Dag 06 – Min dag

Vilken dag att berätta om just idag, för det har nämligen inte hänt så där väldigt mycket idag, så det blir ett väldigt kort inlägg.
Klockan 7 ringer klockan, går och väcker Nathalie som sover ihoprullad i sitt täcke, ser mer ut som en mumie än en liten tjej. Upp kommer hon. Strax därefter vaknar Theo. Vi går ner, Nathalie äter frukost. Theo dricker envist sin välling, trots att jag erbjuder honom smörgås med korv på. Ja, ja bättre med välling än inget alls. Nyttigt har jag också hört att det är.
Går upp och borstar tänderna på den minsta och Nathalie borstar även hon tänderna. När klockan är 8 så är det dags för Nathalie att gå till skolan som börjar halv nio. Vid halv nio börjar jag klä på Theo kläder för att gå mot dagis. Det är mycket kläder som ska på, och det är trångt, varmt och krångligt. Klockan 9 är vi på dagis och går in. Samling till Theos stora lycka, han älskar samlingen, när man får prata och bli lyssnad på, sjunga sånger och få en frukt.
Jag går hem. Inser att det är förbaskat kallt inne, och elden jag tände när jag gick upp har ju såklart slocknat. Så nu får jag börja om igen. Kollar termometern, 14 grader varmt i köket, 12 i vardagsrummet, här vid datorn, under luftvärmepumpen är det 16, nästan 17.
Fryser så det förslår, lägger en filt runt mig, gör ett par smörgåsar och varm choklad. Ont i huvudet. Försöker mig på att jobba med rapporten som ska in, får ihop en sida till, men det känns bara motigt och tråkigt. Blir så när man inte förstår varför man ska läsa kursen som inte ger något.
Går och hämtar plutten på dagis igen, fryser nästan ihjäl. Möter Nathalie på vägen hem. Väl hemma så får hon gå och lämna tillbaka en bok på biblioteket.
Jag eldar som en tok i brasan fortfarande, men det känns fortfarande kallt.
Ska snart ringa ett samtal angående min praktikplats. Vill skjuta på den en vecka... hoppas det går bra.
Det var hela dagen idag, men det är ju en kväll också, och den kan jag lova kommer att tillbringas med att laga mat, sitta i soffan under min rosa fluffiga filt som jag bara älskar. Klockan 22 kommer jag säkerligen somna...

Dag 05 – Vad är kärlek?

Kärlek är ju ett ganska stort och vitt begrepp. Kärlek kan man ju ha till vad som helst, en speciell blomma, sina barn, en sak, sin sambo, en bil... ja vad som helst. Men all kärlek är ju inte likadan. Man känner ju inte samma kärlek för alla saker. Man älskar sin sambo på ett sätt och sina barn på ett annat. Saker älskar man väl på ytterligare ett sätt.
Kärleken till mina barn kommer aldrig att försvinna, jag förundras varje dag över hur jag kunde få något så fint. Hur något så fint kunde komma från mig, eller i alla fall till hälften av mig. Jag blir glad varje morgon när jag hör dem vakna, hur de sträcker på sig och säger god morgon. Fast det är bara den minsta som säger god morgon, han ligger ju bredvid mig och sover. Den andra säger glatt god morgon vid frukostbordet, oftast pigg som en lärka.
Tösen som har så många drömmar, som vill så mycket, är så envis, alltid så glad.
Sonen är nästan alltid glad, full av energi, envis som få och ett humör som man förundras över.
Den mellersta sonen är den goaste varelse som finns tror jag. Så omtänksam och smart. Räknar som ett geni redan nu, och kramas gärna med mamma :). Men kramas är nog den minsta sonens största nöje också.
Stor kärlek känner jag för min sambo också. Är glad över att jag har någon som honom, och att just jag fick honom.
Kärlek får det att prirra i magen, den första förälskelsen gör att man mer eller mindre kan göra allt för den man är kär i. Gå genom eld om så krävs. Det där pirret i magen gör att man inte kan koncentrera sig, har svårt att äta, svårt att sova... Det är rätt konstigt att man över huvud taget överlever. Oftast när man är kär så är man också glad, och det kan nog förkortas till just glädje... om man nu vill säga kärlek med ett ord...

Underbar överraskning!

Alldeles nyss, för en liten stund sen, när det var paus för nyheter i Beck-filmen så tänkte jag att jag skulle gå in och kolla om jag fått mina betyg på IT och LOA (gruppsykologi). Läste nämligen att en annan klasskamrat hade fått sina svar, så då ville jag se om jag hade fått mina svar. Det hade jag, och det var glada besked, men samtidigt lite komiskt.
I IT där vi har läst grunder, och så fördjupning i word och excel fick jag VG i. Min sista tenta var perfekt stod det i brevet. Den tentan som jag var nervös över att jag inte skulle klara, då jag inte hade en aning om hur jag skulle räkna ut sista uppgiften. Gjorde en chansning, och tydligen så var min chansning helt rätt.
Efter det så öppnade jag LOA uppgiften, en uppgift som läraren kallade för gedigen. Det komiska med den uppgiften var att det var nåt jag snodde ihop i all hast och hoppades på det bästa. Uppgiften skrev jag på max två timmar, med noll inspiration och lust. Men det gick ju galant det med. VG i uppgiften och i hela kursen. Men det var ju rätt väntat, då jag fått VG i alla uppgifter i den kursen.
Nu på kvällen så kollar jag på Beck. En film jag förvisso redan sett, men den är bra, som alla beckfilmer. Jag gillar beckprofilen, men favoriten är nog ändå gunvald.. han är bara för skön, och det finns nog faktiskt ingen annan som kan göra den rollen rättvis, så jag hoppas att de inte får för sig att byta ut honom, om det nu skulle få för sig att göra fler filmer.
Imorgon ska jag in till Örebro, jag ska kolla nya glasögon och göra synundersökning. Nåt jag verkligen skulle behöva göra är att skriva rapporten. Har inte gjort det, bara gjort en liten början. Men det ska nog gå bra, hoppas jag. Fast den ska ju vara inne den 1/12. Tänk, snart har december gått, snart är jag helt färdig med hela långa utbildningen. Eller långa, och långa, den var väl inte så lång, men 1½ år var det i alla fall. Tänk vad jag lärt mig mycket under den här tiden trots allt. Har fått ett starkare självförtroende, om att jag faktiskt kan så mycket mer än vad jag tror att jag kan.
Min nuvarande dröm är körkort. Men det kommer väl det också. Måste bara hitta lite pengar någonstans först.
Snart är det även dags att åka upp till Östersund för sista gången. Kommer nog på sätt och vis sakna de där tågresorna. Men jag kommer inte sakna avskedet jag alltid måste ta. Det är så satans skitjobbigt, och det gnager i mig redan nu. Det är jobbigt varje kväll när jag är där, jag tänker på mina barn, jag saknar dem så mycket. Så mycket så att det gör ont.
Nu ska jag kolla färdigt på filmen, sen får vi se vad jag hittar på, kanske är jag vaken ett tag till, eller så går jag och lägger mig.
Gonatt vänner!

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Eftersom klockan bara är eftermiddag ännu, så kan jag ju egentligen inte fylla i allt som jag ätit idag ännu. Men jag vet ju ändå vad jag kommer att äta senare, så jag passar på att skriva nu, så slipper jag sen ;).
Till frukost så åt jag en smörgås med korv på, och till det drack jag varm oboy. Efter frukosten drack jag en halv mugg kaffe. Barnen åt smörgås och drack varm oboy de också.
Till lunch vart det nåt så enkelt som makaroner och köttbullar. Till det fick de dricka mjölk. Själv åt jag inget, fast jag borde, Erik åt inget han heller.
Nu på eftermiddagen så åt vi lite pepparkaka och drack mjölk till.
Under dagen har det även intagits en hel del med klementiner av barnen, har vid det här laget tappat räkningen på hur många de faktiskt ätit, men antagligen har de inte ätit för många, för än har de inte fått ont i magen ;).
Jag hittade även apelsiner, som ingen ville äta upp, så dessa pressade jag saften ur och drack upp, av 4 apelsiner vart det 2 stora glas.
Senare ikväll kommer vi att äta pizza och dricka cola till, riktig söndagsfest alltså.

Dag 03 – Mina föräldrar

Finns en del att berätta om mina föräldrar, men allt kanske inte är så där väldigt intressant.
Min mamma bodde sina första år i livet här i Fjugesta, fram tills hon var kanske 7 år. Vid den tiden i hennes liv dog hennes mamma i Leukemi, eller blodcancer. Min mamma fick inte bo kvar hos sin pappa, för det ansågs att hennes pappa inte kunde försörja henne, och hennes syskon. Jag är lite osäker på om hon endast har helsyskon, eller om hon har en del halvsyskon... Min mamma vart i alla fall bortadopterad till en annan familj. Där vart hon väldigt orättvist behandlad. Hon fick stryk, vilket ju var vanligt på den tiden. Hon fick jobba hårt, bland annat bära ved i skogen. Hon fick städa också, krypa runt och skrubba golv med rotborste. Hennes bror fick däremot allt serverat på silverfat, och hade han gjort något man inte fick, så fick min mamma ut för detta. 
Mamma växte i alla fall upp, och vart en fullt normal människa, till skillnad från andra i släkten. 
Under hela sitt liv så har hon jobbat på vårdboenden för äldre. När jag gick i högstadiet så vågade sig min mamma på att utbilda sig och bli undersköterska. Under hela hennes uppväxt med sina adoptivföräldrar så fick hon alltid höra att hon var dum i huvudet och att hon aldrig kunde lära sig något. Först då så vågade hon sig på att utbilda sig, och tro på sig själv. Det var en fröjd att se hur duktig min mamma faktiskt var. 
Min mamma fick barn vid 19 års ålder, det var min bror, vid 21 fick hon min syster och när hon var 32 så fick hon mig, jag tror att det vid dessa åldrar i alla fall. Mina syskon fick hon tillsammans med en annan man, så mina syskon är endast halvsyskon. Hon träffade sedan en annan man, min pappa. Han var tyvärr alkoholist, så de höll inte ihop så länge, eftersom hand drack upp alla pengar och inte var snälla mot mina syskon. Ska tillägga att min pappa alltid var snäll mot mig, och alltid tog sitt ansvar för mig. När jag var i närheten så drack han inte. Jag var hos min pappa varannan helg som barn, och på sommaren fick jag vara där flera veckor i sträck. Han bodde i Frövi, och jag hade kompisar där. I Frövi bodde även min farmor och farfar, och deras snälla grannar Gisela och Gerhard som alltid gav mig klippdockor. Jag tyckte egentligen att dessa dockor var jättetråkiga, men jag tog emot dem, för jag ville vara snäll.
När jag var 2 år ungefär så träffade min mamma Gunnar, han som än idag är hennes sambo. De har aldrig gift sig, men är förlovade. Under en lång tid i mitt liv så tyckte jag inte om Gunnar, han har ett speciellt sätt, och det är först nu som vuxen som jag faktiskt tycker om att umgås med honom. Han är den mina barn kallar för morfar, och han är en väldigt bra morfar, trots att han aldrig fick några egna barn med min mamma, och inte heller hade några sen tidigare.
Min pappa dog när jag var 16 år, på senhösten. Då hade hans lever fått nog och njurarna slutade även de att fungera. När jag var 13 år besökte jag min pappa för sista gången, i hans hem. Efter det så tyckte jag mest att det var jobbigt att se. Detta är något jag ångrar än idag. Men jag fick i alla fall ta farväl av honom, och han mindes att jag var där och hälsade på honom, detta pratade han om fram tills han dog, det rörde sig om kanske 12 timmar efter att jag var där.
Jag tyckte att det var hemskt jobbigt efter att min pappa dött, men jag tog mig ur det, jag gick i skolan som vanligt, men talade om för min lärare att min pappa nyss dött och så vidare. Han förstod fullkomligt och rådde mig till en början att ta lite ledigt. Jag ville inte det, jag ville inte tänka för mycket, rädd för att känna för mycket.
Min pappa var världens bästa pappa, och han lever med mig än idag. Vill man tro på spöken så vill jag gärna tro att han finns i min närhet. Känns ofta som att någon står och tittar på mig. Om inte annat så lever han kvar i mitt hjärta, och varje år, vid fars dag så är det en plåga. Jag saknar min pappa mer än någonsin då. Nu runt jul är det också väldigt jobbigt. Jag minns mina barndomsjular tillsammans med min pappa och faster, hur jag fick krypa upp i pappas knä, kolla på kalle anka och sedan öppna julklappar. För mig var min pappa min hjälte.
Nu börjar mina större barn komma upp i åldern, och fråga en massa saker, och de vet att Gunnar inte är deras riktiga morfar, fast vi kallar honom för morfar. Men de vill väldigt gärna veta vem min pappa var, så de har fått sett kort av honom, och jag kämpar varje gång för att hålla tillbaka tårarna.
Nu vet ni lite om mig, min uppväxt och mina föräldrar.

Dag 02 – Min första kärlek

Att blogga på det här viset är ju ganska lätt egentligen, man har alltid nåt att skriva om, behöver inte komma på rubriker eller något. Men jag ska berätta om min första kärlek.
Jag gick i sexan, jag var 12 år och i min klass gick det en kille som jag tyckte var så fin och söt. Ni vet så där oskyldigt som allt var då. Han tyckte nog inte så vidare mycket om mig, men jag tyckte han var urgullig. När vi kom upp lite åldern, i högstadiet så verkade han mer intresserad av mig. Men jag vet inte om han verkligen var intresserad på riktigt. Jag var tokkär i honom i alla fall. Jag minns att vi dansade tryckare en gång på ett disco, och efter det var jag alldeles knäsvag. Min goda vän Jenny vet nog precis vem jag pratar om =). Det vart aldrig något på riktigt mellan oss, men oj vad kär jag var i den killen. 
I högstadiet började han som sagt att prata med mig, skämta med mig och liksom mer brydde sig om mig. Men jag vågade inte tro honom, han var liksom lite som en player. Fast jag såg honom aldrig tillsammans med någon annan under den här tiden i högstadiet heller. En gåta som aldrig kommer få något svar, men det gör mig inget.
Efter detta så träffade jag mitt nuvarande X, mina barns pappa. Vi vart tillsammans när jag var 17 år, och jag träffade honom allra första gången när jag var 15-16 år någonting. Jag minns att jag alltid tyckte det var kul när han kom hem till oss, han var kompis till min äldre bror. Som då inte hade körkort, och denna kompisen ställde mer än gärna upp och körde hit och dit. Han körde även sina vänner till fest och hämtade dem, och hade han inget att göra där emellan så hände det ofta att han kom hem till mig, och mina föräldrar. Allt det här slutade med att vi vart tillsammans. Vi fick barn, och vi höll sammanlagt ihop i 8 år. Vi flyttade till hus, och det var då jag lämnade honom. Finns vissa anledningar till det, men de vill jag inte ta upp här.
Vem var eran första kärlek?

Dag 01 – Presentera mig själv

Jag gör ett försök då, till att köra den här 30 dagars bloggen.
Men vem är då jag?
Jag heter Linda, jag är 30 år, jag har 3 barn, men bara 2 av dem bor hos mig på heltid. Den äldsta är 9 den mellersta är 7 och den yngsta är 3. Mina två äldsta barn är från ett tidigare förhållande, som varade i hela 8 år. Jag bor i villa tillsammans med min sambo, och trivs bra här.
Just nu pluggar jag till läkarsekreterare, men det gör jag inte så länge till, nu till jul är det tänkt att jag ska vara färdig.
Tidigare hade jag ett stort intresse i fotografering och katter. Jag hade under nåt år en egenfixad fotosida, med eget domännamn med mina alster. Sidan hade jag snickrat ihop själv, med hjälp av diverse hemsideprogram. Jag läste även en kurs i webbdesign, som jag fick MVG i, efter halva kursen fick jag vara hjälplärare till alla andra.
Katter var också ett stort intresse, och jag har ett registrerat uppfödningsnamn hos SVERAK. Min tanke var att jag skulle föda upp helig birma, en jättefin kattras. Tyvärr vart jag allergisk, så det gick inget vidare. Men drömmen lever kvar ännu.
Finns det något mer jag kan säga om mig själv? Jo, jag är utbildad barnskötare, och jobbar ibland på dagis och fritids här i Fjugesta. Jag är även utbildad CNC-operatör, men jag fick tyvärr inget jobb som det, på grund av vissa saker, som jag gärna hade skrivit här i bloggen, men jag tror det kallas för att hänga ut folk.
Jag har inga helsyskon, och de halvsyskon jag har är väldigt mycket äldre än mig. Den som är närmast mig i ålder är min syster, och hon är 9 år äldre än mig.
Om jag fick drömma fritt, om vad jag skulle jobba med, så skulle jag gärna stå i en reception och ta emot folk. Själva läkarsekreteraryrket lockar faktiskt en hel del det också, men eftersom det inte finns så många tjänster ute för just det, så kan man ju försöka drömma om lite annat, där man ändå får skriva, prata med folk och så vidare.
Om någon någonsin undrar något, så får ni väldigt gärna fråga.

30 dagars blogg?

Läste hos Bambi att hon ska delta i 30-dagarsblogg. Man skriver minst ett inlägg varje dag, vad jag har förstått. Man följer även en särskild lista med rubriker. Tyckte att det låter lite kul, så jag tänkte nog testa jag med. Men jag tvivlar på om jag faktiskt kommer att lyckas... Första inlägget kommer antingen senare ikväll eller imorgon.
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

H**vete

Jag vet att man inte får svära, jag vet att det är fult att svära, och enligt min farmor så fick man svart tunga av det. Jag har svurit tyst för mig själv många gånger idag, har inte fått svart tunga. Har svurit många gånger i mitt liv också, för den delen, men någon svart tunga har jag ännu inte sett. Kanske är tur det, för hur attraktivt är det på en skala? Med svart tunga alltså...
Det jag svurit över är mina glasögon, som gått sönder. Jag var tvungen att ta av mig dem, och lägga dem i fickan idag, när vi skulle gå till dagis. Fick sådan imma och turbulens bakom glasen så jag vart alldeles tårögd. När jag stoppar ner dem i fickan så går de av... på mitten, där de går ihop över näsan. Kul... nä. Har ingen lust att betala några glasögon nu, men det får jag väl snällt göra ändå. Sen får jag snällt vänta i 2 veckor innan jag får nya glasögon. Ny synundersökning krävdes visst också, eftersom mitt recept var mer än 1 år gammalt. Men vid köp av glasögon så kostade synundersökningen endast 1 krona, alltid nåt.
Har precis kommit hem från Eriks föräldrar, har varit där och lånat deras strykjärn och strykbräda. Var tvungen att stryka våra julgardiner. Nu ska jag strax sätta upp dem, för om de ligger ihopvikta länge till så kommer de väl bli skrynkliga på nytt, och det känns ju lite onödigt.
Tiden bara springer iväg, måste ju snart hämta Theo, innan dess hade jag ju behövt skriva lite på ett par fina uppsatser som ska in, eller två rapporter, den ena ska tydligen bli väldigt lång, och den andra kortare... Jag som dessutom ser som en kratta numera, hur ska detta gå? Ögonen blir ju i alla fall inte glada av att man sitter vid datorn utan glasögon. Det är ju lagom ansträngande ändå.
Putsat fönstret har jag redan gjort, det gjorde jag innan jag gick hemifrån. Otacksamma sommarflugor. Jag gav dem både mat och vatten, och vad fick jag som tack? Jo, skit på fönstret, otacksamma flygfän!

Man ska aldrig vara snäll...

Nä, man ska aldrig vara snäll mot folk man inte känner, mot folk som hänger på nätet. Det har jag lärt mig nu. Jag ville försöka vara snäll och skriva ner texten till All I need is you, av Andreas Carlsson. Jag skrev i inlägget att jag kan ha skrivit fel på vissa ställen och vad får jag? Jo klagomål till höger och vänster. Så nu har jag bestämt mig för att ta bort det inlägget. Detta bevisar ju bara att man är dum om man bara försöker vara snäll. Nä, man ska bara vara snäll mot folk i ens närhet... Kanske jag som är överkänslig och har kort stubin, må så vara... men folk kan faktiskt lära sig att säga saker på snälla sätt... man behöver inte vara ohövlig.
Skrev en fråga till blogg.se här om dagen, angående min meny som inte ville göra som jag ville. Det visade sig att jag hade skräpkod i ett inlägg som de länkade till. Och så tog jag bort den och då vart det bättre. Skräpkoden var mina egna inlagda radbrytningskoder. Men förut, när jag inte har lagt in dessa, så har inläggen bara blivit som en lång klump av text, som har varit hemskt jobbigt att läsa. Får se om jag slipper dessa problem nu...
Har försökt elda idag, för det har varit hemskt kallt här inne, och är fortfarande, men jag tycker det är svårt att få upp någon vidare värme... är väldigt svårt att få elden att ta sig dessutom, samma problem igår, men igår gav jag upp efter tredje försöket.
Har ingen aning om vad vi ska äta för mat idag. Har inte tagit fram nåt ur frysen heller, och känner mig bara trött. Så oändligt trött. Känns som att jag skulle kunna sova en hel dag.
Theo är fortfarande hemma, han är så otroligt snuvig, får snyta honom hela tiden, han kommer snart få ont runt näsan, stackarn. Tror att även jag håller på att bli sjuk, nyser och snorar jag med nu. Kuligt värre.
Ha en trevlig dag!

Ingen ordning!

Nä, jag får verkligen ingen ordning på bloggen. Jag vet inte vad det är som är fel heller. Arkivlistan, som brukar sitta antingen till höger eller vänster om inlägget har halkat ner, så den sitter längst ner på sidan, under alla inlägg. Detta ser ju såklart inte riktigt klokt ut. Man kan ju heller inte navigera efter någon ordning när det ser ut så här.

Jag får ingen hjälp någonstans ifrån. Vet inte vem jag ska höra av mig till heller. Hur hör man av sig till blogg.se? Får man över huvud taget svar? Jag har provat att fråga de som har designat bloggar, men dem får jag inget svar från. Har frågat på designadinblogg, men det gjorde jag idag, kanske kan han hjälpa mig. Han har hjälpt mig förut i alla fall.
Har provat att kolla på bloggen med olika webläsare, men samma problem kvarstår. Men jag tycker att det är knepigt att det blir så här, trots att jag använder en av blogg.se egna designer.

Nu måste jag försöka komma igång med städningen. På söndag ska ju advenstssakerna fram, och då kan det ju vara trevligt om det är städat. Utöver det så skulle jag behöva göra en massa skolarbete också, tiden håller på att rinna ut...

Igår var jag på körträning. Det var längesen nu, ny ledare nu, en ung tjej. Riktigt duktig tycker jag att hon är. Kul att få sjunga lite julsånger, man får en glad känsla inombords då, i alla fall jag. Blir så himla fint att sjunga stilla natt i stämmor till exempel. Skulle gärna sjunga oh helga natt, den tycker jag är så underbart fin...

Tröttsamt!

Har blivit nåt knas med min blogg, alltså min arkivlista, till inlägg som jag skrivit, plus länkar har hamnat längst ner på sidan, och då menar jag allra längst ner. Jag vet inte varför, och jag vet heller inte hur... Har ingen aning om vad jag har gjort för att det ska bli på det viset.
Jag har försökt att ändra stilmall, till dem som blogg.se erbjuder men det blir ändå samma sak. Jag har försökt med så kallade externa stilmallar, som andra har gjort, men det blir ändå så här tokigt och fel. Inläggen finns ju liksom kvar på min bloggsida, och jag kan gå in i dem, men de hamnar allra längst ner och inte i en meny till höger. Vet inte hur jag ska göra för att få till det... Inte en blekaste aning...
Igår vart jag i alla fall färdig med julklapparna. Funderar på en liten, liten till mamma... men mest på skoj. Kostar 60 kr på biltema... De vill annars inte ha några julklappar.
Igår träffade jag självaste Andreas Carlsson. Jag ångrar så att jag inte vågade mig på att fråga om att få ta en bild tillsammans med honom, å andra sidan hade jag nästan inget batteri i mobilen heller, så blixtlampan funkade inte, den stänger av när det är dåligt med batteri. Skulle ju tagit med mig vanliga kameran, men i all hast så glömde jag den. Jäkla skit :/. Men jag fick i alla fall en bild på honom, får väl försöka vara nöjd med det. Utöver det så fick jag ju en signerad bok där det står Till Linda kram Andreas. Fast man kan knappt se att det står Andreas... Man kan ursklja första bokstaven ;).
Idag är det tänkt att vi ska städa. Erik skruvar ner våran enorma akvariebänk som vi hade till förra akvariet, när det är klart så ska jag väl försöka dammsuga. Försöker roa mig med att göra ett inlägg här, och tvätta. Tumlar ju en del tvätt, så det blir ju inte mycket tvättat eftersom tumlare och tvättmaskin är en och samma maskin.
Ha en fin vinterdag!

Fiber in :)

Jaha, idag är den stora dagen här, dagen då huset ska få följa med in till framtiden... hmm det där lät nog lite väl poetiskt. För om det här huset ska följa med in i framtiden så är det minst 100 saker till som behöver göras... och då räknar jag bara med de tråkiga delarna, som att byta tak, isolera, byta fönster och sånt. Lite kul hade de väl när de kom och plingade på för typ 45 minuter sen. Jag hade nämligen inte gått upp, för när jag tänker förmiddag så tänker jag liksom från 9, det gör tydligen inte de. Så de var här runt 8. Tur jag var vaken, men låg i sängen. Nu är vi uppe på benen både jag och Theo, och en modell snyggare kille sitter i mitt kök.

. Har slut på kaffe, så min morgonstund med kaffe som jag såg fram emot fick raskt slopas, tyvärr. Tycker inte att jag kan gå och handla just precis nu, när herr snygg sitter i vårat kök... det vore ju som att kasta ögongodis till fjortisar, totalt slöseri alltså ;).

Snart ska jag väl i alla fall dra fram frukost, men grejen är väl att vi inte har någon mjölk heller. Theo vill ju ha sin välling, lyckligtvis så blandas ju pulvret bara med vatten, så där löser det sig. Så när herrarna är klara så bär det av till affären för att handla lite frukostdetaljer. För jag tror vi har lite dåligt med bröd också... Mycket som är slut i det här huset just denna Torsdag.

Imorgon har jag egentligen tenta i excel, men jag har fått lov att skjuta på den, då Theo är hemma. Idag borde jag dock göra LOA (lärande i organissation och arbetsliv tror jag att kursen heter, jag brukar kalla den för gruppsykologi, för det är precis det som kursen handlar om. Det är sista uppgiften, jag har fått VG på alla andra uppgifterna, så nu hoppas jag på att jag får till det på den här sista också.

Ser fram emot lördag, då ska jag in till marieberg, resten behöver jag inte tjata om va? Ska bli kul att se Andreas Carlsson på riktigt, i boken om sig själv så låter han så klok, och i alla intervjuer med. Boken väcker en hel del funderingar om sig själv, hur man tänker och så vidare. Man blir dessutom peppad att ta tag i sitt liv, och uppmuntrad att göra det man vill göra med sitt liv. Den andra boken han har släppt nu är ju en roman, har provläst den lite på nätet, och jag var fast direkt. Synd att jag inte får börja läsa den på en gång... kunde ju vara trevlig att läsa på tåget till och från Östersund ;). Att dessutom ha den signerad hade ju varit ännu trevligare =).

Ha en fin dag vänner!

Tävlar lite igen...

Nu var det ju ett tag sen jag tävlade sist. Och nu har jag hittat lite tävlingar som jag vill vara med i... Den första tävlingen lär ju passa mig alldeles utmärkt, särskillt eftersom vi bor i ett svinkallt hus. Japp, jag har 17 grader varmt där jag sitter nu, lite småkyligt, men det funkar. Men den perfekta vinsten för mig, vore ju en värmefilt från OBH-nordica.Jag tävlar i bloggen ett hus till oss om en värmefilt från OBH-nordica. Var med och tävla här du också. För att läsa mer om filten så klicka här.<br><br>


Och om detta inte vore nog, så hittade jag ännu en tävling, där man kan tävla om precis samma sak som ovan. Så kika in på designing good life och få en extra chans att vinna.


Har precis tänt en brasa, och ska snart skriva till min lärare och höra mig för om jag kan få göra provet senare under dagen, då jag sannolikt kommer att ha sonen hemma även på fredag, då det är tenta. Får jag göra den på eftermiddagen, när sambon har kommit hem, så skulle ju det varit perfekt.

Nattblogg

Tänkte tidigare idag att jag skulle ha bloggat, men det vart liksom inte så. Tiden räckte inte riktigt till...

Hur som helst så har jag gjort färdigt en stycken uppgift i IT, som ska vara klar på fredag, har även skickat in den, såklart... Går ju så smidigt att göra det över nätet. Jag hoppas att jag har fattat allt rätt, så jag slipper få tillbaka och får göra om.

Uppgiften ovan kanske inte låter så mycket för världen, och det var den väl egentligen inte heller, det var den sista lilla saken, som var lite svår att få till, men jag fick till den, utan att veta riktigt vad jag gjorde... skitbra, eller hur? Men jag har haft en liten Theo här hemma idag. Han hade värsta hostattacken i morse, så han nästan kräktes. Nu på kvällen så hostade han så han kräktes ytte pytte lite. Och så är han jättesnorig. Jag trodde han var på väg att få feber, för han var alldeles röd i ansiktet, men så var det inte. Får väl se hur det är med honom imorgon bitti. Skulle ju behöva åka in till Örebro, skulle behöva hämta ut mitt ID kort som kom för några dagar sen.

Får jag till det imorgon, så att Theo kan vara på dagis så ska jag försöka få till den sista uppgiften i LOA också, hittills har jag ju lyckats med att få VG på alla LOA-uppgifter, vore ju trevligt att få det på den sista också. Efter det så ska man väl försöka koncentrera sig på ett excelprov som är på fredag. Vet inte vad jag ska läsa till om det, men vi får väl se vad det handlar om. Läraren brukar alltid vara generös med tiden, så det ska nog gå bra, i alla fall om Theo är på dagis.

. Vi får väl hoppas att internet funkar då, för då får vi fiber inkopplat till huset. Men jag tror inte vi får några grejer till det än, frågan är NÄR vi får grejerna från Telia... skulle inte förvåna oss om de börjar debitera oss för någon kostnad alldeles för tidigt... På torsdag ska Theo klippa sig på eftermiddagen, så han kommer vara snygg till jul i alla fall. Håret har vuxit jättefort på honom på sista tiden, så han är riktigt långhårig. Tjockt hår har han med.

. På lördag har jag bestämt att jag ska åka till Marieberg. Då ska jag försöka få fatt i julklappar. Men främst ska jag vara på mariebergs centrum, bokhandeln på lördag eftermiddag, då är nämligen Andreas Carlsson där och signerar sin nya bok Dandy. Den boken ska jag för övrigt ge mig själv i julklapp.

Nu är det dags att dra sig mot sängen. Känner mig lite lagom avslappnad nu, efter att vi fått igång Wii, så jag har kört lite wii fit.. skulle gärna ha det där nyaste... kanske vore nåt att önska sig?

Önskelistor

Jag vet att jag skrev förutom lite vagt om vad barnen önskade sig. Men nu har jag äntligen hittat önskelistorna igen. Leksakerna som barnen har valt här hemma, är endast valda från icas leksakskatalog, med leksaker som kan finnas på ica maxi.
idag kom ju önskekatalogen i brevlådan, så jag vet inte om jag ska säga att denna önskelista är helt total... Kanske finns fler saker de önskar sig. Med det så menar jag inte att det är fler saker de ska få, utan att det blir saker att välja mellan såklart.
Theo önskar sig:
Plockhus (klossar i olika modell som passar i olika hål, tror inte han vill ha detta egentligen.)
Bultbräda (tror bara att han tyckte bilden i tidningen såg fin ut, tror inte han vill ha den här häller egentligen).
Play doh lera (så billigt att köpa, ingen större idé att göra själv).
Svärd (det är sååå roligt att svärdas, och vi föredrar ett "mjukt" svärd)
Lektält (just detta finns på ikea) Kassaapparat (finns på ica, men även på rusta tror jag) Varukorg (det var en korg med flera olika maträtter som man kunde handla med) tror dock att detta kommer att vara mos efter 5 minuter i hans sällskap, för jag tror att en del av sakerna är gjorda i papp/kartong.
Lastbil med racerbilar.
Kläder strl 104


Nathalie önskar sig:
Barbie
DS spel (littlest petshop)
En film
Tillbehör till littlest petshop.
Vädurskanin (mjukisdjur)
Plyschnalle
Skridskor
Smyckeskrin med lås
Dagbok med lås
Mighty beanz
kläder strl 134


Linda önskar sig: Doftljus
Bok: Robert Gustavsson - han självbiografi)
Presentkort på hemtex och/eller lagerhaus.
Nya skor (jäkligt svårt för nån att köpa, men presentkort på skokanonen önskar jag mig, har hittat ruskigt snygga skor där som jag vill ha.)


. Erik önskar sig:
(en icke officiell lista, för han har nog inte nämnt någon av dessa saker)
Nya, bra skruvmejslar, de flesta han har är ruskigt dåliga...
Presentkort på kläder
Fotbad, detta vet jag att han vill ha...


Alexander önskar sig:
Spel till DS (han får en konsoll i julklapp av sin pappa).
Bakugan, eller andra actionfigurer.
Snygga jeans och skjorta.


Nu hinner jag inte skriva mig, nu ska jag fortsätta kolla på beck =).

Lördag

Ikväll ska jag göra mat, det ska bli kyckling med en kryddmix som jag fått prova från buzzador. Det är santa maria som har denna kryddmix. Jag återkommer om hur man gör, vad det smakar och eventuellt en bild eller två.

Annars idag så har det varit väldigt lugnt, städa lite, hämtat paketet som jag pratade lite om ovan, och senare ikväll så är det ju så mycket bättre på fyran. Det brukar vara bra. Får se hur mycket jag får se av det den här gången. För det är väl som vanligt jag som får gå och lägga Theo. Sällan någon som bryr sig om att det är något program på tv som jag inte vill missa.

Pratade med mamma idag, det var lite creepy. Jag försökte först att ringa hem till dem, en där var det bara upptaget. Så då skrev jag ett meddelenade till hennes mobil, om att jag provat att ringa, och att det bara var upptaget. Det tog kanske 3 minuter efter att jag skickat meddelandet, så ringde hon mig, från sitt jobb. På jobbet har hon inte telefonen med sig... så hon hade inte läst det. Tankeöverföring eller vad?

Pratade i alla fall med mamma och de ska komma hit på jul de också, mysigt, mysigt, mysigt. Blir som mina egna drömmar, om att få föra jultraditionen vidare. Mammas jul är det bästa som finns. Hon skulle hjälpa till att göra en del av maten också. Emma och Fredrik kommer hit de också, och de ska också göra en del av maten, och det ska även vi. Skönt när man delar upp det lite. Imorgon ska vi för övrigt dit på fika, och bestämma vilka som ska göra vad.

. Imorgon så är det redan söndag, men då ska vi hämta hem lilla apekatten... Nathalie alltså. Hon är en liten apekatt. Klättrar som en apa och smidig som en katt. Hon var för övrigt på disco igår, och hon hade dansat med alla killar. Hon hade ju även fått låna mascara av mig, hon vart så söt så.

Nu ska nog jag gå och lata mig lite tillsammans med Theo... om han nu vill. Jag är himla trött, men jag har ingen aning om varför. Har ju inte gjort speciellt mycket idag, men det kanske är det som är problemet. Har i alla fall putsat ett fönster i köket. Helst skulle jag vilja pynta med julgardiner nu på en gång. Men det kanske är lite väl tidigt än? Skulle vilja ta fram tomtar och ljusstakar, stjärnor och allt. Men det är ju bara början på november ännu. Men jag lovar, när det börjar dra sig mot advent så åker allt fram, illa kvickt.

När tänker ni läsare ta fram julpyntet?
Vad har ni för favoritpynt?
Och vad måste finnas med på erat julbord?

fest!

Idag är det fredag, och idag åker Nathalie hem till sin pappa. Men innan hon gör det så ska hon iväg på klassfest. Hennes pappa kommer och hämtar henne klockan åtta ikväll. Lite sent kan jag tycka, men det är ju hans helg. Jag hade väl gärna skjutit på det.

Erik kom precis hem, och dagens dilemma har precis nåt oss, vilket är: Vad ska vi äta för mat?

Har förresten fått mitt paket från Buzzador idag, så nu kan jag börja buzza för santa maria kryddmix. Så om någon är intresserad så delar jag med mig, mot att jag får veta vad ni tycker om produkten =).

. Har fått praktik förresten, kul ja, jo, på sätt och vis. Men ett litet problem. Jag börjar strax efter att jag kommer hem från sista träffen i Östersund. Och i mellandagarna vid jul där, så ska Alexander vara här, men om jag är på praktik och Erik jobbar så har ju inte Alexander någonstans att vara. Jag har ingen aning om hur jag ska lösa detta problem. Får väl ringa till mamma och höra. Josef tyckte han kunde gå på fritids här, men hur snällt är det att sätta honom på ett fritids där han inte sett en människa förut?
Jag ska höra ifall jag kan få skjuta på 3 dagar av min praktik just runt den där tiden, bara för att jag ska kunna lösa det. Men vi får se vad de säger där, på praktiken som jag ska ha. Är glad över att de kunde ta emot mig. Dessutom är det på vårdcentral, som jag trivs så bra med. Känns som att det kommer vara den plats där jag helst kommer att jobba i framtiden.

Utvecklingssamtalet gick bra för övrigt, inget att anmärka på alls. Läraren tycker att Nathalie stakar sig i läsning, men det tycker jag att alla tredjeklassare gör. Tydligen så är målet att de ska läsa flytande, med inlevelse när de går i tredje klass... Det är jätte höga krav och mål på dagens tredjeklassare. Lite för höga kan jag tycka ibland.

Nu måste jag gå upp och kolla vad Nathalie gör, för snart måste vi bege oss mot festen...

Utvecklingssamtal!

Hej och hå vilken dag. Ringde dagis idag och frågade om Theo kunde komma, trots att jag skrivit på schemat att han skulle vara hemma. Men det gick bra sa de. Jag hade lite uppgifter till skolan att ta i tu med. Så tar det ungefär 2 timmar, så ringer de mig och säger att Theo är väldigt hängig. Jag går dit såklart och hämtar honom. Men när vi kommer hem är han inte det minsta hängig. Han flänger runt precis som vanligt och busar.

Just nu sover han sin vanliga middagslur, men hängig vet jag inte om jag kan säga att han är. Tänkte även att det kunde vara bra att han var på dagis under tiden som jag är på utvecklingssamtal för Nathalie. Men tji fick jag. Så nu får han följa med. Ska packa ner lite papper och penna i en väska, så han kan rita när vi är där, hoppas att det roar honom lite i alla fall. Har tagit upp det med Nathalies pappa som också kommer på samtalet, och på honom så lät det inte som att det gjorde något.

Han lär väl snart dyka upp här på en kopp kaffe, innan vi drar oss ner mot skolan. Undrar om man ska göra sig en smörgås, börjar suga lite i magen känner jag. Och hunger och kaffe brukar inte vara någon bra ekvation.

Lev och må!

Den extra smaken

Vatten, det är alltså vatten jag pratar om. Vanligt kommunalt kranvatten. Inget kolsyrat, inget köpt, inte smaksatt. Men det blir något speciellt med vattnet så fort det kommer lite snö ute, eller det blir lite kallare. Nu smakar vårat kranvatten som allra bäst. Jag brukar inte tycka vatten är så där supergott i vanliga fall, även om jag numera dricker betydligt mer vatten än vad jag gjorde tidigare i mitt liv. Men nu, när det är lite kyligt, det har kommit snö och så där, så smakar vattnet lite extra. Som en lite metallisk bismak. Nästan gnistrande kallt ibland, men ännu kallare kommer det bli, när det blir ännu kallare ute. Drack hur som helst nyss ett stort glas vatten, och det smakade sååå gott.
För övrigt har det varit en lång dag för mig idag. Jag var i Laxå när klockan var 7, det var upplåst in till vårdcentralen, vilket var himla skönt. Började jobba 7:30, slutade klockan 16. Jag stod i kassan hela förmiddagen, så trevligt där i kassan. De är så söta de där rara pensionärerna där, de är så uppmuntrande, och säger att man är så duktig när man säger att man är studerande, och att man fortfarande håller på att lära sig vissa saker. Idag lärde jag mig till exempel att fylla i "PK-brevet" och hur man la in det i datasystemet. Jag lärde mig även hur man registrerar en vaccination. Vi var hemma strax efter 17 här hemma. Vi stannade till på Konsum och handlade, och jag fyndade en orkidée där, 79:50. Det vart en för tidig julklapp till Erik.Väl hemma började jag med maten. Köttfärsbiffar med klyftpotatis och sås. Lyckades gräva fram lite tomater ur kylskåpet, som var helt fräscha, så alla fick en halv tomat var. Serverade även mammas goda äppelgelé till. Säger bara: Den är så gudomligt god!!! Tur att jag har en massa burkar i kylen =). Idag fick jag även reda på att jag har fått 3 veckors praktik på vårdcentralen i Adolfsberg i Örebro. Tyvärr så blir det över jul och mellandagarna, så planen på att Alex skulle vara här en vecka går i kras :(.Nu ska jag gå och lägga Theo. Han och jag har nyss duschat tillsammans.
Imorgon är det utvecklingssamtal med Nathalie, och jag kom på att jag har skrivit upp att Theo ska vara ledig från dagis... Inte speciellt kul att lämna honom där i knappt en timme heller för att sen gå och hämta honom. Får försöka lösa det på något bra sätt.Är trött idag, så jag kommer somna ovaggad. Kram på er!!Och ni som skrivit som anonyma... vilka är ni? jag kan inte se ju... blir ju nyfiken.

Snö

Oj vad med snö det har kommit, en hel massa. Det var en riktig utmaning att gå till dagis. Innan vi kunde gå så var jag tvungen att pulsa ut till förrådet, där jag trodde att jag skulle hitta ett par bättre skor till mig. Istället hittade jag Theos vintervantar, som fortfarande passar. Mina vinterskor hittade jag alltså inte. Hade gärna haft någon form av kängor i det här vädret, men det äger jag inte. Hämtade en lammskinnet och la det i vagnen, när jag hade pulsat iväg till garaget. Jag satte sen Theo i vagnen och vi skulle ge oss iväg. Gick ju jättebra, inte.

En snäll farbror stannade och hjälpte mig att lyfta vagnen från våran garageuppfart, för jag fick den inte därifrån. Kan inte skotta heller, för jag har inget att skotta med, som är helt. Färden till dagis tog bra mycket längre tid än vad det brukar göra. Sveagatan hade inte tillstymmelse till sand, så den var verkligen snorhal. Jag gled mer eller mindre ner för hela backen.

Vi kom i alla fall fram till dagis, där fröken fjäskade som sjutton. Hon har aldrig varit trevlig förut, men nu tror jag hon smort truten med smör.

Nu sitter jag här hemma igen. Jag ska göra mig lite kaffe, och så ska jag äta mig en smörgås, för frukost har jag fortfarande inte ätit, trots att klockan är långt in på förmiddagen.

Inom de närmsta dagarna så måste jag även införskaffa en halsduk till Theo, vinterskor, och termobrallor till Nathalie fryslort. Hade jag haft bättre vinterkläder hade jag gått ut och haft snöbollskrig med henne när hon kommer hem.

Så här såg det ut hemma hos oss igår kväll:
Man ser lite fotspår och snön som mer eller mindre vräker ner...
<br><br>


Just ja, ni som inte skriver vilka ni är får gärna göra det, jag blir så nyfiken på vem det är, när ni skriver till mig som om ni känner mig.

Googles eller blogg's fel?

Jag fick en liten kommentar från Mattias om att jag borde ha radbrytningar i mina inlägg. Jag har försökt, och har gått in flera gånger efteråt och ändrat, och då har det ju förvisso blivit bra, men många gånger är jag för lat för att ens orka gå in i en annan redigerare, och verkligen redigera texten, och göra radbrytningar. För att trycka på enter/retur knappen gör uppenbarligen inte någon skillnad. Så nu gör jag ett nytt försök, och skriver direkt i den andra redigeraren, där man får lägga in redbrytningar med hjälp av kod istället.

Men en liten fundering har jag på det här ändå, är det portalen blogg.se som har en bugg, eller är det helt enkelt så att google chrome inte kan göra som jag vill? Borde kanske testa att gå in i explorer och göra ett blogginlägg därifrån. Men det gör jag en annan gång.

Egentligen hade jag tänkt skriva om snöröjning i Fjugesta. Eller det är inte mycket att skriva om egentligen, för den finns inte kan jag säga. Det började ju snöa här redan på morgonen, men än har jag inte sett en skymt av någon fordon som gör någon form av snöröjningar. Vad jag däremot har sett och hört är brandkår i utryckning, en lastbil som kört fast och en människa som halkat omkull. Den där sistnämnda, om människan som halkade omkull, var jag. Tog emot mig med handen, och nu känns det upp i armen. Men inga missfärgningar, och jag kan röra på handen precis som jag ska, så det är inget som är skadat.

Ikväll tänkte jag Theo skulle få bada, han ville så gärna göra det igår, men då hann vi inte med det, klckan vart sent, och allt vart mer eller mindre kaos. Detta märktes även på natten, då Theo kissade i sängen. Det har inte hänt på flera månader kan jag säga. Så jag måste bädda rent idag. Har tagit bort lakanen och hängt täcket på vädring (inomhus), vill inte hänga ut det i snöstorm... Så idag tänkte jag att Theo får bada, och under tiden så ska jag försöka byta lakan lite snabbt.

Nu ska vi käka!

Önskelistor och storm...

Tänk va, snart är julen här, och vi har faktiskt skrivit önskelistor. Eller barnen har. Jag önskar mig ett par böcker, men än så kommer jag inte på just nu. Böckerna jag vill ha är Robert Gustavssons självbiografi eller Andreas Carlssons senaste bok Dandy. Tror båda dessa böcker finns på adlibris *tipsa*.
Barnen önskar sig lite allt möjligt.  Det mesta gick att hitta på ica maxi, bara därifrån vi fått leksakskatalog så de har fått titta i den så mycket de vill, men nu tycks både den tidningen och deras önskelistor vara helt borta. Har ingen aning om vart dessa tagit vägen. Alex vill i alla fall ha någon form av actiongubbar, typ bacugan eller vad han heter. Nathalie önskar sig det mesta, men en sån där hamster som kan åka runt och göra ljud vill hon ha, spel till sitt DS vill hon också ha, och så någon film. Kläder kan också gå bra.
Theo tror jag önskar sig allt som rör på sig... bilar alltså. Han tycker också om att kika på film, så någon lättsmält barnfilm tror jag han uppskattar. Erik tänker jag inte tala om vad han önskar sig, för jag har fullt upp med att komma på vad han önskar sig, eftersom han själv inte vet. Det vet han aldrig så här runt jul. Men mitt i sommaren kan han rabbla upp massor med saker. Men jag tror han uppskattar presentkort. Jag önskar mig för övrigt ljus också...
Nu tycker Theo att vi antingen ska kolla på film, dega eller rita, han kan även tänka sig att bada...  Så nu är det bara att välja och vraka.

Iiiih vad kallt det är!

Det är kallt både inne och ute. Vi som hade trott att våran fläkt mer eller mindre skulle frälsa oss från en större del av kylan, det gjorde den inte. Även om det inte är riktigt så kallt som det kan vara. Så viss nytta gör faktiskt fläkten. Dessutom så har vi faktiskt inte några element på, någonstans. Det enda som går är fläkten, luftvärmepumpen och just nu eldar jag lite också. Dagens innetemp när jag vaknade låg på cirka 16 grader i köket, 14,4 i vardagsrummet och här där jag sitter så är det 18 grader.
Jag och Theo har nyss ätit en varm frukost som bestod av nudelsoppa. Japp, han fick vara hemma idag från dagis. Men inte för att det är kallt ute denna gång, utan för att han sov så enormt dåligt i natt. Han somnade här nere i soffan igår kväll när klockan var 18, jag trodde att han skulle fortsätta sova hela natten, det gjorde han inte. Han vaknade ungefär en timme senare och tyckte inte att han skulle fortsätta sova. Så han fick vara uppe med oss. För ovanlighetens skull så låg även Erik i sängen där uppe, och detta gjorde väl att alla inte sov speciellt bra. Erik hade visst vaknat många gånger i natt, och Theo kunde absolut inte ligga så stilla som han brukar göra i vanliga fall när han sover hos mig. Ja, ni läste rätt, han är 3 år och sover fortfarande bredvid sin mamma i hennes säng. Han har en egen säng, men han vill inte sova själv, han tycker det är otäckt.
För att gå till något annat så satt jag och surfade runt på Lindex, som jag så ofta annars gör, och hittade en massa fint, främst till Theo, de har ju så fina barnkläder. Till Nathalie finns det också en himla massa snyggt. Själv behöver jag väl inte köpa så mycket den närmsta tiden, då jag handlat på mig tröjor, toppar och annat så jag klarar mig ett tag. Erik köpte sig ett par supersnygga jeans här om dagen, sitter otroligt bra på honom :).
Theo ska till tandis idag, hoppas på att det kommer att gå bra. Hoppas även att hans tänder ser bra ut, vad jag kan se så ser de i alla fall friska ut.
Just ja, jag var ju in till Örebro i fredags och  fixade nationellt id, det bör dyka upp den här veckan. 5 arbetsdagar skulle det ta att få fram det. Jag trodde att man skulle få krypa in i en sån där hytt och ta kort, men nädå, man tog kort direkt vid kassan, och kameran justerade automatiskt höjden. Man fick se en förhandsvisning av ID-kortet på dataskärmen, och det såg faktiskt bra ut. Eftersom mitt förra ID gått ut, så fick jag ha med mig Erik som kunde legitimera mig.
Nu tycker Theo att vi ska kolla på tv... han är trött eftersom han fick gå upp tidigt idag efter att ha sovit dåligt i natt. Lovar att jag är hemskt trött jag med... Kanske bäst att försöka få honom att sova nu, så han är pigg och medgörlig tills vi ska till tandläkaren.
Må gott vänner!

Sista dagen på veckan

Så var det åter igen söndag. Vad jag gjort med den här dagen? Inte speciellt mycket, är det inte tänkt att man ska vila på söndagar? Tänkte väl det. Förresten har jag väl gjort en sak, hängt tvätt, men mer än så har det inte blivit, trött idag, av någon märklig anledning. Fick sovmorgon denna morgon också, så Theo vaknade bredvid mig klockan halv nio. Vi gick upp, och den allra första frukosten vart inte välling, utan clementin. Tror ungen är tokig i dem, tror att han kan äta ungefär hur många som helst.
Just ja, vi har skrivit önskelistor idag, Theo har en, och Nathalie har en. Vi funderar på att åka och handla juklappar, men när vet jag inte... Denna månad lär det bli i alla fall, för nästa månad blir det lite dåligt med pengar kan jag säga. Blir ju så när man avslutar studierna.
Ska söka jobb på en vårdcentral i Örebro, Karla sökte visst en läkarsekreterare, med de egenskaper som jag har, och kunskaper för den delen. Så jag får väl hoppas att jag blir intressant då... Ska bara finna lite inspiration till att skriva ett personligt brev, CV har jag redan, som är färdigputsat, tror jag.
Ska strax börja med maten hade jag tänkt. Helstekt fläskkarré blir det idag, med samma typ av marinad som det vart förra gången jag gjorde det, alltså med ingefära, honung och chili.
Sitter och drömmer om att göra ett extra sovrum, 10 000 kommer det väl gå på, för att få fatt på allt material... Sen att sätta upp reglar och sånt bör ju gå rätt fort, i alla fall om man vet hur man ska göra. Men kollar man på byggprogram så ser det ju inte speciellt svårt ut.
Nu ska jag gå och kolla på piff och puff med Theo =).

Dagen har knappt börjat

Klockan är inte ens halv elva, men redan är det full rulle här, men inte i den benämning som att barnen lever rövare och inte lyssnar, utan att nästan alla pysslar med sitt. Erik tänkte kasta skräp på återvinningen, men kom på att det är röd dag, det är ju faktiskt alla helgona. Skulle gärna åka till pappas grav och tända ljus där, gissar att det inte är så många andra i hans närhet som gör det, tyvärr. Tyvärr så ligger han ju begravd bredvid sina föräldrar i Frövi, och det är lite meckigt att ta sig dit, utan bil.
Nathalie ligger på sitt rum och spelar på sitt spel, Theo tar det lugnt vid tv:n, Erik är ute och grejar och jag sitter här och skriver. Men jag funderar på att snart lyfta på ändan och baka en ny rulltårta. Jag vet nämligen ett barn som vart tokförtjust över rulltårtan, och det var Nathalie =). Fast den vart god, jag lovar!
Kollade på Idol igår och då gjorde de hade Andreas Carlsson gjort om låten "all I need is you". Den hade fortfarande samma titel, men texten var lite förändrad. Detta var till förmån för unicef. Fint gjort av honom och idolerna. Tyvärr så var det ju inte Andreas som sjöng, utan mestadels idolerna. Förresten, är det fler än jag som tycker Andreas är snygg? Jag tycker det lite i smyg, så tyst, säg inget ;).
Ska snart ta fram frukost, det blir sen frukost idag, för barnen tog sig ordentlig sovmorgon, till min stora lycka, och Eriks med för den delen. Men han somnade faktiskt före mig igår =). Barnen klev inte upp innan 9, vilket var riktigt skönt. Theo vaknade iofs första gången vid 7, men då kröp han intill och la sig i min famn och sov vidare ett par timmar till.
Nu skulle jag som sagt göra frukost, och vad resten av dagen har att erbjuda får vi se, kanske bakar jag, eller så gör jag det inte.

Mysig dag

Idag åkte vi hemifrån rätt tidigt, vi åkte strax innan halv nio in till stan. Klockan nio skulle Erik skriva kontrakt på sitt nya jobb, arbetsgivaren är för tillfället Manpower. För hoppningsvis så kommer han att bli anställd av företaget om allt funkar bra. Det är ju ett rätt litet företag, så det är ju viktigt att man kommer överens och passar in i gruppen.
För övrigt så ligger jobbet i Laxå, men det tror jag att jag redan nämnt.
Medans Erik var iväg och skrev papper och hämtade ut kläder så passade jag och Theo på att fika på Wasa. En damsugare var vart det. Theo fick en festis och jag fick en vanlig enkel kaffe. Efter det så gick vi till Våghustorget, gick in på Åhlens och skulle kolla lite, men inga affärer öppnar ju före 10. Erik var klar lagom när alla butiker öppnade så vi hann inte kolla på så mycket saker.
Efter detta så åkte vi till Marieberg, jag införskaffade mig två par tights, jättesköna, från HM. Erik köpte sig ett par nya jeans, i samma stuk som på dem han redan har, men dessa sitter snyggare än hans förra.
Efter detta så åt vi mat på donken och träffade på Sara och Linus och deras barn. Jag vart inbjuden till Ljusparty lite längre fram, trevligt =). Hoppas jag kan ta mig dit bara.
Väl efter dessa äventyr så hade vi fortfarande inte fått nog av Örebro, så vi tog en sväng in på EM-möbler. Hämtade hem deras nya katalog och så provsatt vi lite soffor. Inte kul att ha med sig Theo där inne, men vad gör man inte om man måste? Vi fortsatte sedan till Chilistore och där hade de våra fina soffa, som vi vill ha. Vi kom även fram till att en rund matta till soffan skulle passa himlans, himlans bra. Bara att fortsätta att drömma ett tag till. Vi har även planer på att byta ut vårat köksbord, men jag vet inte än... Det är ju fortfarande rätt fint... Men vi vill gärna ha ett runt, vitt bord och några roliga stolar. Vi hittade snygga bord och stolar inne på EM. Ett vitt runt bord i högglans och så limegröna stolar till. Kanske inte så passande i vårat kök just nu, men det kommer bli fint... SEN... Alltså när vi gör om i köket, byter luckor och tapetserar om och så... Eller så blir det bara en pigg färgklick i det tråkiga björkköket... Ett stort bord vill vi gärna ha i vårat stora vardagsrum, där vi för övrigt skulle göra om rätt ordentligt om vi skaffade en ny soffa... ÅÅÅÅhhhh vad jag vill ha ett antal tusen kronor... *sucka*. Men drömma kan man väl ändå göra, det kostar ju i alla fall inget, tur det.
Nu ska vi fundera ut vad det ska bli för middag idag. Jag är lite sugen på tacos, men ingen annan verkar vara speciellt sugen på det, så jag får väl böja mig för majoriteten. Men att försöka fråga Erik vad vi ska äta går inget vidare, för jag får bara "jag vet inte" till svar.
Just ja, nu på eftermiddagen så var morfar här med nathalie och linnea. Kul att träffa Linnea igen, det blir inte så ofta jag träffar henne, tyvärr. Han stannade här en stund och drack kaffe och åt av våran egentillverkade rulltårta, som vart så ruskigt god. Sen pratade vi lite, morfar mest.. om allt möjligt... nog för att han har vissa problem med ryggen och nacken, men talorganet saknar inte några funktioner, det ska gudarna veta...
En sak till, på chillistore så fyndade vi julstjärnor på fot för 50 kr/styck. Vi köpte tre, som vi ska ha i vardagsrummet, kommer bli supersnyggt. Ni får se sen, när det börjar bli dags att pynta för jul =). Önskar mig för övrigt tomtegardiner att ha här nere, i vardagsrummet...

God förmiddag!

Ännu fler kommentarer, dessutom av kändisar, kul!
Lena: Jo, jag hoppas sannerligen att han får jobbet, igår satt han och läste om styrsystemet som han inte kan på nätet =).
Emma: Jo, jag förstår att ni har nytta av den, våran frys skulle nog vara mycket lättare att få in saker i, om den inte vore så igenfrostad. Detta beror på att Erik öppnar frysen, och låter den sen vara öppen bra länge innan han bestämmer sig för att han tittat klart. När jag då påpekar att detta gör att frysen får massor med is överallt så säger han jaha? och ser ut som ett frågetecken.
Matlådorna är så bra att ha, nu har vi inte längre så många i frysen, den är fylld med annat för tillfället. Men gör jag storkok någon dag så blir det en utmaning att få plats med det i frysen sen =).
Natten har tillbringats med att inte sova allt för mycket. Detta beroende på hosta och tusen liter slem i halsen. Vill inte svälja heller, för då vet jag att jag har en tur med gustavsberg att vänta (kräkas alltså). Så jag har hostat, spottat slem, halvsovit och så börjat om igen... Kuligt värre. Nä, det var inte kul.. inte alls.
Just precis nyss så har jag suttit och degat med Theo, jag tror det är det bästa han vet. Hinken som Alex fick i present en gång för ett bra tag sen, tyckte han inte var så kul, Theo älskar det istället... han vill dega varje dag. Eller han degar inte så mycket, det är snarare jag som får dega, och han leker med det som jag har gjort.
Nu ska jag fortsätta med just det, dega.

Fullt och grattis

Jag brukar ibland säga att det är bra att ha fulla frysen med mat, mat kan man sällan få för mycket av... i alla fall inte i en familj som denna. Alltid skönt att ha all mat hemma, så man bara behöver ta fram ur frysen och laga till. Nackdelen är väl att man ibland kan vara glömsk, så man glömmer att ta fram mat ur frysen. Men ofta går det ju att tina i micron, så länge det inte handlar om stora köttbitar, eller hela kycklingar.
Det jag ville komma fram till är att vi nu har så in i bövelens mycket mat i frysen, så nu får vi knappt plats med att få in våra matlådor. En matlåda blir det oftast varje dag när vi lagar mat, och det är ju bäst att ställa den i frysen, i kylen glömms den snart bort. På detta vis har vi alltså gjort under de perioder som jag inte varit på praktik och Erik inte haft jobb. När Erik har jobbat den senaste tiden så har han ju jobbat natt, och då vill han inte ha någon mat med sig, så då går ju matlådorna inte åt. Men det var himla skönt att ha dem, nu när jag skulle iväg och jobba. Bara att plocka fram ur frysen och ta med sig. Men nu när vi har så himla mycket i frysen, så önskar jag nästan våran frysbox tillbaka. Den är för närvarande utlånad, men de som lånar dem har ju nästan ingen frys alls, så den får vara utlånad ett tag till.
Med grattis så menar jag att Erik har fått jobb, idag. Eller det finns en liten hake, och det är att arbetsförmedlingen måste betala en grundutbildning i ett styrsystem som han kommer att jobba med i det tilltänkta jobbet. Som faktiskt ligger i Laxå dessutom. Näst intill granne med vårdcentralen, där jag har haft praktik. Så nu hoppas vi på att Erik får jobbet, men arbetsförmedlingen har ju sagt att har han bara papper på att han är garanterad jobb efter en specifik utbildning, så betalar de utbildningen.
Nu ska jag kolla lite på barntv tillsammans med Theo.
Lev och må mina vänner!

Kul med kommentarer!

Fick ett par kommentarer till inlägget där jag visade kläderna jag köpt. Det vart inte så dyrt, inte med tanke på hur mycket man fick för pengarna i alla fall. Jag betalade 1000 kr ungefär inklusive frakt. och då fick jag som sagt alla tunikor på bild, och så 2 stycken till och så cardigantröjan då. Som för övrigt är sjukt skön. Den kostar för övrigt 199 kr, riktigt klipp. Det var det dyraste plagget jag köpte, ska jag erkänna.
Har plågats i några dagar av sjukdom. Inte någon allvarlig, bara en förkylning. Men de senaste dagarna har jag haft som ett äckligt slemlager i halsen, och varje gång jag andas in och ut så har jag hört hur det rosslar. Jag är smått allergisk mot sådana ljud, så jag har ju försökt att hosta bort det, men utan större framgång. Igår så tröttnade jag, för det vart bara värre och värre. Så jag tog en kopp te, som jag gjorde själv, med färsk ingefära, citron och lite honung. Det smakade faktiskt bra. Och vet ni, det hjälpte mot den retade halsen och löste upp en del av slemmet, för jag fick betydligt lättare att andas när jag börjat dricka det.
Men finns det framgångar så finns det ju även sådant som går bakåt. Jag vart typ "hög" igår. Inte så att jag knarkade medvetet, men så här gick det till i alla fall. Jag skulle sova middag med sonen, och för att jag inte skulle hosta halft ihjäl mig så tog jag hostmedicin Lepheton. Jag tog endast 15 ml, istället för de 20 som stod enligt dosering på flaskan. När jag legat i sängen en stund så börjar jag känna mig halft avdomnad, kan knappt beskriva det, lite som bedövad kan man kanske säga. Ligger i ett tillstånd mellan att vara vaket flummande och sova väldigt ytligt. Kände jag allmänt konstig när jag gick upp också. Nästan som skakig och konstig. Läste sen vad det stod på innehållsförteckningen, och då står det att det är morfin i... Tunga grejer. Lyckligtvis så gav det ju med sig sen, men medicinen gjorde ju i alla fall vad den utlovade, jag hostade inte. Men jag tänker inte ta detta fler gånger.
Idag så är Erik iväg på intervju, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Vi hoppas på det bästa i alla fall, vilket är att han får det ena eller andra jobbet. Satt och kollade vad det var för jobb, och dett av dem ligger i Laxå, och enligt profilen som deras jobb har, så tror jag han skulle passa bra där. Hoppas lite i smyg att han får jobb där.
Nähe, nu ska jag försöka göra lite nytta här, vad vet jag inte riktigt, men nåt ska jag väl lyckas hitta på.
Ha en fin dag!

Dags att skaffa nytt ID-kort

Det är rätt hög tid att skaffa mig ett nytt ID har jag kommit fram till. Mitt gick ut i Juli, och var gång någon vill se mitt ID kort så blir jag smått nervös, tänk om de kollar giltighetstiden på det... då kan det ju bli illa.
Så idag så ringde jag och hörde mig för om det här till skatteverket. Och det var en riktigt oproffesionell människa som svarade, allmänt tjurig och otrevlig, och lyssnade inte alls på vad jag sa, och pratade i mun på mig. Störigt.
Men svaret på allt blev i alla fall att jag måste ta med mig någon som kan tala om att jag är jag.

Igår så var jag till Laxå igen, och det känns bara bättre och bättre, och önskan om att en dag få jobba där blir bara starkare. Detta låter ju himla smörigt... men det är lite som ett drömjobb, trots att man får taskigt betalt och har massor att göra.

Ska snart ge mig upp och duscha hade jag tänkt, för ska jag ta kort till ID-kortet så måste jag rusta till mig lite, så jag ser ut som folk. För det gör jag inte nu, jag lovar.

Något som inte är riktigt lika kul är att mitt eksem har kommit tillbaka, det var flera år sen jag hade kraftigt eksem, men nu börjar det bli riktigt illa igen. Jag smörjer och smörger med mjukgörande och kortisonkräm flera gånger om dagen, men det hjälper inte. Kortison endast 2 gånger om dagen, enligt en sjuksköterskas ordination, hon sa visserligen 1, men nu när det ser ut så här så räcker inte det. Jag har ju haft det här förut, så jag vet vad det handlar om. Så som det ser ut nu så skulle jag behöva träffa en sköterska, eventuellt en doktor, så att jag kan få lite bättre grejer. Men vi får se när tiden tillåter det.

Nu skulle jag som sagt rusta till mig lite.

Ha en fin höstdag!

RSS 2.0