perfect days

Vilka härliga dagar vi har haft... 15 grader varmt på dagarna.. kan inte klaga alls, på balkongen har det varit typ 44 grader varmt, lagom?? eller hur??
Erik börjar skämmas för sitt utséende, eller iaf känna att han vill ändra på det, han tycker han har gått upp så mycket i vikt, så nu vill han försöka göra nåt åt det.. jaha.. varför inte? Tror jag lyckades  väcka en liten gnista första dagen vi var ute och gick, då gick vi bara långsamt, å han tycktes trivas med det. Men så fick jag med honom ut i skogen, i spåret här i Karlslund. Å då tog vi en rask promenad runt. Han flåsade på rätt bra, jag flåsade jag med... har ju mer blod i omlopp nu, så kroppen får anstränga sig lite mer för att syresätta allt. Så jag vart trött jag med. Men det var skönt.
Å hör å häpa, nu är han ute och går... själv, eller han skulle eventuellt springa. Vet inte vad det är som tagit åt honom, vårkänslor eller 30-årskris, vad tror ni??

Annars knallar det på här hemma, det är rent å fint här, städat och så. Har inte haft nå annat att göra om dagarna, rastlös som en gnu. Så jag har plockat, städat, plockat lite mera, torkat av... Här om dagen kom jag på att jag skulle möblera om lite i barnens rum. Så nu har jag gjort det oxå. Vart riktigt bra, känns som det är lite mer plats där ute nu.

Barnen är här nu, vi ska strax fika lite, eller fika.. vi ska äta.. äta våfflor. Ska bli smaskens. Erik får väl äta sen när han kommer hem.. men känns lite taskigt att ha våfflor när han vill träna, våfflor är väl inte den kalorisnålaste maten...

Nähe.. nu ska jag skrapa alger från rutan, gå på toa, tvätta händerna å sen ska jag nog sätta igång med våfflorna. Ska bara hitta våffeljärnet först...

Ha en trevlig vårdag!!

Det är vår!!

Å det är så himla härligt. Bara älskar denna tid (när det är fint väder vill säga), när man kan gå ut å inte ha någon jacka, när man kan sitta i solen å mysa utan att varken svettas eller frysa ihjäl. Nackelen med dessa dagar är alla miljoners fjortisar som vimlar runt på stan... vad tusan, har de ingen skola att sköta??
Är ju arbetslös nu mera, fick inte vara kvar på volvo... aja.. kan vara skönt att vila med... i ärlighetens namn. Men nu måste jag ju istället gå på arbetsförmedlingens oerhört givande möten och kallelser... Åh, vad jag ser fram emot det..*näe*.
Idag vart en riktig flängdag, men den vart bra iaf. Men den har gått bra fort. Testade Erik lite idag, får återkomma om de ;). Gick upp nångång vid 9:30, var trött som en gammal gnu, ville inget annat än gömma mej å fortsätta sova. Men tvingade mej upp, åt en tallrik fil, som för övrigt var det ända jag fick i mej... hade lite sylt på, för att få i mig lite socker, så kanske energin skulle hitta ut i blodomloppet. Kom iväg med en buss, skulle lämna kläder tillbaka till uniflex, så nu har de fått dem.. ena t-shirten hittade jag inte, skyllde på att den var trasig... Kastar nog den när jag hittar den.
Kom sen på att jag skulle behöva klippa mej, så jag åker till Kharma frisersalong, å bokar en tid. Åker hem för att äta en macka, åker tillbaka till Kharma för att klippa mej, å hon är även vänlig å plattade mitt hår... vart himla bra. Å efter det så bar det iväg till centrum, möta Linda, ta en fika på Wasa, himla mysigt var det. Vi kollade även lite affärer, å jag shoppade en varsin pyjamas åt barnen. Behövdes verkligen.
Hos frissan köpte jag förresten schampo, balsam och hårinpackning. Måste försöka "laga" mitt hår, som är så frissigt, å så risigt...torrt är det... Men gjorde en hårinpackning idag när jag duschade, å nu är jag inte platt i håret längre. Men det är stor skillnad på hårprodukt från frissan och från vanliga ica...
Hur som helst när vi gick på stan, så ringde Erik, jag ville bara se om han skulle ringa. Skrev nämligen ingen lapp om att jag inte var hemma, å eventuellt vad jag gjorde... ville bara veta om han skulle bry sig om att ringa... Fast nu i efterhand så kan jag ju tänka att hade han inte ringt så hade jag säkert blivit lite grinig... å det hade varit en bra grogrund till bråk. Men han ringde, å var jättego i telefon. Märks att mina hormonbestyr börjar lugna ner sig. Är inte alls lika hispig som förut. Himla skönt det. Man kanske kan funka någorlunda normalt...
Fixade mat idag, det gjorde vi tillsammans... Men den vart en liten besvikelse för min del.. vi hade köpt färdigmarinerat kött... sånt som bara legat i grillkrydda... det gör jag aldrig mer om säger jag bara... Smakar ju bara som insaltat kött.. blääää. Men Erik tyckte det var gott... Jag fick iaf i mig lite mat, å drack därefter en massa juice, å tog mitt vitaminpiller och en lergigan comp. Testade idag att vara en dag utan dem, skulle se om jag kunde klara av det... men näe... tror inte jag är helt redo för det än.

Väl hemma från stan så sov jag middag, när jag kom hem hade jag nämligen hiskerligt ont i huvudet, drack vatten i mängder för jag tänkte det skulle försvinna. Men icke.. tog ett par panodil, å la mej.. somnade och sov alldeles för länge. Erik ville vara snäll å lät mej sova... men det var ju inte bra, middagen vart sen, å allt resulterade i att jag inte är det minsta trött, så här klockan 00:45. Men det var ju iaf en god tanke.

Nyss städade jag undan i köket, plockade ur diskmaskin, plockade i nytt, diskade det som inte skulle stå där i, torkade av spisen å diskbänken, å bordet i vardagsrummet... å nu bloggar jag.. har sms:at lite med Erik... tänderna är redan borstade.. men ska nog dricka mjölk... tror jag har en liten minikalv där inne i magen... Min gosbebbe :).

Om de e fint väder imorgon, så ska jag nog ta med mej Erik ut på en promenad... man kanske ska testa de där stavarna nån gång... jag borde ju försöka få upp kondisen lite, så man orkar vad som komma skall. För tillfället känner jag mej lika tränad som en död flodhäst. Lika lönnfet som Obelix...stor häck, stor mage... näe.. fy... när folk ser mej på stan, så tror de då rakt inte att de e nån bebbe i magen, snarare att jag äter för mycket :/. Tur att jag vet sanningen då =).

Nähe.. nu får det vara bra..
//Linda

kroppsstrumpa

för katter, det vore nog en bra framtid... Men nu fick jag vara teknisk med en gammal fotbollsstrumpa.. Kisse är ju nyligen kastrerad, och såret är ju mycket intressant att slicka på, vi människor tycker inte att det är en bra sak att göra, men det vill Kisse inte förstå. En tratt var inte alls bra tyckte kisse, provade med en benlinda, mjo, den funkade ju, men den satt ju inte så bra förståss... och så syntes det så väl. Men så letade jag lite i garderoben, och hittade en gammal fotbollsstrumpa. Kapade den lite här och var, och gjorde hål för benen, sen var den rätt bra. Men Kisse tyckte ju inte att den var så kul att få på sig... Upptäckte även efteråt att det som skulle skyddat vid magen vart alldeles för smalt, så jag tejpade dit lite linda provisoriskt...
Kan det inte finnas kroppsstrumpor för katter?? Som är sydda i elastiskt tyg, med hål för benen... det vore ju perfekt. Så slipper katten krångla med en sån där tratt.

Sambon och jag har det himla bra nu, allt känns bra och rätt, och vi lär oss att lyssna och tolka varandras signaler. Tror en hel del löstes upp och fick oss införstådda med saker och ting hos barnmorskan... Till exempel hur man ska tolka varandras signaler, och kroppsspråk.

Har annars haft en himla mysig dag idag, har mestadels mått bra, förutom nu på kvällen, den är inte så kul... Har mått illa, men vi åt jättegod mat. Pastasås, med lax, dill, gräslök, och citron i...För att det skulle bli sås hade vi i en stor burk med creme fraishe. Vart mycket, mycket gott. Till det hade vi tagliatelle... (bandspagetti på svenska).
Vi har även städat en massa idag, å jag tog mej en lång svängom med damsugaren. Ujjj vad en är kul att damsuga med. Det går så lätt, å det blir rent å snyggt.  *nöjd*.

Var även på trädgårsmässan idag, tillsammans med svärmor Marita och svägerska Emma. Mycket trevligt. Det fanns mycket att kolla på, köpte ett par blommor, lite kylskåpsmagneter med roliga ordspråk på, sen vart det ett halsband med såna där glansiga svarta stenar... himla snyggt var det. Vi fikade där med... smakade bra, men det gick segt med téet... det var ju för varmt...

Väl hemma så var det ju den där städningen som jag skrev om ovan. Erik plockade, å jag damsög, och plockade självklart med. Städade stora toaletten, ska torka av på den lilla med, det behövs. Men det gör jag nog imorgon.
Svärfar var här sen, han hämtade våran gamla tv, en gammal trasig pall som ska kastas, och våran trasiga damsugare... den använder han i källaren, för den duger ju iaf att suga damm med...
Så nu är det jättesnyggt här hemma.... Nu vart man ju sugen på att ta hem folk hit.. ha en liten fest å så... Nej, jag ska inte dricka.. men umgås kan man väl???

Nähe.. nu ska jag borsta gaddarna, sen ska jag krypa ner i sängen... å sova.. imorgon är det ju dags att jobba.. hoppas sannerligen att läkaren sjukskriver mej ett tag till, på halvtid. För heltid orkar jag inte... vad gör jag om hon inte gör det??? Huga ligen.

Var ju på dop igår med... hjälpte Nina lite när hon fikade, å uppnade paket.. gosade bebis hi hi... Hon tyckte nog det var skönt att få fika i lugn och ro, å jag njöt av att gosa bebis... Vill ha min bebis nuuuuu, fast färdig då...

Kram på er alla!
En glad Linda

Shoppat

Jaha... nu är allt mycket bättre. Vi har pratat, eller jag har väl skrivit av mig, å gnällt färdigt för ett tag, nånstans måste man ju få gnälla med... eller?? Och av någon märklig anledning så är man så himla bra på att belysa en partners dåliga sidor, varför är man det? Varför kan man inte belysa de allra bästa sidorna?
Visst, han har aldrig sagt att han älskar mig, men det har en hel massa förklarliga orsker, som hände honom tidigare i livet. Han har blivit känslomässigt misshandlad kan man säga. Och inte av familj och släkt då, så ingen får tro det. Men man kan enkelt säga att alla människor är inte så snälla och vänliga som man från början kan få sken av.
Och Erik säger ju att han faktiskt tycker om mig, han tycker om mig för den jag är. Men han har svårt att säga ordet älskar. Och jag tänker inte pressa honom, eller stressa honom. Det här berättade han för mig redan tidigt, innan vi blivit tillsammans. Och eftersom jag gick med på det då, så ser jag ingen anledning att tvivla nu. Men ibland så känns allt hopplöst. Klart man kan sakna att höra de där tre magiska orden. Men när han säger att han tycker om mig, så vet jag att det betyder mycket för honom att säga det, och då betyder det mycket för mig med.
Han gör så mycket för mig, han betyder så mycket för mig. Han ställer upp för mig, och gör små enkla saker för mig. Han tar till och med hand om mig när han ser att jag mår dåligt. Han låter mig få sova middag fast vi har barnen här (det var ingen självklarhet när jag var sambo med barnens pappa). Han diskar och städar, han kan även ta hand om tvätten.... han är helt enkelt ingen "momas boy".  Nä, nog om det va?!

Shopping idag var det. Vi åkte till Marieberg, kollade runt, Erik hittade ett par jeans, å de sitter jättesnyggt... å så hittade jag en t-shirt som jag tyckte passade honom, så den fick följa med. Det vart även kallingar åt honom, snygga sådana ;). Köpte även present åt Tony, Niinas lille söta bebis... hoppas det passar bra ;).
Imorgon ska han få det, för vi ska iväg på dop, ska bli himla trevligt. Alltid trevligt att träffa Niina (Jo, hon stavar faktiskt med 2 i:n).
Å mer shopping vart det efter det.. fast det var av det dyrare slaget... huga... men det var ju behövligt... det vart en tv, en damsugare och ett hemmabiopaket. Erik leker med de nya leksakerna för tillfället.

Jag är hungrig, så det kommer snart lite mat... pizza... ska bli gott.

Just ja.. vi var på inskrivning idag med... rätt trevligt. Jag överträffade mig själv, stick i fingret utan bedövning, och jag stog på mig över att jag inte ville ta de andra proverna nu... de får ta allt sen, i slutet av graviditeten... får försöka att klara mig igenom det... *hatar*. Har verkligen fobi för stick... larvigt?? Ja, kanske.. men då får jag vara larvig. Men allt lät bra... det blir ultraljud sen, om massa veckor... mellan vecka 18 och 20... först då får man veta om det är fler än 1 bebis i magen.. å jag hoppas verkligen att det bara är 1... Men järnvärdet var bra.. 137, och blodtrycket var bra det med.. urinprovet var okej det med... så det var inget att oroa sig för.

Nähe.. nu är det snart dags för mat, jag är hungrig som en varg.. så maten kommer smaka grymt bra. Hoppas de e nå bra på tv med. Ska surfa in en sväng på familjeliv nu...

//Linda

Why talk when nobody understands?

Ja, det undrar jag... allt känns bara så himla värdelöst just nu. Allt är verkligen botten. Mitt humör suger och allt är bara piss. Känns som om jag kan lägga mej i sängen å bara ligga där å tycka att livet är meningslöst.
Sexlivet existerar inte. Nähe? So what tycker säkert vissa. Men INTE jag. Sex är ett förbaskat viktigt inslag i mitt liv, i mitt samboliv rättare sagt. Vad fan det nu är för nåt. Har jag en sambo? Eller är det en kompis? Eller är det rent av en fiende? Erik är skittrött, han är astråkig, han vill inte ha sex och man kan knappt peta på honom...
Vi hade sex en snabbis för en vecka sen ungefär. Minns inte så noga... aja.. fick iaf mina behov tillfredsställda. Alltid nåt. Får väl minnas det då, när lusten tränger på... Tur att internet finns... Men hur kul är det att "roa" sig själv? visst, det har sina ljusa stunder, men å göra det själv jämt är inte helt kul. Vore ju fint om man kunde stänga av lusten. Tvivlar på att jag kommer ha nån sex närmsta tiden.

Det här med hockeyn förresten... alltså, den är så mansinriktad, jämt. Nu snackas det om slutspelsskägg. Kul? Nja. hade jag väl klarat mej utan. Inte för att Erik har nåt sånt för sig men ändå... Om jag nu skulle vilja ha slutspelsskägg, vad gör jag då?? Jag har inget skägg, jag kan leta hur mycket som helst, men det finns inte en gnutta skägg på mig, nånstans. Pensionärsdamer lär ju ligga i förtur här... Jag kanske ska sluta raka mej.. dvs slutspelsbehåring... Kanske kan bli nästa års hit?? Ska höra med Canal +, om de vill marknadsföra mina planer.

Man borde äta mat idag... men vad?? Erik sitter och segar i soffan, å är skittråkig.. försökte bråka lite med honom förut, då får man till svar i gnällig stämma: AAAAAj, det gjorde ju ont... jag petade ju knappt på honom. Jävla gnällspik. Han tål fan ingenting. En äkta gnällbälting är vad han är.

Kisse är numera kastrerad, och astrött, så inte ens hon vill umgås med mej.. möjligen i sovande tillstånd. Men hon hade varit duktig hos veterinären iaf. Får se när hon börjar vakna till. Hon var riktigt förvirrad när hon vaknade till här hemma. Hon vinglade omkring här på golvet, gick runt överallt och kollade, i flera timmar. Sen somnade hon. På ett olämligt ställe, nämligen i databordet... Fick baxa ut henne därifrån, hon vart inte glad på mej... Gjorde nog ont i såret. Jag la mej och sov middag jag med, Uniflex ringde och väckte mej. Vad de ville? Jo, de tyckte att jag hade ett intressant CV på deras databas... asså.. tyckte jag.. så bra att jag redan är anställd hos er då tyckte jag. Hon som ringde var ny he he he...

Nähe, nu ska jag ta mej nåt att äta, för Erik tycks inte göra nån mat utan att jag befaller om det.. eller att jag säger ordagrant vad han ska göra. Han skiter fullständigt i om jag skulle gå ut genom dörren och vara borta ett par timmar, eller om jag skulle lägga mej i sovrummet å sova resten av den här kvällen. Men det kan jag inte, för jag ska kolla på fråga olle fem i tio =D.

Nähe.. det är väl dags att jag gör nåt.... å vet ni... man ska inte säga snälla saker till karlar.. för man får ändå aldrig nåt tillbaka. Skrev ett gulligt inlägg i hans gästbok på lunar för ett tag sen, men vad hade jag för det? Inte ett jäkla dugg, jag fick inget svar... sa lite gulligt med ett citat ur hans gästbok, om en dröm han drömt för flera år sen att han önskade att han fick uppleva det här med att någon älskar honom, och bara ser honom... Å då sa jag lite gulligt att jag gjorde det.. men jag fick inte ett skit tillbaka. Nä ni brudar som läser, säg för bövelen inte att ni säger att ni älskar dem... eller säg det, men räkna inte med att få höra nåt tillbaka... Lär aldrig få höra att han älskar mej... Undrar om han kan känna?? Känner han nåt för mej? Vad fan vill ha med mej?? Nä.. jag skiter i det här..

//Linda

svart på vitt...

Har jag fått nu... att jag är en oansvarig mamma, som inte bryr mig om mina barn... eller iaf inte om Nathalie. Det fick jag precis veta i bilen... Det hela började med en diskussion om datorer, om barn som precis börjat skolan bör ha en egen dator på sitt rum. Det anser inte jag. Jag vill ha lite mer kontroll på vad de gör vid datorn, och vad de inte gör. Jag tycker att det räcker med att det finns en stationär dator och en laptop i hemmet. Jag anser även att det bör räcka till 2 barn. Finns ju flertalet familjer som bara har en dator, och betydligt fler barn som klarar sig på bara det.
Jag anser även att barn i den åldern ska vara ute mer och leka än att bara sitta inne. Å visst, jag kan inte säga emot att det är precis vad de gör nu. Men sist de var här, så var inte sandlådan någon höjdare, och vädret var inget vidare värst kul det heller, så då tyckte jag att de kunde få vara inne. Jag menar, hur kul är det att sitta å få sand i halva overålen och i stövlar och alla andra tänkbara ställen?? Nej, precis, inte så överdrivet kul.
Men jag är tydligen en förälder som släpper ut mitt barn vind för våg, jag bryr mig inte om vad de gör, jag är helt enkelt oansvarig som mamma. Hade jag förvisso aldrig trott om mig själv, och jag trodde i ärlighetens namn att man faktiskt kunde släppa ut en dotter som är 5 år själv för att leka, utan att man som förälder ska få behöva sitta i sandlådan och vakta som en hök. För Erik (som sagt allt ovannämnda), tror att det finns en pedofil i varje hus, och det ska man minsann oroa sig för, och för att jag ville släppa ut min dotter själv, så är jag oansvarig och jag släpper även ut henne vind för våg... Och så tänker jag heller inte på konsekvenserna...
Det är ju förbaskat synd... att jag fick veta det först nu.. när jag är gravid, och ska ha ett barn till... det kanske inte borde få komma ut till sin oansvariga mamma??? Kanske ska börja sätta på barnen slöja, och heltäckande kläder trots sommarvärme (senare i år), för att pedofiler inte ska tycka att mina barn är attraktiva... För vem vet... det kan ju faktiskt sitta 8 pedofiler bara här i närheten...
Näe... jag är helt enkelt en värdelös mamma, som inte ens borde ha några barn över huvud taget. Lagom ansvar för mig kanske vore en tamaguschi?? Ni vet ett sånt där elektriskt husdjur...

Nä..över till nåt annat...

När jag skulle till tåget i förmiddags, för att åka till jobbet. Så kom jag fram till en korsning, precis innan södra station. Då ser jag polisen står där... haffar cyklister som cyklar mot rött. Äntligen tycker jag, inte en dag för sent. Kan tala om att de som fick böter såg allt bra chockade ut, och undrade säkert varför just de fick böter... jo jo...

Jobbade som vanligt på jobbet... får inte göra golv längre, min arbetsledare sa ifrån hi hi. (hmm vet inte om det där hi hi egentligen passar in, eftersom jag är skitförbannad). Så jag har gjort pedaler och paneler halva dagen, och nu äntligen har man fått upp ett litet förråd, så nu slipper man stressa ihjäl sig, och det kan nog vara skönt för den som ska jobba där i morgon förmiddag med, att slippa tänka på att det är jättestressigt med paneler...

Nä.. nu ska den värdelöst, oansvariga mamman ta sig en ordentlig funderare, och sen ska jag ta och ordna mig lite mat. Å jag tänker då rakt inte äta tillsammans med han som påstås vara min sambo... han som jag trodde stöttade mig... Näe... Hmmm kom att tänka på en sak.. min dotter får gå ut och leka själv både hemma hos sin pappa och hos mina föräldrar... undrar om de också är oansvariga och värdelösa föräldrar då`???

//En förbannad Linda

Huva huva...

Vilken dag... Nathalie är inte alls på sitt allra gulligaste humör, blääää rent ut sagt. Men här hemma har det städats iaf, inte för att det ser seciellt snyggt ut, ungarnas rum är ju konstant stökigt... Måste investera i lite "ordningsmöbler" nån dag.
I Torsdags så var vi ner till Reef Zone, när jag kommit hem från jobbet. Det var ju rea på koraller och sånt.. så det vart lite shoppande där. Vart lite olika skivanemoner, och så vart det lite knappar oxå... gröna å bruna är de. Sen så vart det faktiskt en livs levande anemon med. Det läskiga med den är att den flyttar ju runt, så den sitter ju inte kvar där vi satte den från början... Hoppas att den trivs bra där den satt sig nu iaf. Två av våra clowner är redan där och gnider sig mot den... Men de har väl inte riktigt förstått att de ska vara där båda två... får se om poletten trillar ner på dem :P.
Hmmm borde flytta tillbaka vardagsrumsbordet till mattan, försökte mej på att damsuga mattan, vilket var rätt hopplöst att försöka lyckas med. Damsugaren suger värdelöst... Eller varför inte säga att den inte suger alls. Törs lova att den suger sämre än en vettex-trasa. Så nästa månads mest spännande inköp lär nog bli en ny damsugare, för hoppningsvis en bra sort, som inte låter mer än vad den gör nytta.
Erik är inne i duschen, hade velat gå in dit jag med, innan Emma & Co kommer, men det får jag nog vackert hoppa över... blääää.
Igår var jag iväg och bowlade, gick inget bra, fick inte ha det klotet som min handled kräver av mig, så jag gissar att jag snart kommer ha fasligt ont i handleden. Har ju ordentliga problem med den... Började redan på den tiden jag spelade volleyboll. Vart så irriterad på en jobbarkompis som tyckte att hon skulle ha det klotet precis hela tiden. Till sist satt hon och höll i klotet, precis hela tiden, så att ingen annan kunde låna det... "Nä, det är mitt" sa hon... jo jo... Nä.. roligare har man nog när man går ut med sina egna polare. Tur att de flesta andra var riktigt trevliga. Den andra uniflexaren, som jobbar på min avdelning, en kille.. har  rysligt fina ögon kom jag fram till igår... Usch, fult av mig att titta lite i smyg.
Sängen vart sen igår kväll, var visserligen hemma vid halv tio, men då käkade vi räkor jag å erik... med lite tillbehör. Jag körde med avocado, å baguett, erik körde bara det sistnämnda.
 Ont i bebismagen har jag med.. tog Reliv för ett tag sen, får se om det ger med sig snart... å de ska fikas idag.. tur att jag är så sötsugen... slutar nog med att jag äter en blodapelsin istället... Nähe.. ska plocka undan det sista i köket...

//Linda ( vecka 10 nu)

Knepigt

Känner mej lite märklig, vet inte hur... känner mej bara allmänt konstig. Å så trivs jag alldeles utmärkt med att bara få vara själv, ligga på soffan å göra absolut ingenting. Möjligen glo på tv, o surfa på nätet. Problemet är väl att det inte finns nå kul å surfa på till sist. Familjeliv och lunarstorm, ja, där sitter jag nästan jämt. Händer att jag kollar in här ibland med, men inte så ofta...
Har fått för mig att jag känner ena kanten på livmodern redan nu, men tycker det är tidigt... å andra sidan kanske det går fortare, det är ju faktiskt 3:e gången... Känner ju igen hur det känns.. hi hi.. måste låta erik känna sen gissar jag =).
Annars är jag i vecka 8+4 idag, har varit hos doktorn oxå, och så har jag ringt lite telefonsamtal.
Doktorn sjukskrev mej fram till på torsdag, då ska jag börja jobba halvtid. Gå mellan 12-16. Min ända fundering är hur det blir på fredagar då.. då slutar vi ju 13:30... känns ju inte så speciellt givande att åka dit för 1½ timme. Måste höra mej för om det helt enkelt. Mår ju oftast mest illa på eftermiddagarna, så jag kanske får tala om för chefen att jag inte kan jobba på eftermiddagarna.. får se hur det blir.
Erik är på intervju, på atlas, han skulle vara där klockan ett, men har inte kommit hem ännu, fast klockan är tio över tre... man kan ju fundera på vad det är de gör.
Fick svar angående min intervju på robustus, jag fick inte jobbet, det var någon annan som var mer lämpad för jobbet än mig... å jag tror inte att det jobbet hade passat mej helt å hållet heller, så jag surar inte över det. Dessutom hade jag fått ta med mej matlåda vareviga dag, eftersom de inte har någon form av restaurang där...

Ny armatur till akvariet har kommit upp för ett par dagar sen, vart riktigt snyggt ljus, fast alla koraller trivs inte, men det gör de nog när de vant sig med det nya ljuset. Det ända jag saknar är nog det dära solskimret som man fick med MH-lamporna. Men man kan inte få allt här i världen.

Känner mej lite hungrig, men jag har ingen aning om vad jag ska ta och äta, hade ju varit trevligt att äta tillsammans med Erik. Undrar förresten hur han ska orka jobba i natt. Han har ju inte sovit speciellt mycket idag, får se om han vill sova nåt när han kommer hem, men det är ju upp till honom.

Nä, nu är det dags för ett anti må illa piller... känner att jag är på väg att börja må illa igen.. urk, vill inte.

På lördag hoppas jag att jag är någorlunda pigg, då kommer Emma å fredrik å Leo hit, ska fika lite å så ska de fira Eriks födelsedag, han fyller ju den 15:e mars. Sen efter det ska vi åka in till Linde, där ska vi gratta Emil, som fyller år på söndagen den 10:e mars.

Nähe.. dags att försöka peta i sig nåt att äta, sen hoppas jag att tvättmaskinen blir färdig snart, håller på att tvätta min vinterjacka som var hemskt skitig. Hoppas den blir ordentligt ren nu.

Mmm, blir spännande att se hur det går att jobba.. har varit skönt och välbehövligt att få vara hemma. Men samtidigt så har det väl varit lite tomt å så att inte jobba.

Tiden går fort har jag kommit på.. eller det har jag väl egentligen vetat länge, men nu är det inte lång tid kvar tills det är dags att besöka barnmorskan för inskrivning för första gången. Får se vad Erik tycker om det...

Nä.. äta var det.. annars händer det väl en olycka...

//Linda

Triton

Ja, Triton Akvarium, där har vi varit idag, i Stockholm. Vart dyrare än tänkt, men det var väl iofs väntat... Kommer bli omgjort ovanför karet, ny ramp med lysrör istället för de feta MH lamporna vi har nu. För hoppningsvis kommer korallerna lysa bättre, å få bättre färg, än vad de får nu. I detta nästan pissgula sken - inte snyggt alls. För det ovana ögat ser det säkert jättesnyggt ut, men för en annan som kollat akvarier både här och var ser en klar skillnad på vad som är snyggt, och vad som inte är snyggt. Kommer bli en ramp med "lysrör" av modell "T5", 6x80 watt. Istället för det vi har nu... 2x250 watt, plus ett par blåa rör... som tyvärr inte ger så mycket blått, därav det pissgula skenet i vattnet...
Vad fick vi med oss hem då?? Jo, lysrampen såklart, å en upphängningsanordning till det, en stycken streamer, som faktikst är knäpptyst... (kan ju i mitt stilla sinne önska att våran Tunze vore precis lika tyst, men icke), det vart även en röd sjöstjärna, och 3 stycken fiskar, stimfiskar, riktigt snygga. De kommer bli ännu snyggare sen, när de vågar färga ut ordentligt. Å absolut snyggare i nytt ljus sen.
Käkade på donken på vägen hem, känner mej bottenlös i matintag. Käkade en chili-bacon meny, men var inte mätt efter det... innan dess hade jag säkert druckit 3 dl yoghurt... Hjälpte Erik att äta några av hans pommes, å dricka lite av hans cola... hmmm. Å gissa vad... när vi var hemma så värmde jag mat... Då var jag hungrig igen. (Fast det var ju en hel timme sen jag ätit innan...)

Lite småsur känner jag mej nu... Jag kom med förslag om två bra filmer som skulle gå... den ena på 3:an (Dagispapporna) å den andra på en canal plus kanal (dead man walking)... Men Erik hittade ju självklart en hockeymatch där Foppa spelar... jaha.. där gick mina filmplaner i kras... "Den där matchen vill ju jag gärna se, för Foppa spelar ju i den". Visst, sport kan vara kul... men just nu så känner jag då rakt inte för att kolla på nån jäkla hockey, känns inte som det ger mej nåt.
Får väl försöka hitta på nåt annat... men vad?? Ja, ja.. klockan är ju ändå 10 snart, så jag borde väl kunna borsta gaddarna å krypa i säng, å sova mej till bättre tider...

Nu ska jag gå å sura nån annanstans...
/Linda

Äntligen

Kan jag uppdatera bloggen igen. Försökte igår, men då gick det inte... stog att det var för mycket folk online.. å nu står det enligt informationen att de har uppdaterat sidan... ja, ja.. bara den blir bra så är jag nöjd =).

Idag mår jag inte riktigt lika illa som jag har gjort tidigare. Å det är riktigt skönt faktiskt. Men jag gissar att det kommer tillbaka snart igen. Säg det som varar för evigt?! kan inte göra annat än tänka på vad Nelly Furtado sjunger... "flames to dust, lovers to friends, why do all good things come to an end?
Hoppas sannerligen att det allra bästa jag har inte tar slut. Mitt förhållande till Erik. Känns så himla bra. Å även om han glömmer bort ibland hur illa jag kan må, och att jag knappt inte orkar göra nåt, så är han så duktig. Han lagar mat, han hämtar dricka åt mig om jag vill ha det, han handlar å donar och har sig. Å nu fixar han diskmaskinen. Jag är så glad för honom så!!

Går in i vecka 9 idag, intressant, intressant.. Eller nja.. det känns ju inte så mycket. Ingen annan ser ju att jag är gravid, förutom de som möjligen vet. Min svullna mage har lagt sig ett hack, så jag ser inte ut som 4-månaden gravid längre - skönt.

Nu längtar jag bara tills man börjar känna den lilla leva runt där inne, å till ultraljudet. Eller bara att få höra hjärtat slå... Men det dröjer nog ett tag ännu.

Är hemma idag med, ska till doktorn på tisdag, får se om de sjukskriver mig... barnmorskan höll med om att det nog är omöjligt att jobba när man mår så här illa. Hoppas sannerligen att doktorn förstår det med. Samtidigt kommer jag sakna jobbarkompisarna. Men jag kanske får komma tillbaka när sjukskrivningen går ut, å jag hoppas verkligen att detta föraskade illamående inte fortsätter i all evighet.

Imorgon ska vi åka till stockholm, åka till Triton Akvarium.. ska bli skoj =). hmmm de flesta som åker till stockholm tänker främst på shopping.. nåt fel på mej??

Måste införskaffa ny bh... de jag har börjar bli väldigt mycket för små... men jag tänker inte klaga... tänk om de kunde ha den här storleken även efter åt?? Ja, ja.. önska kan man ju...

Köpte en ny liten fisk igår.. en liten dvärgkejsare.. jättevacker är den, men den är lite mobbad av våran gula kirurg, hoppas de kommer överens snart, så kejsaren kan vara framme å visa upp sig med.

Det får vara allt för idag.
Have a nice day

//Linda

RSS 2.0