Det gick jättebra!

Theo hade det jättebra på dagis! Han trivdes som fisken i vattnet, fanns mycket att plocka med, flera stycken gungor och traktorer som han älskar! Så han lär vara nöjd ett tag. Men kommunen har börjat med nåt väldigt dumt. Alla förskolor ska bara ha de så kallade 15 timmarsbarnen mellan 8-11. Förut så fick man välja om man ville ha barnet där alla dagar, eller om man ville ha dem där 5 timmar 3 dagar i veckan. Men då började de ta ut en lunchavgift på 25 kr för de 15 timmarsbarn som åt lunch på förskolan. Då var det någon som klagade på det, och det gick vidare till skolinspektionen. Det ledde till att de tog bort den avgiften, och nu helt plötsligt så får man inte längre välja vilka tider man vill ha barnet på förskolan. Värdelöst!!!
Det är så värdefullt för små barn att få äta lunch runt andra barn, fram för allt så äter de oftast mycket bättre, kladdar mindre och lär av sina vänner. Men nu tar de bort den möjligheten för 15-timmarsbarnen. En annan fråga jag ställde mig förut var varför 15 timmarsbarnen skulle betala för lunchen. Kostade lunchen mycket mer för de barnen? Fick de bättre lunch än de andra förskolebarnen? Gissningsvis inte, bara ett sätt att mjölka pengar från föräldrar som redan har det dåligt ställt. Jädra byråkrati. 

Har vikt kläder idag, eller nu på kvällen så gjorde både jag och Erik det. Gick fort. Imorgon ska den bäras in i garderoben. Kan inte göra det nu, när barnen ligger och sover, då vaknar de med all säkerhet. 

Angående toaletten här nere så sitter nu dörren på plats, det gör även hållaren till toalettpapperet. Nu ska lyckan till den lilla skrubben på plats, eller den ska målas först, sen så ska den sättas på plats. Det vart riktigt snyggt när vi målade om dörren. Den var brun förut, nu är den vit, och det vart ruskigt snyggt!! Och så sitter det ett runt fönster i dörren. Mycket, mycket snyggt. Ska ta en bild någon dag... Kanske kan jag komma ihåg att ta kort på det imorgon, ska ju ta kort på hallen där uppe och visa också. 

Nu börjar klockan ticka iväg, ska upp tidigt imorgon (gäsp), Theo ska vara på förskolan klockan 8... vilket betyder att vi måste gå upp väldigt tidigt. Imorgon tänker jag nog bestämma att vi cyklar till förskolan, för att det går fortare, känner inte för en halvtimmes promenad så tidigt på morgonen... 

Nähe, dags för sängen, god natt på er!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0