Tonåringar är bråkiga??

Ja visst, man kan läsa om många ynglingar som inte sköter sig... de gör ofog mot oskyldigt folk och ställer till med dumheter för väldigt många. Varför det gör detta tänker jag inte gå in på. Jag tänker istället hedra en 15-åring, en svensk mästare i judo, som faktiskt hjälpte samhället. Han tog en tjuv, höll fast honom i 20 minuter, tills polisen kom. Mer kan ni läsa om honom här: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,895511,00.html så jag tycker inte att man ska säga att dagens ungdom är hemsk. För det finns faktiskt de som gör hjältedåd, men hur många av dem blir uppmärksammade? Det är inte många. Istället får de där ungdomarna som bränner skolor, sabboterar, klottrar och sådant en hel massa uppmärksamhet genom media... Jag tycker inte att det är rätt, även om samhället har rätt att få veta vad som händer runt omkring, så tycker jag att de goda gärningarna ska uppskattas mer!

Annars så tänkte jag bara ta upp lite av vad min vardag kommer att handla om idag. Barnen kommer senare i eftermiddag, vi får se vad vi hittar på. Men jag gissar att vi leker i lekparkerna, och så ska vi ju hinna med att fixa mat. Eventuellt så blir det nog ett bad i badkaret med.
På Lördagen så ska vi ge oss iväg till skojlandet och leka järnet... Oj oj oj vad skoj vi ska ha. Tänkte att Erik ville följa med, men han vart skräckslagen när jag sa det... ja, ja.. jag får åka själv och leka och ha kul, han kan väl stanna här hemma då och ha tråkigt om han känner för det.

Nu börjar klockan ticka på, jag tänkte att jag faktiskt skulle ta och äta lite frukost nu, och så ska jag banne mej dricka lite kaffe. En kaffetom linda är ingen bra Linda... Och på tal om Linda... jag vill dricka kaffe hos dej snart igen... och spela super mario *såklart*. Så nu ser du till att krya på dig!!!

//Linda

Ja se ungdomar

Och då snackar jag inte om nån annan än mej själv.. och möjligen Erik. För så här ligger det till.. Att varje gång vi åker iväg till Reef Zone, så hälsar ägaren på oss, genom att säga: Hej på er ungdomar. Eller liknande... Visserligen trevligt, man känner sig iaf inte lika gammal som de 26 som man är.

Vad har jag annars gjort idag?? Jo, jag skulle hälsa på Linda, men fick SMS av henne i förmiddags, i det stog det att både hon och hennes sambo var sjuka =(. Stackars dem, hoppas de blir friska snart. Vill ju åka dit och dricka kaffe, och träffa goskatten Tussie... Ja, stumpan är ju himla söt, men inte riktigt lika kelig...

Jag var annars på Kharma idag, dvs en frisersalong. Klippte topparna. Vilket var både behövligt och jäkligt skönt. Hon som klippte mej, plattade även håret på mej, så just idag så har jag rakt hår, Vore lite kul att ta kort på sig själv, bara för att det inte ser ut riktigt som det brukar. Får se om Erik ställer upp på att vara fotograf sen.
Jag ska dessutom dit nästa Lördag, då ska botten färgas mörkbrun, sen så ska jag göra slingor, som blir nästan som guldfärgade... Kommer bli så grymt snyggt. Dessutom så skulle hon fixa till mej i håret... Jag kommer ju bli kalassnygg... hoppas jag iaf.

Annars har jag inte gjort så mycket mer än det idag. Men det räckte väl mer än väl. Jo just ja, drog igång en maskin med disk, och så bäddade jag sängen.

Vart väckt av nån som borrade i morse, redan vid 8, lyckligtvis höll de inte på så länge, så jag fick somna om efter en stund. Men det märks ju iaf att man bor granne med en skock pensionärer.... Morgonpigga varelser som är ondskefulla... Eller det sistnämnda hittade jag på, men vissa av dem slåss ju med käpp... Fast inte mig.. än...

Igår mådde jag dåligt. Jag gjorde nåt som jag trodde att jag aldrig skulle göra... Jag hade sex utan att jag egentligen hade någon lust till det.... Jag vet inte vad som hände med mej, varför sa jag inte nej?? Okej, det var med Erik, men ändå.... varför sa jag inte bara nej?? Har aldrig råkat ut för nåt liknande förut... Kom lagom i stämning efter en stund, och då var det ju typ slut... Mycket märkligt var det iaf.
Mer detaljerad vill jag inte vara om mitt eget intimliv.

Snart CSI Miami... ska kolla på det, ha det gott folket!

//Linda

Knepigt ställe

Arbetsförmedlingen är väl ett konstigt ställe iaf...
Kan ju ta upp ett par få saker som det här med att kopiera papper. Det kan man ju tycka att de ska bekosta. Jag menar, en arbetslös person har inte så där jäkla mycket pengar, ska man då få lägga ut pengar på att få kopiera upp papper, som betyg och intyg och sådant för att man ska kunna söka jobb på ett vettigt sätt?? Tokigt är det iaf.
Sen det här med att de kallar sig för arbetsförmedlare?? Det är ju för tusan falsk marknadsföring... De har inte förmedlat några som helst jobb till mej i alla fall, den saken kan jag lova. Så det enda dom gör är väl i så fall att ta onödigt mycket pengar från staten, för sånt de inte gör...


Annars så cyklade jag in till arbetsförmedlingen här om dagen, en enkel resa på ca 4 km i vanliga fall. Eller det är den väl alltid, men jag menar att jag i vanliga fall brukra ta bussen in till stan, men igår så tänkte jag att jag skulle röra lite på mej, så då vart det en cykeltur.
Väl hemma så tog jag det mest lugnt, plockade undan lite disk och sådant.
När Erik kom hem så åkte vi runt och handlade lite, bland annat på biltema. Hittade ett sandlådesett där för 19 kronor till barnen, sen så hittade jag en box med pussel, 4 pussel i samma låda. Perfekt för min lilla dotter. Eller lilla och lilla vet jag inte, hon växer ju så det knakar.

Vi var in på ICA med och handlade lite mat och sånt. Så nu har vi massa mat i frysen, men ändå så kvarstår faktum: vad ska vi äta till middag?? Borde göra matschema för varje dag, så man slapp fundera på sådana saker.

Idag så tänkte jag åka in till stan, men det vart inte så. Jag stannade hemma istället. Plockade ordning på en del saker, och kastade massa skor som jag inte har användning för. Och så en del kläder som är barnens, men de är för små.. de ska skänkas bort till Ryssland är det tänkt, eller nåt annat ställe där de kan behövas.

Ska höra av mej till Linda och höra hur hon går på praktiken imorgon, ifall hon möjligen vill dricka kaffe imorgon... vore ju trevligt =). Alltid trevligt att vara där, eller när hon kommer hit. Man känner inte pressen att man måste vara trevlig och prata hela tiden, att man faktiskt kan sitta knäpptyst och bara glo på tv.

Nähe.. nu ska jag försöka göra nåt av värde..

//Linda

I min ensamhet...

Sitter jag här i min blå-gråa soffa, kollar på tv, sneglar lite på karet och dricker mitt kaffe... Låter det som om jag har tråkigt?? Inget emot vad jag har. Gör inget om dagarna, har knappt nåra pengar och mår inte särskilt bra heller. Känns så meningslöst att inte ha ett eget liv... Jag vill ha ett jobb, jag vill ha egna pengar och jag vill kunna göra lite som jag vill. Ja, ja, jag har det iaf bättre än både askungen och de fattiga människorna i 3:e världen, får trösta mig med det.
Men är det inte lustigt att landet Sverige faktiskt är uppbyggt på att man måste ha pengar för att klara sig, eller inte bara Sverige, det funkar så i hela världen, den med mest pengar har det oftast allra bäst, även om man inte kan köpa allt.
Sen har Sverige nåt som kallas Arbetsförmedlingen, men vad gör de egentligen? Hur många har de hjälpt? Mej har de inte hjält särskilt mycket iaf, det skulle vara att förnedra mej då, och känna mej mer värdelös än vad jag är. Visst, man försöker hålla modet uppe, att man en dag ska få ett jobb, men när man är utbildad, och arbetförmedlingen mer eller mindre lovade att man skulle få jobb efter CNC utbildningen och man inte fick det, fick bara avslag och så vidare. Hur lovande känns det då?? Inte särskilt lovande kan jag tala om.
Nä, folk som går i skolan, håll er till det, tro inte på vad arbetsförmedlingen säger, gå era egna vägar, men lyd dem bara så pass så att ni kan få pengar från dem... om ni skulle behöva alltså.

Annars så är det akvariebänskssnickeri här hemma. Sambon är jätteduktig, han har stabiliserat en hel möbel som vi köpte till akvariet, och när det är färdigt kommer det att bli grymt bra. Längtar efter att allt ska bli färdigt, tills vi kan ställa på karet på bänken. Och dra igång det, och låta alla fiskarna få flytta dit.
Annars sitter jag för tillfället och kikar lite på tv, och dricker mitt kaffe, funderar på att ta mig en påtår, men min vidriga kaffebryggare har väl bränt kaffet vid det här laget så det smakar väl mer eller mindre f*n.

Igår kväll hade jag svårt att sova, men jag läste ut boken av Carolina Gynning, vilket liv hon har levt egentligen, inte en lugn stund för henne inte, tänk den som kunde ha så pass mycket att göra.

Igår fick jag en fråga, som jag inte visste riktigt vad jag skulle svara på, jag var hemma hos Linda, och berättade att jag tyckte att boken var bra. Hon tyckte det var knepigt att nån som en gång hade platta bröst och opererade in dubbel D var lite extremt, eller vad jag ska säga. Och visst, det är ju sant, hon är smal och har jättebröst. Men då ska man kanske tänka sig att hela hennes personlighet är extrem, allt hon gjort är och har alltid varit extremt. Men nu var det inte henne jag skulle diskutera, utan frågan hon frågade. Hon undrade om jag skulle kunna plastikoperera mej. Och ärligt talat så vart jag ställd, jag vart tyst och stum... Många tankar for genom skallen. Opererar man sig, dvs förstorar brösten, så ser många efteråt på en som om: silicon in, vett ut...
Jag kan inte påstå att jag gillar man kropp, men jag har lärt mej att acceptera att jag ser ut så här. Jag kan öppet erkänna att ända sedan jag började få bröst, så har jag önskat att jag iaf skulle få någonstans mellan B och C kupa, men vad fick jag, en liten A kupa...
Så visst, jag har många gånger tänkt tanken att det skulle vara nåt att operera brösten, att få lite, lite större bröst. Kanske skulle jag få bättre självkänsla, kanske inte. Jag har faktiskt ingen aning.
Men när det gäller operationer, så jag vet inte, jag är ju livrädd för sprutor, jag är livrädd för att bli sövd och jag är livrädd för nålar. Skulle jag våga gå igenom en sådan operation?? Jag har ingen aning...
Men visst, så som jag ser ut i dagens läge, så känner jag mej sällan speciellt kvinnlig... jag har alltid tyckt att de varit för små... och det tycker jag nog ärligt talat fortfarande. Det finns en gång jag tyckte bra om mina bröst, dvs att jag tyckte att de var i lagom storlek och så, och det var dagen efter min andra förlossning, för då hade de ökat i storlek rätt ordentligt, kanske en stor B kupa... och då tyckte jag att de var lagom stora och passade på mej. Så visst har jag önskat att jag skulle ha större bröst, men man kan inte få allt här i världen.
Vissa önskar att de kunde få en bröstförminskning, de muttrar över att de har för stora behag och inte hittar kläder de kan ha... jag kämpar med raka motsatsen, att använda en BH som gör att mina bröst ser lite större ut, så att jag inte ser totalt platt ut...
Men det är nog världsliga problem egentligen... eller så bryr jag mej för mycket om vad andra tycker...

//Linda

En ljusbrun dryck

Jag syftade alltså på kaffe.. det är det som jag dricker nu... hur den kan bli ljusbrun är ju för att jag har mjölk i.
Har inte fått mycket gjort idag, klockan är redan 14:40, och jag har inte gjort annat än att äta frukost idag... Känner mej såååå lat. Men nu ska jag försöka dricka kaffe, och hoppas på att jag kan åstadkomma nåt bra med den här dagen. Eller nåt bra kommer jag ju åstadkomma, jag ska åka till Linda, vi ska ha det lite trevligt.
Stackars Erik får klara sig själv, en hel kväll utan mej, hur ska det gå?? Ha ha, det kommer gå utmärkt, ska faktiskt bli lite skönt att åka hemifrån när man vet att han är hemma. Det blir inte jättekul att kolla på de fyra väggarna här hemma.
Annars vart det en riktig sovmorgon idag, sov väl till säkert 12 eller nåt... men vart lite fördröjd med att kliva upp *asg*.
Erik har grejat lite med karet här hemma, så nu ser det ut som det ska, men jag bara längtar till det är dags att få upp det stora karet.. Får väl se hur delaktig jag blir i det jobbet.. hi hi.
Borde försöka fixa fram lite coola bilder på karet... det vore ju lite häftigt... och lägga in här, så att nån kanske kan få se hur det ser ut...
Fick iaf ordning på all tvätt igår, utan att förstöra nåt så vitt jag vet...
Men jag grämer mej fortfarande för de där j*vla moderaterna som vann valet.. *morr* De kommer förstöra för mej och för alla andra som redan har det dåligt ställt... Undrar hur de ska lösa det till sist... Men, men... jag tror inte jag kan göra så mycket åt det, jag röstade och gjorde min plikt, så jag har faktiskt rätt att gnälla!

Annars är Kisse hur go som helst, myser och kurrar för det mesta, och anfaller våra fötter... Har annars en händig Sambo här hemma, jag blir riktigt imponerad... han borde få en puss för besväret ;).

//Linda

Efter skylten, bredvid båten

Det var ungefär den bästa vägbeskrivning jag hört på länge... Nån som fattar precis vart det ligger väl?? Ja just det, du gissade rätt, det är Glanshammar jag snackar om. Så vad gör då en ex skogsflicka rätt ut i Glanshammar då kan man fråga sig? Jo, så här enkelt är det: Är man intressrad av saltvatten, och en liten nisse där ute håller på att avveckla sitt kar med saltvatten, och säljer en del prylar till rimligt (bra) pris, ja då tar man en liten tripp dit och handlar de där grejorna. Så dit var vi i förmiddags.
Nu är vi hemma igen, och håller på att plocka lite, vi köpte LS (Levande Sten) av honom, och den måste stå i en låda, med saltvatten med cirkulation, annars dör den. Så nu håller Erik på att fixa till lådan som den ska ligga i.
Vi fick även med några koraller, och 4 fiskar till, en frökenfisk, ett par clowner (som visst inte är genomsnälla mot andra fiskar), och en korallväktare. Vi får se vad de tycker om att bo i vårat lilla kar under en tid.
På vägen hem så åkte vi förresten förbi Reef Zone, och där fanns så mycket fina fiskar, det bara kliar i fingrarna *vill ha*. Men man får ju inte så ofta som man vill... så det är väl bara att bita ihop och stå ut...

Annars så är det meningen att vi ska hinna ut till Marieberg oxå, dit ska vi så fort Erik har fixat med lådan där stenen ska ligga. Ikväll så vet jag inte så noga vad som händer, men det lutar åt en rask promenad i skogen.

Hmmm, sitter och funderar på vad man ska äta för mat idag med... men kommer inte på nåt vettigt.. det är ju Lördag, så det vore ju gott att äta nåt som inte är vanlig vardagsmat... Men vi får se vad det blir, vi ska handla på vägen hem från Marieberg, och så ska vi ut till byggmax oxå.

Ska annars skriva CV ikväll, eller innan onsdag iaf, de sökte folk till Atlas, men det var internt... och med rätt kontakter så kan man ha ordentlig tur :D. Bara att hålla tummarna, det kan jag verklgien behöva... Vill verkligen ha ett jobb, och jag vill ha det iaf ett år, så har man jobbat upp föräldrapenning, A-kassa och så vidare. Tänk va, då kanske man kan börja fundera på en liten pluttbebis till... Men som sagt, den tiden kommer.. förr eller senare iaf. Men jag ska erkänna att det är tankar som fyller mitt huvud mer och mer. Bra eller dåligt?? Jag har ingen aning.

Kollade på film igår kväll, Orlando Bloom är ju rysligt snygg, *ögonorgasm*, kollade på Pirates of the Carabians (eller hur det nu stavas), och den var riktigt bra, brukar inte gilla äventyrsfilmer i vanliga fall. Jag brukar digga action och sånt. Fast ska man gå med en tjejkompis, så kan det ju faktiskt vara rysligt trevligt o kolla på nån kärlekssnyftare.. eller iaf nåt med komedi och lite love... kan vara rätt trevligt.
På tal om bio med tjejkompis, så den första biofilmen jag såg, var med en tjejkompis, och då kollade vi på fyra bröllop och en begravning tror jag, eller om det var muriels bröllop, minns faktiskt inte så noga. Men kul var det, saknar den kompisen ibland, hon hette Linda, hon med.

Nu är det snart dags att bege sig iväg, får se om jag uppdaterar nåt senare ikväll, ha en riktigt bra kväll och helg allihopa!


23:22
Hemma sen flera timmar tillbaka, trött som en jag vet inte vad, känns som om ögonen ska ramla ihop på mej, men jag har inte tid att sova... än.. Har tvätt i tvättstugan, måste gå och ta in den.
Har varit full fart hela dagen, man är fan inte 21 längre, den saken är ju klar, märks ju att man börjar åldras... å andra sidan ska väl inte 26 anses som någon högre ålder, men just idag känns det som om jag kan vända på de två sistnämnda siffrorna, det skulle få fram min korrekta ålder.

Sambon fixar akvarie, eller försöker iaf :D. Blir fint när det är färdigt. Men nu ska vi väl ha allt som krävs för att vi ska få upp det, nu är det bara lite snickerier kvar, och lite siliconkladd sen så är det bara att slänga (nåja) upp akvariet på bänken och sen dra igång det... Men när det gäller saltvatten så får inget stressas, inget ska skyndas på, då blir det så våldigt lätt fel..

Vi har iaf våra nya invånare i karet nu. 2 rätt stora clowner, som inte är av samma art som vi redan har, jättefina är de, de lyser nästan lite i rätt ljus. Vi har en livrädd damsell.. den vill nog ha en kompis, för den är själv, och så är den stimfisk... stackars liten. Sen en liten väktare, återstår att se om han vaktar koraller, som den ska göra.

Men annars har allt gått bra idag, nu ska jag hämta tvätten i tvättstugan, sen ska jag borsta tänderna, sen ska jag krypa ner under det stoooora täcket i den stooooora sängen och längta efter en snygg man... *muahahahaha*

//Linda

Aj ont!

Åååh, nu kan jag tala om att det på riktigt inte är helt nyttigt att löpa runt i skogen som en annan skogsmulle... Har ont i knäna så jag vet inte vad jag ska ta mej till... Men det är väl därför de ledande medicinföretagen marknadsför sig med värktabletter... Lyckligtvis håller man sig alltid inom de rimliga gränserna. Fast jag ska erkänna att jag inte tagit någon värktablett idag, har stått ut med mina onda knän... Fast nu börjar dessutom huvudet göra lite ont, men vad vore väl livet utan Kaffe??

Har dragit igång bryggaren precis, så snart har jag mig en nybryggt kopp kaffe, och här om dagen fick jag reklam hem i brevlådan, och ICA Renomé vill bjuda mej på en hel förpackning kaffe *ja tack*.

Var hem till Linda igår på norr, och vad konstigt det känns att komma dit, det känns hemma, fast på ett annorlunda sätt, kan inte riktigt beskriva hur... Men det området av Örebro kommer nog alltid ha en särskild plats i mitt hjärta. Hon bjöd på väldans gott kaffe där borta, den där fröken är full av överaskingar ibland, igår hade hon till exempel köpt nåt vanlijextrakt som vi hade i kaffet, och snacka om att det vart gott... snacka om att det vart gott.. *mums*.

Annars igår så var jag ju på en promenad, kommer inte ihåg om jag skrev det... har för mej att jag gjorde det... Här ska det drickas kaffe, sen blir det nog en runda till, men jag som hade tänkt mej att jag skulle ta en 5 km runda nästa gång... nä, don't think so... det blir endast 3 km idag med... men det är väl bättre än inget alls gissar jag.

Erik har åkt till jobbet, så här sitter jag själv, har har rätt trist... Har inte ens bäddat sängen, fast klockan är 12... *fy på mej*.

Nä, nu ska jag dricka min nybryggda kopp kaffe, och fundera vidare på dagens händelser som komma skall...

//Linda

Men han är väl för söt...

Jaha, nu har ännu en person blivit invigt i blogg.se. Måste erkänna att det är Linda som smittat mej. Jag bloggar lite halvofta, och har/har haft bloggsidor på lite olika ställen. Bland annat på blogdog och så har jag bloggat lite på msn spaces med... Men främst och mest av alla ställen jag bloggat på är lunarstorm. Där finns det en hel hög med bloggar, från flera år tillbaka. Men nu var det väl inte det som den här bloggen skulle handla om egentligen...

Hur som helst så idag så har vi haft en hel del att göra här hemma, men det har varit trevligt tycker jag.
Vi kom upp i tid ur sängen i förmiddags, klockan ringde redan 8:30 och en halvtimme senare så tyckte jag att jag var så pass vaken att jag kunde kliva ur sängen. Gick upp och duschade och gjorde mej i ordning. Väckte på Erik ordentligt... sömntuta säger jag bara, han ville inte kliva ur sängen alls. Men han kom upp till sist. Och han måste ha slagit personligt rekord med att duscha på bara 20 minuter. ( I vanliga fall tar det iaf 45 minuter).
Efter det så vart det en liten enkel frukost, och sen åkte vi iväg till marieberg. Först in på jysk, provlåg lite madrasser, det fanns väl några som var bra, men dessvärre så var det beställningsvara på det mesta, så vi hade väl fått vänta i 2 veckor innan madrassen hade kommit. Så vi åkte över till Ikea istället.
Där inhandlades en madrass. Den är vakumförpackad, så den är typ 1 dm för kort för sängen för närvarande. Men det skulle visst ta ca 3-4 dagar så skulle den återfå sin "normala" längd.
Vi inhandlade även ett nytt täcke, det var Erik som tyckte, eftersom vi nästan alltid ligger under samma täcke iaf... Så vart det ett påslakan som passade till det oxå. Så nu är det nybäddat där, och det luktar nytt... Men jag vet inte om jag tycker det luktar speciellt gott, hade nog luktat bättre om man hade tvättat det en gång innan. Men jag ville så gärna se hur det vart så jag kunde inte låta bli att bädda med det. Och det vart riktigt, riktigt bra.
Det vart även en korg som passar i bokhyllan, och så nya fästen till gardinerna i vardagsrummet, så att de hänger bättre.
Efter det åkte vi till Coop och inhandlade krukor, till blommorna i vardagsrummet. För just nu så står de i plastkrukor, och jag kan inte påstå att de är så där jättesnygga. Det är såna där enkla teracottafärgade. Så jag tänkte väl att jag skulle komma mej för att plantera om blommorna sen.
Svärmor och svärfar var här sen och hälsade på, och hjälpte till att få upp en list på väggen.
Och inom de närmsta dagarna så ska Erik iväg och handla en del saker till akvariebänken som ska modifieras.  Mer om det kommer längre fram, för den som är intesserad.

Men det står ju faktiskt att denna blogg skulle handla om "relationer och sånt", och det ska det göra lite nu.

Vi har diskuterat barn och sådant som vi vill ha i framtiden. Och som vi planerat och tänkt så blir det väl om ungefär 1½ år, då det är dags för mej att ta ut spiralen, Erik tyckte inte att jag ska sätta in någon ny, och vi tycker att vi är redo för att börja försöka bli gravida.
Hur som helst så såg jag tydligt idag att Erik allt längtar lite efter barn, han har väl inte velat säga det så där rätt ut, han har bara sagt att han vill ha barn någon gång.
Det var när vi var på Coop, då i kön framför oss så var det ett litet barn som satt och jollrade i sin vagn. Jättesöt bebis och bebisen sökte lite kontakt med Erik, och försökte på sitt lilla vis komunicera, och tänka sig va, Erik kunde inte slita blicken från den lilla varelsen, och försökte prata tillbaka med den. Han log till och med, så först där förstog jag att han nog faktiskt "längtar" efter en liten... Och jag ska erkänna att jag tänker mycket på bebis jag med... men det är bara att ge sig till tåls gissar jag...

Nu ska jag putsa rutan på akvariet, och återgå till mitt liv...

//Linda

RSS 2.0