På tal om att sova...

Jag skrev ju om Theos sovande, och visst, är barn små, så har jag länge sagt att de ska få sova tills de vaknar. Men om de sover så att de inte vill gå och lägga sig på kvällen, och sen vaknar vid 5 så tycker inte jag, och ingen annan heller i huset att det är så kul. Gå och lägga sig på kvällen är i vanliga fall mellan 7 och åtta, men när den lille plutten vägrar somna före klockan 22 så är det inte så himla kul. Tycker inte att två-åringar ska vara vakna så länge. I alla fall inte om det är vardag. Det hade väl varit en helt annan sak om han hade sovit middag i 2-3 timmar, och ändå velat sova på kvällen. Men nu har han fått sova i 1½ timme, och han tycks inte vara speciellt trött när vi väcker honom, så jag tror inte att vi gjort något som är alldeles galet. Går barn sen på dagis, och sover långa eftermiddagslurer så är det en helt annan sak, för att vara på dagis långa dagar ger mer intryck för hjärnan.
Nu låter det som om jag försvarar mig, har lätt för att sätta mig i den ställningen. Så fort jag får kritiska kommentarer så blir det liksom taggarna ut på en gång. Men bättre nu än vad det har varit, förut vart jag rent ut sagt skitarg så fort någon sa nåt om mitt sätt, eller om något jag tyckte.
Idag har vi varit hemma hos svärföräldrarna, och där fick vi middag. Smakade bra, kokt kyckling med ris och currysås. Smakade ruskigt gott, efteråt så fick vi såklart kaffe, och Lasses misslyckade kaka, att den var misslyckad var det nog bara han som tyckte, för vi andra tyckte att den var jättegod.
Just nu kollar jag på film, borde sitta kvar i soffan och göra det, men så började jag blogga under nyheterna, och filmen hann börja innan jag var klar, så nu vart jag sittande här, men jag lovar, jag ska strax sluta.
Tur att jag får lite extra pengar när studielånet kommer, har hittat mycket kläder som jag gärna skulle klä mig i.
NÄhe, filmen var det!

Sovmorgon, glöm det!

Jag drömde i mitt stilla sinne om en Theo som skulle sova till klockan 8. Jag drömde om sömn i natt, helt utan avbrott, och så drömde jag att jag skulle få vakna utvilad, en stund före Theo. Men det var just det, en dröm.
Verkligheten vart en helt annan, där vart jag väckt vid klockan 6, jag fick vakna flera gånger, och bli väckt av Theo. Många gånger har planen funnits på att slänga bort alla nappar, för de är hopplösa att hålla reda på, och han lyckas slarva bort dem mitt i natten, i sömnen, och jag hittar dem inte. Jo, på morgonen när jag bäddar hittar jag dem, men då är det ju för sent. Kunde det inte räcka med att han har sin trasa?
Denna lördag vet jag inte vad den har att erbjuda, jag sitter just nu här och bloggar, dricker en kopp kaffe, och barnen kollar på barntv. De sitter tysta och snälla som ljus.
Vi åt god mat igår, helstekt fläskfilé i ugnen, och klyftpotatis till det. Från början tänkte jag göra sås själv, men så glömde jag köpa med mig "såsgöraringredienser" så det fick bli en totalt och helt onyttig bearnaisesås - pulvermix såklart ;). '
Idag ska Erik försöka få upp mer staket, vi får väl se hur det går... själv tycker jag att det är så enormt tråkigt att sitta här inne och göra ingenting, önskar att jag kunde få upp det där staketet, men tyvärr så kan jag inte det... stackars, stackars mig.
Vad jag ska roa mig och barnen med har jag ingen aning om, känns som att det blir en lååååång dag det här, klockan är bara 9:30, och jag har inga idéer alls.
Hoppas att ni får en rolig dag!

Sitter i soffan

Sitter här i soffan och gör inte så mycket, förutom att blogga och glo på tv då. Erik har börjat med den fula ovanan att han lägger upp fötterna på min stol, som jag brukar sitta på. Och då känns det ju helt plötsligt som att jag inte är välkommen att sitta där längre. Han säger ju såklart att det inte är menat så, men så känns det ju. Känns som att jag kommer ivägen, så fort jag ska åt min dator. Så nu sitter jag här i soffan med datorn, då slipper jag känna mig ivägen.

Har fått lite snuva jag också, men inget ont i halsen, bara snor som rinner, konstant. Börjar tro att jag är allergisk, för det är ingen annan är det. Men det lustiga är att det kom så hastigt och lustigt. Känner mig inte sjuk för övrigt. Inte vet jag vad jag är allergisk heller, kanske katten? Skulle ju vara trist om jag skulle få göra mig av med den. 

På fredag ska vi byta till oss en lysrörsarmatur, mot en korall i vårat kar. En korall som vi länge velat göra oss av med, så mig gör det inget att den försvinner, men jag kommer tycka lite synd om våra stackars clownfiskar som bor där. De har till och med lekt där en gång... kanske fler, fast jag inte har sett det. 

Åt för övrigt jättegod mat idag, som jag fixade i ordning efter att jag fått lite inspirations från Millas blogg. En matblogg, för den som undrar. Skulle gärna göra en länk, men det funkar inte med google chrome. Det vart hur som helst kycklingfile kryddat med salt och peppar och så lindar man in dem i bacon. In med det i ugnen på 225 grader ( det stod egentligen 175 grader, men jag skulle göra klyftpotatis också, och då skulle det vara lite varmare). En halvtimme senare var det klart, klyftpotatisen blir klar lite tidigare, men det gjorde inte så mycket. Till det serverades helt vanlig beasås, gjord med pulver :D. 

Nu ska jag nog sätta mig och mumsa i mig lite glass, vart så sugen på det. 

Ha det gott!

Vet ni vad?

Jag hittade overall med samma funktioner som den andra dyra som jag pratade om... Känns himla bra, denna var dessutom aningens billigare, så det lutar åt att det blir en sådan, fast kanske lite längre fram. Theo behöver rejäla stövlar/kängor också, de sa på dagis att de han hade var trånga i benen, och det kan jag hålla med om, för man kan inte stoppa in byxorna i dem. Men när vi köpte de stövlarna så var det hopplöst att få på dem över huvud taget. Så fånigt, foten går i, och passar, men nu är benet för tjockt istället, eller så är skaftet på stöveln för smalt. Men jag har å andra sidan svårt att hitta stövlar till mig själv, hittar inga som passar, så att jag kan knäppa dem, mycket, mycket fånigt. 

Just nu ligger Theo och sover sin skönhetssömn, han var jätte trött när han kom hem. Men nu har vi bestämt att han får dra ner lite på middagsvilan, eftersom han tycker att han ska vakna vid 6 varje morgon. Jag tycker att det är för tidigt ;). Och är man snart 2 år så kanske man inte behöver sova middag i 2,5 timmar, som han kan göra vissa dagar. Ska nog minska ner till någon timme, 1½, svårt att veta precis när han somnar, eftersom han somnar själv i sin säng. 

Tråkväder idag, Erik hade funeringar på att börja med staketet, men det vart inte mycket med det, eftersom regnet behagade att ösa ner. Han är för övrigt iväg och hämtar N i skolan. I morse fick vi skjuts, för att det regnade så, snällt tycker jag... då slapp jag ge mig ut i värsta regnet. Theo hade dessutom inte sina regnkläder hemma, utan de var på dagis. 

Nu ska jag fundera vidare på overaller... å mössor, å vantar, o rejäla skor!
Jag kan ju iaf trösta mig med att N kan ha samma vinterkläder i år som hon hade förra året, ett STORT plus!

Shopping

Idag vart det en tripp till marieberg. En grind till staketet var vi ju tvugna att ha, men vi hittade ingen som var riktigt likadan som staketet, men vi hittade en liknande, så jag tror att det kommer bli bra i alla fall. Nu ska bara staketet upp också... Får väl se när vi sätter igång med det. Vi passade även på att handla på coop, i reklambladet där ifrån så fick vi en rabattkupong på 20 kr, tyckte det var lika bra att utnyttja den. Köpte även på oss en massa kyckling, lite bröd inhandlades också, och lite sådant där vardagsgrejs. Nathalie fick förresten ett par nya skor. Behövs nu till hösten, då hennes gamla har då dålig kardborre att de bara går upp hela tiden. Så nu fick hon ett par nya, men den här gången ville hon ha snören. Får se hur lång tid det tar innan hon tröttnar på att knyta. Köpte sådana där "krulliga" skosnören att sätta i skorna, om hon hellre skulle vilja ha det.
Innan vi åkte hem stannade vi på max och åt, vart mätt en stund, men nu är jag hungrig igen... ska nog ta mig en smörgås eller två om en stund. 
Fotboll på tv, kan inte påstå att jag är nämnvärt intresserad, trots att det är Sveriges damer som spelar... Har aldrig gillat fotboll, och kommer nog aldrig att göra det heller, tyvärr. Men alla kan väl ändra sig, får se om jag gör det någon gång.
Var in på hm och kappahl och kollade vad de hade att erbjuda i vinterklädväg, men det var inte mycket. Svårt att veta vad man ska leta efter också. Skulle gärna vilja veta vad "alla andra" köper för bra vinterkläder till sina barn. 
Finns en overalls om jag skulle vilja ha, men Erik är lite anti mot just den, på grund av det höga priset, och jag förstår honom... Men jag tänkte att Nathalie kan fortfarande ha de vinterkläder som hon fick förra vintern, så åt henne behövs det nog bara ett par nya skor. Till Theo behöver vi väl lite av varje, men mössan hoppas jag att han fortfarande kan ha. Skor behöver han med, och vantar, hoppas jag lyckas hitta ett par som är lätta att få på, och som håller borta mycket vått... 

En liten bild på en blåbärsplockande son tänkte jag visa i alla fall:


Hoppas att ni haft en bra kväll!

De utlovade bilderna

jag var ju faktiskt framme med kameran igår, och tänk att jag kom ihåg att ta med den till Linde också. Lite kort på fina blommor tog jag, mamma har mycket fint i sin rabatt. 

Men nu är det vardag igen, och man ska ta tag i det som ska göras igen. Jag ska bland annat roa mig med att ta hand om lite tvätt. Har en hel påse med strumpor som bör paras ihop, men det är ju så himla tråkigt... Här om dagen så hjälpte Nathalie mig med att vika ihop ett stort lakan, hon är så duktig min stora tjej. Dessutom så tyckte hon att det var kul... så det kanske vi kan roa oss med fler gånger. 

På söndag ska jag kika på film, då visar de den svenska filmen Gangster med Mikael Parsbrant. 

Nähe, bilderna var det ju :). 

Nathalie

Alex, som alltid tokar sig framför kameran.

Mammas Lortgris 



det får vara allt för nu, annars har jag ju inget att visa sen ;). 



Dagstripp

Hem till mormor och morfar gick jättebra. Alla var tysta och lugna i bilen. Väl framme så bestämde sig de stora barnen för att vara ute och leka, sen gick de till sin kompis Lina. Och där stannade de under hela tiden som vi var där. Så mormor och morfar fick inte träffa dem så mycket ändå... Theo gick så klart inte till någon kompis, men han tog några promenader med morfar, kramades med mormor, åt en hel massa blåbär. De som vart kvar fick vi med oss hem. Nathalie fick med sig en massa plommon hem, så hon får ta med sig några till skolan imorgon. 
Tog såklart en massa kort, men orkar faktiskt inte lägga in korten nu. Sitter och väntar på att en sak ska bli klar på facebook... snacka om att datorn styr mitt liv... 
Erik ligger och halvsover i soffan, och jag borde gå och lägga mig, imorgon är det som sagt dagis och skola som gäller, och då måste man ju gå upp tidigt också. Kul, nej... får se när Theo tycker att jag ska kliva upp imorgon, idag fick jag ju ingen som helst sovmorgon... suck och stön. Trodde jag skulle få det eftersom han inte somnade förrens vid nio igår... Ack så jag bedrog mig. 
Nä, dags att krypa till kojs!
Gonatt alla!

Snart åker vi!

Snart åker vi mot Lindesberg, en tripp på en timme ungefär. Tar en stund att åka... Men förhoppningsvis så kommer theo att sova i bilen, och jag ska göra mitt bästa för att vara pigg, men just nu känns det som om jag skulle kunna somna vilken minut som helst. Vart nämligen väckt vid 6 i morse... Fattar inte vad ungen ska upp så tidigt att göra... *gäsp*. 

Innan Alex åker hem till sin pappa så ska vi stanna till hos mina föräldrar, de tyckte vi kunde komma dit, och det är ju inte så där ruskigt ofta som jag träffar dem. Så vi ska fika lite där. 

Märks att Nathalie och Alexander börjar få nog nu, de är båda trötta på varandra och ger varandra tjyvnyp så fort de hinner och kan. Äkta syskonkärlek. Dessutom så har båda drabbats av plötslig dövhet, för när man säger åt dem så hör de inte... 

Nu ska jag packa ner lite tillbehör till Theo, lite torra blöjor och en mugg som han kan dricka ur. Sen måste jag leta på Tutte och Trasa... eller taaasaaaa som Theo själv säger.

Hoppas att ni får en trevlig dag!

Slöblogg

Har inte mycket till inspiration till att blogga, eller så är det tiden som inte tillåter det. När man har alla 3 änglarna hemma så tar tiden snart slut. I alla fall för mig, jag förstår inte hur många andra hinner med allt, inklusive att blogga... Men kul har barnen haft idag, de har skojat och busat allihopa. Theo är störtförtjust, för hans brorsa är här. Det blir en blick på Theo som är full av beundran. Man verkligen ser att han tycker att hans bror är det häftigaste som gått i ett par skor... 

En annan sak som jag la märke till idag är att N och A är precis lika långa. Och då menar jag precis. De är inte lika gamla... Nathalie är 8 år och 1 månad. Alex är 6 år och 5 månader. Men ändå är de preics lika långa. Det märks att Alex fått mycket från min sida av släkten, han är väldigt lik min riktiga farfar. Nathalie är mer lik på sin pappas sida, där är de flesta korta, därav att Nathalie är kort. Nathalies farmor är 1½ huvud kortSare än mig, det var hon i alla fall sist jag såg henne, men det var ju rätt många år sen nu. 

Snart ska jag dra mig mot sängen, imorgon ska jag försöka hinna med att ta kort på alla barnen, vi ska ju ändå till Linde, så det kanske kan vara kul att ta med sig kameran dit, man vet ju aldrig, man kan ju hitta nåt att fotografera. 

Vi har varit lite duktiga idag också. Erik har lagt upp stegar på taket, så den dag som herr sotare kommer hit och ska sota så kan han i alla fall inte klaga på att vi inte har några stegar upp till taket som inte sitter fast och så vidare. Så det har han grejat med idag. Jag har skurat ugnen. Jag skulle göra sockerkaka, och tyckte att det luktade konstigt när jag drog igång ugnen. Öppnade luckan och det var rökutveckling... kul, kul. Skrubbade eländet 2 gånger, drog ut plåtar, falsar och tog loss grillen, så att jag kunde göra rent i taket på ugnen med. Det vart rätt bra till sist... men det som verkligen är fastbränt sitter där. Jag testade med såpa, utan att lyckas att få bort det som var fastbränt. Någon som vet nåt som funkar jättebra? Tänkte använda sådan där speciell ugnsrengöring, men såg att den var frätande och att man inte skulle andas in ångorna, och jag hade ju barnen hemma, så den tordes jag inte använda. Någon som vet om den funkar bra, eller har någon nåt bra husmorstips? Så som i förra inlägget kanske? ;). 

Nähe, nu får ni sova så gott, för det ska jag försöka göra, i några timmar. Hoppas att Theo inte behagar väcka mig klockan 7 idag igen *gäsp*.



Hurmor eller "riktig kvinna"?

LÖRDAG, AUGUSTI 22, 2009

Husmor eller "riktig kvinna"?
Jag hittade det här inlägget hos en blogg som jag läser dagligen. Vill ni läsa den så hittar ni den här. Handlar om huruvida du gör som husmödrarna gjorde, eller om du gör som dagens kvinnor - vem är du av dessa två? jag är nog faktiskt husmor...


Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips :
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger duändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips :
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips :
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då.
Upprepa efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:
För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????

Fullt hus

Blir det om några få timmar, för då kommer Alexander, så då blir det fullt ös här hemma. Innan dess så tänkte jag att theo skulle hinna med att sova. Själv skulle jag behöva duscha, är lortig som få, känns det som. Har städat och plockat lite här hemma under dagen när theo varit på dagis. Snart måste man iväg och hämta Nathalie också... Tänk om barnen kunde hämtas samtidigt, vad bra det skulle vara då. Men nu får man hatta fram och tillbaka hela tiden känns det som. Kommunen är inte speciellt smarta, den saken är ju klar i alla fall. 

Theo smällde nyss i sig en stor banan, och nu tjatar han om välling, han vill nämligen sova middag. Och det är ju bra att han erkänner att han är trött, brukar ju inte barn erkänna... Fast de kanske bara förnekar det när de börjar bli äldre. 

Theo kollade nyss på hannas hjälptelefon, och det var tydligen jättekul, för han satt här inne och skrattade. 
Nähe, nu måste jag sätta fart med lite göromål här hemma. 

Theos Dagis

Tänk att jag aldrig lyckas lära mig att kalla dagis för förskola... Det ligger inte så rätt i munnen av någon anledning. Jag vet mycket väl att det heter förskola och inte lekis... Men dagis är lättare att säga. 
Theo trivs mycket bra på sitt dagis, och har hittat sin plats väldigt fort. Så fort vi kommer dit så går han iväg och leker. Han har inte tid att säga hej då till mig. Han går till sandlådan och gräver, eller leker med en traktor. När man kommer och ska hämta honom får man nästan dra honom därifrån, han vill inte alls gå hem. Men det är väl klart, de har ju massor med roliga saker där, klart man inte vill gå därifrån då efter 3 timmar. Tror att det skulle passa honom allra bäst att få vara där 5 timmar om dagen, men nu har de ju gjort om systemet så nu får man inte välja att ha det så längre. 
Så här ser Theos dagis ut:
Förskolan Växthuset Berga i Fjugesta


Nu ska jag ge mig ut i köket och ta hand om lite disk, vi har fuskat lite med det de sensaste dagarna. 

Kan även meddela att allt med csn nu är fixat, behöver inte fixa in flera papper. Nu måste jag bara krångla lite med sj och skaffa mig ett tillfälligt studentkort, för annars lär jag inte få åka på studentbiljett till Östersund. Men det ska nog inte vara några problem. Ska ringa och be om intyg från CSN också, har begärt det från skolan... Men jag tänkte att jag skulle gardera mig och ha från båda, så att de inte kan säga nåt... 

Provade en god glass idag:

2285
Riktigt, riktigt god!! 

Nu är det klippt

Theos hår alltså. Farmor och farfar var snälla och betalade det, så nu ser Theo så söt och fin ut så. Fast jag tycker om hans rufsiga lite långa hår också. Nu ligger han och sover sen några timmar. Han ville ligga och mysa med mig en stund innan han somnade, och så skulle vi pussas och kramas och till sist så skulle jag bädda ner honom. Fast i min säng. Han såg så bedjande ut i blicken  när han pekade på min säng, så jag hade inte hjärta att säga nej... Jag är nog en vekling till mamma egentligen...

Nu på kvällen har vi kollat på friidrott, intressant, om man är sportintresserad, vilket jag faktiskt är, i alla fall när det är just det - friidrott. Denna dag har annars varit ganska lugn. Förutom att grannen kan ha lite märklig musiksmak. Från att lyssna på skrikhårdrock på hög volym, när vi skulle sova middag till att lyssna på lugnt och vackert pianospel en liten stund senare. Men på tal om att han spelade musik så gjorde det mig inte så mycket, hörde ju inte hela, fick ju lyssna på det som trängde igenom stängda fönster och väggar. Theo somnade fort, och det var ju huvudsaken. 

Imorgon ska Nathalie ta kort i skolan, blir kul att se på resultatet sen. Ska se vad jag ska sätta på henne för kläder imorgon, något fint ska det väl bli i alla fall. Får väl anpassa det lite efter vädret. 

Nähe, nu ska jag faktiskt gå upp och duscha av mig, sen så ska jag gå och lägga mig i min sköna säng. 

Hoppas att ni haft en bra dag!

Grannen e Kändis

Det ni, våran granne är kändis!! Och det är sant, på riktigt. Tänk att det bor en kändis just bredvis oss, och i lilla Fjugesta. Det är en världskändis dessutom, de har turnerat i hela världen. Vilka jag pratar om? jag pratar om ett band, hårdrock å det grövsta, The Haunted. Nu bor vi förvisso inte granne med hela bandet, utan bara med bassisten och hans sambo. De är gifta, och har inga barn, mig bevetligt i alla fall. De är faktiskt en rätt normal familj.


Det är han i mitten, Jonas som är våran granne.

Lite skvaller från mig, inte ofta jag skriver om sådant.

Jag har försökt att få tag hon som har hand om min utbildning idag, men utan att lyckas. Hittade nu ikväll ett annat nummer som jag inte hittat förut. Jag behöver veta hur länge vi ska vara på vår utbildning på torsdagen i Österund. Jag måste veta för att jag ska kunna boka ett tåg hem... 
Måste kolla upp lite grejer med csn också, om det är nåt mer jag ska skicka in förutom studieförsäkran. 

Åt god mat idag, fläskkarre, helstekt i ugn och till det potatisgratäng. Det är så bra att ha varmluftsugn, så att man kan göra flera saker samtidigt i ugnen, och så kan man ställa det vart som helst också. 

Nu börjar det bli kväll, ännu en gång, Theo har precis kommit i säng. Han har skaffat sig en dålig vana, vilken är att han gör i blöjan lagom när vi lagt honom i sängen. Och då går han naturligtvis upp och vi måste byta blöja, och så måste vi lägga honom på nytt. 

Jag vet inte hur jag ska göra med Nathalie och skolan, skolan är jättebra, men de tycker att man ska följa med sina barn till skolan. Och det är väl förvisso jättebra, men Theo ska vara på dagis klockan åtta, och ska jag åka med honom till dagis först så får jag åka en rejäl omväg för att ta Nathalie till skolan efteråt, hon börjar ju en halvtimme senare. Jag måste prata med skolan och fråga om det är okej att hon kommer runt tio i åtta. Nathalie blir nämligen jätte trött av att ta den långa omvägen med en lång uppförsbacke. Åker man med henne först till skolan så kan man åka rakt på dagis genom skogen. Får se vad de säger om det. 

Vet inte vad det är med mig idag, men jag är jätte trött. Och så har jag känt precis hela dagen. 

Hoppas att din dag varit bra!  


Idag är vi trötta!

I alla fall jag och Theo, vi ville inte alls gå upp när klockan ringde, och det gjorde vi förvisso inte heller. Klockan ringer 6:45, men vi låg kvar en halvtimme extra och gosade oss. Såååå mysigt var det. Men när klockan vart 7:15 så tyckte plutten att det var dags att vakna till ordentligt. Frågade då om han ville gå till dagis, och ungen studsar upp ur sängen, från att ha sett rätt trött ut.

Snart är klockan 11 och vi ska gå och hämta plutten. 

Återkommer med mer uppdatering senare idag, ska faktiskt försöka få med mig kameran så jag kan ta lite kort på lite allt möjligt idag :). Vart lite inspirerad när jag läste en gästblogg hos bambi.

Vilket lopp!

Usain Bolt, han är duktig han... 9.58, helt otroligt. Kände mig nästan euforisk när jag såg loppet. 

Sitter och letar overall till Theo, har visserligen en här hemma, men det känns inte som att den är så där överdrivet bra. I vintras hade han en rejma tec overall, som var helt superb. Känns som att han måste ha en ruskigt bra overall som står emot mycket  väta nu när han går på utedagis. 
Men än är det ju långt ifrån vinter, så jag är rätt tidigt ute ännu. Hittade en ruskigt snygg overall, som jag skulle vilja ha till honom, men den kostar på tok för mycket. Det känns lite motigt att ge 1500 för en overall som bara används en vinter. Visserligen så kan denna användas från tidig höst till sen vår... har jag läst. 

Är fortfarande trött, fast jag sov middag, men det har väl sina förklarliga orsaker. Är man inte van att inta alkohol och råkar dricka mer än vad man tänkt från början, så blir det så. Det skumma med "dagen efter" är att jag blir så enormt hungrig, jag kan äta ungefär hur mycket som helst, känns det som. Det känns konstant tomt i magen. Får se vad jag stoppar i mig innan jag går och lägger mig, rester från tidigare middag kanske?

Nu ska jag sätta mig vid tv:n sista stunden jag ska vara vaken... i morgon är det dags att gå upp igen, dags att ställa klockan. På tisdag börjar Nathalie skolan igen, 2:a klass... vad tiden går... 


Gick av stapeln!

Det gjorde den stora kräftskivan igår. Som var mer ett knytkalas än en fest... Alltså alla tog med sig vad de själva skulle ha... blir bäst så när man inte är super rik... Men festen vart väldigt trevlig, barnen hade roligt, Theo sov så gott, han fick sova i min säng, vart lugnast så... Kräftor åt vi, som erik kokade om igår, de vart jättegoda faktiskt. Smakade lagom mycket salt och jättemycket dill, precis som de ska.  Vi trodde att det skulle smaka hemskt, men det gjorde det inte. För själva lagen luktade inte lika gott som den förra gjorde, som det var mer salt i. Den här luktade mer öl, så vi trodde att det skulle smaka sämre, men så var det inte. 

Nathalie sov länge idag, men det gjorde inte Theo. Jag kom inte i säng förrens vid 3 igår kväll, och Theo tyckte att det var dags att vakna vid halv åtta tiden. Men i gengäld så fick jag sova middag i ett par timmar, skönt det. Just nu ligger Erik och sover lite middag. Om jag var bakis? Nä, faktiskt inte. Inte mer än att jag var förbannat trött... men det beror väl mycket på att jag inte sov så mycket.

Nu vill Theo ha min uppmärksamhet, ha de gott så länge!

VM har börjat!

Kul, nu lär det bli friidrott för hela slanten, hela dagarna i ca 9 dagar framöver. 
Jag pratade med arbetsförmedlingen igår, och de tyckte inte att jag skulle behöva komma in på någon praktikplats, eftersom jag snart börjar plugga. Så nu kan jag inrikta mig på att söka jobb... hur många jag nu kommer att söka, när jag snart ska börja plugga.

Strax ska jag gå ut i garagerummet och göra i ordning. Har en ullmatta där ute som är lite fläckig, ska försöka skrubba bort fläckarna, och bädda lite där ute, för det står nämligen en säng där ute också.  Tyvärr så finns det ju inget golv där ute, ligger bara tjocka spånskivor där. Inte vi som valt, men den dag vi får pengar så ska vi lägga in ett golv där, men det lär väl dröja ett tag, tyvärr. 

Theo väckte mig klockan 7 i morse. Och vid 3 i natt... suck... är rätt trött nu... Erik sov till 10 i förmiddags, men han var å andra sidan vaken rätt länge och kokade kräftor, eller rättare sagt kokade om dem. 
Ikväll ska vi ha kräftskiva, så egentligen har jag att pyssla med hela dagen. Ska städa av på lilla toaletten så att den är ren och fräsh. Inte för att den är speciellt lortig, men det ser väl bättre ut om den är riktigt ren. Ska även tända lite ljus så att det luktar gott där inne sen. 

Nähe, nu ska jag sätta igång med dagens sysslor!


God Morgon!

Så var det torsdag, i dag töms soporna här omkring, om det var någon som ville veta... 
Vi håller på att göra oss i ordning för att gå till dagis med Theo. Eller åka, för det blir nog en cykeltur. Går så mycket fortare. Ca 10 minuter istället för 25 minuters promenad. Promenad kan ju visserligen vara skönt, men inte på fastande mage. För även om jag känner mig hungrig så har jag ingen större matlust den här tiden på morgonen. Men det kommer nog, så snart rutinerna kommer igång. 

Här är det bara 12 grader varmt nu på morgonen så Theo får ta på sig en tunn mössa, för säkerhets skull, vill inte att han ska dra på sig någon värre sjukdom nu direkt i början. När vi lämnat Theo på dagis så ska jag iväg till Eriks morfar en sväng och hjälpa honom med datorn. Kan nog snart starta supportfirma för pensionärer :D. 

Nähe, dags att dra på theo mössa, tröja och allt sådant där, släpa fram cyklar och allt sen ska vi pysa iväg. 

God morgon på er!

Hjälp mig, snälla!!!

Jag behöver lite hjälp... har en hall där uppe som inte är så himla kul. Någon som har en idé om vad man kan göra för att det ska se lite mer hemtrevligt ut där? 
Lampan i fönstret står numera rakt, men den passar ju inte in där. Gardiner är skitsvårt just där, för det är svårt att få upp beslag till gardinstängerna i väggen. 
Balkongen utanför ska göras i ordning, en vacker dag ;). 

Självklart kan man ju göra allt jättefint, om man nu har massa pengar, men när vi inte har det så kanske man kan piffa till det för en billig penning - läs nästan gratis. 

Så här ser det ut nu:



Har lite glädjande bilder på lilla toaletten, nu har vi fått dit dörren:


Och inuti ser det ut så här... 

Obs, fisken ligger inte där för att vara snygg, utan för att jag ville retas med min söta sambo :-D.



Det gick jättebra!

Theo hade det jättebra på dagis! Han trivdes som fisken i vattnet, fanns mycket att plocka med, flera stycken gungor och traktorer som han älskar! Så han lär vara nöjd ett tag. Men kommunen har börjat med nåt väldigt dumt. Alla förskolor ska bara ha de så kallade 15 timmarsbarnen mellan 8-11. Förut så fick man välja om man ville ha barnet där alla dagar, eller om man ville ha dem där 5 timmar 3 dagar i veckan. Men då började de ta ut en lunchavgift på 25 kr för de 15 timmarsbarn som åt lunch på förskolan. Då var det någon som klagade på det, och det gick vidare till skolinspektionen. Det ledde till att de tog bort den avgiften, och nu helt plötsligt så får man inte längre välja vilka tider man vill ha barnet på förskolan. Värdelöst!!!
Det är så värdefullt för små barn att få äta lunch runt andra barn, fram för allt så äter de oftast mycket bättre, kladdar mindre och lär av sina vänner. Men nu tar de bort den möjligheten för 15-timmarsbarnen. En annan fråga jag ställde mig förut var varför 15 timmarsbarnen skulle betala för lunchen. Kostade lunchen mycket mer för de barnen? Fick de bättre lunch än de andra förskolebarnen? Gissningsvis inte, bara ett sätt att mjölka pengar från föräldrar som redan har det dåligt ställt. Jädra byråkrati. 

Har vikt kläder idag, eller nu på kvällen så gjorde både jag och Erik det. Gick fort. Imorgon ska den bäras in i garderoben. Kan inte göra det nu, när barnen ligger och sover, då vaknar de med all säkerhet. 

Angående toaletten här nere så sitter nu dörren på plats, det gör även hållaren till toalettpapperet. Nu ska lyckan till den lilla skrubben på plats, eller den ska målas först, sen så ska den sättas på plats. Det vart riktigt snyggt när vi målade om dörren. Den var brun förut, nu är den vit, och det vart ruskigt snyggt!! Och så sitter det ett runt fönster i dörren. Mycket, mycket snyggt. Ska ta en bild någon dag... Kanske kan jag komma ihåg att ta kort på det imorgon, ska ju ta kort på hallen där uppe och visa också. 

Nu börjar klockan ticka iväg, ska upp tidigt imorgon (gäsp), Theo ska vara på förskolan klockan 8... vilket betyder att vi måste gå upp väldigt tidigt. Imorgon tänker jag nog bestämma att vi cyklar till förskolan, för att det går fortare, känner inte för en halvtimmes promenad så tidigt på morgonen... 

Nähe, dags för sängen, god natt på er!!

Nervöst

Imorgon börjar Theo på sin nya förskola... lite nervös är man allt, men jag är säker på att allt kommer att bli jättebra. Denna förskola har väldigt många fördelar, som passar Theo väldigt bra. Det man är mest nervös över är ju det här med att lämna, tänk om han är ledsen och gråter massor efter mamma... Inte för att jag kommer behöva lämna honom där ensam första dagen. Men tankarna går ju till hur bra det var på hans förra dagis, där gick han alltid rakt in och satte sig i frökens knä och läste en bok. Det som lockade honom att följa med hem, var att han skulle cykla :). 

Nu sover han sedan länge, och han har klättrat massor idag på lek och buslandet. Även vi vuxna har lekt, kommer med all säkerhet ha träningsvärk imorgon. Men kul har man. Det roliga är att det är gratis inträde för vuxna, undrar om de tror att de vuxna inte leker... Nä, det kanske de inte gör om det är flera barn som är tillsammans med varandra. Då kan man ju som vuxen sitta på ett ställe och dricka kaffe och ha med sig sin laptop och surfa gratis. 

Idag åt vi Tacogratäng till middag, och jag vart ruskigt mätt... men gott var det... Det tyckte Theo med, och han somnade som en klubbad säl i sin säng strax efteråt. 

Tyvärr så glömde jag som vanligt kameran hemma, så några bilder från lek och buslandet har jag inte, men dit åker vi fler gånger, Theo tyckte det var riktigt kul att få klättra runt bland alla kätterställningar med mjuka mattor och långa rutchkanor... Fast jag undrar om man kan göra nåt för att inte bli så statisk...

Nähe, nu är det nog dags att börja tänka på sängen, man bör väl försöka vara någorlunda pigg när man går till dagis imorgon. Eller cyklar, det återstår att se...

Mitt gästbloggsinlägg

Publicerades idag hos bambi... gå gärna in dit och läs :). Hon skriver för övrigt en intressant blogg själv, som jag läser varje dag!

http://bambi.blogg.se

Strax ska vi gå och handla, vi ska äta grillspett idag, det blir nog smaskigt. Vi tänkte äta det igår först, men det vart inte så, var så sent på dagen, så det hade inte blivit så bra. Men idag passar det bättre. 

Sitter fortfarande med mitt kaffe, det går inte fort att få i sig alla gånger ;)

Jag tror...

Att Theo får det bra på sitt nya dagis, men som alltid så är man nervös och orolig innan start. När jag var där så var det mest en massa vikarier där, och väldigt mycket barn. Det är ju ett utedagis dessutom, så jag tror att det blir jättebra. Försöker jag intala mig i alla fall. Jag tror att Theo kommer låta oss veta om han inte trivs där.

Festen igår vart himla trevlig, åt kräftor, pratade och så där. Nästa helg är det väl tänkt att det ska bli lite roligare... Det blir lite mer folk då.. får se hur det går att ha en massa barn här då... Nathalie kommer ju vara hemma, och är ju Theo här. Sen så kommer ju Emma med hennes barn och sambo, lär bli fullt hus. 

Har inte gjort så mycket idag, lekt med Theo, ätit frukost, bytt blöja... ja ni vet, det där vanliga. Sitter med en kaffekopp bredvid mig, och tänkte att jag skulle få i mig det. Men hela tiden så hittar Theo på något... 

Farmor och farfar är inte hemma, så vi skulle gå dit och fylla på mat åt katten, och äta glass, som de sagt att vi får äta. Tänk att en enkel glass, med bara vanlij och ett chokladöverdrag kan vara så goda... 

Theo roade sig här hemma innan, genom att först se ut som en pilot och sen försöket han se lite cool ut... 




Mamma skulle oxå vara med på bild..

Inte världens bästa bild kanske... men det var faktiskt jag som höll i kameran, tänk på det ;).



Lite fest

Vi hade tänkt att ha en lugn kväll, och mumsa i oss kräftor för oss själva. Men så vart det inte. Eriks syrra kom hit med sina 2 barn, och vi ska ha det lite mysigt... De ska äta sallad och räkmackor medans vi ska suga i oss så mycket det går av kräftorna. Nästa helg blir det nog kräftor igen... 

Vi trodde att bilens centrallås pajat idag, för vi kunde inte låsa upp några dörrar. Men Theo hade varit duktig och dragit igång ett lyse någonstans i bilen, och det hade stått och dragit ur batteriet ur bilen. Så Erik fick ladda batteriet... Tur att det bara var nåt så enkelt, vi trodde att det skulle krävas reparationer på flera tusen, pengar som vi inte har just nu. 

På tisdag nästa vecka så börjar Theo på sitt nya dagis, klockan 10 ska vi vara där. Jag hoppas att de tar hand om barnen lite bättre än vad de gjorde när jag var där. Då var det barn som ville gunga, barn som var lika gamla som Theo. De satte ner dem i gungen, gjorde fart en gång och sen gick de därifrån och struntade i barnen... Kändes så fel när de stod och drack kaffe och de små barnen som inte kunde leka så mycket själva inte fick någon hjälp. 

Nu ska vi greja lite... ha en bra kväll!

Koka kräftor!

Ska Erik göra ikväll... vi köpte kräftor för några dagar sen, sådana där frysta. Och de brukar väl inte smaka jättebra, så nu ska Erik göra ett försök att göra en egen lag att koka dem i... Vi får väl se hur det blir att smaka då. Godare än innan kan man väl i alla fall hoppas på, mycket sämre lär det ju inte kunna bli i alla fall. 

Jag städade faktiskt idag, plockade undan och så har jag dammsugit och tvättat, så jag har fått rätt mycket gjort idag. Erik håller fortfarande på att måla på dörren, nu fick vi skaffa vit grundfärg, för det vart inte som vi tänkt oss... Men nu ska det nog blir bra. 

Sitter för tillfället i köket och bloggar, lite kul när man kan förflytta sig runt om i huset, och ändå kunna surfa. Theo har suttit i sin stol och ritat. Det första han ritade var ett konstverk i en massa olika fina färger, och så ritade han är grön fluga.

Strax ska vi börja göra mat, spagetti och köttfärssås ska det serveras idag. Funderar på att koka annan pasta till Theo, som är lättare för honom att få i sig... 

Nähe, jag skulle ju gå upp och ta ur tvätten ur tvättmaskinen, och så skulle jag byta lakan i våran säng också. Skulle även städa i Theos rum. 

Har en hall där uppe som är hemskt tråkig... ska lägga in ett kort så får den som vill komma med någon liten idé om vad man kan göra med dem. Tapetsera om ska vi göra, i framtiden... men det tillåter inte ekonomin just nu... Och skulle man istället vilja måla om så är ju inte det gratis heller, dessutom så måste man ju göra ett rejält underarbete för att det ska se bra ut. 

Hoppas att ni haft en bra dag!

Så uppskattat

Jag har blivit så underbart glad de senaste två morgnarna. Det har varit så härligt att bli väckt när klockan är 7, då de börjar hålla på att hamra på ett garage som byggs, och de kör med en padda, till en pool som de bygger samtidigt. Det lustiga är att de håller på med det där 30-45 minuter. Lagom så att vi ska vakna, sen slutar de... efter det så blir det knäpptyst. Om det nu inte var så himla mycket att göra, varför inte börja lite senare då? Tänker de inte på att folk faktiskt kan ha semester? Inte blir det tyst av att man stänger fönstret heller. Och Theo vägrar ju somna om när han väl blir väckt, trots att han är jätte trött. 

Idag så tänkte jag försöka mig på en vals med mr vaccum... får se om Theo tycker att det är en bra idé. Men innan jag gör det så måste jag plocka ordning på alla leksaker som han fick för sig att hälla ut igår. 
Hängde upp lite tvätt idag, och så startade jag en ny maskin. Bytte lakan i Nathalies säng, borde göra det i våran säng också, det ska jag nog göra sen, när jag tar tag i städningen ordentligt. 

Kom att tänka på att Theo är så stor... tänkte på den tiden då han var så där pytteliten... Se skillnaden själva:


Stor skillnad på 1½ år...

En lat dag!

Än kan vi inte använda toaletten här nere, även om det är rätt lockande. Men vi har ingen toalettsits för det första. Det är smått otroligt att en vanlig toalettsits kostar flera hundra... Sen har vi inte borrat in någon hållare till toalettpappret. Det sista men mest akuta är att vi inte har någon dörr dit. För den håller vi på att renovera. Den ska målas vit, och så ska det sättas in ett runt fönster i dörren. Men dörren ska nog snart vara färdig, enligt Erik. 

Snart ska vi fixa käk, grilla... känns inte som om vi gör annat. Tycker Erik kan grilla någon gång... så att jag slipper... 

Har gjort chokladbollar.. eller i alla fall smeten till, bollarna får jag väl göra senare, för smeten var så lös nu, så den går inte så bra att göra bollar av, just nu i alla fall. Men ikväll så har den nog en lagom hård konsistens, hoppas jag. 

Dagen har varit så seg så jag är trött, redan. Skulle behöva slänga i mig en kanna kaffe för att vakna till. Kaffe drack jag i förmiddags, men det känns som att det kan behöas ett par koppar till. Inte känner jag för att laga någon mat heller, bläääää skulle kunna leva på nudlar och falukorv idag... köttet klarar sig i alla fall till imorgon.

Ha en bra dag allihopa!

Myrinvation

Men lyckligtvis så håller sig de små hemska jävlarna utomhus... De vart sura på mig idag. Jag började rensa bland plattorna. De har nämligen varit igenväxta fram tills nu... Mer eller mindre i alla fall. Och som vanligt bland plattor så finns det ju myror. Detta myrbo var gigantiskt. Jag kom åt deras mest värdefulla juvel, äggen. Och jäklar så arga de vart på mig. De nöp mig, eller vad de nu gjorde. Jag har ingen aning... Men ont så in i helvete gjorde det. Har fått höra sen barnsben och svarta myror är snälla, men det här måste ha varit en mördarvariant. Jag plundrade ett och annat pissmyrebo oxå, och de vart så klart inte heller så lyckliga... Men fint blir det, när det är klart. 

Just ja.. vet ni vad? Jag ska gästblogga... i en blogg som är rätt stor, i mina ögon i alla fall. Jag ska försöka få ihop ett inlägg under veckan, håll tummarna för att det blir bra, är ni snälla. 

Just nu har vi en rörmokare här, lär inte bli billigt, han har pysslat här snart en timme... har för mig att rörmokare brukar ha gulliga timpriser... Men vad gör man inte för att få allt inkopplat som det ska? Känns ju nästan som ett måste. Så nu ska väl toaletten vara bruklig, men handfatet har ingen ledning ut... än.. så än kan man väl inte tvätta händerna... men snart så :). 

Nu ska jag vakta min son, som hittar på bus med rörmokarens saker... rörmokaren är för övrigt ruskigt snygg... men säg det inte till nån :D.

På tiden

Att jag får till ett inlägg här... det har varit fullt upp de senaste dagarna, så bloggen har inte varit prio 1 om man säger så. Toaletten är ännu inte klar. Även om man kanske kan tro det på senaste bilden. Men allt ska kopplas in av en sån där rörmokare. Sen är det lite krångel med ett eluttag som Erik monterade dit. Det skulle vara till elementet, men han kopplade fel, så han får ingen ström i det, tyvärr. Men vi har en elektriker inom familjen, så det ska nog fixa sig. Elementet behövs ju inte nu, så det är ju ingen brådska med det. Det är på vintern som det blir så svinaktigt kallt där inne, och då vill man ha nåt värmande när man sitter där inne och gör det man brukar göra på toaletten ;). 

Nu är äntligen hela tvätthögen vikt, har sorterat upp i olika kartonger, sådant som är för litet, eller för stort. Har ju en mellanson som lämnar kläder efter sig, och de kommer Theo att kunna ha en vacker dag, men innan han kan ha dem så måste de bo i förrådet ett par år. Den lille pojken måste ju växa till sig lite först.

Köket är rent, hallen är städad, trappan är skurad, leksakerna undanplockade, det jag borde göra imorgon är att dammsuga. Men det är nåt man nog ska göra varje dag när man springer ut och in... 

Theo tycker om att hjälpa sin pappa att snickra, hittade en lämplig verktygslåda till honom på Jula, vi funderar på att köpa den till honom när han fyller år. Annars så är det ju väldigt kul att kolla när pappa klipper gräset. Idag så var han snabb och sprang ut, utan varken skor eller strumpor på det nyklippta gräset. Behöver jag säga vilken vacker färg hans fötter fick? Precis, de vart illgröna. Han såg precis ut som en liten trollunge. På kvällen skulle det badas, och då var jag ju tvungen att skrubba fötterna emd en borste, det killades tydligen. Han skrattade högt varje gång jag försökte skrubba, men jag var ju tvungen... Men kul hade vi :). 

Jag gjorde helstekt fläskkarré igår. Men termomtern fick fnatt, visade 70 grader fast det inte var det. Och jag tog ju självklart ut köttet och litade helt och fullt på att det var klart. Idag när vi skulle äta det så var det ju som sagt inte klart. Så jag fick skiva det och steka lite på det för att det skulle bli bra. Så jag får nog införskaffa mig en ny termometer. Kontrollerade flera gånger att det var 70 grader där inne och såg till att sätta termometern i mitten. Men, men, det är väl sånt som händer ibland. 

Nähe, nu börjar klockan ticka iväg, så nu måste jag göra mig i ordning för att sova. Imorgon ska svärfar komma hit och det ska bankas staket. Eller i alla fall "skor" till stolparna, och stolparna ska skruvas fast i skorna... Plankorna som ska sitta ska eventuellt svärfar betala åt oss, som en present till Theo ;) Eller en antirymningsgåva kanske. Ungen är 1½ men hittar redan gatan som farmor och farfar bor på... och huset. Han hittar dit själv... hemifrån oss.

Ska försöka ta en bild på farfarn och lägga in här på bloggen.

Sov gott!

RSS 2.0