Dag 09 – Min tro

Vet inte vad jag tror egentligen. Jag är inte troende och religiös, det vore lögn att säga. Jag ber heller inte, i alla fall inte till någon gud. Jo förresten, ibland säger jag "å herre gud vad kallt det är", men det kanske inte räknas som bön? Nä, jag trodde inte det heller.
Men jag tycker om att gå i kyrkan, men inte för att be. Jag tycker om att gå dit och tända ljus för dem man saknar, som numera befinner sig någon annanstans.
Men jag tror på tomten... jag tror faktiskt mer på tomten än vad jag tror på någon gud. Men då är tomten förknippat med så mycket minnen för mig. Hur jag och min pappa försökte leta på tomten och ge honom gröt. Nej pappa visste såklart att tomten inte bodde i jordkällaren i en grusgrop, men jag tyckte det var himla spännande. Jag förväntade mig alltid att tomten skulle öppna, och där inne skulle man få se tomtemor och  ännu längre in så skulle man se verkstan där de gjorde julklappar. Men när tomten inte öppnade så gick vi istället hem, och då berättade pappa en fin berättelse för mig. Den handlade såklart om tomten och att han hade varit där. Det var fint... Nu i vuxen ålder vet jag såklart att det aldrig funnits någon tomte där, men jag tycker ändå om tanken på tomten.
Vill man göra mig glad i jul så ska man ge mig en tomte!!
Något annat jag tror på är karma... what goes around comes around... gör man snälla saker, så kommer den snälla energin att hitta tillbaka till en. Gör man dumma saker så får man igen för det med. Hoppas dock att detta inte gäller flugor, getingar och spindlar... då har jag mycket att sota för framöver ;).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0