Härliga dagar

Har man blivit bortskämd med nu. Ja, kanske inte sovmornar och sådant, men jag menade solen.  Så skönt med solen som skiner och det är varmt. Fast jag blir nervös över att det kommer bli en pissommar. Så här var det förra sommaren. Jättefint på våran med härligt väder. När det sen var dags för sommaren som behagade inte solen visa sig särskilt mycket. Inte för att det gjorde mig speciellt mycket då, när jag var gravid. Då var det mest skönt.  Men ändå. Visst, det var några fina dagar med temperaturer runt 30 grader, men långt ifrån som för 2 år sedan, då det var kanonvarmt nästan varje dag, hela sommaren. Men samtidigt kan man ju fundera på om man verkligen vill ha gassande sol när man har en plutt på snart 7 månader. Kan ju aldrig vara kul för en sådan liten att få vara ute, med en massa kläder på. Just för att de inte för smörjas in (vad jag har hört), med solskyddsfaktor. Tycker ju synd om dem. Jag menar tänk er själva att ha på er långärmat och långbyxor och solmössa. Inte vara ute i solen, bara sitta i skuggan. 25 grader varmt där på sommaren. Skulel du vilja sitta i sådana kläder??? Okej, det finns solkläder i nåt knepigt material, men hur fula är inte de då? Och dessutom kostar de ju multum. Själv skulle jag inte betala en massa pengar i nåt som är förbaskat fult, skulle du? Självklart förstår att solens strålar är farliga att solen bränner även i skuggan... Men snälla, förstå vilken plåga det måste vara för de små bebisarna.  Inte ska de klä sig i vitt heller, för det har inte tillräckligt bra skyddsfaktor. Nähe, så man ska klä dem i svart dessutom? Som om de inte är tillräckligt plågade av värmen... Nä, skulle inte vilja vara bebis igen. Hur gör ni med era små bebisar? Lyssnar ni på alla "förståsigpåare"? När min dotter var liten, så fick hon ligga i en kortärmad body i vagnen på sommaren när det var varmt. Hon föddes i juli 2001. Visserligen höll jag henne i skuggan, men nu har man ju hört att det inte räcker.  Klär man på dem för varmt för att de inte ska få sol på sig så får de kliande utslag istället, är det mycket bättre? Min son har dessutom eksem, han kommer ju plågas...  Nä, gråter när jag tänker på det...

Plutten har äntligen lärt sig sitta ordentligt själv, och kan roa sig själv kortare stunder. Utom just idag, för idag är han mest arg... han vill inte leka själv, inte titta på fiskarna i akvariet, inte sitta i knät, inte på armen. Han vill inte vara ute heller. Okej, jag har inte testat att sätta honom i vagnen och ta en promenad... vet inte om jag vågar. För varje gång jag har haft lust att ta en långpromenad så har han börjat vråla i högan sky i efter halva vägen. Och då går man där och känner sig som sveriges sämsta mamma. Orkar inte bära honom i flera kilometer.

Vägde och mätte honom igår, 8990 gram tung och 68 cm lång.

Önskar mig en massa pengar... skulle vilja ha lite sommarkläder, har någonstans i en kartong, men när ska jag hinna med att leta på dem???

Någon här som har någon aning om ifall det är bra träning att hoppa på en studsmatta? Hur mycket behöver man hoppa för att det ska ge någon effekt??

Nähe, nu ska jag ta hand om lillplutten som sitter och gnäller...

Kommentarer
Postat av: Malinbayard

SÅKLART det är träning att hoppa studsmatta. Man blir alldeles slut! ;)
All träning ger effekt - någonstans. Hejja, hejja!

2008-05-08 @ 11:37:18
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: Line

Du när det gäller kläder på bebisar i värmen så alltså... Noel får ha kortärmad body och på sin höjd ljusa tunna byxor o solkeps... Ser till att han är i skuggan. Det ör ju olidligt att ha massa kläder på sig när det är varmt. Tror man får gå lite på sin egen känsla... Däremot är det ju viktigt att de inte utsätts för direkt sol. Kommer ihåg att jag lyckades bränna Vanja när hon var liten. Hon blev alldeles röd på näsan, stackaren... Hoppa studsmatta är väl jättebra träning. Speciellt efter att man fött barn har jag hört, om man klarar det utan att kissa på sig, haha!

2008-05-09 @ 10:01:29
URL: http://plingeline.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0