De där kläderna

Jag skrev ju förut att jag beställde kläder åt mig själv för ett tag sen, från Bubbleroom. Mycket snygga kläder, till bra priser många gånger. Jag beställde massor av tunikor, hittade till och med en långärmad, som jag har på mig i skrivandets stund. Vill även minnas att jag lovade att tala om vad det var jag köpte mer, så det tänkte jag visa nu. Snor bilderna från bubbleroom, utan att fråga först ;).
Bubbleroom / H Tunika Mullvad
En klänning/tunika som jag tänke ha till jul.
Bubbleroom / H Tunika Svart
Vanlig svart tunika, jätteskön och jättesnygg, tyckte i alla fall jag.
Bubbleroom / H Tröja Grå
Jättevarm och gosig!
Bubbleroom / H Tunika Mörklila
Det här är den långärmade tunikan som jag nämnde förut.
Bubbleroom / H Cardigan Svart/antracitgrå
Och så vart det en sån här cardigan, provade den här om dagen, och den är hur skön som helst.
Utöver detta som jag visat här så vart det två stycken bastunikor kan man väl säga. En långärmad och en kortärmad. Inget speciellt med dem, så jag bryr mig inte om att visa dem. De var i alla fall av märket Vila, och himla sköna.

Spela poker?

Jag var rätt inne på det där med poker för några år sen, och lockelsen har funnits ett tag kan jag säga, att spela mera. Men eftersom de allra flesta tycks tro att det bara är killar som "kan" spela poker så blir det att man faller in i mönstret, och spelar inte, trots att det finns en massa tjejer som faktiskt kan spela poker, och det riktigt bra.
Vart hur som helst kontaktad här på bloggen av en kille, som startat en liten sida om poker, hur man kan göra för att gå längre när man spelar stora turneringar online och så. Kika gärna in på onlinepoker. Jag har inget samarbete med den här sidan, men jag tyckte att det faktiskt var ett rätt bra initiativ. Och som tack för att jag lägger hans länk på min sida så får jag en trisslott... Så, nog med reklam nu ;).
Har gjort mina två veckor i Laxå nu, men lyckades pussla ihop så att jag får ihop en vecka till där, fast utspritt på olika dagar, olika veckor. Vart så glad i fredags när jag skulle gå hem, då en av medarbetarna där sa trevlig helg, och så ses vi på måndag, VAD KUUUL. Jag vart så glad över att höra det. Det kändes så bra att de faktiskt verkar tycka att jag är helt okej.
I dag fick jag sovmorgon, till 10, jag är förkyld och har lite ont i halsen, snorar lite och hostar. Har nyss ätit en mycket god frukostmacka, skulle lätt kunna få i mig en till, men då blir jag nog lite för mätt tror jag. Hade köpt brödet: "skogaholmisar" och på den så la jag smör, medwurst, tomat och philadelphiaost. Dessa mackor är dubbla så det funkar bra med dessa pålägg då. Vart riktigt, riktigt gott kan jag säga.
Nathalie är hos sin mormor, hann inte träffa henne i fredags eftermiddag heller, så nu får jag vänta till nästa fredag innan jag får träffa henne igen. Funderar på att ringa och prata ihop mig lite med mamma, och kanske ta barnen till badhuset. Hon har ju 3 stora barn där, men jag vet inte hur bra det går att bada med en allra äldsta, då hon inte är så simkunnig.
Nu ska jag gå och handla lite, har slut på mjölk här hemma, och jag känner att det börjar dra lite i kaffetarmen, är ju van med att dricka kaffe klockan 9:30, 11:45, 14:30 om dagarna... Och nu är klockan 12, och jag har inte druckit något kaffe ännu.
Just ja, har faktiskt fått en veckas praktik på Karlskoga lasarett också, på röntgen där. Hoppas verkligen att det ordnar ihop sig, så jag slipper ta igen praktik under nästa år =(.

Onsdag - tröttdagen

God kväll!
Fy vad jag är trött idag. Har sovit gott i natt, men vaknade vid 2 och trodde att det var dags att gå upp, vaknade då helt naturligt... Låg och funderade ett tag på varför inte klockan ringde. Tittade på klockan och såg då att klockan var 2. Skönt att kunna slå igen ögonen en stund till tänkte jag, och somnade om. Kom till Laxå som vanligt, har haft en rätt lugn och skön dag, har mest skrivit idag. Men det känns skönt att de litar på att jag kan stå i kassan. De frågar mig om jag kan stå där över lunch, och visst kan jag det... Så skönt att få känna sig behövd, och bli uppmuntrad, för att man gör något bra.
Det eländiga kom istället på kvällen. Är ledsen för svärmors skull, vill inte säga mycket mer om det i en offentlig blogg, men jag tänker på henne.
Theo ramlade från soffan och slog i huvudet i golvet, sambon ringde och funderade på hjärnskakning, men han hade inte som helst symtom på det, och har fortfarande inte, så jag är rätt säker på att det inte är några farligheter på gång.
Sak nummer 3, jag kom inte hem med tåget. Tåget jag vanligtvis åker med, var instället. Kul? Nä. Tåget som skulle gå efter det, som skulle gå hemåt, var försenat. Hem jag jag för inte speciellt längesen, har inte hunnit se min dotter på hela dagen, känns konstigt. Men hon är väl hemma om någon timme. Pluttan.
Snart ska vi äta onyttig mat mitt i veckan. Familjepizza från ica, för att jag vart så sen hem, och för att jag är så trött. Visserligen var det pannkakedag idag, men jag kände att jag inte orkar vänta en timme på att maten ska bli klar, jag är för trött.
Jag hoppas att jag blir lite piggare av middagen, och att jag då orkar kolla på arga snickar'n och Berg flyttar in, för det är väl idag, har jag för mig? Kanske är i morgon?
Imorgon ska jag baka, när jag kommer hem från "jobbet", det ska tas med till kompisarna på vårdcentralen. ÅÅÅÅÅÅÅÅH VAD JAG ÖNSKAR ATT JAG KUNDE FÅ ETT JOBB DÄR.
Nu ska vi snart äta, och jag ska försöka hålla mig vaken.

Testar den nya funktionen =)

Vart tipsad tidigare idag om en ny funktion på blogg.se. En liten ikon som dyker upp bredvid där man skriver rubrik, när man skriver ett nytt inlägg. Detta är en funktion som gör det möjligt att bestämma när ett inlägg ska publiceras. Det här inlägget har jag bestämt att det ska publiceras 25/10 klockan 13:05. Just nu, när jag skriver, så är det den 24/10 och klockan är strax efter 22 på kvällen.
Sitter och kollar på Beck, fast just nu är det reklam och nyheter, och det är jag inte så intresserad av att höra, orkar faktiskt inte höra om all elände som händer här i världen. Tur att det händer lite bra saker också, fast de visas väldigt sällan på nyheterna.
Har faktiskt shoppat idag också, från bubbleroom. Vart för 1000 kr ungefär, men nu har jag lite nya tunikor, och en lång härlig cardigan att svepa om mig nu när det börjar bli kallt. Leveranstid stod 2-4 dagar, så jag hoppas att det stämmer.
Barnen sover sen en tid tillbaka, jag njuter av de sista timmarnas lugn innan det är dags att gå upp imorgon bitti, för att åka till Laxå. Fast jag har det faktiskt riktigt bra där, jag trivs faktiskt jättebra. Börjar bli allt mer peppad att skaffa mig ett körkort, så jag kan öka mina chanser att få jobb. Ska söka till USÖ, en tjänst på kvinnokliniken, det är i alla fall ett område som intresserar mig.
Mer då, jo, idag när Theo skulle bada tillsammans med sin syster så drack han massor av vatten, detta ledde till att han till sist kräktes. Trots mina förmaningar om att han inte skulle dricka vattnet från badkaret. Han verkade inte bli sjuk av det, mer att det vart väldigt fullt i magen, och att det ville komma ut. När han kom ner så fick han välling, sen somnade gos i min famn, såååå mysigt.
Nu måste jag sluta, för nu börjar snart beck igen, har visserligen redan sett den här filmen en gång förut, men den är värd att ses igen.
Ha en fin kväll!!
Just ja, vad jag köpte för kläder? Det får ni se en annan dag ;).

Tävlar hos Bambi bland annat

Jag tävlar hos Bambi, om en snygg tröja med en hund på från me and I.
Nu hoppas jag att jag hinner vara med i dragningen, för tävlingen går ut precis idag...
Bambi har en till tävling, som jag gärna vill vara med i, denna är hos Dunderbutiken.
Hos Bambi kan man vinna ett presentkort på 150 kr, de har massa fina saker till barn
Dunderbutiken, så kika in du också :).

Som jag trodde...

Skrev ju här i bloggen om att jag kände mig så slarvig som spridit papper omkring mig, och som jag misstänkte så sa de till om det idag. Ingen verkade vara på riktigt gott humör idag, vet inte vad det var med dem riktigt.
De bad mig skriva om ett word-dokument, som en läkare skulle ha på ett föredrag. Jag gjorde om det så som jag tyckte, och frågade sen om det var bra, men det var så väldigt mycket fel tyckte hon... I ett material så tycker jag till exempel om det står namn på mediciner, att dessa ska benämnas med stor bokstav, men det tyckte inte hon. Har läkaren skrivit på ett sätt så ska det stå så, men varför skulle vi då redigera det? Får inte riktigt ihop det. Och när jag försökte förklara mig på en punkt som hon tog upp, så fick jag ett par snäsiga svar tillbaka...
Nu ska vi strax äta lite mat här hemma, senare ikväll, om jag hinner så tänkte jag anmäla mig till ett par tävlingar.
Ikväll ska jag kolla på Berg flyttar in, ikväll ska hon flytta in hos Andreas Lundstedt, och han kommer berätta om hur man kan tvätta sperma ren från HIV, som görs i 3 steg. Sen så kommer man även få vara med när han får sin behandling mot HIV. Jag tycker även att det kommer bli spännande att se hur det ser ut hemma hos honom.
På tv 4 klockan 21 =).

Tankspridd!!

Både igår och idag har jag varit väldigt tankspridd. Glömmer papper här och var och MIN PLÅNBOK!!!
Men börjar med att berätta om pappren.
Höll på med lite papper igår, som jag skulle ha till skolan. Detta var alltså på vårdcentralen i Laxå. Det var väldigt lite att göra just den dagen, och diktaten var få, precis som det sjuka folket. De ville helt enkelt inte vara sjuka på en måndag. Så jag, min slarver la mina papper på ett bord som inte är mitt... Ingen större fara egentligen, men jag kände mig allt annat än ordningsam när jag la mina papper där... särskilt inte när en av läkarsekreterarna kom och frågade om jag skulle ha pappren kvar...
Igår då, om plånboken så glömde jag den på vårdcentralen. Jag hade lagt ur plånboken, för vi skulle ha en liten vadslagning om antalet personer som kommer och vaccinerar sig under 3 dagar denna vecka. Vi la 5 kr var, för att den som vinner ska få en liten vinst. Tog ju då upp plånboken och la mina fem kronor, och så glömde jag plånboken bredvid datorn där jag suttit.
När klockan är kvart över tre så går jag mot tågstationen. Kommer fram dit efter en 20 minuter lång rask promenad. Öppnar handväskan, inser att min plånbok inte ligger där. Kollar telefonen. De har ringt och sagt att min plånbok är kvar hos dem. Bara att gå tillbaka... så 20 minter rask promenad igen. Stressar in och hämtar min plånbok, som de vart snälla nog att låsa in i kassaskåpet. Får den, och går ytterligare en rask promenad på 20 minuter. Kommer fram till stationen och hinner med ett tåg hem. Kommer hem vid 19-tiden på kvällen. Runt 21 somnade jag tillsammans med Theo. Och jag ska nog göra samma sak idag.
Måste ju förresten dela med mig av ett himla gott recept som jag hittade på nätet. Vi åt det till middag här om dagen. Det är helstekt fläskkarre med klyftpotatis och sås.
Börja med att bryna köttet runt om på hög värme i en stekpanna.
Sätt ugnen på 150 grader.
Gör en röra av 1 msk riven färsk ingefära
2 chilifrukter (medium starka)
2 krm salt
2 msk honung
1 tsk salt
Lägg detta på köttet, stick in en termometer. Köttet är klart när innertemperaturen är 75-80 grader.
Häll på 1 dl vatten på fatet som köttet står på. När köttet är klart tar du ut det och lindar in det i folie så det får vila. Vispa ut det lilla spad som är i ugnsformen och häll det i en kastrull. Fyll på med ett par dl grädde och en sked äppelgele. Krydda efter behag, ha i en buljongtärning/fond och låt buljongtärningen lösa sig och red sedan av. Servera med klyftpotatis, grönsaker och gelé, gärna äppelgele, som passar jättebra till fläskkött.
Vi här hemma tyckte att detta vart jättegott!!!
Nu ska jag dra mig till sängen.
God kväll!!

Pics!!

Ja, jag lovade ju lite bilder på de senaste dagarna. Det vart väldigt mycket bilder, försökte mig på att göra ett bildspel med hjälp av ett program som jag laddade hem från nätet. Men det funkade inget vidare, tyvärr. Förutom att blogg.se inte tycker att det ska byta bild, så vart bildkvaliten kass... så jag fick ladda upp en bild i taget istället.

Enligt Theo så måste ju födelsedagen ha varit bra, eftersom han inte så gärna vill gå och lägga sig om kvällarna, han vill helst sitta uppe och leka med alla nya fina leksaker han har fått. Han fick ju saker utöver det som syns på bilderna. Bland annat nåt med sjörövare, med någon kanon, som han tyckte var himla kul. Han fick även ett par traktorer, som vart en stor hit.
Fikat vart lyckat det med. Stod ju och bakade till klockan halv ett, men då var jag även klar med disken när jag gick och la mig. Kan lova att jag var rätt mör. Theo väckte mig morgonen efter vid 8, och det var en rätt lagom tid tyckte jag, men det vart himla stressigt eftersom jag skulle göra klart glasyren på muffinsen, och så skulle jag ju hinna med att göra tårtan också. Och när jag fixade allt det, så vart det ju såklart ännu mer disk, och den rena disken stod i diskmaskinen, så den fick jag plocka ur, och sen ladda med ny, smutsig disk. Efter det så var det hög tid att duscha av sig tyckte jag, när jag kom ner tog jag en macka till frukost, och då var klockan 11 och de första gästerna kom.
De första gästerna var Lasse och Marita, dvs Eriks föräldrar. Himla kul att Marita orkade komma hit, trots att hon opererats ett par dagar innan. Mina föräldrar vart lite försenade, men det gjorde inget, då hann jag och mamma prata lite. Mysigt att prata lite med mamma. Theo lekte med sin pappa och sin morfar.
En bok med figurerna från "Hurra för Kalle"
Här öppnar han sin tröja, som ser ut som en serie ur bamse... ni får se
sen, på andra bilder. Lägg märke till krabbtröjan.
Fin tröja tyckte Theo.
Mysiga hunden... ett riktigt märkesgosedjur... Bukowski... han har inga
andra märkesgosedjur, och han ville så gärna ha en hund... Jag tyckte den
var så söt, och den var faktiskt inte särskilt dyr heller.
Tårtan!! Hade inte rätt bokstäver för att kunna skriva något vettigt, och
Theo tyckte så mycket om bokstäverna, så jag la på dem lite huller om
buller, och det funkade ju det också. Han lyckades dessutom att blåsa ut
alla ljusen på tårtan.
Nya tröjan på, men bildprogramet jag använde när jag redigerade
färgerna på bilden lite, tolkade ärmarna som mörkblå, men de är svarta egentligen.
Theos kök som vi köpte åt honom. Han fick en massa tillbehör till köket
från farmor och farfar. Utöver det så vill Theo sitta och laga mat, så därför
står den fula pallen där. Theo tokar sig, och har två nappar i munnen samtidigt.
Bus med mormor är jättekul!!
Ännu mer bus, Theo gapskrattade...
En fin bild på morfar, som han inte alls var beredd på. Jag gjorde om
den, så att den vart svartvit... Tycker den vart himla fin!!
Nu är klockan mitt i natten. Jag ska nog gå och väcka Erik, som nog somnat bredvid Theo. Han brukar vilja bli väckt... så det är väl bäst jag gör som han önskar...
Ha en fin kväll alla!!


Gick utmärkt!

Ja, om jag fick tycka om bedöma mig själv så tycker jag nog att det gick bra att stänga igår. Jag har hemma till kvart över sex igår. När jag kom hem så åt vi mat, och strax efter maten så öppnades paket och efter det så åt vi tårta. Theo vart glad för sina paket och såg ut att bli glad över dem. Idag så satte vi ihop Theos spis, som vi köpte till honom från IKEA. Han gillar den, men just nu så tar han det lugnt vid tv:n. Sen så tycker han att han behöver ha lite saker till spisen, så att han kan laga mat. Han vill ha kastruller och sånt, så han kan laga mat.
Nu ska jag strax upp och duscha, sen kommer det hit en kille och kollar lite på luftvärmepumpen. Mitt hår ser ut som hej kom och hjälp mig, så det är bäst jag gör nåt åt det, så den stackars killen inte springer iväg och tror att han kommit till familjen troll.
Imorgon kommer mina föräldrar och fikar på förmiddagen. Ska iväg och handla lite saker så jag kan göra tårta till imorgon, eller så kan Erik göra tårta, för det kan även han fixa, har jag fått erfarenhet av.
Nä, NUUUU måste jag upp och duscha, jag ska försöka lägga in lite bilder på hur vi kalasade igår, men det får jag göra senare.
Trevlig helg!!

Snart jobba

Klockan 10 börjar jag. Just nu dricker jag mitt kaffe. Har även ätit frukost och duschat. Känner mig faktiskt lite smått nervös inför att få en arbetsuppgift som jag aldrig någonsin har utfört. Det närmaste skolfröken jag har varit, var typ 1 dag i gymnasiet när jag fick vara med hos klass 1-2, det var en blandklass då. Men det var som sagt bara 1 dag. Och jag kan säga att det var längesen, väldigt längesen.
Skrev ju ett inlägg igår om monsterbyxorna, och igår vann jag dem. Jag satt faktiskt och vaktade de sista minutrarna, bara för att se till så att ingen skulle bjuda över mig i sista sekund, för det har jag varit med om alldeles för många gånger förut. Köpte även leggings åt Theo. Låter kanske konstigt, men de var faktiskt jätte häftiga, med tryck i rumpan. 3 stycken jättesnygga för 179 kr. Perfekt att ha under fleecebyxor och overall till vintern, när det blir riktigt kallt.
Erik fick lämna Theo på dagis idag, himla skönt att slippa det tycker jag, för när jag åker med så är det oftast gråt och ledsamheter, och jag blir helt förstörd ju. Jag vill ju bara ta med honom hem. Jag har inte psyket för att åka ifrån mitt barn som gråter och skriker efter mig, och man verkligen hör i rösten och rädda de är. Visst har jag fått göra det ändå, men då kan jag lova att jag faktiskt har gråtit en stor del av hemvägen också.
Erik ringde även till ett företag i Kumla, hemmastadd.se, det är de som har satt in våran luftvärmepump, och nu ringde vi och pratade med dem, och de ska komma hit och göra en liten utredning till varför luftvärmepumpen inte fungerar som vi förväntat oss. Vi har ju en elförbrukning på 35000 KwH/år vilket är mycket för ett hus på 155 kvm. De trodde att våra uppvärmningskostnader skulle minska betydligt när luftvärmepumpen var inkopplad... men nä.. Så nu ska vi se om det är luftvärmepumpen som inte gör sitt jobb, den kanske är för klen, sitter på fel ställe... och så vidare. Eventuellt kunde han komma redan i morgon. Jag älskar företag med servicekänsla!!
Theo fick öppna ett paket imorse. Han var lite besviken över att han inte fick en tröja med nyckelpigor på... han är väldigt förtjust i nyckelpigor.. men jag har inte lyckats hitta något med nyckelpigor på åt honom, tyvärr. Istället fick han en grön tröja med blåa krabbor på, mer paket får han öppna ikväll. Ska försöka ta lite bilder och lägga in här, så ni som är nyfikna får se.
Ha en fin dag!!

Mina fynd!

Igår skrev jag ju om fynden som jag gjort på tradera. Hittade så mycket fint där. Helt klart så är det lätt att fynda kläder på tradera, men man får ju passa sig så man inte budar för högt, vilket är lätt hänt om man hittar nåt som man verkligen vill ha. Många gånger kan man hitta något ruskigt snyggt till barnen i sista minuten innan auktionen går ut, och då slänga iväg ett bud.
Hur som helst så tänkte jag visa de plagg som jag budat hem. Känns dock lite orättvist, hittade bara ett litet klädpaket till Nathalie, har inte hittat nåt annat som jag verkligen fastnat för till henne.
Nathalie tyckte att kjolen var snygg :).
Snygga byxor... tycker i alla fall jag, har fått en sorts kärlek till stjärnor.
Ingen vidare bra bild, men de här tröjorna är från Polarn o Pyret och
kostade nästan inget. Kul med lite roliga färger på kläder :).
Himla cool tröja tycker jag. Passar så bra med krabbmotiv hos oss, då vi
har akvarium, där man faktiskt kan ha krabbor, om man vill.
De här byxorna hoppas jag att jag vinner... auktionen har inte gått ut ännu, den går ut ikväll.
Monstren som är som motiv på dessa har jag som wallies på Theos dörr, in till hans rum.
Igår så beställde jag även bläckpatroner till skrivaren. Våran skrivare kan nämligen inte skriva ut svart text, om färgpatronerna är slut, så dumt tycker jag... Men nu är de i alla fall införskaffade och bör komma hem i brevlådan vilken dag som helst.
Betalde även för ett nytt ID-kort, ett Nationellt sådant. Ska gå till skattekontoret och fylla i blanketter och ta kort och så, så fort jag kan skriva ut ett kvitto på att jag gjort betalningen.
Igår hade jag även lite tråkigt, så jag gjorde rent micron, nu är den ren och snygg igen. Gjorde även rent ugnen, men det vart klart först i morse. Fy bubblan vad ugnsrengöring stinker. Det står iofs på flaskan att man inte ska andas in det, då det kan reta luftvägarna... kan inte mer än hålla med om det.
Imorgon, den 14:e oktober så fyller Theo 3 år, vad åren går. Dagen till ära så ska jag jobba från 10 till 18... Hade ju gärna varit hemma, men jag ska visst fungera som resurslärare på förmiddagen och fritidsfröken på eftermiddagen. Har aldrig jobbat som resurslärare förut, så det blir en ny utmaning, har ingen aning om vad min egentliga uppgift är... men det lär väl visa sig.
Nu ska jag nog försöka plocka lite här hemma.

Jag tog dem!!

Japp, har fastnat lite i tradera träsket. Var ett tag sen jag hängde där kan jag säga. När Theo var pytteliten så fyndade jag massor med märkeskläder därifrån. Massa POP bland annat, och det till himla bra priser. Vissa kläder har jag dessutom lyckats sälja vidare och gått med vinst. Tyvärr har jag fortfarande massa kläder kvar, och de verkar inte vilja bli sålda... Så de får väl ligga och skräpa här hemma.

Hur som helst så lyckades jag vinna en auktion igår, ett par bruna byxor till Theo, med stjärnor på. Har suktat efter sådana rätt länge nu... är sååå glad att jag fick dem. Fast i samma veva som jag hittade dem, så hittade jag ett annat set, som jag mer än gärna budat på, det var ett set med liknande byxor, men de hade tryck av grävmaskiner, tröjan var lika... Såååå snyggt var det.

Håller även på att försöka buda hem ett par byxor som är ljusgröna med monster på till Theo. Det roliga med byxorna är att jag har samma monster som wallies i Theos rum... kunde ju vara lite kul om det matchade ha ha. Vad har jag mer fyndat? Jo, en blå tröja med krabbor på. Budade även hem lite kläder till Nathalie, hon fick se dem på bild igår, och jag hoppas att hon blir glad över dem, när vi får hem dem.

Har nästan lite ångest... inte för inköpen då, utan för att jag ska Jobba på torsdag, den dag då Theo fyller år. Jag ska jobba länga och antagligen stänga på fritids... Inget jag hade drömt om att göra just den dagen, men vad man inte för lite extra pengar? Får väl se om jag får jobba på fredagen med, hon som förmedlar detta inom kommunen, med vikarier kan vara aningens virrig ibland.

Vi lyckades även försova oss idag, Nathalie hade gått upp, men inte ätit frukost, och då var klockan 8:30, japp det är den tiden hon börjar skolan. Jag skickade med henne en lapp till skolan om att vi försovit oss allihopa...

Theo är för övrigt fortfarande sjuk. Jag och Erik hade en liten idé om att åka till jobbmässan som är idag i Örebro, men om Theo är så här hostig och snuvig så blir ju inte det så där himla kul. Theo vägrade sova igår kväll, så han var vaken och röjde runt bra länge. Bland annat så hällde han ut massor med leksaker på golvet i vardagsrummet... Blir sååå trött :/.

Nu ska jag fixa mig lite kaffe, plocka ur diskmaskinen, diska det som är smutsigt, sen ska jag dricka kaffet och försöka få i mig en liten smörgås.


Ett försök..

Dags för ett nytt blogginlägg... fick en liten kommentar om det, så det är väl bäst att jag lyder ;). Brukar sällan lyda förmaningar, men den här gången kändes det som att det kunde vara bra.
Tänkte för en stund sen att jag skulle försöka mig på att blogga från min telefon - HTC Legend. Men det gick inget vidare kan jag säga. Kunde ju bara skriva rubriken, men ingen text under, så det var ju inte mycket att hurra för. Har försökt att ladda hem ett antal olika appliktioner, för att få det att fungera, men alla jag har testat har varit på kinesiska, så det är inget man direkt kan läsa, för det blir bara kinesiska tecken överallt. Nog för att jag är smart, men inte så pass att jag har lärt mig kinesiska.
Maten idag vart onyttig, pizza. Det var tänkt att vi faktiskt skulle äta korvgryta, med en massa rotfrukter, som rotselleri, kålrot, morot och palsternacka. Skulle även ha lite purjo i det hade jag tänkt. Men det var ingen som riktigt var sugen på det en söndagskväll, så det vart pizza istället. Smakade förvisso bra, men efterätten gör ju inte att man får direkt bättre samvete... Chokladmousse, som jag gjort själv. Men så här i efterhand så skulle jag ha valt ljus choklad istället för mörk, för moussen vart väldigt, väldigt stark... men det blir väl så när det är 80% kakao?! Jag lyckades mildra det hela med lite florsocker som jag vispade ner. Tyckte i alla fall att det vart lite bättre då, iaf när jag provsmakade.
Minns inte om jag bloggat om sannamarken? Har jag gjort det? Minnet sviker... Hur som så hade jag en vän här, hon var här med hennes barn och vi gick på marken tillsammans. Himla trevligt, även om det inte blir så himla mycket sagt under tiden man går på marken, det finns ju en hel del att titta på, fast i år tyckte jag det var sämre än vanligt. Eller så hittade jag inte det jag hade tänkt. Å andra sidan så hittade jag ju det jag skulle ha, vilket var strumpor. 14 par till mig för 100 kronor, japp, jag är införstådd med att mina strumpor säkerligen kommer att gå sönder inom en rätt snar framtid... Men det är väl smällar man får ta. Nathalie fick även hon strumpor, men hon fick bara 7, i bättre kvalité.
Klockan tickar iväg ser jag, funderar på att kolla på ensam mamma söker, men jag får nog kolla på det på datorn, för barnen sitter i badet och har kul låter det som. De fick visst tag på en schampoflaska som tillhörde mig, som de gjort lödder av... orkar bara inte bli arg, för sjuttioelfte gången. Jag får väl skylla mig själv att jag inte plockade bort flaskorna innan de gick i badet.
Imorgon är det måndag, och den stora dagen då Theo fyller år närmar sig med stormsteg, tänk att på torsdag är det dags, då fyller han år. Samma dag ska svärmor in och opereras för bröstcancer... Jag hoppas att PAD:n visar en snäll version av bröstcancer, så hon inte måste gå igenom en massa jobbiga strålningar och så vidare.
Nu ska jag kolla på ensam mamma.

Lite nytt i garderoben!

Idag har vi varit in till Marieberg, handlade lite nya kläder till Natta, 1 par vanliga svara leggings och så ett par jeggings som är mörkgråa med hjärtan på. Till det så vart det några toppar, både långa i tunikamodell och en vanlig långärmad topp. Hon fick även en grå kofta.
Till mig vart det ingenting, men jag hittade mycket som hade kunnat få följa med mig hem...
Var in på babyproffsen och skulle leta på en dyna till Theos vagn, men hittade ingen. Jo, av Emmaljungas eget märke, men då kostar dynan hela 420 spänn, och det tycker jag är på tok för mycket! De som brukar finnas av babyproffsens eget märke var tyvärr slut. Inte hittar jag någon webbutik som säljer några dynor heller, vet inte vart jag ska leta heller. Hade jag kunnat hade jag sytt en dyna själv, men den kunskapen besitter jag nog inte.
I Lördags så var vi på fest, jag och Erik. Trevligt, men det vart tidigt hem, vi var hemma redan klockan 1, vilket faktiskt var skönt. Stackars värdinnan vart sjuk, inte så kul på sin egen 30 årsfest. Men de serverade grymt god mat där... Minipizzor, minipajer, och köttfärspiroger... Till det så fick man sallad, och baguett också. Senare på kvällen så fick man kaffe och så hade de gjort 7 (tror jag) sorters kladdkaka... med vispad grädde till. Sjukt gott!!
Just nu sitter jag och dricker kaffe. Måste gå och handla lite snart. Måste införskaffa schampo och balsam till mig, sen ska vi väl ha något att äta idag med, men matlusten är inte riktigt på topp känns det som.
Imorgon är det Sannamarken, ska bli trevligt. En vän kommer hit med sina barn och vi ska gå dit tillsammans. Efteråt ska vi fika här, så jag ska försöka baka nåt, antingen ikväll, eller så gör jag det imorgon förmiddag.
Dags att bege sig!!

Håller på...

Städar och håller på, går rätt bra, trots att jag har mitt minsta yrväder hemma.
Snart kommer Alexander och Nathalie också. Det blir fullt upp!!
Imorgon blir det party, Emma fyller år, så vi ska på fest, och min mamma kommer hit och är barnvakt. Tack <3.
Håller för tillfället på och plockar undan. har nyss rivit en tågbana, till min sons förtvivlan, men ska jag kunna dammsuga så måste den tyvärr rivas. Han får bygga en ny sen. Tyvärr så återstår ju en halv miljon andra saker innan man är klar, och det känns ibland om om man aldrig blir klar.
Skulle vilja plocka undan allt onödigt akvariegrejs, som står på barbordet inne i vardagsrummet, skulle vilja ta ner en ful vit hink från bokhyllan, som absolut inte ska stå där, skulle vilja ta bort ett filter från byrån uppe i hallen, och få bort burk med skruv och plugg från mitt skrivbord, plus skruvdragare. På öppna spisen ligger det allehanda grejor... bland annat ett måttband, en tumstock, en algrensare till akvarium, vax, eltejp, en refractometer (mäter salthalten i vattnet), vax, vattenpass, avbitartång, batterier som är färdiganvända, bits, en liten såg, skruvmejslar, en penna, ett litet galler till ett filter, dörr/lådspärrar, som gör att barn inte kan öppna skåp hur som helst och just ja, en skiftnyckel ligger det också där... Där ligger även rakblad (barnen når inte), ett rör som liknar ett sugrör och ett antal skruvar... Har säkert missat ett antal saker...
Nu ska jag fortsätta att städa... men dessa saker vill jag som sagt få bort... men tyvärr vet jag inte vart de ska ligga, då det är Eriks prylar...

RSS 2.0