Det är inget fel...

Vaddå vad är det för fel på oss "icke gravida"??
ja, det var en kommentar jag fick efter förra bloggen. Och egentligen så är det inget fel på icke gravida människor alls. De är väl lika normala som några andra människor. Men alla som har varit gravida vet att man retar sig på mångt och mycket. Iaf när man bara har några få dagar kvar tills stundande förlossning.
En kvinna som är gravid frågar inte så mycket knasiga frågor som många icke gravida gör. Eller som man väntar sig att de ska göra iaf. Många icke gravida kan ju fråga alla möjliga knasiga frågor, å vissa tar sig friheten att bara komma fram och klappa på magen. Nu har jag själv lyckligtvis sluppit det, men mycket kommentarer får man iaf. Och det är just dessa kommentarer som man kan reta sig på. Som gravid så väntas man vara så lugn och så varm som människa. Allt ska vara så jäkla underbart och fridfullt, det ska vara jättehärligt att vara gravid och så vidare. Så mysigt med magen där en bebis ligger och sparkar och så vidare. Ja, jo visst, det kan vara jättemysigt med de där knuffarna. Men just nu så tycker jag att bebis kan få komma ut så jag får kramas med den istället... Längtar ju så jag går sönder.
En annan märklig sak med det här med graviditet, det är att folk väntar sig att man ska ha ont på diverse ställen, man ska lida av yrsel, kass mage (oftast på grund av järntabletter), man ska ha foglossning, ont i ryggen, vara konstant trött och jag vet inte allt vad man ska lida av. Lider man av allt det där ovanstående så har man en jättespännande graviditet, och folk kan fråga massor och undra hur man mår och om man tycker det är jobbigt och så vidare.
Men låt säga att man som jag mår alldeles utmärkt, ja då är man inte det minsta intressant, visst är det väl lite knepigt?? Jag är inte yr i huvudet, är inte kass i magen, har inte taskigt blodtryck, har inte foglossning, men okej, jag är lite trött, och känner mig som en flodhäst med för taskig kondis...

Hmm, nåt bra svar på den där kommentaren vart det nog egentligen inte, men det vart iaf lite kontraster, sen får jag hoppas att berörda människor iaf fattar lite vad jag menar.

Idag har jag varit hos svärmor och svärfar några timmar nu på eftermiddagen/kvällen. Det var himla trevligt, skönt att inte behöva sitta hemma hela tiden. Tiden springer iväg lite fortare när man inte sitter hemma stick solo. Erik jobbar ju, och kommer inte hem förens sent i natt.

Jag ska nog snart ta hand om lite disk tänkte jag, men innan dess så ska jag kolla på fråga olle, som börjar vilken minut som helst, kanske vore idé att sätta igång tv:n då.

Sen kan jag ju fortsätta att hoppas på att mina sammandragningar fortsätter, och blir starkare... men det tror jag inte.. det är nog bara bebis som luras med mig där inne... *taskmört*


Kommentarer
Postat av: Malinbayard

När man är gravid är man ett "allmänt föremål" på något vis.
Det FÅR "tjatas" om man ändå inte har tänkt åka till BB snart. *suck*
Det måste vara MAMMAS fel att bebisen inte kommit ut än...
Ack ja, ack ja!
Sedan när bebis har kommit ut glömmer man ju allt det där jobbiga.
Men jag blir allt lite nostalgisk när jag läser hos dig.

2007-10-11 @ 10:56:20
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: karolina

du hade en sån här med? :p hehe...

2007-10-12 @ 17:36:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0