Buzzadorkampanj

Är ju med i buzzador, och då har man möjlighet att få hem varor att prova, och som man även ska göra reklam för, för sina vänner. Jag valde att prova Santa Maria Thai. Kryddmixen i påsen, tillsammans med kokosmjölken smakade bra, men jag spädde ut med extra grädde och vatten, för jag var tvungen att ta två påsar, för att det skulle räcka till alla, men då vart det väldigt mycket. Maten smakade bra, i alla för oss vuxna, barnen tyckte det var lite starkt. Vilket jag kan förstå, men som vuxen är man ju tåligare, och har annan smak för kryddad mat.
Men på en femgradig skala skulle jag i alla fall ge det tre. Det är jättelätt att göra i ordning, går fort och smakar bra. Passar perfekt en dag som är kall, då värmer kryddad mat bra i magen.

Dag 11 – Mina syskon

Vet att jag hoppat över några dagar, eller varit lite frånvarande, men det har helt enkelt inte funnits tid till att blogga... himla tur att jag inte har bloggen som heltidsarbete :).
Men mina syskon då. Jag kan börja med att säga att jag inte har några helsyskon, jag har endast halvsyskon. Och alla syskon är rätt mycket äldre än mig, så jag vart uppfostrad som ensambarn mer eller mindre, men jag tycker inte att jag vart bortskämd på något vis, vilket jag är väldigt glad för.
Jag har två syskon på min mammas sida, Thomas som är 11 år äldre än mig och Malin som är 9 år äldre än mig. Jag har även en bror på min pappas sida Ulf heter han, men jag har ingen aning om hur gammal han är.
Min bror bor i Lindesberg, jobbar som montör och kör en röd bil. Han har gjort en del dumheter i sitt liv, som jag inte tänker ta upp här.
Min syster är gift, bor numera i Eskilstuna tillsammans med sin man och dotter från ett tidigare förhållande. Hon har även en son med sin nuvarande man. Hon är utbildad lärare och jobbar på förskola.
Min bror på min pappas sida har jag dock ingen aning om, han bor en bit utanför Lindesberg, och det bör inte vara någon större svårighet att hitta på honom om jag skulle vilja det. Och visst vore det väl kul att se honom. Får se hur det blir med det.
Som barn så jobbade han som lite allt möjligt. Jag minns att han körde lastbil, och ibland när jag hade varit hos min pappa, och skulle hem igen, så fick jag åka med i hans lastbil. Jag tyckte det var helkul, fick sitta där bak i sovhytten, i en säng som var väldigt fjädrande och mjuk, jag minns att jag tyckte att det var som att åka karusell hela vägen hem.
I dagsläget pratar jag inte med min bror Thomas, på grund av vissa saker, han vill heller inte prata med mig. Min syster pratar jag med ibland över facebook och min bror Ulf har jag ingen kontakt med alls.
Min bror Ulf är dock väldigt trevlig och snäll, har alltid varit vad jag kan minnas. Han är också den som är äldst av alla mina halvsyskon.

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Eftersom det är söndag idag så har jag inte haft några speciella kläder alls på mig. Underställ som är svart av märket Kraft. Sen ett par mörkblåa träningsbrallor av märket adidas, tröjan är svart och vitrandig (på bredden) och stickad.  Håret är rufsigt och jag ser allmänt ovårdad ut. Men det har sin förklaring. Har flått runt en massa idag. Tvättat, städat, fixat kristyr, skottat snö, fixat mat, varit och handlat. Och ja, går jag bara och handlar på lokala icabutiken så bryr jag mig inte så mycket om vad jag har på mig, så länge jag är hel och ren.
Himlans vad tråkigt inlägg det här vart... ska försöka skriva ihop nåt kuligare sen...
Nu måste jag gå ut i köket och vakta köttet så det inte blir för varmt i ugnen.

Dag 09 – Min tro

Vet inte vad jag tror egentligen. Jag är inte troende och religiös, det vore lögn att säga. Jag ber heller inte, i alla fall inte till någon gud. Jo förresten, ibland säger jag "å herre gud vad kallt det är", men det kanske inte räknas som bön? Nä, jag trodde inte det heller.
Men jag tycker om att gå i kyrkan, men inte för att be. Jag tycker om att gå dit och tända ljus för dem man saknar, som numera befinner sig någon annanstans.
Men jag tror på tomten... jag tror faktiskt mer på tomten än vad jag tror på någon gud. Men då är tomten förknippat med så mycket minnen för mig. Hur jag och min pappa försökte leta på tomten och ge honom gröt. Nej pappa visste såklart att tomten inte bodde i jordkällaren i en grusgrop, men jag tyckte det var himla spännande. Jag förväntade mig alltid att tomten skulle öppna, och där inne skulle man få se tomtemor och  ännu längre in så skulle man se verkstan där de gjorde julklappar. Men när tomten inte öppnade så gick vi istället hem, och då berättade pappa en fin berättelse för mig. Den handlade såklart om tomten och att han hade varit där. Det var fint... Nu i vuxen ålder vet jag såklart att det aldrig funnits någon tomte där, men jag tycker ändå om tanken på tomten.
Vill man göra mig glad i jul så ska man ge mig en tomte!!
Något annat jag tror på är karma... what goes around comes around... gör man snälla saker, så kommer den snälla energin att hitta tillbaka till en. Gör man dumma saker så får man igen för det med. Hoppas dock att detta inte gäller flugor, getingar och spindlar... då har jag mycket att sota för framöver ;).

Dag 08 – Ett ögonblick

Skum rubrik, vad ska man skriva då? Idag har jag liksom inte gjort speciellt mycket mer än att vara sjuk... Feber, men inget annat, vet i tusan vad det är för fel egentligen, men jag hoppas att det ger med sig snart. Men många starka ögonblick har man väl i livet, jag har i alla fall några stycken som jag nog aldrig kommer att glömma. Bland annat:
  • När mina barn föddes, och jag fick upp dem på magen.
  • Hur min pappa såg ut på sjukhuset strax innan han dog.
  • Hur han såg ut när de gjort honom i ordning, hur fridfull och lugn han såg ut.
Har så många ögonblick, och nu vart det 3 lyckliga (3 ögonblick, ett för varje barn) och så 2 lite sorgligare. Men dagens ögonblick går nog mest till vad termometrarna stod på när jag vaknade i morse. 15 plus i köket och så tror jag det var 12-13 i vardagsrummet. Har nu eldat hela dagen och det hjälper faktiskt. Nu är det hela 17 grader varmt i köket, och då är det ju bobart även där.

Dag 07 – Min bästa vän

Det här kommer nog låta ganska hårt för många, men jag har nog faktiskt ingen riktig bästa vän, en sån där som man ringer till vad det än gäller, någon som man ringer bara för lite sällskap, shoppar med eller bara träffas. Visst är det lite tråkigt, och självklart något jag vill göra... Men det blir liksom inte så. För det första så avskyr jag verkligen att ta kontakt med folk. Visst har jag vänner så där som jag pratar med lite ibland, men mest på facebook och sånt där. Har vänner där som jag återfått kontakten med, efter att ha varit frånvarande ett tag. Himla kul tycker jag faktiskt.
Jag gjorde ett tappert försök att försöka skaffa mig vänner här i kring, men ingen verkade riktigt intresserad, kanske är jag som är konstig? Gick på öppna förskolan och föräldragrupp här i Fjugesta, men är man inte född här, och inte vet så mycket om bygden och om vem som gick i skolan vart, så känns det som att man inte hör hemma här. Ändå trivs jag...
Men nä, jag har ingen sån där bästa vän, den jag pratar mest med är min sambo, och efter det så är det mamma... Är himla glad att jag har min mamma... hon gör så mycket för mig, mer än att bara finnas och lyssna... Kan inte beskriva allt vad hon alltid gjort för mig, men jag är tacksam för allt hon ger mig, älskade mamma. Får mig genast att undra vad det blir av mig när mamma inte längre finns, vad gör jag då? En mamma måste man väl ha? Går det att leva utan mamma? Hur gör man, berätta det för mig...
För att frångå ämnet ännu mer så funderar jag på hur jag ska göra rent våran vardagsrumsmatta, den var inte plats i tvättmaskinen, och jag har ingen grovtvättmaskin heller, har hört att man ska lägga den i snön, och sopa den med ren snö. Finns ju även mattschampo som man damsuger upp, men det vet jag inte vart jag ska hitta någonstans. Finns visst nåt Vanish också för soffa och matta, det kanske kan hittas i någon större matvarubutik?
Vet ni?

RSS 2.0