Reklam

Å vad det är trist med reklam, just nu så visas tvins på tv, och de gör reklam för någon rengöringsmopp, som använder VARM ÅNGA att göra rent med.. vaddå, finns det kall vattenånga också?

Idag ska jag jobba på fritids, på min dotters skola, men efter att hon har slutat och i ett annat hus än där hon i vanliga fall brukar hålla till. Ska jobba mellan halv ett och halv fem. Blir väl i alla fall några kronor. Här om dagen vart jag erbjuden att jobba först, mellan klockan 9 och 17:30, jag vet, lång dag, men så ringde de strax efter och sa att det hade blivit ett missförstånd. Igår ringde de igen, och frågade om jag kunde ta mig till Lanna, och jobba där, men dit har jag lite svårt att ta mig, så det gick inte så bra, tyvärr.

Gjorde lite skoluppgifter igår, och skulle ha gjort en till, men jag hittade inte mycket svar på det, så det fick vänta lite. Just nu så sitter jag och dricker mitt kaffe, ska snart sätta igång och packa lite grejer, och skicka iväg. Har sålt ganska mycket grejer på Tradera nu, skönt att få in lite extra pengar.

Skulle ju försöka ta kort på hur det ser ut här hemma nu, efter våran ommöblering. Min största dröm just nu, är att införskaffa lite nya lakan, vill ha sådana där helt vita lakan, det tycker jag är så fint, kanske inte så praktikt när man har småbarn, men, men... Skulle vilja ha ett överkast också, och förvaringslådor att ha under sängen. Så jag säljer för glatta livet, och hoppas att jag i alla fall kan få ihop till en liten del av allt jag vill ha. Nya påslakan för dubbelsäng på IKEA kostar över 500...

Bakade dessutom igår, det vart kärleksmums, och de vart rysligt goda, de nästan smälter i munnen... mums...

Nä, nu ska kaffet drickas upp, sen ska det packas, vägas och skrivas vinnarmail.


Jag blir tokig snart!

De allra flesta gånger så är allt bara jättebra här hemma. Barnen gör som det ska, och 2-åringen gör precis det han ska, testar gränser, är superenvis och gör raka motsatsen mot vad man säger. Helt normalt alltså.

Men så har jag en sambo, som ibland är hemskt trögfattad. Han fattar tydligen inte att jag ibland måste hålla på med skolarbete. Och att jag kan behöva göra det i lugn och ro, och I-N-T-E ta hand om Theo samtidigt. Jag behöver få koncentrera mig på det jag ska göra. Kan ta ett exempel från just idag. Det ligger massa snö på taken, bjälkarna börjar bli böjda och det är ju såklart inte bra. Han skulle gå ut och skotta bort det, och det skulle ju inte ta så lång tid. För han skulle ju snart bli trött i alla fall. Nu har han hållit på i 2 timmar, trots att jag bad honom att komma in snart, så att jag kan få göra det jag ska i lite lugn och ro.

Jag försöker investera i min egen framtid, så att jag ska få ett jobb en vacker dag, för det är himla trögt på den marknaden för en annan just nu, det kan jag lova. Och när jag nu ska investera i min egen framtid, få gulliga studieskulder och så där, så vill jag faktiskt göra så gott jag kan ifrån min sida.

Nä, skulle behöva få komma iväg ibland, simma, träna, vad som helst... gå ut törs man ju knappt för då drattar man ju på ändan för inget.

Nähe... nu ska jag gå ut och tjata på karlskrället, att jag faktiskt har lite att göra.


Tävlar, nu igen!!

Tycker inte jag vunnit nåt på länge, så nu måste jag ju såklart testa lyckan igen :).

Trist inlägg kanske, men nu kanske det finns tävlingar som jag länkar till som även DU kan ha nytta av.

 

Jag tävlar hos Millah om ett presentkort på 400 kr i butiken heminredning och design - hemdeco.se

 

 

Tävlar om ett fint smycke också!

Jag tävlar hos Millah om detta halsband från Bradford

 

 

 

Bristen på underkläder, och tjusiga sådana tycks alltid vara en bristvara... så därför tävlar jag om en Bh hos

Millah från bhteamet.se

 

Tycker mycket om smyken, och armband tycks jag aldrig finna nåt som passar,

men det här tycker jag är grymt tjusigt, så det skulle jag vilja vinna.

Jag tävlar hos Millah och ett smycke från isch design för max 199 kr.

 

En till tävling, från Vinton baby. En svensk butik som finns i norrland, och inriktar sig på norrländska motiv.

Jag är med och tävlar om en napp :)

 

Jag tävlar på Dianas blogg om en valfri vara från Vinton baby.


Sålt spjälsängen

Känns bra, nu har vi inte spjälsängen kvar, och inte heller madrasserna, eller sängbrädan. De var här vid 11 i förmiddags och hämtade sängen, himla smidigt. Imorgon åker vi iväg och hämtar en annan säng till Theo.

En annan plan i framtiden är att vi ska ta hit en säng som Nathalie en gång hade, hemma hos sin pappa. Som det lät på honom förut så hade hon inte den sängen där längre. Det var en sån där halvloftsäng. Då kan hon samtidigt utnyttja ytan under. Det var rutchkana till den, men den är trasig nu. Den skulle heller inte få plats i hennes rum.

Senare idag ska vi iväg till Emma och Fredrik, då den sistnämnda fyller år. Så det ska dit och grattas och lämnas en liten present. Innan dess så ska vi hinna äta något ätbart här hemma, och kanske ska vi försöka få Theo att sova också, så han inte är supertrött när han är där. Men för att inte rubba hans dygnsrytm för mycket så får han sova ganska snart.

Och så har vinter OS börjat då, med ett dödsfall redan igår, stackars krake. Himla trist att OS startas med något sådant. Nu ska jag fortsätta att skruva isär en till säng, annars kan vi inte få upp Theos säng imorgon.

 

Trevlig helg!


På kryssning dag 2

Vi somnade tidigt igår, redan vid 22 hade vi slocknat. Vi var mätta som få efter den rejäla middagen som var mycket, mycket god. Dagen började sedan vid 8 då vi gick upp och åt frukost. Det vart 2 frallor var, en mjölk till mig, en juice till Erik, och så plågade jag i mig en mycket äcklig kopp med kaffe. Vet inte hur länge kaffet hade stått, men det smakade i alla fall inte bra.

Efter frukostbestyren så skulle båten snart gå i hamn i Helsingfors. Vi var klara lagom när båten lagt till och började vår vandring mot kyrkan i berget som vi ville besöka. Det var ganska långt tid, först hade vi tänkt att vi skulle ta spårvagnsbuss dit, men vi såg kön så vi gick istället. Vi kom dit före dem som åkte bussen. Jag fick stanna till på ett apotek, och köpa ipren, för jag hade enormt ont i ryggen. Trodde det skulle ge med sig när jag rörde på mig, men tji fick jag. In på närmsta café och köpa en cola, som var rysligt dyr 35 svenska riksdaler gick den på... eller 3.50 Euro.

Väl framme vid kyrkan så vart vi inte direkt besvikna, det var jättefint där inne, se själva:

 

En stor fin vit byggnad som jag inte vet vad den är. Bilden vart ju inte
jättebra, men det beror på att det var så grått ute.

 

Gissar att detta är någon annan kyrka, fin var den i alla fall.

 

På vägen hem så stannade vi på ett köpcenter. Det var 6 våningar högt, fullt med affärer. Har läst någon gång att mariebergs galleria skulle vara det störta i nordeuropa, men det stämmer inte, i alla fall inte med mina mått mätt. Till min stora lycka så var det en hel våning som bestod av barnbutiker, ja alla utom ett par butiker, det var en stor hemtex butik, där de hade allt möjligt fint. Även saker till barn. En hel butik bestod av Name It kläder, jag var frälst. Köpte en klänning till Nathalie och ett par jeans till Theo. Som faktiskt inte var så dyra. Köpcentret hette Kippo tror jag...

På vägen därifrån så stannade vi på mc donalds och åt varsin mc flurry och en varsin wrap och så delade vi på en cola. Smakade bra. Sen vandrade vi tillbaka på båten och botaniserade.

Glömde tala om att jag införskaffade mig en snygg väska, se själva:

Mycket rymlig, och dessutom snygg :). 419 kr på båten :) Bilden lånade jag på www.bozzini.se

 

På kvällen åt vi middag på en annan restaurang, en stor köttbit vart det, och så potatisgratäng till det. Detta serverades med cider.

Efteråt så kollade vi in båten så mycket vi kunde, både längst ner, som kändes som ett ofräsht fängelse, då det ju faktiskt ligger under bildäck. Vi gick rätt snart därifrån och åkte längst upp till däck 13 där det fanns ett helt rum där man kunde sitta och spela TV-spel. Där fanns även ett disco. 
Över huvud taget så är denna båt väldigt barnvänlig, då det även finns lite bad, och så finns det ett speciellt ställe för barnen att leka på. Många barnfamiljer var på båten, och jag tyckte det var skönt, känns som om jag kommit över det här med partybåtar.

På hemvägen började jag känna mig sjuk, fullproppad med Ipren gjorde att jag ändå stod ut med att besöka några akvariebutiker. Med oss hem följde bland annat en sjöborre. Som jag ska se om jag kan hitta och ta kort på.

 

 


Tävlar!

Tävlar hos Ett hus till oss, se själva:

 

Har länge kollat på de här kläderna från Lipfish, som finns att köpa hos

Rebuz kidz. Nu har jag chansen att vinna ett överraskningspaket från

bloggen ett hus till oss.


Fynd!

Gjorde ett riktigt fynd idag, tyckte jag.

Har kollat efter annan säng till Theo. Någon bättre, någon som inte tar upp allt utrymme i hans rum, så att han får plats med sina saker. Än så länge så leker han ju mest med sina saker här nere, men det dröjer väl inte innan han börjar vilja gå upp på sitt rum. Han vill ju redan nu gå upp och leka, och följa med när vi andra har något ärende till övervåningen.

Sängen i fråga är en Kura från Ikea. Den kostar rätt mycket som ny, närmare bestämt 1495 kr, nu hittade jag den bättre begagnad för 500. Lagom tycker jag.

Har för övrigt lagt upp lite grejer på Tradera, kläder som Theo inte längre kan ha. Har fått in ett bud på en dress, och så var det en annan som köpte ett helt set med sparkbyxor och body, med matchande mössa. Men än har jag inte hört något från personen i fråga. Har skrivit vinnar mail, och även skrivit mitt kontonummer, men än har jag inte sett röken av några pengar. Undrar om det är en oseriös köpare?! Ska kolla bankkontot, för att se om det är några pengar på väg. Annars får jag väl lägga ut det igen.

Det har krånglat lite med att lägga upp inlägget om kryssningen, dag 2, men det kommer, jag lovar.

 

Ha en fin kväll!

 

 


På Kryssning dag 1

Jaha, eftersom man är så bloggskadad så känner man sig nästan tvingad att skriva ner vad man gör om dagarna och kvällarna. Igår kväll så tog vi det mest lugnt, njöt av lugnet att bara ha oss själva att tänka på. Inga barn med, bara ta det lugnt och kunna sova utan att någon lägger sig så nära det bara går flera gånger om nätterna. Även om det kan vara mysigt, och jag ska erkänna att jag saknar mina barn. Men det är samtidigt skönt att komma hemifrån.

Vi sover på däck 10, så vi är ganska långt upp, och har utsikt över promenaden, valde det frivilligt, eftersom båten åker mest när det är mörkt så känns det inte som man har så mycket för att ha ett fönster. Så igår kväll åt vi god kvällsmat på däck 7, på en restaurang som heter El Capitan. Vi åt samma sak båda två, förrätt som bestod av kräftsoppa och en varmrätt. Efter det så fick vi in varmrätten som bestod av kalventrecoté och rostad potatis. Ingen sallad fanns på tallriken. Maten var god, men det var lite halvtaskig service, det tog lång tid innan vi fick komma in, och det tog himla lång tid innan vi fick våran förrätt, och direkt när vi hade ätit upp den så fick vi varmrätten. Vart väldigt mycket på en gång, så det kändes som om man var ganska mätt när man fick varmrätten. Det hela sköljdes ner med en päroncider.

Vägen till färjan gick ganska smärtfritt, även om det vart i senaste laget som vi kom och checkade in. Vi parkerade en halvtimme innan man var tvungen att checka in, och att gå från parkeringen till terminalen tog längre tid än vi tänkt, för det var väldigt oplogat. Men vi kom fram, och vi kom i tid, så fick följa med på turen.

 

Utsikt över promenadgatan i båten, dock ej från våran hytt...

Våran korridor, fast vi gick ut "bakåt", då var det inte så långt ut till hissarna... tyckte bara det var kul att visa den låååånga korridoren :).

 


Alla hjärtans dag tävling

Jag tävlar om att vinna en alla hjärtans dag bukett till min sambo, med tillhörande nalle och chokladask.

Vill du också vara med och tävla? Jag länkar nedanför bilden.

Jag tävlar om ett blomsterbud från flowerhouse.se
Jag tävlar hos Milla, klicka här för att tävla du också!

 

Snart kommer det upp inlägg från kryssningen, håll utkik!


Snart åker vi

Snart åker vi på kryssning, eller snart, det dröjer tills på lördag. Båten går från värtahamnen, och vi ska ta bilen dit själva, hur det ska gå har jag ingen aning om, men jag hoppas att det kommer att gå bra...
Har prov när vi ska till Östersund, nåt jag absolut inte ser fram emot.. brukar inte se fram emot prov, och just detta gillar jag då rakt inte eftersom jag inte kunnat skriva ut det, så jag har inte kunnat plugga speciellt mycket på det. Känns inte alls bra. Går liksom inte så bra att läsa på det om man inte skriver ut det... Skrivaren är dum, milt sagt.
Ska försöka få med mig filen och skriva ut den hemma hos svärmor och svärfar, och så ta med mig pappren till på tåget till Östersund, så kan jag ju i alla fall hoppas på att jag kan läsa på lite där. Sitter ju tyvärr inte på någon tyst avdelning, men jag hoppas att det kommer att gå bra ändå.
Har klippt oss idag, eller jag och Erik har gjort det, så nu ser man ut som folk i skallen igen, det var drop in nere på hårverkstan, så vi tyckte att det var lika bra att passa på medans vi ändå kunde.
Snart ska Theo sova, jag borde hänga upp stickade koftor där uppe som jag nyss har tvättat, inte bara koftor, utan även jeans och Eriks tröjor som han ska ha med sig. Jeansen ska jag inte hänga upp riktigt ännu, för jag ska centrifugera dem en sväng först innan jag hänger upp dem. De har tvättats på fintvätt, för jag vill inte slita för mycket på det stickade, och när man tvättar på fintvätt så centrifugerar inte maskinen på full effekt.
Trött är jag också, borde duscha dessutom.
Ska fortsätta packa kläder, kanske inte så mycket mer till just mig, utan jag ska packa till Theo. Han ska ha med sig sina nya muminkläder som han fick av sin mormor förut. Mormor och morfar måste ju få se hur fin han är med "fluffin". Fluffin kallar han den där svarta pälsbollen... han kallas visst "stinky" efter lite googlande...
Nähe, dags att göra det sista nyttiga för ikväll..
Ha en fin kväll!

RSS 2.0