vilt, ännu värre vart det när han inte fick diska så mycket som han ville heller. 

Återstår att se om jag går vidare i ansökningarna hos 3. Jag svarade ju på frågorna, i brevet jag fick stog det att det inte fanns några rätt eller fel svar, men man kan ju tycka att det gör det väl visst, för de är väl ute efter en viss profil, och uppfyller man inte den profilen så går man väl antagligen inte vidare. Men det som är rätt svar för dem, kan ju vara fel svar för något annat företag. Tur att inte alla företag anlitar såna där knasiga frågor. 

Snart dags att gå och lägga sig, för jag lär bli rätt ensam om att vakna med Theo vid 6 imorgon bitti. Det har han snällt gjort de senaste dagarna. Tycker gott att han kunde sova till 7 i alla fall, 7:15 hoppar väckarklockan igång... Nä klockan 6 ska vi vakna, då ska mamma sjunga imse vimse spindel, i ett hus i skogens slut, balanserande elefanten, 10 indianer, med mera, med mera... 

De sjunger en kul sång på dagis, som jag tänkte skriva texten till här, melodin är "du ska få min gamla potta när jag dör" minns inte vad låten heter...

Tre små loppor dansa tango i mitt hår
Tre små loppor dansa tango i mitt hår

Och den ena fick jag tag på, 
och den andra han försvann, 
och den tredje satt på näsan min och sjöng:

yippie ya ya yippie yippie yay
yippie ya ya yippie yippie yay
yippie ya ya yippie 
yippie yay yay yippie yippie yay

Super bra tycker Theo, klockan 6 på morgonen... jag låter mest som en kråka, men Theo tycker att jag sjunger fint ändå. 

Nu ska jag kolla på det sista av hockeyn, sen ska jag sova!

Tvångspromenad

Ja, det får jag ungefär 2 gånger om dagen, vare sig det regnar eller ej. Har jag tur så jobbar jag, så då slipper jag. Då får Erik häva sig iväg. Men jobbar jag inte så är det bättre att Erik får sova lite extra, eftersom han jobbar om nätterna. 

Det är en rätt lång bit att gå först till ena änden av lilla fjugesta och sen till andra änden. Väl hemma så äter man frukost och dricker kaffe, och letar igenom alla tänkbara sidor efter jobb. 

På tal om jobb, jag skrev en liten snabb ansökan till 3, de söker folk till sin nya butik på Marieberg. Och vet ni, jag kom vidare till nästa omgång, där man skulle svara på ett antal frågor. Har gjort det, får se vad som händer här näst...

Sitter just nu och lyssnar på hockeyn, klarar inte av att sitta i soffan och kolla.. blir så nervöst då. 

Har läst hos Bambi om cambridge kuren, och träffat Eriks kusin, som även han håller på med det, med framgång faktiskt, så nu har man blivit lite peppad att försöka sig på det där själv. Men det blir ju jobbigt att göra mat till barnen då, när man själv bara får äta soppor. Jag vet inte om jag går på cambridgekuren, kanske testar jag nutrilett istället, får se, om jag får tummen ur att testa nåt alls. 

Kan upplysa er i att i skrivandets stund så har Sverige vunnit mot Tjeckien med 3-1, GRATTIS SVERIGE, nu hoppas jag på succé mot kanada också.

Jag har blivit nyttig!

De senaste dagarna har inneburit långa promenader för min del. Även om Fjugesta är litet, så kan det bli rätt långa promenader ändå. Men det är skönt att komma iväg ut på promenad på morgonen, uppfriskande, och så vaknar man faktiskt till. 
De första dagarna tänkte jag att det här kommer jag aldrig palla, men det gör man faktiskt. Efter att ha promenerat ordentligt nu i några dagar, så märker man faktiskt skillnad. Det går lättare att skjuta vagnen, och man blir inte lika anfådd i uppförsbackarna! 

Idag ska jag iväg och jobba, på askens fritids. Min dotter går där, men det kommer nog att gå bra ändå. Har förklarat för henne att när jag jobbar där, så är jag inte mamma, och kommer inte särbehandla henne bara för att hon är min dotter. Jobbar jag där så är jag fröken eller Linda, och hon kommer att behandlas precis lika rättvist som de andra barnen. 

Just ja, jag tävlar oxå, två stycken gånger faktiskt... Hoppas att jag vinner, en ekologisk tröja, Theo har en från en tidigare tävling, och det är otroligt bra kvalité på de kläderna. De tappar inte färgen, och inte krymper de heller. 


"Jag är med och tävlar hos Carolina om 1 st tröja (Positively Organics) från Edvina.nu Tröjan finns i 6 färger och i storlekar från 6 mån till 4 år. Var med och tävla du också!"






Väggdekorer är fina tycker jag, en som det står välkommen på, skulle jag glatt pryda min hall med här hemma! Så jag hoppas att jag vinner, med en drös med tur vinner jag kanske båda tävlingarna :-). 

"Jag är med och tävlar om 1 st valfri väggdekoration (ej jättedekalerna från FunToSee) inkl. egen designad text från Unik Dekor hos Carolina. Var med och tävla du också!"

Lång promenad

Fick jag idag, tänkte att jag skulle gå någonstans där jag inte gått förut, så jag traskade iväg mot kälkesta, med Theo i vagnen. Lagom framme i kälkesta så somnade Theo. Han missade de ursöta, nyfödda lammen, som jag gick förbi. Hela rundan tog väl ungefär 1½ timme.
Väl hemma så var det dags att städa IGEN. Det var inte längesen jag tog en vals med dammsugaren, men nu var det dags igen. Och nu när jag lagom ställt undan den så tycker jag det ser ut som om den skulle behöva fram igen. 
Erik har klippt gräset, och jag behövde iofs bara dammsuga vardagsrummen, för kök och hall hade Erik redan fixat. 

Senare i eftermiddag ska vi gå till Eriks föräldrar. Det kommer visst dit lite folk från Dala Järna. Grilla korv skulle vi visst göra. Det blir nog bra. På tal om korv så vet jag inte hur mycket Theo kan få i sig på en måltid. 

Igår grillade vi och åt kött med potatissallad. Theo åt en hel portion. Lagom som vi ätit färdigt så går vi till majbrasan. Där äter han 2 korvar med bröd. Det är ju typ vad jag orkar med att äta om vi äter korv med bröd här hemma. 

Nathalie är hos sin pappa, hon kommer hem på söndag. Söndag ja... då ska jag sjunga, först ut... fast bara 4 rader solo... det borde jag väl klara? Hoppas det i alla fall. Men nervöst blir det väl ändå... huga.. vad har jag gett mig in på?
Mamma och Gunnar skulle oxå komma och lyssna, så nu känns det lite som prestationsångest... 

Ska strax gå upp och duscha, behövs efter den långa promenaden jag tog idag. 
Ha en bra dag!

RSS 2.0