Praktikvecka

Alltså, jag fattar inte hur alla hinner med att blogga, fast de jobbar. Jag har jobbat normala tider under senaste veckan, och det har knappt funnits ett enda litet tillfälle till att blogga. Kanske har det funnits tid, men deffinitivt inte ork. Men det kanske ändrar sig, när man blir van vid att jobba hela dagarna, och göra allt som hör till. När det blir en vana, en rutin så blir det kanske inte alls lika jobbigt längre.
Nu har jag ju i alla fall gjort min vecka på lungkliniken på USÖ, en rätt liten avdelning, men det var intressant ändå. Har lärt mig många nya ord, lärt mig hur arkivet fungerar och självklart har jag även skrivit diktat. Men det är många olika saker att göra som läkarsekreterare, inte bara diktat som skrivs, utan man gör många andra saker utöver det. Jag har provat att göra en spirometri, dvs man mäter lungkapaciteten. Och jag fungerade som förväntat, så det var ju bra. Men det var rätt jobbigt, känns som att få andnöd när man ska blåsa ut all luft man har i lungorna. Men nu vet jag i alla fall vad det är, och hur undersökningen går till. Så här i efterhand så skulle jag velat vara med på en bronokoskopi, men det sa jag ju inte till om från början, och på en fredagseftermiddag så händer det inte så mycket när halva avdelningen går hem strax efter 12.
Den här helgen är alla barnen här, men Alex har inte en av sina bättre helger, han halkar väldigt lätt till i fel humör, och kan sitta och sura i evigheter, men när han väl är glad, så brukar det krävas väldigt mycket för att han ska ilskna till.
Har precis stängt av TV:n för dem, för de satt som klistrade vid den, och Theo som är helt tokigt förtjust i sin brorsa gjorde allt för att få hans uppmärksamhet, vilket han ändå inte fick. Så nu bestämde jag att han får försöka ägna lite tid åt sin bror, istället för att bara vara med Nathalie.
Alex sa för övrigt till mig här om dagen att han tyckte att jag skulle skaffa en bebis till, en som kunde vara hans menade han, en som han kunde ta hand om. För Nathalie får ju ta hand om Theo menade han. Så nu vill han ha en egen brorsa som ha kan ta hand om. Sa att han får tjata på Sara, hans pappas sambo. Men det lyssnade han visst inte så noga på.
Idag ska Alex hem, och nästa helg så åker vi iväg till Helsingfors, på kryssning. Ska bli skönt att komma iväg en sväng faktiskt. Hoppas att det inte ska vara så in i nordens kallt bara.
Ha en härlig söndag!

Praktik, dag 2

Jaha, så har man kommit hem efter andra dagen på praktiken. Är i stort sett helt nöjd. Det jag inte är nöjd med, är att jag inte kan vara där mer än en vecka. Hade ju gärna varit kvar där mycket, mycket längre. Har lärt mig himla mycket nytt, nya ord, och ett helt nytt sätt att skriva brev och så där på. Lyssnat på flera olika diktat, där man dessutom hör precis vad de säger, och det är ju helt nytt.
Igår så satt jag faktiskt mest och skrev diktat, som redan var skrivna. Där jag är, på lungmottagningen på USÖ, så har de inte fått datajournaler ännu. Så man skriver journalerna i en mall i word, och sen så skriver man ut det papperet, och lägger i journalen. Men det ska visst vara på gång med datajournaler.
Idag har jag skrivit lite diktat, som redan var skrivna, och så har jag stått i receptionen. Hade gärna fått prova att registrera själv, för att lära mig, men det tycktes inte vara tänkt så riktigt. Sen så har jag hållit på i arkivet, ta fram journaler och ställa tillbaka dem som doktorer och sköterskor är klara med.
Dagarna bara springer iväg, och jag tycker inte att jag hinner göra något när jag kommer hem. Imorgon bitti så blir det superstress... inte helt förtjust i det... Erik som är helt värdelös på att informera om att nathalie behöver gå på morgonfritids imorgon, för Erik ska iväg till Örebro och göra studiebesök på en utbildning som han tänkt gå. Och då ska han vara där klockan 8. Klockan 8 är den tiden barnen brukar vara på respektive ställe i vanliga fall. Inte har han talat om för dagis att Theo ska komma tidigare heller. Blir tokig. Tänk att man själv måste hålla reda på hälften av det han ska göra.
Snart dags för Theo att gå och lägga sig och sova. Måste bara leta rätt på en pyjamas åt Theo. Han hade visst kissat igenom den han hade på sig i natt. Undrar om det beror på att Theo var lat, och halvsov i soffan...

Kalashelg

Helgen som var nu, har ju varit en kalashelg. I alla fall på lördagen. Lite tomt var det att inte ha mina stora barn hemma, men det fick gå ändå. Lite kul var det att jag fick en hälsning från min kusin som bor i Frankrike, och att morbror Dennis kom hit. En annan positiv sak var att jag fick höra att min moster Ellinor, som opererat bort ena halvan av en lunga mår efter omständigheterna okej. Hon hade cancer i lungan, så nu hoppas vi på att det inte har spridit sig. Sorgliga besked har man ju kunnat ana, med tanke på att cancern var så pass stor. Men vi får hoppas att det går vägen nu. Morbror Dennis mår inte så vidare bra, så vi får se hur länge han orkar med. Men det var kul att han orkade med att komma hit i alla fall.
Kalaset var helt okej. Jag bakade mazariner. Tyvärr hann jag inte med att baka snoddas, som snälla Malin kom med förslag om. Men nu har jag ju ett jättebra recept att göra när Erik fyller år.
Vi har bokat kryssning, och det bär om ett par veckor. Vi åker till Helsingfors, och på måndagen, när vi kommer hem, så åker jag direkt från Stockholm upp till Östersund. Kunde inte åka på fredagen, för då gällde inte rabatten jag hade på kryssning, och dessutom så var det en specialkryssning, motorcykelkryssning. Visserligen kan det väl vara fint med motorcykel, men så fanatisk att jag vill tillbringa en hel helg med motorcykelnissar överallt klarar jag mig väldigt bra utan.
Snälla mamma ska vara barnvakt åt mina bustroll, som jag så klart kommer sakna som sjutton. Nästa helg kommer Alexander, han skulle egentligen komma den helgen vi åker iväg på kryssning, men det gick ju inget vidare, för då är vi ju liksom inte hemma. Så han kommer helgen som kommer nu istället, och det blir nog himla bra. Ska bli kul att se honom igen. Ska prata med Emma och höra om han och Leo vill leka någon dag.
Just nu sitter jag och dricker var choklad, och varvar ner inför kvällen. Imorgon börjar jag första dagen på praktiken. Bussen går 6:50 vilket i vanliga fall är den tiden som jag brukar gå upp. Så jag måste ju försöka komma i säng i vettig tid. Blir nog mycket att ta in imorgon. Nervös är jag inte, inte än i alla fall, men det hinner jag väl bli. Tänk om jag inte alls passar som läkarsekreterare? Som jag trott när jag suttit här hemma och försökt skriva ner sluddriga diktat? Jag får väl se hur livet som läkarsekreterare är, nu när jag får veta i verkliga livet.
Kollade på en bra film igår. Fantastic 4 - The rice of the silversurfer, eller som tv4 valde att kalla det: fantastiska 4:an och silversurfer. Hade inte trott att den filmen skulle vara så bra, men när jag fick se det, så vart jag genast sugen på att se än mer av filmerna. För det finns fler. Kanske kan hyra den via telia... får se hur vi gör.
Nähe, nu ska jag gå och slappa framför tv:n. Ha en fin kväll.

Tävlar om namnnapp!

När man har småbarn, som använder sig av napp, så går dessa åt, väldigt fort. De blir gamla, slitna, sönderbitna, och till sist så måste man kasta dem, när det lilla barnet inte ser, för då tycker han att det ska sparas på. Nu hittade jag passande nog en tävling, där jag kan vinna ett trepack namnnappar. Har tävlat om det förut, men aldrig lyckats kamma hem vinsten, tyvärr. Så nu ger jag det ännu ett försök, och jag hoppas verkligen på vinst.
Jag tävlar hos Barn-Ombord om ett valfritt 3-pack
namnnappar från namnnappen.se.
Var med och tävla här du också.

Diktat

Det här med diktat, kan ibland vara hur enkelt som helst, och gå jättelätt att höra. Men ibland är det helt hopplöst. Det är inte helt lätt att sitta och lyssna på gamla band, som de fört över och gjort om till datafil. Det är många gånger hemskt svårt att höra. Och det känns himla trist att nästan aldrig få till en journal, där man någonstans markerat att man inte hört vad som sagts. Detta gör ju att man funderar på om läkarna i dagens läge pratar tydligare? Eller låter det bättre där diktatet är inspelat direkt på datorn? För ska det vara diktat som jag lyssnar på nu, där många doktorer stönar i mikrofonen, eller mumlar fram orden. Hopplöst ju.
Har för övrigt övergett tanken om att komma in och göra praktik på något annat ställe än lungkliniken på USÖ. Det tycks vara en policy rakt över att inte ta emot praktikanter. Det skylls på att de inte har tid, att det inte finns plats och det är det ena med det andra med det tredje. Har pratat med min mamma, som i sin tur pratade med han som har hand om praktikanter på Lindesbergs lasarett, och jag hoppas verkligen att jag ska få praktik där då, för på USÖ tycks det som sagt vara hopplöst. Till nästa praktik så hörde jag från min lärare att jag var välkommen till Hallsbergs vårdcentral.
Om 20 minuter så är det bygglov, jag försöker skriva ett diktat, eller just nu skriver jag här, men innan jag vart så frustrerad, så gjorde jag nytta så att säga. Ett diktat började jag faktiskt skriva men stängde ner det, för det var hopplöst att försöka höra vad de sa. Läraren själv tycker säkert inte alls att det är några svårigheter att höra, men hon har säkert hört diktaten flera gånger, och känner igen och minns vad som sägs. Men för en annan är riktigt svårt. Inte får man gissa eller tro heller, man måste vara helt säker såklart.
På Lördag så blir det tårta och fika här, för att fira min födelsedag i efterskott, det blir nog trevligt. På torsdag ska vi försöka städa och få ordning på allt, så man slipper stressa sen. På torsdag så är dessutom Theo på dagis, och då går det ju lite lättare.
Jag tänkte att jag skulle baka någon form av småkakor. Någon som har förslag på enkla kakor, som går snabbt att göra? Just det Malin Bayard, jag pekar på dig lite diskret...
Nähe, ska försöka bli klar.
För den som ville veta, så fyllde jag 30, den 18/1

Shoppa igår

Igår vart det en ganska lugn och skön dag. Theo hade sovit lite på dagis, ute i vagnen, och det behöver han ju när han är där. Mat hade han ätit, spaghetti med köttfärssås. Vi var på marieberg en sväng. Erik fick sig ett par nya skor, vilket inte var en dag för tidigt, då de han har är spruckna och fula, dessutom så är skonsnörena alldeles för dåliga, de skulle ha bytts ut förra året, typ. Utöver det så fyndade han 3 stickade tröjor, för 160 kr på Jack&Jones. Det vart det till sist i alla fall, det var 70% rabatt på 2 av tröjorna, och på en annan så drog hon bort 100 kr, fråga mig inte varför... Men det var ju snällt. Sen så hade vi presentkort där på 250 kr.
Jag köpte ett par strumpbyxor, och ett par inlägg man kan ha i skor. Hittade en pyjamas till Theo, och även ett par tofflor. Såå söta var tofflorna, de föreställer en röd bil. Pyjamasen är i flanell, och rutig.
Skulle köpa pyjamas till Nathalie också, men det gick ju inget vidare, för jag hittade inget i hennes storlek. Idag var det inget dagis för Theo, han går bara 3 dagar i veckan nu, men 5 timmar åt gången.
Men en sak som jag reagerade på, är att om de inte får sova på dagis, så får de hämtas tidigare. Då blir det ju inte 15 timmar i veckan... För att de ska få ihop det med raster och så vidare. Har de så mycket barn, och så lite personal, så att de inte kan ta rast när barnen är vakna så kanske de borde anställa någon mer. Men det bestämmer ju å andra sidan inte de, utan kommunen. På Theos förra dagis, så hade de i alla fall inte de problemen. Hittar bara mer, och mer brister på detta nya dagis.
Idag blir det pannkaka till middag, kanske gör jag även lite soppa åt mig, men det får vi se. Jag får inte i mig mer än 2 pannkakor sen känner jag mig mätt, 2 timmar senare så är jag vrålhungrig.
Idag ska N gå på fritids till klockan 15, kul för henne. När hon kommer hem så är det dags att börja med maten. Idag är det inte jag som fixar maten, skönt det, pannkaka, och det kan jag faktiskt inte göra. Har försökt så många gånger nu, så jag har gett upp.
Skönt nu, när det inte är så kallt ute, för nu kan vi i alla fall hålla en inomhustemperatur på 17 grader, vilket känns som lyx.
Imorgon ska det veckohandlas, får se vart vi åker. Jag gillar ju Ica i Kumla bäst, men det gör inte Erik. Vi får väl slåss om saken :D.
Lite bilder:
Theo med sina nya tofflor, som fyndades för 49 kr.
Mina nya stövlar som jag köpte förut, men som jag inte hittade någon bild på,
här är i alla fall en nytagen bild på dem! Vad tycks?

Tävlar hos muppsan

Hej och hå!
Hittade till ett favoritställe när det gäller tävlingar. Minns inte om jag vunnit där förut, men jag vet att jag har hittat mycket roligt att tävla om där. Så nu ska jag köra ett rent tävlingsinlägg här.
Så om du är småbarnsförälder, eller kanske blivande, så tycker jag att du ska kika in.
Jag tävlar hos Muppsan om ett valfritt Alfons&Milla plagg från
Strössel barnkläder
Jag är med och tävlar om valfritt 3-pack
namnnappar från Namnnappen.se
Muppsan's blogg. Var med du oxå!

Jag vill ha nytt...

Kollade runt i bokhyllan för en stund sen. Hittade en massa pengar. Presenter från födelsedagar och julklapp. Genast så kom tankarna om att investera i nya köksgardiner, hitta mycket fina tyger, som jag skulle vilja sy gardiner av. Skulle bli jättesnyggt, det är jag helt säker på. Men så finns ju Erik, och han litar inte på att jag ser rätt när det gäller färger, och hur saker passar ihop, han tycker att hans mamma ska välja gardiner, för hon är minsann så bra på att se färger som passar bra ihop. Jag blir tokig, milt sagt. Minns hur det var när min mamma erbjöd sig att sy gardiner. Jag hade själv tittat på tyget, och sagt att det skulle passa jättebra. Men Erik trodde inte alls på det. När de väl kom upp, så tyckte han ju att det vart bra, men jäklar vad med rabalder det var innan.
Jag vill inte ha de tråkiga gröna kvar i köket längre, ja just nu sitter fortfarande julgardinerna där, men de andra, som brukar sitta i vanlig fall, är jag så rysligt trött på. Det är samma gardiner som satt i Eriks gamla lägenhet när han bodde själv i Örebro. Jag tror de satt uppe när vi bodde i Solhaga med, och nu med. Jag har snart kollat på de där jäkla gardinerna i 5 års tid, någon som fattar att jag börjar tröttna på dem?
Nähe, om ca 1 timme så ska jag börja med maten, helstekt kyckling ska det bli idag. Det var tänkt att vi skulle äta potatisklyftor till det, men jag är mer sugen på att äta potatisgratäng. Ska nog be Erik gå iväg och handla det istället. Då slipper jag ju dessutom att göra sås. Och grädden jag sparar på det, kan jag vispa upp, och så kan fixa varm choklad med vispad grädde och maschmallows.
Varm choklad med marshmallows

Klippt

Theo var ju  och klippte sig i fredags. Han var jätteduktig. Satt alldeles stilla när frisörskan kom med saxen. Och han vart jättefin. Efteråt så fick han en liten, liten dinosaurie för att han varit så duktig. Har en före och efterbild som jag ska göra iordning, och lägga in här, så ni får se min söta lilla kille nu. På tal om klippning så bestämde sig min dotter för att klippa sig igen, så nu har hon superkort lugg. Jag fick ju såklart rycka in och jämna till det, så nu ser hon inte klok ut, men, men. Inte jag som behöver gå till skolan och se ut så där, samtidigt som jag kan tycka att det är trist för henne som får se ut så i skolan.
Så här vart i alla fall sonen när han klippte sig, hos någon som kunde. Hur dottern ser ut kan ni kanske föreställa er... men luggen brukar ju i alla fall växa ut fort, så snart ser hon ut som folk igen.
Igår investerades det i en värmefläkt, och den var välbehövlig. Den har gjort att klimatet i köket vart ganska trevligt, när vi skulle äta middag, och när jag skulle laga den också för den delen.
Fick min beskurna del av äventyr igår, då jag fick byta säkring, och en propp. Strömmen försvann, och jag tog förgivet att det var en säkring som gått, men så var det inte. Så jag började undersöka och så bytte jag ut rätt propp. Kände mig så duktig efter det. Efter typ 5 minuter, när det inte var någon ström här nere, så vart jag nervös. Tänkte på fiskarna, tänk om de kvävs och så vidare. Men jag fick ju fart på allt, och det var väl för väl det.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, och sen får vi se vad resten av dagen erbjuder. Matlagning, som idag kommer bestå av helgrillad kyckling. Men innan jag ilar iväg till dagens bestyr så ska jag spela lite spel!

Ännu kallare

Nu börjar jag hata detta hus än mer... igår kväll så gick strömmen 2 gånger på 15 minuter. Lyckligtvis så höll det sig hela natten sen. Man blir hemskt nervös över akvariet. Går strömmen, så stannar pumparna, vilket i sin tur gör att vattnet inte blir syresatt, och då dör fiskarna. 11 grader varmt hade vi imorse när jag kom ner i köket. Inte ens mänskligt. Men hur man än bär sig åt så blir det inte mycket varmare. Ni må tro att vi öser in ved i öppna spisen, men man kan ju inte gärna gå upp en gång i timmen hela natten för att lägga in ved...
För att vi ska kunna sitta i köket idag, och äta en sen frukost så kommer jag ta ner ett element som står i dotterns rum. Annars kan vi inte sitta där.
Idag ska det bli god mat här hemma, blir nog fläskfilé, för den tinar nog snabbast, tror jag. Hade att välja mellan den och en hel kyckling, och kyckling brukar ta lång tid på sig att tina. Så om jag ska kunna vistas där så måste jag nog värma upp stället.
Shoppade fina skor här om dagen förresten. Tyvärr finner jag dem inte på bild på nätet. De är i alla fall bruna stövlar med lite nitar på, med kort skaft. Snygga, svinkalla... men det var väl det första som räknades?! Att de är snygga alltså. I vanliga fall brukar jag leta efter funktionella skor, kollade först på uggs, de såg så varma och sköna ut, men insåg att jag inte skulle kunna vistas ute, om det skulle vara det minsta blött om jag hade dem på mig. Så då fick det bli stövlarna. De är lite stora, så jag ska lägga i en sula i dem, så de blir lite varmare.
Igår kväll så shoppade jag även lite kläder på nätet, men inte åt mig själv. Men jag shoppade en massa fina kläder med mumintryck.
En blå tröja
En randig tröja
En mönstrad tröja
Byxor
Pyjamas
Jag tycker att lindex har mycket snygga kläder till barn, med just barnmotiv på. Sen brukar de hålla också, i alla fall de kläder jag köpt tidigare.
Nästa vecka ska vi nog bege oss in till Marieberg, och ta ut paketet, för det visste ni va? Att ni inte behöver betala postförskottsavgift och fraktavgift, om ni väljer att ta ut paketet på er närmsta Lindex butik? Tycker jag är kanonbra. När vi åker till Marieberg, så ska jag inhandla lite nyttoprylar till mig.
Hoppas att ni får en fin dag!

Idiotkallt

"Kalle om Nytt år och nytt tiotal:
Kul för A. Du får inte plats hemma hos mamma. Sätter man barn till världen så ser man väl till att de får plats..."

Det finns idioter till allt, har jag sagt många gånger, och här ovan finns det tydligen någon som endast läst ett inlägg i min blogg, och valt att döma mig efter det...
Alla barnen har inte eget rum, nej... för att det mellersta barnet enbart är här var 3:e vecka. Dessutom är övervåningen mycket dåligt planerad, skulle kunna gå att göra något bättre av det, och det ska det väl göras med, så småningom. När pengar börjar rulla in. Ingen lider av platsbrist just nu, yngsta sonen, har inget eget rum, men det behövs heller inte, då han tycker det är hemskt att sova själv i ett mörkt rum.
Men vad menar den här Kalle om att jag inte får plats hemma hos mamma? Klart han får plats här, han är prioriterad, och jag har aldrig någonsin talat om för honom att han inte får plats här. Har förklarat att det är lite trångt, men att det kommer bli bättre. Och han har full förståelse för det. Dessutom så vill han hellre vara med sin syster, så han sover endast i sitt eget rum.
Nä, idioter finns det till det mesta, och han ovan behöver inte göra sig besväret att komma tillbaka igen.
Men planen längre fram, är att flytta på lite väggar, och ta bort en garderobsvägg, och göra ett större badrum. Utöver det så kommer det fortfarande vara ett stort rum där uppe, som man kan bygga om, så att det blir två rum. Då finns det fortfarande 2 mindre rum kvar där uppe. Varav det ena ska jag och Erik flytta in i, och ha en garderobsvägg där istället.

Idag ska Alexander i alla fall åka hem, såklart kommer det bli tomt utan honom, men vad göra? Skolorna börjar, och Alexander vill hem till sin pappa, där han själv har valt att bo. Men när han kommer tillbaka nästa gång, så ska vi försöka hitta på nåt kul, vi har planer på att åka och bowla, kan nog bli kul för de stora barnen.

Just i detta nu sitter jag och grämer mig över vårat nintendo wii, som gav upp igår, efter att vi fick strömavbrott, eller rättare sagt en säkring gick. Bara att byta den, men efter att vi bytt den så ville inte vårat wii hoppa igång igen. Vi hoppas och tror att det är transformatorn som har fått sig en smäll, och gått sönder, ska tydligen inte vara helt ovanligt till dessa konsoller.

Är förresten med och tävlar hos millahoman, där jag ofta brukar tävla, tävlar om väggdekorationer, eller ett presentkort hos vimsa dekor för 400 kr, och så tävlar jag om ett hårborttagningskit. Skulle mer än gärna vinna båda två :).

Nu när man snart fyller jämnt, så har jag bestämt mig för att önska mig pengar till en kryssning. Att få komma bort från barn och annat som hör vardagslivet till i ett par dagar är sååå nyttigt och välbehövligt.

I natt var det kallt ute, och det vart kallt inne. Är förbaskat glad över att detta hus inte står uppe i dalarna där det skulle bli 40 grader kallt enligt aftonbladet (som jag iofs inte litar så mycket på). Här hemma hade vi, när vi vaknade hela 12 grader varmt i köket, hur varmt och skönt har ni hemma hos er?

Nytt år och nytt tiotal

Ja ni, jag fyller nytt tiotal i år, och det ska tydligen firas... vad är det att fira? Visst är det väl kul att fylla år och kanske få en liten present och så, men att få hit en massa folk, och servera fika vet jag inte om jag har så stor lust med... Med tanke på alla studier som gör sig påminda.
Gårdagens blogg fick ett ganska abrupt slut, det var inte tänkt så från början, det bara vart så. När den riktiga världen kallar på ens uppmärksamhet, så får datorn glömmas bort en stund. Och glömts bort har den gjort under nästan en vecka. Datorn har mer eller mindre varit orörd de senaste dagarna. Och studierna började igen igår, och jag har inte ens sett över dem, men det finns ingen tid för det. Och tokig blir jag snart. Jag undrar hur mycket skrik från en 2-åring som man kan orka med. Så fort man säger nej åt Theo så är det skrik och bråk. Jag vet inte vad jag ska göra, mer än att hoppas att det slutar snart.
Annars så har det varit en fin vecka, när jag haft alla barnen här, önskar att alla kunde bo här, men det finns inte tillräckligt med rum för det. Det finns tillräckligt med rum, om några år. Men om några år hoppas jag att jag inte bor kvar i detta svinkalla hus längre. För jag lovar, det är inte kul att gå upp på morgonen, när det är 20 grader kallt ute, när termometern här inne visar att det är 14 grader varmt. Detta leder ju såklart till att man pälsar på sig kläder. Så just nu sitter jag i osmakliga kläder, eller vad sägs om ett 2 nummer för stor fleeströja, mörkblå med fula mönster på magen?
Nähe, nu kallar det verkliga livet igen, med barn som gnäller och slåss....

Alla barnen!

Nu är alla barnen hemma hos mig, jag är superstressad och vet inte hur jag ska hinna med allt som jag borde hinna med. Skolan börjar egentligen precis just idag, men hur lätt är det att vara i skolan, när alla barnen är hemma och rycker och sliter i en så fort man ska göra något? Inte så där jätte lätt att lyckas skriva ner diktat då kan jag lova. Men det är ju inte så lång tid, men stressen tränger sig ändå på. Så mycket som borde göras, men som inte görs. Lyckligtvis så har jag bara en inlämningsuppgift som ska göras den här veckan, en presentation i power point om ergonomi. Förra inlämningsuppgiften i just power point i IT, fick jag faktiskt VG på, det hade jag aldrig trott.
I förrgår så var vi ute och åkte pulka, och tanken med den här dagen är att vi ska göra det även idag. Men det är bara så tråkigt att Erik inte vill följa med, och det är hemskt jobbigt att släpa upp ett barn för en backe i en pulka. Det gör att man inte orkar vara där så länge. Men idag är det ju inte så kallt, så kanske kan man få med sig Erik? Ska i alla fall göra ett gott försök. Hade jag haft pengar hade jag köpt en bob till ungarna, men de kostar ju så in i nordens mycket, så man blir nästan mörkrädd. Kollade för skoj skull igenom blocket, hittade en ny i butik, 350 kr. Det var visserligen inte så dyrt, men då kan man ju fundera på vad det är för kvalité på den?
Jag ska i alla fall försöka få fatt på en pulka idag, helst av allt skulle jag vilja få fatt på ett par skor åt mig, men det får vänta tills man får pengar. Utöver det så ska jag komma ihåg att skriva ut min studieförsäkran och skicka in den till skolan, så att jag kan få pengar från CSN igen. Men innan jag gör något annat så ska jag dricka upp kaffet. Fått i mig halva koppen på en halvtimme, behöver jag säga att jag är en långsam kaffedrickare?
Nyåret var i alla fall trevligt, åt middag hemma hos Emma, svägerskan alltså, och hennes familj, kollade på raketer som en massa annat folk sköt, och vi fick vara publik, helt gratis :). På kvällen spelade jag och Emma uno, med blandad framgång, kan man kanske säga ;).

RSS 2.0