Trevlig Valborg

Och grattis kungen! 63 bast... han är ju typ gammal... 
Har inte gjort så mycket idag... var in till örebro idag, och KFG, gick ett papper underskrivet så att jag kan få pengar. Fick hem ett papper från försäkringskassan, som jag får fylla i på nytt, för jag hade klantat till det lite med datumet som jag fyllt i... Kunde de inte ha talat om det igår när jag ringde dem? Då de sa att pengarna skulle komma på måndag... Störande. 

Var ner på JF-fritid idag, kollade på pool. Det skulle vara nåt att ha. Tyvärr så kostar det ju mer att bygga pooldäck än vad det kostar att skaffa sig en pool. Det får bli när jag blir stor... Är ju bara 29 än :) Bara barnet liksom.

Till middag vart det grillat med potatissallad, smakade bra, nu ska vi strax gå upp och kika lite på brasan, Theo är jättetrött, han skulle nog allra mest behöva krypa ner i sängen... Kanske blir det bättre när han får sitta i vagnen... 

Shoppade kallingar till Theo idag, med cars på. Bra att ha på nätterna över blöjan, eftersom det är så varmt i sovrummet, så sover han bara med t-shirt och blöja. Och nu även kallingar då. 
En röd keps fick han oxå, som skydd mot solen. 

Nu ska vi gå de 25 metrarna till brasan, hoppas att du får en trevlig valborg!

Erik har fått jobb

Man skulle ha körkort, då hade jag fått jobb betydligt mycket enklare... men nu har jag inte det, och det är inte mycket att göra åt det just nu heller. Men Erik ska börja jobba på Ericsson i Kumla, ständig natt, får se hur länge han pallar ;). 
Jag ska snart hoppa in i en dusch, ska dricka kaffe och glo lite på tv. Sen blir det jobbsök, som vanligt, dvs om jag hittar något som jag tycker passar på mig, och som jag tror att jag kan jobba med. 
Men det känns som att jag kommer få semestervik i sommar, så därför är man lite loj just nu, eventuellt så blir det jobb till hösten med, för en tjej går på föräldraledighet snart. Så vem vet... Kanske blir den lyckliga vikarien just jag?! Hoppas kan man ju i alla fall. 
Nähe, frukosten väntar!

Samhället runt, på cykel

Tänk att det ska vara så svårt att få tag på rätt folk jämt. Hopplöst, mer eller mindre. Idag skulle jag ha tag på rektorn, hon skulle nämligen skriva på timrapporter som jag hade. Åkte först till lekebergsskolan, nähe, då fick jag höra att hon var på tulpanen på tisdagar. Jasså, jaha, då tar jag vägen förbi kommunen, för jag skulle fixa med kontonummer - trodde jag. Fick vänta en god stund på att få komma till rätt ställe, bara för att höra att jag inte behövde anmäla något kontonummer. Nähe, tack för det, det kunde du väl ha sagt till hon som ringde dig från receptionen. 
Vidare där till tulpanen då, så satt INTE rektorn på sitt rum, utan jag fick gå runt och leta efter henne. Efter en stund hittar jag henne. Därefter hem, puta lite, och sen gå och hämta Nathalie på skolan, dvs Tulpanen, och sen hem igen. Väl här hemma så har jag gungat fart åt Theo som ville gunga. 
När barnen inte varit hemma under dagen så passade jag på att ringa försäkringskassan, jag hade nummer 174 i turordningen... De kunde väl spela lite musik under tiden som man väntar, istället är det så när som tyst, förutom en röst som talar om vilken plats man har i turodrningen typ var 20:e sekund eller nåt. 


Kollade lite på hockeyn igår, ännu en back skadad, denna gång vart det allvarligt. In med Doglas Murray tycker jag, som så många andra svenskar. Men vad tycker förbundskaptenen? Nej, han är inte aktuell för tillfället... Idiot... Ska vi ha någon chans under resten av VM så måste vi ha någon som vågar trycka till. 
Och denna svensk som vart så allvarligt skadad, vad fick han som tacklade? Inte något straff alls... vart så förbannad... Vad jag vet så får man inte tackla i ryggen... livsfarligt. 

Nähe, nu ska jag gå ut och leka i sandlådan, snart blir det mat och vid 5-tiden ska vi på utvecklingssamtal för Theo. 

Hoppas att DU haft en bra dag!

Det går undan

När man väl kommer igång. Nu har jag lagt in räknare från susnet ännu en gång, de försvann ju när jag ändrade designen på sidan. Det är i alla fall inte svårt att lägga in, står utförligt på susnet:s hemsida hur man lägger in koden, och vart.  Är mest nyfiken på att se om det är någon som läser. Visserligen har man statistikläsare på blogg.se, men den är ju inte så utförlig. Med susnet får man lite mer statistik, och det är ju kul för den intresserade. 
Jag har i alla fall städat färdigt, och torkat golven. Blommorna fick sig lite vatten oxå, vilket inte var en dag för sent. Senare ikväll blir det vatten till det som odlats på baksidan. 
Nu måste jag torka golvet igen här i vardagsrummet, för Theo kom på att han inte ville ha äpple som han hade i munnen så han spottade ut det mitt på golvet, snällt va?
Snart dags att börja med maten oxå ser jag... nåt med klyftpotatis ska det bli, vad det blir till är lite osäkert, det får jag veta när Erik kommer hem. 
Ha en bra dag, och var ute mycket, bäst att passa på :)

Tävling igen...

Har en söt liten människa som skriver upp sina tävlingar i min blogg, som en kommentar, många gånger prickar hon rätt på det jag vill vinna dessutom. Jag är rätt dålig på att leta tävlingar själv, så nu när någon skriver i min blogg att hon har en tävling så blir man rätt glad... 
Nu ska jag tävla om ett presentkort på 500 kr på vincent skor. Skor är nåt som behövs här hemma. Båda barnen behöver sandaler till sommaren, så ett presentkort på 500 kr skadar ju inte alls. 


Kolla in de fina skorna här ovan... är de inte bara jättegulliga? Jag tycker det i alla fall. 

Jag tävlar om två presentkort värda 500kr styck hos Vincent shoe store
Nikitas blogg. Tävla HÄR du med!


Tävlar ju ännu mera... samlar allt i ett inlägg, försök dig på att tävla du med, du KAN
faktiskt VINNA!Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos Elvis-elina i Nikitas blogg.
Tävla HÄR du med.

I den här butiken hittade jag ett underbart set från Laban, med tummen på, så om
jag vinner så vill jag ha det :-)
Håller fortfarande på att städa, och det går väl bra, har dammsugit, och plockat upp alla leksaker från golvet. Och en massa skräp. Jag kan säga att det märks att man har skaffat sandlåda nu, för det är sand precis överallt. Mest i sängen tror jag.. och det är enormt enerverande, men det är väl bara att vänja sig när man har en liten som som älskar att leka i sandlådan. Han är i alla fall duktig, han äter inte sand, iaf inte när mamma ser ;-).Superb hjälp!

Tänk att det faktiskt finns så där snälla människor, som hjälper andra, bara för att de vill och för att vara vänliga. Det är så lätt att tro att alla bara bryr sig om sig själva i dagens samhälle. För många gånger så är det ju så, alla bryr sig om sig själva, så att de klarar sig... 
Men nu har jag fått massa bra hjälp från designadinblogg. Det ska bli en länk dit någonstans på min blogg, när jag väl lyckas med det. Jag som läst webbdesign, svårt att tro nu när man ser alla koder. Har glömt så mycket. Kanske beror på det på att jag inte programerade en sida för hand, utan med hjälp av program (front page). Nu har man glömt mer än hälften av det, och jag som ändå fick MVG i den kursen... Läraren tyckte att det var lite ha ha... han hade gärna gett mig högre betyg :-D. 

Nähe, idag har jag inget att göra, har sökt de jobb jag tänkt att jag ska söka, så just nu håller jag på att städa, men tog en liten paus nu, så jag fick pusta ut lite... Det går fort att städa när man lyssnar på musik samtidigt... När man går och dansar samtidigt. De som går förbi lär få sig ett gott skratt när de ser vad jag pysslar med... Vänta bara tills de ser mig valsa med damsugaren och tar en tango med moppen :-). 

Hoppas att ni har en bra dag!

Designproblem

Har jag råkat ut för... laddade hem en ny stilmall, och en massa annan kod som även den hör till bloggen. Nästan allt fungerar. Bakgrunden ser ju okej ut, men headern, har ni sett den? Just det, den stora svarta rutan som det står chagak i, med vit text. Min blogg heter ju chagak, så att det står så där är ju inget konstigt i grund och botten. MEN, jag vill ha min header där, som jag hade förut, tror att den skulle passa bra där. Men hur jag en försöker så får jag inte in den där... Nu har jag frågat runt lite... bland annat där som jag lånade designen: http://www.designabloggen.se men jag har även ställt min fråga till http://www.designadinblogg.se
Hoppas att jag får svar snart. 
Imorgon ska Erik iväg in till stan, han ska träffa folk på antenn, som coachar honom nu när han är arbetslös. På tisdag OCH onsdag så ska han på anställningsintervju. Får hoppas att det ger något. 

De senaste dagarna har varit härliga, har kanppt velat vara inne alls i det sköna vädret. Iofs så var det inte så skönt som jag trodde att skulle vara idag när jag klev upp. Hade tagit på mig såna där kortare byxor och kortärmat, men det var ju för 17 gubbar kallt ute... så jag fick snällt gå och ta på mig vanliga långbrallor.

Nu är klockan mycket, för mycket, jag ska gå och lägga mig, man vet ju aldrig om man åker på att jobba igen... 
Ha de gott!

blogg blackout

Har ingen inspiration alls till att blogga, inte tid heller för den delen. Den minste individen i familjen (förutom kryp som olovligt flyttar in här) bestämmer att vi alltid ska vara ute, ska bygga sandkakor i sandlådan eller gunga. Är man inte där, så är man i köket och skär äpple eller gör en smörgås till en vrålhungrig Theo. Han äter jämt numera. Men han tar väl igen för det han inte fick i sig när han var sjuk så mycket och så länge på en gång.
Studsmattan är en favorit, men självklart är jag eller självaste pappan med på studsmattan när han är där. Men roligast är det när storasyster är med.
Måste skryta om självaste storasyster, hon är superduktig på att läsa, fick jag höra senast på utvecklingssamtalet. En annan vet ju inte vad ett barn ska kunna inom läsning, jag är ju ingen lärare så att säga. Men hon uppfyller alla kriterier för vad man ska kunna i årskurs 1 och 2, och kan 2 av 4 saker som man ska kunna i årksurs 3. Hon fick nerslag i att hon inte ville läsa frivilligt - tyst. Hon trilskas då... Mycket annat var det också på det där mötet, mycket kan hon, och mycket gör hon, även sådant som hon inte ska. 
Jag har fått ordning på trädgården på baksidan. Har framsidan kvar, men där är det ju inte så mycket att göra. Skulle gärna vilja plantera nåt som trivs bra i skuggan, i norr. Någon som har nåt tips? Som inte gräver sig in under husgrunden och ställer till med dumheter... Det har suttit två stycken såna där granar på framsidan, men de är borta nu, sen länge, kvar är stubbarna, hur får man lättast bort sådana? Någon som vet?
Idag spelar Erik poker på sitt gamla jobb, jag har jobbat idag, på fritids. Strax ska jag sova, är trött. Men jag tänkte att ni få men konstanta läsare ska få nåt nytt att läsa om :-). 
Gonatt på er, och sov riktigt gott!

Fy vad äckligt!!!!

Jag dör snart... av hjärtklappning... eller skräck, äckel.. jag vet inte vad... Men det kryper på hela mig... 
Jag är känslig för kryp, särskilt sådana med 8 ben eller fler... Dvs spindlar och gråsuggor. Jag skulle vara
duktig nu, och fixa i ordning en rabatt på södersidan, efter väggen. Plantera blommor, plantera om gräslöken och sen plantera ärtor. 
Jag kom så långt att jag började rensa... Först mötte jag ett mindre myrbo, helt okej med svartmyror, de bits inte. Ju mer jag fortsatte ju äckligare vart det. Efter myrboet kom jag till en större kolloni av äckliga gråsuggor... Säkert 100 stycken SYNLIGA. Efter ytterligare några centimeter så möter jag på ett helt hav av minispindlar. Och efter en stund så dök nog självaste mammaspindeln upp, som jag mördade med min stora spade. Under tiden höll jag på dö.... Fy fan för dessa äckliga djur... Just nu kryper det på hela mig... kommer drömma mardrömmar i natt om dessa äckliga djur som kommer och gör mig sällskap i sängen.
Vi ska grilla idag, kan man slänga på grillkol som är glödhett och hoppas på att snuskdjuren dör? Kommer det till dessa äckliga djur så skyr jag inga medel för att ta död på dem, är inte mycket till djurvän när de gäller sådana djur. Ger inte mycket för de som tycker att man kan ha en stor hårig spindel som husdjur... uuuäääääk. 
Nä ni, blir det regn i morgon så kan ni skälla på mig, efter det massiva spindelmordet... 

Nu ska jag tävla!!!

Det var ett tag sen jag tävlade, men nu har jag hittat flera stycken tävlingar som jag vill vara med i, så nu ska här tävlas... Tänkte vara så trist så jag lägger in alla tävlingar i ett och samma inlägg... Det blir lättast så.  Jag tävlar om ett presentkort värt 250:- att shoppa för i Gangstars webshop
hos Nikita
Tävla HÄR du med!Jag tävlar om ett tjejpaket/killpaket från Rokcefella  
Hos 
Nikita
Tävla HÄR du med! 
Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos Lekvira i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med. Nähe, nu har jag lite att göra här hemma, ha det gott och god natt!

Victor, jag tänker på dig!

Och jag tänker på hans familj. Kanske var det skönt för Viktor att få komma till änglarna nu, när han hade så ont. Men det bästa hade väl varit om han fått bli frisk. Fått vara hemma med sina halvsyskon, mamma och pappa. Jag sitter här och gråter efter att ha läst artikeln som jag följt på aftonbladet. 
Försökte för övrigt bli medlem på aftonbladet för att kunna skriva en kommentar, men det gick inte. Har gått med i snack, men ändå står det att jag måste gå med i snack för att kunna lämna en kommentar.. hmmmm
Tänk att livet faktiskt är så orättvist, att de små nya liven inte får fortsätta att leva, att de inte kan bota alla som blir sjuka i cancer. Jag vet inte vad jag skulle göra om mina barn skulle råka ut för samma sak... fy så hemskt. 

Nu ska jag dricka kaffe och försöka lugna ner mig.

Nästan som sommaren

I alla fall när man tittar lite på håll. Man blir åtminstone glad, men denna värme har gjort att blommorna har kommit fort. Här blommar till exempelvis vitsipporna, fast blåsipporna nyss slagit ut. På våran gräsmatta så växer det scilla överallt, inte så många blåa, men massor av gula. En och annan pärlhyacint har tittat upp, och det är knopp i påskliljorna. 
Ikväll blir det en myskväll vid tv:n. Theo ska det bytas blöja på, Nathalie ska upp och lägga sig strax, hon ska bara duscha först. Så mycket som hon har studsat runt idag så behöver hon det. 

Jag och Erik hade som plan att kolla på beck ikväll, men återstår att se hur pigg jag är, jag känner mig redan trött nämligen. 

En annan trevlig sak var att grillsäsongen invigdes för våran del idag, skulle ta kort när jag var grillmästare, men det vart inte så, så nåt bildbevis vart det inte på det. Men jag lovar, maten smakade förträffligt, även om köttet vart lite klent. Förra sommaren så marinerade vi köttet med grillolja som det var chilismak på, men jag hittade ingen sådan på ica, så nu vart det bara vanlig original, och den är det ju inte så där väldigt mycket drag i. 

Jag och Theo sov middag tillsammans idag, vi sov i säkert 3 timmar, vad konstigt det kändes när man kom upp sen och det redan var eftermiddag... Nu är det kväll och jag är redan trött, trots att jag sov middag. Kanske beror på det på att Theo har börjat väcka mig klockan 6:15 varje morgon, och skriker då efter välling. Jag försöker övertala honom till att man inte dricker välling då, utan sover i några timmar till (helst), men vi är inte riktigt på samma bana där, han och jag. 

Kameraglömsk

Igår hade vi en härlig dag hos mina föräldrar. Fast det var nära att vi knappt kom iväg, Erik mådde nämligen inte så bra till en början. Till sist vart det väl ändå lite bättre, och väl i bilen så kändes det helt okej. Vi åt god påskmat, lekte med barnen, gick till lekparken femtioelva gånger. Och självklart övertalade vi Theo till att han INTE skulle äta sten eller leka kossa och knapra i sig gräs. Han har stark vilja den unga herren och så fort han inte får som han vill så skriker han högt rakt ut. 
Till efterrätt så vart det en kladdkaka som jag hade gjort. Till den serverades färsk frukt i form av Mango, Annanas och Jordgubbar. Det var rysligt gott faktiskt. Självklart så var det ju grädde till också. Receptet tog jag från Leilas kakbok - A peace of cake. I den har hon samlat sina bästa recept på kakor och bröd. 

Idag så lyser solen, man blir nästan bortskämd, för lika generös med solstrålarna var den igår med. Får se vad det blir idag, eventuellt en cykeltur framåt eftermiddagen, lite kallt för att cykla ännu, det drar så kallt då. Känns att det ännu inte är sommar ute. 

Erik vart sjuk igår kväll i alla fall, när vi hade kommit hem. Feber och så, han ligger och sover. Tänk om en annan hade haft den lyxen när en annan är sjuk, men det har man sällan. Har inte fått någon sovmorgon denna påsk heller, stackars mig :(. 

Nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe, och lägga mig vid tv:n en stund till. Eventuellt kolla på repricen av robinson, kollade ni på det igår? Skönt att två gnällspikar lämnade programmet!

En lååååååång dag

Och denna långa dag började för mig vid 8:30. Vaknade egentligen tidigre än så, eller Theo vaknade, och sen så gosade vi i sängen en lång stund innan han började peka mot dörren, och tyckte att vi skulle gå upp. 
Nu ligger han och sover igen, och jag ska snart ge mig ut i det underbara vädret, ska ta kort på min dotter när hon hoppar studsmatta, se om jag kan få till nåt häftigt kort :-). 
Jobbade igår med, det vart 3 dagar på raken, känns skönt, det blir väl några ören i kassan i alla fall. Tyvärr så måste jag väl strula med intyg och grejer till försäkringskassan, Theo har ju varit sjuk osv. Byråkratkassan borde de kallas för istället. För så fort ens barn blir sjukt, så undrar man hur ekonomin för denna månad ska bli, för man ska hinna skicka sjukintyg, och sjukanmälningar samtidigt som man ska vara lugnt som en filbunke och vårda barn. Pust. 

Idag så är det en väldigt lång dag, det är ju långfredag, så den måste ju vara längre än alla andra dagar, eller i alla fall längre än alla andra fredagar.... måste väl finnas en anledning till varför den heter långfredag?! 

Ska iväg till Eriks 1 år yngre kusin, dricka kaffe och äta smörgåstårta, blir nog trevligt, i alla fall i det här vädret. Gissar att vi får gå dit extra tidigt, för Theo lär väl bestämma att han ska gå dit, tyvärr så tycker han också att man ska gå in på andras gårdar :-). 

Ha en trevlig dag med massa sol, för det ska jag ha!

High Life och vårbilder

Fullt upp idag. Men kul har det varit att få vara ett vuxet barn, utan kostnad. 
Var alltså på lek och buslandet med två stycken förståndshandikappade barn, tillsammans med en annan tjej. Vi sköt med skumbollar på varandra, åkte rutchkana och så åt vi frukost där. Efter allt lek och bus så var det dags för lunch, kebabtallrik för mig, som jag självklart inte orkade äta upp. De lägger ju på gigantiska lass. 
Väl tillbaka på Grottan så var det dags för mellis, jag var sååå hungrig... Men jag var ju tvungen att smaka på det som barnen hade bakat på förmiddagen. Annars har jag mest känt mig överflödig idag. Imorgon blir det sista dagen innan påsk, så då får även jag lite påsklov. Hur mycket lov jag nu får, för vi ska flänga både hit och dit under påsken. Men det blir nog trevligt. 

Idag är N på disco, vi ska hämta henne halv nio, när hon kommer hem så ska hon få kvällsmat, och sen är det dags att sova. Jag lär väl gå i säng rätt tidigt jag med, man blir väldigt trött på kvällarna när man jobbar med barn som tjoar och tjimmar hela dagarna. Men trevligt är det ändå, större barn är lite lättare att hantera än lekisbarn. 

Nu när det varit så underbart väder så har lillplutten varit ute en hel massa. Men det har även busats här inne, bjuder på lite bilder från dagarna som gått.


Nu är det vår på våran gård.Visst är det fint med alla saker som Theo har tagit fram? Tjusig hatt har han
skaffat sig också.Jag har skitskoj!Coola mamman med solbriller. Har ju vanliga glasögon i vanliga fall, 
men dessa är slipade, så jag ser som folk genom dessa också.Måste vi gå in nu?Det får vara allt för idag, nu ska jag lata mig en stund i soffan, bäst och passa på medans det är lugnt. Pappan i huset lägger Theo, men jag slår vad om att båda ligger och sover vid det här laget.

Härliga väder!!

Vad det är härligt när våren kommer så här med värmande sol, blommor som tittar fram, och viljan att påta i rabatter. Barnen tar fram bollar, hopprep och tjatar om studsmattan. 
Har för övrigt jobbat idag, från 8:30 till 16:30, utan rast... Men istället så har jag fått lunch, som bestod av fisk (torsk) men på menyn stog det lax. Hur kan lax vara vit, funderade jag. Till det så fick vi potatissallad, kokt potatis och potatisgratäng och lite grönsaker. En salig blandning av potatisen, jag vet. 
Mellanmål vart grillad korv, för när vi krattade idag så vart det ju massa löv och grenar som vi kunde elda upp i eldstaden som finns på gården. Sen fanns det lite vedträn också, så det ordnades så vi kunde grilla korv till mellanmål. Efter det så var vi inne och pysslade och spelade lite spel och sånt där. 
Ska jobba imorgon med, åka till lek och buslandet i örebro, det blir nog trevligt. För den som undrar vad det är, så är det en lekplats på 7000 kvm för både stora och små, dessutom är den inomhus och har öppet alla dagar på året mellan 10-20. Återkommer med en resention imorgon. Tänk att man kan få göra sådana här utflykter med jobbet :-). 

Theo har varit till bvc idag, fått spruta, sa inte ett ljud. Men han har gått ner i vikt :-(. Men det beror på att han har varit sjuk så mycket nu under senaste tiden, och det har varit svårt att få i honom ordentligt med mat. Men nu når han över 80 cm i alla fall. 

Nu ska jag hinna med och gå på toa, när Erik kommer hem är det dags för mat (han är iväg och handlar). Ha de gott!!Härlig dag!

Men det var inten härlig dag igår, då var det tråkväder rakt igenom. Mulet och rätt kallt. Hade en liten dispyt med min dotter, om att man behöver städa rummet en gång i veckan. Att man faktiskt behöver plocka undan på sitt skrivbord, och att man kan försöka lägga tvätt i tvättkorgen när man kommer ihåg. Hur som helst så var vi dumma för att hon behövde städa, för det var ju tråkigt... Förklarade för henne att det alltid kommer att finnas saker som är tråkiga att göra, men som man måste göra ändå. Jag tycker att det är rätt tråkigt att tvätta, men låter jag bli att göra det så har vi snart inga kläder att sätta på oss. 

Idag har det varit en bra dag. Men lillplutten hade nästan feber i morse, men bara nästan. Han hade kunnat gå till dagis, men det kändes bäst att avvakta lite eftersom han haft feber i helgen. Idag har vi tagit promenad med lillplutten, han har gått alldeles själv, väldigt långt. Dessutom så tyckte han att vi var dumma när han inte fick gå själv inne på konsum... Hur mycket tålamod som helst har jag inte ;). 

Studsmattan står nu ute på baksidan, och jag har invigt den, kändes bra. Nathalie vart överlycklig över vad hon såg när hon kollade ut genom fönstret när hon kom hem. 

Nu borde jag göra lite nytta, typ tina kyckling som vi ska äta idag, dessutom skulle jag behöva gå iväg och posta brev. 

Utbildning

Fick ju en sådan bra kommentar här om dagen, om att ubildningen jag vill gå, finns i Östersund. På distans dessutom. Gick in på östersunds hemsida, men hittade inte infon jag sökte. Men så skickade jag iväg ett mail i alla fall, jag tänkte att de kanske kan vägleda mig till rätt plats. Och det kunde de. Det är Lernia som har hand om kursen, så nu ska jag skriva en ansökan om att gå utbildningen. Men enligt antagningarna så tycker de att man ska ha datakörkortet... Jag tror att jag klarar det jättebra ändå, med tanke på att jag har god kunskap gällande datorer, och väldigt lätt för att lära mig olika program.
Men nu kom ju genast funderingarna, hur skriver man en ansökan om att gå en utbildning? 
Att jag ska skicka med betyg har jag ju förstått, och att de vill ha en presentation om en själv, har jag oxå förstått, men hur utförlig ska den vara? Ska den vara kortfattad och typ: Hej jag heter Sven, jag är 25 år och bor i Kalix. Eller ska den vara mer utförlig, om vem man är som person, vart man är född och uppvuxen osv?

Idag har vi varit ute i det fina vädret, har cyklat en massa, och till sist hamnade vi hemma hos Theos farmor, där vi fikade lite och barnen grejade. Erik har varit iväg och handlat, så strax ska det kokas potatis, till det kommer det serveras kallops. 
Nu ska jag njuta av den sista kvällssolen.

Hoppas att du fått mycket sol idag, precis som jag.

Gårdagen

Det funkade bra igår att jobba. Kändes som nåt som jag faktiskt kunde göra, att jag inte var totalt bakom flötet... Vad mycket lättare det är när barnen är lite större... när de är lite mer medgörliga. Jo, för de var större än förskoleklass osv. Det här var för barn från 3:e klass, men jag tror det var bara några som gick i fyran och en i femman. Det gjorde det hela mycket enkelt. Att man sen fick uppdraget att låsa och stänga var ju nåt helt nytt som jag aldrig någonsin gjort. Men det var ju inte så svårt, plockade undan där inne, stängde av diskmaskinen, sopade lite under borden, sen fick det vara bra. Har fortfarande nycklarna här hemma. Känns konstigt att ha nycklar någonstans dit man inte är på daglig basis så att säga. Får väl hoppas att de gillade mitt jobb, så jag får komma tillbaka flera gånger.

Nu ska jag strax gå upp och lägga mig en stund till, är trött. Är inte helt frisk heller, har fortfarande ont i halsen, det ger sig liksom inte. Har det inte blivit bra till på måndag så får jag väl försöka se sanningen i vitögat och gå till vårdcentralen igen. Känns ju konstigt om streptokockerna skulle ta om, har ju nyss ätit penicillin för dem. Men nu har jag haft så här ont i mer än en vecka, kanske är det bara ett envist virus... 

Nu ska jag vila, i eftermiddag står det nog städning på schemat. 

Artar sig...

Nåt bra måste jag väl ha gjort igår, eller så är det ingen som vet att jag inte kan jobba... hmm, vad vet jag.. Men någon nytta gjorde jag säkert, hoppas jag. 
Jag ska i alla fall jobba idag igen, på eftermiddagen. Mellan 13:30 till 18:00. 
Passar mig utmärkt en dag som denna, då jag knappt fått sova nåt i natt. Theo har väckt mig hela tiden, somnade nog inte förrens klockan var 4 i morse, och så gå upp när klockan är 7:15, inte kul alls. 
Nu ska jag strax gå upp och ta mig en liten tupplur... 
Hoppas att ni får en bra dag :)
Cirkus

Jag vill börja med att säga tack till en viss Anna, som skrev en bra kommentar i min blogg. Tack vare din kommentar så tog jag kontakt med östersunds erbjudanden om utbildingar. Jag mailade, eftersom det är rätt sent, och det är en mindre cirkus här hemma. 

Theo vill inte leka själv, han tycker inte alls att jag ska sitta här. Nathalie är iväg och badar i Kumla på ett badhus med Nying som hon är med i. 

Idag har jag jobbat i några timmar, jag är trött som tusan, man blir väldigt trött när det handlar om barnaskrik, mest hela dagen. Har varit ute mycket idag, rastvakt i typ 1½ timme på eftermiddagen. Lyckligtvis var det fint väder... 

Nu på sena eftermiddagen kvällen så var jag tvungen att ta mig till apoteket. Halstabletter går åt här hemma, men mina favoriter Zyx kunde jag inte få tag på, de är slut överallt sa de på apoteket. 

Snart ska Theo få sin pyjamas, jag ska kolla på unga mödrar om en liten stund, och senare ska jag även kolla sjukhuset. Ikväll blir det väl stockholm/arlanda gissar jag, och sen lyxfällan,om jag orkar. Ska duscha, har varit väldigt varm idag, så jag tror att det kan behövas. 

Just ja, om någon har ett tips över på vad man kan göra för att bli av med  halsont, så får ni gärna dela med er! tages tacksamt emot!

Hoppas att just DU har haft en bra och solig dag!

Dagens mysfaktor

Det vart många inlägg idag, men det var nåt jag kom på precis nu, som jag bara var tvungen att blogga om. Det första är det härliga vädret som har varit idag. Vi har haft ca 12 grader varmt i skuggan, och så har vi invigt cykelåkningen för i år. Theos vagn står kvar på hans dagis, jag cyklade dit och hämtade honom. Trevligt att cykla, förvisso, om det inte vore för den ömma ändan... aj aj. 

Mysfaktor nummer två idag får gå till room service. Peter Siepen var inredare där, ni vet den där väldigt färgstarka människan som kan klä sig i ungefär vad som helst utan att se alldeles för fånig ut. Hur som helst så hade familjen fått en öppen spis, och bredvid den så stod det tofflor, Ett par till pappa, ett par till mamma, ett par till ett stort barn, och ett par till ett mycket litet barn. Det var bara så himla gulligt, på nåt vis.

Funderar på om jag ska kolla på fråga Olle eller ej. Gillar ju programet, men risken är stor att det blir på tok för sent ikväll då. Måste ju trots allt kliva upp typ 6:20... 

Gonatt på er!

Inte lätt...

Att ha ont i halsen... tänkte att det kunde ge sig snart... men nej då. Det gör fortfarande ont. Och har jag det samma som Erik, så kan jag räkna med att jag har ont om en vecka också. Låter hemskt kul... Lustigt, det gör ont att svälja saliv, men att svälja vatten, mjölk eller annan dryck går jättebra, det går även bra att äta mat, men matlusten är inte den bästa. Skulle kunna överleva på mjölk för tillfället. Tur att inte Anna Skipper ser mig, då hade hon väl gått i taket - hon förkastar ju mjölkprodukter för de som hon "hjälper". 

Barnen sover, Nathalie har gjort läxan dessutom, och sover för övrigt nu hon också. Jag ska duscha innan jag går och lägger mig, så jag ser fräsch ut imorgon på jobbet. 

Har setat och pysslat lite med min blogg idag, bland annat har jag lagt in en länk (som hamnade på fel ställe) till bloggportalen, jag har lagt till en annan rss bild, men den gamla finns fortfarande kvar. Nu önskar jag bara att blogg.se kunde fixa så att man kan automatpinga, hur jobbigt är det inte att behöva gå in på X antal olika sajter för att "pinga" sin blogg. Iofs så gör det inget att jag har 5 läsare på en dag, men någon gång vore det ju lite kul att se en ökning. Bara för att se om dessa "bloggboostare" fungerar. 

Hoppas att alla har haft en härlig dag i solen, för det har jag haft!

Prostatacancer

Tänk att det är så fånigt. Min låtsaspappa drabbades av prostatacancer, han gick först strålbehandling. Men det slutade med att han fick operera bort sin prostata. Han led av urinläckage ett tag, men det gick över. Men erektionen funkar inte längre. Jag vet, för jag har hört om deras viagra äventyr... kan lova, det är inget som man egenligen vill höra från sina föräldrar... 

Hur som helst så läste jag ... och reagerade. Jag håller med Bert Karlsson, varför ska det vara så tyst runt prostatacancer? Jag tror det skulle behövas en gala för dem också, för oss kvinnor så finns det en gala om bröstcancer, det samlas in pengar via rosa bandet, men jag tror det finns ett annat band, som stödjer prostatcancer också. Men för att återgå till oss kvinnor, vi får så kallad screening av våra bröst för 80 kr. Genom mammografi. Men vad görs det för män? De får ingen årlig koll på hur det ligger till med PSA prov, och dess värden. Detta borde uppmärksammas mera. Jag blir så arg... det ska vara ett jämställt samhälle, men det blir bara så fel. 

PSA prov varje år för män, tycker jag att det ska införas. Det var så min låtsaspappa fick reda på att han hade prostatacancer, och det upptäcktes väldigt tidigt, och därför kunde det åtgärdas relativt lätt. 

Nu ska jag fixa mat, köttfärssås och spagetti. 
Sol på er!

Ont i halsen

Fortfarande... det här är inte kul längre. Nu har vi varit sjuka så länge och så mycket, så nu har jag lessnat rejält. Men denna halsont är inte halsfluss i alla fall, gissningsvis bara nåt hemskt virus. Jag och Erik har nog samma sorts sjuka, jag skyller på att det är hans fel att jag är sjuk. 
Nathalie säger att vi ska sluta pussas, för det är det man blir sjuk av *fniss*

Imorgon så ska jag i alla fall jobba mellan 8-13. Några små pengar blir det väl i alla fall, blir säkert mer än det jag var i aktivitetsstöd... Dessutom är jag så elak så jag hoppas att den där människan som är sjuk nu även är sjuk imorgon, och några fler dagar än så... då får jag ju ännu mera pengar menar jag :-). 

Kollade mitt skattebesked här om dagen, jag får tillbaka hela 5556 kr, passar mig jättebra. För det betyder att jag:
1. Kan köpa ett par nya sneakers
2. Jag kan köpa nya underkläder åt mig
3. Jag kan investera i ett par nya jeans åt mig själv


Jag har lämnat Theo på dagis för en liten stund sen, Nathalie är i skolan och jag sitter här. Jag ska först och främst försöka få i mig lite frukost, sen ska jag kolla lite nya jobbannonser. 

Ha en bra dag!

RSS 2.0