Bok och gåstolar

Läser för tillfället varje kväll och andra lediga tillfäen en bok som heter "flickan som överlevde" den är rysligt bra. Man blir riktigt fängslad av den. Men samtidigt så inser man hur hemskt allt var då hela historien utspelade sig. Den utspelar sig under slutet av andra världskriget, och det är en sann berättelse. Läser helst sådana böcker... Att läsa den och förstå hur mycket nazismen påverkade folk, hur det fick dem att tänka. Ungefär som hjärntvätt... Köpte den på pressbyrån, men den finns på adlibris.se oxå.. för en betydligt billigare peng :-).

Mer då, jo, jag läste en kompis blogg, nämligen Katjas, besök den vet ja på: http://pavargataistan.blogg.se/
Hoppas jag inte skrev fel adress nu... Vårat muppiga internet gör inte som det ska. Explorer vet vad det ska göra, och alla som finesser funkar. Men nu kör vi mozilla, helt enkelt för att Explorer inte vill funka på våran dator... Har inte velat göra det på ett tag i alla fall...
Men vad skulle jag säga om den bloggen då? Jo, om gåstolens vara eller icke vara. Det finns ungefär hur många röster som helst om det. Vissa säger att den rent ut sagt är livsfarlig, andra tycker att den är guld värd, andra tycker att den rent ut sagt är jävulens påfund. Men vad är den då? Ja, det beror väl lite på skulle jag vilja säga.
Låter man barnet sitta i den varje vaken minut på dagarna så är jag helt övertygad om att det inte kan vara helt bra för alla barn. Det beror ju lite på stil de har i gåstolen. Vissa barn ställer sig ju upp i gåstolen och går och har ramen som stöd. Andra barn sitter bara i den, och drar sig framåt med benen. Och då kan jag förstå att vissa säger att de blir svaga i bålen... Helt förklarligt ju... Men som med allt, alla barn är helt olika, ingen är den andra lik. För vissa funkar gåstolen kanon, barnet går precis som det ska, osv. Medans gåstolen leder till förseningar för andra. Men det är som sagt olika från barn till barn.

För att ta lite egna erfarenheter. Syrrans dotter gick mycket senare än vad hon kunde ha gjort, hon var riktigt svag i bålen om man jämförde med min dotter, som satt i gåstolen i 5 minuter hemma hos min syster. Sen tyckte hon att den var hemsk. Men trots att min dotter inte var svag i bålen så gick hon relaitvt sent ändå... Syrrans dotter gick inte sent, men med tanke på balansen hon hade så hade hon säkert kunnat gå tidigare. Men det är bara spekulationer. Till och med syrran har varit med och spekulerat i det hela. Vi har alla kommit fram till att gåstolen är ett väldigt bra hjälpmedel. Det håller barnet sysselsatt om man skulle behöva röja undan. Det är inget som är helt lätt att hinna med när man har en liten bebis...
Min son använde gåstol i bland, och han tyckte det var jättekul, för då kunde han hänga efter syrran vart hon än gick. Men han gick trots att han satt i den redan när han var 10 månader.
Så jag tror att lagom är bäst, allt behöver inte vara svart eller vitt, det kan vara grått oxå!!
Nu pratar vi om nåt annat :-).

Var på bröllop igår, min syrra har gått å gift sig. Stort grattis till henne. Hon var såååå fin. Ska lägga in bild på det i nåt annat inlägg, där jag skriver mer om själva bröllopet. Så därför skirver jag inte mer om det just här.

Nu ska jag göra mig i ordning för natten, blanda mat åt lillplutt och borsta tänderna, sen ska jag lägga mig och läsa och förbereda mig på att jag får gå upp alldeles för tidigt imorgon bitti. Måste skaffa mig en rullgardin, så kanske jag kan få sova lite mer på morgonen...

kram på er!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0