Segern är min!!!

Tänk att jag vann!! Vad härligt, trodde nästan inte på det när jag såg det. Läste mitt namn, tänkte att det är nog någon annan med samma namn som vunnit. Men så såg jag länken, och det var ju till min blogg adress. Då var det ju jag som vunnit!

Jag var ju med förut och tävlade om ett valfritt plagg från ekobaby.se, tävlade hos mammabecka.blogg.se, och denna gång så var det alltså min tur att vinna. Har ju tävlat några gånger nu, ni som läser min blogg någorlunda ofta borde veta. Så nu jag ju som sagt äntligen lyckast med att vinna, trodde jag aldrig. Men å andra sidan tävlar man så har man ju i alla fall chansen att vinna. Det fina i kråksången i dessa tävlingar är att man slipper en massa spam mail... och inte behöver man registrara sig med för och efternamn och annat konstigt heller. 

Idag har det varit fullt upp här hemma. Theo har inte varit så glad, han sov middag i sin vagn medans vi var ute och gick, och när han vaknade så måste han ha vaknat på fel sida, för efter det så var han inte glad, alls. Han somnade tidigt ikväll, redan 18:30. Det är nog rekordtidigt, så jag gissar att jag lär gå och lägga mig snart, för att lyckas att skrapa ihop lite sömn i alla fall. 

Kollade på melodifestivalen idag, tyckte om den här operalåten faktiskt.. men annars var det svårt att välja vilka låtar som var bra.. kändes som ett lite mediokert utbud... 

Nu önskar jag er en god natt, har tyvärr ingen bild att bjuda på denna gång, ska försöka få till något imorgon :-)

Stackars bebis

Tänk om jag kunde komma på lite klatchigare rubriker till mina bloggar, det är ju ändå det första man ser av en blogg. Och är rubriken intressant, så vill man ju gärna fortsätta att läsa. Men så fort jag ska skriva en blogg, så kommer jag sällan på en bra rubrik. Ja, ja.. det jag egentligen skulle blogga om, var ett tv-program jag såg igår på tv4+.
Tror det hette house of babies. Så det handlade såklart om bebisar. En liten bebis föddes, och det första de gör, ja mer eller mindre i alla fall, är att ta hål i öronen på den. Och då inte med pistol. Utan sköterskan står det och liksom trycker in stiften (i guld) i öronen på den lilla bebisen, som självklart skriker hjärtskärande. Vad gör mamman? Stoppar ett finger i munnen och ser inte ut att bry sig det minsta. Tyckte så synd om den lilla bebisen. 
En annan sak som jag reagerade på, i ett annat program, där var det en liten för tidigt född bebis, som skulle intuberas. Tror ni bebisen fick någon bedövning? Nej då, de bara trycker i det där röret och man verkligen ser att bebisen gallskriker och viftar med armarna. Gråter när jag tänker på det. Kunde inte kolla klart på programet, så hemst. Visst är det för att rädda livet på ett barn, men varför plåga en bebis? Inte trycker de ner intubering på en vuxen utan att ge någon form av lugnande och bedövning innan? Inte gjorde de så på mig i alla fall när jag skulle opereras för min njursten, vart sövd först, sen fick jag en slang i halsen. Det vet jag eftersom jag märkte det efteråt, när jag vaknat. Bjuder på en bild på mig och söta Theo. Sjuk och lite missnöjd över situationen... mammas plutt!

Theo har en farlig vagn

Läste nyss på aftonbladet, att rån och rön har testat Emmaljunga Scooter, och den var dålig på säkerhet. Bland annat så fick den en anmärkning på hopfällningen, där barnet kan klämma sig. Hmm tänker jag, man fäller väl inte ihop vagnen när barnet sitter där i tänker jag?! Eller har jag alldeles fel? Man kanske gör det? Emmaljunga hade å andra sidan aldrig fått in några klagomål om den vagnen. Själv tycker jag att den är jättebra, och Theo gillar att åka i den. 
Hittar ingen bild att visa om det aktuella ämnet, men satt och tittade igenom lite gamla bilder på datorn, och hittade ett kort från en sommar för 2 år sen. Ett kort på Alexander, med sitt lockiga hår, som han har ärvt av mig.Nu ska jag försöka få Theo att sova, och så ska jag försöka att inte somna själv... Fast jag får lite beslutsångest, ska jag lägga honom nu, så att han inte somnar förens sent ikväll, eller ska jag låta bli att lägga honom nu, så kanske han somnar tidigt ikväll? Dagens I-landsproblem...Kom på att jag alltid haft grå bakgrund på de här polaroidbilderna (som jag fastnat så för), så nu testade jag att ändra till vit bakgrund, som jag faktiskt har här på bloggen... Att bilden inte är världens bästa får ni ha överséende med :-). Nu när jag ser resultatet, så måste jag ju erkänna att det vart bättre... eller hur?!

Snälla pappa, Nej

Är en bok som jag precis börjat läsa, om den är bra eller inte får tiden utvisa. Men det är en verklig händelse. När jag läst det kortfattade om boken så känns det som att den är rätt hemsk, men rättvisa skipas i slutändan i alla fall. 
Jag kan inte läsa påhittade böcker, eller jo, vissa, det vill säga berättelser som skulle kunna vara sanna, men som inte är det. Nåt jag inte läser är deckare, tro mig, jag har försökt, men det ligger inte riktigt för mig.

Läste bloggar igår, som jag brukar göra, och kom på att jag skulle visa bilder från förra sommaren. Inte för att de var speciellt speciella, men jag tänkte att jag nog inte har visat dem. Dessutom blir det ju ännu en anledning till att använda picknik. Hittade en bild på min äldsta son, som i vanliga fall gömmer sig för kameran. Får se när jag lyckas få en vettig bild på honom, han är hopplös att ta kort på, men så är han en riktig busunge också. Hittade även en bild från när dottern fyllde 7, tänk vad tiden går, denna sommar blir
hon hela 8 år... Hennes stackars mamma hänger inte riktigt med, och jag tänker ofta:
Är jag verkligen så gammal så jag har ett så stort barn?! Ja tydligen...
Nu har jag hämtat en sjuk plutt på dagis, får återkomma en annan gång.

Nyckeldrama

Ett litet drama utspelade sig idag, när vi hade hämtat Theo och var på väg hem med honom. När vi gick på en parkering så såg Erik en bilnyckel. Vi provade att trycka på den, men såg ingen bil som blinkade någonstans. Frågade först lite folk där som kanske kände någon med en likadan nyckel, men icke. Gick sedan till polisen, men där var det stängt. Gick då till kommunens reception och talade om vart jag funnit nyckeln, eftersom det var vid kommunhusets parkering så tänkte jag att jag kunde lämna den där. 

Eftermiddagen här hemma flöt på bra, alla var på glatt humör och Theo tultade runt här hemma. Det är nästan så att han springer. Eller han vill i alla fall springa. Jag gissar att vi får fullt ös i sommar. Jag kommer inte få ett nickel gjort då, lär väl vakta honom då, vart han går och så. Har ju inget staket runt huset, och med småbarn så är ju det önskvärt. Tyvärr kostar det en massa pengar. Tyvärr är vi väl inte superhändiga heller, så att köpa plankor och fixa staket själva ligger nog inte riktigt för oss. 

Eftersom jag blivit så förtjust i Picknik så måte jag ju lägga in lite fler bilder... 
Tack Malin för den snälla kommentaren om de andra bilderna, du borde försöka dig på att göra något liknande med bilder som du lägger in ibland :)


Snacka om trött... och kolla in den tjusiga pyjamasen. Hittade inte det matchande paret, 
så jag tänkte att båda delarna är ju ändå pyjamas, så vad tusan, han fick bli en ko-spinder
helt enkelt.


Världens sötaste dotter... skulle lägga in text på hennes bild med, men glömde det i sista stund,
klantiga mig... 
För övrigt så var det en dum pojke på hennes skola som spottade henne i ansiktet. Jag tog upp det
på en gång. Skrev i hennes blåa bok som hon har med till skolan varje dag. Och jag fick svar på en gång
dessutom ringde hennes fröken hem idag på eftermiddagen. Mycket bra jobbat, att man får respons på en
gång. När en annan var liten så fick man alltid höra att om jag slutade bry mig om vad de säger, så slutar de. 
Men vad hjälpte det när man alltid kände sig utanför?!


Nu ska jag göra som min son... men först ska jag försöka återfå min plats
i sängen...

God natt på er!

Skotta snö och gåbevis på bild

Undrar vad det är som gör att min sambo inte skottar snö? Är det för att han tänker att jag ska göra det? Eller tänker han att våren kommer tids nog, så då försvinner den där snön i alla fall. Anledningen till att jag funderade på detta var att igår så skickade jag ut honom till rummet vi har bakom garaget, det är separat ingång dit, och man kommer inte in dit från själva garageingången. Tror ni att han skottade en snutt på kanske 2 meter? Nej då, istället pulsade han i snön och tyckte att det var så hemskt att han fick snö på benen... Ja, ni vad kan det bero på?
Jag ska inte påstå att jag är så duktig på att skotta snö jag heller, men jag gör det oftare än vad han gör. Iofs så borde väl jag skotta snö, eftersom Erik klipper gräset. Vi har en sådan där billig gräsklippare, som inte har någon drivning, försöker jag mig på att köra en sådan så kommer jag inte en meter. Har nog fel teknik... 
Har ni förresten sett att jag försökt mig på att göra om här på bloggen? Ja, inget avancerat, bara bytt ut headern. Vill egentligen byta färg där inläggen står, men det funkar ju inte, hur jag än bär mig åt... Så nu får det se ut som det gör, tills jag kommer på någon bättre lösning. Jag tänkte att jag skulle locka fram våren, så jag tog grönt som bakgrundsfärg, ser egentligen inte klokt ut, men säg det inte till någon.

Lovade en gång ett bevis på att Theo går...Nu ska jag försöka peta i mig lite frukost, jag är hungrig, men jag är inte sugen på något, enerverande dilemma... Vart nog lite bortskämd av svärmors tekakor... 

Lunchavgift

Jag läste idag på nerikes allehanda, om lunchavgigt i skolan. Klistrar in det så får ni se.

" ALLMÄNT/LEKEBERG Publicerad: 2009-02-19 06:14

Har kommunen rätt att ta betalt av föräldrarna när barnen äter lunch i förskolan?
En förälder i Lekeberg vill pröva frågan hos skolinspektionen.

Småbarnspappan Pontus Mülow är starkt kritiskt till att Lekebergs kommun tar betalt 25 kronor varje gång hans fyraårige son äter lunch.
– Jag har kollat ett 100-tal kommuner men några regler för matavgifter finns inte, säger han.
   Pontus Mülow anser att kommunens avgift strider mot gällande regler och förordningar i skollagen och lagen om maxtaxa."

Jag måste faktiskt hålla med. Alla betalar på lika villkor med maxtaxa. Man betalar en viss procent av sin lön varje månad för förskoleplats. Har man jobb så betalar man självklart mer, har man inte jobb så betalar man självklart mindre. Är man arbetssökande, och har barnet på förskola, (man har rätt till 15 timmar i veckan), så tycker man ju att barnet ska få äta där. Men så är det inte, går barnet där 3 dagar i veckan och 5 timmar åt gången så går det ju över lunchtid. Då får man betala 25 kr extra för varje lunch som barnet äter. Är barnet där 3 timmar om dagen i 5 dagar så är ju barnet inte där vid lunch, och då betalar man självklart inte lunchen. Men visst är det väl konstigt? Om föräldrarna jobbar, nä då kostar inte lunchen någonting, men för den som är arbetslös så kostar barnets lunch. Jag tycker att det blir lite som att ta från de fattiga och ge till de rika. 
När jag inte hade något att göra om dagarna, det vill säga när jag inte gick på KFG så fick jag betala 25 kr för lunchen som Theo åt på förskolan. Nu när jag går på KFG så behöver jag helt plötsligt inte betala någon avgift för lunchen. Tycker de som styr och ställer att man möjligen är lat som inte vill ge sitt barn lunch hemma? Eller vad är problemet? Självklart ger jag mitt barn lunch på dagen när han är hemma, det är väl liksom självklart. Men om man vill hinna få något gjort (ja det tar faktiskt en jäkla massa tid att söka jobb) så är det lättare om barnet får vara på förkolan lite fler timmar åt gången. Annars känner man sig mest stressad, ska man hinna göra det och det eller kommer jag inte hinna med det. 3 timmar är inte lång tid, jag lovar!

Nu över till något annat. 


Igår så badade ju barnet tillsammans. Och det skrev jag ju om igår. De var himla söta måste jag säga. Här kommer lite bildbevis. 


Jag måste erkänna att jag är impad av sidan, vill du fixa dina bilder som ovan?
Så kan du gå in på picknik.com


Färg i mitten och svart/vit runt om.


Bara en polaroidram, behöver inte vara mer avancerat än så :-)Efter att ha testat picknik och sett hur enkelt det är, så ska jag nog fortsätta med det. Det är dessutom riktigt kul att vara lite kreativ. Det bästa är nog att mycket är gratis, även om man kan teckna upp sig så att det kostar pengar. Men det tänker jag inte göra. 

Kanske kliar det i fingrarna sen, och kanske bloggar jag mer än 1 gång idag.

En härlig dag!

Den här dagen har varit riktigt bra faktiskt. Kan inte klaga alls. Fick någon städmani sent igår kväll, så vid halv tolv på natten så började jag skotta snö, efter att jag varit ute och hämtat ved. Vilket får mig att tänka på grannen, i alla fall om snöskottning. Ska nog inte kalla henne knasig för att hon skottar snö då, för nu har jag gjort det själv, och förstår det härliga med det. Mitt i natten alldeles mörkt, snön faller och bara ljuset från gatlyktorna, dessutom är det alldeles knäpptyst. Det var längesen jag upplevde något så tyst. Så jag skottade gången ut till vägen, gången till garaget och så hela garageuppfarten. Idag fortsatte jag inomhus, plockade undan en massa leksaker, lägger undan sådant som Theo inte leker med längre, och så damsög jag. Och vet ni vad mer? Vi plockade äntligen bort julgranen.... Skratta om ni vill :-D. 

Vi räknade även ut av granbelysningen kostade, små lampor har vi, som är röda. 14 w drar de i timmen. Svärmor var här för några dagar sen och talade om för oss om allt vi måste spara på nu, eller spara in på rättare sagt. Och hon tyckte ju att julbelysningen måste ju släckas, för den drog minsann massor av ström. Hmmm det gjorde den tydligen inte. Men okej, många bäckar små blir till en stor å, har jag hört många gånger i mitt liv, men någon måtta får det vara... Lite lampor måste man få ha tända... Annars ser det här huset ut som dödens hus. Men som med så mycket annat, folk får komma med vilka råd de vill, i slutändan är det alltid du själv som väljer av vad du vill ta åt dig av. 

Söta Nathalie kom hem idag, på solskenshumör. Överlycklig över att Theo har lärt sig gå. Hon lekte med honom länge, hon hade saknat honom så. De badade sen på kvällen, tog lite kort på dem. Tyvärr vart kameran kvar där uppe, får lägga in bilder imorgon, då ska jag testa en sida på nätet, som heter nåt i stil med picknik... minns inte stavning, men jag vet att den ligger bland mina favoriter. 

Nu ska jag strax sova, är trött, kollade på Beck film nyss... den var faktiskt jättebra. Gillar Persbrant mer och mer... Men tycker synd om honom, att han får heta Gunvald... 
Nu ska jag sova, gonatt på er!

kullerbyttan barnkläder + barnshoppingbloggen = sant

Det vart en lång rubrik... men jag tyckte den var passande.  Jag läste i bambis blogg först, hon ska vara med och tävla, jag vart sugen på att vara med i den tävlingen jag med, eftersom man kunde vinna 1000 kr att shoppa för. Skulle passa rätt bra i dessa bistra tider. 


Jag tävlar om ett presentkort värde 1000:- på barnshoppingbloggen, i samarbete medKullerbyttan barnkläder! Tävla här du med :)

De har verkligen jättefina kläder i den affären, och mycket av kläderna är faktiskt ekologiska, och det är ju faktiskt bra. Jag hittade hemskt mycket fina kläder där, ett presentkort på 1000 kr kan man lätt göra av med i den butiken!

Nu ska jag sätta mig och glo vid tv:n, och hålla tummarna för att just JAG vinner :-).

Ha en bra kväll


Lilla mamma...

Åååh vad jag tycker synd om min mamma, min lilla älskade mamma. 
Jag berättade ju här om dagen att hon ramlat omkull, och fått hjärnskakning. Men det stannade inte där, någon dag efter så fick hon en blödning i hjärnan, som berodde på fallet. Ingen stor, bara 2 mm. Men det är tillräckligt för att huvudet ska spänna och göra ont nåt så in i bomben. Det svullnade dessutom i huvudet, vilket gör att det gör än mer ont. Mamma går på morfin och ligger på sjukhus. Stackars lilla mamma. Varför ska hon råka ut för en massa nu? Hon har varit sjuk, haft ont, och har förslitningsskador. Artros i fötterna och ont i mer eller mindre hela kroppen. Men tror ni hon vill sluta jobba? Neeeeeej tok heller, hon har så roligt på sitt jobb... Men min mamma passar verkligen som undersköterska. 
Nej, jag hoppas att mamma får bli frisk snart. Hade jag haft mer pengar på kontot hade jag banne mig skickat lite blommor till henne... men nu har jag inga pengar, så jag får försöka komma på något annat istället. 

Detta inlägg tillägnar jag min mamma!!
Mamma vart i alla fall stolt över mig, jag ska nämligen sjunga solo i kyrkan, i maj, och då vill hon komma och lyssna. 
Jag älskar min mamma, ja pappa med, men han är tyvärr död, men lever inuti mig!

Eko baby

Kollade in på mammabeckas blogg idag. Ni vet den 18-åriga mamman som har 3 barn. Jag fattar inte hur hon orkar och hinner med allt... och hennes tålamod och ork hade jag gärna haft lite av... tänk vilket glänsande hem jag skulle ha då.
Men hur som helst så har hon en tävling på sin blogg, och den tänker jag vara med i. De har jättefina kläder där, som är alldeles naturvänliga, och det är ju faktiskt bra att det på vissa ställen finns ekologiska kläder. Kolla på den här bilden, så ser ni lite exempel på vad det finns för kläder.


Om du oxå vill tävla om ett valfritt plagg som är ekologiskt så tycker jag att du ska
gå in på  http://mammabeckas.blogg.se/ Tyvärr kan jag inte göra någon länk, för google chrome vill inte det :/ så ni får kopiea och klistra in... 
Det valfria klädesplagget, alltså, man får välja vilket som helst från deras webbshop, och kläderna hittar du 
på den här adressen  http://ekobaby.se/ 
Annars idag så har vi mest tagit det lugnt. Vi var ner till en second hand affär här i fjugesta, och jag fyndade ett miniväxthus. Måste ju se om jag har några gröna fingrar eller ej... vore ju häftigt att kunna odla fram något från fröet. Om någon har exempel på enkla växter som trivs i gassande sol eller i skugga hela dagen så får ni gärna tipsa mig. Baksidan ligger i söderläge och framsidan ligger åt norr, så där är det skugga hela tiden.
Theo har även åkt pulka idag, och så har vi lekt allihopa tillsammans. Theo ska strax få middag, jag och Erik ska äta gott till melodifestivalen, men då hade vi tänkt att Theo skulle sova. 

Nu ska jag nog tända en brasa, sitter här och fryser!

Sicko

Kollade på en film i morse, när jag gick upp. En film som jag velat se rätt länge. Det är en sann film om hur amerikas sjukvård fungerar, eller snarare inte fungerar. Vissa åkte till andra länder för att få vård. I usa måste man ha försäkring för att få vård. Om man nu inte har duktigt med pengar. Men hur ofta har man 60 000 Dollar över för att laga en fingertopp som man av misstag sågat av sig med en sågklinga? Nä precis, det är inte direkt lite pengar vi snackar om. 
Vissa åkte över till Kandada för att få vård, för där har de, precis som här i Sverige, statlig vård. Som de även har i Cuba och Storbritanien. Men inte i USA. Jag undrar varför, alltså tänk att man kan neka någon vård, som verkligen behöver det, och att sedan se dem dö. Nä, ska man bo i Usa så ska man nog ha duktigt med pengar, eller ha ett välbetalt jobb.
Se filmen om ni får tillfälle, den är verkligen sevärd!

Idag har det inte hänt så mycket här hemma. Sov middag med Theo idag, och det var riktigt skönt, det var längesen man kunde unna sig den lyxen. Torsdag idag, skulle egentligen ha träning med kören idag, men jag har ju ingen som kan vakta Theo, dessutom så är ju kören under den tiden som han i vanliga fall ska sova på, då vill jag inte ha honom hos barnvakt om jag absolut inte måste. Så nu har jag skittråkigt, eftersom det inte går något vettigt på tv så sitter jag här och har tråkigt. Ja, jag leker lite med Theo mellan varven såklart, men han kräver inte så mycket just nu. Men vi blir hemma imorgon med, det känns bäst om han får vara hemma och kurera sig ordentligt, innan han möter nästa virus. Idag åt han i alla fall ordentligt med mat, alldelse själv, med egen sked! En stor potatis, och 3 fiskbullar med dillsås. Det var nam nam tyckte Theo. Och det tyckte jag med. 

Pratade med mamma idag, och hon ramlade omkull på en isfläck och fick hjärnskakning, stackars lilla mamma. Alltid händer det något. Visst har jag haft mina duster med mamma, men hon är ju min mamma... vad blir det av mig den dagen min mamma inte finns kvar längre? Hon är ju trots allt 60 år nu. Hoppas att hon får många år till. 

Nu ska jag göra nåt, vet inte riktigt vad, kolla på tv kanske... eller busa med Theo, eller varför inte göra både och?

Bilder från Tallinn

Jag vill minnas att jag skrev en gång att jag skulle lägga in bilder från tallinn. Glömde bort det då, men gör det nu i alla fall.. 


En av de nya byggnaderna. Det byggs mycket nytt i Tallinn just nu, många
byggnader med lite annorlunda arkitektur.


Ett exempel på en lite äldre byggnad....


En annan nyare byggnad... 


Visst är vi tjusiga? ;-)

Det får räcka... nätet är segt, så det tar en halv evighet att få upp varje bild. 
Theo mår fortfarande inte så bra, så han får vara hemma resten av veckan med. Känns inte som någon större idé att skicka iväg honom i två dagar. Bättre att låta honom krya på sig till på måndag, då han antagligen lär dra hem nåt annat virus... men det är väl så det är antar jag. 

Jag kan i alla fall äntligen säga att Theo GÅR nu. Bättre sent än aldrig, eller vad brukar man säga? Alltså han har ju gått ett tag, men det är först nu som jag tycker att han går mer än vad han kryper, förut har det mer varit något steg här och där. Och så vissa dagar så har han knatat iväg en längr sträcka. Men nu under de senaste dagarna så har han börjat knata på ordentligt. Försökte ta en bild på det idag, men det ville han inte ställa upp på. Men en bild på oss två ställde han upp på, även om han ser lite skeptisk ut till det hela...Det får vara allt för ikväll. 

aldrig mer potatishjälp

Nä, jag ska aldrig mer be min sambo att skala mycket potatis... Han har liksom inget hum om vad som kan vara mycket. 10  stora potatisar brukar det i vanliga fall, när vi ska göra potatismos. De brukar få dela lite på sig, så att de blir klara lite snabbare. Men hur som helst så sa jag åt sambon att koka rätt mycket potatis, eftersom det skulle räcka till 2 matlådor och så middag till han, mig och Theo (Nathalie är hos mormor så henne behöver vi inte göra mat till denna vecka). Men hur mycket tror ni han kokar? Jo, hela påsen såklart. Det vill säga 3 kg. Det vart 2 stora bunkar med mos sammanlagt. Gjorde korv i ugn igår, det vart 3 matlådor. Idag stekte jag den andra halvan med korv, och åt mos till, det är fortfarande kvar... Som sagt, jag ska aldrig öppna truten för mycket... 

Theo är lite bättre idag, men hostar och är hes fortfarande. Men mycket, mycket piggare. Snart så kommer han nog att kräva att vi ska bada, så det får jag väl fixa snart. När jag fixade mat fick han sitta på golvet och rita. Har fått stumpar av gamla tapetrullar som man kan tejpa fast på golvet, sen kan han sitta där och rita, som han tycker är jättekul. Ska ta kort på konstverket sen tänkte jag. Tyvärr så tycker han att jag ska rita bilar på pappret oxå, och en och annan kisse. Tur att han inte bryr sig om att bilen blir lila med gröna hjul och att katten blir röd med gula tassar.

Under denna vecka får vi veta om Erik får behålla jobbet eller inte. Jag hoppas självklart på att han ska få ha det kvar, det vore ju det allra bästa, men i dessa bistra tider så vet man ju inte säkert. Men vi har i alla fall tecknat en försäkring som gör att ett försäkringsbolag går in och betalar våra huslån och amorteringar under den tiden som Erik inte har något jobb, dock max 1 år. Tur att vi fick reda på att det fanns en sådan försäkring, den har nog mer eller mindre räddat vårat liv... Vet inte hur vi skulle klara oss om vi inte hade fått information om den. Max taket på a-kassan är ju inte mycket att hurra för, man kanske får ut 11700... och det är flera tusen i skillnad mot vad han får ut nu. 

Nu sitter Theo och pratar en massa, och låter inte alls lika hes längre, vad skönt. Får se om han får gå till dagis imorgon eller om vi stannar hemma imorgon med. Får se vad det står på schemat. Är det seminarium imorgon som jag inte har gått på, så får jag nog försöka gå på det... Helst hade jag ju stannat hemma, har ju fortfarande inte fått mina pengar från FK, de ska komma nästa vecka. Så att åka buss är ju inget jag så gärna gör om jag absolut inte måste. 

Nu tycker inte Theo att jag ska sitta här längre. Ha en bra kväll allihopa.

Premiär!

Så har jag haft premiär, för mig själv. Körpremiär, stått på scenen för första gången, och det gick faktiskt bra. I och för sig så var det väl inte mycket att kunna vara nervös över. Fast jag var inte nervös, inte det minsta, möjligen förväntansfull. Men det var ju bara i kyrkan, det är ju en kyrkokör jag går i. Visst passar det bra; jag som inte ens tror på Gud? Men sjunga är ju i alla fall kul, och det var därför jag gick med i kören, för någon annan kör finns det inte här ute. Pendla in till Örebro för att sjunga lite i en kör känns lite väl overkill. Det gick i alla fall bra, jag fick mycket beröm, jag sjöng ju nästan solo. Det var jag och 2 till som var sopraner, jag trodde det bara var jag och en till som skulle vara sopraner, men så var det inte. Men hur som haver så gick det jättebra, och jag är nöjd med min och resten av körens insats. Efter att prästen pratat klart och gud och jesus och kristus så var det kaffe med fika. Smakade mycket bra.

Igår var vi iväg och grattade Fredrik, som fyllt 31, och som inom några veckor ska bli 2-barnspappa. Dessutom kommer han nog bli morbror, i alla fall om allt får gå som det ska. Och det hoppas jag att det ska göra. 

Nathalie är hos mormor denna vecka, och Theo passar på att vara sjuk. Han är hes och kan knappt få fram ett ljud. Slemmar som tusan i halsen, och snorar och hostar. Tycker så synd om honom. Nyss så roade han sig med dammsugaren, den är ungefär hur kul som helst. Damsuga hår och så där är jättekul. Ska jag dammsuga så skriker han i extas och ska hjälpa till. Just nu så leker han kurragömma med sin pappa. 

Jag borde plocka undan lite på golvet, och så borde jag dammsuga, för det blir rätt skäräpigt när man släpar med ved. Det har varit sjukt kallt ute de senaste dagarna, vilket har lett till att vi har haft typ 17 grader varmt inomhus. 

Nu ska jag göra lite nytta, hade jag tänkt.

Tiden går för fort

Helt allvarligt, dygnet borde ha fler timmar, man hinner inte det man ska på 24 timmar, jag lovar, det är helt sant. Alltså nu har vi lyckats få ihop det här med att hinna med mat och disk inom rimliga tider på vardagarna... Men det blir ju inte mycket tid kvar till att blogga till exempel. Hinner knappt läsa bloggar heller, vilket är riktigt trist. 

Men jag har i alla fall sökt lite jobb. Ringde ett ställe idag och det lät himla intressant, som ett riktigt bra jobb för mig. Visserligen bara 50%, men det gör mig inget. Då slipper Theo vara på dagis så länge. Visst, det ger inte lika mycket pengar som en heltidsanställning, men vi skulle nog klara oss ändå. Skulle vi inte göra det får jag väl söka ett till jobb då... Det allra bästa hade väl varit om Erik hade fått behålla sitt jobb, men det vet vi ju inte ännu.

Mer då... mötte Eriks jobbarkompis idag, och det var riktigt kul faktiskt, det var en trevlig prick. Fick mig ett par goda skratt av honom, det är alltid trevligt. 

Hade en massa att skriva egentligen, men det vart inte så, glömde bort allt jag skulle skriva när jag väl satte mig här. Vet i alla fall att jag ska käka pannkaka nu, och det ska bli gott, en jag är inte speciellt hungrig... Äter så lite nu för tiden, har ingen aning om varför. Men svårt att äta om man inte är hungrig ju... Vet inte om det har att göra med att jag äter Frukost på regelbunden tid nu. 

Ha en trevlig kväll alla!

Glad och Sur fröken

Tänk att min dotter kan ändra sig så i humör och så snabbt... Helt otroligt egentligen. Idag skulle vi iväg på kalas då, Nathalie bestämde att hon skulle köpa glittriga tatueringar på ica, om det vart bra eller inte har jag ingen aning om, men Nathalie trodde att det skulle bli superbra. Eftersom det dessutom var lite stressigt, så hann vi inte slå in paketet, så hon fick det i en ihoptejpad rosa plastpåse. Kändes en aning fånigt... Men hur som helst så hade Nathalie jätteroligt på kalaset, men skiftade rejält så fort jag visade mig i dörren. Oj vad hon surade. Stampade med fötterna i backen hela vägen till bilen, muttrade i baksätet och tyckte att vi var dumma som kom först. Under hela vägen hem så mötte vi folk som skulle hämta sina barn därifrån, försökte förklara för Nathalie att de skulle åka hem rätt snart de med, men det ville hon inte riktigt tro på. 

Under tiden som Nathalie var på kalas så åkte vi in till Örebro, där var det öppet hus på en nyöppnad saltvattensbutik. Så där spenderades några timmar, men inte ett öre. Det tillåter inte plånboken. Men vi såg många fina fiskar och en hel massa koraller som vi ville ha.

Pratade med snälla på mamma på förmiddagen, hon ska ha Nathalie vecka 8 när det är sportlov, skönt för Nathalie. Fast Linnea ska visst också vara där, och Nathalie tycker bara att hon gnäller jämt... 

Har nyss ätit några pennkakor, var så hungrig när vi kom hem. Theo käkade hela 3 pannkakor med socker på. Nathalie ville inget ha, hon var väl mätt efter allt godis och fika hon fick på kalaset. Jag får kalasa nästa helg jag, då ska vi fira Emmas sambos födelsedag. Då ska det ätas smörgåstårta, ska bli gott... det brukar vara gott i alla fall hihi. 

Mitt USB minne har försvunnit hux flux, jag har ingen aning om vart, men jag skulle verkligen behöva det just nu... kanske kan låna Eriks. Annars får jag väl köpa mig ett nytt när jag får pengar, men det vet jag ju aldrig när jag får. FK har varit sena rätt länge nu... åååå jäkla skitställe det där. Men sist jag ringde och pratade med dem så pratade jag med en trevlig handläggare iaf, inte alls lika snoffsig och dum. 

Nu måste jag kolla vad min busunge gör, han är väldigt tyst, det tyder på att det är något fuffens på gång. Om en stund ska vi äta hamburgare, de hade extrapris på ica, så jag tyckte det var lika bra att passa på. 

Ha de gott alla!

Denna tävling vill jag vinna!

Eller iofs så vill man väl vinna alla tävlingar som man ställer upp i, men denna passar mig perfekt, eftersom det är scrapbook prylar. Jag pysslar ju lite med sånt, fast nu har det blivit dåligt, eftersom jag saknat både tid och inspiration. Men grejorna har jag kvar, ifall jag skulle få något infall igen.  Hur som helst så vinner jag denna tävling, så vet jag precis vad mitt presentkort på panduro ska gå till :-).  Jag är med och tävlar hos BAMBI  


Det är sweetish sister som anordnar tävlingen, kika gärna in där. Fina stämplar kan man skaffa sig där.


Annars så har den här dagen faktiskt varit bra. Har fått lite hjälp med mitt CV, men det är lite jobbigt när en person säger en sak om mitt CV och någon annan säger en annan sak... dvs den ena säger att det är jättebra och en annan säger att det ska vara på ett helt annat sätt. Men påtalar jag det för min så kallade rekryterare så blir han mest sur... Nä.. en Pia som är där, även hon rekryterare, låter betydligt mycket bättre...
Imorgon ska jag jobba hemma, för dyrt att hålla på att åka dit vareviga dag, iaf när FK är sena med mina pengar *morr*.

Har städat idag, så nu ser det rätt okej ut här hemma, fast det vart nog bara halvstädat eftersom jag inte hann med att damsuga. Theo tyckte inte att vi skulle pyssla med det, så jag fick nöja mig med att hinna med att plocka undan. Fast det gjorde jag iofs innan jag hämtade Theo på dagis, smet hem lite tidigare idag.

På Lördag ska Nathalie på kalas, till en klasskamrat, en tjej... men jag har ingen aning om vad man köper i present när man ska iväg på kalas?! Någon som vet??? Tjejen i fråga fyller 8 år.

Nu ska jag snart sätta mig och glo på tv. Ha de gott!

Vardagen, hur?

Jag är nog inte en bra planerande förälder... det kan man se på oredan här hemma... Eller så kan jag helt enkelt skylla på min son och resten av familjen... Egentligen borde jag inte sitta här nu, jag borde ligga i sängen och sova. Men jag kan inte. Går inte, för mycket som går åt skogen just nu. Ringde till FK igår, och frågade om mina pengar var på väg, nej... det var de inte, och hon visste inte heller när de skulle komma. Finns inte många kronor kvar på lönekontot nu kan jag lova, hur man ska överleva har jag ingen aning om. Hur jag ska kunna ta mig till den fina åtgärden vet jag inte heller, det kostar tyvärr pengar att åka buss. Kan avslöja att vi har 800 kr kvar på kontot, och det efter att min snälla mamma gav oss 500 för hon tyckte synd om oss. Älskade mamma <3,vad skulle jag göra utan henne?

Men för att återgå till vardagen... Hur lyckas man få ihop den. Hur gör alla andra familjer? Erik jobbar eftermiddag denna vecka, så han är inte hemma på hela kvällen, han kommer hem först när vi sover. Men jag och barnen kommer hem vid halv fem, måste med all säkerhet gå och handla, klockan är 5 när vi kommer hem. Theo somnar i vagnen, jag hinner plocka upp matvaror, diska, förbereda maten, klockan är halv 6, theo vaknar, och jag får under missnöje göra färdigt maten. Klockan 6 är maten färdig, ätit färdigt och plockat ut allt till köket och så är klockan halv 7. Dags att förbereda barnen för sängen. Nathalie går bra, hon går och lägger sig när klockan är 8. Men Theo vägrar. Ikväll somnade han klockan 22. Sover han inte den där kvällsluren (som jag inte vet hur jag ska få honom att låta bli när han åker vagn...), så skriker han högt och konstant och det går knappt att få i honom mat. 
Hur gör alla andra? Jag fattar inte hur ni bär er åt. 
En annan liten önskan jag har är att jag skulle hemskt gärna vilja ha lite egen tid. Somnar inte han förrens 22 (som han gjort under denna vecka) så vet jag inte vad jag gör. Vardagslyx för mig har blivit att få sitta här eller kolla på något tv program som börjar klockan 8. Men så som Theo har varit nu så går inte det. Fick honom iofs att somna klockan 9 här om kvällen, men det var först efter att jag legat bredvid honom i en timme i sängen. På grund av att han inte vill sova så hinner jag inte diska, och knappt duscha... känns inte så fräscht... Ikväll tog jag mig tid att duscha, och se vad klockan är, jag ska sova nu, så jag kanske får en liten blund i mina ögon. 
Vill mest av allt ha en kram nu... och så vill jag att min älskade Erik ska få behålla sitt jobb, det skulle vara stormöte där imorgon, och jag hoppas att det är åt det positiva hållet, men ser man på alla rapporter så är det ju inte mycket som tyder på att det ska gå bra det här... Men jag hoppas vid högre makter. Och jag hoppas att den högre makten är Mr Obama, och jag hoppas att han kan trolla och göra allt bra igen.

Gonatt!

Larmet gick

Idag när jag skulle ta bussen hem så gick brandlarmet på krämaren... Men det var visst bara nåt som blivit galet, hade det varit riktig brand tror jag de hade skickat mer än 1 brandbil. 
Åkte hem tidigt idag, det var skönt, åkte hem och vilade, sov inte så mycket natten till idag. Var på föreläsning om att skriva CV, så nu ska jag väl putsa på det jag har gissar jag. Och skriva mitt CV så som det ska se ut nu för tiden, enligt rekryterarna på KFG. Hoppas det blir bra, vill hellre ha ett jobb än att gå dit.. 

Tänkte jag skulle börja putsa på CV:t nu ikväll, men efter att Theo bråkat med läggningen så vart det inte så. Han brukar i vanliga fall sova när klockan är 8, men idag skulle det knölas tills klockan 9. Men jag gissar att det har att göra med att han är på dagis hela dagen nu, nytt och ovant för honom. När vi skulle iväg och handla sen när han blivit hämtad på dagis så somnade han i vagnen och jag hade inte hjärta att väcka honom... så då vart det som det vart.  Till på köpet så missade jag bygglov, men jag tror det går repris i helgen.

Nähe, nu ska firrarna få lite käk, jag ska stänga av TV:n ta nåt att dricka, söka lite snabbt efter snygga CV mallar.. man kanske hittar nåt, vem vet? Sen ska jag nog lägga mig.. bäst att komma i säng i tid.. 

Just ja, är ju med på facebook, och har så varit ett tag, och nu har det rasslat till bland vänner och bekanta.. har hittat massor av gamla klasskamrater, kul... Även om de kanske inte var mina favoriter då, så är de kanske trevligare nu.

Nu ska jag göra slag i saken... dvs gå och lägga mig, sov gott alla!

Vilken dag!

Fullt upp idag, men inte så roligt som det hade kunnat vara... Jäkla ekonomiproblemen från FK står mig upp i halsen nu. Men det finns säkert de som har det värre än jag. Har försökt ringa dem, men kommer inte fram. Får försöka imorgon igen... finns inget annat att göra, tyvärr. 

Har haft Alex här under helgen, och det har varit trevligt, tills idag. Då han fick för sig att göra "dumheter" i sängen. Såg det först när han hade åkt, så det var bara att riva ut lakan, täcke och kudde och tvätta det. Tyvärr har vi ingen stor maskin, så kudden måste tvättas ensam, precis som täcket. Bäddmadrassen skulle Eriks pappa ta med sig till sitt jobb och tvätta den där. 
Theo har varit på mysigt humör idag, så han har inte varit speciellt svår att roa. Pricken över i vart när han fick bada med sin idol - storasyster. 

Pannkaka till middag idag, Theo kräktes upp den, jag har ingen aning om varför. Men han såg inte ut att må dåligt. Men han är rätt lik mig för övrigt, och är det så, så kan jag räkna med att han kommer kräkas varje gång han blir förkyld. Jag kräks om jag får ner för mycket slem i magen. Har läst att de kan kräkas om de har en infektion i kroppen. Men nu hoppas jag att det är stopp på sjukan för ett tag, för nu vill jag iväg och träffa lite folk. Även om det inte är skitroligt att åka iväg på en arbetsmarknadsåtgärd, så innebär det ändå att jag får "semester" från hushållet. Dessutom får man träffa flera människor, jag som dessutom är social tycker det är aptrist när jag inte träffar någon. 

Hörrö Ellie, ni får släpa er hit till våren så vi kan sitta ute och fika, saknar dig!! Tycker även att fröken K kan komma med sina barn!

Nu ska jag smaska glass och chokladpudding... låter säkert som en knepig blandning, men det är faktiskt gott!

RSS 2.0