Mors dag - vad är det?

Kan man ju undra. Jag har inte fått en grej idag, inte ett grattis, inte en blomma inte nåt!!! Trots att jag gav Erik en fars dags present, fast Theo inte ens var född... Vad fick jag till svar om det då? Jaahhaaaa, men det kom inte jag ihåg, såna där dagar lägger inte jag på minnet. Men vad f-n har man almenackan till då?
Ska väl inte vara bitter för det, jag borde ju vara van. Sen mitt x menar jag. Han firade varken min födelsedag eller någon annan dag. Klapparna man fick på julafton hade han bett hans mamma köpa, syntes tydligt.... Men det erkände han aldrig. Fast jag får ju presenter på jul och när jag fyller år, av Erik, alltid nåt.
Men lik förbaskat så känner jag mig så nedrans besviken. Jag hade hoppats så... Tänkt att Erik skulle köpa nåt som var från Theo eller nåt i den stilen. Men nej, inte nåt. Inte ett ord, inte lite extra omvårdnad. Nej inte ett förbannade jävla dugg. Jag blir så lessen. Kanske borde jag inte bli det, men det blir jag. Jag är jag, och jag har rätt att känna som jag känner. Erik tycker att mors dag är ett kommersiellt jippo, likaså fars dag då... Nåt som företagen tjänar pengar på. Men jag har väl inte bett om nåt stort, en liten blomma, en chokladkaka... vad som helst... Skulle bli glad om någon serverade mig kaffe, nåt sånt ynkligt hade gjort mig väldigt glad. Så jag har gråtit många gånger idag...
Vad har han mer skyllt på, just ja, att jag inte är hans mamma... nä, det är väl en jävla tur det, för då hade han varit bättre uppfostrad!!!
Fick iaf ett kort i fredags från min dotter, och det värmde så gott i hjärtat att få det. Grattis på mors dag stog det på det. Så hade hon skrivit det finaste hon kunde. Då grät jag nästan, jag vart rörd. Men det hade ju känts speciellt om Erik kunde komma ihåg det.

Jag minns så väl hur Gunnar alltid åkte iväg och köpte en fin blomampel till min mamma när det var mors dag. Inte för att han tyckte att det behövdes, utan för att det skulle vara så. Mamma kunde behöva en blomma för att bli glad. Och det kan sannerligen jag med behöva, en blomma för att bli glad. Jag har aldrig någonsin fått blommor av någon. Inte mitt x, jo en gång fick jag det. Men det var efter att jag tjatat på honom i flera månader, eller inte tjatat, jag hade gett hintar om det rätt ofta. Till sist så fick jag en liten, liten blomsterkvast som var köpt på konsum för 39:90. Men det var ju i alla fall blommor. Jag har fått en blomma av Erik oxå, på alla hjärtans dag, första året vi var tillsammans. Den var i tyg... Har kvar den ännu, för det är väl den ända blomma jag någonsin lär få.

Hade han inte stått å duschat nu Erik så hade jag gått upp och borstat tänderna å lagt mig utan att säga ett ord. Känner mig bara så bortglömd, betydelselös och liten...

Ibland funderar jag på om han ens har minsta lilla känsla för mig... vore ju intressant att veta...

Hoppas att alla andra mammor har haft en bättre dag än mig!! Ni är duktiga mammor allihopa!! Så GRATTIS PÅ ER!!! 



image19

Bara för att jag inte fick någon blomma, så kan ju alla andra mammor få en av mig!!


Såååååå trött!

Å jag vet inte varför. Har fått sova ordentligt rätt många nätter nu, men hela jag känner mig som en säck potatis. Kanske beror det på allergin och pillren jag käkar. På det så är jag ju förkyld oxå, och det drar väl sitt strå till stacken. Theo är duktig, han kan nästan ställa sig på alla fyra, idag stog han i armhävningsposition, såg himla lustigt ut. För det var tydligen tungt., illröd i ansiktet och brak där bak ha ha ha.

Du K, förresten... försökte komma in på din blogg, men de gick inte... har försökt med explorer (som jag fick igång en kort stund, och med den dassiga webbläsaren jag har nu).

Allt annat är rätt bra, gör inte så mycket, tar det mest lugnt. Har kommit in i en sån där latperiod... men det får man vara ibland, i alla fall jag. Det har jag bestämt hihi. Var iväg och köpte fiskar igår, från en kille som skulle lägga ner sitt ena akvarium. Så nu är det lite mer liv och rörelse där inne.

Erik ska dra iväg å spela poker ikväll, jag å barnen blir själva här hemma. Vad vi ska göra har jag ingen aning om, men jag gissar att jag lär somna hur tidigt som helst. Med tanke på att jag är trött redan nu.

Hm, tror inte jag hade nåt viktigt att skriva egentligen, så varför jag skrev har jag ingen aning om. 
Ha en bra dag, nu ska jag försöka göra nåt för att vakna till, kaffe tycks inte hjälpa :(

En fattig mamma som själ

Senaste person som...
Sov i din säng: Erik och Theo (och jag då förstås)
Såg dig gråta: Ingen
Fick dig att gråta: Jag själv
Du delade en drink med: Erik, fast vi drack bara juice

Du gick på bio med: Theo, när vi var på barnvagnsbio och kollade på hairspray
Du gick på stan med: Med Theo i vagnen
Skällde på dig: Nathalie
Skickade ett e-mail till dig: Babycenter, där det står fakta om sin 7 månaders bebis

Favorit...
Rum i huset: Vardagsrummet och sovrummet
Typ av musik: Rock, Pop, Schlager m.m.
Parfym: För närvarande en billig från hm vid namn 4:th of july, annars gillar jag escada

Månad: Sommarmånaderna gillar jag allra mest
Sten: Aquamarin



De senaste 48 timmarna, har du...
Gråtit: Nej
Köpt någonting: Handlade på Ica, typ lök och potatis.
Varit sjuk: Snuvig är jag, men det tror jag mest beror på pollen
Sjungit: japp, för theo, och då sjöng jag "grisen gal i granens topp"
Sagt "Jag Älskar Dig": Till Nathalie igår kväll och till Theo innan han somnade igår kväll.
Velat säga till några att du älskar dem: Nej
Träffat någon ny: Nej
Saknat någon: Pappa, trots att han dog för 11 år sen
Kramat någon: Ja mina barn
Kysst någon: Nej, bara pussat.
Haft sex: Nej, det har jag inte.

Senaste...
Låt du hörde: ? Linda Bengtzings schlagerbidrag
Film du såg: Minuterna med Rita
Drink du köpte: Alldeles för längesen för att jag ska minnas det, har inte druckit nåt med alkohol i det senaste året.
Sak du stal: Inget allvaligare än en IKEA penna faktiskt.
Mat du åt: Smörgåsar med prickig korv på

Gången du åt en 7-Eleven-korv: Har aldrig varit på där, räknas IKEA korv?
Festivaler i sommar? Nej...
Frisyr? Har självlockigt, det gör lite som det själv vill...
Fulaste kändisen? Kommer inte på någon speciell
Snyggaste kändisen? Den jag kommer på för tillfället är nog "snickar-matte"


Vad vill du bli? Rik
Planer för idag? Laga mat, kolla på tv, plocka undan och sova.

En kort blogg

Blir det idag, är trött redan nu, och har egentligen annat att göra. Som att plocka undan efter middagen... disken bara hopar sig och skriker på mig. Och jag känner mig värdelös som inte tagit reda på den ännu. Men jag pluggar igen öronen och låtsas om att jag inte hör alla hemmets krav.
Önskar verkligen att jag var lite mera ordningssam... Men det är jag inte... jag vet inte varför. Jag försöker verkligen. Men när man har ett litet knäbarn här hemma så känns det som om man inte hinner med mycket annat än att ta hand om just honom. Visserligen så går det bättre och bättre nu, när han kan sitta själv. Men att damsuga, som verkligen skulle behövas, det blir inte gjort, för han är livrädd för dammsugaren.
Idag så har jag varit hemma hos en kompis som jag träffade i föräldragruppen som mvc ordnade. De har byggt sitt eget hus, som de har ritat själva. Så det är inget kataloghus. Riktigt fint är det, och det kommer bli finare. För det är långt ifrån färdigt än. Men förr eller senare så blir det väl det. Vi gjorde avtryck av våra barns fötter idag, på papper, riktigt fint vart det. Men det var lite knepigt innan man lyckades. De där minibarnens fötter har en förmåga att inte göra riktigt som man hade tänkt sig. Jag kom hem lagom till att Erik skulle åka till jobbet och Nathalie skulle komma hem från lekis.
Till middag så vart det rester från igår, men istället för spagetti till köttfärssåsen så vart det makaroner. Som efterrätt så vart det jordgubbar, från Italien. Men jag gillade dem inte. De smakar inte jordgubbar, iaf inte med sådan smak som man är van vid. De här smakade mest vatten. Men det förstog jag nästan när jag såg dem, eftersom de var så himla stora.
Imorgon förmiddag ska jag in till Örebro och äta frukost, eller iaf dricka kaffe. Sen så bär det iväg hem igen och på eftermiddag så blir det öppen förskola igen, eller kyrkis... Och då kan min dotter följa med för det är på eftermiddagen.
Nähe, nu ska jag rusta till mig inför kvällen, och kanske, men bara kanske så plockar jag ur diskmaskinen och tar hand om lite disk... Även om jag inte känner för det alls...

Det ska bli så härligt...

I juni, närmare bestämt den 15:e. Då drar vi iväg till Stockholm. Utan Theo men med Nathalie. Det är Eriks jobb som bjuder. Har pratat om det länge nu... å det känns som om det kan bli en riktigt, riktigt bra dag. Får hoppas att vädret blir bra oxå, annars blir det väl inte riktigt lika kul. Eriks jobb bjuder som sagt, men de bjuder till stort. Det är för alla på hela företaget han jobbar på. Eller för de som vill i alla fall. Och så gäller det deras respektive och deras barn då.  De bjuder på bussen dit och hem. På bussen så får man smörgås med dryck. Väl i stockholm så får man gå på valfri attraktion, till exempel skansen, junibacken, biologiska muséet m.m. ( De betalar inträdet). På eftermiddagen så får vi gå på gröna lund, då bjuder de på inträde, matbiljett, och åkband för de som vill ha. Erik kommer väl inte åka speciellt mycket, men kanske kan jag få honom att gå in i lustiga huset och åka kärlekstunneln...? Ser fram emot den dagen. Barnvakt ska min mamma vara.

Ellie, önskar jag kunde svara på din kommentar, å jag kan väl göra det så här i bloggen, men det känns konstigt, å vet du, har inte din mailadress heller, så då blir det ännu svårare att nå dig... Du kan väl inboxa den till mig (om du vill) på familjeliv?

Har varit dålig med att läsa andras bloggar, det har liksom inte funnits tid. Theo tycker ju inte så där överdrivet mycket om att jag ska sitta vid datorn heller, även om det går mycket bättre nu när han sitter själv. För då kan han sitta bredvid mig här på en lekmatta och leka med sina saker samtidigt som jag gör det jag behöver göra här.

I fredags, när det var så härligt väder så var mitt x här och skulle hämta Nathalie. Vi drack kaffe allihopa, och drack saft. Till det så bjöd jag även på glass. Ett paket tog slut, det var lite kvar på botten, och Theo tycker att burkar är så fantastiskt roliga att leka med. Så Erik sätter honom på altangolvet och ger honom det tomma glasspaketet. Självklart så är det ju smält glass kvar i botten. Erik tänkte inte på att små barn kan kladda ner sig väldigt mycket. Men vad gör det om hundra år, söt var han i alla fall där han satt och lekte. Passade på att ta bildbevis på det... Titta och lé hihihi.

image17



Och studsmattan vart ju poppis hos alexander. Och ungarna passade på att hoppa samtidigt, fast man inte får. Har sagt det till Nathalie och Alexander med för den delen att man hoppar bara en i taget. Men när jag inte såg, så gjorde de så här:

image18



Trist att det varma vädret försvann, fast skönt med på sätt och vis, för då kanske det finns hopp om en varm sommar... Man kan ju i alla fall hoppas.

Theo har blivit duktig, han somnar mellan halv åtta och åtta på kvällarna. I min säng, när jag ligger bredvid honom och ger honom en flaska välling. Nu behöver jag inte ha honom i min famn på kvällen längre. Fast det är ju mysigt när han ligger där med förstås.  Och det gör han ju när han sover middag, så gosa vill han fortfarande göra.

Nu ska jag kolla på tv, funderade på att göra kakor förut, men nu känner jag att jag inte orkar, så därför ska jag gå och ställa in smöret oxå.

Kram på er!

Härliga dagar

Har man blivit bortskämd med nu. Ja, kanske inte sovmornar och sådant, men jag menade solen.  Så skönt med solen som skiner och det är varmt. Fast jag blir nervös över att det kommer bli en pissommar. Så här var det förra sommaren. Jättefint på våran med härligt väder. När det sen var dags för sommaren som behagade inte solen visa sig särskilt mycket. Inte för att det gjorde mig speciellt mycket då, när jag var gravid. Då var det mest skönt.  Men ändå. Visst, det var några fina dagar med temperaturer runt 30 grader, men långt ifrån som för 2 år sedan, då det var kanonvarmt nästan varje dag, hela sommaren. Men samtidigt kan man ju fundera på om man verkligen vill ha gassande sol när man har en plutt på snart 7 månader. Kan ju aldrig vara kul för en sådan liten att få vara ute, med en massa kläder på. Just för att de inte för smörjas in (vad jag har hört), med solskyddsfaktor. Tycker ju synd om dem. Jag menar tänk er själva att ha på er långärmat och långbyxor och solmössa. Inte vara ute i solen, bara sitta i skuggan. 25 grader varmt där på sommaren. Skulel du vilja sitta i sådana kläder??? Okej, det finns solkläder i nåt knepigt material, men hur fula är inte de då? Och dessutom kostar de ju multum. Själv skulle jag inte betala en massa pengar i nåt som är förbaskat fult, skulle du? Självklart förstår att solens strålar är farliga att solen bränner även i skuggan... Men snälla, förstå vilken plåga det måste vara för de små bebisarna.  Inte ska de klä sig i vitt heller, för det har inte tillräckligt bra skyddsfaktor. Nähe, så man ska klä dem i svart dessutom? Som om de inte är tillräckligt plågade av värmen... Nä, skulle inte vilja vara bebis igen. Hur gör ni med era små bebisar? Lyssnar ni på alla "förståsigpåare"? När min dotter var liten, så fick hon ligga i en kortärmad body i vagnen på sommaren när det var varmt. Hon föddes i juli 2001. Visserligen höll jag henne i skuggan, men nu har man ju hört att det inte räcker.  Klär man på dem för varmt för att de inte ska få sol på sig så får de kliande utslag istället, är det mycket bättre? Min son har dessutom eksem, han kommer ju plågas...  Nä, gråter när jag tänker på det...

Plutten har äntligen lärt sig sitta ordentligt själv, och kan roa sig själv kortare stunder. Utom just idag, för idag är han mest arg... han vill inte leka själv, inte titta på fiskarna i akvariet, inte sitta i knät, inte på armen. Han vill inte vara ute heller. Okej, jag har inte testat att sätta honom i vagnen och ta en promenad... vet inte om jag vågar. För varje gång jag har haft lust att ta en långpromenad så har han börjat vråla i högan sky i efter halva vägen. Och då går man där och känner sig som sveriges sämsta mamma. Orkar inte bära honom i flera kilometer.

Vägde och mätte honom igår, 8990 gram tung och 68 cm lång.

Önskar mig en massa pengar... skulle vilja ha lite sommarkläder, har någonstans i en kartong, men när ska jag hinna med att leta på dem???

Någon här som har någon aning om ifall det är bra träning att hoppa på en studsmatta? Hur mycket behöver man hoppa för att det ska ge någon effekt??

Nähe, nu ska jag ta hand om lillplutten som sitter och gnäller...

RSS 2.0