Färdigt!

Så när som att det ska på en toalettsits, en toapppershållare, tvålbehållare och element. Det sistnämnda ska vi in och skaffa imorgon. Erik vägrar sätta upp det smutsgråa fula elelementet som satt där förut. Och jag förstår honom... För det som var ser rent ut sagt för hemskt ut. 
Nu funderar vi såklart på vad det ska vara för färg på toalettlocket... eller sitsen rättare sagt. Erik är inne på grå, jag är mer inne på en vit, tror att det blir snyggast. Men plast känns tråkigt.... Men det är väl det som är mest praktiskt. 

En annan fråga, det sitter limrester på skåpet, som har suttit där för att hålla luckan på plats, så att den inte skulle skadas. Limmet kommer från tejp. Nu funderar jag på hur man får bort limresterna utan att skada den blanka ytan på skåpet. Försökte med vanlig allrengöring, och microfibertrasa, men utan större framgång. Ska man gnugga med naglarna? Eller finns det nåt mirakelmedel?

Just ja... en bild på toaletten :)

Just ja, skåpsluckan ska målas och fixas till... men den är inte färdig än... 

Theo har lärt sig göra en grimas... visst är han fin?

Så där ja!

Nu sitter tapeten där den ska, och golvet är på väg att läggas. Det som jag trodde skulle gå snabbast, men jag hade fel... Erik har fått fram EN bit av klickgolvet. Men det ska ju göras hål för avlopp i golvet också. Tror Erik har pysslat med golvet hela eftermiddagen, och han håller på fortfarande. Tror inte han har kommit speciellt långt de senaste 40 minutrarna, då jag har lagt Theo. Jag försöker lära honom att somna i sin egen säng, men jag tänker inte säga hej för tidigt. 

Idag serverades rester till middag, så det gick snabbt och lätt att fixa det, de flesta åt med god aptit, förutom Theo, som hellre ville käka vindruvor. Tror han kan äta hur mycket av de små gröna runda delikatesserna som helst. 

En liten bild på resultatet på lilla toan kommer här:

På denna bild så ser man golvet, tapeten och färgen på väggen... Taket är vitt... 


Theo vill vara med och hjälpa till...

Tapet-klet!

Det ska visst vara lättare att sätta upp "easy up" tapeter, men det är riktigt svårt... De är tjocka, och svåra att jobba med. Har man inte helt raka väggar - vilket man sällan har, oavsett om man bor i villa, radhus eller lägenhet. Så är det svårt att lägga överlapp där uppe och på sidan. För att när man försöker göra något veck på tapeten så blir det jättefult. Hade tapeten varit tunnare så hade det varit lättare att jobba med den... men man kan inte alltid få som man vill, eller hur?
Nu låter det i alla fall som tapetmästaren där inne börjar få till det... han låter ganska lugn och nöjd, och jag hör inga längre svordomsramsor, jag tar det som ett gott tecken :D. 

Theo sitter och leker med en roller och tråg, som är noga, noga ursköljda, och så sitter han och rollar på bordet till sin stol... han ska göra lika som pappa... Från början hade vi tänkt att han skulle sova när vi skulle kleta tapet, men det tyckte inte han, så nu sitter han utanför dörren i sin stol och leker med tråg och roller. 

Köpte vindruvor och bigaråer igår, de sistnämnda var jättegoda, söta och saftiga, precis som de ska vara. 

Nu hoppas jag att vi får till den sista tapetvåden och så ska det torka en stund och sen ska vi börja lägga golv där inne, för det ser för besvärligt med det gräsliga golv som sitter där nu. Passade inte ens ihop med det på väggarna innan... ser rent ut sagt för jävligt ut. Men när vi lagt dit vårat golv så kommer det bli bra. 
Toaletten är väldigt, väldigt liten, eller vad sägs om att det räcker med ett paket golv till hela den lilla toaletten?

Jag börjar bli hungrig så snart får ni nog försöka ordna med någon lunch av något slag.

Vad har ni för er idag?

Sällan...

Som jag får sitta vid min dator... det är så märkligt. Pappan i huset får sitta vid sin dator, för Theo, men så fort jag sätter mig vid min dator så kommer han och gnäller... enerverande... Pappan kan göra ungefär vad som helst, helt okej enligt Theo, men så fort jag förtar mig något så ska jag göra ditten och datten med ungen. Lite smått irriterad... 

Idag ska tapeten upp, och jag ska leka tapetserarassistent, få skäll av Erik för att jag gör fel, inte håller rätt... blir en rolig dag denna... 

Idag sov Theo hela natten i sin säng, han vaknade inte mitt i natten och kom och la sig bredvid mig... fast jag somnade inte förrens klockan var en bit över 2... fråga mig inte varför, för jag har ingen aning.

Grillade igår... gick faktiskt bra denna gången, en alldeles vit glödbädd gör det hela mycket enklare, det brinner inte när det droppar olja på briketterna... vilket i sin tur ger ett jämngrillat kött, som inte är vidbränt här och var. 

Strax ska jag ta fram frukost, och väcka Erik som fortfarande sover. 

Ha en bra dag!

Grillat

Vart det till middag idag, och det gick ganska bra. Jag säger bara ganska, för jag är absolut inte van vid att grilla i en klotgrill. För den som inte tror att det är så stor skillnad mellan en sådan och en som är öppen längs ena halvan så kan jag säga att skillnaden är stor. På en klotgrill är det lika varmt överallt, ingenstans där man kan lägga kött som kanske inte skulle behöva grillas så väldigt fort. Men det gick rätt så bra ändå faktiskt, jag ska inte klaga alls. 
Köttet hade legat i marinad i ett dygn, och det vart både saftigt och och smakrikt. Trots att det var billigt kött av märket euro shopper... 


Imorgon ska det målas här hemma, första lagret. Det ska tejpas först, så att det inte smiter in färg där det inte ska. Hade gärna målat, men det lär jag väl inte få... Så då får jag väl göra det jag brukar göra, roa en Theo som skriker i högan sky för att han inte får hjälpa sin pappa... Har fått en riktigt pappagris här hemma nu. Men sova ska han göra med mig, men han har lagt sig till med en ovana, nämligen att ta en timme på sig innan han somnar. Trots att han är jätte trött så ligger han och håller sig vaken. 

Nähe, klockan börjar ticka iväg, jag ska nog ta mig åt sängens håll, kanske ta mig en dusch också. Man vet ju aldrig, kanske åker vi till Marieberg imorgon. Skulle vilja kolla lite på bauhaus, på dörrhandtag och vred till lås. Skulle även vilja införskaffa ett par lådor till Theo, att ha leksaker i. Finns ju sådana i plast, med hjul på.. skulle vara väldigt bra att ha. Kanske lock till också... det jag söker finns på ikea. 

Hur har eran kväll varit, och vad ska ni göra imorgon?

Väntetid

Dagen segar sig fram, idag finns inget att göra inne på toaletten. Det står och torkar just nu... Och det tar tid, vill jag lova. Visst skulle vi kunna börja måla ikväll, enligt alla anvisningar om att det ska torka ett dygn. Men man vill ju inte riskera att det är fuktigt någonstans, för då stänger man ju in fukten, och så får man påhälsningar av Mr Mögel. 

Idag ska vi grilla, ska precis till att sätta igång grillen. Invigning... har marinerat kött ett helt dygn. Lutar verkligen marinad i hela kylskåpet. 

Precis just nu så borde jag ställa mig och tärna ett grönt äpple i små bitar, som vi har i potatissalladen. Jag kan lova att det piffar upp vilken köpt potatissallad som helst. Vill man piffa till den ännu mer så köper man en burk creme fraiche, och kapris. Kapris tar man så mycket som man tycker. Vill man gömma den så kan man hacka den i småbitar, vill man inte gömma den så har man i den hel. Kanske som garnering på potatissalladen? Råkar man även ha dill och gräslök hemma i trädgården så kan man ha i det också. Den bästa potatissalladen blir nog den man gör själv från grunden, med färskpotatis. Men jag har inget potatisland, och jag är lite för bekväm för att orka göra potatissallad från scratch. 

Har lite bilder att visa upp, en Theo som posar, och som bestämde att hans rosa fina flygplan skulle vara med på bild :).





Det får vara allt för nu, ha det gott!

God Natt

Nu sitter all väv där den ska. Imorgon kväll får vi börja måla, om vi vill... Vad vi ska göra med självaste dagsljuset imorgon har jag ingen aning om. Kanske rensa ute på framsidan. Rensa fram våra plattor kanske vore nåt? Vi har ju börjat, så det kanske är bra att fortsätta... 
Senare så blir det som sagt staket, men det lär ju ta en stund innan det kommer på plats. För vi måste ju ha pengar också, och det är inget vi är gjorda av så som det ser ut nu... Men vi har iaf "skor" till stolparna... Sen ska det vara plankor där emellan... som ligger på längden, två stycken alltså... Men det kommer, det kommer... 

Har under kvällen avnjutit en pizza, och sitter nu här och dricker cola. Strax innan jag satte mig här så städade jag badrummet. Allt utom golvet är städat. Men jag ville inte släpa upp dammsugaren dit upp, i alla fall inte när Theo ligger och sover.

På tal om ingenting alls.. har fastnat för en reklamfilm... (tv skadad tror jag) men jag blir nästan lite glad av OLW:s reklam "fredagsmys". Om någon undrar vilken det är så är det bara att klicka in sig på olw:s hemsida, så ligger den direkt på framsidan.

Nu ska jag sätta mig och glo på tv de sista minutrarna av detta dygn...  dvs innan jag ska gå och lägga mig och sova.

Väv på väggen

Ja, nu sitter det väv på nästan alla ställen där det ska sitta. Inte vanlig traditionell väv, som är tråkigt rutig. Denna har lite annan struktur. Det fattas en liten bit som ska sitta ovanför dörren, men det ska bara klippas till så är det bara att sätta upp den. 
Så där ser det ut nu på väggen, men väven ska målas i en kall grå nyans. 
Kanske kan vi måla imorgon, men limmet har en torktid på ett dygn... 


Det var tänkt att vi skulle grilla idag, men det vart lite sent för det, så Erik hämtar pizza istället. 
Jag ska därför inte sitta här, utan jag ska duka fram, så att vi kan äta här. 

Hoppas att ni får en bra kväll.

God förmiddag!

Idag ska det förlimmas på väggarna, Erik gjorde det en vända igår kväll, men jag gissar att det behövs mer för att det ska bli riktigt bra. Jag ska strax gå upp och väcka honom, så att vi kan äta frukost och sen gå ner till färghandeln... som för närvarande snart känns som mitt andra hem. Tycker man springer där var och varannan dag, men det blir så när man håller på och renoverar, och de har det mesta där faktiskt, vilket är riktigt, riktigt bra. 

Igår åkte vi till Karlskoga, till cheapy. Vi köpte grejer till framtida staket. Vi har ju en liten rymmare här hemma, så ett staket ska upp. Vi investerade även i en ny grill igår, då den vi har håller på och rostar sönder. Denna var visserligen inte så fasligt dyr den heller, men det är i alla fall en klotgrill, vilket gör att man får lite jämnare värme på hela grillen... mycket bra. 
Så är vädret snällt så blir det nog grillat idag. 

Vad ska jag mer försöka få gjort idag? Städa badrummet borde jag göra... och vika kläder, om jag hinner. Men det är inte så där överdrivet lätt att försöka sig på något sådant när Theo river alla högar man vikt ihop. 

Jag hoppas att ni får en bra dag!

Bild på tapet

Efter en hel massa letande så hittade jag äntligen bilden på våran tapet som vi ska ha på toaletten. Sökte under blommigt, för jag tyckte ju bestämt att den var blommig, men där fanns den inte. Där fanns bara en dyrare version av tapeten. Men så kollade jag vad kollektionen hette istället, och då hittade jag den. 


Ni får ursäkta den fula röda ramen som vart runt, det var inte alls meningen... men på min dator så finns det inget print screen, så man får använda nåt verktyg som är inbyggt i windows, som förvisso är bra på sitt sätt... men inte på alla sätt. 


Idag ska vi eventuellt åka iväg till Karlsoga en sväng, och kolla på cheapy, jag skulle vilja ta en sväng på stan där också, det var så längesen jag var där, och jag gillar att gå i centrum där... 

Ska strax väcka Erik, som fortfarande sover, jag minns inte när jag vart väckt, men jag känner mig inte dödligt trött i alla fall. Frukost strax också, Theo har redan druckit en hel flaska välling så han är inte speciellt hungrig, men med och äta vid bordet ska han ändå, även om det bara ska kladdas :). 

Hoppas att ni får en fin dag!

Inredningsdetaljer!

Det vart ju lite grejer från ikea som vi införskaffade till våran lilla toalett. 
Vi köpte en möbel till våran lilla toalett precis när vi flyttade in här i vårat hus. Det var en liten, lagom stor möbel, som skulle passa väldigt bra där inne. Den köptes på K-rauta, och nu hittar jag ingen bild på den, så det får ni nog se en annan gång. Till denna möbel så var det ju ett överskåp, med spegel på. När vi tog fram skåpet så såg det jättekonstigt ut. Som att det verkligen inte ska sitta ett stort skåp där inne. Så den delen hoppar i över. Kanske åker skåpet upp någon annanstans. Det återstår att se. 
Vad som inköptes på ikea var detta bland annat:

Blandare

Glashylla

Hängare till handdukar

Toalettborste

Belysning



Det som fattas här är spegeln som vi köpte, men den hittar jag inte på ikeas hemsida. Det är en helt vanlig spegel, som är 60x60 cm med fasade kanter. 

På Lagerhaus hittade vi rosa handdukar... men lite kul måste jag ju spara... så ni har nåt att vara nyfikna på. Men det kommer att bli suuuuperfint!



Städ och rens

Vilken dag, fullt upp hela tiden. Men vi har fått rätt mycket gjort å andra sidan. Jag har dammsugit och torkat golven, fast det kan man knappt tro nu längre. Erik har slipat, och målat dörrkarmen på lilla toan. Imorgon så ska vi förlimma väggen, så att vi kan få upp väven (för den som inte vet så måste man mätta väggen... annars drar den åt sig limmet, och väven/tapeten kommer att ramla ner igen). 
Jag har även rensat lite ogräs på framsidan, men myyyycket kvarstår för att det ska bli så fint som det faktiskt skulle kunna bli. Men att rensa bort ogräs som sitter som berget mellan plattorna är inte ens lite kul... jag lovar. Har du nåt bra tips på hur man kan få bort det relativt lätt? Tala om det då i så fall. 
Jag har tvättat idag också, och så har jag plockat undan på golvet i sovrummet. Jag ska snart släpa upp dammsugaren dit upp och dra en repa. Men innan det så ska jag rensa ur trappen, så den kan få sig en omgång också. 
Till middag serverade vi grillat, imorgon ska vi äta hos Eriks föräldrar. 
Senare ska jag visa er vad vi köpt till lilla toaletten, så kanske ni kan få ett hum om hur det kommer att se ut där, rent inredningsmässigt alltså. 
Nu ska jag fortsätta städningen... pust!

Tapet

Jag tog upp med Erik vad han sagt angående lilla toaletten... Han sa att han inte sagt nåt sånt... hmmm, knepigt att jag minns det då. Eller så tycker han att jag kommer ihåg för mycket onödiga saker - men det kanske inte var onödigt för mig? Skit samma, idag var vi iväg till färghandeln. Så bra att vi har en jättebra färghandel här i Fjugesta, Colorama, som det heter numera. När vi flyttade hit hette det rätt och slätt Fjugesta järn & färg. 
Vi hittade ett par tapeter som vi gillade. En mörk med rosa blommor på, men den kostade 599 kr rullen, och det kändes lite väl dyrt, med tanke på att ytan den ska tapeteras på är väldigt liten, en rulle blir det kvar över hälften på. Så vi hittade en tapet med samma mönster, fast med andra färger. Och efter lite funeringar fram och tillbaka så kom vi fram till att den blir allra bäst. Anledningen till att jag ville ha nåt med lite rosa i, var att jag ville ha lite fräg där inne. Inte bara grått, kallt och mörkt, om ni förstår vad jag menar. Men så kom hon som vi pratade med i färgaffären med förlsag om att man kan ju ha inredningsdetaljer som är rosa. Att jag inte tänkte på det själv. Kommer bli kanonfint där inne när det är klart. 
Hade jag hittat en bild på tapeten så hade jag visat er, men nu hittar jag den inte på bild, hittar bara den dyrare, med rosa blommor... Dumt :/
Btw, ingen som kommenterar här längre, trist :/

Regnigt

Igår så gick jag och Theo ut och lekte i spöregnet. Theo tyckte det var helkul. Hade jag haft en vattentålig kamera så hade jag tagit kort på när han hoppade i vattenpölarna. Eller la ner stenar i brunnen... Sen tog vi en promenad i det blöta gräset, ängen, där majbrasan hålls varje år. 
Gunnar var här igår, det vart så konstigt. Han brukar alltid ha så bråttom härifrån, men igår hade han inte bråttom. Han ville stanna och dricka kaffe, och jag hade inget gjort. Men jag hade lite singoalla lakrits att bjuda på till kaffet i alla fall. Inte mycket, men det vart nog bra ändå. 
En miss när de åkte här i från var att de glömde jacka till Nathalie. Så den ska jag strax gå iväg och skicka med posten, kostar inte många kronor.  

Renoveringen fortgår fortfarande, idag ska det slipas där inne, och eventuellt spacklas igen... Tror snart det bara blir spackel där inne... 
Har lite bildbebis, om någon vill se...

toaletten, i all sin prakt ;)

Morfar och Theo

Pappa är ett monster

Världens sötaste Theo

Trött idag

Idag är jag trött, trött, trött. Theo vaknade inte överdrivet tidigt, och jag somnade inte överdrivet sent. Men jag drömde en massa knepiga saker i natt. Inget otäckt, bara lustiga drömmar. Försöker jag återberätta dem så kommer de nog inte låta så lustiga som jag upplevde dem, så jag låter bli. 

Just nu sover Theo, jag var nyss uppe och la honom, han somnade nästan på studs. Regnet öser ner, Nathalie kollar på barnprogram. Hon väntar på morfar som snart kommer och hämtar henne. Jag ska snart ta en vända med moppen, och torrmoppa här, ett bra alternativ till dammsugare. 

Erik bor nästan inne i våran lilla toalett, inte för att han mår dåligt, utan för att allt tar lite mer tid än vad man planerat från början. Men det artar sig. Nu sitter det gipsskivor överallt, på alla väggar. Alla skruvhål är spacklade, och slipade. De ska spacklas och slipas igen. Efter det så ska man försöka smeta upp väv på väggen. Låter säkert inte som om nåt en modern människa skulle sätta upp på väggarna, men vårat hus är inte modernt, så det blir nog bra ändå, faktiskt. Hela rummet ska målas vitt, bakre väggen får nog en tapet, i någon rolig färg... Vad för färg har jag ingen aning om... Men jag gissar att det blir nåt som Erik får bestämma. Det fick jag höra för några månader sen, när jag försökte komma med tips och vad jag tyckte att vi skulle ha där inne... Då svarade han att han trodde att han skulle få göra ordning där inne. Så det ska han få äta upp nu, om han börjar fråga om vad jag tycker att det ska vara där inne... Jag orkar inte tjata som jag fick göra med tapeten här inne i vardagsrummet. Fick tjata och åter tjata om att denna tapet skulle bli jättebra. Till sist så gav han med sig, och nu håller han med om att det faktiskt vart bra... men jag orkar inte tjata mer. 

Nähe, nu ska jag återgå till städningen... innan självaste morfar kommer.

Renoveringen fortgår

Jodå, det går frammåt, om än inte så fort. Kapa till gipsskivor tar ganska lång tid. Iaf när det bara är 6 mm gips. Funkar inte att bara skära ett par spår och sen bryta, det vart inte så bra då... Så nu får Erik hålla på och skära gipsskivorna med kniv. Och det tar en himla tid. Men det kommer nog bli bra när det är klart. 
Spacklingen har påbörjats, har spacklat vissa skarvar och skruvar... men så bakom toaletten ska det ju också på med skivor. Det är där problemet är. Det finns ingen låsventil där, så man kan inte stänga av vattnet. Så nu är erik iväg in till Örebro och ska köpa någon ventil till det.. Det blir nog bra... Jag vill att det ska vara färdigt snart. 

Idag så har vi inte gjort så mycket, har varit och cyklat ett par gånger. I förmiddags så tog jag med mig Nathalie och cyklade. Hittade en cykelväg, som en gång varit tågbana... följde hela banan för jag ville se vart vi skulle hamna någonstans. Och vart hamnade vi? Jo, i Gropen, ett mycket litet samhälle som bara har en mataffär och en golvfabrik, typ. Cyklade runt lite i Gropen, sen cyklade vi hem igen. Väl hemma så tog vi det lugnt en stund, Theo sov middag i sin säng, och nu på eftermiddagen så tog vi ännu en cykeltur, men denna gången inte lika långt. Theo var nöjd, men frågade efter sin pappa precis hela tiden.

Nu ska vi ta det lite lugnt vid tv:n, snart ska middagen påbörjas. Kycklingklubbor med ris och sås får det bli till middag idag.
vad har ni ätit för mat idag?

Vi flydde hemmet

Mitt i allt stökande här hemma så flydde vi fältet. Vi lämnade Erik hemma. Jag och barnen gick till sannabadet. Och det gick ju faktiskt att släpa med sig två barn dit, med filtar, handdukar, saft och muggar... Men det jobbiga blir att lyckas göra som båda barnen vill. Den stora vill åka vattenrutchkana, den lilla vill leka i plaskbassängen. Men vi tog lite av varje, och det gick bra. Det hela blandades med lite vanlig rutchkana, gunga och springa som en dåre på gräsmattan. Efter en stund när vi badat och alla var lagom nerkylda så åt vi glass. Stackars lilla Theo frös så han skakade. Han fick komma och sitta i mitt knä med en handduk runt sig, det var mysigt minsann. Vi delade på en glass jag och Theo, det blir minst kladdigt så, vi åt en cornetto citron/lime, och Nathalie åt en lakrispuck. Skulle gärna ätit den själv. Men det får jag ta en annan gång.
Theo åkte en liten rutchkana, som finns i plaskpoolen, hela han hamnade under vatten, men det var tydligen lika kul ändå. Han ville iväg och åka den jättestora rutchkanan, men det fick han inte. Det är han ändå lite får liten för va ;). 
Nathalie kan åka stora banan själv, hon tar sig upp till ytan och simmar en bit. Precis vid nerslaget från rutchkanan så är det 120 cm djupt, men i resten av bassängen så bottnar hon gott och väl, annars skulle jag inte tordas ha henne där.

Här hemma så går det frammåt, känns så skönt att det börjar bli färdigt. Imorgon åker toalettstolen bort, och mer gipsskivor åker upp på väggen. Efter det så ska det spacklas. Skulle kunna tänka mig att prova att göra det själv. 

Snart ska jag smita upp i duschen, så jag kan tvätta bort det klor som jag har fått på mig. 

Theo somnade snällt i sin säng, utan några krussiduller alls. Han lägger sig där, vill ha täcket på sig, snuttefilt, napp och en gosehaj. Visst, han vaknar sent på natten och vill komma och ligga i våran säng, och det får han... i alla fall nu. 
Den stora nackdelen är att jag sover inte speciellt bra när han inte ligger precis bredvid mig, sover med ett öga öppet eller vad man ska säga. Känns inte som om jag kan sova ordenligt förens han ligger där han brukar. Kommer nog ta en stund innan jag vänjer mig vid att han inte ligger där.

Nähe, nu ska jag smita iväg, jag ska faktiskt stänga av stackars datorn, den börjar kännas väldigt varm nu... 

Renovering pågår!

Vi tröttnade på våran lilla toalett, så det stod still där ett bra tag. Anledningen var att det ena gjorde det andra 10 gånger krångligare. Vi kom på lösningen. Vi köpte skivor av 6 mm gips. Och nu sätts de upp på väggen. Nu kommer vi bara behöva spackla skarvarna. Förut så var hela väggarna väldigt ojämna, efter rivandet av tapet där inne. Och för att få det bra skulle vi säkert ha behövt spackla hela väggarna, uppifrån och ner. Och det hade nog inte blivit bra det heller. Men nu ska det nog bli bra. Vi funderade på att sätta en tapet längst inne på den lilla väggen. Nu när den ändå blir rak och snygg. Fast jag är nog mest sugen på att måla den vit, och sen sätta på någon form av stickers... då kan man ju förändra där inne precis när man vill... Det vore ju skoj... Fast det blir å andra sidan inte så himla lätt att byta ut dessa stickers när det sitter en toalett där. Erik ska väl snart ta bort toaletten, för att kunna fortsätta där inne. Och jag lovar, jag ska hålla mig på avstånd, har fått för mig att det kommer stinka nåt så gräsligt... Avloppsdoft och jag är inte de bästa vännerna precis. 

Funderar på vad vi ska äta för middag idag. Jag är lite sugen på spagetti och köttfärssås... Men gör vi köttfärssås så kommer Erik säkert vilja ha lasagne istället, och jag känner att jag inte orkar gör det. Erik kan få göra det själv?! Gud vad jag är lat va?

Har sovit middag med en plutt, som sov alldeles för kort tid, så han kommer säkert somna ovaggad väldigt tidigt ikväll. 

Nähe, nu ska jag jaga en liten plutt, sen får vi se vad resten av dagen erbjuder.

Som sagt var...

Så var det årets första dopp idag, och egentligen så var det ju skönt, det var inte svinkallt med 23 grader... FAKTISKT. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att åka och bada fler gånger. Ännu hellre skaffa säsongskort. Vattnet kändes så fräscht, men ändå inte överklorerat... Ni vet så där som det kan sticka i näsan när man kommer till ett badhus, där det känns som att vattnet består av 50% klor?! Det gjorde det iaf inte på Sannabadet. 
Duktiga Nathalie visade att hon kunde simma, en kort bit. Svårt för henne, då hon har svårt att slappna av, så hon glömmer bort att andas, och det där gör att kroppen blir stressad, och hon kan inte simma... Men hon simmar lite längre för varje gång hon försöker. Det tar väl en stund innan hon får in snitsen gissar jag.
Hon kan hoppa ner från kanten och hamna under vatten, och ta sig upp till ytan igen, och det känns ju bra. 

Erik har klippt gräset idag, så nu är det kort igen, tyvärr så växer det ju så in i bövelens fort, så det är ju snart dags att klippa det igen. Imorgon ska jag försöka tvätta lite kläder som N ska ha med sig när hon åker till mormor och morfar, och sen vidare till sin pappa. Känns inte bra att packa ner nästan varenda klädtrasa hon har, för jag vet ju inte vad jag får se igen, tyvärr. Låter det sorgligt? Inget emot vad det är heller... 
Jag ska leta på alexanders mysbyxor tills på Söndag med, som jag nästan fick ovett över att jag inte packat ner. Sist herr J sa nåt om det så sa jag att de låg i tvätten vilket de faktiskt gjorde också, så det var ju inte helt fel. Jag får väl helt enkelt be om ursäkt för att jag tvättade hans kläder... morr.

Är sugen på att måla om lite saker här hemma... vet inte om jag tog upp det i något annat inlägg. Men vi har ett barnbord med tillhörande 2 stolar, och de är målade. Men inte i någon bra färg. I färgaffären som jag köpte den färgen i (för en hel massa år sen) så sa de att det var högblank färg. Eller lackfärg som jag specifikt bad om. Men så var det inte... Det blir ju lättare att torka av det, om det blir smutsigt.

Annars kan jag säga att Theo somnade frivillig i sin säng idag, när vi flyttade in den till vårat sovrum. Jag tänkte först att han skulle få somna i våran säng, och så skulle jag flytta över honom, men se, så tänkte inte han. Han ville sova i sin säng på en gång. Duktig plutt!

Nu ska jag dra mig iväg till sängen!
God Natt

Årets första dopp...

Tänka sig va, nu har jag äntligen tagit mig i vattnet, för första gången i år. Snacka om badkruka. Det var 23 grader i vattnet. Jag har till och med roat mig med att åka rutchkana.. med vatten. Dottern ville inte åka själv, så då fick jag väl snällt offra mig.

Nathalie träffade en kompis där, som hon ska ringa till sen... Fick nummer och så, så hon ska få peta i sig lite mat, så ska hon få gå iväg och leka sen. Måste bara lista ut vart hon bor någonstans. Känner igen gatunamnet, men kan inte placera vart det ligger någonstans. 

Det får vara allt för nu...

God Morgon!

Inte lika fint väder idag som det var igår, men det kanske man inte ska kräva av varje dag... Men jag hoppas att det blir fint väder i eftermiddag, för då är det barnens dag på Sannabadet. Tänkte att man kunde släpa sig dit då. Jag vill inte så gärna bada känner jag, men jag lär väl bli så illa tvungen om dottern ska hållas med att lära sig simma, och åka vattenrutchkana. 

Jag vart väckt vid halv åtta i morse, sonen vägrar sova längre än så nu för tiden, av någon mystisk anledning. Men nu hann jag ju med att blogga på morgonen, bättre än inget, eller hur?

Borde ta fram frukost, i alla fall till mig, tror inte Theo är så rysligt hungrig som nyss smällt i sig en hel flaska välling. Brukar annas vänta med frukost tills resten av familjen kliver upp, eller nästan i alla fall. Erik är ju en riktig sjusovare, eller han är en nattuggla, och tycker därför att han ska få sova en hel massa på morgonen. Men det är inte mitt fel att han inte kommer i säng tidigare än 02. Fast igår gick han visserligen upp när vi andra gick upp... alltid nåt ;). 

Jag tror inte Theo gillar sin spjälsäng, han blir inte speciellt glad när jag lägger honom i den, nu i natt så somnade han i en vanlig säng, och sov där bra länge. Självklart så gjorde jag en kant runt om honom så han inte skulle ramla ner eller nåt i den stilen. Ska se om man kan sätta fast sängbrädan på den sängen, så är han lite mer säker. Fast det allra bästa enligt mig vore att sätta dit en säng som man kan ha en koja eller liknande under. Men det får väl bli när ekonomin tillåter det. Annars funderar jag på att måla sängen som står där nu, som han sov i, inatt, men jag vet inte i vilken färg. Just nu så är den rätt ful, bara lackat trä, furu, typ. Skulle vilja måla sängen i någon rolig färg... men med mörkblåa tapeter blir allt så svårt... 
Får fundera vidare på det.. 

Nähe, nu tycker Theo att vi ska leka.. annars river han snart huset, tror jag.

Bilder på våran dag!

Idag har vi varit ute och lekt hela familjen... Det var kul, men kvaft och väldigt varmt... Kollar man på åskradarn så är det prickar lite var stans, så det skulle inte förvåna mig om det drar ihop sig till ett åskväder här också.
Lyckades fånga lite av vårat roliga på bild idag, ska lägga in några av dem så ni får se. 
Vad brukar ni göra tillsammans i familjen?

Hon som tittar in i kameran vet inte att jag tar kort på henne :D. Bra när man kan zooma.

Jag vill oxå vara med på bild mamma!!

Det statiska håret, nummer 1

Det statiska håret, nummer 2.

På eftermiddagn så fikade vi... 

Så här snygg vart Theo när vi fikade...

Så här fina muggar fick vi av Lasse och Marita, vi fick två stycken.. tycker de är jättesöta!!

Erik måste ju få vara med på bild också :)

Födelsedagsfirande

Glömde säga att dottern fyller ju år i dag. Min stora tjej, Nathalie. 
Denna dag för 8 år sen så låg jag på USÖ, eller RSÖ som det hette då. Hade bedövningar av olika slag, nu, klockan 22:50 så hade jag 58 minuter kvar innan jag fick träffa min egen lilla dotter. Eller liten och liten.. hon vägde nästan 3,9 och var 50 cm lång.

Vi firade henne idag, hon fick tårta, 3 paket, och kakor och saft... dvs vi firade tillsammans. Kalas ska hon såklart få ha, men mycket drog ut på tiden, så det får vänta tills hon kommit hem från sin pappa. Det har jag pratat med henne om såklart, och det höll hon fullständigt med om. Tror inte att många av hennes kompisar är hemma nu i alla fall, så det lär inte bli mycket till kalas om hon skulle ha det just nu... 

Vad hon fick? En sparkcykel med princessmotiv. 2 stycken littlest pet shop djur, försetsällande katter. En glidbana som man kopplar till vattenslangen. Detta blir nog jättebra till sist. Nu hoppas vi på att det ska bli riktigt fint väder så hon kan använda sin glidbana riktigt mycket.

Nähe, tid för mys var det!!

Nya utmaningar!

Vi har väl kommit fram till här hemma att lillplutten måste försöka sova i sin egen säng lite. Visst, det kommer att kännas knasigt när jag gå och lägger mig. Tomt så att säga. Sambon jag bor med är ju mest nattuggla, så han lär väl inte gå och lägga sig samtidigt som mej. 

Men utmaningen för nu består av att få den lille att sova i sin egen säng. Och ikväll gick det ganska bra. Han var lite ledsen ett tag, men förstod till sist att jag inte tänkte ligga bredvid honom i hans säng... Han nöjde sig då med att jag höll hans hand, klappade honom lite, och till sist så somnade han, utan att jag hade någon hand på honom. Nu får vi se hur länge han vill ligga där och sova... Jag tänker ju inte bråka allt för mycket med honom nu i början. Bara att han somnar i sin egen säng är en stor sak, i alla fall för oss. 

Nu ska vi mysa lite i soffan jag och sambon... ha en bra kväll allihopa!

Äntligen sol!

Äntligen säger jag.. himla skönt att få några solstrålar på sig... 

Har inte gjort så mycket idag, men det var riktigt skönt att sova i sin egen säng. men samtidigt så saknar jag redan Dalarna... Trivs bra i Dala-Järna, även om det är ruskigt litet... Men Fjugesta är inte så stort det heller. Men oroa er inte, jag stannar kvar här, vare sig ni vill eller ej.

Idag ska vi grilla, ska bli smaskigt... men vad vi ska fördriva tiden med mer, har jag ingen aning om.

På torsdag så har de barnens dag på sannabadet här i Fjugesta. 
Det kommer finnas en massa olika saker att göra där då, kostar 40 kr att gå in... för vuxen tror jag det var, och 20 kr för barn. Ska nog gå dit.. 

Pratade lite med grannen idag, de har vunnit en pool värd ca 50 000. Skulle jag med kunna tänka mig att vinna.... Vi pratade om att dela på kostnaden för ett staket.. vore ju trevligt. Då blir det inte så dyrt för någon av oss. Och vi slipper oroa oss för att lillplutten rymmer till deras tomt, eller hem till farmor och farfar när vi inte ser... 
Nedrans busunge... 
Så nu ska jag försöka kolla lite på olika staket... Nåt snyggt men prisvärt vill vi ha. 

Ha det härligt i värmen!



Tidigt i säng

Theo somnade jätte tidigt idag, han var jätte trött. Jag trodde bara han skulle vila lite på kvällen för att helgen varit lång med mycket händelser för honom. Men så var det inte, han sover ännu. Visserligen ganska skönt nu, men det blir inte skönt imorgon bitti... Kommer ju vara typ död om han vaknar vid 6 imorgon bitti. Jag borde gå och lägga mig bums, men jag är ju inte trött. Svårt att sova när man inte är trött. 

Annars så har turen upp till Dalarna varit jätte härlig. Jag trivs väldigt bra där... I Dala-Järna så finns en jättemysig liten butik, som heter hjärtats rum, med jättemycket fina saker. Tycker ni ska kika in där... www.hjartatsrum.se
I Vansbro fanns ju butiken Kox in och man kan kika in i den butiken på nätet oxå, koxin.se
Kox in betyder för övrigt Titta in :). 

Nu har jag annat att pyssla med, god natt.

Nu är vi hemma

Hemma från dalarna, allt är upppackat, nästan. Mer får vi packa upp ikväll. För packningen med kläder ligger i husvagnen som åker bakom Lasse och Maritas bil. De är inte hemma ännu, vi åkte före dem. 
Nathalie firades idag, i Dala-Järna, någon typ av marängsviss med jordgubbar vart det. Gott var det i alla fall. Hon fick en barbiefamilj, dvs en mamma, en pappa och två barn. Sen fick hon två pet shopar, ett paket med lackade stenar (som hon tittade länge på i en affär), ett set med kläder (leggings och top), ett pack med snoddar fick hon också, och så fick hon stämplar... Det var det hon fick idag. 
På tisdag så får hon lite mer saker, av oss då. Får se om hon blir nå glad över det... 

Just nu är jag trött som tusan, att inte sova ordentligt på ett par nätter sätter sina spår, och att vara i ett full hus med folk. Ska bli skönt att åka dit utan en massa extra sällskap. De erbjöd oss det i alla fall.

Nu ska jag försöka hitta lite mer energi med hjälp av kaffe och en bulle... 

*gäsp*

Imorgon åker vi

Imorgon eftermiddag åker vi till Dala-Järna. Det ska bli skönt. Vi ska packa idag, så att vi har det gjort tills i morgon. För hur det än är så är det alltid något som sätter sig ivägen, så att man blir sen. Jag har bakat en citronkaka, och ska senare baka en chokladkaka som vi ska ha med oss. 

Just nu håller jag på med middagen, idag serveras fiskbullar med dillsås och färskpotatis kokt i dill. Grönsaker som serveras till blir majs och ärtor. 

Just nu sitter Erik och Theo och kikar i Theos favoritbok. En bok från goboken som jag fick hem när Nathalie var liten. En bok full med bilder på olika djur. Theo är jätteduktig, han pekar ut elefant, flodhäst, spindel, katt, haj, val, apa med mera. 

Igår så fick vi en oönskad gäst in till vårat sovrum. En jättegeting IGEN. Lyckligtvis så flög den ut självmant, så jag slapp ta till någon form av artilleri.

Idag inköptes för säkerhets skull en insektsdödare, som går på el... eller batteri rättare sagt. Inte vet jag om den är bra eller ej, men jag tänkte att det är bäst att ha något. 

Idag har vädret varit riktigt pissigt, det har regnat precis hela dagen. Men det hindrade ju inte Theo. Han tog med sin pappa ut (som fått regnkläder som hans pappa haft på flygplatsen där han jobbar). Det slutade med att de hamnade hos självaste farmor och farfar. Under tiden som de inte var hemma så roade jag mig med att diska den lilla disk som fanns att diska, jag tog hand om lite tvätt, och sen så fick jag för mig att göra rent disktrasan. Visserligen är det inte speciellt dyrt att köpa egna, men vill man snåla in på sopberget, så kan man göra som följande:
Koka vatten och ättikssprit i en kastrull, tillsammans med disktrasan. Låt koka i ca 5 minuter.
Häll av vattnet, men låt trasan ligga kvar och häll i varmt vatten och en skvätt handdiskmedel. Låt det stå en stund. Skölj sendan med vatten. Efter det så luktar disktrasan prima!!! Nog funkade det här i alla fall.

Nu ska jag börja värma på fiskbullarna, för potatisen är nog strax klar. 

Shopping på en tisdag!

Det tog lång tid att shoppa presenter till Nathalie. Ett himla spring för att hitta det bästa... och till bäst pris. Men hon fick i alla fall 2 pack littlest pet shop, en sparkcykel och en vattenbana, som man kopplar till vattenslangen. Den billiga jag hittat var inte kopplad till vattenslangen, utan den fick man lägga vattenslangen bredvid eller spola på vatten själv. Det såg lite krångligt ut, så det hoppade vi över. Hittade istället en för ca 250 kr, och så glider man igenom ett hajgap. Det blir någon bra. 
Sparkcykeln vi köpte vart inte en vanlig i vanligt stål, utan det fanns ju de som det var olika motiv på, disney prinsessor vart det på denna, och så är den rosa, så är hon inte nöjd med denna så vet jag inte vad. 

Erik fyndade två stycken t-shirtar, jag köpte 3 pack trosor, och 2 stycken bh:ar. De två sistnämnda var väldigt välbehövligt. Fast trosor skulle jag behöva ännu fler av... Men jag har för mig de har rea på ellos, kanske kan jag fynda nåt därifrån... ska kika in på hm och lindex oxå... 

Barnen vill äta kvällsmat, och jag har ingen aning om vad jag ska göra för något. Värsta frågan som finns på hela dagen, vad ska vi äta för mat?! Skriver man matlista så blir det bara så att man inte är sugen på det som står på listan i alla fall.. 

Nähe, nu ska jag försöka kika runt lite på nätet, medans jag har chansen :).

City imorgon!

Imorgon förmiddag åker vi in till Marieberg. Vi ska köpa present åt Nathalie, hon fyller ju snart år. Jag vet inte om hon ska få den på dagen som hon fyller år, eller om hon ska få den när vi är i dalarna. Jag gissar att Leo kommer ha sin sparkcykel med sig dit, och Natta kommer väl bli måttligt avis om hon inte har en... Det fåniga med historien är att hon har en sådan hemma hos sin pappa, men den får hon absolut inte ta hit... Men jag gissar att Alex använder den. Eller så har de en varsin, vad vet jag, vad vet jag... 
Förutom det så ska vi försöka få tag på en vattenbana... får se om vi hittar någon. 

Kväll redan, dagen har gått rätt fort, men jag trodde att klockan var mer än halv åtta. Theo såg så väldigt trött ut så jag trodde att klockan började närma sig 8-9 någonting. Men ack så jag bedrog mig, klockan är bara halv åtta. 

Middag idag vart köttfärssås och spagetti. Middagen vart kladdig för en viss ung herre, så han fick spendera en halvtimme i tvagningsrummet med skum och vatten och en bunt med leksaker. Han roade sig kungligt genom att hälla ut en massa skum på golvet. Lyckligtvis så hittade jag ett par badtofflorna att sätta på fötterna, så jag slapp bli dyngsur. 

Väl här nere, och den unga herren fått på sig kisskydd så bakade jag. Bakverket står i ugnen just nu, klar om ungefär 20 minuter. 

Nähe, nu ska trötta jag försöka finna kraft till resten av kvällen... 

Tummen ner för bloglovin

Jag ville prenumerera på schulmans pappablogg. Försökte lägga till den på bloglovin, men det gick inte.. för det fanns ingen blogg som hette enligt adressen jag angav... Märkligt. Varför funkar inte det?

Nu ska jag snart gå till apoteket, har en gullig vaxpropp i vänster öra, vilket gör att jag är rätt lomhörd. Tänkte att jag skulle införskaffa lite revaxör, körde jag med förra gången jag råkade ut för samma elände. Men då tog det typ 5 dagar innan vaxproppen ville komma ut. Får se om det går snabbare denna gång, jag hoppas verkligen det. Vill inte gärna ha en sådan i örat när vi ska iväg till Dalarna... 
Ska bli så härligt att sova i husvagn. På söndagen ska vi åka till kupolen i borlänge. Det var så längesen jag var där, så jag ville åka dit igen. Och på vägen hem så blir det ju inte mer än ett par mil längre hem, så jag tänkte att det kanske inte gör så himla mycket. 

Nu ska jag gå och väcka Erik. Jag har redan haft mitt förmiddagsfika, och ätit frukost. 

Igår så fyllde jag i ansökan till stuidelån på csn, får se när jag får svar på det, och vad det blir för svar. Jag hoppas verkligen att jag får lån, annars vet jag inte vad jag gör. Har ju betalt tillbaka mitt gamla lån, och så vitt jag vet så har jag inget lån för KY utbildning. Så nu får ni hålla tummarna för mig :). 

Tråkigt väder ute idag, kallt, blåsigt, mulet, regnigt... 

Bilder från gårdagen!

Har för mig att jag skrev att jag skulle lägga in lite bilder från gårdagen, och nu har jag äntligen fått tummen ur och lagt in dem i datorn. Så skönt att ha kortläsare, så jag slipper hålla på med kabel och grejer. För kameran som jag har, har bara usb 1. Det kanske inte säger dig så mycket, men det räcker med att jag säger att det är betydligt mycket långsammare än usb 2 som många andra överföringsenheter med usb-kabel har. 

Just nu sitter min sambo och kollar på nån knasig miniserie på tv. Inget för mig, handlar visst om 3 personer i en lägenhet, den ena blir vampyr, en annan blir varulv och en tredje blir ett spöke... Mycket mysko... Inget som passar mig som sagt, är inte något större fan av sånt där knasigt. 

Just ja.. är jag den enda i hela sverige som inte kollat på göta kanal, eller vem drog ur proppen? Vi har den hemma, men jag har inte kollat på den. Vet att den gått på tv rätt många gånger, men varenda gång så har jag missat den. Tvåan har jag sett... och den gillade jag faktiskt. Hade lust att kolla på filmen idag, men nu sitter ju Erik och kollar på den där fjantiga serien som inte är det minsta underhållande. 

Nähe, bilder var det, som jag lovat.


Vet inte riktigt vad det är, men jag tycker den är fin :)

Gula, söta blommor... 

Tjena pissmyran!

Gunga högt!!

Lejontämjare!

Rolig gunga!!

Kom ner, mamma har hjärtat i halsgropen!

Fint väder... eller kanske inte... 

En ros till mina goa läsare!!

Svalt idag -åskan har gjort sitt

Åskan har dragit iväg till andra breddgrader, vart vet jag inte. Eller så kanske den bara gett upp och försvunnit ut i tomma intet. Hur som helst så har den nu gjort att det är mer eller mindre svinkallt ute nu. Jag var iväg och handlade idag, på förmiddagen. Jag skulle handla på konsum, tänkte att de öppnar väl klockan 9 som ica, men jag hade fel. De öppnade 11, jag var där 20 minuter innan. Hade sällskap av Nathalie. Så vi satte oss på torget en stund. Hon fick en glass, precis som jag, och i affären så mötte hon en kompis, som hon följde med hem. Det var inte längesen hon kom hem, och hon hade visst haft kul där. 
När jag kom hem så ville Theo sova, så jag sov middag med honom. Under tiden som vi sov så passade Erik på att städa undan här hemma. Himla bra tyckte jag, bara för mig att dra en runda med herr sug, och sen så bakade jag lite. En sockerkaka med citronsmak. Vart god. 
Ikväll ska vi äta rester till middag, dvs samma sak som vi åt igår, men jag vet inte om vi har mat så det räcker... Tyckte det såg lite snålt ut med potatisgratängen, så jag kanske får göra lite klyftpotatis också. Fast jag skulle iofs kunna tänka mig att göra vanliga färskpotatisar och timjansås till...

Theo fick ett ritblock idag, och vill nu rita precis hela tiden. Men så vitt jag vet så är det bra för barn att rita.. det tränar deras kreativa sida. 

Tog lite bilder på blommor igår, och på åskvädret, dvs molnen... Men det tar jag i ett annat inlägg.

kvav dag!

Trots massor av åska igår, så är det fortfarande kvavt ute. Känns som att det ska bli åska vilken minut som helst, och jag hade minsann trott att åskan skulle rensa ur lite av den jobbiga luften. Men så vart det visst inte. Kollade på vädertrackern alldeles nyss, och då åskar det ca 10 mil från oss, så risken finns ju att det kommer hit. 

Vi ska strax äta här hemma. Helstekt fläskkarré med potatisgratäng. Blir gott. Köttet var dessutom på extrapris på konsum, sådet köpte vi på oss för ett tag sen. 

Har legat och vilat en stund i sängen. Hade ställt klockan, en inte hört den, så när jag kikade på klockan så hade den satt sig på snooze, och skulle ringa om några minuter igen. Lyckligtvis somnade jag inte ifrån maten. 

Nähe, nu ska jag snart duka fram, och sen så ska jag säga till de som sover, dvs erik och theo att det är dags att vakna nu... 

Sommaren är häääärlig

Jag har tagit lite bilder som jag ju inte visat, tänkte jag skulle göra det nu. De som inte tycker om att kika på barn kan nog hoppa över detta inlägg...
Den som fastnade bäst på dessa bilder var Theo, Nathalie sprang och gömde sig, hon ville inte alls vara med på bild denna gång, hon som annars brukar vara värsta linslusen.


Smultron är gott :)


Jag har ätit upp alla smultron... mamma fick bara ett.... tror jag...


Kom ihåg att dricka i värmen... fest att få dricka juice :)


Happy face!!


Det får va allt :)

Mina Dojjor

Jag köpte ju skor för ett tag sen, och jag fick en kommentar om att det var någon som ville se hur de såg ut. Så nu har jag fotat mina skor, för några bilder på mina skor hittade jag inte. 
Tro ni inte att det är några dyra fancy skor, för det är skor från skopunkten, det rosa paret kostade 99 pengar, och det andra paret kostade 200 pengar. 
Var svårt att ta en bra bild på de rosa skorna, för med blixt så vart de vita, och man såg inte alls hur de såg ut, utan blixt så vart de suddiga, men man såg i alla fall vilken färg de hade :). Så ni får nöja er med dessa bilder :) 



Söta och jättesköna skor!!


Jättesköna sandaler!
Längst ner till vänster så ser ni tån på Nathalies skor som hon fick i samma veva.
Ett par svarta ballerinaskor, som hon valde helt själv.



Mer bilder på lite annat följer i ett annat inlägg :)


Den kom!

Och då menar jag åskan, äntligen säger jag. Men temperaturen dök rätt bra, från att ha varit ungefär 30 grader varmt så är det nu bara 19 grader. Men så är det ju kväll nu. Lite regn kommer ner från den gråa mullrande himlen, och det är jag glad för. Allt som växer vill nog ha lite regn efter värmeböljan som varit. Men nu får vi väl se hur länge det tänker vara kallt. Det ska visst vara pissväder nästa helg med, när vi ska åka iväg bort. 
Måste för övrigt säga att åskvädret har varit väldigt långvarigt, det har åskat till och från sen klockan 8 minuter över 12. Anledningen till att jag vet så exakt klockslag var att jag var på övervåningen och kollade på klockan precis när jag hörde första mullret. 

Jag har snart kollat färdigt på stålmannen, säsong 1... lite nostalgi är det att kika på serien. Det är en sån där lätt serie, det gör inget om man råkar missa inledningen, det är lätt att hänga med i den i alla fall. Sen att det kan anses vara fjortis när man är 29 år och kolla på en serie med stålmannen... skit samma, Dean Cain är snygg i alla fall... var i alla fall då, hur han ser ut nu vet jag inte. 

Nu ska jag fortsätta umgås med familjen. 
Jag återkommer lite senare, har lovat att visa upp de skor som shoppades för ett tag sen. Ska se om jag kan hitta bild på dem, annars får jag ta kort på dem själv.

Hur har vädret varit hos er?
Hur försiktiga är ni med att dra ur sladdar osv när det åskar?
När börjar ni dra ur sladdarna? Så fort ni hör att det mullrar eller väntar ni till det låter som att åskan är nära?

otroligt

Hörde några muller, såg ett stort åskmoln, och trodde att det skulle smälla lite här över. Jag värmde upp med att ta ut datorn, och en kopp kaffe med vaniljvisp i... jag lovar, det är jättegott!
Men kom det nåt åskväder? Nej då, istället så kom solen fram igen, och fåglarna började kvittra. Förbannade skit, jag som förberett mig på åska och drivis. 

Theo var på rymmen idag, hittade honom vid stora vägen, huga vad otäckt. Jag tittade bort en halv minut, och märkte sedan att det var väldigt, väldigt tyst... Huga ligen, jag vill ha staket... Lyckligtvis kom det inga bilar, men ändå. Jätte otäckt. Och det känns som om jag är världens sämsta dator, som inte kan se efter sin son 24/7. Han sprang iväg när jag skulle stänga igen sandlådan... då är det till att vara snabb vill jag lova. 
Men jag tror att det var farmor och farfar som lockade... han tycker om det stället, och vill gärna gå dit, varje dag. 

Höll på att hända en otäck olycka imorse när jag och barnen var på väg till dagis. Jag kommer åkande på min cykel, jag har företräde på en väg. Från en snedgata så kommer det en gubbe, som bara kör ut, bromsar inte, ser sig inte för utan bara häver sig ut. Behöver jag säga att jag fick tvärnita. Lyckligtvis så rullar min cykel mycket, mycket fortare än vad Nathalie någonsin kan åka på sin cykel, så hon klarade sig ju jättebra, men jag fick mer eller mindre stå på bromsen. Tur Theo hade bälte... Eller så kallad sele i sin cykelstol. 

Idag ska vi äta hamburgare till middag. Vi köpte det när vi storhandlade för ett tag sen... får se vad de smakar... Jag hade ju helst grillat idag, men vi trodde ju att det skulle bli åtminstone regn, men så ser det inte ut just nu. 

Har sjuttioelva flugor inne, och jag vill mörda dem, men någon har lagt undan flugsmällan, så jag kan inte, jag får istället slåss med dem var gång jag ska göra nåt i köket. Det är inga små flugor heller, utan såna där stora, feta äckliga saker.

Nu ska jag greja vidare här hemma, ha det gott i värmen... 

åskväder?!

Börjar tro att det ska dra ihop sig till åska. Eller jag hoppas det, det behövs verkligen nu. Gärna ett skyfall oxå. Så när jag satt här och tänkte på åskan så kom jag på att jag skulle kolla in in vändertracker. En sida på nätet där man kan se vart i Sverige det åskar. Just nu är det mycket åskväder runt omkring i Sverige. Och det var så himla mycket så jag var tvungen att ta en bild av det och visa här.

Nu när jag skulle ladda upp en bild så funkar inte det... får försöka om en stund igen.

Nu funkade det, äntligen!




Ett gammalt minne...

Ett fint minne. Jag satt och surfade på you tube, och kom över låten teddybjörnen fredriksson. När jag var 4 år, så fick jag en teddybjörn, av min pappa. Och så spelade han just teddybjörnen fredriksson för mig. Och nu, när min pappa inte finns längre, han har varit borta sen länge, han dog när jag var 17år (jag är 29 nu). Och nu när jag lyssnar på den så gråter jag... gråter som ett barn när jag hör sången. Trots att han dog för 12 år sen så saknar jag honom fortfarande. Tänker på honom varje dag fortfarande. 

Förutom det så fick jag mina saker från cdon idag, men jag fick nog en felleverans. Jag fick Lois & Clark, men absolute holiday fick jag inte. Istället fick jag Jack Johnson and friends. Med sånger från Curious George. Inget jag hade tänkt ha. I leveransen står det dessutom att jag har fått absolute holliday, men det stämmer ju inte. Så nu har jag mailat till cdon för att höra mig för om läget.

Nähe, nu ska jag roa mig med annat. Ha en bra dag!

Sommarmånad!

Nu är det riktig sommarmånad, men vi får väl se hur mycket sommar den kommer med. Det ska visst bli svalare framöver. Idag skulle det visst kunna bli regn, men det är inget jag sett något av än så länge. Men det kan ju komma rätt hastigt och lustigt.
Händer väl inget speciellt idag, vad jag vet. Bara en vanlig dag. Vet inte vad jag ska hitta på mer än att söka de jobb jag kan söka. Men hur inspirerad är man när man vet att i september så brakar det loss... då är det dags att plugga. Ska maila min handläggare på af, och se vad hon tycker. Hon tycker väl att jag ska ligga i som en tok och söka jobb... och då får jag väl göra det som jag gör nu helt enkelt... Inte blogga alltså ;). 

Senare idag ska jag försöka baka lite, min dotter yppade något om att hon var lite sugen på fika, så då får jag väl ordna det. Det var ett tag sen vi fikade. Lovade henne lite fika på altan, så det är väl bäst att hålla vad man lovar. 

Nathalie var för övrigt jättesur på mig igår, för att hon fick städa sitt rum. Det såg ut som en mindre bomb hade slagit ner där, och jag försökte förklara för henne att om hon städar nu, så går det fort, om hon väntar så tar det bara längre tid att städa. Jag sa även att om hon skyndar sig att städa så är hon snart av med det tråkiga. Men hon ville gå ut, och vart jättesur för att hon inte fick göra det hon ville... Men så är det ibland, ibland måste man göra tråkiga saker. 

Har tv:n på i bakgrunden, kollar på nåt djurräddningsprogram. Jag fattar inte hur det kan vara lagligt att ha djuren instängda i små burar....Fast om jag hade hund skulle jag aldrig kunna ha den instängd. Jag vet ett vissa har sådana där små hundar instängda i burar, men jag har inet riktigt fattat varför man har det. Andra tar med dem när de åker någonstans, men låter dem stanna i bilen, varför ska man då ta med dem? 
Någon får gärna förklara det för mig.

Hoppas att ni får en bra dag! 

RSS 2.0